Lifetrek >> Potovanja >> Tanzanija in Zanzibar

Tanzanija in Zanzibar | najveličastnejši safari v Afriki in počitnice na Zanzibarju

Program Tanzanija in Zanzibar bo zagotovo največja pustolovščina v vašem življenju. Safari in počitnice na način Hakuna Matata.

Tanzanija in Zanzibar

29.01.2022 - 08.02.2022
02.07.2022 - 12.07.2022

Trajanje programa:

11 DNI

Cena od:

2698 € 2498 €
Tanzanija in Zanzibar
Tanzanija in Zanzibar

Tanzanija in Zanzibar

Safari v mogočnih parkih Tanzanije in počitnice na otoku Zanzibar

Vse, kar si predstavljate kot največjo pustolovščino v vašem življenju, boste doživeli na potovanju Tanzanija in Zanzibar. Prostranstva afriške savane z, v svojem naravnem okolju popolnoma svobodnimi, levi, zebrami, gazelami in povodnimi konji. Mama Afrika v svoji prvotni obliki. In za konec pustimo najlepšo poslastico - Zanzibar. V svetu je znan po začimbah, neverjetnih dolgih plažah z belim peskom, dolgi tradiciji in načinu življenja Hakuna Matata.

Tanzanija in Zanzibar: safari in "velikh 5

Od opazovanja igrivih antilop, do velikih in nevarnih plenilcev pa do plezanja na vulkanski krater Ngorongoro ali obiska afriškega plemena Masajev in pitja kave z njimi. Tanzanija bo zagotovo zadovoljila vse vaše čute in vam dala občutek, da ste del afriške celine . Za nekaj časa postanite Beli Masaj, skočite v njihovo tradicionalno garderobo in položite vse čudovite okraske na svoje telo, grizite bonbone iz baobaba in se podajte na pravo safari pustolovščino. Raziščite, kakšno je življenje ob vznožju Kilimanjara, kraljice vseh afriških gora.

Tanzanija in Zanzibar

Tanzanija in Zanzibar: počitnice v raju

Nungwi je naša baza, ki je ena najlepših plaž na otoku. Tam se bomo predali turkizno modremu morju in neskončnim plažam. Potapljanje, smučanje na vodi, surfanje na valovih, vožnja v tradicionalnih čolni, imenovano "garaua", vožnja s kajaki ali globokomorski ribolov so le del tistega, v čemer lahko uživate. Na potapljanje vabi koralni greben, ki obkroža otok, na morskem safariju boste imeli priložnost videti barakude, hobotnice, jastoge, rž, želve, veliko število koral, mečarice, delfine in celo več vrst morskih psov. Obiščemo tudi nasade začimb, kjer boste imeli priložnost videti, kako nabirajo papriko, cvetove žafrana, čilije in dobiti nalogo, da zavohate in poskusite določene začimbe ter uganite katere.

Tanzanija in Zanzibar

Tanzanija in Zanzibar: Pomembne informacije

Primerno za družine

Safari v Tanzaniji vam bo pokazal svet neokrnjene afriške divjine, neskončna prostranstva in prijetne noči, polne zvokov in dotikov čiste narave. Potovanje je prilagojeno tudi družinam s starejšimi otroki, saj ni predolgih voženj, za vas in vašo družino pa lahko pripravimo tudi individualno ponudbo safarija v Tanzaniji.

Kako potujemo?

Safari bomo doživeli v vozilu 4 × 4 z možnostjo odprte strehe, dneve preživimo na prostem v čudoviti naravi, na poti pa bomo spoznavali druge kulture, plemena in običaje. Na safariju bomo prenočevali v šotorih (doplačilo za spanje v t.i. lodgih), tabori pa so prilagojeni tudi bivanju z otroki in ponujajo različne objekte in dejavnosti. Na Zanzibarju in v Arushi spimo v hotelu brez lokalne kategorizacije (nadgradnja za hotel s 4 zvezdicami je mogoča, vendar je namestitev izredno kakovostna, tako da je nadgradnja po našem mnenju nepotrebna).

Program: Tanzanija in Zanzibar

1. DAN

LJUBLJANA – ARUSHA

Prvega dne priletimo na letališče Arusha (Kilimanjaro). Z letališča se s turističnim avtobusom odpravimo proti Arushi. Večerni prihod v mesto, čas izkoristimo za večerjo in informativni ogled mesta.

2. DAN

ARUSHA - NP TARANGIRE

Kakšen krasen dan je pred nami! Po zajtrku se odpravimo v narodni park Tarangire. Park je poznan po slonjih čredah, ki pa lahko štejejo tudi do 30 živali. Slonom delajo družbo tudi številne antilope, bivoli, impale, zebre in žirafe. Privoščimo si piknik v senci kruhovcev (drevo baobab)in po okrepčilu nadaljujemo z vožnjo v parku in uživamo v večernih urah na safariju. Če bomo imeli srečo in bomo dovolj pozorni lahko v krošnjah dreves opazimo celo leoparda. Dan zaključimo v taboru Kizumba.

3. DAN

NP TARANGIRE - SERENGETI

Po zajtrku pospravimo tabor in se odpravimo novi afriški dogodivščini na poti. Peljemo se proti znamenitemu Serengetiju mimo jezera Manyara. Dan lahko izkoristimo tudi za obisk masajske vasi. V popoldanskih urah prispemo do NP Serengeti in se podamo na večerni safari. V taboru Nyani si privoščimo večerjo in spanec v divjini Serengetija.

4. DAN

SERENGETI - NGORONGORO

Že ob šesti uri zjutraj nas pričaka zajtrk s toplo kavo. Takoj po zajtrku se odpravimo v samo središče nacionalnega parka Serengeti. Na poti pa bomo občudovali čudovit in verjetno nepozabni sončni vzhod. Jutra so precej hladna, tako da je potrebno imeti s seboj tudi kaj toplejšega. V pozno dopoldanskih urah se vrnemo proti taboru kjer nam postrežejo z brunchem. Popoldne se odpravimo proti naši naslednji postaji, ki je Ngorongoro. Spimo čisto na obrobju kraterja v taboru Simba.

5. DAN

NGORONGORO - ARUSHA

Po zajtrku se odpravimo proti kraterju Ngorongoro. Celodnevni obisk parka nam ponudi novo možnost za opazovanje t.i. Velikih pet (slon, lev, nosorog, leopard in bivol). 20 km široke krater velja za enega najboljših afriških predelov za opazovanje divjih živali, poleg tega pa to območje naseljuje pleme Masajev, ki kljub številnim turistom živi po stoletja starih plemenskih običajih. Na območju živi več kot 550 živalskih vrst, ob jezeru Magadi pa opazimo neskončno število plemencev. V kolikor nam bo Afrika naklonjena bomo opazili tudi povodnega konja. Vsekakor je Ngorongoro krater čarobni kraj.

6. DAN

ARUSHA - ZANZIBAR (STONE TOWN)

Odpravimo se proti letališču od koder bomo poleteli na Zanzibar. V zgodnjih dopoldanskih urah prispemo na rajski otok Zanzibar, kjer nas bodo veseli domačini pozdravili z besedama "Karibu!" ("Dobrodošli") in "Hakuna Matata" ("Ni problema"). Zanzibar (domače ime Unguja) je tanzanijski otok v Indijskem oceanu, 35 km od obale vzhodne Afrike, ki ima skupaj z otokoma (Pemba in Mafia) približno milijon prebivalcev. Zanzibar je že od nekdaj kombinacija skrivnosti in eksotike. Otok privablja s svojo nedotaknjeno naravo in rodovitno zemljo, ki daje raznoliko sadje in začimbe... Stoletja je privlačil mornarje, svetovne popotnike in bil tarča osvajalcev. Danes nas Zanzibar privlači prav zaradi svoje bogate zgodovine, tradicije in kulture. Neokrnjena narava, pa tudi čudovite plaže daleč od civilizacije, so pravi biser Indijskega oceana. V tem eksotičnem raju bomo čez dan pili koktajle, uživali v ležalnikih pod kokosovimi palmami, v vročih nočeh pa se prepustimo afriškemu ritmu, medtem ko vsa naša čutila prevzamejo vonjave vanilije, ingverja in cimeta.

Na tem čarobnem otoku, znanem tudi kot "otoku začimb", je kombinacija arabske, afriške in evropske kulture ustvarila tempo življenja, kulinariko, slikovito arhitekturo, številne skrivnosti in čarovnije za vsakim vogalom, ki je ni mogoče čutiti nikjer drugje na svetu. V glavnem mestu in edinem mestu, ki obstaja na tem otoku, Stone Town so dokazi o bogati zgodovini ohranjeni še danes. To mesto se je v zadnjih 200 letih zelo malo spremenilo in zaradi množice fascinantnih stavb, ki ga krasijo in pripovedujejo zgodbo iz antičnih časov, ga je UNESCO vključil v svojo kulturno dediščino. Nešteto prepletenih ozkih ulic, kaotičnih tržnic, kjer lahko poskusite lokalne morske specialitete in kupite ročno izdelane spominke.

7. 8. in 9. DAN

ZANZIBAR

Počitnice na rajskih plažah Zanzibarja

10. in 11. DAN

ZANZIBAR - LJUBLJANA

Povratek proti Ljubljani. Povratek v Ljubljano 11. dan.

*Program Tanzanija in Zanzibar se lahko spremeni zaradi vremenskih razmer, logistike (spremenjeni vozni redi rednih linij) in drugih razlogov.

Cena: Tanzanija in Zanzibar

 • Termin :
  29.01.2022 - 08.02.2022
  02.07.2022 - 12.07.2022
 • Redna cena potovanja:
  2698 €
 • Akcijska cena potovanja:
  2498 €*
  *Akcijska cena velja glede na čas prijave. Redno ceno programa znižamo:

  200 € popusta za vse prijave do 31. oktobra za odhod v januarju
  200 € popusta za vse prijave do 31. marca za odhod v juliju
  250 € popusta za otroke do 15 let

 • Doplačilo v primeru manjše skupine 6 ali 7 prijavljenih znaša 200 € in v primeru 8 ali 9 prijavljenih znaša 100 €.
 • Najmanjše število udeležencev je 6, največje število udeležencev pa 18

Cena vključuje:

 • letalske parte po programu
 • vse letalske takse
 • vizo za Tanzanijo
 • transfer na letališče iz Ljubljane in nazaj
 • prenočišča po programu; hoteli, šotori na safariju
 • polni penzion na safariju
 • vse transferje po programu
 • vsa oprema za kampiranje
 • vsa dovoljenja in vstopnine v nacionalne parke
 • stroške safari ekipe: vodnik, šofer in kuhar na poti
 • organizacijo potovanja in slovensko spremstvo na poti
 • svetovanje in pomoč pri pripravi na potovanje
 • predstavitev potovanja in srečanje potnikov
 • DDV

 • Cena ne vključuje:

 • hrane, ko ta ni navedana pod vključeno
 • pijače
 • stroški osebne narave
 • stroškov osebne opreme
 • turističnega zavarovanja za tujino
 • ničesar kar ni navedeno pod vključeno
 • fakultativnih izletov na Zanzibajru
 • napitnin
 • podkupnin
 • stroškov v povezavi s Covid-19 (testiranja, cepljenja)

 • Doplačila:

 • enostavno zavarovanje rizika odpovedi: 130 €
 • razširjeno zavarovanje rizika odpovedi: 230 €
 • paket fleksibilnost: 325 €
 • doplačilo za enoposteljno sobo: 200 €
 • prevoz na zbirno mesto (po ceniku prevoznika)
 • spanje v lodgih na safariju 3x (cena na povpraševanje)
 • spanje v hotelu 4 zvezdice ali več v Arushi in Zanzibarju (cena na povpraševanje)


 • Popusti:

  200 € popusta za vse prijave do 31. oktobra za odhod v januarju
  200 € popusta za vse prijave do 31. marca za odhod v juliju
  250 € popusta za otroke do 15 let
  Ob prijavi na program Tanzanija in Zanzibar potnik poravna operativne stroške v višini 800 €. Ostali del cene programa potnik plača najkasneje 45 dni pred potovanjem. Nudimo vam tudi zavarovanje rizika odpovedi potovanja, ki ga je potrebno vplačati ob prijavi na potovanje. Zgoraj omenjeni pogoji za program Tanzanija in Zanzibar veljajo za prijave do 45 dni do predvidenega odhoda. V kolikor je do odhoda manj dni, so pogoji prijave lahko drugačni.

  Tanzanija za Slovence zahteva vizum, pridobimo ga na letališču. Vizum za Tanzanijo in Zanzibar je vključen v ceni.
  Večina držav vstop pogojuje z negativnimi PCR testi ali dokazilom o cepljenju, ter izjemoma s potrdilom o prebolevnosti za virusom. Točne zahteve za vstop v državo vam bomo sporočili ne prej kot 2 tedna pred odhodom z namenom, da so podane informacije za vstop v državo najbolj točne. Prav tako dopuščamo možnost, da se pogoji spremenijo tudi kasneje, vendar vas bomo o vseh morebitnih spremembah sproti obveščali.

  Brezskrbna rezervacija programa Tanzanija in Zanzibar

  Lifetrekova Covid garancija

  V kolikor je potovanje odpovedano vsa vplačila vrnemo. Velja za odpovedi s strani turistične agencije (zaprte meje, obvezna karantena na lokaciji). Garancija velja v primeru, ko program odpove turistična agencija Lifetrek. V primeru potnikove odpovedi, pa se upošteva naše splošne pogoje.

  Paket fleksibilnost

  Paket fleksibilnost je opcija, ko lahko program kadarkoli odpoveste, mi pa vas po razlogu ne sprašujemo.
 • Program lahko odpoveste z razlogom ali brez do 31 dni pred odhodom, organizator potovanja pa povrne vsa vplačila za program(iz vračila je izključen znesek za opcijo fleksibilnost).
 • Program lahko odpoveste tudi v obdobju, če je do odhoda manj kot 30 dni in več kot 16 dni, v tem primeru pa vam izdamo dobroimetje v višini vplačil, ki je unovčljivo 2 leti(iz vračila je izključen znesek za opcijo fleksibilnost).
 • Program lahko odpoveste tudi če je do odhoda 15 dni ali manj, v tem primeru pa vam izdamo dobroimetje v višini polovice vplačil oz. 50% celotne vrednosti programa, ki je unovčljivo 2 leti (iz vračila je izključen znesek za opcijo fleksibilnost). Polovico vplačila pa zadrži agencija
 • Tanzanija in Zanzibar

  Tanzanija in Zanzibar: od 2498 €* (redna cena od: 2698 €)

  29.01.2022 - 08.02.2022
  02.07.2022 - 12.07.2022

  *Akcijska cena velja glede na čas prijave. Redno ceno znižamo:

  200 € popusta za vse prijave do 31. oktobra za odhod v januarju
  200 € popusta za vse prijave do 31. marca za odhod v juliju
  250 € popusta za otroke do 15 let  Tanzanija in Zanzibar s turistično agencijo Lifetrek

 • Čudoviti nacionalni parki: Ngorongoro, Serengeti, Tarangire
 • Velikih pet - (slon, lev, nosorog, leopard in bivol)
 • Safari in taborjenje v afriški divjini
 • Vse vključeno na safariju
 • Počitnice na otoku Zanzibar
 • Brez skritih stroškov
 • Možnost podaljšanja počitnic na otoku Zanzibar

 • blank
  blank

  Oddajte povpraševanje

  Povpraševanje

  Tanzanija in Zanzibar

  29.01.2022 - 08.02.2022
  02.07.2022 - 12.07.2022

  Trajanje programa:

  11 DNI

  Cena od:

  2698 € 2498 €

  Država:

  TANZANIJA

  Morda vas zanima tudi:

  Potovanje Maroko – novo leto v puščavi

  NOVO LETO

  1198 €

  Maroko potovanje za Novo leto - najdaljša noč na rdečem pesku, pod širnim obzorjem – Kraljevska mesta in mesta nasprotij – Med nomadsko ljudstvo Berberi – S kamelami po puščavskih sipinah – Kanjon Todra – Nešteti bazarji in trgovanje z iznajdljivimi trgovci – Pustolovsko in aktivno doživetje Maroka ob sproščenem in strokovnem vodstvu – Polna storitev LIFETREK.


  Treking Maroko in vzpon na Toubkal

  APRIL, JUNIJ, OKTOBER

  1098 €

  Treking potovanje po deželi iz Tisoč in ene noči - Maroko treking – Živahna trgovska vasica Imlil in čarobni Marakeš – 5 dnevni treking v pogorju Atlasa: prelazi Tamatert, sedla Likemet, Quouraine, Quanoums – Jezero Sidi Ifni in najvišji vrh Severne Afrike, Jebel Toubkal – Čudoviti odmaknjeni kraji in družba prijaznih Berberov – spanje v kočah in šotorih – Nepozabno doživetje.


  Potovanje Maroko

  Potovanje

  Potovanje Maroko

  FEBRUAR, APRIL, DECEMBER

  1198 €

  12 dnevno potovanje v Maroko - Kraljeva mesta in mesta nasprotij na tradicionalno bogatem severu Afrike – Izkušnja med Berberi - Preko Atlasa in številnih oaz do puščave Erg Chebbi – S kamelami po puščavskih sipinah – Kanjon Todra in kralj Atlasa, Jebel Tubkal (4165m) – Plavanje v Atlantskem oceanu – Nešteti bazarji in trgovanje z iznajdljivimi trgovci - Pustolovsko in aktivno doživetje Maroka – Polna storitev LIFETREK.


  Toubkal 4167m

  Odprava

  Toubkal 4167m

  APRIL, SEPTEMBER, OKTOBER

  1098 €

  Treking potovanje po deželi iz Tisoč in ene noči - Maroko treking – Živahna trgovska vasica Imlil in čarobni Marrakech – 5 dnevni treking v pogorju Atlasa: prelazi Tamatert, sedla Likemet, Quouraine, Quanoums – Jezero Sidi Ifni in najvišji vrh Severne Afrike, Jebel Toubkal – Čudoviti odmaknjeni kraji in družba prijaznih Berberov – spanje v kočah in šotorih – Nepozabno doživetje.


  Potovanje Namibija in južna Afrika

  JULIJ, OKTOBER

  3348 €

  22-dnevno potovanje po jugu črne celine – doživite mešanico različnih kultur Cape Towna – vožnja čez najstarejšo puščavo Namib – osvojitev ogromne sipine Dune 45 – safari v Etosha nacionalnem parku – divja narava Okovango delte – safari v Chobe nacionalnem parku – ena od sedmih naravnih čudes sveta-Viktorijini slapovi


  Južna Afrika: treking Drakensberg in safari Kruger

  APRIL, SEPTEMBER, OKTOBER

  2298 €

  4-dnevni treking po osupljivih Zmajevih gorah – osvojite najvišji vrh Južne Afrike – 4-dnevno safari doživetje po rezervatu Kruger, enem izmed vodilnih nacionalnih parkov Afrike. Potovanje se začne v Johannesburgu, ki je naše izhodišče za treking v Drakensberg ali Zmajeve gore in nadaljuje s safarijem v Kruger nacionalni park.


  Južna Afrika, Zimbabve, Bocvana

  MAJ, OKTOBER, NOVEMBER

  2398 €

  16 dnevno potovanje v najboljši del južnega dela Afrike. Doživite afriških velikih 5 na safariju v znamenitem parku Kruger, raziskujete divjino in vodne poti delte Okavango, križarjenja ob sončnem zahodu po reki Chobe, si oglejte mogočne Viktorijine slapove, sledite nosorogom v zgodovinskem in slikovitem Matobosu.


  Kilimanjaro

  Odprava, Treking, Potovanje

  Kilimanjaro

  JANUAR, JUNIJ, DECEMBER

  2748 €

  10 dnevno potepanje s ciljem osvojiti vrh v druščini 7 summits – vzpon na Kilimanjaro (5.895m) po trasi Machame – dodatni dan za pravi afriški safari – Najvišja točka Afrike in pogled na širna prostranstva – Obilo doživetja in gorniških strasti.


  Tanzanija in Zanzibar

  Potovanje, Safari

  Tanzanija in Zanzibar

  FEBRUAR, JULIJ, DECEMBER

  2498 €

  Vse, kar si predstavljate kot največjo pustolovščino v vašem življenju, boste doživeli na potovanju Tanzanija in Zanzibar. Prostranstva afriške savane z, v svojem naravnem okolju popolnoma svobodnimi, levi, zebrami, gazelami in povodnimi konji. Mama Afrika v svoji prvotni obliki. In za konec pustimo najlepšo poslastico - Zanzibar. V svetu je znan po začimbah, neverjetnih dolgih plažah z belim peskom, dolgi tradiciji in načinu življenja Hakuna Matata.


  Kilimanjaro – individualni program

  Odprava, Treking, Potovanje

  Kilimanjaro – individualni program

  CELO LETO

  1498 €

  Individualni program s ciljem osvojiti vrh v druščini 7 summits – vzpon na Kilimanjaro (5.895m) po trasi Machame – dodatni dan za pravi afriški safari – Najvišja točka Afrike in pogled na širna prostranstva – Obilo doživetja in gorniških strasti.