Lifetrek >> Trekingi >> Črna Gora treking potovanje

Črna Gora treking potovanje | Treking nostalgije

Treking potovanje Črna gora je za vse pohodnike, gornike in ljubitelje gora - izleti na najvišje vrhove v Durmitorju in Prokletijah. 9 dni - polpenzion

Črna Gora treking potovanje

18.06.2022 - 25.06.2022

Trajanje programa:

8 DNI

Cena od:

848 € 798 €
Črna gora
Črna gora

Treking potovanje Črna Gora ali treking nostalgije

Lifetrekov 8-dnevni program s trekingom v Prokletijah in pogorju Durmitor: Črna Gora treking potovanje

V Črno Goro se bomo odpravili na pristno pohodniško doživetje, v osrčje durmitorskih gora in Prokletij. Gorska pustolovščina nas bo navdihnila z domačnostjo, odprtostjo in raznolikostjo, tako Durmitorja in Prokletij, kot tudi tamkaj živečih ljudi. Pot do tja pelje po slikoviti pokrajini črnogorskih planin, gričevja in vasi. Z največjo žlico bomo zajeli eno najlepših doživetij Durmitorja, Prokletij in Črne Gore v celoti.

Treking potovanje Črna Gora ali treking nostalgije

Da bomo v polni meri doživeli pravo avanturo in podoživeli dobre stare čase v bivši Jugoslaviji, nas bo pot vodila iz Ljubljane preko Hrvaške in Bosne v osrčje Durmitorja, Žabljak. Tako bomo na polno zadihali svež zrak in se prilagajali na življenje tam dol v ležernem balkanskem duhu. Po prvotnem spoznavanju z okoliškimi vrhovi se bomo odpravili na na kateri najvišji durmitorski vrh, Bobotov Kuk (2523m)

blank

Treking potovanje Črna Gora – od gora do morja

Po osvežitvi v Črnem jezeru pa se bomo mimo divjega kanjona Tare, kjer se bomo lahko ohladili v kristalno čisti vodi, odpravili proti Prokletijam. Že samo ime napoveduje popolno divjino, o čemer se bomo prepričali tudi v živo. Po napornih turah pa se bomo spustili na jadransko obalo, kjer si bomo pred vožnjo domov v morju privoščili še nekaj mediteranskega odklopa.

Turistična agencija Lifetrek potovajna in odprave - potovanje, treking Albanija

Z Lifetrekom na treking potovanje Črna Gora

Potovanje je namenjeno vsem, ki iščejo pristno pohodniško doživetje v osrčju Durmitorskih gora in Prokletij. Gorska pustolovščina nas bo navdihnila z domačnostjo, odprtostjo in raznolikostjo Durmitorja, Prokletij kot tudi tamkaj živečih ljudi. Pot do tja pelje po slikoviti pokrajini črnogorskih planin, gričevja in vasi. Z največjo žlico bomo zajeli eno najlepših doživetij Durmitorja, Prokletij in Črne gore v celoti. Za vse, ki želite okusiti divja gorovja Balkana in pokukati na črnogorsko obalo.

Program: Črna Gora treking potovanje

DAN 1

LJUBLJANA – SARAJEVO – FOČA – PIVSKO JEZERO – TRSA

Zgodnji jutranji odhod iz Slovenije, krajša postanka v Sarajevu in Foči. Prečenje bosensko-črnogorske meje. Postanek ob Pivskem jezeru in vožnja na Pivsko planoto s pogledi na bosenski Maglić in Durmitor. Prihod v Trso (1450 m) in nočitev z večerjo.

DAN 2

TRSA – PRUTAŠ (2393 M) – TRSA – ŽABLJAK

Po zajtrku vožnja do vznožja verjetno najlepšega durmitorskega vrha Prutaša (2393 m). Za vzpon potrebujemo 2,5 uri. Sestop na izhodišče ter vožnja do zimsko športnega centra Žabljak (1430 m). Prevoz do razglednika Čuravac s pogledi v kanjon Tare. Nočitev in večerja.

DAN 3

ŽABLJAK – BOBOTOV KUK (2522 M) – ČRNO JEZERO – ŽABLJAK

Po zajtrku prevoz na Sedlo (1908 m) in vzpon na najvišji durmitorski vrh Bobotov Kuk (2523 m) preko Zelenega vira. Za vzpon potrebujemo 3 ure. Ob povratku v Žabljak še obisk znamenitega Črnega jezera. Nočitev in večerja.

DAN 4

ŽABLJAK – TARA – BIOGRADSKO JEZERO – BERANE – PLAV – GUSINJE

Po zajtrku vožnja do znamenitega mostu na Đurđevića Tari, ki je 170 m nad Taro (pogumni se lahko zapeljejo z zip-žičnico!). Nadaljujemo do samostana nadangela Mihaela, nadaljevanje vožnje ob Tari do Mojkovca in do Biogradskega jezera v Narodnem parku Bjelasica. Tu so ohranjeni še pragozdovi, nad katerimi se dvigujejo vrhovi iz granita, kasneje vožnja skozi Berane in Andrijevico. Nadaljevanje vožnje mimo Plava z ogledom do vznožja Prokletij do kraja Gusinje. Namestitev in večerja.

DAN 5

GUSINJE – GRBAJA – VOLUŠNICA (1879 M) – POPADIJA (2057 M) – GUSINJE

Po zajtrku se bomo odpeljali v znamenito ledeniško dolino Grbajo in se povzpeli na razgledno Volušnico (1879 m) in obmejno Popadijo (2057 m), imenovano tudi Talijanka. Čas vzpona je 3 ure. Povratek v dolino in nočitev z večerjo.

DAN 6

GUSINJE – ROPOJANA – ČRNOGORSKO – ALBANSKA MEJA – GUSINJE – TREŠNJEVIK – ŠTAVNA

Po zajtrku še spoznavanje slikovite sosednje doline Ropojana. Odšli bomo do presihajočega jezera , ki leži ob črnogorsko-albanski meji. Navdušili nas bodo pogledi na divje razbrazdane gore Prokletij (3 ure hoje v eno stran). Po turi nas čaka vožnja na prelaz Trešnjevik (1573 m) in do turističnega naselja Štavna v Komovih (1800 m). Namestitev in večerja.

DAN 7

ŠTAVNA – KOM VASOJEVIČKI (2460 M) – ŠTAVNA – KOLAŠIN – SKADERSKO JEZERO – VIRPAZAR

Po zajtrku nas čaka vzpon na enega od treh veličastnih vrhov v gorski skupini Komovi, Kom Vasojevički (2460 m). Čas vzpona je 3 ure. Ob lepem vremenu razgled na gore Črne gore, Hrvaške, Bosne, Srbije, Kosova in Albanije. Povratek po isti poti na Štavno in kasneje vožnja do Kolašina (1000 m) s krajšim ogledom ter nadaljevanje po slikoviti soteski Morače do glavnega mesta Podgorice in Virpazarja ob Skaderskem jezeru. Namestitev in večerja.

DAN 8

VIRPAZAR – RIJEKA CRNOJEVIĆA – CETINJE – LOVČEN – KOTOR – HERCEG NOVI

Po zajtrku vožnja nad Rijeko Crnojevića s slikovitimi pogledi na jezero in reko. Sledi postanek v nekdanji prestolnici Cetinju z ogledom in kasneje še vožnja po obronkih do vrha Lovčena z ogledom mavzoleja Petra II Petrovića Njegoša. Sledi spust po serpentinah do starodavnega Kotorja, ki si ga bomo tudi ogledali. Nadaljevanje vožnje ob zalivih Boke Kotorske do Herceg Novega. Namestitev in večerja.

DAN 9

HERCEG NOVI – DUBROVNIK – SPLIT – LJUBLJANA

Po zajtrku prestop črnogorsko-hrvaške meje in vožnja po jadranski avtocesti mimo Splita v Slovenijo.

*Program Črna Gora treking potovanje se lahko spremeni zaradi vremenskih razmer, logistike (spremenjeni vozni redi rednih linij) in drugih razlogov.

Cena: Črna Gora treking potovanje

 • Termin :
  18.06.2022 - 25.06.2022
 • Redna cena potovanja:
  848 €
 • Akcijska cena potovanja:
  798 €*
  *Akcijska cena velja glede na čas prijave. Redno ceno programa znižamo:

  50 € za prijave do 15. maja

 • Brez doplačil za majhne skupine!
 • Minimalno število oseb v skupini je 7 potnikov. Največje število oseb v skupini je 14 oseb.

Cena vključuje:

 • vsi prevozi po programu
 • spanje v hotelih s polpenzionom
 • polpenzion v gorskih kočah
 • vstopnine za ogled kulturnih in naravnih znamenitosti
 • organizacijo potovanja in slovensko spremstvo na poti
 • svetovanje in pomoč pri pripravi na potovanje
 • predstavitev potovanja
 • DDV

 • Cena ne vključuje:

 • hrane preko dneva in kosil/malic v času tur
 • napitnin za lokalno prebivalstvo
 • doplačila za enoposteljno sobo
 • stroškov osebne opreme in porabe
 • ničesar kar ni navedeno pod vključeno
 • zavarovanja za tujino
 • stroškov v povezavi s Covid-19 (testiranja, cepljenja)

 • Doplačila:

 • enostavno zavarovanje rizika odpovedi: 40 €
 • razširjeno zavarovanje rizika odpovedi: 80 €
 • paket fleksibilnost: 100 €
 • doplačilo za enoposteljno sobo: 120 €
 • prevoz na zbirno mesto (po ceniku prevoznika)


 • Popusti:

  50 € za prijave do 15. maja
  Ob prijavi na program Črna Gora treking potovanje potnik poravna operativne stroške v višini 400 €. Ostali del cene programa potnik plača najkasneje 45 dni pred potovanjem. Nudimo vam tudi zavarovanje rizika odpovedi potovanja, ki ga je potrebno vplačati ob prijavi na potovanje. Zgoraj omenjeni pogoji za program Črna Gora treking potovanje veljajo za prijave do 45 dni do predvidenega odhoda. V kolikor je do odhoda manj dni, so pogoji prijave lahko drugačni.

  Za slovenske državljane vizum ni potreben. Vstop v Črno Goro je mogoč tudi samo z osebno izkaznico!
  Večina držav vstop pogojuje z negativnimi PCR testi ali dokazilom o cepljenju, ter izjemoma s potrdilom o prebolevnosti za virusom. Točne zahteve za vstop v državo vam bomo sporočili ne prej kot 2 tedna pred odhodom z namenom, da so podane informacije za vstop v državo najbolj točne. Prav tako dopuščamo možnost, da se pogoji spremenijo tudi kasneje, vendar vas bomo o vseh morebitnih spremembah sproti obveščali.

  Brezskrbna rezervacija programa Črna Gora treking potovanje

  Lifetrekova Covid garancija

  V kolikor je potovanje odpovedano vsa vplačila vrnemo. Velja za odpovedi s strani turistične agencije (zaprte meje, obvezna karantena na lokaciji). Garancija velja v primeru, ko program odpove turistična agencija Lifetrek. V primeru potnikove odpovedi, pa se upošteva naše splošne pogoje.

  Paket fleksibilnost

  Paket fleksibilnost je opcija, ko lahko program kadarkoli odpoveste, mi pa vas po razlogu ne sprašujemo.
 • Program lahko odpoveste z razlogom ali brez do 31 dni pred odhodom, organizator potovanja pa povrne vsa vplačila za program(iz vračila je izključen znesek za opcijo fleksibilnost).
 • Program lahko odpoveste tudi v obdobju, če je do odhoda manj kot 30 dni in več kot 16 dni, v tem primeru pa vam izdamo dobroimetje v višini vplačil, ki je unovčljivo 2 leti(iz vračila je izključen znesek za opcijo fleksibilnost).
 • Program lahko odpoveste tudi če je do odhoda 15 dni ali manj, v tem primeru pa vam izdamo dobroimetje v višini polovice vplačil oz. 50% celotne vrednosti programa, ki je unovčljivo 2 leti (iz vračila je izključen znesek za opcijo fleksibilnost). Polovico vplačila pa zadrži agencija
 • Črna Gora treking potovanje

  Črna Gora treking potovanje: od 798 €* (redna cena od: 848 €)

  18.06.2022 - 25.06.2022

  *Akcijska cena velja glede na čas prijave. Redno ceno znižamo:

  50 € za prijave do 15. maja  Črna Gora treking potovanje s turistično agencijo Lifetrek

 • brez doplačil za majhne skupine
 • odličen program
 • Durmitor in Prokletije
 • najvišji vrh Črne gore – Bobotov Kuk 2523m
 • nostalgija bivše juge

 • blank
  blank

  Oddajte povpraševanje

  Povpraševanje

  Črna Gora treking potovanje

  18.06.2022 - 25.06.2022

  Trajanje programa:

  8 DNI

  Cena od:

  848 € 798 €

  Država:

  ČRNA GORA

  Morda vas zanima tudi:

  Treking potovanje Bolgarija

  Treking Potovanje

  Treking potovanje Bolgarija

  JULIJ

  748 €

  Bolgarija je Lifetrekova uspešnica v čudovito gorato deželo z osupljivo lepo naravo se podamo vsako leto. Program je namenjen vsem planincem, saj se vzpnemo tudi na Musalo (2.925 m) najvišji vrh Balkana.


  Treking potovanje Črna Gora

  Treking Potovanje

  Treking potovanje Črna Gora

  JULIJ, AVGUST

  798 €

  V Durmitor in Prokletije na prvovrstno raziskovanje odmaknjenega konca bivše »Juge«. Narodni park Durmitor in najvišji vrh Črne gore, Bobotov Kuk (2.523 m). Prokletije so zagotovo eno najbolj divjih gorovij Balkana.


  Treking potovanje Albanija

  Treking Potovanje

  Treking potovanje Albanija

  JULIJ, AVGUST, SEPTEMBER

  Program za popotnike in planince. Divje apnenčaste gore Prokletij, grebeni nad morjem in romarski Tomorri. Lepe obale Jadranskega in Jonskega morja.


  Grčija treking

  Treking, Treking potovanje

  Grčija treking

  JUNIJ - SEPTEMBER

  1068 €

  Grčija privablja številne turiste, tako ljubitelje antične zgodovine kot popotnike, ki najdejo bisere ob obalah in na otokih, planinci pa poleg Olimpa obiskujejo tudi druge gorske skupine, soteske in zimske gore. Naše potovanje bo kombinacija vzponov na dve gori, ki so ju častili stari Grki, spoznali pa bomo nekaj pomembnih legendarnih krajev, seveda pa ne bo manjkal obisk samostanov v Meteori.