Lifetrek >> Potovanja >> Šri Lanka

Šri Lanka | Presenečnja si sledijo na vsakem koraku

Šri Lanka omogoča potovanje, kjer se za vsakega nekaj najde | Izkusimo lokalne tržnice, obiščemo male vasice in nasmejane domačine

Šri Lanka

11.02.2023 - 25.02.2023
22.04.2023 - 06.05.2023
28.10.2023 - 11.11.2023

Trajanje programa:

15 DNI

Cena od:

1990 € 1940 €
Šri Lanka
Šri Lanka

Šri Lanka

11.02.2023 - 25.02.2023

22.04.2023 - 06.05.2023

28.10.2023 - 11.11.2023


Cena od:

1990 € 1940 €


Šri Lanka | Od čajnih plantaž do rajskih plaž

Potovanje, kjer se za vsakega nekaj najde, Šri Lanka

Sigiriya in vzpon na levjo skalo- s kolesi med mogočnimi stupami- z volovsko vprego in kanuji do odmaknjene vasice- treking v pogorju Knuckles- Kandy kulturna in akademska prestolnica države- kopanje in hranjenje slonov- vzpon na Adams Peak- nepozabna vožnja z vlakom mimo čajnih plantaž- najboljši safari na otoku- rajske tropske plaže

Šri Lanka

15 dnevno potovanje po Šri Lanki navduši še tako zahtevnega popotnika. Šri Lanko zaradi svoje oblike in geografskega položaja imenujemo tudi solza Indije. Poto nas pelje do vseh glavnih točk države, vmes pa doživimo marsikatero presenečenje in pristnejši vpogled v življenje domačinov. Navdušila nas bo tako pestra kultura otoka kot neverjetni razgledi in narava v vseh odtenkih zelene barve. Potovanje zaključimo na rajskih plažah Indijskega oceana.

ribic | Šri Lanka

NEPOZABNA LOKALNA DOŽIVETJA

Naši programi so narejeni tako, da vedno stopimo korak dlje in hkrati bližje preprostim in nasmejanim domačinom ter stran od uhojenih poti trum turistov. In potovane po Šri Lanki ni nič drugačno. Poleg vseh glavnih atrakcij obiščemo pristne vasice in lokalne tržnice, kjer dobimo drugačen in realen vpogled v vsakdan domačinov, kar je največja dodana vrednost našega potovanja. Prav tako gremo na najboljši in hkrati manj turističen safari, kjer domujejo številni sloni, če je pa sreča lahko vidimo tudi leoparda.

obiralka čaja | Šri Lanka

KULTURNO in AKTIVNO po ŠRI LANKI

Šri Lanka je poznana po svoji bogati zgodovini, kulturi in Budizmu. Obiščemo ravno pravo število templjev, in samo tiste, ki so resnično pomembni za razumevanje preteklosti in sedanjosti otoka. Prav tako na vsakem koraku razvajamo naše brbončice in doživimo 1000 okusov države. Ne pozabimo pa na aktivna doživetja. Raziskujemo mesta na kolesih, podamo se na treking v gorovju Knuckles, povzpnemo se na Adams peak, gremo na rafting ali canyoning, doživimo zip line in se po želji vozimo s štirikolesniki, na plaži pa se lahko naučimo surfanja. Šrilanka je zakon!!!

levja skala | Šri Lanka

Šri Lanka potovanje

Potovanje na Šri Lanko je v prvi vrsti udobno in doživeto. Po državi se prevažamo z novejšim privatnim klimatiziranim avtobusom. Spimo v izbranih butičnih predvsem pa čistih hotelčkih, kjer smo pozorni predvsem na vlago v sobah. Ko smo na trekingu eno noč preživimo v šotoru. Na potovanju obiščemo vse glavne znamenitosti Šri Lanke, posebej radi pa gremo malo stran, na podeželje, k domačinom, na lokalne tržnice ter obiščemo kakšen nepričakovan dogodek, ki dodatno oplemeniti potovanje. V ceno potovanja smo vključili praktično vse vstopnine, tiste bolj avanturistične pa so seveda fakultativne narave.

Program: Šri Lanka

1. DAN

Transfer na letališče

Transfer do bližnjega letališča od koder poletimo proti Šri Lanki.

2. DAN

Naj se potovanje po Šri Lanki prične

Dopoldanski prihod v prestolnico Šri Lanke, Colombo, v katerem pa ne bomo izgubljali časa. Vsedemo se v naš privatni avtobus in se zapeljemo v notranjost otoka proti džungelski Sigiriyi, kjer bomo preživeli 2 noči. Na poti do tja se spoznamo z Budizmom, saj obiščemo tempelj, do katerega, vodi 364 stopnic...ravno prav za pretegniti noge po dolgem poletu:)

3. DAN

Levja skala in s skolesi med mogočne stupe

Zgodaj zjutraj, ko so temperature še prijetne se povzpnemo na 200m skalno utrdbo v Sigiriyi, ki je na seznamu UNESC-ove kulturne dediščine, in od koder se nam razprostira fantastičen razgled na pokrajino pod nami. Sledi transfer v Pollonaruwo, bivšo prestolnico Šri Lanke. Mesto, templje, orjaške stupe, parke in druge znamenitosti raziskujemo kar z kolesi. Popoldan obiščemo lokalne obrtnike, kjer izdelujejo lesene maske, znane po tem, da odganjajo zle duhove in so še dandanes velik del šrilanške kulture. Povratek v Sigiriyo in nočitev.

4. DAN

Spoznavamo vaško življenje in v gorovje Knuckles

Zapeljemo se v bližnjo Habarano, kjer se bomo potopili v lokalno življenje in obiskali eno izmed vasi, do katere se odpravimo z volovsko vprego. Vožnjo bomo zaključili pri naravnem rezervoarju, kjer se bomo presedli v kanuje in odveslali na drugo stran jezera. Sledi obisk vasi, kjer spoznamo pravo vaško življenje in smo priča, kako še dandanes poljedelstvo in predvsem ročna obdelava zemlje nudita hrano in dohodek tukajšnjim družinam. Domačini nam bodo pripravili tudi tradicionalen vaški obrok. Sledi vožnja proti NP Knuckles, kjer bomo noč preživeli v pravem džungelskem kampu.

5. DAN

Dan za treking poln naravnih lepot

Pogorje Knuckles je ena najlepših naravnih znamenitosti Šri Lanke. Spreminjajoči se travniki, razgibani gorski vrhovi, prepredeni s potoki in slapovi, naredijo gorovje Knuckles raj za pohodnike. Odpravimo se na celodnevni treking poln naravnih lepot in biotske raznovrstnosti ter se popolnoma naužijemo čudovite narave. Dan zaključimo v Kandyu z obiskom templja Dalada Maligawa in tradicionalnega obreda imenovanega »pooja«.

6. DAN

Kulturna prestolnica Šri Lanke Kandy

Današnji dan bo namenjen slikoviti kulturni in akademski prestolnici Šri Lanke. V Kandyu odkrivamo lokalno življenje in znamenitosti, obiščemo jezero v katerem živijo kuščarji velikani, odpravimo se do lokalne tržnice, kjer se naužijemo tropskega sadja, zeliščnih dišav in ostalih eksotičnih pridelkov ter se ustavimo v tovarni dragih kamnov. Popoldan doza kulture, kjer nam bodo nadarjeni šrilanški plesalci predstavil tradicionalne plese.

7. DAN

Ambuluwawa, pridelava čaja, vrt začimb in obisk slonov

Čas je da zapustimo Kandy. Prva postojanka je obisk stolpa Ambuluwawa, 48m visoke stožčaste veličastne zgradbe. Ko se povzpnemo na vrh, doživimo najbolj neverjetne razglede saj je Ambuluwawa obkrožen s številnimi gorami. V nadaljevanju poti se ustavimo v tovarni čaja, kjer si od blizu pogledamo postopek pridelave svetovno najbolj priljubljene pijače. Sledi vrt začimb, kjer spoznamo razne eksotične in nam neznane začimbe, dišave in okuse, ter njihovo uporabo v šrilanški kuhinji in ajurvedski medicini. Dan bomo zaključimo v Millennium Elephant Foundation, fundaciji, ki oskrbuje bivše delovne slone, katerim bomo pomagali pri kopanju, jih nahranili ter jih peljali na sprehod. Če ni to nekaj najlepšega na tem svetu:)

8. DAN

Rafting na reki Kelani

Dan namenjen adrenalinu:) Krenemo proti Kithulugali, ki slovi po raftingu na reki Kelani, kjer so snemali tudi znameniti Film Most na reki Kwai. Naj se rafting začne. Opremili se bomo s čeladami, rešilnimi jopiči in vesli, ter se z izkušenim inštruktorjem spustili po reki! Tistemu, ki rafting ne diši se lahko odloči za canyoning. Po dozi adrenalina bo čas za počitek in sprehode po tropski okolici in nato prevoz do vznožja Adamove gore in počitek.

9. DAN

Adamov vrhi in najlepša vožnja z vlakom na svetu

Zgodaj zjutraj se povzpnemo po 10.000 stopnicah (v obe smeri) na znameniti Adams Peak (Adamov vrh) kateri ima poseben pomen za skoraj vse verske skupine na Šri Lanki. Po dolgem in napornem vzponu je nagrada najlepši in najbolj zaslužen sončni vzhod v tvojem življenju:) Sledi zajtrk ter ena najbolj slikovitih voženj z vlakom na svetu. Na poti se nam bo razprostrl pogled na hribovje pokrito s čajnimi plantažami, opazovanje obiralk pri delu in opazovanje majhnih tamilskih vasic. Nepozabna in dih jemajoča izkušnja. Nuwara Eliya je znana pod imenom »mala Anglija« in še dandanes ponosno razkazuje zanimivo arhitekturo, ki je tukaj zasidrana od časa Angleške kolonizacije. Dan zaključimo v Elli.

10. DAN

Mistična Ella in njena okolica

Skrita v meglicah Šri Lanškega visokogorja, med idiličnimi zelenimi griči in slapovi, leži Ella. Poleg naravnih lepot je vasica znana tudi po Ajurvedskih masažah. Povzpeli se bomo na bližnji hrib imenovan mali Adamov vrh, ki razkriva čudovito pokrajino in skrite slapove, obiskali znameniti kamniti most 9 Arches bridge in ogledali si slapove Ravana iz znane Indijsko – Šrilanške legende. Ella je raj za vse adrenalinske navdušence. Če bo želja se spustimo po zip linu in se zapeljemo po nepozabni naravi z ATV vozili.

11. DAN

Najlepši safari na Šri Lanki

Čas je za nepozabno dogodivščino. Zapeljemo se na safari v nacionalni park Udawalawe, kjer lahko srečamo krokodile, divje bivole, sive lisice, tropske pisane ptice, zagotovo pa bomo opazovali slone, saj je Šrilanka znana po največjih divjih čredah slonov v jugo vzhodni Aziji. Popoldan zapustimo park in se odpravimo do obale- Mirissa, kamor prispemo v popoldanskih urah. Čas za skok v morje in okusno večerjo. Nočitev

12. DAN

Gremo obiskati kite?

Mirissa je najbližja točka habitatu kitov in delfinov na Šri Lanki in nudi idealne pogoje za življenje teh velikanov. Tisti, ki si jih boste želeli obiskati, vam uredimo izlet. Za ostale pa plaža, morje, sonce in dobra hrana. Popoldan zapustimo Mirisso in se odpravimo proti Hikkaduwi. Na poti postanek v enem najznamenitejših mest na južni obali Galle. Mesto je znano po utrdbi, imenovani »Galle fort,« veličastna zapuščina kolonialnega obdobja otoka. Sprehodili se bomo po najstarejšem predelu mesta in se vživeli v svet Nizozemcev in Angležev, kateri so nekoč okupirali ta del otoka. V večernih urah bomo prispeli v Hikkaduwo.

13. DAN

Rajska plaža Šri Lanke

Hikkaduwa je znana po dolgi peščeni plaži, ponaša se z dobrimi valovi za deskarje, grebeni za snorklanje In potapljanje ter restavracijami in bari na mivki. Dan lahko preživimo na ležalniku, s kokosom v roki, se podamo na divje valove, zaplavamo z želvami v mirnem zalivu ali pa se odpravimo snorklat na koralni greben. Idealen dan za zaključek potovanja.

14. DAN

Zadnji užitki na plaži in odhod na letališče

Še zadnji trenutki čiste uživancije na plaži, sledi povratke proti Colombu in na letališče. Vmes se ustavimo v valilnici želv. Ohranjanje želv je na Šri Lanki velik in pomemben projekt. Prav zato so ustanovili valilnice želvjih jajc, da bi zavarovali ta krhka bitja. V eni izmed njih si bomo lahko ogledali želvja gnezda, želvice, ki čakajo na izpust v ocean, in zanimive želve različnih vrst, katere zaradi raznolikih poškodb živijo v bazenih v valilnici. Popoldan transfer na letališče in polet proti domu.

15. DAN

Doma

Pristanek na enemu izmed bližnjih letališč ter transfer v Ljubljano, kjer zaključimo naše potovanje po Šri Lanki

*Program Šri Lanka se lahko spremeni zaradi vremenskih razmer, logistike (spremenjeni vozni redi rednih linij) in drugih razlogov. Prevozi na rednih linijah (letalski, avtobusni...) so lahko brez slovenskega spremstva.

Cena: Šri Lanka

Datum Opomba Cena Akcijska cena
11.02.2023 - 25.02.2023 1998 € 1948 €*
22.04.2023 - 06.05.2023 Prvi Maj 1998 € 1948 €*
28.10.2023 - 11.11.2023 Krompirjeve počitnice 1998 € 1948 €*
 • Redna cena potovanja:
  1990 €
 • Akcijska cena potovanja:
  od 1940 €*
  *Akcijska cena velja glede na čas prijave. Redno ceno programa (1990 €) znižamo:

  50 € popusta za prvih 6 prijavljenih

 • V primeru 10-11 potnikov 80eur in v primeru 8-9 potnikov 150 eur
 • Minimalno število udeležencev potovanja je 8

Cena vključuje:

 • korona garancijo vseh vplačil [več informacij]
 • Letalska karta Evropa - Šri Lanka- Evropa
 • Organizacijo in slovensko spremstvo na potovanju
 • Prevoz na letališče iz zbirnega mesta v kolikor prevoz ni iz Ljubljane
 • Vstopnine za Sigiriyo, Polonnaruwo, Dambullo, Matale hindujski tempelj, Dalada Maligawa templej budinega zobu, Bahirowikanda z razgledno točko, Udawata kele džungla, Ambuluwawa tempelj in
 • Prevoz v klimatiziranem vozilu po programu
 • Vse stroške povezane s prevozom po programu
 • Lokalni spremljevalec in šofer
 • Želvja valilnica.
 • Strokovno vodenje v Sigiriyi in Polonnaruwi.
 • Obisk Vasi (Volovska vprega, vožnja s kanuji, obisk vasi z obrokom in tuk tuk)
 • Voden ogled tovarne čaja, lesne delavnice tradicionalnih mask in ayurvedskega vrta.
 • Treking (Vodnik in spremljevalec) s kampiranjem in vključeno večerjo, zajtrkom in lunch paket.
 • Vstopnine v nacionalni park Knuckles.
 • Najem safari jeepa in vstopnina v nacionalni park Udawalawa
 • Vožnja z vlakom (Razred in sedišča so odvisna od razpoložljivosti)
 • Vstopnine po programu (Brez aktivnosti navedenih pod doplačila) in nastanitev z zajtrkom za
 • Slovenskega spremljevalca/vodnika
 • 11x Nastanitev v dvoposteljni sobi s klimatsko napravo in zajtrkom (Visokogorje brez klime) v hotelih

 • Cena ne vključuje:

 • Kosila in včerje
 • Napitnine za lokalno prebivalstvo
 • Doplačila za enoposteljni šotor/sobo
 • Stroškov osebne narave
 • Stroškov osebne opreme
 • Stroškov izven programa
 • stroškov v povezavi s Covid-19 (testiranja, cepljenja)

 • Doplačila:

 • enostavno zavarovanje rizika odpovedi: 150 €
 • razširjeno zavarovanje rizika odpovedi: 265 €
 • paket fleksibilnost: 240 €
 • doplačilo za enoposteljno sobo: 230
 • prevoz na zbirno mesto (po ceniku prevoznika)
 • Sprehajanje in kopanje slonov 20eur
 • Kulturni šov Kandy 5eur
 • Rafting 25eur
 • Masaže od 15eur
 • ZIP Line 20eur
 • Kiti 50eur


 • Popusti:

  50 € popusta za prvih 6 prijavljenih
  Ob prijavi na program Šri Lanka potnik poravna operativne stroške v višini 800 €. Ostali del cene programa potnik plača najkasneje 45 dni pred potovanjem. Nudimo vam tudi zavarovanje rizika odpovedi potovanja, ki ga je potrebno vplačati ob prijavi na potovanje. Zgoraj omenjeni pogoji za program Šri Lanka veljajo za prijave do 45 dni do predvidenega odhoda. V kolikor je do odhoda manj dni, so pogoji prijave lahko drugačni.

  Šri Lanka za Slovence zahteva vizum, katerega vam uredimo na LIFETREK-u, in je že vključen v ceno potovanja
  Večina držav vstop pogojuje z negativnimi PCR testi ali dokazilom o cepljenju, ter izjemoma s potrdilom o prebolevnosti za virusom. Točne zahteve za vstop v državo vam bomo sporočili ne prej kot 2 tedna pred odhodom z namenom, da so podane informacije za vstop v državo najbolj točne. Prav tako dopuščamo možnost, da se pogoji spremenijo tudi kasneje, vendar vas bomo o vseh morebitnih spremembah sproti obveščali.

  Šri Lanka

  Datum Opomba Cena Akcijska cena
  11.02.2023 - 25.02.2023 1998 € 1948 €*
  22.04.2023 - 06.05.2023 Prvi Maj 1998 € 1948 €*
  28.10.2023 - 11.11.2023 Krompirjeve počitnice 1998 € 1948 €*

  *Akcijska cena velja glede na čas prijave. Redno ceno (1990 €) znižamo:

  50 € popusta za prvih 6 prijavljenih  Šri Lanka s turistično agencijo Lifetrek

  Sigiriya in vspon na levjo skalo- s kolesi med mogočnimi stupami- z volovsko vprego in kanuji do odmaknjene vasice- treking v pogorju Knuckles- Kandy kulturna in akademska prestolnica države- kopanje in hranjenje slonov- vzpon na Adams Peak- nepozabna vožnja z vlakom mimo čajnih plantaž- najboljši safari na otoku- rajske tropske plaže

  Brezskrbna rezervacija programa Šri Lanka

  Lifetrekova Covid garancija

  V kolikor je potovanje odpovedano vsa vplačila vrnemo. Velja za odpovedi s strani turistične agencije (zaprte meje, obvezna karantena na lokaciji). Garancija velja v primeru, ko program odpove turistična agencija Lifetrek. V primeru potnikove odpovedi, pa se upošteva naše splošne pogoje.

  Paket fleksibilnost

  Paket fleksibilnost je opcija, ko lahko program kadarkoli odpoveste, mi pa vas po razlogu ne sprašujemo.
 • Program lahko odpoveste z razlogom ali brez do 31 dni pred odhodom, organizator potovanja pa povrne vsa vplačila za program (iz vračila je izključen znesek za opcijo fleksibilnost).
 • Program lahko odpoveste tudi v obdobju, če je do odhoda manj kot 30 dni in več kot 16 dni, v tem primeru pa vam izdamo dobroimetje v višini vplačil, ki je unovčljivo 2 leti (iz vračila je izključen znesek za opcijo fleksibilnost).
 • Program lahko odpoveste tudi če je do odhoda 15 dni ali manj, v tem primeru pa vam izdamo dobroimetje v višini polovice vplačil oz. 50% celotne vrednosti programa, ki je unovčljivo 2 leti (iz vračila je izključen znesek za opcijo fleksibilnost). Polovico vplačila pa zadrži agencija • blank
  blank

  Oddajte povpraševanje

  Povpraševanje

  Šri Lanka

  11.02.2023 - 25.02.2023
  22.04.2023 - 06.05.2023
  28.10.2023 - 11.11.2023

  Trajanje programa:

  15 DNI

  Cena od:

  1990 € 1940 €

  Država:

  šri lanka

  Morda vas zanima tudi:

  Februar, April, Oktober, December

  od 1990 €

  Sigiriya in vzpon na levjo skalo- s kolesi med mogočnimi stupami- z volovsko vprego in kanuji do odmaknjene vasice- treking v pogorju Knuckles- Kandy kulturna in akademska prestolnica države- kopanje in hranjenje slonov- vzpon na Adams Peak- nepozabna vožnja z vlakom mimo čajnih plantaž- najboljši safari na otoku- rajske tropske plaže


  Potovanje, Safari

  Tanzanija in Zanzibar

  FEBRUAR, MAREC, JULIJ, DECEMBER

  od 2440 €

  Vse, kar si predstavljate kot največjo pustolovščino v vašem življenju predstavlja potovanje Tanzanija in Zanzibar. Prostranstva afriške savane z, v svojem naravnem okolju popolnoma svobodnimi, levi, zebrami, gazelami in povodnimi konji. Mama Afrika v svoji prvotni obliki. In za konec pustimo najlepšo poslastico - Zanzibar. V svetu je znan po začimbah, neverjetnih dolgih plažah z belim peskom, dolgi tradiciji in načinu življenja Hakuna Matata.


  Rezerviraj in odpotuj

  Šri Lanka

  11.02.2023 - 25.02.2023
  22.04.2023 - 06.05.2023
  28.10.2023 - 11.11.2023


  Cena od:

  1990 € 1940 €