Lifetrek >> Potovanja >> Tibet in Nepal

Tibet in Nepal | Tibet in vznožje Mount Everesta

Potovanje v Tibet in Nepal - prav posebna avantura s pridihom trekinga. Ena in edina Himalaja, nešteti budistični templji in čudovita narava

Tibet in Nepal

25.06.2023 - 16.07.2023
01.10.2023 - 22.10.2023

Trajanje programa:

21 DNI

Cena od:

3598 € 3498 €
Tibet in Nepal
Tibet in Nepal

Tibet in Nepal

25.06.2023 - 16.07.2023

01.10.2023 - 22.10.2023


Cena od:

3598 € 3498 €


Potovanje Tibet in Nepal

Aktivno potovanje z obiskom baznega tabora Everest

21-dnevno potovanje v svete kraje Tibeta in do strehe sveta – ena in edina, veličastna Himalaja – neskončna prostranstva puščave in smaragdnih jezer – ljudje okroglih obrazov in iskrenih nasmehov – brezčasna Lhasa – čudežno lepa mesta z neštetimi budističnimi templji – dobre misli in molitve, ki z vetrom obkrožajo svet – rdečelični nomadi v črnih šotorih – raj na zemlji, sveto jezero Nam Tso – treking k najvišji gori sveta; Mt. Everest – popotovanje s terenskimi vozili po cesti prijateljstva med Nepalom in Tibetom – barantanje v vrvežu Katmanduja – edinstveni rafting v neokrnjeni nepalski pokrajini – navdušujoč letalski polet čez himalajsko verigo – nepozabno doživetje.

Iz Kathmanduja v Tibet

Po uvodnem spoznavanju z vonji, barvami in okusi nove dežele, bomo iz glavnega mesta Nepala, Kathmanduja, poleteli na najbolj spektakularno letalsko vožnjo na svetu – preleteli bomo namreč Himalajo in lovili sapo ob pogledih na snežna prostranstva mogočnih 8-tisočakov. Vstop iz Nepala v Tibet je posameznikom še vedno prepovedan in dovoljen le priviligiranim, ki potujejo v skupini. Kljub temu zgodbe o skrivnostnem Tibetu privabljajo vedno več ljudi in Tibet je ena tistih dežel, ki jih turizem počasi, a vztrajno, spreminja. Mi bomo Tibet raziskovali malo s terenskimi vozili, malo peš in vseskozi skozi vero v dobrem.

Tibet in Nepal

Streha sveta

V mestih bomo lovili zgodbe različnih templjev in palač in barantali z nasmejanimi ženicami; iz mestnega vrveža pa bomo pobegnili v neskončna prostranstva najvišje puščave na svetu, se potepali okrog smaragdnih jezer, raziskovali čudovite doline in prečkali več kot 5000 metrov visoke prelaze, srečevali pristne tibetanske nomade, katerih način življenja že stoletja ostaja enak, in poizkusili še čisto sveže jakovo mleko. Ob glavni cesti bomo mahali prijateljem in z vetrom pošiljali sporočila našim domačim.

Tibet in Nepal

Z Lifeterkom na potovanje v Tibet in Nepal

Avantura, ob kateri vam bo zastajal dih. Dobesedno! In ne samo zato, ker je na 4.000 metrih že prav pošteno redek zrak. Preverjeno! Nepal in Tibet sta enostavno edinstvena. Vsak na svoji strani mogočne Himalajske verige sta dom prijaznih ljudi, odprtih src in prešernih nasmehov. Tam domuje budizem v svoji najosnovnejši obliki in se kaže predvsem v vsakodnevnem življenju. Ponavljajoča se mantra Om-Mani-Padme-Hum zaposli ušesa in dušo. Molilne zastavice, molilni mlinčki, sveti kamni, svete krave… Ti preprosti ljudje slavijo življenje na vsakem koraku in prav gotovo bomo z njimi doživeli vsaj enega izmed mnogih praznikov in praznovanj, vedno polnih glasbe, plesa in barv.

Program: Tibet in Nepal

1. DAN:

EVROPA – KATHMANDU

Polet z letalom do glavnega mesta Nepala, Kathmanduja. Nočitev v enem izmed hotelov v najbolj popularnem delu mesta, Thamelu. V kolikor polet ni iz ljubljanskega letališča je v ceno vključen tudi prevoz na letališče.

2. DAN:

KATHMANDU

Sprehod po mestu in privajanje na popolnoma nov svet in kulturo. Okušanje prvih nepalskih specialitet. V popoldanskem času prosto, vodnik ureja formalnosti za pot v Tibet. Nočitev v hotelu.

3. DAN:

KATHMANDU – LETALIŠČE GONGAR V TIBETU – TSETANG

V dopoldanskih urah senzacionalen polet iz Kathmanduja čez Himalajo do letališča v Tibetu. Prevoz do Tsetanga, enega treh največjih tibetanskih mest. Ogled mesta in okolice. Nočitev v hotelu.

4. DAN:

TSETANG – SAMOSTAN SAMYE – LHASA

Iz Tsetanga se bomo odpravili proti glavnemu mestu Tibeta, sveti Lhasi. Po čarobnem prečkanju reke Tsangpo na trajektu, si bomo ogledali najstarejši tibetanski samostan Samye sredi peščene doline. Njegova zgodba sega več kot 1200 let v preteklost. S terenci bomo nadaljevali pot do Lhase. Nočitev v hotelu.

5. DAN:

LHASA

Dopoldne bomo obiskali Potalo, palačo svetega vodje Dalajlame, ki pa žal že vrsto let sameva. Popoldne bomo obiskali še samostana Sera in Norbulingka.

6. DAN:

LHASA

Prost dan v Lhasi za aklimatizacijo. Sprehod po mestu, srečevanje lokalnih prebivalcev, utrip najbolj svetega mesta na strehi sveta.

7. DAN:

SAMOSTAN TSURPHU – JEZERO NAM TSO

Najprej bomo obiskali samostan Tsurphu, sedež t.i budističnega reda “Črnih klobukov” , potem pa nadaljevali pot preko 5150 metrov visokega prelaza Largen-La do enega izmed 4 tibetanskih svetih jezer, Nam Tso, ki leži na višini 4718 metrov. Kampiranje ob jezeru.

8. DAN:

NAM TSO

Cel dan bomo raziskovali področje okoli jezera Nam Tso, uživali v tišini in brezčasni lepoti tega smaragdnega jezera, ki mu mnogi pravijo kar ‘raj na zemlji‘. Tu in tam bomo pozdravili Drokpe, prave tibetanske nomade in tudi sami kampirali ob jezeru.

9. DAN:

NAM TSO – LHASA

Polni vtisov zadnjih dni, napolnjeni s tišino in nebeškim mirom, se bomo vrnili v glasni vrvež Lhase. Nočitev v hotelu.

10. DAN:

LHASA IN OKOLICA

Vzeli si bomo čas za ogled okolice glavnega mesta in si dopoldne ogledali samostan Drepung, nekoč največji samostan na svetu z 10.000 menihi. Nekje na poti si bomo privoščili pravi tibetanski obrok, popoldne pa obiskali še Jokhang Temple in trg Barkhor, ki se še vedno upira roki zahodne civilizacije. Nočitev v hotelu/ Lhasa.

11. DAN:

YAMDROK-TSO – GYANTSE

Dokončno se bomo poslovili od Lhase in naše popotovanje nadaljevali po cesti prijateljstva. Pot nas bo najprej peljala preko prelaza Kamba-La (4794m), od koder se nam bo odpiral nepozaben pogled na jezero Yamdrok-tso, drugo sveto jezero, ki ga zaradi prav posebne oblike imenujejo tudi Škorpijonovo jezero. Nadaljevali bomo do prijetnega mesta Gyantse, v katerem se kitajskega vpliva skoraj ne občuti. Nočitev v hotelu.

12. DAN:

GYANTSE – SHIGATSE

Ko smo v mestu Gyantse seveda ne smemo izpustiti znamenite budistične stupe Kumbum in utrdbe, s katere bomo ujeli čudovit razgled na mesto in okolico. Potem pa nadaljujemo proti mestu Shigatse, ki je drugo največje tibetansko mesto. Nočitev v hotelu.

13. DAN:

SHIGATSE – SAKYA – SHEGAR

Toliko samostanov smo že videli na naši poti, pa vendar ima vsak svojo zgodbo. Danes bomo slišali še dve. Najprej bomo v Shigatseju obiskali samostan Tashilunpo, na poti proti Xegarju pa še samostan Sakya. V pozno popoldanskih urah bomo prispeli v Shegar. Nočitev v hotelu.

14. DAN:

SHEGAR – DZA RONGBUK

Končno bomo skrenili s ‘Friendship Highway‘ in se usmerili proti najvišji gorski verigi, ki smo jo že večkrat občudovali od daleč. Ustavili se bomo pri najvišje ležečem samostanu na svetu, Rongphu, in pot zaključili ob vznožju Himalaje. Nočitev v hotelu.

15. DAN:

BAZNI TABOR EVEREST

Primerno gorniško opremljeni se bomo odpravili na nekaj urni treking do baznega tabora Everest (8 km) in lovili sapo zaradi redkega zraka in neverjetnih pogledov na veličastno severno steno najvišjega vrha na svetu, Everesta ali Chomolungme po tibetansko. Po celem dnevu na zraku se bomo prijetno utrujeni vrnili v Rongphu. Nočitev v hotelu.

16. DAN:

RONGPHU – NYALAM

Iz Rongphuja bomo nadaljevali pot proti meji, ter se ustavili v Nyalamu, kjer bomo že občutili nepalski vpliv. Nočitev v hotelu.

17. DAN:

NYALAM – ZHANGMU – KATHMANDU

Ko bomo uredili vse formalnosti, se bomo poslovili od Tibeta, prečkali Most prijateljstva in vstopili v Nepal. Čaka nas še vožnja do Kathmanduja. Počitek in nočitev v hotelu.

18. DAN:

KATHAMNDU – CHARAUDI – RAFTING TRISULI

Po kratki vožnji do Charaudija se bo začela naša rafting avantura. Vkrcali se bomo na naše gumenjake, osvojili osnove veslanja in odvijugali navzdol po reki (3 ure). Izbrali si bomo najlepšo peščeno plažico ob reki, v pravi divjini, in si tam postavili kamp. Ob ognju, družabnih igrah in pripovedkah naših vodnikov, bomo poslušali šumenje brzic, ki nas čakajo naslednji dan.

19. DAN:

RAFTING – KATHMANDU

Po zajtrku nas čakajo tri ure uživanja in pljuskanja brzic, potem pa se bomo polni vtisov te nove pustolovščine vrnili v Kathmandu. Popoldne sledi ogled glavnih znamenitosti Kathmanduja. Glavni trg Durbar, živo boginjo Kumari, Freak street – v 60-ih letih pribežališče hipijev z vsega sveta, največja budistična stupa Bodnath, Swayambunath, hindujski tempelj Pashupatinath, kjer sežigajo mrtve in pepel stresajo v reko. Nočitev v hotelu.

20. DAN:

KATHMANDU

Prosti dan za potepanje po ulicah Katmanduja, barantanje s prodajalci, lovljenje z razcapanimi uličnimi otroki in še zadnje zbiranje vtisov te čudovite dežele. Nočitev v hotelu.

21. DAN:

KATHMANDU – EVROPA

Po zadnjem nepalskem zajtrku bo čas, da spakiramo prtljago in odletimo proti bližnjim letališčem. Po pristanku sledi prevoz v Ljubljano*

*Program Tibet in Nepal se lahko spremeni zaradi vremenskih razmer, logistike (spremenjeni vozni redi rednih linij) in drugih razlogov. Prevozi na rednih linijah (letalski, avtobusni...) so lahko brez slovenskega spremstva.

Cena: Tibet in Nepal

Datum Opomba Cena Akcijska cena
25.06.2023 - 16.07.2023 3598 € 3498 €*
01.10.2023 - 22.10.2023 3598 € 3498 €*
 • Redna cena potovanja:
  3598 €
 • Akcijska cena potovanja:
  od 3498 €*
  *Akcijska cena velja glede na čas prijave. Redno ceno programa (3598 €) znižamo:

  100 € popusta za vse prijave do 31. januarja za odhod v juniju
  100 € popusta za vse prijave do 31. maja za odhod v oktobru

 • Doplačilo v primeru manjše skupine do vključno 9 oseb znaša 150 €.
 • Minimalno število oseb v skupini je 6, največje število oseb v skupini je 16.

Cena vključuje:

 • korona garancijo vseh vplačil [več informacij]
 • letalski prevoz v Nepal, letališče Katmandu
 • prevoz na letališče iz Ljubljane v kolikor odhod ne bo iz Brnika
 • vse letališke pristojbine
 • vse potrebne prevoze po programu
 • spanje v hotelih in penzionih po programu
 • vstopnino na področje Nacionalnega parka Everest (Sagamatha National park)
 • vse storitve na trekingu in raftingu
 • svetovanje in pomoč pri pripravi na potovanje
 • organizacija in slovensko spremstvo na poti
 • vstopni vizum v Kraljevino Nepal
 • DDV

 • Cena ne vključuje:

 • stroškov osebne opreme
 • morebitnih dodatnih aktivnosti izven programa
 • hrane (z izjemo trekinga)
 • pijače
 • vstopnin v muzeje in za ogled ostalih znamenitosti
 • osebne oprem
 • stroškov izven programa
 • prevoza na letališče v kolikor je let iz ljubljanskega letališča
 • prevoza na zbirno mesto
 • stroškov v povezavi s Covid-19 (testiranja, cepljenja)

 • Doplačila:

 • enostavno zavarovanje rizika odpovedi: 270 €
 • razširjeno zavarovanje rizika odpovedi: 470 €
 • paket fleksibilnost: 430 €
 • doplačilo za enoposteljno sobo: 300 €
 • prevoz na zbirno mesto (po ceniku prevoznika)


 • Popusti:

  100 € popusta za vse prijave do 31. januarja za odhod v juniju
  100 € popusta za vse prijave do 31. maja za odhod v oktobru
  Ob prijavi na program Tibet in Nepal potnik poravna operativne stroške v višini 1200 €. Ostali del cene programa potnik plača najkasneje 45 dni pred potovanjem. Nudimo vam tudi zavarovanje rizika odpovedi potovanja, ki ga je potrebno vplačati ob prijavi na potovanje. Zgoraj omenjeni pogoji za program Tibet in Nepal veljajo za prijave do 45 dni do predvidenega odhoda. V kolikor je do odhoda manj dni, so pogoji prijave lahko drugačni.

  Slovenski državljani za vstop v Nepal potrebujejo vizum. Za vse dodatne informacije je pristojno Veleposlaništvo Nepala na Dunaju ali Konzulat Nepala v Ljubljani.
  V avtonomno pokrajino Tibet v lastni režiji brez potrebnih dovoljenj kitajskih oblasti ni možno potovati. Slovenski državljani potrebujejo vizum za vstop na Kitajsko. V postopku izdaje vizuma in ob prehodu meje se opravi zajem prstnih odtisov.
  Večina držav vstop pogojuje z negativnimi PCR testi ali dokazilom o cepljenju, ter izjemoma s potrdilom o prebolevnosti za virusom. Točne zahteve za vstop v državo vam bomo sporočili ne prej kot 2 tedna pred odhodom z namenom, da so podane informacije za vstop v državo najbolj točne. Prav tako dopuščamo možnost, da se pogoji spremenijo tudi kasneje, vendar vas bomo o vseh morebitnih spremembah sproti obveščali.

  Tibet in Nepal

  Datum Opomba Cena Akcijska cena
  25.06.2023 - 16.07.2023 3598 € 3498 €*
  01.10.2023 - 22.10.2023 3598 € 3498 €*

  *Akcijska cena velja glede na čas prijave. Redno ceno (3598 €) znižamo:

  100 € popusta za vse prijave do 31. januarja za odhod v juniju
  100 € popusta za vse prijave do 31. maja za odhod v oktobru  Tibet in Nepal s turistično agencijo Lifetrek

 • brez skritih stroškov
 • raznoliko potovanje, ki ga zaokroži trek do baznega tabora Everesta
 • rafting avantura za konec nepozabnega potovanja
 • dovolj časa za raziskovanje Kathmanduja in Lhase
 • kampiranje ob svetem jezeru Nam Tso

 • Brezskrbna rezervacija programa Tibet in Nepal

  Lifetrekova Covid garancija

  V kolikor je potovanje odpovedano vsa vplačila vrnemo. Velja za odpovedi s strani turistične agencije (zaprte meje, obvezna karantena na lokaciji). Garancija velja v primeru, ko program odpove turistična agencija Lifetrek. V primeru potnikove odpovedi, pa se upošteva naše splošne pogoje.

  Paket fleksibilnost

  Paket fleksibilnost je opcija, ko lahko program kadarkoli odpoveste, mi pa vas po razlogu ne sprašujemo.
 • Program lahko odpoveste z razlogom ali brez do 31 dni pred odhodom, organizator potovanja pa povrne vsa vplačila za program (iz vračila je izključen znesek za opcijo fleksibilnost).
 • Program lahko odpoveste tudi v obdobju, če je do odhoda manj kot 30 dni in več kot 16 dni, v tem primeru pa vam izdamo dobroimetje v višini vplačil, ki je unovčljivo 2 leti (iz vračila je izključen znesek za opcijo fleksibilnost).
 • Program lahko odpoveste tudi če je do odhoda 15 dni ali manj, v tem primeru pa vam izdamo dobroimetje v višini polovice vplačil oz. 50% celotne vrednosti programa, ki je unovčljivo 2 leti (iz vračila je izključen znesek za opcijo fleksibilnost). Polovico vplačila pa zadrži agencija • blank
  blank

  Oddajte povpraševanje

  Povpraševanje

  Tibet in Nepal

  25.06.2023 - 16.07.2023
  01.10.2023 - 22.10.2023

  Trajanje programa:

  21 DNI

  Cena od:

  3598 € 3498 €

  Država:

  kitajska, nepal

  Morda vas zanima tudi:

  APRIL

  od 2598 €

  Langtang, nekje na sredi, pa vendar na koncu, čisto na meji s Tibetom. Malo poznana pokrajina severno od Katmanduja. Razgibana, posejana s tisočerimi dolinami in grebeni, ki se v daljavi stikajo v mogočne vršace. Na obzorjih, v neskončnih razgledih se bomo s pogledi dotaknili celo Makaluja in piramide očaka Everesta na vzhodu.


  Treking, Potovanje, Safari

  Nepal – Treking Pikey Peak

  OKTOBER

  od 2098 €

  V želji, da približamo Nepal in Himalajo čim širši množici, smo se podali na misijo, poiskati najboljšo možnost trekinga kar jih Nepal ponuja. Odkrili smo čudovito območje Solukhumbu (Lower Everest) in treking Pikey Peak. Treking, safari v parku Chitwan, rafting na reki Trisuli in odkrivanje Katmanduja smo združili v nepozabno in avanturistično dogodivščino v Nepalu.


  Potovanje

  Tibet in Nepal

  JUNIJ, JULIJ, AVGUST

  od 3598 €

  21-dnevno potovanje na sveti strehi sveta – Ena in edina, veličastna Himalaja - Neskončna prostranstva puščave in smaragdnih jezer – Brezčasna Lhasa – Čudežno lepa mesta z neštetimi budističnimi templji – Rdečelični nomadi v črnih šotorih - Raj na zemlji, sveto jezero Nam Tso - Treking k najvišji gori sveta; Mt. Everest - Popotovanje z jeepi po cesti prijateljstva med Nepalom in Tibetom – Edinstveni rafting v neokrnjeni nepalski pokrajini - Navdušujoč letalski polet čez Himalajsko verigo


  Rezerviraj in odpotuj

  Tibet in Nepal

  25.06.2023 - 16.07.2023
  01.10.2023 - 22.10.2023


  Cena od:

  3598 € 3498 €