Lifetrek >> Trekingi >> Altaj treking s konji

Altaj treking s konji | Turistična agencija Lifetrek

Altaj treking s konji. Skrivnosti južne Sibirije, pridih šamanizma, močne energijske točke, čudoviti razgledi, nepozabna doživetja. JULIJ 2022, 14 DNI ...

Altaj treking s konji

27.06.2022 - 10.07.2022
23.07.2022 - 05.08.2022
04.08.2022 - 17.08.2022

Trajanje programa:

14 DNI

Cena od:

2998 €
Altaj treking
Altaj treking

Altaj treking s konji

27.06.2022 - 10.07.2022
23.07.2022 - 05.08.2022
04.08.2022 - 17.08.2022


Cena od:

2998 €


Altaj: treking s konji

TREKING POTOVANJE IN TREKING S KONJI NA ALTAJU. SKRIVNOSTI JUŽNE SIBIRIJE, MOČNE ENERGIJSKE TOČKE, ČUDOVITI RAZGLEDI

14 dnevno potovanje po južni Sibiriji – treking s konji – divje reke, ledeniška jezera, sibirska tajga– veličastna Beluha (4.506m) – skrivnostna Šambala ali Belovodje – šamanska tradicija – mesta moči – starodavna zibelka civilizacij – nepozabno, edinstveno doživetje.

TREKING POTOVANJE ALTAJ – DUHOVNO ENERGIJSKI CENTER SVETA

Altaj v altajskem jeziku pomeni Zlata gora. Drugi dve imeni, ki se ga držita, pa sta Belovodje in Severna Šambala. Slednji izvirata iz legend in pripovedi o deželi, kjer se po izročilu starodavnih modrecev odvija proces obnavljanja duhovne energije na Zemlji, pri čemer ima gora Beluha vlogo oltarja Zemlje. Sveta mesta na Altaju se v jeziku znanstvenikov imenujejo energijski centri, medtem ko se med altajskim ljudstvom ohranja ime »uročišče«, pa tudi »mesta sili« ali v prevodu mesta moči. Altaj po mnenju mnogih teozofov in v zadnjem obdobju tudi znanstvenikov velja za najmočnejši duhovno-energijski center na svetu.

Altaj

TREKING POTOVANJE, JAHANJE IN BELUHA

Sibirijo odkrivamo na hrbtu izurjenih konjev. Po petih dneh trekinga pridemo k jezeru, ki bo naša baza za 3 noči. V naslednjih dneh bomo raziskovali naravna čudesa bližnje okolice. Med drugim se bomo približali tudi ostenju ene lepših in manj poznanih gora na svetu, najvišje gore Sibirije, Beluhe (4.506 m). Beluha, ali kot jo nekateri nazivajo ”oltar zemlje”, je gora s 7 ledeniki, enako oddaljenimi od vseh treh oceanov. Po dogovoru je možen tudi vzpon na goro. Povratek na konjih čez prelaze nazaj do izhodišča. Bogat, pustolovsko razgiban program, poln divjine, eksotike, prvinskosti.

Altaj

Z Lifetrekom na treking s konji na Altaj

Agencija Lifetrek je specializirana agencija z dolgoletnimi izkušnjami pri izvajanju aktivnih počitnicah in trekingov. Treking s konji na Altaju smo skrbno pripravili, ker se zavedamo naporov in različne telesne pripravljenosti. Naše izkušnje zaradi vrste zvedb trekinga s konji so zagotovilo, da lahko program izpelje vsak. Ker vemo, da za večdnevno ježo oz. hojo potrebuje telo več energije in tudi čas za regeneracijo, smo program sestavili tako, da ob odlični domači hrani in občasnih počitkih, vsaj dan brez težav dosežemo načrtovan cilj. Ob Akkemskem jezeru pod Beluho pa smo dneve namenili tudi počitku. Treking s konji traja 10 dni. Naši vodniki so domačini, ki poznajo vsako stezico, vremenske razmere in najlepša mesta za oddih, pa tudi turistom nepoznane izvire zdravilnih voda, ki jih Altajci imenujejo Aržan suj.

Program: Altaj treking s konji

1.DAN

LJUBLJANA – MOSKVA – GORNO ALTAJSK

V primeru odhoda z letališča Ljubljana se zberemo na samem letališču, v kolikor bomo leteli z enega od bližnjih letališč, se zberemo v Ljubljani in se do letališča odpeljemo s kombijem. Letimo do Moskve in od tam v Gorno Altajsk.

2.DAN

GORNO ALTAJSK – KANSKA DOLINA – VERHNIJ UJMON – TJUNGUR – KUČERLA

Pristanemo zgodaj zjutraj. Tam nas bo čakal kombi, s katerim se odpeljemo do našega izhodišča za treking – 400 km oddaljene vasi Kučerle. Slikovita vožnja po raznoliki pokrajini traja skoraj ves dan: po Čujskem traktu (cesta, ki pelje v Mongolijo – del bivše svilene ceste) do izvira Aržan suj, čez 1700 m visok Semenski preval v Kansko dolino, kjer imamo postanek za kosilo. Nadaljujemo pot čez stepsko pokrajino do Ust Kokse in potem ob Katunu do Tjungura (v prevodu šamanski boben) in nato preko reke v Kučerlo, zadnjo naseljeno vasico pred nenaseljenim območjem okoli Beluhe. Tam nas čakajo domačini in nas pogostijo s tradicionalno altajsko večerjo. Po večerji se sprostimo v ruski savni in okopamo v Kučerli, ki teče ob naši bazi. Spimo v tradicionalnem altajskem bivališču ailu ali v šotorih.

3.DAN

KUČERLA – DOLINA REKE AKKEM

Po zajtrku in pripravi vsega potrebnega za treking zajahamo konje in se odpravimo na pot. Pot nas najprej vodi čez prelaz Kuzujak (1513m) in nato v dolino reke Akkem, kjer postavimo tabor, zakurimo ogenj in pripravimo večerjo. (20 km, 6 – 7 ur, 600 m višine)

4.DAN

OROKTOJ – TUKMAN

Po zajtrku poderemo tabor in nadaljujemo pot, sprva zmerno, nato pa vedno bolj strmo navzgor po Katunskem hrbtu. Za nami ostaja sibirski gozd, pred nami pa se vedno bolj in bolj odpirajo in razprostirajo prelepi gorski travniki z bujno vegetacijo. Tako se kar naenkrat znajdemo na pobočju gore Tukman. Gora ima čudovite razglede na okoliške vrhove in na Beluho z okolico. Tam na višini 2000m postavimo naš drugi tabor. Pred večerjo nam ostane nekaj prostega časa, ki ga izkoristimo za občudovanje okolice, meditacijo in izmenjavo vtisov. (7 ur, 15 km, 900 m višine)

5.DAN

TUKMAN – JEZERO KULDU ČEZTERE AILE

Po pobočjih gora s čudovitim razgledom nadaljujemo pot do jezera Kuldu Čeztere Aile in nedaleč naprej ob robu cedrinega gozda na višini 2000 m postavimo tabor. (6 – 7 ur, 20 km, 2000 m višine)

6.DAN

TABOR – VRH ČERNAJA – TEKELJU – JARLU – AKKEMSKO JEZERO

Pot iz tabora nas vodi čez čez vrh Černaja (3019m) in po planoti, ki jo Altajci imenujejo Šamanska planota, od koder se strmo spustimo v dolino, k prelepi rečici Tekelju, na višino 1800 m. Po kratkem počitku pot nadaljujemo preko slikovitega, izredno lepega področja, poznanega po življenjskim prostorom zaščitenega snežnega leoparda. Pot nam dodatno krasita še dva čudovita slapova. Iz doline Tekelju se dvigamo proti ledeniku Mansu na greben nad dolino Jarlu, sledi spust v dolino Jarlu (po altajsko Vrata bogov) in naprej do Akkemskega jezera, ki leži ob vznožju Beluhe. Ob Akkeemskem jezeru, na višini 1950 m, postavimo tabor tudi za naslednja dva dneva. 10 ur, 20 – 25 km, 1950 m višine)

7.DAN

AKKEMSKO JEZERO (DOLINA JARLU, KAMNITO MESTO)

Z doline Akkem se bomo strmo dvignili na planoto pod goro Ak Ajuk in si ogledali vseh sedem jezer, ki imajo različne barve. Altajci pravijo, da je to sveto mesto, ki so ga obiskali vsi modreci – Lao Tse, Buda, Mohamed, Kristus in mahatme. Občudovali bomo ledenike nad planoto in čudovito vegetacijo. Popoldan sledi spust v dolino, kjer nas bo čakala večerja.

8.DAN

AKEEMSKO JEZERO (SEDMERA JEZERA)

Zadnji dan, ki ga bomo preživeli v tem veličastnem okolju. Po zajtrku se odpravimo na celodnevni izlet pod samo Beluho, mimo kapelice Sv.Mihaela do ledenika, iz katere priteče mogočna reka Akkem.

9.DAN

AKKEMSKO JEZERO – KARA TJUREK – KUČERLINSKO JEZERO

Od Akkema se vzpnemo na prelaz Kara Tjurek (v prevodu Črno srce). Pot je dolga in naporna, prelaz na višini 3060 m pa dosežemo po nekaj urah. Razgled z vrha prelaza je pravljičen – od tu je najlepši pogled na vse tri vrhove Beluhe. Po krajšem počitku se strmo spuščamo proti dolini reke Kučerle, ob pravljično lepem Kučerlinskem jezeru postavimo tabor za dva dni. (10 – 11 ur, 25 km, 2000 m višina)

10.DAN

KUČERLINSKO JEZERO

Dan preživimo ob jezeru. Namenjen je sprehodom, počitku, meditaciji, druženju in regeneraciji.

11.DAN

KUČERLINSKO JEZERO – SKALNI PETROGLIFI

Po dnevu počitka in zajtrku pospravimo tabor in nadaljujemo našo pot po dolini divje reke Kučerle. Pot nas dolgo vodi po značilni sibirski tajgi proti mestu našega zadnjega tabora. Po sedmih urah pridemo do cilja, ki se nahaja nekaj sto metrov od znanih petroglifov in svetega izvira vode Aržan suj. Sveto mesto – Kujlju s petroglifi ali skalnimi poslikavami starimi več kot 5000 let, je bilo nekoč obredno tudi obredno mesto in na poljani ob tem kulturno-zgodovinskem spomeniku bomo prenočili. (7 ur, 20 km, 1500 m višine)

12.DAN

SKALNI PETROGLIFI – KUČERLA

Zadnji dan trekinga je pot glede na prejšnje dni kratka in razmeroma lahka. Ježo nadaljujemo s spustom ob reki, proti vasici Kučerli. Po štirih urah lepe, slikovite, več ali manj s travniki obdane poti prijezdimo v vas, kjer nas že čaka kosilo. Od kosila do večerje imamo čas za počitek, lahko sprehod do reke Katun ali obisk Tjungurja, pripravo na pot domov. Zvečer nas čaka klasična altajska pogostitev, savna in druženje z domačini, ki nam kot je običaj predajo tudi darila.

13.DAN

KUČERLA – VERHNIJ UJMON – UST KOKSA – GORNO ALTAJSK

Zgodaj zjutraj se poslovimo od domačinov in se s kombijem odpeljemo proti Gorno Altajsku. Na poti se ustavimo v Verhnjem Ujmonu, kjer si ogledamo muzej N.K. Roericha in galerijo kamnov. Nadaljujemo pot do Ust Kokse, kjer se ustavimo za kosilo in pred prihodom v Gorno Altajsk še za večerjo v restavraciji z odličnimi altajskimi šašliki (veliki ražnjiži). Po nastanitvi v hotelu se odpravimo v mesto po nakupih spominkov in altajskih specialitet.

14.DAN

GORNO ALTAJSK – MOSKVA – LJUBLJANA

Zgodaj zjutraj se po zajtrku iz hotela odpeljemo proti letališču. Na letališču imamo nekaj časa še za nakup altajskih spominkov in daril. Letimo v Moskvo in od tam proti domu. Predviden čas prihoda je okrog 20h.

*Program Altaj treking s konji se lahko spremeni zaradi vremenskih razmer, logistike (spremenjeni vozni redi rednih linij) in drugih razlogov.

Cena: Altaj treking s konji

 • Termin :
  27.06.2022 - 10.07.2022
  23.07.2022 - 05.08.2022
  04.08.2022 - 17.08.2022
 • Redna cena potovanja:
  2998 €
 • Brez doplačil za majhne skupine.
 • Minimalno število oseb v skupini je 6, največje število oseb v skupini je 12.

Cena vključuje:

povratni Letalske karte do izhodišča v Altaju (Gorno Altajsk ali Barnaul)
povratni transfer iz zbirnega mesta do izhodiščnega letališča v kolikor let ni iz Brnika
letališke pristojbine in turistično takso
vse notranje transferje po programu
vizo za Rusijo
vsa potrebna notranja dovoljenja
spanje v Kučerli z zajtrkom in večerjo (2x)
spanje v hotelu (Gorno Altajsk ali Barnaul) z zajtrkom (1x)
spanje v šotorih v času trekinga
vse obroke in pijačo v času trekinga
vse storitve na trekingu, najem konjev za prenos opreme
vse takse
organizacijo potovanja in slovensko spremstvo na poti
svetovanje in pomoč pri pripravi na potovanje
predstavitev potovanja
DDV


Cena ne vključuje:

 • zavarovanja z asistenco v tujini s kritjem do 50.000 €
 • napitnin za lokalno prebivalstvo in vodnike
 • stroškov osebne narave
 • osebne opreme (šotor) in vseh stroškov izven programa
 • stroškov v povezavi s Covid-19 (testiranja, cepljenja)

 • Doplačila:

 • enostavno zavarovanje rizika odpovedi: 180 €
 • razširjeno zavarovanje rizika odpovedi: 315 €
 • paket fleksibilnost: 360 €
 • doplačilo za enoposteljno sobo: po dogovoru
 • prevoz na zbirno mesto (po ceniku prevoznika)


 • Popusti:
  Ob prijavi na program Altaj treking s konji potnik poravna operativne stroške v višini 1500 €. Ostali del cene programa potnik plača najkasneje 45 dni pred potovanjem. Nudimo vam tudi zavarovanje rizika odpovedi potovanja, ki ga je potrebno vplačati ob prijavi na potovanje. Zgoraj omenjeni pogoji za program Altaj treking s konji veljajo za prijave do 45 dni do predvidenega odhoda. V kolikor je do odhoda manj dni, so pogoji prijave lahko drugačni.

  Slovenski državljani za vstop v Rusko federacijo potrebujejo vizum.
  Večina držav vstop pogojuje z negativnimi PCR testi ali dokazilom o cepljenju, ter izjemoma s potrdilom o prebolevnosti za virusom. Točne zahteve za vstop v državo vam bomo sporočili ne prej kot 2 tedna pred odhodom z namenom, da so podane informacije za vstop v državo najbolj točne. Prav tako dopuščamo možnost, da se pogoji spremenijo tudi kasneje, vendar vas bomo o vseh morebitnih spremembah sproti obveščali.

  Osnovne informacije o programu: Altaj treking s konji

  Treking po Altaju poteka s slovenskim spremstvom in domačimi altajskimi vodniki. Pri trekingu nas bo spremljalo tudi nekaj konj, ki nam bodo pomagali pri transportu opreme in hrane. Hodimo samo z nahrbtnikom in palicami. Brez potovanja do zadnje vasice in nazaj sam treking traja 10 dni in je zmerno naporen. Primeren je za vsakogar z dobro psihofizično kondicijo, od petnajstega leta dalje. Glede na razpon temperatur na področju trekinga, od -5 do 30 stopinj Celzija in glede na spremenljivo vreme je nujna primerna oprema za taborjenje (primeren šotor, podloga za v šotor in topla spalna vreča), treking nahrbtnik, pohodne palice in oblačila za vse vremenske razmere: predvsem lahka puhovka, anorak, dobra – nešumeča pelerina (preveč šumeča plaši konje), tople nogavice, termo pulover, pokrivalo za glavo, zip vrečke ali vrečke za smeti (da oblačila ostanejo suha) ter ostala osnovna oblačila; kratke hlače, majice, spodnje perilo, kopalke. Ostala nujna oprema: obutev (treking čevlji, lahki poletni čevlji), zaščitna krema proti soncu, sončna očala in higienski pribor iz naravnih sestavin, brisača, pribor za hrano (skodelica, krožnik, jedilni pribor), plastenka ali dve za vodo (ali termovka), zaščitna krema proti komarjem, fotoaparat. Hrana je domača. Zajtrk in večerja se kuhata na odprtih ognjiščih, kjer postavimo tabore in glede na to, da so obroki del obrednega druženja in celostnega bivanja in doživetja v naravi, kuhamo in pomivamo vsi in sicer izmenično, medtem, ko za ogenj redno skrbijo domačini. Malica med trekingom je hladna in energetsko primerna trekingu (domači kruh, sir, slanina, oreščki, suho sadje…). Na poti je povsod na voljo čista izvirska voda.

  [wpbgallery id=18264]

  Altaj treking s konji

  Altaj treking s konji: od 2998 €* (redna cena od: 2998 €)

  27.06.2022 - 10.07.2022
  23.07.2022 - 05.08.2022
  04.08.2022 - 17.08.2022

  *Za program trenutno ni na voljo nobenih ugodnosti. Redno ceno znižamo:  Altaj treking s konji s turistično agencijo Lifetrek

 • brez doplačil za majhne skupine
 • vse storitve na trekingu
 • vsi obroki in pijača na trekingu
 • edinstven Altaj s kraljico Beluho

 • Brezskrbna rezervacija programa Altaj treking s konji

  Lifetrekova Covid garancija

  V kolikor je potovanje odpovedano vsa vplačila vrnemo. Velja za odpovedi s strani turistične agencije (zaprte meje, obvezna karantena na lokaciji). Garancija velja v primeru, ko program odpove turistična agencija Lifetrek. V primeru potnikove odpovedi, pa se upošteva naše splošne pogoje.

  Paket fleksibilnost

  Paket fleksibilnost je opcija, ko lahko program kadarkoli odpoveste, mi pa vas po razlogu ne sprašujemo.
 • Program lahko odpoveste z razlogom ali brez do 31 dni pred odhodom, organizator potovanja pa povrne vsa vplačila za program (iz vračila je izključen znesek za opcijo fleksibilnost).
 • Program lahko odpoveste tudi v obdobju, če je do odhoda manj kot 30 dni in več kot 16 dni, v tem primeru pa vam izdamo dobroimetje v višini vplačil, ki je unovčljivo 2 leti (iz vračila je izključen znesek za opcijo fleksibilnost).
 • Program lahko odpoveste tudi če je do odhoda 15 dni ali manj, v tem primeru pa vam izdamo dobroimetje v višini polovice vplačil oz. 50% celotne vrednosti programa, ki je unovčljivo 2 leti (iz vračila je izključen znesek za opcijo fleksibilnost). Polovico vplačila pa zadrži agencija
 • Covid-19 informacije za državo: ALTAJ - RUSIJA
  blank
  blank

  Oddajte povpraševanje

  Povpraševanje

  Altaj treking s konji

  27.06.2022 - 10.07.2022
  23.07.2022 - 05.08.2022
  04.08.2022 - 17.08.2022

  Trajanje programa:

  14 DNI

  Cena od:

  2998 €

  Država:

  ALTAJ - RUSIJA

  Morda vas zanima tudi:

  APRIL, OKTOBER

  1348 €

  Lifetrek vas vabi na 9-dnevni nepozabni program: Uzbekistan potovanje v zgodovino Svilene ceste – mesta s seznama UNESCOVE kulturne dediščine – Več kot 2000 let zgodovine – Arhitekturni dragulji – Starodavna mesta Buhara, Samarkand, Hiva – izjemna narava, kultura in hrana – območje trgovske kopenske antične poti med Kitajsko in Evropo – Svilena cesta – let iz Ljubljane


  Treking s konji

  Treking s konji Altaj

  JULIJ, AVGUST

  2998 €

  Jahanje in pohodništvo v Sibiriji? Neponovljivo izkustvo divje Rusije z agencijo Lifetrek. Altaj je neokrnjen predel Sibirije v Rusiji, ki ga moderna civilizacija še ni dosegla in je idealna destinacija za nepozabno avanturo.


  JULIJ, AVGUST, SEPTEMBER

  1298 €

  Nepozabna poletna avantura v Kirgiziji. Pohodništvo, popotništvo, jahanje in še mnogo več. Ogled starodavnih karavanserajev, kopanje v jezeru Isik Kul, nepozabno doživetje pogorja Tian Šan


  JULIJ

  1998 €

  Kirgizija Treking azijska Patagonija - v osrčje Pamirja, ki velja za eno zadnjih še neodkritih destinacij! Biser centalne azije. 15 dni


  JULIJ

  1898 €

  14 dnevni treking na Altaju in doživetje neokrnjene narave južne Sibirije – Velika pustolovščina na Altaju – Najslikovitejši treking v Sibiriji: po slikovitih poteh od reke Katun do najvišje gore Sibirije Beluhe – 10 dni čez prelaze z nepozabnimi razgledi – ledeniške doline s kristalno čisto vodo – jezera kot modra in zelena ogledala – vzpon na 3060m visok Kara Tjurek z veličastnim pogledom na Beluho – dolina Jarlu ali Vrata bogov – sedmero jezer pod Beluho – daleč od ponorelega sveta.


  AVGUST

  3498 €

  23 dnevno potovanje po najlepših predelih Svilne ceste – Edinstvena Xinjiang in Kirgizija – Mustang Ata treking - Kristalno čista jezera v kobinaciji z Nebeškim gorovjem in gorstvom Altay – Prava avantura v puščava Taklamakan – Bogata flora in živalstvo – Nomadski način življenja in bivanje v jurtah – Edinstven treking s konji v Altayu – Pustolovsko popotovanje po Osrednji Aziji s prizvokom prvovrstnega raziskovanja - Nepozabno doživetje


  Potovanje

  Kamčatka

  AVGUST

  3098 €

  Kamčatka je polotok izjemnih naravnih lepot, zato je kar težko izbrati največje naravne bisere, ki jih ponuja ta del Rusije. Osredotočili smo se na dve bistveni stvari, izjemne ognjenike in živalski svet Kamčatke.


  AVGUST, SEPTEMBER

  3098 €

  Želite doživeti potovanje po najdaljšo železniški progi vse od Moskve do Pekinga? Približali vam bomo pokrajine in prostranstva Sibirije, Mongolije in Kitajske. Doživeli boste tudi zanimivo kulturo treh dežel, preko katerih je speljana slavna Transsibirska železnica. Program lahko prilagodimo željam posameznikom, tako se lahko postanke poljubno prilagaja vašim željam.


  MAJ, JUNIJ, JULIJ, SEPTEMBER

  1148 €

  Obstaja država v kateri tradicionalno in moderno sobivata v sožitju in poudarjata edinstvenost drug drugega. Gruzija je država v kateri zagotovo ne boste ne lačni ne žejni, je država izjemne kulinarike in odličnih vin, ki jih bodo postregli prijazni in prisrčni domačini. Država, v kateri boste imeli priložnost videti v odročnih kotičkih dežela najstarejše samostane in cerkvene komplekse na svetu.


  Rezerviraj in odpotuj

  Altaj treking s konji

  27.06.2022 - 10.07.2022
  23.07.2022 - 05.08.2022
  04.08.2022 - 17.08.2022


  Cena od:

  2998 €