Lifetrek >> Trekingi >> Toskana za pohodnike

Toskana za pohodnike | z gojzarji po Toskani

Toskana je zakladnica zgodovinskih zakladov. Bogata je z umetniškimi mesti in slikovitimi vasicami, izjemna pa je zaradi svoje pokrajine

Toskana za pohodnike

18.09.2021 - 25.09.2021
18.10.2021 - 25.10.2021

Trajanje programa:

8 DNI

Cena od:

898 €
Toskana za pohodnike
Toskana za pohodnike

Toskana za pohodnike

Toskanska pokrajina je edinstvena: blagi griči, zeleni travniki ali vinogradi, vrste cipres, ki kažejo pot do kmetije, in kmečka hiša, ki je tako značilna, da bi njeno podeželsko arhitekturo prepoznali med tisočimi. Tu in tam nas starodavni grad ali srednjeveške vasi iz ozadja spominja na preteklost gospostva, vitezov, bitk, dam, umetnikov in pesnikov in romarjev na poti Via Francigena v Rim. Valovito, zeleno in urejeno pokrajino toskanskih gričev poleti poživljajo ogromne bale sena, ki se sušijo na soncu, neredko pa je mogoče videti tudi rumena polja sončnic, ki so pravi poletni čudež. Ni torej naključje, da obstaja veliko filmov, romanov ter številnih resničnih primerov, po katerih tujjci, iz frenetičnih velemest , obnovijo staro kmečko hišo in jo naredijo za svojo počitniško rezidenco kamor se zatečejo kadar si zaželijo sprostitve.

Pohodništvo v Toskani

Toskano je najbolje raziskovati peš, saj si le tako vzamemo dovlj časa za doživljanje te čudovite pokrajine. Z izbranimi dnevnimi pohodi se umikamo od množic zvedavih turistov in znamenitosti Toskane odkrivamo iz čisto druge perspektive v pravem pohodniškem duhu. Obiščemo nemalo naravnih znamenitosti, ki so povprečnemu obiskovalcu Toskane skriti.

Toskana za pohodnike

Toskanska vina

Toskana je dežela vina. Njena hribovita pokrajina je primerna za pridelavo najboljših in najprestižnejših italijanskih in svetovnih vin. Znano je, da na znašilnost vina, kot so barva, okus in vonj, ne vplivajo le podnebje in našin predelave ampak tudi zemlja na kateri raste trta. Vinogradi morajo rasti na posebnih tleh, da bi nastalo popolno in nezamenljivo vino. S tega vidika je Toskana polna različnih tal in pokrajin z različnimi vrstami podnebja. Hribi, obala in gore, ki so pogosto nastali v različnih geoloških obdobjih, zaznamujejo teren te regije in ji dajejo idealne pogoje za rast visoko kakovostnih trt. Njena najbolj poznan vino so: Chianti, Brunello di Montalcino in Vino Nobile di Montepulciano ki so Toskano uvrstili med simbolične regije italijanske enologije.

Toskana za pohodnike - San Gimignano

Z Lifetrekom v Toskano

Program pohodništva v Toskani z Lifetrekom je zagotovo edinstven in je prava alternativa masovnemu turizmu kateri obremenjuje idilično Toskano. Dnevne izlete smo skrbno načrtovali in skupaj z vodiško Vanjo skreirali program, ki vas bo pustil brez besed. Skupinica bo vedno zelo majhna, kar zagotavlja izvrstno izkušnjo prav vseh udeležencev. Zaradi majhnosti skupinice bomo dovolj prilagodljivi in bomo dneve prilagajali vremenskim razmeram, občasno pa bomo celo krenili z začrtane poti in sproti odkrivali kaj novega.
Za zares edinstveno izkušnjo bomo nastanjeni v čudoviti podeželjski hišici v srcu Toskane. V kuhinji si bomo lahko pripravljali okusne obroke ob katerih bomo lahko poizkušali raznovrstna vina. Seveda pa se lahko na večerje odpravimo tudi v restavracijo. Na voljo bomo imeli tudi lastno vozilo, tako da se bomo, v kolikor bo takšna želja, lahko zapeljali tudi do bližnjih in malo manj bližnjih restavracij.

Program: Toskana za pohodnike

DAN 1

LJUBLJANA - FIRENCE (TOSKANA)

Vožnja iz Ljubljane do Firenc, kjer bo postanek. Sprehodili se bomo mimo najbolj slavnih arhitekturnih čudes, kot so trg Piazza della Republica, eden izmed najbolj elegantnih trgov v Firencah, znameniti most Ponte Vecchio, trg Piazza della Signoria, ki je pravi muzej na prostem, palačo Palazzo Vecchio in pa seveda čudovito katedralo Santa Maria del Fiore, poznano tako zaradi svoje kupole (Brunalleschi), kot tudi zaradi zvonika (Giotto). Sledi vožnja proti domačiji na toskanskem podeželju, ki bo za nekaj dni, naš dom.

DAN 2

SAN GIMIGNANO

Takoj po zajtrku se bomo zapeljali do San Gimignana, majhega utrjenega mesta, znanega po svoji arhitekturi in čudovitih srednjeveških stolpih, zaradi katerih je pogled nanj, tako od blizu, kot tudi od daleč, nekaj čisto posebnega. Pogledali si bomo stari del mesta, ki je bil leta 1990 razglašen za Unescovo svetovno dediščino, nato pa se bomo podali na približno 15 km dolgo krožno pot po okoliškem gričevju. Ljubitelji fotografije bodo zagotovo izkoristili številne priložnosti za posnetke čudovitih pogledov na 14 še ohranjenih stolpov mesta, sladokusci pa si bodo lahko privoščili lokalne poslastice v eni izmed kmetijj na poti. Na domačijo se bomo vrnili proti večeru.

DAN 3

VAL D' ORCIA

Takoj po zajtrku se bomo zapelajli do San Quircia, kjer se bomo peš podali na nekaj več kot 16 km dolgo krožno pot, eno izmed najlepših pohodniških poti po pokrajini imenovani Val D' Orcia, ki je danes del UNESCO-ve dediščine. Pot nas bo popeljala vse do Pienze, idealnega renesanšnega mesta s prečudovitim starim središčem (pod zaščito UNESCA). Po vrnitvi v San Quircio se bomo z avtom zapeljali proti Monte Amiate, kjer se nahajajo prečudovite divje terme sredi sanjske pokrajine. Vse je posuto z belim puhom, med drevesi in skalami se dvigajo popolnoma beli strjeni slapovi, loki in mostovi. Ta pojav je posledica bora, s katerim so vode bogate in ki se nalaga na vse, tudi na kopalce. Kontrast z zelenjem okolice je edinstven, prav tako tudi barvni odtenki termalne vode, ki se meša z vodo v potoku. Na domačijo se bomo vrnili v poznih večernih urah.

DAN 4

SRCE CHIANTIJA IN SIENA

Takoj po zajtrku se bomo zapeljali proti vasi Lecchi, od koder bomo začeli našo 15 km dolgo pohodniško krožno pot po karakteristišni pokrajini imenovani srce Chiantija. Pot nas bo vodila mimo starodavnih štirikotnih utrdb, majnih kmetij, razglednih mest, ki nudijo pogled na prečudovito pokrajino vse do Siene in gradu Monteluco, zgrajenega leta 1100 . Po ogledu njegove impozantne strukture se bomo vrnili na izhodiščno točko v Lecchi in se z avtom zapeljali do Siene, enega izmed najlepših srednjeveških mest v Italiji. Na sprehodu skozi mesto si bomo med drugim ogledali znameniti trg Piazza del Campo na katerem se odvija sloviti « Palio« (strastna konjska dirka), mogočno katedralo in stolp Torre del Mangia, s katerega je (po 500 stopnicah) čudovit razgled na mesto. Vrnitev na domačijo v poznih večernih urah.

DAN 5

PROSTO (FAKULTATIVNI IZLET PISA)

Današnji dan je namenjen počitku oziroma služi kot rezervni dan, v kolikor bi imeli kak dan malo slabše vreme. V kolikor bo želja se bomo zapeljali v Firence, kjer bomo samostojno odkrivali skrite kotičke mesta, ali pa obiskali kakšen muzej.
Dan pa lahko izkoristimo tudi z izletom v Piso. Takoj po zajtrku se bomo zapelajli proti Pisi, znani po vsem svetu zaradi znamenitega poševnega stolpa na Piazza dei Miracoli. Gdor bo želel, se bo lahko povzpel nanj, nato pa si bomo pogledali še srednjeveško katedralo, in krstnico.
Sledi prijeten sprehod ob reki Arno vse do starodavne palače Palazzo dell'Orologio in trga Piazza dei Cavalieri, kjer je bila nekoč osrednja mestna oblast, nato pa sedež viteškega reda svetega Štefana. V palači Palazzo della Carovana s pogledom na trg je tudi prestižna šola Scuola Normale di Pisa. Popoldan se bomo zapeljali do domačije sredi bogatega oljčnega nasada na pobočju gore Monte Pisano, od koder se razprostira čudovit razgled na Pisansko nižino vse do Livorna. Gdor bo želel, se bo lahko sprehodil po nasadu, poizkusil njihovo deviško olje in po želji tudi kupil.

DAN 6

NARAVNI REZERVAT TOMBOLI

Takoj po zajtrku se bomo odpeljali proti Naravnemu rezervatu Tomboli, enemu izmed najlepših italijanskih gozdov. Na poti se bomo ustavili v presenetljivi pokrajini, imenovani Hudičeva dolina, kjer si bomo pogledali zanimiva geološka pojava: » fumarole« z borovo kislino in gejzirje. V rezervatu Tomboli se bomo odpravili na pohod po dolgih sipinah, prekritimi z gostim rastlinjem, ki se od plaže raztezajo proti notranjosti obalnega pasu in predstavljajo značilen ekosistem, bogat z gosto in raznoliko vegetacijo, ki se razlikuje od morja proti zaledju. Kdor bo želel, bo lahko zaplaval v kristalno čistem morju. Na poti proti domačiji se bomo (v kolikor nam bo čas dopuščal) ustavili še v Volterri, očarljivem srednjeveškem mestecu na vrhu hriba. Vrnitev na domačijo v poznih večernih urah. (mogoče bi bilo bolje, da izpustimo Volterro, da ne bo preveč natrpan program?)

DAN 7

KLASIČNA VINSKA POT PO CHIANTI-JU

Takoj po zajtrku se bomo zapeljali proti Raddi, starodavni srednjeveški vasi, ki je bila leta 1200 sedež Lige Chianti. Pogledali si bomo elegantne palače, obzidje in stari mlin, nato pa se bomo napotili na 19 km dolgo krožno pot, ki nas bo popeljala po okoliških hribih, na katerih tradicija vina sega več kot 2000 let v preteklost, ko so dragocene trte gojili že v etruščanskem obdobju. Poleg znamenitih vinogradov in starodavnih utrjenih vasi znanih po proizvodnji visoko cenjenega vina Chianti Classico si bomo na poti pogledali tudi majhno kapelico iz 18 stol., skrito med listjem in obdano s cipresami in starodavno romansko cerkev iz 12 stol. Santa Maria Novella. Dan bomo zaključili z degustacijo vin v eni izmed številnih vinskih kleti.

8.DAN:

TOSKANA - FIRENCE

Prosto po Firencah, nakupi, vračanje domov.

*Program Toskana za pohodnike se lahko spremeni zaradi vremenskih razmer, logistike (spremenjeni vozni redi rednih linij) in drugih razlogov.

Cena: Toskana za pohodnike

 • Termin :
  18.09.2021 - 25.09.2021
  18.10.2021 - 25.10.2021
 • Redna cena potovanja:
  898 €
 • popusti za prijavo 6 potnikov - individualni program
 • Doplačilo v primeru 5 prijavljenih znaša 100 €.
 • Najmanjše število udeležencev je 5, največje število udeležencev pa 7

Cena vključuje:

 • vse prevoze po programu
 • nočitve v čudovitem toskanskem penzionu na osnovi dvoposteljne sobe
 • organizacijo potovanja in slovensko spremstvo na poti
 • svetovanje in pomoč pri pripravi na potovanje
 • predstavitev potovanja
 • DDV

 • Cena ne vključuje:

 • osebne opreme
 • pijače
 • hrane
 • stroškov izven programa
 • ostalih aktivnosti izven programa
 • morebitnih vstopnin v muzeje
 • prevoza na zbirno mesto (Ljubljana)
 • stroškov v povezavi s Covid-19 (testiranja, cepljenja)

 • Doplačila:

 • enostavno zavarovanje rizika odpovedi: 50 €
 • razširjeno zavarovanje rizika odpovedi: 95 €
 • paket fleksibilnost: 110 €
 • doplačilo za enoposteljno sobo: 200 €
 • prevoz na zbirno mesto (po ceniku prevoznika)


 • Popusti:

 • popusti za prijavo 6 potnikov - individualni program • Ob prijavi na program Toskana za pohodnike potnik poravna operativne stroške v višini 350 €. Ostali del cene programa potnik plača najkasneje 45 dni pred potovanjem. Nudimo vam tudi zavarovanje rizika odpovedi potovanja, ki ga je potrebno vplačati ob prijavi na potovanje. Zgoraj omenjeni pogoji za program Toskana za pohodnike veljajo za prijave do 45 dni do predvidenega odhoda. V kolikor je do odhoda manj dni, so pogoji prijave lahko drugačni.

  Za vstop v Italijo je dovolj osebna izkaznica.
  Večina držav vstop pogojuje z negativnimi PCR testi ali dokazilom o cepljenju, ter izjemoma s potrdilom o prebolevnosti za virusom. Točne zahteve za vstop v državo vam bomo sporočili ne prej kot 2 tedna pred odhodom z namenom, da so podane informacije za vstop v državo najbolj točne. Prav tako dopuščamo možnost, da se pogoji spremenijo tudi kasneje, vendar vas bomo o vseh morebitnih spremembah sproti obveščali.

  Brezskrbna rezervacija programa Toskana za pohodnike

  Lifetrekova Covid garancija

  V kolikor je potovanje odpovedano vsa vplačila vrnemo. Velja za odpovedi s strani turistične agencije (zaprte meje, obvezna karantena na lokaciji). Garancija velja v primeru, ko program odpove turistična agencija Lifetrek. V primeru potnikove odpovedi, pa se upošteva naše splošne pogoje.

  Paket fleksibilnost

  Paket fleksibilnost je opcija, ko lahko program kadarkoli odpoveste, mi pa vas po razlogu ne sprašujemo.
 • Program lahko odpoveste z razlogom ali brez do 31 dni pred odhodom, organizator potovanja pa povrne vsa vplačila za program(iz vračila je izključen znesek za opcijo fleksibilnost).
 • Program lahko odpoveste tudi v obdobju, če je do odhoda manj kot 30 dni in več kot 16 dni, v tem primeru pa vam izdamo dobroimetje v višini vplačil, ki je unovčljivo 2 leti(iz vračila je izključen znesek za opcijo fleksibilnost).
 • Program lahko odpoveste tudi če je do odhoda 15 dni ali manj, v tem primeru pa vam izdamo dobroimetje v višini polovice vplačil oz. 50% celotne vrednosti programa, ki je unovčljivo 2 leti (iz vračila je izključen znesek za opcijo fleksibilnost). Polovico vplačila pa zadrži agencija
 • Toskana za pohodnike

  Toskana za pohodnike: od 898 €* (redna cena od: 898 €)

  18.09.2021 - 25.09.2021
  18.10.2021 - 25.10.2021

  *. Redno ceno znižamo:

 • popusti za prijavo 6 potnikov - individualni program


 • Toskana za pohodnike s turistično agencijo Lifetrek


  blank
  blank

  Oddajte povpraševanje

  Povpraševanje

  Toskana za pohodnike

  18.09.2021 - 25.09.2021
  18.10.2021 - 25.10.2021

  Trajanje programa:

  8 DNI

  Cena od:

  898 €

  Država:

  ITALIJA

  Morda vas zanima tudi:

  Gruzija treking

  JUNIJ, AVGUST, SEPTEMBER

  998 €

  Svaneti je zagotovo najlepši predel Gruzije. Čudovite kulise, mogočno gorovje in ogromna kulturna zapuščina! Treking med Mestijo in najvišje ležečo vasjo v Evropi, Ušgulijem


  Treking Pireneji

  JULIJ, SEPTEMBER

  948 €

  Pireneji treking - znamenite transverzale, po veličastni Visoki poti s kombinacijo GR10 in GR11. Vrhunski treking po grebenih med Španijo in Francijo.


  Treking Korzika

  AVGUST, SEPTEMBER

  798 €

  Korzika Treking po GR20 - treking znamenite transverzale. Ena najlepših poti na svetu. Vzpon na Monte Cinto, najvišji vrh Korzike. Kopanje v tolmunih in ...


  Treking Škotska

  JULIJ, AVGUST, SEPTEMBER

  Treking Škotska za vse pustolovce! Pripravite se na mogočno škotsko višavje. Z agencijo Lifetrek na Škotsko! Najvišji vrh Velike Britanije Ben Nevis.


  Treking Tour du Mont Blanc

  AVGUST

  868 €

  Za vas smo pripravili znameniti treking Tour du Mont Blanc. Trekinga smo malenkostno prilagodili, tako da je izvedljiv v enem tednu. Treking bomo začeli v italijanskem mestu Courmayeur in ga končali v francoskem mestu Chamonix. Treking Tour du Mont Blanc tehnično ni zahteven in kljub skrajšani različici ponuja čudovite razglede in neponovljive sončne vzhode in zahode. Pridružite se nam na trekingu Tour du Mont Blanc.


  Via Francigena: treking v Italiji

  MAJ, JUNIJ, SEPTEMBER

  648 €

  Via Francigena je ime več kot 1000 let stare in približno 2000 km dolge romarske poti, ki poteka iz angleškega stolnega mesta Cantenbury, preko Francije, Švice in Italije vse do Vatikana. V srednjem veku je bila to pomembna cesta in romarska pot ne-le za vse tiste, ki so želeli obiskati Sveti sedež, pač pa tudi za trgovce, razbojnike in preproste ljudi.


  Toskana za pohodnike

  MAJ, JUNIJ, SEPTEMBER

  898 €

  Toskana je zakladnica zgodovinskih zakladov, ki je edinstvena na svetu. Bogata je z umetniškimi mesti in majhnimi slikovitimi vasicami z ogromno kulturno dediščino, izjemna pa je tudi zaradi svoje očarljive pokrajine z umirjenim podeželjem ter položnim gričevjem. Če k temu dodamo še čudovito obalo z otoki, zaščitene parke, geotermalne pojave in nenazadnje še kuhinjo, ki je preprosta in pristnega okusa, ter vina, ki so ena najboljših na svetu, je razlogov za obisk Toskane res veliko.