Peru treking Kordiljera Huayhuash

24.06.2023 - 15.07.2023
02.09.2023 - 23.09.2023

Trajanje programa:

22 DNI

Cena od:

2448 € 2348 €
peru treking
peru treking

Peru za pohodnike: treking Kordiljera Huayhuash

peru

Peru treking Kordiljera Huayhuash

24.06.2023 - 15.07.2023

02.09.2023 - 23.09.2023


Cena od:

2448 € 2348 €


Peru: treking v Kordiljeri Huayhuash

Andska lepotica Kordiljera Huayhuash

22 dnevno potovanje v Peru in čisto doživetje Andov ✷ treking v Peruju je velika pustolovščina v Kordiljeri ✷ Peru ponuja najslikovitejši treking okrog Kordiljere Huayhuash ✷ 12 dni prelazov in dolin ob turkizno modrih jezerih ✷ Spanje v šotorih in vzpon preko prelaza na 5000 metrih ✷ Doživetje gorniške meke Huaraza in tudi Kordiljere Blance ✷ Nepozabno doživetje!

TREKING V PERUJU, AKTIVNO POTOVANJE V ČUDOVITEM DELU TE JUŽNOAMERIŠKE DRŽAVE. ANDSKA KULTURA, KULINARIKA, ARHITEKTURA, NARAVA IN ZARES NEPOZABEN TREKING. TREKING PATAGONIJA, TREKING ANAPURNA, IN TREKING HIMALAJA IN TREKING HUAYHUASH SO NAJBOLJ ZNAMENITI TREKINGI TEGA SVETA, AGENCIJA LIFETREK PA VAS POPELJE PRAV NA VSAKEGA!

Peru treking: Kordiljera Huayhuash

Pot okoli Kordiljere Huayhuash je dolga kar 165 kilometrov in velja za eno najbolj slikovitih gorskih pravljic na planetu. Zavoljo razgibane pokrajine – globoke doline, strma pobočja, visoki prelazi, številna jezera in odmaknjenosti je to edinstven in prvinski treking v Peruju v najlepšem delu gorstva Kordiljere. V Huayhuash se bomo podali po začetni aklimatizaciji na peruansko okolje; predvsem hrano, domačine in nadmorsko višino. Prve dni trekinga v Peruju bomo preživeli v “Meki” Kordiljere Blance, Huarazu in razgibani okolici. Tu se bomo tudi pripravili na odhod v Kordiljero Huayhuash. Nato pa se bomo podali na krožno pot, ki nas bo vodila preko osmih prelazov višjih od 4600 metrov, sedemnajstih jezer, avtohtonih vasi z domačini in to vse v osrčju najvišjih gora tropskega pasu.

Treking Peru: Huayhuash

V Peru na čisto pravi treking

Na treking bomo odšli kot karavana v kateri bomo tovorili celotno opremo za dvanajstdnevno bivanje v naravi. Tako ne bo manjkal izvrstni kuhar, njegov pomočnik in oslovodec ”arriero,” ki bo poskrbel za natovorjene osle. Spali bomo v šotorih, jedli pa v največjem, ki bo tudi naš osrednji večerni prostor. S seboj bomo imeli tudi vse potrebno in nujno, da bo naša pot povsem varna in prijazna. Treking v Peruju v Kordiljeri je vsekakor eden največjih in najlepših trekingov Južne Amerike in velja, da je čisti zaklad za prave ljubitelje narave in gora.

Treking Peru: Huayhuash

Lifetrekova destinacija: Peru

Zakaj nas Peru vedno znova očara? Vsekakor zaradi drugačnosti, popolnega kulturnega šoka, tradicije in predvsem raznolikosti dežele. Z nami obiščite Peru in v izkušnji skrivnostnega Peruja dodajte vse tisto, kar naše potovanje naredi prijazno in polno doživetja. Naj torej, povabilo na eno prijetnejših potovanj na planetu Zemlja velja že danes. Vsi programi v Peruju: Peru
Peru: Machu Picchu

Vsi odhodi za destinacijo: PERU

Zakaj z agencijo Lifetrek na treking v Peru

Agencija Lifetrek je specializirana agencija z dolgoletnimi izkušnjami pri izvajanju aktivnih počitnicah in trekingov. Ker se zavedamo naporov in različne telesne pripravljenosti so naši programi skrbno izbrani in prilagojeni tako, da lahko zagotovo trdimo, da program lahko izpelje vsak. Ker vemo, da večdnevna hoja potrebuje več energije in na trekingu v Kordiljeri Huayhuash običajno ni veliko časa za regeneracijo, sta pri našem treking programu dva dneva namenjena počitku. Treking traja vsega skupaj 12 dni, vendar sta dva dneva namenjena počitku in regeneraciji. Pred samim trekingom pa imamo tri dneve aklimatizacijskih tur saj le primerna aklimatizacija pomeni užitek pri premagovanju trekinga, hitra aklimatizacija v enem dnevu pa močno vpliva na počutje in užitek.

Program: Peru treking Kordiljera Huayhuash

1. DAN:

LJUBLJANA – LIMA – HUARAZ*

Prevoz do enega od bližnjih letališč in polet do Lime (Peru). V glavno mesto Peruja bomo prispeli v večernih urah po lokalnem času. V kolikor bomo lahko ujeli nočni avtobus do Huaraza se nemudoma odpeljemo iz Lime. V primeru poznejšega prihoda v Limo pa bomo prenočili v enem izmed popularnih popotniških hotelov v samem centru Lime in to v neposredni bližini predsedniške palače.

2. DAN:

HUARAZ / LIMA – HUARAZ*

Počitek v Huarazu. Ali prevoz iz Lime do Huaraza – Na prvi pravi dan našega bivanja v Peruju se bomo odpravili proti severu. Pot nas bo vodila po znameniti obalni cesti, kjer se bomo po nekaj urah odcepili proti Kordiljeri Negri. Med vožnjo se bomo tudi prvič povzpeli nad 4000 metrov nadmorske višine, kjer se nam bo s ceste odprl čudovit pogled na zahodno stran oddaljene Kordiljere Huayhuash. Slednjo bomo zapustili in se bomo spustili v Huaraz (3000 m). Mesto je nekakšen perujski Chamonix z visoko štrlečimi okoliškimi vrhovi čisto prave Kordiljere Blance. Po vožnji se bomo zvečer prepustili gurmanskim užitkom v lokalni restavraciji.

3. DAN:

HUARAZ – AKLIMATIZACIJA 1

Ta dan bomo namenili aklimatizaciji na “polnokrvno” perujsko okolje s kratkim izletom na okoliške griče. Od tu bomo imeli popolnoma jasen razgled na Huascaran – najvišji vrh Kordiljere – in ostale gorske lepotice. Popoldan se bomo spustili nazaj v Huaraz, kjer bomo prisotni dogajanju na ulicah, privoščili pa si bomo lokalne specialitete.

4. DAN:

HUARAZ – AKLIMATIZACIJA 2 TURA V DOLINO CHURUP (4500 M)

Pred odhodom na večdnevni treking po prostranstvih Kordiljere Huayhuash se bomo dokončno prilagodili na višjo nadmorsko višino. Naša druga aklimatizacijska tura bo v bližnjo dolino Churup, ki je izredno slikovita in polna skrivnosti. Tam bomo preživeli prijeten dan in imeli kosilo ob jezeru. Zvečer se bomo z lokalnim prevozom vrnili nazaj v Huaraz.

5. DAN:

HUARAZ (PO POTREBI AKLIMATIZACIJA 3)

Dan bo namenjen počitku in pripravi na treking, ki nas čaka v naslednjih dneh. Kljub temu pa ne bomo dneva preživeli ležerno. Dopoldan bomo pregledali opremo in opravili skupni sestanek z lokalnim vodnikom in našim kuharjem. Popoldan pa se bomo odpravili po mestu, kjer si bomo ogledali znamenitosti, si privoščili nekoliko drugačno pojedino in se pozabavali na mestnih ulicah ter lokalih. Najbolj vztrajni pa bodo lahko obiskali lokalno “specialiteto” – diskoteko Tambo.

6. DAN/ 1. DAN TREKINGA:

HUARAZ – MANTACANCHA (TREKING KORDILJERA HUAYHUASH)

Zgodaj zjutraj se bomo odpravili na daljšo vožnjo na izhodišče našega trekinga. Pot nas bo vodila mimo južnega dela Kordilijere Blance. Nekaj kilometrov kasneje se nam bo odprl osupljiv pogled na gorovje Huayhuash. Tukaj bodo predvsem trpeli naši fotoaparati in štartna vnema. Pot nas bo vodila do vasi Mantacancha, kjer bomo tudi prenočili.

7. DAN/ 2. DAN TREKINGA:

MANTACANCHA – LAGUNA MITOCOCHA (4230 M)

Danes bo na vrsti čisto prava treking etapa. Karavano oslov bomo otovorili z vsem potrebnim za dvanajst dnevno potepanje. “Arierro” ali tudi krotilec bo poskrbel za te muhaste, a izredno trpežne živali, kuhar in njegov pomočnik pa za vsakodnevne obroke na poti. Sprva nas bo pot vodila mimo lagune (jezera) Garacocha preko prelaza Pariapunta (4900 m) v dolino Mitococha, kjer bomo postavili šotore in jedilnico.

8. DAN/ 3. DAN TREKINGA:

LAGUNA MITOCOCHA – LAGUNA CARHUACOCHA (4138 M)

Po zajtrku sledi kratka, a izredno osupljiva tura. Karavana bo šla po daljši in nekoliko lažji poti, mi pa se bomo podali proti jezeru Alcayocha (4670 m), kjer se nam bo počasi odprl pogled na pokončne gore; Jirishanca, Yerupaya Chico in najvišji vrh Huayhuasha – Yerupaja (6617 m). Počasi se bomo spustili v dolino Carhuacocha, kjer bomo kampirali ob prelepem jezeru, ki je prepoznaven po božansko turkizno modri barvi. Najbrž bomo imeli tudi še dovolj časa, da nalovimo postrvi za večerjo.

9. DAN/ 4. DAN TREKINGA:

LAGUNA CARHUACOCHA – VAS HUAYHUASH (4330 M)

Pot nas bo tega dne vodila po izredno slikoviti in občudovanja vredni trasi vzdolž jezera Carhuacocha do lagune Siula in še višje do lagune Quesillococha (4332 m). Pokrajina tukaj je edinstvena in resnično nekaj posebnega. Malce si bomo oddahnili in v tem mirnem okolju ponavljali mantro “vredno je živeti”. V nadaljevanju poti se bomo povzpeli na 4800 metrov visok prelaz, ki nas bo pripeljal do lagune Carnicerococha, kjer si bomo vzeli čas za lažji obrok. Popoldan bomo nadaljevali s trekom do vasi Huayhuash. To je majhna vasica, kjer na visoki nadmorski višini prebivajo domačini, ki govorijo špansko, pogosto pa uporabljajo tudi jezik kečua, ki izhaja še iz inkovskih časov. Tukaj bomo postavili naš naslednji tabor in v jedilnico povabili tudi kakšnega od domačinov.

10. DAN/ 5. DAN TREKINGA:

HUAYHUASH – LAGUNA VICONGA (4407 M)

Po zajtrku se bomo poslovili od domačinov in se odpravili po lažjem terenu proti Laguni Viconga. Na poti se bomo povzpeli preko prelaza Portozuelo de Huayhuash (4750 m) in se spustili proti zeleno obarvanemu jezeru v daljavi. Na poti se nam bo odprl razgled se na eno od Kordiljer: to je Kordiljera Raura za katero velja, da je še najmanj raziskana in najbolj odročna. Popoldan bomo prispeli do tabora ob jezeru. Sledilo bo lovljenje rib, obhod jezera in obilna večerja.

11. DAN

PROST DAN OB JEZERU VICONGA

Glede na to, da nas naslednjega dne čaka precej naporna tura preko prelaza Cuyoc, kjer se bomo povzpeli na višino 5000 metrov si bomo privoščili precej lagoden dan. Vsak si bo dan krojil po svoje. Možnosti je precej: vzpon na bližnje vrhove, kjer je edinstven pogled na Kordiljero Rauro in okoliške vrhove ali pa vzpon do jezera Suercocha (5046 m), ali pa kar zasluženo poležavanje v prelepi in sproščujoči pokrajini okrog našega tabora in jezera Viconga.

12. DAN/ 6. DAN TREKINGA:

VICONGA – PUNTA CUYOC (5000 M) – LEON DORMIDO (4243 M)

Po zajtrku bomo nadaljevali po poti, ki se vzpenja na prelaz Punta Cuyoc. Pravzaprav se bomo iz vzhodne strani Kordiljere Huayhuash spustili na zahodno stran gorstva. Na vrhu prelaza se nam bo odprl izredno lep prizor na najvišje vrhove s strmimi zahodnimi stenami, ki so predvsem cilj alpinističnim odpravam. Pot nas bo vodila čisto blizu vrha Leon Dormido (speči lev) od koder se bomo spustili v znožje gore in v osrčje zelene doline Huanacpatay, kjer bomo na višini 4200 metrov postavili tabor. Sledi počitek in večerja.

13. DAN/ 7. DAN TREKINGA:

LEON DORMIDO – HUAYLLAPA – PIQUICORRAL

Zjutraj se bomo po zajtrku spustili do tipične vasi Huayllapa (3500 m), ki je največja na zahodni strani Huayhuasha. Je izredno zanimiva, še posebej zaradi španske arhitekture in prebivalcev, ki so precej odrezani od civilizacije. Ampak kaj temu, tukaj si boste lahko privoščili celo pivo. Po počitku nas bo pot vodila precej časa navkreber in to vse do prelepega travnika Piquicorral (4200 m), kjer bomo tudi prespali. Pokrajina je tukaj res idilična in obdana z okoliškimi gorami.

14. DAN/ 8. DAN TREKINGA:

PIQUICORRAL – LAGUNA SUSOCOCHA (3900 M)

Pot bomo navsezgodaj nadaljevali proti prelazu Punta Tapush (4750 m), kjer bomo le strežaj stran od prelepe gore Diablo Mudo (5223 m). Lokalno prebivalstvo verjame, da je ta kraj nekaj posebnega: energijska točka Huayhuasha. Sledi spust po prelepih travnikih k Laguni Susococha, kjer bomo taborili.

15. DAN/ 9. DAN TREKINGA:

LAGUNA SUSOCOCHA – LAGUNA JAHUACOCHA (4066 M)

Po zajtrku bomo nadaljevali z kratko a precej spektakularno etapo. Tega dne bo glavnina karavane izbrala lažjo in daljšo pot, medtem, ko se bomo mi povzpeli na prelaz Yaucha (4847 m), kjer se nam bo odprl edinstven pogled na najvišje vrhove Huayhuasha. Daleč pod nami bomo tudi zagledali zeleno dolino Jahuacocha, kamor se bomo tudi spustili. Dolina je zaradi lepote in lažje dostopnosti z zahoda precej obiskana. Na tem mestu lahko pričakujemo več sosednjih taborov in alpinistične odprave, ki se podajajo višje k gorami. Sledi obilna večerja in druženje z ostalimi “prebivalci” doline.

16. DAN:

PROSTO OB JEZERU JAHUACOCHA

Tega dne si bomo privoščili prost dan in zaslužen počitek v rajskem okolju. Lahko se bomo podali na ribolov, kramljali z domačini in ostalimi trekingaši. Najbolj vztrajni pa se bodo povzpeli do ledenika pod Yerupajo ali v sosednjo laguno Solterococha. Enkratno doživetje!

17. DAN/ 10. DAN TREKINGA:

LAGUNA JAHUACOCHA – LAMAC – HUARAZ

Zadnja etapa trekinga v Huayhuashu nas bo po zajtrku peljala proti trem zaporednim prelazom: Soltera, Rondoy in Sambuya od koder se nam bo odprl eden od najlepših razgledov na gorstvo. Res nekaj najlepšega za zadnjo etapo trekinga. S prelazov se bomo spustili v dolino Lamac, kjer se bomo po 12 dneh ponovno srečali z lažjo obliko civilizacije; tukaj nas bo namreč čakal kombi za prevoz do Huaraza. Sledi večurna vožnja in prihod v hotel v večernih urah. Gremo na večerjo v eno od gostiln.

18. DAN:

HUARAZ/ opcijsko VZPON NA VALLUNARAJU (5658 metrov)

Po dopoldanskem počitku se bomo odpeljali v bližnji kraj Monterrey, ki slovi po termalnem kopališču, še bolj pa po specialiteti doline med obema Kordiljerama – Pachamanci. Slednjo si bomo privoščili v zelenju vrta tamkajšnje restavracije. Na dober tek! V Huaraz se bomo vrnili v poznih popoldanskih urah.

Opcijsko bomo organizirali tudi vzpon na Vallunaraju z 5658 metrov višine. Vzpon oziroma gora, čeprav gre za izrazito zimski vzpon in je potrebna naveza, tehnično ni zahtevna in je primerna za vse, ki si boste po trekingu zaželeli še konkretnejši izziv. Vallunaraju kraljuje nad čudovito in v veliki meri neodkriti Kordiljeri Blanca in ponuja dih jemajoče poglede na celotno Kordiljero Blanco. Zagotovo prava popestritev trekinga. Za vzpon potrebujemo dva dni, in sicer se prvi dan povzpnemo do tabora Morena Camp na višini cca 5000 metrov. Naslednji dan pa se povzpnemo na vrh in sestopimo nazaj v dolino. Sledi še povratek v Huaraz.

19. DAN:

HUARAZ – LIMA/ opcijsko VZPON NA VALLUNARAJU (5658 metrov)

Zadnji dan bivanja v Huarazu bomo izkoristili za nakupe, počitek in ogled znamenitosti. Odprava na Vallunaraju se po osvojitvi vrha v popoldanskih urah vrne v Huaraz. V poznih večernih urah se bomo vsi skupaj s spalnim avtobusom odpeljali v Limo.

20. DAN:

LIMA

Jutranji prihod v Limo. Po namestitvi v hotelu v središču Lime bomo imeli do večera prosto za individualne oglede mesta in nakupe. Po dogovoru so možni tudi skupinski ogledi oziroma naslednji obiski; arheološkega muzeja, nacionalnega muzeja, indijanske tržnice, festivala perujske kulinarike ali mondene četrti Miraflores ob obali Tihega oceana.

21. IN 22. DAN:

LIMA – EVROPA

Jutranji odhod na letališče in polet proti Evropi. Po pristanku na enem od bližnjih letališč bo organiziran prevoz v Slovenijo.

**Termin potovanja se lahko tako premakne za +/- 2 dni.

Izlet na Machu Picchu

20. DAN:

LIMA – CUSCO

Jutranji let v Cusco. Ogled najpomembnejših arheoloških spomenikov nekdanjega glavnega inkovskega mesta. V sklopu city toura obiščemo Tambo Machay, Sacsaywamánu, Qenqo in Qorikancho. Popoldne pa izkoristimo za vandranja po mestu.

21. DAN:

CUSCO – AGUAS CALIENTES

Zjutraj prevoz mimo Chinchora, kjer nam prikažejo izdelavo volnenih izdelkov. Ogledamo si še inkovsko eksperimentalno postajo Moray in čudovite soline vgrajene v pobočje. Sledi avtobusna vožnja po Sveti dolini do Ollantaytamba in večerna vožnja z vlakom v Aguas Calientes, toplic v vznožju Macha Piccha. Vožnja z vlakom je pravo doživetje, saj se peljemo pod andskimi vršaci, steklena streha vlaka pa služi za nepozabne razglede.

22. DAN:

MACHU PICCHU – CUSCO

Zgodnji avtobusni prevoz na skrivnostni Machu Picchu, kjer bo dovolj časa za ogled in vzpon na razglednik, od koder je lep razgled na nekdanjo inkovsko naselbino, povratek v Cusco v poznih večernih urah.

23. DAN:

CUSCO

Prosto za raziskovanje mesta. Lifetrek ima za vas še enega skritega aduta v rokavu kateri vas bo nedvomno očaral – pohod na Huchuy Cosqo. Verjetno za Huchuy Cosqo še niste slišali prav tako za destinacijo ve malokateri turist, kar pomeni, da bomo na tej poti v večji meri sami. Na koncu bogato nagrajeni. Večerni let v Limo

24. IN 25. DAN:

LIMA – EVROPA

Jutranji odhod na letališče in polet proti Evropi. Po pristanku na enem od bližnjih letališč bo organiziran prevoz v Slovenijo.

*Program Peru treking Kordiljera Huayhuash se lahko spremeni zaradi vremenskih razmer, logistike (spremenjeni vozni redi rednih linij) in drugih razlogov. Prevozi na rednih linijah (letalski, avtobusni...) so lahko brez slovenskega spremstva.

Cena: Peru treking Kordiljera Huayhuash

Datum Opomba Cena Akcijska cena
24.06.2023 - 15.07.2023 2448 € 2348 €*
02.09.2023 - 23.09.2023 2448 € 2348 €*
 • Redna cena potovanja:
  2448 €
 • Akcijska cena potovanja:
  od 2348 €*
  *Akcijska cena velja glede na čas prijave. Redno ceno programa (2448 €) znižamo:

  100 € za prijave do 15. marca za odhod v juniju
  100 € za prijave do 15. maja za odhod v septembru

 • Cena velja za skupino nad vključno 6 oseb. V primeru manjše skupine s 4 ali 5 udeleženci je doplačilo 150 €.
 • Minimalno število oseb v skupini: 4, največje število oseb v skupini: 20.

Cena vključuje:

 • korona garancijo vseh vplačil [več informacij]
 • letalski prevoz iz Evrope – Lima – Evropa
 • prevoz iz Ljubljane do letališča in nazaj*
 • letališke pristojbine za vse lete
 • vse notranje prevoze po programu
 • spanje z zajtrkom v hotelih in penzionih po predvidenem programu
 • vse obroke v času trekinga
 • vstopnine v nacionalni park na področju Kordiljere Huayhuash
 • vse storitve v času trekinga Huayhuash (šotor, podloga, podloga-armaflex)
 • spanje v hotelih in penzionih po predvidenem programu
 • organizacijo potovanja in slovensko spremstvo na poti
 • svetovanje in pomoč pri pripravi na potovanje
 • predstavitev potovanja in srečanje potnikov
 • DDV

 • Cena ne vključuje:

 • hrane in pijače, ko nismo na trekingu (1.-5., 17. dan ob povratku v Huaraz, 18. dan – do konca povratka v Ljubljano)
 • napitnin za lokalno prebivalstvo
 • doplačila za enoposteljno sobo, kjer je to mogoče
 • stroškov osebne narave
 • stroškov osebne opreme
 • stroškov izven programa
 • vseh stroškov pri dodatnih aktivnostih v Limi
 • vstopnine v muzeje
 • ničesar, kar ni navedeno pod vključeno
 • zavarovanja za tujino
 • stroškov v povezavi s Covid-19 (testiranja, cepljenja)

 • Doplačila:

 • enostavno zavarovanje rizika odpovedi: 180 €
 • razširjeno zavarovanje rizika odpovedi: 315 €
 • paket fleksibilnost: 295 €
 • doplačilo za enoposteljno sobo: 250 €
 • prevoz na zbirno mesto (po ceniku prevoznika)
 • izbira sedeža na letalu - glede na razpoložljivost - od 20 € na smer (sporočiti ob prijavi)
 • MACHU PICCHU
  Doplačilo za podaljšek Machu Picchu znaša 500 € pri udeležbi najmanj 6 oseb
  Željo je potrebno javiti najkasneje do 60 dni pred odhodom
  cena vključuje (povratno letalsko karto Lima – Cuzco, prevoz z luksuznim vlakom Ollaytatambo – Aguas Calientes – Cusco, vsi prevozi po programu, vse vstopnine, vse nočitve, vodenje po Cuzcu, Sveti dolini in Machu Picchuju
  ne vključuje hrane in pijače)

  VALLUNARAJU
  Doplačilo za vzpon na Vallunaraju znaša 450 € na osebo pri udeležbi najmanj dveh oseb
  cena vključuje (vodenje vzpona, vse potrebne prevoze, prehrano, nočitev v baznem šotoru, nosače za skupno opremo, vstopnino in doveljenja za vzpon na goro)
  ne vključuje pijače
  ne vključuje osebne opreme za vzpon  Popusti:

  100 € za prijave do 15. marca za odhod v juniju
  100 € za prijave do 15. maja za odhod v septembru
  Ob prijavi na program Peru treking Kordiljera Huayhuash potnik poravna operativne stroške v višini 800 €. Ostali del cene programa potnik plača najkasneje 45 dni pred potovanjem. Nudimo vam tudi zavarovanje rizika odpovedi potovanja, ki ga je potrebno vplačati ob prijavi na potovanje. Zgoraj omenjeni pogoji za program Peru treking Kordiljera Huayhuash veljajo za prijave do 45 dni do predvidenega odhoda. V kolikor je do odhoda manj dni, so pogoji prijave lahko drugačni.

  Slovenski državljani za vstop v državo vizuma ne potrebujejo, morajo pa biti pozorni na to, da jim oblasti ob vstopu v državo ožigosajo potne liste z vstopnimi žigi.
  Večina držav vstop pogojuje z negativnimi PCR testi ali dokazilom o cepljenju, ter izjemoma s potrdilom o prebolevnosti za virusom. Točne zahteve za vstop v državo vam bomo sporočili ne prej kot 2 tedna pred odhodom z namenom, da so podane informacije za vstop v državo najbolj točne. Prav tako dopuščamo možnost, da se pogoji spremenijo tudi kasneje, vendar vas bomo o vseh morebitnih spremembah sproti obveščali.

  Informacije: Peru treking Kordiljera Huayhuash

  Kako na treking v Peru?

  Za trekinge in nasploh za vse programe v Južni Ameriki je vodilna agencija v Sloveniji turistična agencija Lifetrek. Lifetrekovi ekipi tudi vzponi nad 6000 in celo nad 7000 in 8000 metrov niso nič nepoznanega. Pri izvedbi programa Treking Peru so prav izkušnje iz Himalaje, Andov in Pamirja neprecenljive, saj višina precej oteži sam treking. Pri oblikovanju programa smo upoštevali dejavnik višine in tako vključili zadostno aklimatizacijo in tudi dva prosta dneva v srcu Kordiljere.

  Kako je poskrbljeno za varnost?

  Z našim spremstvom in lokalnim vodstvom bodo aklimatizacijske ture izjemno zanimive in predvsem poučne. Varnost na trekingu je brezpogojna in prav ničesar ni prepuščeno naključju. Poleg aklimatizacije in samega trekinga se boste z našim vodnikom lahko povzpeli tudi na enega izmed 5-tisočakov, največkrat za cilj izberemo Vallunaraju s 5658 metrov. Gre za zimski, dvo-dnevni vzpon. Vodnik ima dostop do vseh informacij s strani lokalne vodniške pisarne. Ker treking poteka po odmaknjenih predelih Kordiljere je vodniška ekipa opremljena s satelitskim telefonom.

  Ali je v ceni všteta tudi letalska karta?

  Treking Peru: Kordiljera Huayhuash vključuje tudi strošek letalske karte. Cena, ki je obljavljena je kompletna cena, ki garantira izvedbo programa v obljubljenem cenovnem okviru. Če cene v program ne bi vključili vam nihče ne more garantirati, da boste s celotno ekipo na istem letu, ter da boste v Limo prispeli ob istem času. Prav tako, so letalske karte običajno dražje, bolj ko se približuje dan odhoda. V kolikor ste sami odgovorni za nakup letalske karte tudi niste kriti v primeru, da agencija program odpove, vi pa ste že kupili karte, oziroma da agencija odhod potrdi, ko so cene letalske karte astronomsko visoke.

  Ali so še kakšna doplačila?

  Agencija Lifetrek ceno sestavi jasno in pregledno. V ceni je vključena letalska karta, prevoz na letališče in vstopnine v parke. Ni nobenih doplačil za majhne skupine v primeru, ko skupina šteje vsaj 6 članov. Program lahko izpeljemo tudi, če se prijavi 4 ali 5 udeležencev, v tem primeru pa je doplačilo na udeleženca 150 €. Ker gremo na pot že pri štirih udeležencih so odhodi običajno že zelo zgodaj zagotovljeni.

  Ali je aklimatizacija zares potrebna?

  Program treking Peru je v celoti na višini, katera vsem predstavlja velik izziv in težave. Ker treking traja celotnih 10 dni je izrazitega pomena dobra aklimatizacija. Na račun nepravilne aklimatizacije je lahko celotni treking eno samo mučenje in prepustitev razgledom in užitkom je nemogoča. Agencija Lifetrek organizira najmanj dva aklimatizacijska dneva, čas pa dopušča še tretji aklimatizacijski dan. Le s pravilno aklimatizacijo se treking izpelje brez glavobolov in slabosti. Ne glede na dobro aklimatizacijo ima naša ekipa s seboj kisikove bombice, ki so v pomoč v primeru težav z višino (pomanjkanje kisika).

  Ali nista dva prosta dneva izguba časa?

  Program treking Peru zahteva 10 dni hoje, precejšnjo višino, dolg medcelinski let, nekajurno časovno razliko, vožnjo iz Lime do Huaraza, najmanj dva aklimatizacijska vzpona, kar zna biti za telo precej naporno, četudi smo izjemno pripravljeni. Tako da smo treking pripravili z glavo, kjer imamo dva dni aklimatizacije, en prosti dan pred samim trekingom ter dva prosta dneva na trekingu. Prosti dnevi so namenjeni regeneraciji, lokacije prostih dni pa so naravnost božanske. Verjamemo, da bosta prosta dneva vsem zelo koristila, če ne drugega bo dovlj časa za nekaj samostejnega pohajkovanja, fotografiranja, nastavljanju sončnim žarkom…

  Kakšna ekipa je prisotna na trekingu?

  Program treking Peru smo sestavili z obsežno lokalno ekipo. Ekipo sestavljaja lokalni vodnik, kuhar, ter “arierro”. Arierro skrbi za naše osličke, ki so zadolženi za transport opreme. Na trekingu je tako za transport opreme poskrbljeno, tako da imamo vedno lahke nahrbtnike.

  Kako spimo na trekingu?

  Na trekingu v Kordiljeri Huayhuash spimo v šotorih, ki jih zagotovi agencija. Šotori so dovolj prostorni, tako da je dovolj prostora tudi za osebno obremo. Spalne blazine so dovolj udobne, za še boljši spanec pa pod šotoro namestimo še podlogo katera skrbi, da smo vedno na suhem ter da se naše bivališče čez noč ne ohladi preveč.

  Kako je poskrbljeno za hrano na trekingu?

  Na trekingu v Kordiljeri Huayhuash je vsak dan poskrbljeno za hrano in pijačo (hrana je vključena samo na trekingu, ko smo v mestih pa za hrano poskrbi vsak sam). Obroki so raznovrstni predvsam pa iz lokalnih dobrin. Za zajtrk bomo imeli običajno na voljo kruh, marmelado, maslo, sadje, zelenjavo, jogurt, kosmiče in jajca. Kosilo bo zapakirano v t.i. lunch-boxu, kjer bomo iskali kompromis med hranilnostjo in težo. V glavnem gre za hladne (ohlajene) jedi kot so jedi iz krompirja, testenin, zelenjave. OBčasno pa bomo dobili sendvič ali pa solato. Večerjo bomo začeli z zelenjavnimi juhicami. Juhe so na bazi lokalnih setavin, ki jih v evropski kulinariki pogosto imenujejo “super živila”. Kombinacija kvinoje, zelenjave, testenin nas ogreje in pripravi za glavno jed. Glavna jed je energijsko polna. Običajno nam kakšen dan postrežejo tudi s svežimi ribami. V taboru je vedno pripravljena vroča voda, v kolikor si boste skuhali čaj oz. kavo ali pa kak drug instantni napitek. Za premagovanje višinske utrujenosti pa se boste lahko okrepčali s čajem iz koke. Na pohodih pa nam bodo ob malicah postregli tudi s čajem ali kavo.

  Kakšno vreme lahko pričakujemo na trekingu?

  Na treking se odpravimo v obdobju imenovanem tudi Andsko poletje, čeprav je takrat na južni polobli zima. Gre za sušno obdobje, tako lahko pričakujemo lepo vreme. Čeprav deževje ni pogosto, se lahko pojavi in nas slabše vreme ne sme presenetiti. Jutra in večeri so precej hladni, pogoste so tudi temperature okoli nule. Čez dan pa se segreje tudi do 20 stopinj. Ker se gibamo na višini je potrebno redno skrbeti za zaščito pred soncem. Spalna vreča naj bo dovolj topla, da vas ponoči ne bo zeblo.

  Peru treking Kordiljera Huayhuash

  Datum Opomba Cena Akcijska cena
  24.06.2023 - 15.07.2023 2448 € 2348 €*
  02.09.2023 - 23.09.2023 2448 € 2348 €*

  *Akcijska cena velja glede na čas prijave. Redno ceno (2448 €) znižamo:

  100 € za prijave do 15. marca za odhod v juniju
  100 € za prijave do 15. maja za odhod v septembru  Peru treking Kordiljera Huayhuash s turistično agencijo Lifetrek

 • TREKING SPADA MED TOP 3 TREKINGE SVETA
 • hotel s 1000 zvezdami pod znamenito goro Diablo Mudo s 5223 m
 • 12 dni trekinga v srcu Kordilere Huayhuash
 • najlepši razgledi kar jih ponuja Peru
 • možen podaljšek in ogled Machu Picchuja
 • udoben treking, kjer imamo tudi čas za počitek in razvajanja v naravnih vrelcih

 • Brezskrbna rezervacija programa Peru treking Kordiljera Huayhuash

  Lifetrekova Covid garancija

  V kolikor je potovanje odpovedano vsa vplačila vrnemo. Velja za odpovedi s strani turistične agencije (zaprte meje, obvezna karantena na lokaciji). Garancija velja v primeru, ko program odpove turistična agencija Lifetrek. V primeru potnikove odpovedi, pa se upošteva naše splošne pogoje.

  Paket fleksibilnost

  Paket fleksibilnost je opcija, ko lahko program kadarkoli odpoveste, mi pa vas po razlogu ne sprašujemo.
 • Program lahko odpoveste z razlogom ali brez do 31 dni pred odhodom, organizator potovanja pa povrne vsa vplačila za program (iz vračila je izključen znesek za opcijo fleksibilnost).
 • Program lahko odpoveste tudi v obdobju, če je do odhoda manj kot 30 dni in več kot 16 dni, v tem primeru pa vam izdamo dobroimetje v višini vplačil, ki je unovčljivo 2 leti (iz vračila je izključen znesek za opcijo fleksibilnost).
 • Program lahko odpoveste tudi če je do odhoda 15 dni ali manj, v tem primeru pa vam izdamo dobroimetje v višini polovice vplačil oz. 50% celotne vrednosti programa, ki je unovčljivo 2 leti (iz vračila je izključen znesek za opcijo fleksibilnost). Polovico vplačila pa zadrži agencija • blank
  blank

  Oddajte povpraševanje

  Povpraševanje

  Peru treking Kordiljera Huayhuash

  24.06.2023 - 15.07.2023
  02.09.2023 - 23.09.2023

  Trajanje programa:

  22 DNI

  Cena od:

  2448 € 2348 €

  Država:

  peru

  Morda vas zanima tudi:

  Potovanje s trekingom

  Kolumbija

  MAREC

  od 2648 €

  Edinstveno doživetje v Kolumbiji – iskanje Izgubljenega mesta na področju Sierre Nevade – izkušnja življenja indijancev v tropskem gozdu – Bogota, Cartagena in Medellin – udoben in razburljiv treking, plavanje v Karibskem morju – narodni park Tayrona in vulkan De Lodo el Totumo – raznolikost, lepote in izjemna prvinskost dežele na severozahodu Južne Amerike


  JANUAR, FEBRUAR

  od 3998 €

  Potovanje v Ekvador z obiskom Galapaškega otočja – aktivno odkrivanje ene najbolj pestrih držav Južne Amerike – vzpon na najvišji delujoči vulkan na svetu: Cotopaxi – ogled izredno pisane Andske tržnice v mestu Otavalo – rafting in vožnja s kanuji po reki Pastaza v porečju Amazonke – spoznavanje rastlin in živali džungle


  Treking potovanje

  Patagonija in Ognjena zemlja

  FEBRUAR/MAREC

  od 4398 €

  Ognjena zemlja in Patagonija sta nedotaknjeni pokrajini, ki privabljata ljubitelje narave. Spoznali bomo pokrajini in kraje na skrajnem jugu Južne Amerike. Argentina in Čile nas pričakujeta.


  MAJ, JULIJ, SEPTEMBER

  od 2698 €

  15 dnevno potovanje v Peru – Skrivnostno inkovsko mesto Machu Picchu – Nekdanja inkovska prestolnica Cusco - Tacna in belo mesto Arequipa – najgloblji kanjon na svetu – lame, alpake, kondorji – skrivnostne slike v Nasci – Tihi ocean in otoki Ballestas z morskimi levi in pingvini – Perujska prestolnica Lima in inkovsko zlato.


  Potovanje

  Srednja Amerika

  NOVEMBER

  od 3098 €

  Gvatemala, El Salvador, Honduras, Nikaragva in Kostarika: nepozabno potovanje v Srednjo Ameriko 20 dnevno potovanje po Srednji Ameriki - Gvatemala, El Salvador, Honduras, Nikaragva, Kostarika in to v enem zamahu – Najzanimivejše naravne in kulturne znamenitosti petih srednjeameriških držav – Ognjeniki popolnih oblik in velikih razsežnosti – Prvobitni deževni gozd – Nasadi kavovcev in bananovcev – Tihomorska obala in veliko morskih užitkov - Nepozabno doživetje ob vodstvu slovenskega vodnika - Polna storitev LIFETREK.


  MAREC, OKTOBER

  od 3098 €

  Potovanje Mehika: 18 dnevno odkrivanje neprecenljivih znamenitosti srednjeameriških dežel Po poteh Majev, ki so razburkali svet s svojimi prerokbami - Enkratno in celovito doživetje z Janezom Pretnarjem. Potovanje v Mehiko, Gvatemalo, Honduras in Belize


  MAJ, JULIJ, SEPTEMBER

  od 3698 €

  Nepozabna avantura v deželi Inkov. Ogled mističnega Machu Picchuja, prelet petroglifov v Nasci, doživetje puščave Salar de Uyuni… Z Lifetrekom na dogodivščino Peru, Bolivija in Čile.


  JUNIJ, AVGUST

  od 2448 €

  Treking Peru: aktivno potovanje v čudovitem delu južnoameriške države Peru. Andska kultura, kulinarika, arhitekrura, narava in zares nepozaben treking. Treking Patagonija, treking Anapurna, treking Himalaja in treking Huayhuash so najbolj znameniti trekingi tega sveta, agencija Lifetrek pa vas popelje prav na vsakega!


  Rezerviraj in odpotuj

  Peru treking Kordiljera Huayhuash

  24.06.2023 - 15.07.2023
  02.09.2023 - 23.09.2023


  Cena od:

  2448 € 2348 €