Lifetrek >> Potovanja >> Potovanje Altaj

Potovanje Altaj | Čujski trakt

Potovanje Altaj - Zlati krog. Znamenita Čujska cesta, ki vodi v Mongolijo, plovba po čarobnem Teletskem jezeru. Krožno potovanje z nepozabnimi razgledi.

Potovanje Altaj

06.06.2022 - 16.06.2022
15.06.2022 - 25.06.2022
18.08.2022 - 28.08.2022

Trajanje programa:

12 DNI

Cena od:

2698 €
Potovanje Altaj
Potovanje Altaj

Potovanje Altaj

Nepozabno krožno potovanje po Altaju

Doživetje Južne Sibirije, vožnja po znameniti Čujski cesti vse do mongolske meje, plovba po Teletskem jezeru... Altaj je znan po čudoviti nedotaknjeni naravi, po šamanizmu, po svojih energijskih točkah, po legendah o Šambali, po starih civilizacijah. Vse to bomo doživeli na našem aktivnem potovanju. Udoben kombi prevoz (upoštevajoč destinacijo), nastanitve v lepih »tour bazah«, hišicah iz lesa sibirske cedre in v hotelih v Gorno Altajsku.

Čujski trakt

Čujski Trakt (Chuya Highway ali Sibirska svilena pot) je 962 km in 7 metrov široka cesta, ki prečka Altaj in teče od Novosibirska do mongolske meje. National Geographic jo uvršča na listo Top 10 najlepših na svetu, tistih z najlepšimi razgledi. Čujski Trakt označuje bogata zgodovina, trasa je bila začrtana že 3000 let pred našim štetjem, ko je po njej potekal oskrba Sibirije iz Kitajske in Mongolije. Kasneje je cesta služila tatarsko mongolskim vojskam pod vodstvom Džingiskana pri osvajanju novih dežel. Dokončno so jo zgradili zaporniki iz ruskih gulagov leta 1936.

Posebej zanimiv je južni del ceste od Maime do Koš Agača. Z naraščanjem nadmorske višine narašča tudi lepota okolice. Ob na videz neskončni cesti ob reki Čuja se vrsti neverjetna pokrajina. Kurajska stepa, nezemeljski Mars in čudoviti razgledi na zasneženo 4000 metov visoko gorsko verigo. S ceste je moč videti tudi ledenik Aktru, na postankih pa sledi starih civilizacij in taborišč, starodavne rezbarije in slikarije. To je vožnja, ki je ne boste nikoli pozabili.

Altaj

Teletsko jezero

Тeletsko jezero je največje jezero na Altaju, v globino meri 325 m, 77 km v dolžino in 2 do 5 km v širino. Leži na višini 434 m nad morjem v tektonski prelomnici med gorskimi hrbti Korbu in Altinu. Povprečna količina vode v jezeru je 40 km3. V jezero se izliva 70 rek in 150 potokov. Več kot polovico vode priteče z reko Čulišman. Iz jezera teče reka Bija, ki se pri Bijsku združi z reko Katun v Ob, eno največjih rek v Rusiji. Jezero je ime Teletsko dobilo po plemenu Teleuti, starodavni prebivalci pa ga od nekdaj imenujejo Altin Köl ali Zlato jezero.

Klima ob Teletskem jezeru je zelo ugodna, poletja so topla, zime mile in jezero le redko kdaj zamrzne. Tam, kjer se v Teletsko jezero izliva reka Čulišman, je ruski hidrometeorolog Nikolaj Pavlovič Smirnov v začetku prejšnjega stoletja zasadil sadna drevesa. Zgodba pripoveduje, da je bil Smirnov slabega zdravja in zdravniki so mu svetovali bivanje na Altaju. Leta 1929 se je ponudila možnost, da prevzame mesto hidrometeorologa na meteorološki postaji ob Teletskem jezeru. Tam je ostal 62 let in v vseh teh letih je jezero zapustil le enkrat, ko je odpotoval v Moskvo. Ob delu hidrometeoroga je pričel z urejanjem zemljišča za sadna drevesa. S kamni je zgradil teraso, zemljo, bogato z minerali, pa je s čolnom na vesla vozil iz 8 km oddaljenega ustja reke Čulišman. Umrl je ob Teletskem jezeru star 92 let. Za njim so ostale njegove jablane, imenovane po njem smirnovke.

Altaj -Teletsko jezero

Z Lifetrekom na potovanje na Altaj

Agencija Lifetrek je specializirana agencija z dolgoletnimi izkušnjami pri izvajanju aktivnih počitnicah in trekingov. Potovanje na Altaju smo skrbno pripravili saj smo pravi poznavalci razmer, okolja in kulture na Altaju. Naše izkušnje spodročjem so zagotovilo, da bo program navdušil čisto vsakega. Program smo popestrili z dnevnimi izleti, saj skrite kotičke Altaja najlažje raziskujemo peš. Naši vodniki so domačini, ki poznajo vsako stezico, vremenske razmere in najlepša mesta za oddih, pa tudi turistom nepoznane izvire zdravilnih voda, ki jih Altajci imenujejo Aržan suj.

Program: Potovanje Altaj

1.DAN

LJUBLAJANA – MOSKVA – ALTAJ

Odhod iz Ljubljane, let preko Moskve v Gorno Altajsk.

2.DAN

GORNO ALTAJSK

Prihod v Gorno Altajsk, nastanitev v hotelu, počitek do 12.ure, popoldan obisk Narodnega muzeja Anohina, ogled mesta, večerja, počitek.

3.DAN

GORNO ALTAJSK – ČUJSKI TRAKT – ČIBIT

Vožnja po znamenitem Čujskem Traktu (Chuya Highway) proti mongolski meji. To je po National Geographicu ena najlepših in najbolj razglednih cest na svetu. Povzpeli se bomo na dva prelaza, Semenjski in Čike-Taman, peljali mimo sotočja rek Katun in Čuja, si ogledali stare petroglife (risbe na skalah) v Kalbak-Tašu. Prihod v turistično bazo Kočevnik v mestecu Čibit, kjer bomo prenočili dvakrat.

4.DAN

ČIBIT

Obisk Gejzirskega jezera (zelenega jezera, v katerem se v intervalih dviga voda kot pri gejzirjih) in t.i. Marsianskih razgledov ali Altajskega Marsa, ki spominja na rdeči planet. Vrnitev v Kočevnik, po želji ruska banja in večer ob ognjišču.

5.DAN

ČIBIT – DOLINA ČULIŠMAN

Odhod v Čulišmansko dolino. Med potjo nas pričakujejo čudoviti pejsaži s številnimi jezeri, vozili se bomo mimo Rdečih vrat, Mrtvega jezera in si ogledali znamenite Pazirikske kurgane iz 5.st.pred n.št., v katerih so v arheoloških najdbah našli neprecenljive zlate dragocenosti iz skitskega obdobja, ki so danes na ogled v Ermitažu v Sankt Peterburgu. Preko Ulaganskega prelaza bomo nadaljevali pot čez prelaz Katu-Jarik, kjer se nam bo odprl prečudovit pogled na dolino Čulišman. Nastanitev v turistični bazi Breza, kjer nas bodo pričakali z dobrotami tradicionalne altajske kulinarike.

6.DAN

TREKING

Dan trekinga, obiskali bomo Kamnite gobe na desnem bregu reke Čulišman, čudovite mojstrovine narave, znane kot Altajska Kapadokija, Altajci pa to imenujejo »uročišče Akurum«. Banja (tradicionalna ruska savna) po želji, večerni oddih na bregu reke Čulišman.

7.DAN

TREKING

9 km dolg treking do slapu Učar (Uchar waterfall), ki je s 160 metri najvišji kaskadni slap na Altaju ali oddih ob Čulišmanu, kjer je mikro klima – sredi Altaja je podnebje tako toplo, da tam raste tudi sadno drevje. V dolini so kristalno čista jezera in Altajci pravijo, da ima voda čudežne zdravilne lastnosti.

8. IN 9.DAN

TELETSKO JEZERO – ARTIBAŠ

Dva dneva na Teletskem jezeru. To je drugo najgloblje jezeru na svetu, za Bajkalskim. Teletsko jezero je dolgo 77 km dolgo in široko do 5-7 km (zapis v prilogi) Nastanitev v turistični bazi in uživanje ob lepotah jezera in gorskih pejsažov, treking na razgledno ploščad. (dva dni).

10.DAN

TELETSKO JEZERO – ARTIBAŠ

Z ladjo preko Teletskega jezera. V 6-urni plovbi bomo uživali v pogledih na neprehodno tajgo in neobljudene gore. Pristanek v mestu Artibaš, kjer se namestimo v turistični bazi. Večerja, počitek.

11.DAN

ARTIBAŠ – GORNO ALTAJSK

Izlet z ladjo do slapu Korbu in obisk kraja, kjer je padel meteorit in kjer šamani izvajajo svoje obrede. Obed na turistični bazi in odhod v Gorno-Altajsk. Večerja v hotelu.

12.DAN

GORNO ALTAJSK – MOSKVA – LJUBLJANA

Odhod z letalom proti Moskvi in domov.

*Program Potovanje Altaj se lahko spremeni zaradi vremenskih razmer, logistike (spremenjeni vozni redi rednih linij) in drugih razlogov.

Cena: Potovanje Altaj

 • Termin :
  06.06.2022 - 16.06.2022
  15.06.2022 - 25.06.2022
  18.08.2022 - 28.08.2022
 • Redna cena potovanja:
  2698 €
 • Brez doplačil za majhne skupine
 • Minimalno število oseb v skupini je 6, največje število oseb v skupini je 20.

Cena vključuje:

 • povratni Letalske karte do izhodišča v Altaju (Gorno Altajsk ali Barnaul)
 • povratni transfer z zbirnega mesta do izhodiščnega letališča v kolikor let ni iz Brnika
 • letališke pristojbine in turistično takso
 • vse notranje transferje po programu
 • vizo za Rusijo
 • vsa potrebna notranja dovoljenja
 • nočitve po programu
 • vse obroke in pijačo v času trekinga ter v času potovanja na Altaju
 • vse storitve na trekingu
 • vse takse
 • organizacijo potovanja in slovensko spremstvo na poti
 • svetovanje in pomoč pri pripravi na potovanje
 • predstavitev potovanja
 • DDV

 • Cena ne vključuje:

 • zavarovanje z asistenco v tujini s kritjem do 50.000 €
 • malice na poti do letališča in pijače ob postankih
 • napitnin za lokalno prebivalstvo in vodnike
 • stroškov osebne narave
 • vseh stroškov izven programa
 • stroškov v povezavi s Covid-19 (testiranja, cepljenja)

 • Doplačila:

 • enostavno zavarovanje rizika odpovedi: 150 €
 • razširjeno zavarovanje rizika odpovedi: 265 €
 • paket fleksibilnost: 325 €
 • doplačilo za enoposteljno sobo: 200 €
 • prevoz na zbirno mesto (po ceniku prevoznika)


 • Popusti:
  Ob prijavi na program Potovanje Altaj potnik poravna operativne stroške v višini 1200 €. Ostali del cene programa potnik plača najkasneje 45 dni pred potovanjem. Nudimo vam tudi zavarovanje rizika odpovedi potovanja, ki ga je potrebno vplačati ob prijavi na potovanje. Zgoraj omenjeni pogoji za program Potovanje Altaj veljajo za prijave do 45 dni do predvidenega odhoda. V kolikor je do odhoda manj dni, so pogoji prijave lahko drugačni.

  Slovenski državljani za vstop v Rusko federacijo potrebujejo vizum.
  Večina držav vstop pogojuje z negativnimi PCR testi ali dokazilom o cepljenju, ter izjemoma s potrdilom o prebolevnosti za virusom. Točne zahteve za vstop v državo vam bomo sporočili ne prej kot 2 tedna pred odhodom z namenom, da so podane informacije za vstop v državo najbolj točne. Prav tako dopuščamo možnost, da se pogoji spremenijo tudi kasneje, vendar vas bomo o vseh morebitnih spremembah sproti obveščali.

  Brezskrbna rezervacija programa Potovanje Altaj

  Lifetrekova Covid garancija

  V kolikor je potovanje odpovedano vsa vplačila vrnemo. Velja za odpovedi s strani turistične agencije (zaprte meje, obvezna karantena na lokaciji). Garancija velja v primeru, ko program odpove turistična agencija Lifetrek. V primeru potnikove odpovedi, pa se upošteva naše splošne pogoje.

  Paket fleksibilnost

  Paket fleksibilnost je opcija, ko lahko program kadarkoli odpoveste, mi pa vas po razlogu ne sprašujemo.
 • Program lahko odpoveste z razlogom ali brez do 31 dni pred odhodom, organizator potovanja pa povrne vsa vplačila za program(iz vračila je izključen znesek za opcijo fleksibilnost).
 • Program lahko odpoveste tudi v obdobju, če je do odhoda manj kot 30 dni in več kot 16 dni, v tem primeru pa vam izdamo dobroimetje v višini vplačil, ki je unovčljivo 2 leti(iz vračila je izključen znesek za opcijo fleksibilnost).
 • Program lahko odpoveste tudi če je do odhoda 15 dni ali manj, v tem primeru pa vam izdamo dobroimetje v višini polovice vplačil oz. 50% celotne vrednosti programa, ki je unovčljivo 2 leti (iz vračila je izključen znesek za opcijo fleksibilnost). Polovico vplačila pa zadrži agencija
 • Potovanje Altaj

  Potovanje Altaj: od 2698 €* (redna cena od: 2698 €)

  06.06.2022 - 16.06.2022
  15.06.2022 - 25.06.2022
  18.08.2022 - 28.08.2022

  *Za program trenutno ni na voljo nobenih ugodnosti. Redno ceno znižamo:  Potovanje Altaj s turistično agencijo Lifetrek

 • Brez doplačil za majhne skupine
 • Vse storitve na potovanju
 • Vsi obroki in pijača na potovanju
 • Edinstven Čujski trakt
 • Prag Mongolije

 • blank
  blank

  Oddajte povpraševanje

  Povpraševanje

  Potovanje Altaj

  06.06.2022 - 16.06.2022
  15.06.2022 - 25.06.2022
  18.08.2022 - 28.08.2022

  Trajanje programa:

  12 DNI

  Cena od:

  2698 €

  Država:

  ALTAJ - RUSIJA

  Morda vas zanima tudi:

  Uzbekistan | potovanje po svilni poti

  APRIL, OKTOBER

  1348 €

  Lifetrek vas vabi na 9-dnevni nepozabni program: Uzbekistan potovanje v zgodovino Svilene ceste – mesta s seznama UNESCOVE kulturne dediščine – Več kot 2000 let zgodovine – Arhitekturni dragulji – Starodavna mesta Buhara, Samarkand, Hiva – izjemna narava, kultura in hrana – območje trgovske kopenske antične poti med Kitajsko in Evropo – Svilena cesta – let iz Ljubljane


  Potovanje v sebe: Plato Ukok na Altaju

  AVGUST

  2498 €


  Treking s konji Altaj

  Treking s konji

  Treking s konji Altaj

  JULIJ, AVGUST

  2998 €

  Jahanje in pohodništvo v Sibiriji? Neponovljivo izkustvo divje Rusije z agencijo Lifetrek. Altaj je neokrnjen predel Sibirije v Rusiji, ki ga moderna civilizacija še ni dosegla in je idealna destinacija za nepozabno avanturo.


  Kirgizija treking potovanje s konji

  JULIJ, AVGUST, SEPTEMBER

  1298 €

  Nepozabna poletna avantura v Kirgiziji. Pohodništvo, popotništvo, jahanje in še mnogo več. Ogled starodavnih karavanserajev, kopanje v jezeru Isik Kul, nepozabno doživetje pogorja Tian Šan


  Treking Kirgizija – azijska Patagonija

  JULIJ

  1998 €

  Kirgizija Treking azijska Patagonija - v osrčje Pamirja, ki velja za eno zadnjih še neodkritih destinacij! Biser centalne azije. 15 dni, 2.048€


  Sibirija treking

  JULIJ

  1898 €

  14 dnevni treking na Altaju in doživetje neokrnjene narave južne Sibirije – Velika pustolovščina na Altaju – Najslikovitejši treking v Sibiriji: po slikovitih poteh od reke Katun do najvišje gore Sibirije Beluhe – 10 dni čez prelaze z nepozabnimi razgledi – ledeniške doline s kristalno čisto vodo – jezera kot modra in zelena ogledala – vzpon na 3060m visok Kara Tjurek z veličastnim pogledom na Beluho – dolina Jarlu ali Vrata bogov – sedmero jezer pod Beluho – daleč od ponorelega sveta.


  Svilna cesta: Xinjiang (Sinkiang)

  AVGUST

  3498 €

  23 dnevno potovanje po najlepših predelih Svilne ceste – Edinstvena Xinjiang in Kirgizija – Mustang Ata treking - Kristalno čista jezera v kobinaciji z Nebeškim gorovjem in gorstvom Altay – Prava avantura v puščava Taklamakan – Bogata flora in živalstvo – Nomadski način življenja in bivanje v jurtah – Edinstven treking s konji v Altayu – Pustolovsko popotovanje po Osrednji Aziji s prizvokom prvovrstnega raziskovanja - Nepozabno doživetje


  Potovanje Altaj

  Potovanje

  Potovanje Altaj

  JUNIJ, AVGUST

  2698 €

  Potovanje Altaj - Zlati krog. Znamenita Čujska cesta, ki vodi v Mongolijo. Krožno potovanje z nepozabnimi razgledi.


  Kamčatka

  Potovanje

  Kamčatka

  AVGUST

  3098 €

  Kamčatka je polotok izjemnih naravnih lepot, zato je kar težko izbrati največje naravne bisere, ki jih ponuja ta del Rusije. Osredotočili smo se na dve bistveni stvari, izjemne ognjenike in živalski svet Kamčatke.


  Transsibirska železnica

  AVGUST, SEPTEMBER

  3098 €

  Želite doživeti potovanje po najdaljšo železniški progi vse od Moskve do Pekinga? Približali vam bomo pokrajine in prostranstva Sibirije, Mongolije in Kitajske. Doživeli boste tudi zanimivo kulturo treh dežel, preko katerih je speljana slavna Transsibirska železnica. Program lahko prilagodimo željam posameznikom, tako se lahko postanke poljubno prilagaja vašim željam.


  Gruzija za popotnike

  MAJ, JUNIJ, JULIJ, SEPTEMBER

  1148 €

  Obstaja država v kateri tradicionalno in moderno sobivata v sožitju in poudarjata edinstvenost drug drugega. Gruzija je država v kateri zagotovo ne boste ne lačni ne žejni, je država izjemne kulinarike in odličnih vin, ki jih bodo postregli prijazni in prisrčni domačini. Država, v kateri boste imeli priložnost videti v odročnih kotičkih dežela najstarejše samostane in cerkvene komplekse na svetu.