Lifetrek >> Potovanja >> Namibija in južna Afrika

Namibija in južna Afrika | na jug Afrike z Lifetrekom

Namibija in južna Afrika | 22 dnevno potovanje in vsi vrhunci Namibije in celotne južne Afrike, Viktorijini slapovi, puščava Namib, Cape Town, Zambezi, ...

Namibija in južna Afrika

25.06.2022 - 16.07.2022
08.10.2022 - 29.10.2022

Trajanje programa:

22 DNI

Cena od:

3428 € 3348 €
Južna Afrika
Južna Afrika

Namibija in Južna Afrika

Vrhunsko potovanje po afriškem jugu

22-dnevno potovanje po jugu črne celine – doživite mešanico različnih kultur Cape Towna – vožnja čez najstarejšo puščavo Namib – osvojitev ogromne sipine Dune 45 – safari v nacionalnem parku Etosha – divja narava Okovango delte – safari v nacionalnem parkuChobe – sedmo čudo sveta: Viktorijini slapovi - Namibija, Južnoafriška republika, Bocvana in Zambija

Viktorijijni slapovi

Vznemirjajoča lepota in veličina na reki Zambezi. Viktorijine slapove napaja reka Zambezi, ki tvori mejo med Zambijo in Zimbabvejem. Pleme Kololo, ki je živelo na tem območju okoli leta 1800, ga je opisovalo kot “Mosi-oa-Tunya” – “Dim, ki grmi”. V sodobnejših pogledih so Viktorijini slapovi znani kot največja zavesa padajoče vode na svetu. Oblake škropljenja lahko vidimo od milj daleč, saj na vrhuncu deževne sezone več kot petsto tisoč kubičnih metrov vode na minuto strmi čez rob. Širina slapov je skoraj dva kilometra, padec vode pa je več kot 100 metrov.

Viktorijini slapovi

Puščava Namib

Puščava Namib se pogosto imenuje najstarejša puščava na svetu in obstaja že približno 43 milijonov let, v zadnjih 2 milijonih let pa je ostala nespremenjena, njena oblika se tako od pojava človeka ni prav nič spremenila. Namib je neizmerno prostranstvo ravnic in sipin vseh oblik in velikosti, ki se raztezajo vzdolž celotne namibijske obale Atlantika. To sušno področje je vseeno domovanje mnogim vrstam rastlin in živali, nekatere vrste pa boste našli samo na področju puščave Namib.

Namibija

Potovanje Namibija in južna Afrika

Potovanje Namibija in južna Afrika. Južna Afrika je zapisana z malo, ker obiščemo 4 države južne Afrike. Na skrajnem jugu afriške celine poleg Namibije obiščemo še Južnoafriško republiko, Bocvano in Zambijo. Gre za pravo popotniško izkušnjo na črni celini, saj obiščemo marsikateri narodni park, kjer bomo imeli možnost videti vse predstavnike t.i. velikih 5. Na potovanju se bomo spoznali tudi s kulturo Bušmanov, ki so zagotovo med bolj poznanimi afriškimi kulturami pri nas. Nikakor pa ne smemo pozabiti na marsikatero možnost oddiha in kopico fakultativnih izletov.

Program: Namibija in južna Afrika

1.DAN:

LJUBLJANA – CAPE TOWN

Let iz bližnjega letališča ter prihod v Cape Town.

2.DAN:

CAPE TOWN – CEDERBERG

Naše potovanje Nambija in Južna Afrika se začne v južnoafriškem Cape Townu. Začnemo z obiskom krajev na rtu Flats, kjer dobimo prvi vpogled v lokalno kulturo. Proti večeru zapustimo Cape Town in se napotimo proti severu, do našega prvega kampa v bližini gorovja Cederberg. Dan začinimo s pokušino lokalnih vin.

3.DAN:

GARIEP RIVER (ORANGE RIVER)

Nocoj postavimo tabor na južnoafriškem bregu reke Orange. Reka Orange teče skozi Richtersveld, edinstveno območje Južne Afrike. Popoldne je čas za vožnjo s kanuji ali samo sprostitev v kampu in kopanje v reki. Večer se preživi okrog ognja v taborišču.

4.DAN:

FISH RIVER CANYON

To jutro imamo čas za nadaljnje raziskovanje, preden prečkamo mejo in vstopimo v Namibijo. Preko spektakularne pokrajine se odpravimo do kanjona Fish River. Kanjon Fish River je znan kot drugi največji kanjon na svetu in ponuja izjemno panoramo. Večerni transfer v Namibijo in namestitev v hotelu oz. penzionu.

5.DAN:

PUŠČAVA NAMIB – NAUKLUFT

Puščava Namib je zagotovo eden od vrhuncev turneje v Namibiji. Danes se odpravimo na območje Sesriem, ki meji na narodni park Namib-Naukluft. Postavimo tabor v tej ogromni puščavi in večer preživimo pod puščavskimi zvezdami. Puščava Namib je najstarejša puščava na svetu in se ponaša tudi z visokimi peščenimi sipinami.

6.DAN:

PUŠČAVA NAMIB – NAUKLUFT

Dan se začne s sončnim vzhodom čez puščavo. Odpravimo se do t.i. sipine Dune 45, kjer imamo priložnost, da se tudi povzpnemo na to ogromno sipino – podvig zaradi udirajočega peska ni tako enostaven, kot se morda sliši. Območje slovi kot fotografske sanje, saj spreminjajoča senca in menjava barv zagotavljajo neverjetno lepoto. Sossusvlei je ena izmed najbolj spektakularnih znamenitosti Namibije s svojimi rdečimi sipinami, belo solno površino in “Deadvlei” – stara posušena drevesa v osrčju puščave. Nato obiščemo kanjon Sesriem, ki je poznan po zanimivih skalnih formacijah. Ta večer postavimo tabor v čudovitem puščavskem mestu Solitaire.

7.IN 8. DAN:

SWAKOPMUND

Swakopmund – pustolovska prestolnica Namibije. Naslednje dve noči preživimo v popotniški nastanitvi. Mesto (drugo največje mesto v Namibiji) ponuja vse sodobne objekte in je dobrodošel odmor od puščave in divjine. Vzamemo si čas za sprostitev, uživajte v lokalni kuhinji. Mesto leži ob atlantski obali zato se lahko potopite v ocean ali se udeležite ene od številnih dejavnosti, ki so na voljo. Priljubljene dejavnosti so sandboarding, kolesarjenje v puščavi, padalstvo nad puščavo, prelet puščave z letalom …

9.DAN:

SPITZKOPPE

Iz Swakopmunda se odpravimo proti Spitzkoppe – z masivnimi skalami in starimi bušmanskimi kamnitimi slikami. Popoldne raziskujemo okolico in imamo priložnost, da naredimo nekaj “balvanov” za bolj aktivne. Še enkrat, sence in spreminjajoča se svetloba, ponujajo fantastične fotografske priložnosti.

10.IN 11.DAN:

ETOSHA NACIONALNI PARK

Etosha je eden od glavnih poudarkov in ponuja odličen ogled divjih živali – slon, nosorog, leopard, lev in hijena so le nekatere od živali, ki jih redno vidimo v rezervatu. Naslednja dva dneva sta namenjena vožnji po parku. Vodniki so seznanjeni z vsemi priljubljenimi vodnimi napajališči, kjer imamo možnost opazovati večino živalskih vrst parka. Naslednji dve noči preživimo v enem od uradnih kampov. Večere lahko izkoristimo za opazovanje divjadi. To je zagotovo eden od vrhuncev vsakega Etosha safarija.

12.DAN:

WINDHOEK

Ostane nam še kratka vožnja oz. krajši safari po parku nakar zapustimo Etosho in se odpravimo v Windhoek, glavno mesto Namibije. Večerni informativni ogled mesta. Staro kolonialno mesto nam ponuja nekaj udobja.

13.DAN:

GHANZI – BOCVANA

Danes zapustimo Namibijo, saj nas pot vodi v Bocvano in mesto Ghanzi – dom plemena Bushmanov. Preživetje v divjini na ostrem območju Kalahari nam predstavijo bušmani. Uživamo v vodenem sprehodu, kjer spoznavamo različne rastline in lokalne živali. Večer poteka okoli ognjenega tabora s člani plemena in dobimo priložnost, da tam doživimo tradicionalni ples in obrede.

14.DAN:

MAUN

Zapustimo suho področje Kalahari in se odpravimo proti mestu Maunu, vhodu v delte Okavango. To je resnično mejno mesto in je zanimiva mešanica sodobnih in »domačih« nastanitev. Zgodnja rast mesta je temeljila na lovu in živinoreji, vendar se je razvila v turistično središče za izlete v divjino delte Okavango.

15. IN 16.DAN:

OKOVANGO DELTA /MAUN

Vznemirljiv dan se začne s prevozom s terenskimi vozili v delto, kjer se srečamo z lokalnimi »polerji«. Potujemo po vodnih poteh in kanalih te znane divjine. Delta Okavango je ogromno območje in je znana po svojih pticah in divjih živalih. Postavili bomo kamp in se podali na popoldanski sprehod, kjer uživamo v divjih živalih in lepoti območja. Naslednje jutro se odpravimo v naše kanuje imenovane »makoros« in se odpeljemo nazaj v Maun. Popoldne se sprostimo ob bazenu, raziskujemo to edinstveno mesto ali si privoščite let čez slikovito pokrajino.

17.DAN:

ELEPHANT SANDS – NATA

Zapustimo zeleno oazo delte in se odpravimo proti Bocvani. Skozi Makgadikgadi, se odpeljemo v naš kamp (Elephant sands). Popoldne in zvečer opazujemo živali, ki pijejo pri vodnih napajališčih. To je edinstvena izkušnja za opazovanje živali v tako neposredni bližini.

18.DAN:

CHOBE NACIONALNI PARK – KASANE

Odpravimo se proti severu v Kasane – vrata v narodni park Chobe. Chobe je najpomembnejši nacionalni park v Bocvani. Je dom velikih Afriških 5 in je znan po ogromnih tropih slonov in antilop. Popoldne izkoristimo za križarjenje po reki Chobe. Pričakujte, da bomo videli slone, povodne konje, krokodile in druge številne vrste ter obilico ptic.

19. IN 20.DAN:

VIKTORIJINI SLAPOVI

Naš dan se začne z zgodnjo jutranjo vožnjo skozi nacionalni park Chobe. Izkušeni vodniki poznajo vse najboljše točke za opazovanje živali. Imamo veliko priložnosti, da bomo uzrli leve, slone, bivole in druge živali. Nato se odpravimo na naš končni cilj – Viktorijine slapove oz. Victoria Falls. S trajektom prečkamo reko Zambezi in se odpravimo do našega kampa na zambijski strani Viktorijinih slapov. Naš kamp se nahaja na bregovih reke Zambezi. Popoldne obiščemo Viktorijine slapove in občudujemo ta čudež narave. Domačini pravijo, da so Viktorijini slapovi kot “Mosi oa Tunya” – dim, ki grmi. Victoria Falls je pustolovski center v Afriki in ima na voljo veliko dejavnosti.

21.DAN:

LIVINGSTONE

Prevoz do mesta Livingston. Prosto do odhoda na letališče.

22.DAN:

LIVINGSTONE – LJUBLJANA

Prihod domov. Tukaj se naše potovanje v južno Afriko se s polno nepozabnimi trenutki zaključuje.

*Program Namibija in južna Afrika se lahko spremeni zaradi vremenskih razmer, logistike (spremenjeni vozni redi rednih linij) in drugih razlogov.

Cena: Namibija in južna Afrika

 • Termin :
  25.06.2022 - 16.07.2022
  08.10.2022 - 29.10.2022
 • Redna cena potovanja:
  3428 €
 • Akcijska cena potovanja:
  3348 €*
  *Akcijska cena velja glede na čas prijave. Redno ceno programa znižamo:

  100 € popusta za vse prijave do 31. marca za odhod v juniju
  100 € popusta za vse prijave do 31. maja za odhod v oktobru

 • Brez doplačil za majhne skupine.
 • Minimalno število oseb v skupini je 6, največje število oseb v skupini je 20.

Cena vključuje:

 • Letalske karte Evropa – Cape Town – Livingstone – Evropa
 • prevoz iz Ljubljane do letališča in nazaj v kolikor let ni iz Ljubljane
 • letališke pristojbine za vse lete
 • vse potrebne prevoze v južni Afriki (prevozi po programu)
 • nočitve v preprostih hotelih in šotorih
 • vstopnine v nacionalne parke
 • izlete po programu
 • lokalno vodenje
 • organizacijo potovanja in slovensko spremstvo na poti
 • svetovanje in pomoč pri pripravi na potovanje
 • predstavitev potovanja in srečanje potnikov
 • DDV

 • Cena ne vključuje:

 • hrane in pijače na celotnem potovanju
 • napitnin za lokalno prebivalstvo
 • doplačila za enoposteljno sobo/šotor
 • stroškov osebne narave
 • stroškov osebne opreme
 • stroškov izven programa
 • fakultativnih izletov (po dogovoru)
 • ničesar, kar ni navedeno pod vključeno
 • zavarovanja za tujino
 • stroškov pridobitve vizumov
 • stroškov v povezavi s Covid-19 (testiranja, cepljenja)

 • Doplačila:

 • enostavno zavarovanje rizika odpovedi: 180 €
 • razširjeno zavarovanje rizika odpovedi: 315 €
 • paket fleksibilnost: 410 €
 • doplačilo za enoposteljno sobo: 300 €
 • prevoz na zbirno mesto (po ceniku prevoznika)
 • druge aktivnosti in fakultativni izleti


 • Popusti:

  100 € popusta za vse prijave do 31. marca za odhod v juniju
  100 € popusta za vse prijave do 31. maja za odhod v oktobru
  Ob prijavi na program Namibija in južna Afrika potnik poravna operativne stroške v višini 1000 €. Ostali del cene programa potnik plača najkasneje 45 dni pred potovanjem. Nudimo vam tudi zavarovanje rizika odpovedi potovanja, ki ga je potrebno vplačati ob prijavi na potovanje. Zgoraj omenjeni pogoji za program Namibija in južna Afrika veljajo za prijave do 45 dni do predvidenega odhoda. V kolikor je do odhoda manj dni, so pogoji prijave lahko drugačni.

  Namibija za vstop Slovenskih državljanov zahteva vizum. Veljavnost potnega lista mora biti najmanj šest mesecev na dan vstopa v državo. V potnem listu mora biti najmanj ena prazna stran za žige mejnih organov. Če potujete in boste na potovanju obiskali tudi Republiko Južno Afriko, svetujemo, da imate v potnem listu tri prazne strani, saj se lahko zgodi, da bodo južnoafriški mejni organi zahtevali dve prazni strani v potnem listu. Za vizum se lahko zaprosi na Veleposlaništvo Republike Namibije na Dunaju.
  Slovenski državljani potrebujejo vizum za vstop v Republiko Južno Afriko. Veleposlaništvo Republike Južne Afrike na Dunaju ne zahteva več osebne prisotnosti ob podaji vloge za vizum. Potni list, vizumsko vlogo in ostalo vizumsko dokumentacijo lahko slovenski državljani pošljejo na veleposlaništvo s kurirsko službo.
  Slovenski državljani za vstop v Bocvano vizuma ne potrebujejo. Veljavnost potnega lista mora biti najmanj šest mesecev na dan vstopa v državo.
  Slovenski državljani potrebujejo vizum za vstop v Zambijo. Veljavnost potnega lista mora biti najmanj šest mesecev na dan vstopa v državo. Za več informacij o vizumskih postopkih se obrnite na Veleposlaništvo Zambije v Berlinu.
  Večina držav vstop pogojuje z negativnimi PCR testi ali dokazilom o cepljenju, ter izjemoma s potrdilom o prebolevnosti za virusom. Točne zahteve za vstop v državo vam bomo sporočili ne prej kot 2 tedna pred odhodom z namenom, da so podane informacije za vstop v državo najbolj točne. Prav tako dopuščamo možnost, da se pogoji spremenijo tudi kasneje, vendar vas bomo o vseh morebitnih spremembah sproti obveščali.

  Brezskrbna rezervacija programa Namibija in južna Afrika

  Lifetrekova Covid garancija

  V kolikor je potovanje odpovedano vsa vplačila vrnemo. Velja za odpovedi s strani turistične agencije (zaprte meje, obvezna karantena na lokaciji). Garancija velja v primeru, ko program odpove turistična agencija Lifetrek. V primeru potnikove odpovedi, pa se upošteva naše splošne pogoje.

  Paket fleksibilnost

  Paket fleksibilnost je opcija, ko lahko program kadarkoli odpoveste, mi pa vas po razlogu ne sprašujemo.
 • Program lahko odpoveste z razlogom ali brez do 31 dni pred odhodom, organizator potovanja pa povrne vsa vplačila za program(iz vračila je izključen znesek za opcijo fleksibilnost).
 • Program lahko odpoveste tudi v obdobju, če je do odhoda manj kot 30 dni in več kot 16 dni, v tem primeru pa vam izdamo dobroimetje v višini vplačil, ki je unovčljivo 2 leti(iz vračila je izključen znesek za opcijo fleksibilnost).
 • Program lahko odpoveste tudi če je do odhoda 15 dni ali manj, v tem primeru pa vam izdamo dobroimetje v višini polovice vplačil oz. 50% celotne vrednosti programa, ki je unovčljivo 2 leti (iz vračila je izključen znesek za opcijo fleksibilnost). Polovico vplačila pa zadrži agencija
 • Namibija in južna Afrika

  Namibija in južna Afrika: od 3348 €* (redna cena od: 3428 €)

  25.06.2022 - 16.07.2022
  08.10.2022 - 29.10.2022

  *Akcijska cena velja glede na čas prijave. Redno ceno znižamo:

  100 € popusta za vse prijave do 31. marca za odhod v juniju
  100 € popusta za vse prijave do 31. maja za odhod v oktobru  Namibija in južna Afrika s turistično agencijo Lifetrek

 • Viktorijini slapovi in mogočni Zambezi
 • puščava Namib in sipina Dune 45
 • Velikih 5
 • Nacionalni park Etosha v Namibiji in Chobe v Bocvani
 • 4 države južne Afrike: Namibija, JAR, Bocvana, Zambija

 • blank
  blank

  Oddajte povpraševanje

  Povpraševanje

  Namibija in južna Afrika

  25.06.2022 - 16.07.2022
  08.10.2022 - 29.10.2022

  Trajanje programa:

  22 DNI

  Cena od:

  3428 € 3348 €

  Država:

  JUŽNA AFRIKA, NAMIBIJA, BOCVANA, ZAMBIJA

  Morda vas zanima tudi:

  Potovanje Maroko – novo leto v puščavi

  NOVO LETO

  1198 €

  Maroko potovanje za Novo leto - najdaljša noč na rdečem pesku, pod širnim obzorjem – Kraljevska mesta in mesta nasprotij – Med nomadsko ljudstvo Berberi – S kamelami po puščavskih sipinah – Kanjon Todra – Nešteti bazarji in trgovanje z iznajdljivimi trgovci – Pustolovsko in aktivno doživetje Maroka ob sproščenem in strokovnem vodstvu – Polna storitev LIFETREK.


  Treking Maroko in vzpon na Toubkal

  APRIL, JUNIJ, OKTOBER

  1098 €

  Treking potovanje po deželi iz Tisoč in ene noči - Maroko treking – Živahna trgovska vasica Imlil in čarobni Marakeš – 5 dnevni treking v pogorju Atlasa: prelazi Tamatert, sedla Likemet, Quouraine, Quanoums – Jezero Sidi Ifni in najvišji vrh Severne Afrike, Jebel Toubkal – Čudoviti odmaknjeni kraji in družba prijaznih Berberov – spanje v kočah in šotorih – Nepozabno doživetje.


  Potovanje Maroko

  Potovanje

  Potovanje Maroko

  FEBRUAR, APRIL, DECEMBER

  1198 €

  12 dnevno potovanje v Maroko - Kraljeva mesta in mesta nasprotij na tradicionalno bogatem severu Afrike – Izkušnja med Berberi - Preko Atlasa in številnih oaz do puščave Erg Chebbi – S kamelami po puščavskih sipinah – Kanjon Todra in kralj Atlasa, Jebel Tubkal (4165m) – Plavanje v Atlantskem oceanu – Nešteti bazarji in trgovanje z iznajdljivimi trgovci - Pustolovsko in aktivno doživetje Maroka – Polna storitev LIFETREK.


  Toubkal 4167m

  Odprava

  Toubkal 4167m

  APRIL, SEPTEMBER, OKTOBER

  1098 €

  Treking potovanje po deželi iz Tisoč in ene noči - Maroko treking – Živahna trgovska vasica Imlil in čarobni Marrakech – 5 dnevni treking v pogorju Atlasa: prelazi Tamatert, sedla Likemet, Quouraine, Quanoums – Jezero Sidi Ifni in najvišji vrh Severne Afrike, Jebel Toubkal – Čudoviti odmaknjeni kraji in družba prijaznih Berberov – spanje v kočah in šotorih – Nepozabno doživetje.


  Potovanje Namibija in južna Afrika

  JULIJ, OKTOBER

  3348 €

  22-dnevno potovanje po jugu črne celine – doživite mešanico različnih kultur Cape Towna – vožnja čez najstarejšo puščavo Namib – osvojitev ogromne sipine Dune 45 – safari v Etosha nacionalnem parku – divja narava Okovango delte – safari v Chobe nacionalnem parku – ena od sedmih naravnih čudes sveta-Viktorijini slapovi


  Južna Afrika: treking Drakensberg in safari Kruger

  APRIL, SEPTEMBER, OKTOBER

  2298 €

  4-dnevni treking po osupljivih Zmajevih gorah – osvojite najvišji vrh Južne Afrike – 4-dnevno safari doživetje po rezervatu Kruger, enem izmed vodilnih nacionalnih parkov Afrike. Potovanje se začne v Johannesburgu, ki je naše izhodišče za treking v Drakensberg ali Zmajeve gore in nadaljuje s safarijem v Kruger nacionalni park.


  Južna Afrika, Zimbabve, Bocvana

  MAJ, OKTOBER, NOVEMBER

  2398 €

  16 dnevno potovanje v najboljši del južnega dela Afrike. Doživite afriških velikih 5 na safariju v znamenitem parku Kruger, raziskujete divjino in vodne poti delte Okavango, križarjenja ob sončnem zahodu po reki Chobe, si oglejte mogočne Viktorijine slapove, sledite nosorogom v zgodovinskem in slikovitem Matobosu.


  Kilimanjaro

  Odprava, Treking, Potovanje

  Kilimanjaro

  JANUAR, JUNIJ, DECEMBER

  2748 €

  10 dnevno potepanje s ciljem osvojiti vrh v druščini 7 summits – vzpon na Kilimanjaro (5.895m) po trasi Machame – dodatni dan za pravi afriški safari – Najvišja točka Afrike in pogled na širna prostranstva – Obilo doživetja in gorniških strasti.


  Tanzanija in Zanzibar

  Potovanje, Safari

  Tanzanija in Zanzibar

  FEBRUAR, JULIJ, DECEMBER

  2498 €

  Vse, kar si predstavljate kot največjo pustolovščino v vašem življenju, boste doživeli na potovanju Tanzanija in Zanzibar. Prostranstva afriške savane z, v svojem naravnem okolju popolnoma svobodnimi, levi, zebrami, gazelami in povodnimi konji. Mama Afrika v svoji prvotni obliki. In za konec pustimo najlepšo poslastico - Zanzibar. V svetu je znan po začimbah, neverjetnih dolgih plažah z belim peskom, dolgi tradiciji in načinu življenja Hakuna Matata.


  Kilimanjaro – individualni program

  Odprava, Treking, Potovanje

  Kilimanjaro – individualni program

  CELO LETO

  1498 €

  Individualni program s ciljem osvojiti vrh v druščini 7 summits – vzpon na Kilimanjaro (5.895m) po trasi Machame – dodatni dan za pravi afriški safari – Najvišja točka Afrike in pogled na širna prostranstva – Obilo doživetja in gorniških strasti.