Maroko za novo leto

27.12.2023 - 04.01.2024

Trajanje programa:

9 DNI

Cena od:

1298 € 1198 €
Maroko potovanje
Maroko potovanje

Maroko: novo leto v puščavi

maroko

Maroko za novo leto

27.12.2023 - 04.01.2024


Cena od:

1298 € 1198 €


MAROKO ZA NOVO LETO

Najdaljša noč v puščavi Merzouga v Maroku

Maroko potovanje za Novo leto – najdaljša noč na rdečem pesku, pod širnim obzorjem – Kraljevska mesta in mesta nasprotij – Med nomadsko ljudstvo Berberi – S kamelami po puščavskih sipinah – Kanjon Todra – Nešteti bazarji in trgovanje z iznajdljivimi trgovci – Pustolovsko in aktivno doživetje Maroka.

ZAKAJ V MAROKO?

Maroko za Novo leto je potovanje namenjeno vsem, ki si želite doživeti novo leto v puščavi! Potovanje v Maroko je za vsakogar, ki si želi aktivno doživetje severne Afrike z udobno nastanitvijo, prvovrstnim gurmanstvom in ogledom kraljevskih mest. V Maroko se bomo podali tako v mestni vrvež s številnimi bazarji kot na tihe puščavske sipine. Potovanje je pisano na kožo vsem, ki so za raznovrstno in pravo doživetje s pravo mero udobja in raziskovanja. Potovanje ni naporno in je primerno za vsakogar. Potovanje v Maroku je naša preizkušena klasika, ki je navdušila številne.

MAroko: MArakeš tržnica Jamaa el Fna

NOVO LETO MALO DRUGAČE

Z Lifetrekom lahko novo leto pričakate malo drugače. Že nekaj dni pred Novim letom se zapeljemo ob Atlantski obali in uživamo ob prvovrstnim morskih specialitetah in pravem maroškem vrvežu. Pot nas pelje mimo Marakeša, kjer se prepustimo številnim sukom vse do obrobja puščave. V pristnem berberskem hotelu ob spremljavi afriških ritmov dočakamo Novo leto, ker smo aktivni pa že ob prvem jutranjem svitu osedlamo kamele in se podamo na safari v največjo puščavo na svetu - Saharo. Potovanje zaključimo še z obiskom kraljevih mest in pravih draguljev Maroka

Maroko: puščava Merzouga

Naši preostali programi v Maroku

Vsi programi turistične agencije Lifetrek v Maroku: + Maroko S turistično agencijo Lifetrek se lahko v Maroko odpravite skoraj v vsakem trenutku. Ali gremo na potovanje, treking ali pa kar na turno smučanje. V sklopu naših obiskov v Maroku se podamo tudi na najvišji vrh Severne Afrike.
Maroko: tržnica oz. souk

Vsi odhodi za destinacijo: MAROKO

KOMU JE POTOVANJE V MAROKO NAMENJENO?

Naše raziskovanje in doživljanje Maroka je pestro in aktivno saj si bomo poleg ogleda številnih znamenitosti privoščili tudi izlet s kamelami v puščavo, plavanje v Atlantskem oceanu in polnovrstna doživetja dežele in ljudi, ki živijo v neposrednem stiku z rdečim peskom. Skratka, bogat, pustolovsko razgiban in predvsem resničen program odkrivanja skrivnosti tisoč in ene noči. Maroko potovanje za novo leto je eno tistih potovanj, ki vam bodo za vedno ostala v spominu.

Program: Maroko za novo leto

DAN 1

LJUBLJANA – MAROKO

Maroko potovanje za Novo leto se začne z vožnjo do enega izmed bližnjih evropskih letališč in poletom do Marakeša. Marakeš nas bo presenetil, saj ponuja pravo maroško barvno nasprotje, oker barve mestnega obzidja in pa zelene palme in kaktusi ter pisano cvetje. Predstavlja eno od štirih kraljevskih mest in je bilo glavno mesto maroških dinastij. Ustanovil ga je prvi kralj Yusuf Ibn Tahfin, ki je okoli mesta zgradil 12 km dolgo obzidje z devetimi vrati. Ogledali si bomo nekaj arhitekturnih znamenitosti, vključno s kasbami iz 12. stoletja in starim mestnim jedrom - Medino. Za večerjo si bomo privoščili kuskus na največji tržnici Jemaa El-fna, ki je glavna trgovska atrakcija mesta. Dandanes so trg "zavzeli" številni trgovci, žonglerji, plesalci in krotilci kač. Namestitev v hotelu.

DAN 2

MARAKECH – ESSAOUIRA

Zjutraj se odpravimo na dvodnevni izlet v Essaouiro in zapustimo Marakeš. Peljemo se skozi dolino Argan, znano tudi po tem, da koze prosto plezajo po drevesih. Čudovita in sproščena Essaouira, ki se nahaja na atlantski obali Maroka, je očarljiva in mirna alternativa živahnemu Marakešu. Zaradi značilne modro-bele medine, obdane s pravljičnimi obzidji v barvi peska in veličastnimi kamnitimi vhodi, je prava poslastica tudi za navdušene fotografe. Ulice tega mesta so polne umetniških galerij, ki razstavljajo slike lokalnih umetnikov. Za mestnim pristaniščem se razprostira kilometre dolga plaža, ki ponuja obilo možnosti za aktivnosti. To mesto bo še posebej očaralo vse ljubitelje filmov in serij, saj je bila v nekdanjem Mogadorju posneta ena najbolj priljubljenih serij današnjega časa - "Igra prestolov". Privoščimo si tudi pravo morsko gostijo.

DAN 3

ESSAOUIRA – MARAKECH

Kar težko se bo posloviti od prijetnega mesta, vendar se moramo počasi vrniti v Marakeš. Maroko potovanje za Novo leto si popestrimo z ogledom pridelovanja arganovega olja z možnostjo nakupa. Vrnemo se v čudovito mesto, ki ni zaman simbol Maroka. Ulice, ki jih utesnjujejo opečnate barve zgradb, ki so preozke, da bi dovolile vdor prometa v samo mestno jedro. Winston Churchill, ki je tu preživljal počitnice, je mesto poimenoval ”Pariz Sahare.” Vrvež trgovanja se kaže na vsakem koraku in prav malo je potrebno, da se preizkusite v barantanju z arabskimi trgovci. V vrvežu mesta si privoščimo še okusno večerjo. Nastanitev v hotelu.

DAN 4

MARAKECH – OURZAZATE – OAZA SKOURA – KANJON TODRA

Z avtobusom ali kombijem se bomo odpravili čez Visoki Atlas, ki je ob koncu leta zasnežen, v filmsko mesto Ouarzazate. Posebno doživetje bo vožnja preko slikovitega prelaza Tizi N’Tichka (nad 2.000 m) in ogled utrjenega mesta Ait-Benhaddouja, ki je pod zaščito Unesca. Tu so snemali mnoge filme od Lawrenca Arabskega do Božjega sina. Od Ouarzarzata ni več daleč do oaze Skoura, ki je nekdaj služila kot najpomebnejše križišče trgovskih poti iz vzhodne, osrednje in severna Afrike. Danes je oaza miru in oddiha in je pravi balzam po urah preživetih na maroških cestah. Po sprehodu po naselju se bomo odpravili po poti tisočerih kasb, utrdb iz blata in lesa. Številna manjša naselja so odvisna od vode, ki jo prinaša reka Oued Dades z gora Visokega Atlasa. Popoldne bo naš cilj soteska Todra, kjer bomo prenočili v hotelu pod mogočnimi stenami.

DAN 5

KANJON TODRA – MERZOUGA – PUŠČAVA ERG CHEBBI

Tega dne se bomo zjutraj podali na krajši krožni pohod nad kanjonom Todre, kjer se bomo srečali s pravimi nomadi – gorskimi Berberi. Ko se bomo dvignili nad sotesko, se nam bo odprl čudovit pogled na gore in zelenje v oazah. Nato bomo zapustili sotesko in se odpravili proti vzhodu, pokrajina bo postajala vse bolj suha, saj se bomo približevali Sahari. Prispeli bomo v oazo Merzouga. Pokrajina tu je neizmerno lepa, mirna in v odsevu rdeče barve, ki jo pričara pesek. V terenskih vozilih (neobvezno, za doplačilo) se boste lahko podali na pravcato saharsko pustolovščino ali pa peš občudovali okolico našega prenočišča. Ob glasbi in prav posebni večerji bomo pričakali prehod v novo leto. Maroko potovanje za novo leto bo tako doseglo vrhunec.

DAN 6

PUŠČAVA ERG CHEBBI – ERFOUD – MIDELT – IFRANE

Nepozaben sončni vzhod in obenem novoletno jutro bomo pričakali na kamelah na vrhu sipine in se čudili, kako vzhajajoče sonce spreminja barvo puščavskega peska – od sive, rumene, zlate do kričeče oranžne… Sledila bo še ježa nazaj do roba puščave, potem pa spet v kombi ali avtobus, odvisno od števila udeležencev, in vožnja skozi Erfoud ter oaze do soteske reke Ziz , ki si je utrla strugo v gorskem svetu in potem presahne v saharskem pesku. Postanek bomo naredili v Mideltu in se sprehodili ob reki s pogledi na Srednji Atlas. Potovanje po Srednjem Atlasu bo potekalo po redko naseljenih gorskih predelih, kjer še vedno živijo Berberi, pripadniki starodavnega ljudstva. Po raznoliki pokrajini se bomo peljali mimo berberskega mesta Azrou, ki je znano po svojih umetnostno obrtnih delavnicah in cedrovih gozdovih. Prenočili bomo v gorskem letovišču Ifrane. Nastanitev v hotelu.

DAN 7

IFRANE – FES

Jutranje ure bodo minile v vožnji in ogledih na obronkih Srednjega Atlasa, potem pa se bomo podali v Fes, eno najbolj slikovitih mest dežele. Ustanovljeno je bilo v 9. stoletju. V enem zamahu se bomo preselili v srednji vek in zavoljo ročnega izdelovanja usnja, bakrenih in keramičnih izdelkov se nam bo porodil občutek o časovnem stroju. Posebno doživetje bo spoznavanje ozkih uličic tržnice, ki je pravi raj za nakupe od usnja do eksotičnih dišav. Namestitev v hotelu.

DAN 8

FES – MEKNES – VOLUBILIS – FES

Od Fesa ni daleč do Meknesa, ki je povezan z življenjem mogočnega maroškega kralja Moulaya Ismaila. Ogledali si bomo Bab El Mansour, ki velja za najlepša maroška mestna vrata, ki jim rečejo kar vrata Severne Afrike. Iz Meknesa bomo pot nadaljevali mimo islamskega svetega mesta Moulay Idriss do nekdanjega rimskega mesta Volubilis, zgrajenega v času Jube II. Ogledali si bomo termalna kopališča, Venerin tempelj in drugo. Del starodavnega mesta je za svoj film uporabil režiser Martin Scorsese v filmu Zadnja Kristusova skušnjava. Vrnitev v Fes.

DAN 9

FES – LJUBLJANA

Po zajtrku transfer na letališče in polet v Evropo do bližnjega letališča ter prevoz nazaj domov.

*Program Maroko za novo leto se lahko spremeni zaradi vremenskih razmer, logistike (spremenjeni vozni redi rednih linij) in drugih razlogov. Prevozi na rednih linijah (letalski, avtobusni...) so lahko brez slovenskega spremstva.

Cena: Maroko za novo leto

Datum Opomba Cena Akcijska cena
27.12.2023 - 04.01.2024 1298 € 1198 €*
 • Redna cena potovanja:
  1298 €
 • Akcijska cena potovanja:
  od 1198 €*
  *Akcijska cena velja glede na čas prijave. Redno ceno programa (1298 €) znižamo:

  100 € popusta za prijave do 31. avgusta

 • Brez doplačil za majhne skupine.
 • Minimalno število oseb v skupini je 8, največje število oseb v skupini je 16.

Cena vključuje:

 • korona garancijo vseh vplačil [več informacij]
 • povratne letalske karte v Maroko
 • letališke pristojbine in turistično takso
 • prevoz do bližnjega letališča in nazaj
 • vse notranje avtobusne prevoze po programu
 • spanje v hotelih ali penzionih
 • večerjo na najdaljšo noč v letu – v puščavi pri Merzougi (razen pijače)
 • vse storitve na jahanju s kamelami
 • vsa plačila za lokalnega vodnika in ostale spremljevalce
 • organizacijo potovanja in slovensko spremstvo na poti
 • svetovanje in pomoč pri pripravi na potovanje
 • predstavitev potovanja in srečanje potnikov
 • DDV

 • Cena ne vključuje:

 • zavarovanje z zdravstveno asistenco v tujini
 • vstopnin
 • hrane
 • pijače
 • napitnine za šoferje in lokalne vodnike
 • najema oziroma vožnje s terenskimi vozili v puščavi
 • stroškov osebne opreme in vseh stroškov izven programa
 • stroškov v povezavi s Covid-19 (testiranja, cepljenja)

 • Doplačila:

 • enostavno zavarovanje rizika odpovedi: 85 €
 • razširjeno zavarovanje rizika odpovedi: 155 €
 • paket fleksibilnost: 155 €
 • doplačilo za enoposteljno sobo: 250 €
 • prevoz na zbirno mesto (po ceniku prevoznika)
 • izbira sedeža na letalu - glede na razpoložljivost - od 20 € na smer (sporočiti ob prijavi)
 • nadgradnja namestitve (kjer je mogoče) – hotel 4* 600 € na osebo v dvoposteljni sobi


 • Popusti:

  100 € popusta za prijave do 31. avgusta
  Ob prijavi na program Maroko za novo leto potnik poravna operativne stroške v višini 450 €. Ostali del cene programa potnik plača najkasneje 45 dni pred potovanjem. Nudimo vam tudi zavarovanje rizika odpovedi potovanja, ki ga je potrebno vplačati ob prijavi na potovanje. Zgoraj omenjeni pogoji za program Maroko za novo leto veljajo za prijave do 45 dni do predvidenega odhoda. V kolikor je do odhoda manj dni, so pogoji prijave lahko drugačni.

  Slovenski državljani za vstop in bivanje v Maroku do 90 dni vizuma ne potrebujejo.
  Večina držav vstop pogojuje z negativnimi PCR testi ali dokazilom o cepljenju, ter izjemoma s potrdilom o prebolevnosti za virusom. Točne zahteve za vstop v državo vam bomo sporočili ne prej kot 2 tedna pred odhodom z namenom, da so podane informacije za vstop v državo najbolj točne. Prav tako dopuščamo možnost, da se pogoji spremenijo tudi kasneje, vendar vas bomo o vseh morebitnih spremembah sproti obveščali.

  Osnovne informacije o programih: Maroko

  V Maroku je hrana odlična, sveža in raznovrstna. Tako, da je na izbiro vedno dovolj hrane za najrazličnejše okuse, od rib, stročnic, mesa, sadja in zelenjave. Največjo skrb predstavljajo prebavne motnje, ki znajo biti v Maroku kar stalnica, vendar se jim lahko enostavno izognemo z rednim umivanjem rok in z izogibanjem uporabe tekoče vode. V Maroku so porcije majhne in ni pričakovati, da bi se pri zajtrku oz. večerji lahko najedli za cel dan. Tako da so za dobro voljo in sit želodec potrebni več kot trije obroki dnevno. V Maroku se lahko hitro privadimo na zdrav način prehranjevanja z vsaj petimi manjšimi obroki dnevno, kar nam zdravniki pogosto svetujejo.

  Maroko za novo leto

  Datum Opomba Cena Akcijska cena
  27.12.2023 - 04.01.2024 1298 € 1198 €*

  *Akcijska cena velja glede na čas prijave. Redno ceno (1298 €) znižamo:

  100 € popusta za prijave do 31. avgusta  Maroko za novo leto s turistično agencijo Lifetrek

 • novo leto v puščavi
 • spoznavanje nomadskih Berberov
 • s kamelami po sipinah
 • izlet po Kanjonu v Todri
 • odkrivanje Kraljevskih mest
 • oddih v čudoviti Essaouiri

 • Brezskrbna rezervacija programa Maroko za novo leto

  Lifetrekova Covid garancija

  V kolikor je potovanje odpovedano vsa vplačila vrnemo. Velja za odpovedi s strani turistične agencije (zaprte meje, obvezna karantena na lokaciji). Garancija velja v primeru, ko program odpove turistična agencija Lifetrek. V primeru potnikove odpovedi, pa se upošteva naše splošne pogoje.

  Paket fleksibilnost

  Paket fleksibilnost je opcija, ko lahko program kadarkoli odpoveste, mi pa vas po razlogu ne sprašujemo.
 • Program lahko odpoveste z razlogom ali brez do 31 dni pred odhodom, organizator potovanja pa povrne vsa vplačila za program (iz vračila je izključen znesek za opcijo fleksibilnost).
 • Program lahko odpoveste tudi v obdobju, če je do odhoda manj kot 30 dni in več kot 16 dni, v tem primeru pa vam izdamo dobroimetje v višini vplačil, ki je unovčljivo 2 leti (iz vračila je izključen znesek za opcijo fleksibilnost).
 • Program lahko odpoveste tudi če je do odhoda 15 dni ali manj, v tem primeru pa vam izdamo dobroimetje v višini polovice vplačil oz. 50% celotne vrednosti programa, ki je unovčljivo 2 leti (iz vračila je izključen znesek za opcijo fleksibilnost). Polovico vplačila pa zadrži agencija • blank
  blank

  Oddajte povpraševanje

  Povpraševanje

  Maroko za novo leto

  27.12.2023 - 04.01.2024

  Trajanje programa:

  9 DNI

  Cena od:

  1298 € 1198 €

  Država:

  maroko

  Morda vas zanima tudi:

  NOVEMBER, FEBRUAR, APRIL

  od 1298 €

  V Jordanijo se bomo odpravili na potovanje in v eno najlepših puščav sveta – Wadi Rum. Puščavska pustolovščina v arabskem svetu nas bo navdihnila z raznolikostjo, vse skupaj pa bomo okronali s starodavnim kraljestvom Petra. Na poti bomo med drugim ”okusili” čar Mrtvega in Rdečega morja. Povedano v enem stavku: doživetje najlepše puščave z nomadskim življenjem in pestro arabsko kulturo.


  Družinsko potovanje

  Jordanija za družine

  POČITNICE

  od 1298 €

  V Jordanijo se bomo odpravili na potovanje in v eno najlepših puščav sveta – Wadi Rum. Puščavska pustolovščina v arabskem svetu nas bo navdihnila z raznolikostjo, vse skupaj pa bomo okronali s starodavnim kraljestvom Petra. Na poti bomo med drugim ”okusili” čar Mrtvega in Rdečega morja. Povedano v enem stavku: doživetje najlepše puščave z nomadskim življenjem in pestro arabsko kulturo.


  NOVO LETO

  od 1448 €

  V Jordanijo se bomo odpravili na novoletno potovanje in v eno najlepših puščav sveta – Wadi Rum. Puščavska pustolovščina v arabskem svetu nas bo navdihnila z raznolikostjo, vse skupaj pa bomo okronali s starodavnim kraljestvom Petra. Na poti bomo med drugim ”okusili” čar Mrtvega in Rdečega morja. Povedano v enem stavku: doživetje najlepše puščave z nomadskim življenjem in pestro arabsko kulturo.


  FEBRUAR, DECEMBER

  od


  FEBRUAR, JUNIJ, NOVEMBER

  od 1298 €

  V Jordanijo se bomo odpravili na treking v eno najlepših puščav sveta – Wadi Rum. Puščavska pustolovščina v arabskem svetu nas bo navdihnila z raznolikostjo, vse skupaj pa bomo okronali s starodavnim kraljestvom Petra. Na poti bomo med drugim ”okusili” čar Mrtvega in Rdečega morja. Povedano v enem stavku: doživetje najlepše puščave z nomadskim življenjem in pestro arabsko kulturo.


  FEBRUAR, APRIL, DECEMBER

  od 1298 €

  12 dnevno potovanje v Maroko - Kraljeva mesta in mesta nasprotij na tradicionalno bogatem severu Afrike – Izkušnja med Berberi - Preko Atlasa in številnih oaz do puščave Erg Chebbi – S kamelami po puščavskih sipinah – Kanjon Todra in kralj Atlasa, Jebel Tubkal (4165m) – Plavanje v Atlantskem oceanu – Nešteti bazarji in trgovanje z iznajdljivimi trgovci - Pustolovsko in aktivno doživetje Maroka – Polna storitev LIFETREK.


  APRIL, JUNIJ, OKTOBER

  od 1198 €

  Treking potovanje po deželi iz Tisoč in ene noči - Maroko treking – Živahna trgovska vasica Imlil in čarobni Marakeš – 5 dnevni treking v pogorju Atlasa: prelazi Tamatert, sedla Likemet, Quouraine, Quanoums – Jezero Sidi Ifni in najvišji vrh Severne Afrike, Jebel Toubkal – Čudoviti odmaknjeni kraji in družba prijaznih Berberov – spanje v kočah in šotorih – Nepozabno doživetje.


  NOVO LETO

  od 1298 €

  Maroko potovanje za Novo leto - najdaljša noč na rdečem pesku, pod širnim obzorjem – Kraljevska mesta in mesta nasprotij – Med nomadsko ljudstvo Berberi – S kamelami po puščavskih sipinah – Kanjon Todra – Nešteti bazarji in trgovanje z iznajdljivimi trgovci – Pustolovsko in aktivno doživetje Maroka ob sproščenem in strokovnem vodstvu – Polna storitev LIFETREK.


  Rezerviraj in odpotuj

  Maroko za novo leto

  27.12.2023 - 04.01.2024


  Cena od:

  1298 € 1198 €