Lifetrek >> Potovanja >> Magična Namibija

Magična Namibija | Prava afriška pravljica

Potovanje Namibija | Z udobnimi vozili do plemen, v puščavo in na safari v nacionalni park Etosha kjer "lovimo" velikih 5

Magična Namibija

22.04.2023 - 06.05.2023
08.07.2023 - 22.07.2023

Trajanje programa:

15 DNI

Cena od:

2390 € 2340 €
Namibija
Namibija

Magična Namibija

22.04.2023 - 06.05.2023

08.07.2023 - 22.07.2023


Cena od:

2390 € 2340 €


Magična Namibija

Nepozabno potovanje po najlepših koncih Namibije

15 dnevno potovanje po Namibiji- obiščemo dve zanimivi plemeni, fotogenične Himbe ter simpatične Bušmane pri katerih prespimo- vožnja čez najstarejšo puščavo Namib – osvojimo ogromno sipino Dune 45 in obiščemo Dead Vlei – safari v nacionalnem parku Etosha kjer "lovimo" velikih 5 - s štirikolesniki po puščavi v Swakopmundu - izjemne kamnite tvorbe v Damaralandu

Namibija in plemena

Fotogenične Himbe

Himbe so polnomadsko ljudsto, ki jih spoznamo na potovanju po Namibiji. Štejejo samo še par 10.000 oseb zato je sedaj zadnji čas, da jih še obiščemo. Prebivajo izključno na območju severne Namibije ter južne Angole. Navdušujejo nas s svojimi svojimi običaji in pojavo, ki se jim ne moremo načuditi. Fascinantne so njihove prinčeske, ki določajo njihov družbeni status, tako pri moškem kot ženskem spolu. Z himbami preživimo cel dan in dodobra spoznamo njihovo kulturo in običaje.

blank

Puščava Namib

Puščava Namib se pogosto imenuje najstarejša puščava na svetu in obstaja že približno 43 milijonov let, v zadnjih 2 milijonih let pa je ostala nespremenjena, njena oblika se tako od pojava človeka ni prav nič spremenila. Namib je neizmerno prostranstvo ravnic in sipin vseh oblik in velikosti, ki se raztezajo vzdolž celotne namibijske obale Atlantika.

blank

Nacionalni park Etosha

Nacionalni park ETOSHA je največji nacionalni park v Namibiji in eden največjih nacionalnih parkov v celotni Afriki, Poznan je bo izredno bogatem živalskem svetu, kjer lahko srečamo velikih 5. Najbolj nas bodo zagotovo navdušili levi, leopardi, sloni, ​​nosorogi, žirafe, gepardi, hijene, zebre, antilope, poleg seveda nepozabne savanske pokrajine ter ogromnega slanega polja, ki se ga vidi tudi iz vesolja.

blank

Lifetrek Namibija: udobno in varno

KAKO POTUJEMO PO NAMIBIJI?

Fantastična, magična in nepozabna, to je Namibija. Ena redkih stvari, ki ti resnično lahko pokvarijo doživetje je prevažanje po državi, saj so vožnje za voznike dolge in utrujajoče, pogoste pa so tudi težave z prevoznimi sredstvi-džipi, ki so v puščavski pokrajini velikokrat precej nadelani. Saj veste na katero vozilo se ne pazi- službeno ter najeto:) Zato smo mi šli korak dlje. Na potovanju po Namibiji se prevažamo z posebej prirejenimi vozili, ki so skrbno vzdrževana, vozijo jih lokalci, vsa pa so opremljena z hladilniki in vtičnicami, tako, da vam baterija na telefonu ne bo nikoli zmanjkala. Vozila imajo ogromna panoramska okna, ki omogočajo vsem potnikm super pogled na pokrajino mimo katere se vozimo. To pa še ni vse. Voznika na potovanju sta lokalni vodnik in camp mojster. Lokalni vodnik poskrbi, da vse poteka nemoteno in poda poglobljene informacije o državi. Camp mojstr na drugi strani skrbi za pripravo naših šotorov ter ustvarja čarovnijo v kuhinji, hrana pa je že skoraj vsa vključena v ceno potovanja. Namibija z Lifetrekom je udobna in varna.

Program: Magična Namibija

1. DAN

Transfer na letališče

Transfer do bližnjega letališča od koder poletimo proti Namibiji.

2. DAN

WINDHOEK

Prihod v prestolnico Windhoek in transfer do našega popotniškega hotela. Popoldan sledi raziskovanje vseh glavnih točk mesta in priprava na našo pravo afriško avanturo

3. DAN

NAJ SE NAŠA AVANTURA PRIČNE

Vsedemo se v posebej prirejena udobna vozila za naše potovanje po Nabiji se lahko prične. Pot nas bo vodila najprej do Okahandje. Mesto je poznano po lokalnih obrtnikih, ki izdelujejo tradicionalne izdelke- seveda jih obiščemo. Dan zaključimo v fantastičnem rezervatu Okonjima, kjer domuje fundacija AfriCat. Fundacija vodi rehabilitacijski program za velike Afriške mačke, specializirani so predvsem za geparde, katere v popoldanskem času obiščemo in o njih veliko novega in zanimivega izvemo.

4. DAN

POT V BUŠMANLANDIJO

Čaka nas najdaljša vožnja na našem potovanju, ampak nagrada je velika:) Najprej pomagamo pospraviti naše šotore, nato pa se zapeljemo do Hobe, največjega poznanega metorita, ki je kadarkoli padel na zemljo. Pot nadaljujemo v čisto divjino, v Bušmanlandijo in do njihovih prebivalcev Bušmanov, kjer bomo 2 noči taborili v njihovi bližini in jih dodobra spoznali.

5. DAN

OBISK BUŠMANOV

Obiščemo naše prijatelje Bušmane s katerimi preživimo cel dan in skupaj raziskujemo njihov način življenja v tej neizprosni pokrajini. Odvisno od tega, kaj počnejo v danem momentu, spoznavamo njihovo kuhinjo, obrt, pripravo kož, izdelavo lovske opreme in se seveda skupaj podamo na lov.... Tradicionalne igre in plesi nas bodo navdušili v popoldanskem času..

6. DAN

V NACIONALNI PARK ETOSHA

Bušmanom pomahamo v slovo iz se odpravimo proti narodnemu parku Etosha. Potujemo mimo jezera Otjikoto, ki je največje naravno jezero Namibije do nacionalnega parka Etosha. Ampak ni časa za počitek. V popoldanskem času se odpravimo na prvo vožnjo po parku, kjer srečamo zebre, impale, žirafe, antilope,... in če bo sreča, nas obiščejo tudi sloni in levi. Ob sončnem zahodu si na stolpu stare nemške utrdbe privoščimo kozarec vina ali piva. Sledi večerja ob tabornem ognju.

7. DAN

ŠE EN DAN V NACIONALNEM PARKU ETOSHA

Dan namenjen opazovanju divjih živali v nacionalnem parku. Obiščemo številna vodna zajetja, kjer se živali rade zadržujejo in se nam kot nalašč nastavljajo pred objektivi. Obiščemo tudi tako imenovani Etosha Pan, to je obsežna ravna slana depresija s površino približno 5000 km2. To veliko, belo prostranstvo je kraj svetlečih fatamorgan, ob pogledu na velike črede divjadi v tem okolju pa je Etosha edinstveno doživetje v Afriki. Po večerji obisk osvetljenega vodnega zajetja, saj obstaja velika verjetnost, da bodo nosorogi in levi prišli na pijačo.

8. DAN

FOTOGENIČNE HIMBE

Zapustimo park in se zapeljemo v puščavske gore Kaokoveld, eno zadnjih resničnih divjin južne Afrike in dom plemena Himb. Za čas, ko smo pri njih, nam bo ves čas na voljo lokalni vodnik, ki nam omogoči poglobljen vpogled v ta drugačen svet in razloži zanimivosti iz njihovega vsakdanjega življenja. Hkrati pa nam bo služil tudi kot prevevajalec, saj lahko le na ta način dodobra spoznamo to zanimivo »pleme« in z njimi komuniciramo ter za konec tudi zaplešemo.

9. DAN

IZJEMNE SKALNATE TVORBE IN GRAVURE V DAMARALANDU

Danes se odpravimo na pot zelo zgodaj in se podamo v eno najlepših puščavskih regij države - Damaraland, ki je star več kot 125 miljonov let. Obiščemo kamnite orgle in Twyfelfonteinske skalne gravure. Cilj današnjega dneva je gora Brandberg, starodavno bušmansko duhovno mesto, kjer prenočujemo v senci tega velikanskega granitnega monolita.

10. DAN

GREMO NA MORJE

Prvi postanek današnjega dne je Uis, nekdanje rudarsko mesto in eden najboljših krajev za spoznavanje in nakup poldragih kamnov, po katerih slovi Namibija. Tu lahko najdemo grobi ametist, turmalin in druge kamne po izredno ugodnih cenah. Končno prispemo do Namibijske obale, kjer se odpeljemo do rta Cross od koder se razprostira razgled na tisoče tjulnjev. Popoldan prispemo v “nemški” Swakopmund, ki slovi po izredni morski hrani.

11. DAN

SWAKOPMUND in AKTIVNOSTI V NJEGOVI OKOLICI

Odpeljemo se do zaliva Walvis, kjer se ustavimo pri laguni kjer domujejo flamingi, pelikani in številne druge ptice. Če bomo imeli srečo, bomo morda opazili tudi kakšnega delfina. Obiščemo še ogromne soline, preden se vrnemo v Swakopmund. Preostanek dneva lahko porabimo za raziskovanje mesta oz. veliko bolj zanimivo- gremo na razne izlete kot so vožnja s štirikolesniki po puščavi, deskanje na pesku, panoramski polet letalom preko puščave, z barkico po morju,... za vsakega se nekaj najde

12.DAN

SPEKTAKULARNA PUŠČAVSKA POKRAJINA

Iz morja se spet zapeljemo v notranjost. Povzpnemo se čez prelaza Gaub in Kuiseb ter doživimo spektakularno, skoraj luni podobno pokrajino. Prispemo v Namib Naukluft nacionalni park, ki ga bomo v dveh dneh dodobra spoznali. Dan zaključimo nepozabno. Povzpnemo se na sipino in ob sončnem zahodu doživimo vso magijo puščave.

13.DAN

DUNE 45 in DEAD VLEI

Dan začnemo zgodaj zjutraj, saj lahko samo s prvimi sončnimi žarki doživimo mehko svetlobo sončnega vzhoda nad puščavo. Gremo v Sossusvlei do oddaljenih peščenih sipinah. Povzpnemo se na znamenito sipino 45, odprtih ust ostanemo pred fotogeničnimi izsušenimi akacijami- Dead Vlei, sprehodimo se po puščavi in obiščemo kanjon Sesriem. Kakšen zaključek našega potovanja. Nepozabno.

14.DAN

POVRATEK V WINDHOEK

Po zajtrku se odpravimo na pot nazaj v civilizacijo po slikovitih cestah skozi gorovje Khomas Hochland. Na poti bo čas še za zadnje skupno kosilo. V Windhoek se bomo vrnili popoldan. V primeru večernega poleta, gremo v hotel pod tuš in naprej na letališče.

15.DAN

ZAKLJUČEK POTOVANJA

V primeru večernega poleta, jutranji prihod v Evropo in transfer v Ljubljano. V nasprotnem primeru, jutranju polet iz Namibije proti domu ter večerni prihod v Evropo ter transfer v Ljubljano, kjer zaključimo naše potovanje.

*Program Magična Namibija se lahko spremeni zaradi vremenskih razmer, logistike (spremenjeni vozni redi rednih linij) in drugih razlogov. Prevozi na rednih linijah (letalski, avtobusni...) so lahko brez slovenskega spremstva.

Cena: Magična Namibija

Datum Opomba Cena Akcijska cena
22.04.2023 - 06.05.2023 2398 € 2348 €*
08.07.2023 - 22.07.2023 2398 € 2348 €*
 • Redna cena potovanja:
  2390 €
 • Akcijska cena potovanja:
  od 2340 €*
  *Akcijska cena velja glede na čas prijave. Redno ceno programa (2390 €) znižamo:

  50 € popusta za prvih 6 prijavljenih

 • V primeru 13-15 potnikov 150eur in v primeru 8-12 potnikov 250eur
 • Minimalno število udeležencev potovanja je 8

Cena vključuje:

 • korona garancijo vseh vplačil [več informacij]
 • Letalska karte Evropa – Windhoek – Evropa
 • Letališke pristojbine za vse lete
 • Vse prevoze v Namibiji(prevozi po programu)
 • Nočitve v šotorih in preprostih hotelčkih
 • Skoraj vso hrano
 • Vstopnine v nacionalne parke
 • Izlete po programu
 • Lokalno vodenje in camp asistenta
 • Organizacijo potovanja in slovensko spremstvo na poti
 • Svetovanje in pomoč pri pripravi na potovanje
 • Predstavitev potovanja in srečanje potnikov
 • DDV

 • Cena ne vključuje:

 • Kosilo in večerja ko smo v Windhoeku in Swakopmundu
 • Napitnin za lokalno prebivalstvo
 • Doplačila za enoposteljni šotor/sobo
 • Stroškov osebne narave
 • Stroškov osebne opreme
 • Spalna vreča
 • Stroškov izven programa
 • Fakultativni izleti (štirikolesniki, polet z letalom, vožnja s čolnom,...)
 • Ničesar, kar ni navedeno pod vključeno
 • Zavarovanja za tujino
 • Stroškov pridobitve vizuma 100€
 • stroškov v povezavi s Covid-19 (testiranja, cepljenja)

 • Doplačila:

 • enostavno zavarovanje rizika odpovedi: 150 €
 • razširjeno zavarovanje rizika odpovedi: 265 €
 • paket fleksibilnost: 285 €
 • doplačilo za enoposteljno sobo: 250
 • prevoz na zbirno mesto (po ceniku prevoznika)


 • Popusti:

  50 € popusta za prvih 6 prijavljenih
  Ob prijavi na program Magična Namibija potnik poravna operativne stroške v višini 800 €. Ostali del cene programa potnik plača najkasneje 45 dni pred potovanjem. Nudimo vam tudi zavarovanje rizika odpovedi potovanja, ki ga je potrebno vplačati ob prijavi na potovanje. Zgoraj omenjeni pogoji za program Magična Namibija veljajo za prijave do 45 dni do predvidenega odhoda. V kolikor je do odhoda manj dni, so pogoji prijave lahko drugačni.

  Namibija za Slovence zahteva vizum. Pridobimo ga na Namibijskem veleposlaništvu na Dunaju. Cena vizuma znaša 80eur + 20eur stroškov poti- SKUPAJ 100eur. Celoten proces pridobivanja vizumov organiziramo mi, potne liste z dokumentacijo prevzamemo na srečanju pred potovanjem.
  Večina držav vstop pogojuje z negativnimi PCR testi ali dokazilom o cepljenju, ter izjemoma s potrdilom o prebolevnosti za virusom. Točne zahteve za vstop v državo vam bomo sporočili ne prej kot 2 tedna pred odhodom z namenom, da so podane informacije za vstop v državo najbolj točne. Prav tako dopuščamo možnost, da se pogoji spremenijo tudi kasneje, vendar vas bomo o vseh morebitnih spremembah sproti obveščali.

  Magična Namibija

  Datum Opomba Cena Akcijska cena
  22.04.2023 - 06.05.2023 2398 € 2348 €*
  08.07.2023 - 22.07.2023 2398 € 2348 €*

  *Akcijska cena velja glede na čas prijave. Redno ceno (2390 €) znižamo:

  50 € popusta za prvih 6 prijavljenih  Magična Namibija s turistično agencijo Lifetrek

  15 dnevno potovanje po Namibiji- obiščemo dve zanimivi plemeni, fotogenične Himbe ter Bušmane pri katerih prespimo- vožnja čez najstarejšo puščavo Namib – osvojimo ogromno sipino Dune 45 in obiščemo Dead Vlei – safari v nacionalnem parku Etosha - s štirikolesniki po puščavi v Swakopmundu - kamnite tvorbe v Damaralandu

  Brezskrbna rezervacija programa Magična Namibija

  Lifetrekova Covid garancija

  V kolikor je potovanje odpovedano vsa vplačila vrnemo. Velja za odpovedi s strani turistične agencije (zaprte meje, obvezna karantena na lokaciji). Garancija velja v primeru, ko program odpove turistična agencija Lifetrek. V primeru potnikove odpovedi, pa se upošteva naše splošne pogoje.

  Paket fleksibilnost

  Paket fleksibilnost je opcija, ko lahko program kadarkoli odpoveste, mi pa vas po razlogu ne sprašujemo.
 • Program lahko odpoveste z razlogom ali brez do 31 dni pred odhodom, organizator potovanja pa povrne vsa vplačila za program (iz vračila je izključen znesek za opcijo fleksibilnost).
 • Program lahko odpoveste tudi v obdobju, če je do odhoda manj kot 30 dni in več kot 16 dni, v tem primeru pa vam izdamo dobroimetje v višini vplačil, ki je unovčljivo 2 leti (iz vračila je izključen znesek za opcijo fleksibilnost).
 • Program lahko odpoveste tudi če je do odhoda 15 dni ali manj, v tem primeru pa vam izdamo dobroimetje v višini polovice vplačil oz. 50% celotne vrednosti programa, ki je unovčljivo 2 leti (iz vračila je izključen znesek za opcijo fleksibilnost). Polovico vplačila pa zadrži agencija • blank
  blank

  Oddajte povpraševanje

  Povpraševanje

  Magična Namibija

  22.04.2023 - 06.05.2023
  08.07.2023 - 22.07.2023

  Trajanje programa:

  15 DNI

  Cena od:

  2390 € 2340 €

  Država:

  namibija

  Morda vas zanima tudi:

  APRIL, JULIJ, SEPTEMBER, OKTOBER

  od 2390 €

  15 dnevno potovanje po Namibiji- obiščemo dve zanimivi plemeni, fotogenične Himbe ter Bušmane pri katerih prespimo- vožnja čez najstarejšo puščavo Namib – osvojimo ogromno sipino Dune 45 in obiščemo Dead Vlei – safari v nacionalnem parku Etosha - s štirikolesniki po puščavi v Swakopmundu - kamnite tvorbe v Damaralandu


  MAJ, OKTOBER, NOVEMBER

  od 2498 €

  16 dnevno potovanje v najboljši del južnega dela Afrike. Doživite afriških velikih 5 na safariju v znamenitem parku Kruger, raziskujete divjino in vodne poti delte Okavango, križarjenja ob sončnem zahodu po reki Chobe, si oglejte mogočne Viktorijine slapove, sledite nosorogom v zgodovinskem in slikovitem Matobosu.


  APRIL, SEPTEMBER, OKTOBER

  od 2398 €

  4-dnevni treking po osupljivih Zmajevih gorah – osvojite najvišji vrh Južne Afrike – 4-dnevno safari doživetje po rezervatu Kruger, enem izmed vodilnih nacionalnih parkov Afrike. Potovanje se začne v Johannesburgu, ki je naše izhodišče za treking v Drakensberg ali Zmajeve gore in nadaljuje s safarijem v Kruger nacionalni park.


  Rezerviraj in odpotuj

  Magična Namibija

  22.04.2023 - 06.05.2023
  08.07.2023 - 22.07.2023


  Cena od:

  2390 € 2340 €