Lifetrek >> Gruzija >> Trekingi >> Gruzija treking

Gruzija treking | Mistična in gostoljubna regija Svaneti

Gruzija treking. Svaneti je zagotovo najlepši predel Gruzije. Čudovite kulise, mogočno gorovje Kavkaza in ogromna kulturna zapuščina! Treking Mestija Ušguli

Gruzija treking

26.06.2021 - 03.07.2021
21.08.2021 - 28.08.2021
28.08.2021 - 04.09.2021
18.09.2021 - 25.09.2021

Trajanje programa:

8 DNI

Cena od:

1198 € 1098 €
Gruzija treking
Gruzija treking

Gruzija: treking v regiji Svaneti

Gruzija in čudoviti treking iz Mestije do vasice Ušguli

Gruzija je ena najbolj turistično razvijajočih se destinacij. Naša pot v Gruziji se začne in konča v regiji Svaneti, kjer opravimo s čudovitim 4-dnevnim trekingom iz Mestije do vasice Ušguli, ki velja za najvišje ležečo stalno naseljeno vas v Evropi. Čudovite kulise mogočnega Kavkaza z Ušbo, Tetnuldijem in Škaro na čelu. Področje ponuja tudi ogromno kulturno zapuščino. 8 dnevno potovanje Gruzija treking vključuje štiridnevni treking med Mestijo in Ušgulijem in dva dnevna izleta. Spimo v lokalnih penzionih, postrežejo nam tudi z zajtrkom in večerjo, med trekingom je (opcijsko) organiziran tudi transport opreme.

Gruzija: treking po regiji Svaneti

Svaneti je dežela v Gruziji, ki se ponaša s kar dvema pettisočakoma. Pokrajino krasijo ledeniki, najvišje ležeča evropska vas, impresivni razgledi in srednjeveški kavkaški obrambni stolpi. Regija Svaneti je vredna obiska zaradi čudovitih razgledov in pristnega vaškega utripa gorskih zaselkov. Z našim trekingom bomo tudi dodobra spoznali lokalno življenje in običaje

Gruzija potovanje: Turistična agencija Lifetrek treking potovajna, turno smučanje in odprave

Naj destinacvija po oceni vseh svetovnih vodnikov: Gruzija

Gruzija, država vpeta med Rusijo, Armenijo, Azerbajdžan in Turčijo, ima odlične karakteristike vendar je dolgo ni bilo na seznamu “must-see” turističnih destinacij. Država ponuja zasnežene vršace Kavkaza, rodovitna območja kjer gojijo avokado, ter obalo Črnega morja. Geografsko spada med države Centralne Azije, pa ,vendar ko se začne Evrovizija ali kvalifikacije za nogometna prvenstva, takrat se o njej govori kot o državi evropskega kontinenta.

Gruzija je raj za vse iskalce doživljajev, naravnih lepot in premalo poznane zgodovine. Starodavna mesta kar kličejo po raziskovanju. Južna pobočja Kavkaza z bogato floro navdušijo še tako razvajenega popotnika. Prijetna prestolnica Tbilisi je polna zgodovine, kulture in tradicije, zraven pa še vzhodni del države s prvovrstnimi vini, nenazadnje je prav Gruzija pradomovina vinske kulture.

Gruzija: Svaneti - v ozadju Tetnuldi

Gruzija

Skriti dragulj Kavkaza, dežela dobrih vin, živahnih tržnic in čudovite gorske pokrajine, vse to je Gruzija. Tbilisi je glavno mesto države in kraj intenzivnega prepletanja civilizacij. Tbilisi je tudi in mesto, ki nikoli ne spi. Sledi osmanske, judovske, cesarske Rusije, sovjetske ter sodobne gruzijske kulture so vidne na vsakem koraku in tvorijo ločene entitete, ki se na neverjeten način združijo v eno.
Opis destinacije in vsi programi: Gruzija

Gruzija: Svaneti - ledenik Adiši

Gruzija in treking s turistično agencijo Lifetrek

Poti na trekingu med Mestijo in Ušgulijem v največji meri niso označene in potekajo brez strmih vzponov in spustov. Spali bomo v penzionih, kjer bomo imeli tudi zajtrk in večerjo. Treking je za vse, ki si želijo aktivne sprostitve sredi idilične pokrajine, daleč stran od vsakodnevnih množic in tehnologije, to je čisto pravi treking v najlepšem predelu Gruzije. Na trekingu se spoznamo z življenjem v Svanetiji, predvsem pa uživamo v neokrnjeni naravi. Smo vseskozi aktivni in vseskozi menjamo obzorja. Izrazito spoznamo domačine, njihov način življenja, naravo in pokrajino ter smo pravi avanturistični pohodniki.

V Mestiji spimo v domačem penzionu, medtem ko preostale dneve na trekingu spimo v enostavnih namestitvah s skupnimi ležišči. Prehrana je enostavna vendar dovolj raznolika.

Turistična agencija Lifetrek je zagotovo vodilna slovenska agencija s katero se lahko odpravite v čudovito Gruzijo. Ker smo tam prisotni skozi celo leto smo še dodatno vpeti v dogajanje v pokrajini Svaneti. Z našo Ano, ki je v Mestiji našla novo domovanje, boste preko trekinga dobili vpogled v lokalni vsakdan.

Program: Gruzija treking

DAN 1

LJUBLJANA – TBILISI/KUTAISI

Odhod iz Ljubljane ali bližnjih letališč, v primeru leta iz bližnjega letališča je v ceno vštet tudi prevoz na letališče iz Ljubljane. Let v Tbilisi ali Kutaisi. Po pristanku sledi takojšnji prevoz v Mestijo. Po formalnostih na letališču se odpravimo proti mestu Zugdidi, kjer denarnico prilagodimo na lokalno valuto. Kasneje bomo pot nadaljevali mimo jeza Enguri in se ustavimo še na malici. Popoldanski prihod v Mestijo. Večerja in namestitev

DAN 2

TREKING MESTIA – ZABEŠI

Prvi dan trekinga je lahek, namenjen spoznavanju terena in pripravi telesa na večdnevno hojo. Jutranji odhod iz Mestije preko grebena do prvih vasic v predelu Mulaki. Na poti se nam odpre čudovit pogled na dolino Svaneti ter goro Tetnuldi, ki kraljuje nad dolino (povratek v Mestijo).

DAN 3

TREKING ZABEŠI – ADIŠI

Jutranji prevoz iz Mestije v Zabeši. Drugi dan pot poteka mimo smučarskega središča Tetnuldi. Ta dan nas čaka dobrih 2000 višinskih metrov (1000 vzpona in 1000 spusta). Pot bomo zaključili v srednjeveški vasici Adiši. Dan si lahko popestrimo oz. olajšamo tudi s sedežnico in bomo imeli več časa za raziskovanje visokogorja (v kolikor sedežnica obratuje).

DAN 4

TREKING ADIŠI – IPRARI

Dan se bo začel umirjeno, saj kar nekaj časa pohajkujemo ob reki. Kaj kmalu pa nadaljujemo zelo avanturistično, saj nas čaka prečkanje reke Hadišičala na konjih. Sledi vzpon na slikovit prelaz Čkutnieri (2655m) od koder bomo imeli čudovit pogled na okoliške hribe in ledenik Adiši. Sledi spust do vasice Kalde, ki je kot edina preživela okupacijo in obleganja Rusov v 19. stoletju, zato jo imenujejo tudi vas junakov.

DAN 5

TREKING IPRARI – UŠGULI

Zadnji dan trekinga med Mestijo in Ušgulijem. Dan začnemo zgodaj zjutraj, tako da čim hitreje prispemo v Ušguli, kjer čas namenimo počitku oz. se odpravimo do ledenika Škara. Pri pohodu do ledenika lahko najamemo tudi konje in si tako še dodatno popestrimo treking. Čas pa se lahko “zapravi” tudi v Ušguliju, kjer imamo neštete možnosti za raziskovanja te vasice. Večerni povratek v Mestijo.

DAN 6

MESTIJA – JEZERA KURULDI

Dan je namenjen izletu na jezera Kuruldi nad Mestijo. Po povratku v dolino imamo še dovolj časa za raziskovanje Mestije. Obišče se lahko tudi etnografski ali pa alpinistični muzej v mestu. To je le ena izmed opcij, izbiro dnevnega izleta bomo določili glede na vremenske razmere in želje potnikov. Na izbiro je še pohod do ledenika ali slapu v dolini Mazeri ali vožnja s sedežnico na Hatsvali.

DAN 7

MESTIJA – MHKERI – KUTAISI

Najlepše smo prihranili za konec. Zadnji dan našega programa v Gruziji bomo imeli čudovit 360 stopinjski razgled na Kavkaz in ledenik Lahili. Ti razgledi so nagrada in ne samo za treking temveč za celo življenje. Obiskali bomo eno najvišjih cerkva v Evropi, 2500 metrov visoko cerkev Mhkeri. Vožnja v Kutaisi.

DAN 8

GRUZIJA – LJUBLJANA

Vožnja proti odhodnemu letališču. Let proti Ljubljani ali bližnjemu letališču in vožnja domov. Zadnji dan je prilagojen odhodni uri letala. V primeru ne-direktnega leta je povratek možen tudi 9. dan zgodaj zjutraj.

V primeru leta iz Ljubljane traja program 9 dni, v tem primeru je odhod v petek. V kolikor se leti v Kutaisi z direktnim letom pa program traja 8 dni.

*Program Gruzija treking se lahko spremeni zaradi vremenskih razmer, logistike (spremenjeni vozni redi rednih linij) in drugih razlogov.

Cena: Gruzija treking

 • Termin :
  26.06.2021 - 03.07.2021
  21.08.2021 - 28.08.2021
  28.08.2021 - 04.09.2021
  18.09.2021 - 25.09.2021
 • Redna cena potovanja:
  1198 €
 • Akcijska cena potovanja:
  1098 €*
 • Brez doplačil za majhne skupine.
 • Najmanjše število udeležencev je 6, največje število udeležencev je 16.
 • Akcijska cena velja za prvih 6 prijavljenih potnikov.*

Cena vključuje:

 • Covid-19 zavarovanje za tujino*
 • Letalske karte v Gruzijo, letališče Kutaisi ali Tbilisi
 • prevoz na letališče iz Ljubljane v kolikor odhod ne bo iz Brnika
 • vse potrebne prevoze v Gruziji
 • lokalni gorski vodnik z odličnim poznavanjem razmer
 • spanje v hotelih in penzionih po programu (Mestia 3x, Zabeši, Adiši, Iprali, Kutaisi)
 • polpenzion v penzionih
 • najem konjev za prečkanje reke Hadišičala
 • organizacijo potovanja in slovensko spremstvo na poti
 • svetovanje in pomoč pri pripravi na potovanje
 • predstavitev potovanja
 • DDV

 • Cena ne vključuje:

 • stroškov osebne opreme,
 • prevoz opreme med etapami
 • malice na poti do in iz Mestije
 • stroškov osebne narave
 • pijače
 • najem konj v Ušguliju
 • vsi stroški izven programa
 • stroškov v povezavi s Covid-19 (testiranja, cepljenja)

 • Doplačila:

 • enostavno zavarovanje rizika odpovedi: 60 €
 • razširjeno zavarovanje rizika odpovedi: 110 €
 • paket fleksibilnost: 145 €
 • doplačilo za enoposteljno sobo: 80 €
 • prevoz na zbirno mesto (po ceniku prevoznika)
 • prevoz opreme med etapami 50 €


 • Popusti:

 • 100 € za prvih 6 prijavljenih potnikov

 • Ob prijavi na program Gruzija treking potnik poravna operativne stroške v višini 400 €. Ostali del cene programa potnik plača najkasneje 45 dni pred potovanjem. Nudimo vam tudi zavarovanje rizika odpovedi potovanja, ki ga je potrebno vplačati ob prijavi na potovanje. Prijave za program Gruzija treking zbiramo najkasneje do 45 dni do predvidenega odhoda. V kolikor je do odhoda manj dni, so pogoji prijave lahko drugačni.

  Slovenski državljani za vstop v Gruzijo ne potrebujejo vizuma za bivanje do enega leta. V Gruzijo lahko slovenski državljani vstopijo tudi z veljavno osebno izkaznico.
  Večina držav vstop pogojuje z negativnimi PCR testi ali dokazilom o cepljenju, ter izjemoma s potrdilom o prebolevnosti za virusom. Točne zahteve za vstop v državo vam bomo sporočili ne prej kot 2 tedna pred odhodom z namenom, da so podane informacije za vstop v državo najbolj točne. Prav tako dopuščamo možnost, da se pogoji spremenijo tudi kasneje, vendar vas bomo o vseh morebitnih spremembah sproti obveščali.

  Brezskrbna rezervacija programa Gruzija treking

  Covid-19 zavarovanje za tujino

  Pri Lifetreku bomo poskrbeli za vse finančne nevšečnosti v povezavi z virusom Covid-19, ki lahko na potovanju Gruzija treking nastanejo. Turistična agencija Lifetrek bo vsakemu potniku poravnala stroške karantene v kolikor je na destinaciji (GRUZIJA) odrejena s strani lokalnih oblasti. Prav tako bomo prevzeli vse stroške za vrnitev v Slovenijo (zbirno mesto) v kolikor potnik, zaradi odrejene karantene, programa ne bo mogel zaključiti s skupino. Zavarovanje velja izključno za dogodke v tujini in ne velja za dogodke, ki bi se zgodili v Sloveniji. Turistična agencija Lifetrek vsem svojim potnikom ponuja kritje stroškov v tujini, ki bi nastali kot posledica okužbe s Covid-19 na potovanju. V kolikor bi v tujini zboleli za novim koronavirusom, vam Turistična agencija Lifetrek krije:
  • stroške zdravstvene oskrbe na povsem enak način, kot bi šlo za katerokoli drugo bolezen (pregled pri zdravniku, zdravila, hospitalizacijo)
  • stroške testa, ki ga naroči zdravnik v tujini, ne glede na rezultat. Preventivni (oz. zahtevani testi) na letališču, ob vstopu v državo ali ob povratku niso kriti, saj potnik že pred potovanjem v tujino ve, da jih bo moral opraviti. So pa potem pokriti vsi nadaljnji stroški, v kolikor bi bil test v tujini pozitiven (izključeni so vsi stroški, ki bi nastali ob pozitivnem testu v Sloveniji - odhod ali povratek),
  • stroške karantene/samoizolacije v tujini (za potnika, ki je pozitiven na test ter za njegove družinske člane, če jim je bila odrejena samoizolacija). Kriti so stroški nastanitve do največ 150 € na noč za 2 osebi, do dneva, ki je bil določen na karantenski odločbi ali do dneva, ko zavarovanec prejme nagitiven test – kar od tega se zgodi prej,
  • stroške prestavitve Letalske karte in prevoza v domovino (v primeru, ko se vaše zdravljenje ali samoizolacija konča po datumu, ki je bil prvotno predviden za zaključek programa, bomo krili tudi stroške spremembe letalske vozovnice.
  • Lifetrekova Covid garancija

   V kolikor je potovanje odpovedano vsa vplačila vrnemo. Velja za odpovedi s strani turistične agencije (zaprte meje, obvezna karantena na lokaciji). Garancija velja v primeru, ko program odpove turistična agencija Lifetrek. V primeru potnikove odpovedi, pa se upošteva naše splošne pogoje.

   Paket fleksibilnost

   Paket fleksibilnost je opcija, ko lahko program kadarkoli odpoveste, mi pa vas po razlogu ne sprašujemo.
  • Program lahko odpoveste z razlogom ali brez do 31 dni pred odhodom, organizator potovanja pa povrne vsa vplačila za program
  • Program lahko odpoveste tudi če je do odhoda manj kot 30 dni, v tem primeru pa vam izdamo dobroimetje, ki je unovčljivo 2 leti

  Anine dogodivščine v regiji Svaneti (Gruzija)

  …Za prva dva dni smo imeli v planu obisk obale, namakanje v črnem morju in raziskovanje regije Adjara. Pa sem jaz en večer prej na pijači s prijatelji v Zugdidiju odkrila zaprašeno knjigo s slikami gora iz Svanetija. Na vrat na nos sem se odločila za spremembo plana. Intuicija me je vlekla med vrhove visokega Kavkaza. V Svaneti sem se med dvodnevni obiskom zaljubila. Že čez 1 mesec sem se z dvema velikima nahrbtnikoma stvari spet znašla med vršaci v Mestiji. In tu se prava dogodivščina šele pričenja…  + Anin blog 

  Gruzija treking

  Gruzija treking: od 1098 €* (redna cena od: 1198 €)

  26.06.2021 - 03.07.2021
  21.08.2021 - 28.08.2021
  28.08.2021 - 04.09.2021
  18.09.2021 - 25.09.2021

  *Akcijska cena velja za prvih 6 prijavljenih potnikov.  Gruzija treking s turistično agencijo Lifetrek

 • brez doplačila za majhne skupine
 • 4 dni trekinga med Mestijo in Ušgulijem ter dva dnevna pohoda
 • počitnice brez modernih tehnologij
 • treking pod mogočnim Kavkazom
 • spanje v idilični vasici Adiši
 • odlično poznavanje regije saj smo tam že skoraj domačini
 • v letu 2019 smo v Svanetijo peljali 8 skupin
 • trekinga se je udeležilo tudi 60 članov planinskega društva
 • pozimi 2020 smo v dvanajstih terminih na turno smuko v Gruzijo peljali več kot 100 smučarjev

 • blank
  blank

  Oddajte povpraševanje

  Povpraševanje

  Gruzija treking

  26.06.2021 - 03.07.2021
  21.08.2021 - 28.08.2021
  28.08.2021 - 04.09.2021
  18.09.2021 - 25.09.2021

  Trajanje programa:

  8 DNI

  Cena od:

  1198 € 1098 €

  Država:

  GRUZIJA

  Morda vas zanima tudi:

  Gruzija treking

  JUNIJ, AVGUST, SEPTEMBER

  1098 €

  Svaneti je zagotovo najlepši predel Gruzije. Čudovite kulise, mogočno gorovje in ogromna kulturna zapuščina! Treking med Mestijo in najvišje ležečo vasjo v Evropi, Ušgulijem


  Treking Pireneji

  JULIJ, SEPTEMBER

  948 €

  Pireneji treking - znamenite transverzale, po veličastni Visoki poti s kombinacijo GR10 in GR11. Vrhunski treking po grebenih med Španijo in Francijo.


  Treking Pireneji – HRP

  JULIJ

  848 €

  Pireneji - znamenite transverzale, prečenje Pirenejev. Veličastna Visoka pot Haute Route Pyrenees HRP. Vrhunski treking po grebenih med Španijo in Francijo.


  Treking Korzika

  AVGUST, SEPTEMBER

  798 €

  Korzika Treking po GR20 - treking znamenite transverzale. Ena najlepših poti na svetu. Vzpon na Monte Cinto, najvišji vrh Korzike. Kopanje v tolmunih in ...


  Treking Škotska

  JULIJ, AVGUST, SEPTEMBER

  1098 €

  Treking Škotska za vse pustolovce! Pripravite se na mogočno škotsko višavje. Z agencijo Lifetrek na Škotsko! Najvišji vrh Velike Britanije Ben Nevis.


  Treking Tour du Mont Blanc

  AVGUST

  868 €

  Za vas smo pripravili znameniti treking Tour du Mont Blanc. Trekinga smo malenkostno prilagodili, tako da je izvedljiv v enem tednu. Treking bomo začeli v italijanskem mestu Courmayeur in ga končali v francoskem mestu Chamonix. Treking Tour du Mont Blanc tehnično ni zahteven in kljub skrajšani različici ponuja čudovite razglede in neponovljive sončne vzhode in zahode. Pridružite se nam na trekingu Tour du Mont Blanc.


  Via Francigena: treking v Italiji

  MAJ, JUNIJ, SEPTEMBER

  798 €

  Via Francigena je ime več kot 1000 let stare in približno 2000 km dolge romarske poti, ki poteka iz angleškega stolnega mesta Cantenbury, preko Francije, Švice in Italije vse do Vatikana. V srednjem veku je bila to pomembna cesta in romarska pot ne-le za vse tiste, ki so želeli obiskati Sveti sedež, pač pa tudi za trgovce, razbojnike in preproste ljudi.


  Vnos podatkov Pogodba