Lifetrek >> Potovanja >> Južna Afrika, Zimbabve in Bocvana

Južna Afrika, Zimbabve in Bocvana | Potovanje s safarijem po južni Afriki

Potovanje Južnoafriška republika, Zimbabve in Bocvana |16 dnevno potovanje po afriških deželah - Viktorijini slapovi, park Kruger, križarjenje po reki Chobe

Južna Afrika, Zimbabve in Bocvana

22.04.2023 - 07.05.2023

Trajanje programa:

16 DNI

Cena od:

2498 € 2398 €
južna afrika
južna afrika

Južna Afrika, Zimbabve in Bocvana

22.04.2023 - 07.05.2023


Cena od:

2498 € 2398 €


Južna Afrika

Potovanje Južnoafriška republika, Zimbabve, Bocvana

16 dnevno potovanje v najboljši del južnega dela Afrike. Doživite afriških velikih 5 na safariju v znamenitem parku Kruger, raziskujete divjino in vodne poti delte Okavango, križarjenja ob sončnem zahodu po reki Chobe, si oglejte mogočne Viktorijine slapove, sledite nosorogom v zgodovinskem in slikovitem Matobosu – to so le nekateri od poudarkov potovanja, ki ponuja vpogled v življenje v divjini, kulturno in slikovito bogastvo Afrike.

Viktorijijni slapovi

Vznemirjajoča lepota in veličina na reki Zambezi. Viktorijine slapove napaja reka Zambezi, ki tvori mejo med Zambijo in Zimbabvejem. Pleme Kololo, ki je živelo na tem območju okoli leta 1800, ga je opisovalo kot “Mosi-oa-Tunya” – “Dim, ki grmi”. V sodobnejših pogledih so Viktorijini slapovi znani kot največja zavesa padajoče vode na svetu. Oblake škropljenja lahko vidimo od daleč, saj na vrhuncu deževne sezone več kot petsto tisoč kubičnih metrov vode na minuto strmi čez rob. Širina slapov je skoraj dva kilometra, padec vode pa je več kot 100 metrov.

Viktorijini slapovi

Nacionalni park Kruger

Južnoafriški rezervat Kruger je eden izmed parkov, ki ponuja celotno peterico velikih divjih živali iz t.i. kluba Big Five. V parku kraljujejo sloni, približna ocena populacije slonov je kar 17.000. Poleg pogostejših živali v parku je Kruger dom tudi nosorogom, leopardom in gepardom, če imamo srečo lahko na našem safariju skozi Kruger opazimo prav vse. Poleg mogočnih kopenskih živali pridejo v Parku Kruger na račun tudi vsi ljubitelji ptic, saj na nebu kraljuje več kot 500 vrst ptic.

Kruger kot eden redkih afriških parkov ponuja t.i. walking safari, in verjemite, da je hoja s pogledi na nosoroge nekaj kar si boste zapomnili za celo življenje

Namibija

Južna Afrika, Zimbabve in Bocvana s turistično agencijo Lifetrek

Doživetje vrhuncev Južne Afrike, Bocvane in Zimbabweja. Od safarija v nacionalnem parku Kruger, kjer se podamo na razburljivo iskanje »velikih pet« – kraljev afriške faune, do Viktorijinih slapov, katere bomo slišali že z razdalje 40-ih kilometrov. Na našem potovanju bomo doživeli divjino in dih jemajoča naravna čudesa, ki nas bodo naravnost osupnila.

Program: Južna Afrika, Zimbabve in Bocvana

1.DAN:

LJUBLJANA – JOHANNESBURG

Prihod v Johannesburg.

2.DAN:

JOHANNESBURG – KRUGER NACIONALNI PARK

Naša avantura v južni Afriki se začne z zgodnjim začetkom iz Johannesburga, ko potujemo proti vzhodu v slikovito pokrajino Mpumulanga. Naredimo postanek pri znamenitem kanjonu reke Blyde in uživamo v spektakularnem okolju. Po kosilu se odpravimo v našo namestitev, ki se nahaja blizu parka Kruger.

3.DAN:

KRUGER NACIONALNI PARK

Zbudimo se ob sončnem vzhodu, se vkrcamo na naša terenska vozila prilagojena za safari. V Kruger park vstopimo zgodaj, takoj ko se odprejo vrata začnemo vznemirljivo jutro z opazovanjem divjih živali. Naši izkušeni vodniki dobro poznajo območje in pomagajo pri iskanju najboljših oglednih točk safarija. Visoka koncentracija živali v parku Kruger omogoča neverjetno doživetje safarija. V enem izmed kampov se ustavimo za počitek in kosilo, preden se odpravimo na popoldanski safari, kjer imamo priložnost, da opazimo še več divjih živali, vključno z velikimi 5. Naš safari se konča ob sončnem zahodu, ko se odpravimo na namestitev in zaslužen počitek.

4.DAN:

KRUGER NACIONALNI PARK – POLOKWANE NARAVNI REZERVAT

Po zajtrku zapustimo območje Krugerja ter se odpravimo proti severu v provinco Limpopo, kjer je dom naravnega rezervata Polokwane. Uživamo v sprehodu po parku številnih živalskih vrst, vključno z ogroženim belim nosorogom. Pohodi so dobra priložnost za boljše spoznavanje divjine in za opazovanje stvari, ki bi jih zamudili pri vožnji s terenskimi vozili.

5.DAN:

POLOKWANE NARAVNI REZERVAT – BULAWAYO (ZIMBABVE)

Ta dan je pred nami dolga vožnja, ko prečkamo reko Limpopo zapustimo Južno Afriko in vstopimo v Zimbabve. Potujemo po podeželju do končnega cilja mesta Bulawayo, ki je drugo največje mesto v Zimbabveju. Popoldne imamo čas za raziskovanje tega zgodovinskega mesta.

6.DAN:

BULAWAYO – MATOBO NARAVNI REZERVAT

Zjutraj se vkrcamo na odprta safari vozila in se odpravimo v narodni park Matobo. Znan po svojih spektakularnih kamnitih formacijah. Ta svetovna dediščina je dom plemenu Bušmanov. Park pa je v krogih ljubiteljev živali poznan zaradi populacije črnih in belih nosorogov. V parku je tudi večje število leopardov, na nebu pa kraljuje veličastni črni orl. Narodni park Matobo je bil tudi dom zloglasnega Cecila Johna Rhodesa (teritorij Zimbabveja in Zambije je bilo v času Britanskega Imperija poznano kot Rodezija, ime pa je območje dobilo prav po Rhodesu).

7.DAN:

BULAWAYO – VIKTORIJINI SLAPOVI

Naše potovanje se nadaljuje proti severu, saj je čas se odpravimo na Viktorijine slapove – eno od sedmih naravnih čudes sveta. Popoldne obiščemo ta spektakularni slap z njegovim naravnim deževnim gozdom, ki je nastalo kot posledica pršenja slapov. Razburljiv dan zaključimo s križarjenjem po reki Zambezi. Iz ladje imamo edinstveno priložnost, da si ogledamo slone in tudi povodne konje. Viktorijini slapovi so pustolovska prestolnica južne Afrike in ponuja veliko različnih dejavnosti. Reka Zambezi in okoliške vasi ponujajo tako adrenalinske kot kulturne dejavnosti.

8.DAN:

VIKTORIJINI SLAPOVI

Dan je namenjen raziskovanju tega čudovitega območja in se po želji udeležimo nekaterih aktivnosti, kot so rafting, bungee jumping, prelet slapov z letalom…

9.DAN:

CHOBE NACIONALNI PARK

Začnemo z dokaj kratko vožnjo do meje med Zimbabvejem in Bocvano do roba narodnega parka Chobe, mesta Kasane. Sloni ali bivoli na ulicah Kasane niso nič kaj nenavaden prizor. Po kosilu se s terenskimi vozili odpravimo na safari v narodni park Chobe. Chobe je dobro znan po svojih velikih čredah slonov in visokem številu plenilcev. Pozno popoldne uživamo v križarjenju po reki Chobe. Pričakujte srečanje s slonom, povodnim konjem, krokodili in različnimi antilopami.

10.DAN:

GWETA

Danes potujemo skozi podeželsko Bocvano v Gweto. Sloni in bivoli se prosto gibljejo ob cestah, kar pot dela še posebaj zanimivo. Popoldne sledi izlet na soline ali sprehod skozi gozd baobabov (drevo kruhovec).

11.DAN:

MAUN

Po zgodnjemu zajtrku sledi voden sprehod po lokalni vasi Tswana, ki zagotavlja vpogled v lokalno kulturo in tradicijo. Nato se odpravimo v Maun. Dan izkoristimo za počitek in se pred odhodom v oddaljeni tabor v divjini tudi primerno založimo.

12. IN 13.DAN:

OKOVANGO DELTA

Vznemirljiv dan se začne z vožnjo s terenskimi vozili v osrčje delte Okovango. Spoznali smo naše lokalne vodnike in spravili opremo v makoros (tradicionalni kanuji). Skozi to čudovito območje divjine, s svojimi vijugastimi plovnimi potmi in neverjetnim ptičjim življenjem,se prebijamo proti našemu cilju. Delta Okavango je eno od afriških območij kamor se živali v sušnih mesecih selijo. Noč preživimo v kampu, preostanek dneva izkoristimo za raziskovanje okolice. Delta Okavango je bolj poznana safari destinacija, znana je predvsem po svoji divjadi, pticah in neverjetni lepoti. Zjutraj se odpravimo na zgodnji jutranji informativni sprehod. Po zajtrku odhajamo iz kampa in skozi kanale nazaj do našega vozila. Popoldne preživimo v raziskovanje mesta Maun.

14.DAN:

MAUN – KHAMA RHINO SANCTUARY

Plovne poti Okavanga zamenjamo za suhi Kalahari. Naš cilj je rezervat za nosoroge Kham Rhino Sanctuary, ki se nahaja na robu območja Kalahari. Popoldne se odpravimo z lokalnimi rangeriji na safari. Kot že ime parka pove, bomo dan namenili spoznavanju in izobraževanju o ogroženi živalski vrsti nosorogov.

15.DAN:

BOCVANA – JOHANNESBURG

Predzadnji dan prečkamo reko Limpopo in se vračamo nazaj v Južnoafriško republiko. V Johannesburg prispemo pozno popoldne.

16.DAN:

JOHANNESBURG – LJUBLJANA

Do odhoda na letališče prosto oz. čas za zadnje nakupe spominkov, let proti domu.

*Program Južna Afrika, Zimbabve in Bocvana se lahko spremeni zaradi vremenskih razmer, logistike (spremenjeni vozni redi rednih linij) in drugih razlogov. Prevozi na rednih linijah (letalski, avtobusni...) so lahko brez slovenskega spremstva.

Cena: Južna Afrika, Zimbabve in Bocvana

Datum Opomba Cena Akcijska cena
22.04.2023 - 07.05.2023 2498 € 2398 €*
 • Redna cena potovanja:
  2498 €
 • Akcijska cena potovanja:
  od 2398 €*
  *Akcijska cena velja glede na čas prijave. Redno ceno programa (2498 €) znižamo:

  100 € popusta za vse prijave do 31. januarja za odhod v aprilu
  100 € popusta za vse prijave do 31. maja za odhod v oktobru

 • Doplačilo za skupino do vključno 9 udeležencev znaša 120 € na osebo.
 • Minimalno število oseb v skupini je 6, največje število oseb v skupini je 20.

Cena vključuje:

 • korona garancijo vseh vplačil [več informacij]
 • letalski prevoz Evropa – Johannesburg – Evropa
 • prevoz iz Ljubljane do letališča in nazaj*
 • letališke pristojbine za vse lete
 • vse potrebne prevoze v južni Afriki (prevozi po programu)
 • nočitve v preprostih hotelih in šotorih
 • vstopnine v nacionalne parke
 • izlete po programu
 • lokalno vodenje
 • organizacijo potovanja in slovensko spremstvo na poti
 • svetovanje in pomoč pri pripravi na potovanje
 • predstavitev potovanja in srečanje potnikov
 • DDV

 • Cena ne vključuje:

 • hrane in pijače na celotnem potovanju
 • napitnin za lokalno prebivalstvo
 • doplačila za enoposteljno sobo/šotor
 • stroškov osebne narave
 • stroškov osebne opreme
 • stroškov izven programa
 • fakultativnih izletov (po dogovoru)
 • ničesar, kar ni navedeno pod vključeno
 • zavarovanja za tujino
 • stroškov pridobitve vizuma
 • stroškov v povezavi s Covid-19 (testiranja, cepljenja)

 • Doplačila:

 • enostavno zavarovanje rizika odpovedi: 180 €
 • razširjeno zavarovanje rizika odpovedi: 315 €
 • paket fleksibilnost: 300 €
 • doplačilo za enoposteljno sobo: 270 €
 • prevoz na zbirno mesto (po ceniku prevoznika)
 • fakultativni izleti


 • Popusti:

  100 € popusta za vse prijave do 31. januarja za odhod v aprilu
  100 € popusta za vse prijave do 31. maja za odhod v oktobru
  Ob prijavi na program Južna Afrika, Zimbabve in Bocvana potnik poravna operativne stroške v višini 800 €. Ostali del cene programa potnik plača najkasneje 45 dni pred potovanjem. Nudimo vam tudi zavarovanje rizika odpovedi potovanja, ki ga je potrebno vplačati ob prijavi na potovanje. Zgoraj omenjeni pogoji za program Južna Afrika, Zimbabve in Bocvana veljajo za prijave do 45 dni do predvidenega odhoda. V kolikor je do odhoda manj dni, so pogoji prijave lahko drugačni.

  Slovenski državljani potrebujejo vizum za vstop v Republiko Južno Afriko. Veleposlaništvo Republike Južne Afrike na Dunaju ne zahteva več osebne prisotnosti ob podaji vloge za vizum. Potni list, vizumsko vlogo in ostalo vizumsko dokumentacijo lahko slovenski državljani pošljejo na veleposlaništvo s kurirsko službo.
  Slovenski državljani za vstop v Bocvano vizuma ne potrebujejo. Veljavnost potnega lista mora biti najmanj šest mesecev na dan vstopa v državo.
  Slovenski državljani potrebujejo vizum za vstop v Zimbabve. Veljavnost potnega lista mora biti najmanj šest mesecev na dan vstopa v državo.
  Večina držav vstop pogojuje z negativnimi PCR testi ali dokazilom o cepljenju, ter izjemoma s potrdilom o prebolevnosti za virusom. Točne zahteve za vstop v državo vam bomo sporočili ne prej kot 2 tedna pred odhodom z namenom, da so podane informacije za vstop v državo najbolj točne. Prav tako dopuščamo možnost, da se pogoji spremenijo tudi kasneje, vendar vas bomo o vseh morebitnih spremembah sproti obveščali.

  Južna Afrika, Zimbabve in Bocvana

  Datum Opomba Cena Akcijska cena
  22.04.2023 - 07.05.2023 2498 € 2398 €*

  *Akcijska cena velja glede na čas prijave. Redno ceno (2498 €) znižamo:

  100 € popusta za vse prijave do 31. januarja za odhod v aprilu
  100 € popusta za vse prijave do 31. maja za odhod v oktobru  Južna Afrika, Zimbabve in Bocvana s turistično agencijo Lifetrek

 • Kruger nacional park
 • Matobo nacionalni park
 • Viktorijini slapovi
 • Khama Rhino Sanctuary
 • Chobe nacionalni park
 • Okovango Delta

 • Brezskrbna rezervacija programa Južna Afrika, Zimbabve in Bocvana

  Lifetrekova Covid garancija

  V kolikor je potovanje odpovedano vsa vplačila vrnemo. Velja za odpovedi s strani turistične agencije (zaprte meje, obvezna karantena na lokaciji). Garancija velja v primeru, ko program odpove turistična agencija Lifetrek. V primeru potnikove odpovedi, pa se upošteva naše splošne pogoje.

  Paket fleksibilnost

  Paket fleksibilnost je opcija, ko lahko program kadarkoli odpoveste, mi pa vas po razlogu ne sprašujemo.
 • Program lahko odpoveste z razlogom ali brez do 31 dni pred odhodom, organizator potovanja pa povrne vsa vplačila za program (iz vračila je izključen znesek za opcijo fleksibilnost).
 • Program lahko odpoveste tudi v obdobju, če je do odhoda manj kot 30 dni in več kot 16 dni, v tem primeru pa vam izdamo dobroimetje v višini vplačil, ki je unovčljivo 2 leti (iz vračila je izključen znesek za opcijo fleksibilnost).
 • Program lahko odpoveste tudi če je do odhoda 15 dni ali manj, v tem primeru pa vam izdamo dobroimetje v višini polovice vplačil oz. 50% celotne vrednosti programa, ki je unovčljivo 2 leti (iz vračila je izključen znesek za opcijo fleksibilnost). Polovico vplačila pa zadrži agencija • blank
  blank

  Oddajte povpraševanje

  Povpraševanje

  Južna Afrika, Zimbabve in Bocvana

  22.04.2023 - 07.05.2023

  Trajanje programa:

  16 DNI

  Cena od:

  2498 € 2398 €

  Država:

  bocvana, južnoafriška republika, zimbabve

  Morda vas zanima tudi:

  APRIL, JULIJ, SEPTEMBER, OKTOBER

  od 2390 €

  15 dnevno potovanje po Namibiji- obiščemo dve zanimivi plemeni, fotogenične Himbe ter Bušmane pri katerih prespimo- vožnja čez najstarejšo puščavo Namib – osvojimo ogromno sipino Dune 45 in obiščemo Dead Vlei – safari v nacionalnem parku Etosha - s štirikolesniki po puščavi v Swakopmundu - kamnite tvorbe v Damaralandu


  MAJ, OKTOBER, NOVEMBER

  od 2498 €

  16 dnevno potovanje v najboljši del južnega dela Afrike. Doživite afriških velikih 5 na safariju v znamenitem parku Kruger, raziskujete divjino in vodne poti delte Okavango, križarjenja ob sončnem zahodu po reki Chobe, si oglejte mogočne Viktorijine slapove, sledite nosorogom v zgodovinskem in slikovitem Matobosu.


  APRIL, SEPTEMBER, OKTOBER

  od 2398 €

  4-dnevni treking po osupljivih Zmajevih gorah – osvojite najvišji vrh Južne Afrike – 4-dnevno safari doživetje po rezervatu Kruger, enem izmed vodilnih nacionalnih parkov Afrike. Potovanje se začne v Johannesburgu, ki je naše izhodišče za treking v Drakensberg ali Zmajeve gore in nadaljuje s safarijem v Kruger nacionalni park.


  Rezerviraj in odpotuj

  Južna Afrika, Zimbabve in Bocvana

  22.04.2023 - 07.05.2023


  Cena od:

  2498 € 2398 €