Vedno malo dlje… potovanja, trekingi in odprave

Ni potrebno biti nadnaraven, da bi svoje izkušnje delil in doživel z ostalimi. Tega se zavedamo in verjamemo, da smo predvsem preprosti in prijazni ljudje. Naše bogate izkušnje in znanje želimo deliti z vami.

Pustolovska potovanja, trekingi, safariji in raziskovalne odprave so namenjene aktivnim ljudem, ki si želijo spoznavati svet, sebi drugačne ljudi in kulture ter pokrajine v povezavi z lokalnimi značilnostmi. Naš način ni zgolj ”toast” varianta spremembe življenja doma. Smo za vse, ki iščete več in drugače z veliko mero udobju

Skrbno načrtovano doživetje

Naša potovanja bi lahko poimenovali „Skrbno urejen nered“, predvsem zato, ker odhajamo v različne države in odkrivamo skrite in odmaknjene kraje tam, kjer veljajo določene lokalne zakonitosti in številna nenapisana pravila. Temu se, kolikor je potrebno prilagajamo, vseskozi pa skrbimo za udobje in nemoten potek potovanja. Naš cilj je: „organizirajte sami najmanj, doživite največ.

Udobna pustolovščina

Na naših potovanjih se za čas, ko smo na poti iz urbanega prelevimo v novodobne nomade, polne raziskovalnega duha. Takšno nomadstvo je udobno saj na poti k pristnemu doživetju koristimo najboljšo oskrbo, bivanje in hrano. Na naših potovanjih se boste počutili kot pravi nomadi v najboljšem in boste v največji meri deležni ugodja.

Majhna skupina pomeni potovati s prijatelji

Bistvo naših potovanj so majhne skupine udeležencev. Tako ni nič lažjega, kot to, da postanemo prijatelji in je naše doživetje še intenzivnejše. Na potovanju nas nikoli ni več kot za dva ducata podobno mislečih, na zahtevnejše trekinge in odprave pa velikokrat odhajamo kot precej majhna skupina. Prepričali smo se, da so naša potovanja s tem še toliko bolj prijazna, da se vodnik tako še bolj posveti skupini in vsakemu udeležencu posebej.

Kdo bodo vaši sopotniki?

Z nami potuje veliko različnih ljudi, od mladih do malo mlajših, vsem pa je skupno, da želijo aktivno in pristno doživetje. Leta niso pomembna, kakor tudi ne spol, izobrazba ali socialni status… Pomembno pa je, da se vsi skupaj počutimo kot ena srečna družina, polna smeha, veselja ter da si privoščimo pravo mero pustolovščine. Odhajamo k različnim ljudem k različnim kulturam tako da nas je na koncu, veselih in zadovoljnih, še veliko več.

Ne potujemo zaradi hotelskega razkošja

Če mislite, da boste z nami doživeli razkošje petih zvezdic na vsakem koraku, se motite. Na potovanjih boste redko kdaj spali v razkošnih hotelih. Redko boste poležavali s koktejli v rokah, v bazenih polnih turistov. Mi smo drugačni: ponavadi spimo v manjših, a prijetnih in čistih hotelih na podeželju (tudi v boljših, kadar smo v mestih), včasih pa kar pri gostoljubnih domačinih. Največkrat pa prespimo v šotorih, kočah, jutrah, lodžih in marsikje drugje, kar nam pač ponudi postranstvo.

Na potovanjih je vseskozi poskrbljeno za najboljšo hrano v lokalnih restavracijah in gostilnah, na podeželju pa bo z nami tudi lokalni kuhar, ki bo poskrbel za odlične dobrote. Vsekakor pa je zagotovljena neoporečna hrana in veš čas potovanja, tudi pitna voda

Kjerkoli smo, varnost je na prvem mestu

Pogosto se spustimo daleč od urbanega, v kraje, kjer ni trgovin in ostalih materialnih dobrin, katerih smo vajeni doma. Potujemo tudi v države, kjer dajejo precej manjši poudarek na varnost – v takšnih situacijah pa je za le – to poskrbljeno iz naše strani. Vsako potovanje je organizirano in izvedeno tako, da poskušamo zagotoviti največjo možno varnost udeležencev in vedno predvidimo, kaj storiti v primeru nevšečnosti. Vseskozi je prisoten strokovno usposobljen član ekipe Lifetrek.

Naša odgovornost do narave, različnih kultur in ljudi

Naša potovanja so odgovorna! Nikamor ne gremo z namenom, da bi kakorkoli škodili domačinom in okolju. Naše poslanstvo je tudi skrb za okolje, spoštovanje svetovnih kultur, običajev domačinov in avtohtonega rastlinstva ter živalstva. Naravo za seboj puščamo takšno, kot nas je pričakala. Ljudem, ki jih spoznamo in srečamo na poti poskušamo njihovo prijaznost vrniti s smehom, zahvalo, dobro voljo in nemalokrat tudi z raznimi malenkostmi, ki jim pomenijo veliko več, kot se mi sploh zavedamo.

Odkrita in poštena cena

Pri nas velja dvoje pravil: prvič, da za vaš denar dobite največ in drugič, da plačate takšno ceno, kot je objavljena in kot so dejanski stroški potovanja. Ne gremo se skrivalnic s skritimi stroški, ki potem narastejo na dvojno ceno. Vsi pa se moramo pa zavedati, da so aktivna potovanja in trekingi neprimerno bolj zahtevni od klasičnih potovanj in posledično zahtevajo bistveno več organizacije ter so zaradi tega tudi nemalokrat dražja. Cena potovanja se lahko spremeni zgolj zaradi majhne skupine, doplačilo za majhno skupino je običajno tam, do največ 8 potnikov, velikokrat pa še to ne.

Kjerkoli smo, koristimo največ lokalnih možnosti za pomoč pri doživetju: prevoz z džipi v odročne kraje, jahanje kamel in konjev… Prav tako pa koristimo tudi usluge nosačev, lokalnih kuharjev in vseh ostalih pomočnikov na poti. Vaš denar vložen v potovanje bo šel v roke ljudi, ki tam živijo in so za vas in vaše potovanje pripravljeni narediti največ..