Lifetrek >> Potovanja >> Potovanje v sebe: Plato Ukok

Potovanje v sebe: Plato Ukok | Turistična agencija Lifetrek

Potovanje v sebe: Plato Ukok - izjemna arheološka najdišča, znamenita mumija Altajska princesa, čudoviti razgledi kot idealna kulisa za potovanje v sebe

Potovanje v sebe: Plato Ukok

08.07.2022 - 17.07.2022

Trajanje programa:

10 DNI

Cena od:

2698 € 2498 €
Plato ukok
Plato ukok

Potovanje v sebe: Plato Ukok

Potovnje v sebe na Altaju

Potovanje v zgodovino! Izjemna arheološka najdišča pod Unescovo zaščito. Ukok, znan tudi kot Nebesni pašniki ali Altajski Tibet, je planota na višini 2000 do 2500 m na Altaju v južni Sibiriji, ki leži na tromeji z Mongolijo, Kazahstanom in Kitajsko. Tu so leta 1993 izkopali znamenito mumijo Altajske princese, ženske v krsti iz macesnovine in bronastimi žeblji. Pokopana je bila v srajci iz kitajske svile, ki je bila takrat dražja kot zlato, kar dokazuje da gre za osebo iz najvišjih slojev družbe. Presenetljive so bogate tetovaže po njenih rokah, ki so tudi po 2500 letih povsem ohranjene. Še bolj presenetljivi pa so dogodki, ki so sledili izkopavanju leta 1993. Serija naravnih katastrof na tem območju je po mnenju mnogih posledica posegov na sveto zemljo Altajcev. Zato so vsi posegi do nadaljnjega zaustavljeni.

Potovanje v sebe: Burhanizem

Ob še vedno prisotnem šamanizmu se na Altaju v zadnjem stoletju krepi nova vera, t.i. burhanizem – vera v prihod Belega Burhana. Njegov glasnik je Han Oirot, ki je po altajski legendi zadnji potomec Džingiskana in zadnji vladar njegovega imperija. Ko so ga nasprotniki premagali, je skupaj s svojo vojsko skrivnostno izginil in obljubil, da se bo vrnil, ko bo Beluha spremenila svojo podobo. Beseda Burhan v mongolščini in pri budistih pomeni Budha, Bodhisatva. Roerich piše, da je Beli Burhan pravzaprav Blagoslovljeni Budha. Njegov prihod je Roerich upodobil na sliki »Oirot – glasnik Belega Burhana«. Slika je nastala leta 1925 na Altaju in tudi na tej sliki je upodobljena gora Beluha.

Plato Ukok

Sibirski arheološki biser

Na Platoju Ukok je 1500 arheoloških spomenikov: kurgani zgodnje afanasejevske kulture, stari tjurski mengirji, ritualne stele, kamniti skladi, balvani, petroglifi, grobnice pazirikske kulture, skalni zapisi v jenisejski pisavi… Ko so arheologi leta 1993 na Platoju Ukok našli mumijo ženske, ki so jo imenovali Princesa Ukoka ali Altajska princesa, je Plato Ukok postal znan po vsem svetu. Izjemna arheološka najdišča z dragocenimi najdbami so postala predmet zanimanja ruskih in tujih arheologov, vendar je zaradi zaščite naravne in kulturne dediščine Plato Ukok pod zaščito Unesca uspel ohraniti svojo misteriozno prvinskost. Altajci so v namen zaščite svetega značaja Platoja Ukok uspeli doseči prepoved vseh izkopavanj.

Plato Ukok

Programi potovanje v sebe

Program je namenjen vsem, ki želite podoživeti davno preteklost na eni energijsko najmočnejših točk na Zemlji. Pri turistični agenciji Lifetrek smo spoznali moč pravega Altaja, zato smo našim klasičnim potovanjem dodli še t.i. potovanje v sebe. Kot najpomembnejšo točko za odkrivanje sebe pa smo odkrili Plato Ukok na Altaju. Poleg edinstvene dogodivščine vam zagotavljamo vse potrebno za strokovno, varno in dovolj udobno doživetje divjega Altaja.

Program: Potovanje v sebe: Plato Ukok

DAN 1

LJUBLJANA* – MOSKVA – GORNO ALTAJSK

Odhod iz ljubljanskega* letališča s prestopom v Moskvi. Nočni let do Gorno Altajska.

DAN 2

GORNO ALTAJSK

Pristanek ob 8.30, transfer do hotela, namestitev, zajtrk, počitek, ogled Narodnega muzeja (kjer je shranjena mumija altajske princese), pogostitev z altajskimi specialitetami v znameniti restavraciji Tipografija, koncert altajskega grlenega petja (zapis o grlenem petju – Maria Ana Kolman).

DAN 3

GORNO ALTAJSK – KOČ AGAŠ

Potovanje po Čujskem traktu ali Svileni cesti od Gorno Altajska do Koč Agaša. Na poti se bomo ustavili ob izviru svete vode Aržan su, v cedrinih gozdovih na Seminskem prevalu (1717m), kosili v tradicionalni restavraciji Svilena cesta ob reki Ursu, ogledali si bomo 9000 let stare petroglife v Kalbak Tašu, se preko prevala Čiketaman (1295m) spustili v dolino reke Katun, se ustavili na sotočju rek Katun in Čuja in nadaljevali pot v Koš Agač. Nastanitev je v lesenih hiškah iz sibirske cedre, po večerji je možna tradicionalna ruska savna.

DAN 4

KOŠ AGAČ – PLATO UKOK

zgodaj zjutraj bomo čez Kurajsko stepo nadaljevali pot v Koš Agač, zadnje altajsko mesto pred mongolsko mejo. Po zajtrku z altajskimi in kazahskimi specialitetami, se bomo na t.i. uazikih ali terenskih vozilih odpeljali proti Džazatoru – zadnji altajski vasi pred tromejo Mongolija-Kitajska-Kazahstan in se v večernih urah čez Džumalinskij preval ali Toplij ključ (2907m) povzpeli na plato Ukok. Na Ukoku bomo bivali v šotorih.

DAN 5, 6 IN DAN 7

PLATO UKOK

5., 6. in 7.dan bomo preživeli na platoju Ukok in doživljali posebna občutja, ki jih sprožijo lepote neokrnjene narave in energije svetega mesta ljudstev Altaja. Ker je to področje miru in posebno močnih energij, bodo ti dnevi namenjeni osebnemu doživljanju Šambale.

DAN 8

PLATO UKOK – KOŠ AGAČ

Čez preval Toplij ključ se bomo spustili proti Koš Agaču in po večerji nadaljevali pot proti Koš Agaču, kjer bomo prenočili.

DAN 9

KOŠ AGAČ – GORNO ALTAJSK

po Čujskem traktu se bomo vračali proti Gorno Altajsku. Na poti se bomo ustavili ob slapu Grenkih solza, Aržan suju, gejzirskem jezeru, kamenih babah in kurganih ob Čujskem traktu. Obiskali bomo izdelovalca posod iz lesa sibirske cedre, možen bo tudi nakup. Po večerji v restavraciji z odlično nacionalno hrano se bomo vrnili v Gorno Altajsk.

DAN 10

GORNO – ALTAJSK – MOSKVA – LJUBLJANA*

po zajtrku transfer na letališče, polet do Moskve, popoldan polet proti Ljubljani*, prihod na letališče Brnik v večernih urah.

*Program Potovanje v sebe: Plato Ukok se lahko spremeni zaradi vremenskih razmer, logistike (spremenjeni vozni redi rednih linij) in drugih razlogov.

Cena: Potovanje v sebe: Plato Ukok

 • Termin :
  08.07.2022 - 17.07.2022
 • Redna cena potovanja:
  2698 €
 • Akcijska cena potovanja:
  2498 €*
  *Akcijska cena velja glede na čas prijave. Redno ceno programa znižamo:

  200 € za prijave do 31. januarja

 • Brez doplačil za majhne skupine.
 • Minimalno število oseb v skupini je 7. Največje število oseb v skupini je12.

Cena vključuje:

 • povratni Letalske karte do izhodišča v Altaju (Gorno Altajsk ali Barnaul)
 • prevoz iz Ljubljane do letališča in nazaj ob povratku, v kolikor let ni iz Brnika
 • letališke pristojbine za mednarodni let
 • vizo za Rusijo in vsa potrebna notranja dovoljenja
 • vsi notranji prevozi po programu
 • spanje po predvidenem programu (lesene hiške, šotori, hoteli)
 • vse storitve na potovanju – polni penzion
 • organizacijo potovanja
 • organizacijo potovanja in slovensko spremstvo na poti
 • svetovanje in pomoč pri pripravi na potovanje
 • predstavitev potovanja in srečanje potnikov
 • DDV

 • Cena ne vključuje:

 • zavarovanja z asistenco v tujini s kritjem do 50.000 € (pogoj za pridobitev ruske vize)
 • najema/izposoje šotorov
 • alkoholnih pijač
 • hrane in pijače do prihoda na letališče v Gorno Altajsk
 • napitnin za lokalno prebivalstvo in vodnike
 • doplačila za enoposteljno sobo (želja potnika)
 • stroški osebne narave in osebna oprema
 • vsi ostali stroški izven programa
 • stroškov v povezavi s Covid-19 (testiranja, cepljenja)

 • Doplačila:

 • enostavno zavarovanje rizika odpovedi: 150 €
 • razširjeno zavarovanje rizika odpovedi: 265 €
 • paket fleksibilnost: 325 €
 • doplačilo za enoposteljno sobo:
 • prevoz na zbirno mesto (po ceniku prevoznika)


 • Popusti:

  200 € za prijave do 31. januarja
  Ob prijavi na program Potovanje v sebe: Plato Ukok potnik poravna operativne stroške v višini 1500 €. Ostali del cene programa potnik plača najkasneje 45 dni pred potovanjem. Nudimo vam tudi zavarovanje rizika odpovedi potovanja, ki ga je potrebno vplačati ob prijavi na potovanje. Zgoraj omenjeni pogoji za program Potovanje v sebe: Plato Ukok veljajo za prijave do 45 dni do predvidenega odhoda. V kolikor je do odhoda manj dni, so pogoji prijave lahko drugačni.

  Slovenski državljani za vstop v Rusko federacijo potrebujejo vizum.
  Večina držav vstop pogojuje z negativnimi PCR testi ali dokazilom o cepljenju, ter izjemoma s potrdilom o prebolevnosti za virusom. Točne zahteve za vstop v državo vam bomo sporočili ne prej kot 2 tedna pred odhodom z namenom, da so podane informacije za vstop v državo najbolj točne. Prav tako dopuščamo možnost, da se pogoji spremenijo tudi kasneje, vendar vas bomo o vseh morebitnih spremembah sproti obveščali.

  Brezskrbna rezervacija programa Potovanje v sebe: Plato Ukok

  Lifetrekova Covid garancija

  V kolikor je potovanje odpovedano vsa vplačila vrnemo. Velja za odpovedi s strani turistične agencije (zaprte meje, obvezna karantena na lokaciji). Garancija velja v primeru, ko program odpove turistična agencija Lifetrek. V primeru potnikove odpovedi, pa se upošteva naše splošne pogoje.

  Paket fleksibilnost

  Paket fleksibilnost je opcija, ko lahko program kadarkoli odpoveste, mi pa vas po razlogu ne sprašujemo.
 • Program lahko odpoveste z razlogom ali brez do 31 dni pred odhodom, organizator potovanja pa povrne vsa vplačila za program(iz vračila je izključen znesek za opcijo fleksibilnost).
 • Program lahko odpoveste tudi v obdobju, če je do odhoda manj kot 30 dni in več kot 16 dni, v tem primeru pa vam izdamo dobroimetje v višini vplačil, ki je unovčljivo 2 leti(iz vračila je izključen znesek za opcijo fleksibilnost).
 • Program lahko odpoveste tudi če je do odhoda 15 dni ali manj, v tem primeru pa vam izdamo dobroimetje v višini polovice vplačil oz. 50% celotne vrednosti programa, ki je unovčljivo 2 leti (iz vračila je izključen znesek za opcijo fleksibilnost). Polovico vplačila pa zadrži agencija
 • Zapisi: Potovanje v sebe: Plato Ukok

  Na Altaju so tri področja, ki imajo status strogo zaščitenega naravnega rezervata: področje Beluhe oz. Katunski naravni park, Plato Ukok in Teletsko jezero. Vsa tri področja so vključena na seznam svetovne kulturne in naravne dediščine UNESCA pod imenom »Zlate gore Altaja.« Odločitev o tem je Mednarodni koordinacijski svet programa Človek in biosfera sprejel na svojem 21. zasedanju 27.maja 2009 na otoku Čedžu v Južni Koreji. Vulkanski otok je poznan po tem, da tam moški opravljajo gospodinjska dela in vzgajajo otroke, ženske pa se potapljajo in nabirajo dragocene školjke bisernice.

  Potovanje v sebe: Plato Ukok

  Potovanje v sebe: Plato Ukok: od 2498 €* (redna cena od: 2698 €)

  08.07.2022 - 17.07.2022

  *Akcijska cena velja glede na čas prijave. Redno ceno znižamo:

  200 € za prijave do 31. januarja  Potovanje v sebe: Plato Ukok s turistično agencijo Lifetrek

 • potovanje v sebe
 • mistični Altaj in Plato Ukok
 • burhanizem in šamanizem
 • program namenjen sproščanju in iskanju notranjega mira
 • potovanje brez vpliva moderne tehnologije

 • blank
  blank

  Oddajte povpraševanje

  Povpraševanje

  Potovanje v sebe: Plato Ukok

  08.07.2022 - 17.07.2022

  Trajanje programa:

  10 DNI

  Cena od:

  2698 € 2498 €

  Država:

  ALTAJ - RUSIJA

  Morda vas zanima tudi:

  Uzbekistan | potovanje po svilni poti

  APRIL, OKTOBER

  1348 €

  Lifetrek vas vabi na 9-dnevni nepozabni program: Uzbekistan potovanje v zgodovino Svilene ceste – mesta s seznama UNESCOVE kulturne dediščine – Več kot 2000 let zgodovine – Arhitekturni dragulji – Starodavna mesta Buhara, Samarkand, Hiva – izjemna narava, kultura in hrana – območje trgovske kopenske antične poti med Kitajsko in Evropo – Svilena cesta – let iz Ljubljane


  Potovanje v sebe: Plato Ukok na Altaju

  AVGUST

  2498 €


  Treking s konji Altaj

  Treking s konji

  Treking s konji Altaj

  JULIJ, AVGUST

  2998 €

  Jahanje in pohodništvo v Sibiriji? Neponovljivo izkustvo divje Rusije z agencijo Lifetrek. Altaj je neokrnjen predel Sibirije v Rusiji, ki ga moderna civilizacija še ni dosegla in je idealna destinacija za nepozabno avanturo.


  Kirgizija treking potovanje s konji

  JULIJ, AVGUST, SEPTEMBER

  1298 €

  Nepozabna poletna avantura v Kirgiziji. Pohodništvo, popotništvo, jahanje in še mnogo več. Ogled starodavnih karavanserajev, kopanje v jezeru Isik Kul, nepozabno doživetje pogorja Tian Šan


  Treking Kirgizija – azijska Patagonija

  JULIJ

  1998 €

  Kirgizija Treking azijska Patagonija - v osrčje Pamirja, ki velja za eno zadnjih še neodkritih destinacij! Biser centalne azije. 15 dni, 2.048€


  Sibirija treking

  JULIJ

  1898 €

  14 dnevni treking na Altaju in doživetje neokrnjene narave južne Sibirije – Velika pustolovščina na Altaju – Najslikovitejši treking v Sibiriji: po slikovitih poteh od reke Katun do najvišje gore Sibirije Beluhe – 10 dni čez prelaze z nepozabnimi razgledi – ledeniške doline s kristalno čisto vodo – jezera kot modra in zelena ogledala – vzpon na 3060m visok Kara Tjurek z veličastnim pogledom na Beluho – dolina Jarlu ali Vrata bogov – sedmero jezer pod Beluho – daleč od ponorelega sveta.


  Svilna cesta: Xinjiang (Sinkiang)

  AVGUST

  3498 €

  23 dnevno potovanje po najlepših predelih Svilne ceste – Edinstvena Xinjiang in Kirgizija – Mustang Ata treking - Kristalno čista jezera v kobinaciji z Nebeškim gorovjem in gorstvom Altay – Prava avantura v puščava Taklamakan – Bogata flora in živalstvo – Nomadski način življenja in bivanje v jurtah – Edinstven treking s konji v Altayu – Pustolovsko popotovanje po Osrednji Aziji s prizvokom prvovrstnega raziskovanja - Nepozabno doživetje


  Potovanje Altaj

  Potovanje

  Potovanje Altaj

  JUNIJ, AVGUST

  2698 €

  Potovanje Altaj - Zlati krog. Znamenita Čujska cesta, ki vodi v Mongolijo. Krožno potovanje z nepozabnimi razgledi.


  Kamčatka

  Potovanje

  Kamčatka

  AVGUST

  3098 €

  Kamčatka je polotok izjemnih naravnih lepot, zato je kar težko izbrati največje naravne bisere, ki jih ponuja ta del Rusije. Osredotočili smo se na dve bistveni stvari, izjemne ognjenike in živalski svet Kamčatke.


  Transsibirska železnica

  AVGUST, SEPTEMBER

  3098 €

  Želite doživeti potovanje po najdaljšo železniški progi vse od Moskve do Pekinga? Približali vam bomo pokrajine in prostranstva Sibirije, Mongolije in Kitajske. Doživeli boste tudi zanimivo kulturo treh dežel, preko katerih je speljana slavna Transsibirska železnica. Program lahko prilagodimo željam posameznikom, tako se lahko postanke poljubno prilagaja vašim željam.


  Gruzija za popotnike

  MAJ, JUNIJ, JULIJ, SEPTEMBER

  1148 €

  Obstaja država v kateri tradicionalno in moderno sobivata v sožitju in poudarjata edinstvenost drug drugega. Gruzija je država v kateri zagotovo ne boste ne lačni ne žejni, je država izjemne kulinarike in odličnih vin, ki jih bodo postregli prijazni in prisrčni domačini. Država, v kateri boste imeli priložnost videti v odročnih kotičkih dežela najstarejše samostane in cerkvene komplekse na svetu.