Lifetrek >> Trekingi >> Sardinija treking

Sardinija treking | z gojzarji po Sardiniji

Sardinija: potovanje in treking z ogledom kulturnih znamenitosti, smaragdne obale, obiskom slikovitih gorovij ter vzponom na najvišji vrh Punta la Marmora

Sardinija treking

18.06.2022 - 25.06.2022
06.08.2022 - 13.08.2022
25.09.2021 - 02.10.2021

Trajanje programa:

8 DNI

Cena od:

898 €
Sardinija
Sardinija

SARDINIJA TREKING

8 DNEVNO RAZISKOVANJE SREDOZEMSKEGA OTOKA

Potovanje in treking na Sardiniji z ogledom kulturnih znamenitosti, smaragdne obale, obiskom slikovitih gorovij ter vzponom na najvišji vrh Punta la Marmora.

Sardinija treking: o Sardiniji

Sardinija je drugi največji sredozemski otok, večji je kot Slovenija, z raznoliko pokrajino in zgodovino. Slikovita obala s peščenimi plažami in nenavadnimi skalnatimi tvorbami, granitna in apnenčasta gorovja, ki segajo skoraj do dva tisoč metrov visoko, gozdovi plutovca in globoke doline ter soteske navdušujejo še tako razvajenega popotnika in planinca. Različna ljudstva so pustila globoke sledove v kulturi in arhitekturi. Kar 7000 nuraghov, značilnih zgradb, je starih 2500 let in več. Zanimivost Sardinije so tudi ljudje s svojimi običaji in dialekti, ki kažejo na pestrost prebivalstva v zgodovini Sardinije, saj so otok poselili Sardi, Feničani, Rimljani, Kartažani, Arabci, Katalonci, Italijani…

Sardinija

Sardinija treking: potek trekinga

Po nočni vožnji s trajektom se bomo izkrcali v bližini Olbie in se najprej podali na Smaragdno obalo, ki je turistično najbolj razvita. Ta del ima obilico zanimivosti, del teh bomo spoznali tudi mi. Mimo Sassarija, drugega največjega sardinskega mesta, se bomo preselili na zahodno obalo do Alghera, središča sardinskih Kataloncev. Ob obali bomo s postanki za oglede nadaljevali vožnjo do Oristana.
Tudi jug ima slikovita gorovja, zlasti vzhodni del. Tam se bomo povzpeli na najvišji vrh Punta la Marmora. Obala je tu bolj nedostopna, vseeno pa se bomo podali do ene najlepših plaž. Vmes bo še nekaj ogledov zgodovinskih krajev, kot je Nuoro, rojstni kraj Nobelove nagrajenke za književnost Grazie Deledda. Ob koncu našega bivanja na Sardiniji se bomo zopet vkrcali na trajekt in se mimo Korzike odpeljali do Livorna, od koder nas bo čakala še vožnja proti domu.

Sardinija

Z LIFETREKOM NA SARDINIJO

Potovanje je namenjeno vsem, ki želijo spoznati utrip sredozemskega otoka. Spoznali bomo naravne znamenitosti in različne gorske skupine, se podali v soteske in zaplavali v zalivih, ki se ponašajo z lepimi plažami. Zgodovina nam bo razkrila dogodke od neolitika do današnjih dni, videli jo bomo v muzejih, cerkvah, nuraghih in starih mestnih jedrih. Skupina bo potovala s kombijem, zato je število udeležencev omejeno. Datum odhoda se lahko zamakne za kakšen dan zaradi trajektnih povezav. Možnost letalskega poleta Benetke – Alghero – Benetke.

Program: Sardinija treking

1. DAN

SLOVENIJA – SARDINIJA

Jutranji odhod iz Slovenije, po prihodu v Livorno vkrcanje na trajekt in nočna vožnja proti Sardiniji. /Možnost letalskega leta Benetke – Olbia ali Alghero

2. DAN

OLBIA – CAPO TESTA – LUNINA DOLINA

Prihod v Olbio, vožnja po slikoviti Smaragdni obali, ogledi arheoloških znamenitosti v okolici Arzachene, obisk Medvedove skale in rta Capo Testa, ob koncu dneva pa še vožnja po Lunini dolini do okolice Tempia Pausanie. Nočitev.

3. DAN

MONTE LIMBARA – SASSARI – ALGHERO – BOSA

Zjutraj vožnja na razgledno Monte Limbaro, ki jo odlikujejo granitni osamelci in razgledi na severni del otoka. Nadaljevanje vožnje po gozdovih plutovca, krajši ogled Sassarija in Alghera, potem pa sledi ogled znamenite Neptunove jame. Po vožnji nad zahodno obalo bomo dan zaključili v Bosi. Nočitev.

4. DAN

FERRU – ORISTANO – BARUMINI – CAGLIARI

Dan bomo začeli pod gorsko skupino Ferru, kasneje si bomo ogledali mesto Oristano. Nadaljevanje vožnje do Baruminija in nuragha Su Nuraxi (Unesco), prihod v Cagliari z informativnim ogledom. Nočitev.

5. DAN

CAGLIARI – ARITZO

Ogled muzeja, potem pa vožnja mimo jezer, kjer živijo plamenci, in čez granitno gorovje Sette Fratelli do slikovitih skal Arbataxa. Popoldne se bomo preselili v osrednji, gorski del otoka s prenočevanjem v Aritzu ali okolici. Nočitev.

6. DAN

NARODNI PARK GENNARGENTU – OLIENA

Ta dan je namenjen bivanju v narodnem parku Gennargentu z najvišjima vrhovoma Bruncu Spina in Punta la Marmora (1834 m), v parku je veliko urejenih poti. Ko bomo zapustili osrednjo gorsko skupino, se bomo ustavili v Fonniju z znanimi hišnimi poslikavami, in Olieni, dan pa zaključili v okolici Dorgalija. Nočitev.

7. DAN

CALA GONONE – NUORO – OLBIA

Po dogovoru izbran izlet v okolici Dorgalija in obisk letovišča Cala Gonone, potem pa se bomo odpeljali v Nuoro, rojstni kraj nobelovke Grazie Deledda, z ogledi znamenitosti. Nadaljevanje vožnje proti pristanišču Olbia. Zvečer vkrcanje in nočna vožnja proti Livornu. Prevoz s trajektom je lahko tudi 8. dan zjutraj.

8. DAN

SARDINIJA – SLOVENIJA

Jutranji prihod v Livorno in vožnja proti Sloveniji.

*Program Sardinija treking se lahko spremeni zaradi vremenskih razmer, logistike (spremenjeni vozni redi rednih linij) in drugih razlogov.

Cena: Sardinija treking

 • Termin :
  18.06.2022 - 25.06.2022
  06.08.2022 - 13.08.2022
  25.09.2021 - 02.10.2021
 • Redna cena potovanja:
  898 €
 • Brez doplačil za majhne skupine.
 • Minimalno število udeležencev je 7, največje število udeležencev je 14.

Cena vključuje:

prevoz z manjšim avtobusom
prevoz s trajektom (palubni potnik v kolikor prevoz ni ponoči oz. kabinski potnik, če je prevoz ponoči)
nočitev v hotelih v dvoposteljnih sobah
organizacijo potovanja in slovensko spremstvo na poti
svetovanje in pomoč pri pripravi na potovanje
predstavitev potovanja
DDV


Cena ne vključuje:

 • osebne opreme
 • hrane in pijače
 • stroškov izven programa
 • ostalih aktivnosti izven programa
 • morebitnih vstopnin v muzeje
 • vstopnin
 • stroškov v povezavi s Covid-19 (testiranja, cepljenja)

 • Doplačila:

 • enostavno zavarovanje rizika odpovedi: 45 €
 • razširjeno zavarovanje rizika odpovedi: 85 €
 • paket fleksibilnost: 110 €
 • doplačilo za enoposteljno sobo: 140 €
 • prevoz na zbirno mesto (po ceniku prevoznika)


 • Popusti:
  Ob prijavi na program Sardinija treking potnik poravna operativne stroške v višini 400 €. Ostali del cene programa potnik plača najkasneje 45 dni pred potovanjem. Nudimo vam tudi zavarovanje rizika odpovedi potovanja, ki ga je potrebno vplačati ob prijavi na potovanje. Zgoraj omenjeni pogoji za program Sardinija treking veljajo za prijave do 45 dni do predvidenega odhoda. V kolikor je do odhoda manj dni, so pogoji prijave lahko drugačni.

  Vizum za slovenske državljane ni potreben. Za obisk Sardinije je dovolj osebna izkaznica.
  Večina držav vstop pogojuje z negativnimi PCR testi ali dokazilom o cepljenju, ter izjemoma s potrdilom o prebolevnosti za virusom. Točne zahteve za vstop v državo vam bomo sporočili ne prej kot 2 tedna pred odhodom z namenom, da so podane informacije za vstop v državo najbolj točne. Prav tako dopuščamo možnost, da se pogoji spremenijo tudi kasneje, vendar vas bomo o vseh morebitnih spremembah sproti obveščali.

  Brezskrbna rezervacija programa Sardinija treking

  Lifetrekova Covid garancija

  V kolikor je potovanje odpovedano vsa vplačila vrnemo. Velja za odpovedi s strani turistične agencije (zaprte meje, obvezna karantena na lokaciji). Garancija velja v primeru, ko program odpove turistična agencija Lifetrek. V primeru potnikove odpovedi, pa se upošteva naše splošne pogoje.

  Paket fleksibilnost

  Paket fleksibilnost je opcija, ko lahko program kadarkoli odpoveste, mi pa vas po razlogu ne sprašujemo.
 • Program lahko odpoveste z razlogom ali brez do 31 dni pred odhodom, organizator potovanja pa povrne vsa vplačila za program(iz vračila je izključen znesek za opcijo fleksibilnost).
 • Program lahko odpoveste tudi v obdobju, če je do odhoda manj kot 30 dni in več kot 16 dni, v tem primeru pa vam izdamo dobroimetje v višini vplačil, ki je unovčljivo 2 leti(iz vračila je izključen znesek za opcijo fleksibilnost).
 • Program lahko odpoveste tudi če je do odhoda 15 dni ali manj, v tem primeru pa vam izdamo dobroimetje v višini polovice vplačil oz. 50% celotne vrednosti programa, ki je unovčljivo 2 leti (iz vračila je izključen znesek za opcijo fleksibilnost). Polovico vplačila pa zadrži agencija
 • Sardinija treking

  Sardinija treking: od 898 €

  18.06.2022 - 25.06.2022
  06.08.2022 - 13.08.2022
  25.09.2021 - 02.10.2021

  . Redno ceno znižamo:  Sardinija treking s turistično agencijo Lifetrek

 • Punta la Marmora - najbvišji vrh Sardinije
 • Prevoz s kombijem iz Ljubljane
 • Majhna skupina

 • blank
  blank

  Oddajte povpraševanje

  Povpraševanje

  Sardinija treking

  18.06.2022 - 25.06.2022
  06.08.2022 - 13.08.2022
  25.09.2021 - 02.10.2021

  Trajanje programa:

  8 DNI

  Cena od:

  898 €

  Država:

  SARDINIJA

  Morda vas zanima tudi:

  Treking potovanje Malorka

  Treking Potovanje

  Treking potovanje Malorka

  MAREC, APRIL, JUNIJ, OKTOBER

  798 €

  Treking potovanje Malorka: 8-dnevno potovanje in treking, pravo presenečenje za planince in planinke. Razgiban mediteranski otok – bogata in pestra zgodovina – enodnevni planinski izleti na več vrhov – idealna kombinacija planinarjenja in ogledov kulturnih znamenitosti – popolno doživetje.


  Potovanje Portugalska

  JUNIJ, SEPTEMBER

  798 €

  Barvita Lizbona in mistični Porto – Najzahodnejša točka stare celine Cabo de Roca – labirinti, skrivne sobane v kompleksu Quinta da Regaleira – Dih jemajoči klifi – Čudovito srednjeveško mestece Obidos – Čudovita peščena obala Atlantskega oceana – Nepozabno doživetje


  Treking Sardinija

  MAJ, AVGUST

  Potovanje je namenjeno vsem, ki želijo spoznati utrip sredozemskega otoka v zgodnji pomladi, ko so množice turistov že davno odšle. Spoznali bomo naravne znamenitosti in različne gorske skupine, se podali v soteske in zaplavali v zalivih, ki se ponašajo z lepimi plažami. Zgodovina nam bo razkrila dogodke od neolitika do današnjih dni, videli jo bomo v muzejih, cerkvah, nuraghih in starih mestnih jedrih.


  Jordanija treking in potovanje

  FEBRUAR, JUNIJ, NOVEMBER

  1098 €

  V Jordanijo se bomo odpravili na treking v eno najlepših puščav sveta – Wadi Rum. Puščavska pustolovščina v arabskem svetu nas bo navdihnila z raznolikostjo, vse skupaj pa bomo okronali s starodavnim kraljestvom Petra. Na poti bomo med drugim ”okusili” čar Mrtvega in Rdečega morja. Povedano v enem stavku: doživetje najlepše puščave z nomadskim življenjem in pestro arabsko kulturo.