Lifetrek >> Trekingi >> Albanija treking potovanje

Albanija treking potovanje | Albanija za pohodnike in planince

Treking potovanje Albanija 848 €. V majhnih skupinah za popotnike in planince. Ogled naravnih in kulturnih znamenitosti v sproščenem in strokovnem vodstvu.

Albanija treking potovanje

03.09.2022 - 10.09.2022

Trajanje programa:

9 DNI

Cena od:

898 €
Treking potovanje Albanija
Treking potovanje Albanija

Treking potovanje Albanija

Treking potovanje Albanija: 9-dnevna avantura za popotnike in planince

Divje apnenčaste gore Prokletij, grebeni nad morjem in romarski Tomorri – Lepe obale Jadranskega in Jonskega morja – Treking potovanje Albanija za popotnike in planince – Starodavna naselja in srednjeveški arheološki biseri – Ponosni ljudje s tradicionalnimi vrednotami – aktivno doživetje Albanije ob sproščenem in strokovnem vodstvu – Polna storitev LIFETREK.

Treking potovanje Albanija: odkrivanje nove turistične destinacije

Albanija se v zadnjih letih turistično razvija in Albanci skušajo ujeti stik s turističnimi in popotniškimi trendi. Kljub temu ima potovanje v te kraje še vedno pridih pustolovščine, zaradi česar je obisk te balkanske države še posebno mikaven.

treking Albanija

Od divje narave k pričevanju zgodovine – Treking potovanje Albanija

Udeleženci potovanja bodo na poti spoznali tri gorske skupine. Odkrivali bomo odmaknjene doline, nad katerimi se dvigujejo apnenčaste gore, opazovali čiste reke v notranjosti države, zgodovinska mesta, ki so jih poseljevali že Grki in Rimljani ter lepo obalo Jonskega in Jadranskega morja. Tu je še glavno mesto Tirana in prijazni ljudje. Skupina bo predvidoma manjša in zato tudi bolj mobilna.

treking Albanija

Z Lifetrekom na treking potovanje Albanija

Albanija je za tiste, ki si želijo od blizu spoznati, kaj se skriva za stereotipom revne, nedostopne dežele, katero je obiskalo bolj malo zahodnih oči. Ta stereotip je danes bolj mit kot resnica, a prav zaradi tega ima potovanje v Albanijo še pridih pustolovščine. Vabljeni na raziskovanje novih kotičkov svetovne zakladnice kultur. Potovanje bo izvedeno s kombijem, kar bo zaradi večje mobilnosti in prilagodljivosti željam skupine celotnemu potovanju dodalo še dodatno vrednost.

Program: Albanija treking potovanje

DAN 1

LJUBLJANA – ČRNA GORA

Odhod kombija v zgodnjih jutranjih urah iz Ljubljane in vožnja po avtocesti do Splita in kasneje mimo Dubrovnika v Črno goro. Prenočitev v enem od črnogorskih letovišč na obali.

DAN 2

ČRNA GORA – SKADAR – DOLINA TETH (PROKLETIJE)

Vožnja skozi Ulcinj do črnogorsko-albanske meje in postanek v Skadru z ogledom. Nadaljevanje vožnje proti dolini Teth v Prokletijah, ki je proglašena za narodni park. Ponaša se s prvobitno naravo, slapovi in visokimi vrhovi. Razgledovanje po okolici, prenočevanje v enem od številnih penzionov.

DAN 3

TETH – PLANINSKI VZPON V PROKLETIJAH

Zgodaj zjutraj planinski izlet na enega od okoliških vrhov, odvisen bo od vremenskih razmer in kondicije udeležencev. Na turi bo za 6 do 8 ur hoje, povratek v Teth in prenočevanje.

DAN 4

TETH – SKADAR – DRAČ/DÜRRES – TIRANA

Povratek v Skadar in vožnja po priobalnem svetu do Drača, največjega albanskega pristanišča in letovišča, krajši ogled mesta, ki se ponaša z dolgoletno zgodovino. Sledi vožnja do glavnega mesta Tirana z ogledi: palača kulture, narodni muzej, spomenik narodnega junaka Skenderbega, vožnja na razglednik Dajti s krajšim sprehodom, prenočevanje.

DAN 5

TIRANA – VZPON NA CIKES – SARANDA

Vožnja skozi Valono/Vlorë in po gorski cesti na sedlo v pogorju Cikes. Planinski izlet na M. i Cikes (2033 m) 4 ure hoje, odkoder je lep razgled na obalo Jonskega morja in otok Krf. Vožnja skozi vasi do obalnega mesta Saranda, prenočevanje.

DAN 6

SARANDA – BUTRINT – GJIROCASTER – BERAT

Zjutraj ogled arheološkega središča Butrint, ki je bil naseljen že v rimskih časih, kasneje pa še Gjirocastra, ki je zaradi svojevrstne arhitekture pod Unescovo zaščito. Popoldne vožnja do Berata pod gorskim masivom Tomorri, prenočevanje.

DAN 7

BERAT – VZPON NA PARTIZANI – BERAT

Zgodaj zjutraj vožnja po pobočjih Tomorrija do najvišjega vrha Partizani (2416 m). Na vrhu je pokopan svetnik Abaz Aliu, pripadnik bektaške islamske skupnosti, skupaj 5-7 ur hoda, odvisno od izbrane poti in lokalnih razmer. Povratek v dolino in v Berat, ki ga imenujejo tudi mesto tisočerih oken. Sprehod po mestu in ogled gradu nad mestom in cerkve z ikonami slikarja Onufrija, prenočevanje.

DAN 8

BERAT – KRUJE – ČRNA GORA

Prevoz mimo Tirane do gorskega kraja Kruje z gradom, muzejem in bazarjem. Kraj je povezan z Gjergjom Kastriotijem-Skendebegom, albanskim narodnim junakom. Vožnja do črnogorske meje in kasneje mimo Podgorice, prenočevanje.

DAN 9

POVRATEK V SLOVENIJO

Vožnja proti Sloveniji s postanki in krajšimi ogledi, prihod v Slovenijo v večernih urah.

*Program Albanija treking potovanje se lahko spremeni zaradi vremenskih razmer, logistike (spremenjeni vozni redi rednih linij) in drugih razlogov.

Cena: Albanija treking potovanje

 • Termin :
  03.09.2022 - 10.09.2022
 • Redna cena potovanja:
  898 €
 • Brez doplačil za majhne skupine.
 • Minimalno število udeležencev je 6, največje število udeležencev je 14.

Cena vključuje:

prevoz na celotni poti Ljubljana – Albanija – Ljubljana
vse transferje na poti
nočitve v penzionih in hotelih s polpenzionom
vstopnine v muzeje in druge znamenitosti
organizacijo potovanja in slovensko spremstvo na poti
svetovanje in pomoč pri pripravi na potovanje
predstavitev potovanja
DDV


Cena ne vključuje:

 • kosil in pijače
 • osebnih stroškov in opreme
 • stroškov izven programa
 • stroškov v povezavi s Covid-19 (testiranja, cepljenja)

 • Doplačila:

 • enostavno zavarovanje rizika odpovedi: 40 €
 • razširjeno zavarovanje rizika odpovedi: 80 €
 • paket fleksibilnost: 110 €
 • doplačilo za enoposteljno sobo: 120 €
 • prevoz na zbirno mesto (po ceniku prevoznika)


 • Popusti:
  Ob prijavi na program Albanija treking potovanje potnik poravna operativne stroške v višini 400 €. Ostali del cene programa potnik plača najkasneje 45 dni pred potovanjem. Nudimo vam tudi zavarovanje rizika odpovedi potovanja, ki ga je potrebno vplačati ob prijavi na potovanje. Zgoraj omenjeni pogoji za program Albanija treking potovanje veljajo za prijave do 45 dni do predvidenega odhoda. V kolikor je do odhoda manj dni, so pogoji prijave lahko drugačni.

  Slovenski državljani za vstop v Albanijo vizuma ne potrebujejo. Slovenski državljani lahko v Republiko Albanijo vstopajo na podlagi slovenskega potnega lista ali osebne izkaznice. Na podlagi slovenskega potnega lista je bivanje na celotnem ozemlju Albanije dovoljeno do 90 dni.
  Večina držav vstop pogojuje z negativnimi PCR testi ali dokazilom o cepljenju, ter izjemoma s potrdilom o prebolevnosti za virusom. Točne zahteve za vstop v državo vam bomo sporočili ne prej kot 2 tedna pred odhodom z namenom, da so podane informacije za vstop v državo najbolj točne. Prav tako dopuščamo možnost, da se pogoji spremenijo tudi kasneje, vendar vas bomo o vseh morebitnih spremembah sproti obveščali.

  Brezskrbna rezervacija programa Albanija treking potovanje

  Lifetrekova Covid garancija

  V kolikor je potovanje odpovedano vsa vplačila vrnemo. Velja za odpovedi s strani turistične agencije (zaprte meje, obvezna karantena na lokaciji). Garancija velja v primeru, ko program odpove turistična agencija Lifetrek. V primeru potnikove odpovedi, pa se upošteva naše splošne pogoje.

  Paket fleksibilnost

  Paket fleksibilnost je opcija, ko lahko program kadarkoli odpoveste, mi pa vas po razlogu ne sprašujemo.
 • Program lahko odpoveste z razlogom ali brez do 31 dni pred odhodom, organizator potovanja pa povrne vsa vplačila za program(iz vračila je izključen znesek za opcijo fleksibilnost).
 • Program lahko odpoveste tudi v obdobju, če je do odhoda manj kot 30 dni in več kot 16 dni, v tem primeru pa vam izdamo dobroimetje v višini vplačil, ki je unovčljivo 2 leti(iz vračila je izključen znesek za opcijo fleksibilnost).
 • Program lahko odpoveste tudi če je do odhoda 15 dni ali manj, v tem primeru pa vam izdamo dobroimetje v višini polovice vplačil oz. 50% celotne vrednosti programa, ki je unovčljivo 2 leti (iz vračila je izključen znesek za opcijo fleksibilnost). Polovico vplačila pa zadrži agencija
 • Albanija treking potovanje

  Albanija treking potovanje: od 898 €

  03.09.2022 - 10.09.2022

  . Redno ceno znižamo:  Albanija treking potovanje s turistično agencijo Lifetrek

 • brez doplačil za majhne skupine
 • odličen polpenzion
 • svetovna zakladnica kultur
 • treking in potovanje s pridihom prave pustolovščine
 • brez skritih stroškov

 • blank
  blank

  Oddajte povpraševanje

  Povpraševanje

  Albanija treking potovanje

  03.09.2022 - 10.09.2022

  Trajanje programa:

  9 DNI

  Cena od:

  898 €

  Država:

  ALBANIJA

  Morda vas zanima tudi:

  Treking potovanje Bolgarija

  Treking Potovanje

  Treking potovanje Bolgarija

  JULIJ

  748 €

  Bolgarija je Lifetrekova uspešnica v čudovito gorato deželo z osupljivo lepo naravo se podamo vsako leto. Program je namenjen vsem planincem, saj se vzpnemo tudi na Musalo (2.925 m) najvišji vrh Balkana.


  Treking potovanje Črna Gora

  Treking Potovanje

  Treking potovanje Črna Gora

  JULIJ, AVGUST

  798 €

  V Durmitor in Prokletije na prvovrstno raziskovanje odmaknjenega konca bivše »Juge«. Narodni park Durmitor in najvišji vrh Črne gore, Bobotov Kuk (2.523 m). Prokletije so zagotovo eno najbolj divjih gorovij Balkana.


  Treking potovanje Albanija

  Treking Potovanje

  Treking potovanje Albanija

  JULIJ, AVGUST, SEPTEMBER

  Program za popotnike in planince. Divje apnenčaste gore Prokletij, grebeni nad morjem in romarski Tomorri. Lepe obale Jadranskega in Jonskega morja.


  Grčija treking

  Treking, Treking potovanje

  Grčija treking

  JUNIJ - SEPTEMBER

  1068 €

  Grčija privablja številne turiste, tako ljubitelje antične zgodovine kot popotnike, ki najdejo bisere ob obalah in na otokih, planinci pa poleg Olimpa obiskujejo tudi druge gorske skupine, soteske in zimske gore. Naše potovanje bo kombinacija vzponov na dve gori, ki so ju častili stari Grki, spoznali pa bomo nekaj pomembnih legendarnih krajev, seveda pa ne bo manjkal obisk samostanov v Meteori.