Lifetrek >> Potovanja >> Svilna cesta (pot)

Svilna cesta (pot) | Turistična agencija Lifetrek

Svilna cesta: potovanje Xinjiang - potovanje s pridihom trekinga. Treking pod pogočno Muztag Ato. Neskončna puščava Taklamakan. Nomadska dogodivščina

Svilna cesta (pot)

06.08.2022 - 29.08.2022

Trajanje programa:

23 DNI

Cena od:

3598 € 3498 €
Xin Jiang
Xin Jiang

Svilna cesta

Potovanje po poteh svilne ceste v Kitajski provinci Xinjiang

Svilna cesta in 23-dnevno potovanje po najlepših predelih pokrajine Xinjiang in Kirgizije – Mustag Ata treking – kristalno čista jezera v kombinaciji z Nebeškim gorovjem (Tian Šan) in gorstvom Altaj – prava avantura v puščava Taklamakan – bogata flora in živalstvo – nomadski način življenja in bivanje v jurtah – edinstven treking s konji na Altaju – pustolovsko popotovanje po osrednji Aziji s prizvokom prvovrstnega raziskovanja.

Potovanje ali bolje avantura po nepozabnih koncih Osrednje Azije je za vsakogar, ki zaprisega na aktivno izkušnjo območja Svilne ceste. Treking v okolici gore Mustag Ata sodi med srednje zahtevne, prav tako naša potepanja po Nebeškem gorovju in v gorstvu Altaja, kjer tudi jahamo na konjih. Prav poseben pa je treking s kamelami v puščavi Taklamakan: to je zares edinstvena izkušnja, ki zahteva kar nekaj pustolovskega duha. Druženje z domačini je prijetna stvar, spanje v jurtah pa nekaj nenavadnega in posebnega. Precej kulturnega in zgodovinskega bo ostalo tudi za vse oboževalce Svilne ceste, številnih mošej in mestnih tržnic. Potovanje je zagotovo edinstveno.

Xinjiang

Ko po zemljevidu iščemo kraj Xinjiang, se nam prst ustavi na Kitajski. Provinca, ki se razteza na kitajskem skrajnem severozahodu in za katero pravijo, da tisti, ki ne prepotuje področja Xinjiang ne bo nikoli izvedel, kako velika je v resnici Kitajska. Xinjiang mogoče zveni kitajsko, vendar z njo ne deli veliko. Zaradi svoje lege je bil Xinjiang od nekdaj križišče Svilne ceste, kjer sta se mešali svila in začimbe z vzhoda na zahod in obratno. Še dandanes sijaj Svilne ceste odseva v potezah na obrazu in v zvenu besed najrazličnejših etničnih skupin.

Svilna Cesta

Provinco ne bogati samo pestrost ljudi temveč tudi naravna barvitost. V njej se razprostira pet gorskih verig, gorovje Altaj na severu, gorovje Kunlun in Altun na jugu, gorovje Pamir na zahodu, po sredi pa kraljuje Nebeško gorovje. Njihovi številni snežni vršaci rodijo mrežo rek, ki drvijo skozi mnoge kotline, ki služijo kot obod Taklamakan puščavi. Ob nogah gora pa se bleščijo nebeško modra jezera in zelena prostranstva, ki se nemo obljubljajo horizontu.

Svilna Cesta

Svilna cesta: potovanje Xinjiang na kratko

Xi Jiang je brez dvoma eden najlepših predelov centralne Azije z razgibano in neokrnjeno naravo, kjer živijo nomadi Ujguri. Na našem potovanju se bomo podali na treking okoli znamenite gore Mustag Ata, ki velja za izjemno in nepozabno gorniško izkušnjo. Podali se bomo tudi v puščavo Taklamakan, ki velja za drugo največjo svetovno peščeno področje. Na poti bomo dodobra “okusili” tudi številne bazarje, si ogledali mošeje, spoznali z nomadi in kakšno noč prespali pri njih v jurtah. Marsikatero jutro se bomo zbudili z razgledi na prostranost pokrajine, ki ga bomo podkrepili z nomadskim zajtrkom. Doživeli bomo tudi Nebeško gorovje oz. Tian Šan in tudi Altaj. Na Altaju (kitajska stran) se bomo sprehodili s konji v lahkotnem tempu. Na našem potovanju se bomo spoznali tudi s Kirgizijo, ki nam bo izhodišče za skok v osrednje območje znamenite Svilne ceste.

Program: Svilna cesta (pot)

1. IN 2. DAN:

LJUBLJANA – ISTANBUL – BIŠKEK – TAŠ RABAT

Preko Istanbula poletimo v Biškek, glavno mesto Kirgizije. Po pristanku nadaljujemo vožnjo mimo slavnega jezera Isik Kul do čudovite doline Taš Rabat, nekoč slavne postojanke na Svilni cesti. Nočimo pri domačinih v jurtah.

3. DAN:

TAŠ RABAT – KAŠGAR

Po jutranjem ogledu karavanseraja se preko znamenitega prelaza Torugart spustimo v živahno kitajsko mesto Kašgar. Preden se spusti noč, vržemo še oko na pisano tržnico, po kateri slovi mesto Kašgar.

4. DAN:

KAŠGAR – KARAKUL

Po zajtrku se odpeljemo po znameniti Karakorumska avtocesti do slikovitega jezera Karakul, ki leži v gorovju Pamir. Oči počivajo na snežno belih vrhovih, ki v nas vzbudijo željo, da bi splezali do neba. Spimo pri domačinih v jurtah.

5.- 8. DAN:

MUZTAG ATA TREKING

Začenja se velika avantura. V spremstvu kamel, ki ponosno tovorijo naš tovor, se odpravimo na štiridnevni treking v osrčje gorovja Pamir. Pot nas bo peljala do vznožja znamenite gore Muztag Ata, ki meri svojih 7546 m in je tretja najvišja gora v gorovju Pamir. V naslednjih dneh bomo pete brusili v njeni okolici in občudovali čudesa narave. Po treh nočeh spanja v šotorih se še kako priležeta tuš in postelja v mestu Kašgar.

9. DAN:

KAŠGAR – HOTAN

Po jutranjem sprehodu po bazarju nas čaka celodnevna vožnja do našega cilja. Zapuščamo visokogorje in se spuščamo po obrobju znamenite puščave Taklamakan. Po njenem robu je nekoč potekala slavna južna Svilna cesta. Na poti se ustavimo v Yarkandu, nekoč pomembnem mestu na Svilni cesti in nadaljujemo pot v Hotan.

10. – 12. DAN:

HOTAN – TAKLAMAKAN – AKSU – KUČA

Še v svežini dneva se v ritmu velikega bazarja sprehodimo med barvami in zvoki. Nato pa nas v svoje obličje vabi Taklamakan, druga največja puščava na svetu. S kamelami plešemo v njenem osrčju, se dvigujemo in spuščamo po sipinah in puščamo sledi podplatov v rumenem in vročem pesku. Spimo v hotelu s tisočimi zvezdicami in sanjamo najlepši sen. Naslednji dan nas čaka vožnja po Svilni cesti med gorami in puščavo do barvitega ujgurskega mesta Kuča, ki prav vsakega preseneti s pestrim vzdušjem in prijaznimi ljudmi.

13. DAN:

KUČA – KORLA

Preden se poslovimo od prijetno pisanega mesta, obiščemo čudovito osrednjeazijsko mošejo in se naužijemo eksotičnega vzdušja starinskega bazarja. Nato pa pot pod kolesa proti naslednjemu mestu Korla, kjer se bomo »razgledali na okrog«, kar pomeni Korla v ujgurskem jeziku. Še sprehod skozi »Železni prelaz«.

14 . DAN:

KORLA – PLANŠARIJA BAYANBULAK

Vstop v visoko pogorje Nebeškega gorovja in vrhunski pogledi na visoke vršace okoli nas. Mimo neobljudenih hribov prispemo na planšarijo Bayanbulak, kjer nas v svoje goste sprejmejo mongolski nomadi.

15. DAN:

PLANŠARIJA BAYANBULAK

Sprehod po višinskih pašnikih in uživanje v prijetnem zraku med domačini daleč od civilizacije. Predamo se poslušanju in opazovanju ptic na Labodjem jezeru, kjer gnezdijo vsako poletje labodje.

16. DAN:

PLANŠARIJA BAYANABULAK – JEZERO SAYRAM

Še vedno se gibljemo v Nebeškem gorovju in na njegovem skrajno severozahodnem robu zagledamo jezero Sayram. Visoka planšarija, kjer se vsako leto dogaja Nadam festival, ki so ga v provinco Xinjiang uvedli Mongoli. Prenočišče nam ponudijo domačini.

17. DAN:

JEZERO SAYRAM

Dan preživimo v sožitju z naravo. S konji ali peš se razgledujemo po okolici in z veliko žlico zajemamo svež zrak. Nočimo pri domačinih.

18. DAN:

JEZERO SAYRAM – KARAMAY

Po severni Svilni cesti se približujemo mestu Karamay, ki v ujgurskem jeziku pomni črna nafta in je eno pomembnejših naftnih črpališč na Kitajskem.

19. DAN:

KARAMAY – BURJIN – KANAS

Pot nas vodi v osrčje gorovja Altaj na skrajnem severnem delu province Xinjiang. Pomudimo se še v mestu duhov in proti večeru stopimo v čudovito dolino jezera Kanas.

20. IN 21. DAN:

KANAS IN NJEGOVA OKOLICA

Sledita dva čudovita dneva v magičnem in skrivnostnem Kanasu. S konji bomo občudovali bližnjo okolico in si spočili oči na čudovitih prizorih, ki nam jih ponuja narava. Pobližje bomo spoznali tudi vsakodnevno življenje domačih Kazakov.

22. DAN:

KANAS – ALTAJ – URUMČI – ALMATI

Obogateni z novimi doživetji in osebnimi spoznanji poletimo v Almati, največje mesto v Kazahstanu, ki je naše izhodišče za povratek domov.

23. DAN:

ALMATI – ISTANBUL – LJUBLJANA

Polet v domovino in lepo je biti ponovno doma.

*Program Svilna cesta (pot) se lahko spremeni zaradi vremenskih razmer, logistike (spremenjeni vozni redi rednih linij) in drugih razlogov.

Cena: Svilna cesta (pot)

 • Termin :
  06.08.2022 - 29.08.2022
 • Redna cena potovanja:
  3598 €
 • Akcijska cena potovanja:
  3498 €*
  *Akcijska cena velja glede na čas prijave. Redno ceno programa znižamo:

  100 € popusta za vse prijave do 31. marca

 • Doplačilo v primeru manjše skupine do vključno 9 oseb znaša 150 €.
 • Minimalno število oseb v skupini je 6, največje število oseb v skupini je 16.

Cena vključuje:

 • Letalske karte v Biškek, s povratkom iz Almatija
 • prevoz na letališče iz Ljubljane v kolikor odhod ne bo iz Brnika
 • povratni notranji let Urumči – Almati
 • vse letališke pristojbine
 • vse potrebne prevoze po programu
 • spanje v jurtah, šotorih, hotelih in penzionih po programu
 • vstopnino na področje Nacionalnega parka Bayankulak
 • vse storitve na trekingu
 • svetovanje in pomoč pri pripravi na potovanje
 • organizacijo in slovensko spremstvo na poti
 • vstopni vizum na Kitajsko
 • DDV

 • Cena ne vključuje:

 • stroškov osebne opreme
 • morebitnih dodatnih aktivnosti izven programa
 • hrane (z izjemo trekinga)
 • pijače
 • vstopnin v muzeje in za ogled ostalih znamenitosti
 • opreme za potovanje in treking
 • vseh stroškov izven programa
 • stroškov v povezavi s Covid-19 (testiranja, cepljenja)

 • Doplačila:

 • enostavno zavarovanje rizika odpovedi: 200 €
 • razširjeno zavarovanje rizika odpovedi: 350 €
 • paket fleksibilnost: 430 €
 • doplačilo za enoposteljno sobo: 150 €
 • prevoz na zbirno mesto (po ceniku prevoznika)


 • Popusti:

  100 € popusta za vse prijave do 31. marca
  Ob prijavi na program Svilna cesta (pot) potnik poravna operativne stroške v višini 1200 €. Ostali del cene programa potnik plača najkasneje 45 dni pred potovanjem. Nudimo vam tudi zavarovanje rizika odpovedi potovanja, ki ga je potrebno vplačati ob prijavi na potovanje. Zgoraj omenjeni pogoji za program Svilna cesta (pot) veljajo za prijave do 45 dni do predvidenega odhoda. V kolikor je do odhoda manj dni, so pogoji prijave lahko drugačni.

  Slovenski državljani potrebujejo vizum za vstop na Kitajsko. V postopku izdaje vizuma in ob prehodu meje se opravi zajem prstnih odtisov.
  Večina držav vstop pogojuje z negativnimi PCR testi ali dokazilom o cepljenju, ter izjemoma s potrdilom o prebolevnosti za virusom. Točne zahteve za vstop v državo vam bomo sporočili ne prej kot 2 tedna pred odhodom z namenom, da so podane informacije za vstop v državo najbolj točne. Prav tako dopuščamo možnost, da se pogoji spremenijo tudi kasneje, vendar vas bomo o vseh morebitnih spremembah sproti obveščali.

  Brezskrbna rezervacija programa Svilna cesta (pot)

  Lifetrekova Covid garancija

  V kolikor je potovanje odpovedano vsa vplačila vrnemo. Velja za odpovedi s strani turistične agencije (zaprte meje, obvezna karantena na lokaciji). Garancija velja v primeru, ko program odpove turistična agencija Lifetrek. V primeru potnikove odpovedi, pa se upošteva naše splošne pogoje.

  Paket fleksibilnost

  Paket fleksibilnost je opcija, ko lahko program kadarkoli odpoveste, mi pa vas po razlogu ne sprašujemo.
 • Program lahko odpoveste z razlogom ali brez do 31 dni pred odhodom, organizator potovanja pa povrne vsa vplačila za program(iz vračila je izključen znesek za opcijo fleksibilnost).
 • Program lahko odpoveste tudi v obdobju, če je do odhoda manj kot 30 dni in več kot 16 dni, v tem primeru pa vam izdamo dobroimetje v višini vplačil, ki je unovčljivo 2 leti(iz vračila je izključen znesek za opcijo fleksibilnost).
 • Program lahko odpoveste tudi če je do odhoda 15 dni ali manj, v tem primeru pa vam izdamo dobroimetje v višini polovice vplačil oz. 50% celotne vrednosti programa, ki je unovčljivo 2 leti (iz vračila je izključen znesek za opcijo fleksibilnost). Polovico vplačila pa zadrži agencija
 • Najbolj avanturističen program na Svilni cesti

  Potovanje ali bolje avantura po nepozabnih koncih Osrednje Azije je za vsakogar, ki zaprisega na aktivno izkušnjo območja Svilne ceste. Treking v okolici gore Mustag Ata sodi med srednje zahtevne, prav tako naša potepanja po Nebeškem gorovju in v gorstvu Altaja, kjer tudi jahamo na konjih. Prav poseben pa je treking s kamelami v puščavi Taklamakan: to je zares edinstvena izkušnja, ki zahteva kar nekaj pustolovskega duha. Druženje z domačini je prijetna stvar, spanje v jurtah pa nekaj nenavadnega in posebnega. Precej kulturnega in zgodovinskega bo ostalo tudi za vse oboževalce Svilne ceste, številnih mošej in mestnih tržnic. Potovanje je zagotovo edinstveno.

  Osnovne informacije o programu: Svilna cesta (pot)

  Potovanje večinoma poteka v udobnih kombijih, saj so cestne povezave med mesti dobre. Malo več časa nam vzamejo prehodi skozi Nebeško gorovje, ki pa nam vožnjo skrajša in popestri s čudovitimi razgledi. Spimo v preprostih hotelih, kakšen dan tudi pri domačinih v jurtah, na trekingih pa v šotorih. Na Mustan Ata trekingu in prav tako na trekingu po puščavi Taklamakan je poskrbljeno za celotno udobje; šotore, transport opreme na konjih ali kamelah, kuhinjo, kuharja in prijetno jedilnico. XINJIANG je največja avtonomna pokrajina na območju Ljudske Republike Kitajske. Pokriva kar 1.6 milijonov km² površine. Zaradi svoje velikosti je geografsko pestra. Gorovje Nebeško kraljestvo deli pokrajino na dve kotlini, na severu na kotlino Dzungarian in na jugu na kotlino Tarim. V osrčju pokrajine se razprostira druga največja puščava na svetu, puščava Taklamakan. Poleg Nebeškega kraljestva, pokrajino krasita še gorovje Pamir na zahodu in gorovje Kunlun na jugu. Posledično prevladuje v pokrajini povečini suho puščavsko podnebje, za katerega so značilna vroča poletja in mrzle zime. Poleti so v goratih predelih temperature zvečer in preko noči bolj sveže, vendar se preko dneva termometer povzpne krepko preko 20°C. Na tako veliki površini so našla svoje mesto pod svobodnim soncem najrazličnejša etnična ljudstva. V pokrajini prevladujejo predvsem Ujguri, ki imajo turške korenine, sledijo jim Han Kitajci, nato pa več manjših narodnostnih manjšin, kot so Huii, Kazaki, Kirgizi, Mongoli, Tadžiki, Uzbeki, itd. Xin Jiang se tako ponaša s pestro in barvito mešanico narodov na enem prostoru.

  Svilna cesta (pot)

  Svilna cesta (pot): od 3498 €* (redna cena od: 3598 €)

  06.08.2022 - 29.08.2022

  *Akcijska cena velja glede na čas prijave. Redno ceno znižamo:

  100 € popusta za vse prijave do 31. marca  Svilna cesta (pot) s turistično agencijo Lifetrek

 • brez skritih stroškov
 • raznoliko potovanje, s trekingom in jahanjem
 • dovolj časa za raziskovanje planšarije Bayanbulak
 • vožnja skozi peščeno puščavo Taklamakan
 • 4-dnevni treking v gorovju Pamir pod mogočno Muztag Ato
 • pravo odkrivanje Svilne ceste

 • blank
  blank

  Oddajte povpraševanje

  Povpraševanje

  Svilna cesta (pot)

  06.08.2022 - 29.08.2022

  Trajanje programa:

  23 DNI

  Cena od:

  3598 € 3498 €

  Država:

  KITAJSKA, KIRGIZIJA

  Morda vas zanima tudi:

  Uzbekistan | potovanje po svilni poti

  APRIL, OKTOBER

  1348 €

  Lifetrek vas vabi na 9-dnevni nepozabni program: Uzbekistan potovanje v zgodovino Svilene ceste – mesta s seznama UNESCOVE kulturne dediščine – Več kot 2000 let zgodovine – Arhitekturni dragulji – Starodavna mesta Buhara, Samarkand, Hiva – izjemna narava, kultura in hrana – območje trgovske kopenske antične poti med Kitajsko in Evropo – Svilena cesta – let iz Ljubljane


  Potovanje v sebe: Plato Ukok na Altaju

  AVGUST

  2498 €


  Treking s konji Altaj

  Treking s konji

  Treking s konji Altaj

  JULIJ, AVGUST

  2998 €

  Jahanje in pohodništvo v Sibiriji? Neponovljivo izkustvo divje Rusije z agencijo Lifetrek. Altaj je neokrnjen predel Sibirije v Rusiji, ki ga moderna civilizacija še ni dosegla in je idealna destinacija za nepozabno avanturo.


  Kirgizija treking potovanje s konji

  JULIJ, AVGUST, SEPTEMBER

  1298 €

  Nepozabna poletna avantura v Kirgiziji. Pohodništvo, popotništvo, jahanje in še mnogo več. Ogled starodavnih karavanserajev, kopanje v jezeru Isik Kul, nepozabno doživetje pogorja Tian Šan


  Treking Kirgizija – azijska Patagonija

  JULIJ

  1998 €

  Kirgizija Treking azijska Patagonija - v osrčje Pamirja, ki velja za eno zadnjih še neodkritih destinacij! Biser centalne azije. 15 dni, 2.048€


  Sibirija treking

  JULIJ

  1898 €

  14 dnevni treking na Altaju in doživetje neokrnjene narave južne Sibirije – Velika pustolovščina na Altaju – Najslikovitejši treking v Sibiriji: po slikovitih poteh od reke Katun do najvišje gore Sibirije Beluhe – 10 dni čez prelaze z nepozabnimi razgledi – ledeniške doline s kristalno čisto vodo – jezera kot modra in zelena ogledala – vzpon na 3060m visok Kara Tjurek z veličastnim pogledom na Beluho – dolina Jarlu ali Vrata bogov – sedmero jezer pod Beluho – daleč od ponorelega sveta.


  Svilna cesta: Xinjiang (Sinkiang)

  AVGUST

  3498 €

  23 dnevno potovanje po najlepših predelih Svilne ceste – Edinstvena Xinjiang in Kirgizija – Mustang Ata treking - Kristalno čista jezera v kobinaciji z Nebeškim gorovjem in gorstvom Altay – Prava avantura v puščava Taklamakan – Bogata flora in živalstvo – Nomadski način življenja in bivanje v jurtah – Edinstven treking s konji v Altayu – Pustolovsko popotovanje po Osrednji Aziji s prizvokom prvovrstnega raziskovanja - Nepozabno doživetje


  Potovanje Altaj

  Potovanje

  Potovanje Altaj

  JUNIJ, AVGUST

  2698 €

  Potovanje Altaj - Zlati krog. Znamenita Čujska cesta, ki vodi v Mongolijo. Krožno potovanje z nepozabnimi razgledi.


  Kamčatka

  Potovanje

  Kamčatka

  AVGUST

  3098 €

  Kamčatka je polotok izjemnih naravnih lepot, zato je kar težko izbrati največje naravne bisere, ki jih ponuja ta del Rusije. Osredotočili smo se na dve bistveni stvari, izjemne ognjenike in živalski svet Kamčatke.


  Transsibirska železnica

  AVGUST, SEPTEMBER

  3098 €

  Želite doživeti potovanje po najdaljšo železniški progi vse od Moskve do Pekinga? Približali vam bomo pokrajine in prostranstva Sibirije, Mongolije in Kitajske. Doživeli boste tudi zanimivo kulturo treh dežel, preko katerih je speljana slavna Transsibirska železnica. Program lahko prilagodimo željam posameznikom, tako se lahko postanke poljubno prilagaja vašim željam.


  Gruzija za popotnike

  MAJ, JUNIJ, JULIJ, SEPTEMBER

  1148 €

  Obstaja država v kateri tradicionalno in moderno sobivata v sožitju in poudarjata edinstvenost drug drugega. Gruzija je država v kateri zagotovo ne boste ne lačni ne žejni, je država izjemne kulinarike in odličnih vin, ki jih bodo postregli prijazni in prisrčni domačini. Država, v kateri boste imeli priložnost videti v odročnih kotičkih dežela najstarejše samostane in cerkvene komplekse na svetu.