Lifetrek >> Trekingi >> Grčija treking

Grčija treking | čarobna celinska Grčija

Treking v Grčiji v kombinaciji s potovanjem skozi legendarne kraje antične Grčije. Vzpon na Olimp, ogled Termopil, Delfov, Korintskega prekopa in Miken.

Grčija treking

18.06.2022 - 28.06.2022
17.09.2022 - 27.09.2022

Trajanje programa:

11 DNI

Cena od:

1168 € 1068 €
Grčija treking
Grčija treking

Grčija: treking in ogledi

GRČIJA-SVETI GORI IN LEGENDARNI KRAJI

Grčija privablja številne turiste, tako ljubitelje antične zgodovine kot popotnike, ki najdejo bisere ob obalah in na otokih, planinci pa poleg Olimpa obiskujejo tudi druge gorske skupine, soteske in zimske gore. Naše potovanje bo kombinacija vzponov na dve gori, ki so ju častili stari Grki, spoznali pa bomo nekaj pomembnih legendarnih krajev, seveda pa ne bo manjkal obisk samostanov v Meteori.

Olimp in Meteora

Olimp je imel v grški mitologiji pomembno vlogo kot sedež 12 bogov. Z vrha je obširen razgled na Makedonijo in Tesalijo. Tisti z manjšimi ambicijami se bodo lahko povzpeli na lažji vrh Skolio (2911 m).

Mogočni stolpi v Meteori in monoliti iz peščenjaka nas bodo že od daleč opozarjali na to pomembno turistično točko, ki jo je prepoznal tudi Unesco. Menihi so na nedostopnih stolpih zgradili 24 samostanov, od katerih jih je še šest delujočih. Dostopni so po stopnicah, na ogled pa je pravo bogastvo grške pravoslavne cerkve.

Treking Grčija: Olimp

Delfi, Liakouras in Killini

2457 metrov visok Liakouras je najvišji vrh Parnasa. Parnas je po grški mitologiji namenjen pesnikom in literatom, nas pa bo poplačal z lepimi razgledi na Peloponez in Korintski preliv ter Olimp. Za tehnično nezahtevno turo bomo potrebovali 4 ure, višinska razlika 650 metrov.

Manjši zimski center Zereia (1600 m) je izhodišče našega izleta za Killini (2376 m), ki je drugi najvišji vrh Peloponeza. Na gori naj bi bivale nimfe in tu naj bi se rodil Hermes, bog trgovine. Teren je razgiban, od skalnatih do travnatih predelov, skupaj hoje 5 ur, višinska razlika 800 metrov.

Treking Grčija: Delfi

Grčija treking s kombijem ali letalom

Program Grčija treking smo pripravili v dveh različicah, kjer pa je sama izvedba programa nespremenjena. Program bomo lahko izvedli s kombijem s prevozom iz Ljubljane mimo Zagreba, Beograda, Skopja in s povratkom s trajektom iz Igoumenitse. Druga opcija izvedbe pa je z letalom, kjer bomo iz bližnjih letališča ali celo Brnika poleteli proti Solunu in se vrnili z letom s Krfa. Program z letalom je dva dni krajši, pri tem pa se glede na vozne rede letal lahko malenkost spremeni prvi in pa zadnji dan programa. Odhod in povratek je planiran iz Dunaja - v ceno je vštet tudi prevoz na letališče. Treking Grčija z letalom

Zahtevnost programa Grčija treking

Program Grčija treking ni klasični treking program, temveč je po svoji izvedbi bolj podoben naši večletni uspešnici Treking v Bolgariji. Gre namreč za planinsko potovanje, kjer se na najlepših in najpomembnejših predelih Grčije podamo na pohod. Vzponu na Olimp smo namenili dva dneva, tako da je resnično dovolj časa, da čisto vsak osvoji goro, ki je burila domišljijo v antični Grčiji. Tako kot vzpon na Olim je tudi vzpon na Liakouras tehnično nezahteven.

Podaljšanje programa za krajše počitnice

Program je idealen za kombinacijo pohodniškega programa s počitnicami, ki vam jih lahko pripravimo na enem izmed čudovitih grških otokov. Program Treking Grčija namreč zaključimo v pristaniškem mestu Igoumenitsa, ki je izhodišče za ladijski prevoz na Krf, Lefkas ali Zakintos. Povratek v Slovenijo je mogoč z letalom do bližnjih letališč ali pa kar s trajektom. Glede na vaše želje vam lahko sestavimo ponudbo.

Program: Grčija treking

DAN 1

SLOVENIJA-BEOGRAD-SKOPJE

Zgodnji jutranji odhod iz Ljubljane in vožnja po avtocesti mimo Zagreba in Beograda do Skopja z vmesnimi krajšimi postanki, nastanitev v hotelu in večerja. Krajši informativni ogled centra makedonske prestolnice, ki se ponaša z nekaj monumentalnimi zgradbami in spomeniki.

DAN 2

SKOPJE-GEVGELIJA-SOLUN/THESSALONIKI-VERGINA-PLAKA LITOCHOROU

Po zajtrku vožnja po dolini Vardarja do mejnega prehoda Gevgelija, od tam pa ni več daleč do drugega največjega grškega mesta Soluna/Thessaloniki z informativnim ogledom. Daljši postanek bo v Vergini, kjer so ostanki slavne makedonske države s prestolnico Aigai, ki je pod zaščito Unesca. Ohranjen je grob kralja Filipa II, očeta Aleksandra Velikega. Po ogledu bomo nadaljevali vožnjo ob Egejskem morju do letovišča Plaka Litochorou, nastanitev v hotelu in večerja.

DAN 3

PLAKA LITOCHOROU- PRIONIA-KOČA A/KOČA SPILIOS AGAPITOS

Po zajtrku priprava za turo na Goro bogov-Olimp in vožnja do izhodišča Prionia (1100 m). Hodili bomo najprej po borovem gozdu, nad gozdno mejo pa po goličavah z zložno potjo do koče A/Spilios Agapitos (2100 m), do koče je 2,5 ure hoda, višinska razlika 1000 m. Nočitev v koči in večerja. Koča je moderno opremljena in v njej lahko prenoči 90 planincev.

DAN 4

KOČA A/KOČA SPILIOS AGAPITOS-OLIMP-PLAKA LITOCHOROU

Po zgodnjem zajtrku hoja po južnih pobočjih Olimpa, gorovja z več vrhovi, ki so višji od 2800 metrov in obsega 600 kvadratnih kilometrov, nekateri so pokriti do vrha s travo, drugi pa zahtevajo nekaj izkušenj. Uhojena pot poteka najprej do vrha Skala (2866 m), potem pa naprej po precej skalnatem pobočju, ki terja pazljivost, na najvišji vrh Mytikas (2917 m). Olimp je imel v grški mitologiji pomembno vlogo kot sedež 12 bogov. Z vrha je obširen razgled na Makedonijo in Tesalijo. Tisti z manjšimi ambicijami se bodo lahko povzpeli na lažji vrh Skolio (2911 m). Sestop bo po smeri vzpona mimo koče A do Prionie, skupaj 5-6 ur hoje, višinska razlika 820 metrov. Od tam bo še vožnja v Plako Litochorou, z možnostjo kopanja v morju, nočitev hotelu in večerja.

DAN 5

PLAKA LITOCHOROU-LARISSA-METEORA-KALAMBAKA

Po zajtrku vožnja po avtocesti do Larisse in naprej do bisera srednjeveške sakralne arhitekture Meteore. Mogočni stolpi in monoliti iz peščenjaka nas bodo že od daleč opozarjali na to pomembno turistično točko, ki jo je prepoznal tudi Unesco. Menihi so na nedostopnih stolpih zgradili 24 samostanov, od katerih jih je še šest delujočih. Dostopni so po stopnicah, na ogled pa je pravo bogastvo grške pravoslavne cerkve. Po ogledu se bomo zapeljali v turistični kraj Kalambaka, namestitev v hotelu in večerja.

DAN 6

KALAMBAKA-TERMOPILE-DELFI-ARACHOVA

Po zajtrku se bomo iz Tesalije odpeljali v pokrajino Ellada in ko bomo zopet dosegli morje, se bomo ustavili v legendarnih Termopilah. Tu je leta 480 pr. n. št. špartanski kralj Leonidas s svojo maloštevilno vojsko branil prehod pred perzijsko vojsko. Zaradi izdaje so vsi padli in še danes to pomeni simbol zvestobe in junaštva. Po gorski cesti bomo potem dosegli naš glavni cilj tega dne, Delfe, Unesco. V Delfih je bilo vsegrško preročišče, kjer je prerokovala znamenita Pitija z dvoumnimi odgovori. Ogledali si bomo Apolonov tempelj, zakladnico in stadion, nastanitev v hotelu v Arachovi in večerja.

DAN 7

ARACHOVA-PARNAS/PARNASSOS-KORINT

Po zajtrku vožnja po gorski cesti do največjega grškega zimsko športnega centra (1800 m). Ta dan je namenjen vzponu na najvišji vrh Parnasa, 2457 metrov visok Liakouras. Parnas je po grški mitologiji namenjen pesnikom in literatom, nas pa bo poplačal z lepimi razgledi na Peloponez in Korintski preliv ter Olimp. Za tehnično nezahtevno turo bomo potrebovali 4 ure, višinska razlika 650 metrov. Po vožnji z gore nas bo čakala vožnja do Korintske ožine in prekopa, ki je namenjen le manjšim ladjam in s tem bomo zapeljali na polotok Peloponez. Namestitev v hotelu in večerja.

DAN 8

KORINT-MIKENE/MIKINIS-XILOCASTRO

Po zajtrku bo najprej vožnja do pomembne arheološke točke Mikene/Mikinis, Unesco. Kraj je eno najstarejših središč grške civilizacije, tam si bomo ogledali trdnjavo, znamenita Levja vrata in grobnice. Vrnili se bomo na obalo in po priobalni cesti prišli v letovišče Xilocastro. Po nekaj dneh programa se nam bo prileglo prosto popoldne, ki ga bo vsak izkoristil po svoje, od pohajkovanja po mestu do kopanja, namestitev v hotelu in večerja.

DAN 9

XILOCASTRO-TRIKALA-KILLINI-PATRAS

Po zajtrku se bomo odpravili po razgibani gozdnati pokrajini proti gorovju Oros Ziria. Skozi zaselke Trikale bomo dosegli manjši zimski center Zereia (1600 m), ki bo izhodišče našega izleta za Killini (2376 m), drugi najvišji vrh Peloponeza. Na gori naj bi bivale nimfe in tu naj bi se rodil Hermes, bog trgovine. Teren je razgiban, od skalnatih do travnatih predelov, skupaj hoje 5 ur, višinska razlika 800 metrov. Po sestopu povratek v dolino in vožnja ob Korintskem zalivu do Patrasa, tretjega največjega grškega mesta. Namestitev v hotelu in večerja.

DAN 10

PATRAS-PREVEZA-IGOUMENITZA-TRAJEKT

Po zajtrku najprej vožnja čez most, dolg 3 kilometre, preko katerega bomo zopet prišli na celinski del Grčije in zadnji dan v Grčiji bo minil v vožnji ob Jonskem morju do starega in pomembnega mesta Preveza, kjer so ožino premagali s predorom. Po postanku in ogledu nas bo čakal še zadnji del vožnje po pokrajini Epir do trajektnega pristanišča Igoumenitza. Tu se bomo v poznem popoldnevu vkrcali na trajekt za italijansko Ancono. Namestitev v kabine. Odhod iz luke in vožnja mimo Krfa in albanske obale, večerja.

DAN 11

ANCONA-BENETKE-SLOVENIJA

Po zajtrku in jutranjem prihodu trajekta v Ancono bomo začeli z vožnjo proti domu mimo Benetk proti Slovenijo, v Ljubljano bomo prispeli v večernih urah.

*Program Grčija treking se lahko spremeni zaradi vremenskih razmer, logistike (spremenjeni vozni redi rednih linij) in drugih razlogov.

Cena: Grčija treking

 • Termin :
  18.06.2022 - 28.06.2022
  17.09.2022 - 27.09.2022
 • Redna cena potovanja:
  1168 €
 • Akcijska cena potovanja:
  1068 €*
  *Akcijska cena velja glede na čas prijave. Redno ceno programa znižamo:

  100 € za vse zgodnje prijave (do 45 dni pred odhodom)
  60 € - palubni potnik na trajektu Igoumenitsa - Ancona/Benetke
  160 € - zaključek programa v Igoumenitsi

 • V primeru manjše skupine, 5 ali 6 udeležencev, znaša doplačilo 80 €
 • Najmanjše število udeležencev je 5, največje pa 14

Cena vključuje:

 • vse transferje in prevoz s kombijem ali manjšim avtobusom
 • prevoz z ladjo Igoumenitsa - Ancona/Benetke (4 posteljna kabina)
 • nočitve v hotelih in penzionih
 • organizacijo potovanja in slovensko spremstvo na poti
 • svetovanje in pomoč pri pripravi na potovanje
 • predstavitev potovanja
 • DDV

 • Cena ne vključuje:

 • osebne opreme
 • vstopnin
 • hrane in pijače
 • stroškov izven programa
 • stroškov v povezavi s Covid-19 (testiranja, cepljenja)

 • Doplačila:

 • enostavno zavarovanje rizika odpovedi: 60 €
 • razširjeno zavarovanje rizika odpovedi: 110 €
 • paket fleksibilnost: 140 €
 • doplačilo za enoposteljno sobo: 140 €
 • prevoz na zbirno mesto (po ceniku prevoznika)
 • 100 € na osebo za dvoposteljno kabino na trajektu


 • Popusti:

  100 € za vse zgodnje prijave (do 45 dni pred odhodom)
  60 € - palubni potnik na trajektu Igoumenitsa - Ancona/Benetke
  160 € - zaključek programa v Igoumenitsi
  Ob prijavi na program Grčija treking potnik poravna operativne stroške v višini 400 €. Ostali del cene programa potnik plača najkasneje 45 dni pred potovanjem. Nudimo vam tudi zavarovanje rizika odpovedi potovanja, ki ga je potrebno vplačati ob prijavi na potovanje. Zgoraj omenjeni pogoji za program Grčija treking veljajo za prijave do 45 dni do predvidenega odhoda. V kolikor je do odhoda manj dni, so pogoji prijave lahko drugačni.

  Slovenski državljani za vstop v Grčijo vizuma ne potrebujejo. Slovenski državljani lahko v vse države članice EU vstopajo z veljavno osebno izkaznico.
  Večina držav vstop pogojuje z negativnimi PCR testi ali dokazilom o cepljenju, ter izjemoma s potrdilom o prebolevnosti za virusom. Točne zahteve za vstop v državo vam bomo sporočili ne prej kot 2 tedna pred odhodom z namenom, da so podane informacije za vstop v državo najbolj točne. Prav tako dopuščamo možnost, da se pogoji spremenijo tudi kasneje, vendar vas bomo o vseh morebitnih spremembah sproti obveščali.

  Brezskrbna rezervacija programa Grčija treking

  Lifetrekova Covid garancija

  V kolikor je potovanje odpovedano vsa vplačila vrnemo. Velja za odpovedi s strani turistične agencije (zaprte meje, obvezna karantena na lokaciji). Garancija velja v primeru, ko program odpove turistična agencija Lifetrek. V primeru potnikove odpovedi, pa se upošteva naše splošne pogoje.

  Paket fleksibilnost

  Paket fleksibilnost je opcija, ko lahko program kadarkoli odpoveste, mi pa vas po razlogu ne sprašujemo.
 • Program lahko odpoveste z razlogom ali brez do 31 dni pred odhodom, organizator potovanja pa povrne vsa vplačila za program(iz vračila je izključen znesek za opcijo fleksibilnost).
 • Program lahko odpoveste tudi v obdobju, če je do odhoda manj kot 30 dni in več kot 16 dni, v tem primeru pa vam izdamo dobroimetje v višini vplačil, ki je unovčljivo 2 leti(iz vračila je izključen znesek za opcijo fleksibilnost).
 • Program lahko odpoveste tudi če je do odhoda 15 dni ali manj, v tem primeru pa vam izdamo dobroimetje v višini polovice vplačil oz. 50% celotne vrednosti programa, ki je unovčljivo 2 leti (iz vračila je izključen znesek za opcijo fleksibilnost). Polovico vplačila pa zadrži agencija
 • Podaljšek: Treking Grčija in počitnice ob Jonskem morju

  KRF, ZAKINTOS ALI PREVEZA

  Tisti, ki bi želeli podaljšati bivanje v Grčiji za nekaj dni, imate možnost letalskega prevoza s Krfa, Preveze ali Zakintosa oziroma možnost trajektnega prevoza do Benetk ali Trsta. Za informacije o podaljšanju programa kontaktirajte našo ekipo. *Podaljšek programa je lahko brez slovenskega spremstva.

  Grčija treking

  Grčija treking: od 1068 €* (redna cena od: 1168 €)

  18.06.2022 - 28.06.2022
  17.09.2022 - 27.09.2022

  *Akcijska cena velja glede na čas prijave. Redno ceno znižamo:

  100 € za vse zgodnje prijave (do 45 dni pred odhodom)
  60 € - palubni potnik na trajektu Igoumenitsa - Ancona/Benetke
  160 € - zaključek programa v Igoumenitsi  Grčija treking s turistično agencijo Lifetrek

 • Solun
 • Letovišče Plaka Litochorou
 • Olimp
 • Meteora
 • Termopile
 • Delfi
 • Korint
 • Mikene
 • Podaljšek potovanja s počitnicami

 • blank
  blank

  Oddajte povpraševanje

  Povpraševanje

  Grčija treking

  18.06.2022 - 28.06.2022
  17.09.2022 - 27.09.2022

  Trajanje programa:

  11 DNI

  Cena od:

  1168 € 1068 €

  Država:

  GRČIJA

  Morda vas zanima tudi:

  Treking potovanje Bolgarija

  Treking Potovanje

  Treking potovanje Bolgarija

  JULIJ

  748 €

  Bolgarija je Lifetrekova uspešnica v čudovito gorato deželo z osupljivo lepo naravo se podamo vsako leto. Program je namenjen vsem planincem, saj se vzpnemo tudi na Musalo (2.925 m) najvišji vrh Balkana.


  Treking potovanje Črna Gora

  Treking Potovanje

  Treking potovanje Črna Gora

  JULIJ, AVGUST

  798 €

  V Durmitor in Prokletije na prvovrstno raziskovanje odmaknjenega konca bivše »Juge«. Narodni park Durmitor in najvišji vrh Črne gore, Bobotov Kuk (2.523 m). Prokletije so zagotovo eno najbolj divjih gorovij Balkana.


  Treking potovanje Albanija

  Treking Potovanje

  Treking potovanje Albanija

  JULIJ, AVGUST, SEPTEMBER

  Program za popotnike in planince. Divje apnenčaste gore Prokletij, grebeni nad morjem in romarski Tomorri. Lepe obale Jadranskega in Jonskega morja.


  Grčija treking

  Treking, Treking potovanje

  Grčija treking

  JUNIJ - SEPTEMBER

  1068 €

  Grčija privablja številne turiste, tako ljubitelje antične zgodovine kot popotnike, ki najdejo bisere ob obalah in na otokih, planinci pa poleg Olimpa obiskujejo tudi druge gorske skupine, soteske in zimske gore. Naše potovanje bo kombinacija vzponov na dve gori, ki so ju častili stari Grki, spoznali pa bomo nekaj pomembnih legendarnih krajev, seveda pa ne bo manjkal obisk samostanov v Meteori.