Lifetrek >> Potovanja >> Tour de France

Tour de France | Lifetrekova francoska pentlja

Letos bomo ljubiteljem kolesarstva omogočili obisk Toura z ogledom dveh gorskih etap v Pirenejih in cilj na Elizejskih poljanah v Parizu.

Tour de France

18.07.2022 - 25.07.2022

Trajanje programa:

8 DNI

Cena od:

648 €
Tour de France
Tour de France

Tour de France

18.07.2022 - 25.07.2022


Cena od:

648 €


TOUR DE FRANCE 2022 (AZURNA OBALA, PIRENEJI, PARIZ)

Tour de France je najpomembnejša kolesarska dirka, letos bo že v 108. izvedbi. Lanskoletna je minila v znamenju Slovencev, saj sta Tadej Pogačar in Primož Roglič bila epski boj za zmago. Letos bomo ljubiteljem kolesarstva omogočili obisk Toura z ogledom dveh gorskih etap v Pirenejih in cilj na Elizejskih poljanah v Parizu. Vendar ne bo ostalo samo pri kolesarstvu, saj si bomo ogledali del obširnega gorovja in francosko glavno mesto, obiskali pa bomo tudi Azurno obalo.

Tour de France - 17. etapa

17. etapa dirke od Mureta do najvišje točke v Pirenejih, prelaza Portet (2215 m), bo dolga 178 kilometrov in se šteje med klasične gorske etape. V okolici St-Lary-Soudana bomo pričakali kolesarje, ki se bodo na koncu spoprijeli s 16 kilometrskim klancem z naklonino 9%. Po zaključku etape nas bo čakala še vožnja v sosednjo gorsko dolino reke Gave do turističnega kraja Luz-St-Sauveur, namestitev v hotelu.
Tour de France - Gavarnie

Tour de France - 18. etapa

18. etapa od Pauja do Luz Ardidena (1715 m) bo sicer dolga »samo« 130 kilometrov, vendar bo vmes tudi vzpon na znameniti prelaz Tourmalet (2115 m), ki je favoritom že večkrat prekrižal račune. Zadnji vzpon do cilja je dolg 17 km s povprečnim naklonom 7,6 %.
Tour de France - Tourmalet

Etape v Pirenejih

Gorske etape v Pirenejih so za avtobuse nedostopne, zato se bomo že zjutraj peš podali proti atraktivnim predelom trase in ustvarili t.i. slovenski ovinek. Hoja bo po urejenih pešpoteh in tehnično ni zahtevna. Vsak pa si lahko etapo pogleda tudi na ravninskem delu v dolini.

Program: Tour de France

DAN 1

LJUBLJANA - ITALIJA

Večerni odhod z avtobusom iz Slovenije in vožnja proti Italiji.

DAN 2

ITALIJA- AZURNA OBALA - LURD

Vožnja po avtocesti mimo Benetk in Bologne do Azurne obale. Postanek v Monaku z ogledom Monte Carla. Povzpeli se bomo na hrib, od koder je lep razgled na mondeno letovišče in obiskali bomo stolnico z grobnico vladarske družine Grimaldijev ter trg s knežjo palačo, potem pa se bomo zapeljali po trasi dirke formule 1 mimo znamenite igralnice. Vožnjo bomo nadaljevali ob Sredozemskem morju mimo Nice in znanih provansalskih mest ter Carcassona in Toulousa. Večerni prihod v romarsko središče Lurd, nastanitev v hotelu.

DAN 3

LURD - 17.ETAPA TOUR DE FRANCE - LUZ ST SAUVEUR

Po zajtrku ogled romarskega središča, ki ga letno obišče šest milijonov obiskovalcev in se poklonijo Devici Mariji, ki naj bi se 1858. prikazala revni deklici Bernardki. Obiskali bomo baziliko, ki jo krasi tudi mozaik patra Marka Ivana Rupnika in znamenito skalno votlino z Marijo. Nekaj časa bo tudi za samostojno ogledovanje. Sledila bo vožnja v dolino reke Neste, ki priteče izpod osrednjega grebena Pirenejev, do mesta St-Lary-Soudan, ki bo ta dan v znamenju Francoske pentlje.
17. etapa dirke od Mureta do najvišje točke v Pirenejih, prelaza Portet (2215 m), bo dolga 178 kilometrov in se šteje med klasične gorske etape. V okolici St-Lary-Soudana bomo pričakali kolesarje, ki se bodo na koncu spoprijeli s 16 kilometrskim klancem z naklonino 9%. Po zaključku etape nas bo čakala še vožnja v sosednjo gorsko dolino reke Gave do turističnega kraja Luz-St-Sauveur, namestitev v hotelu.

DAN 4

18. ETAPA TOUR DE FRANCE

Po zajtrku bo nekaj časa za pohajkovanje po turističnem kraju, potem pa se bomo odpravili na traso 18. etape Toura, da bomo našli primerno atraktivno točko, kjer bomo spodbujali kolesarje, upamo, da tudi uspešne slovenske.
18. etapa od Pauja do Luz Ardidena (1715 m) bo sicer dolga »samo« 130 kilometrov, vendar bo vmes tudi vzpon na znameniti prelaz Tourmalet (2115 m), ki je favoritom že večkrat prekrižal račune. Zadnji vzpon do cilja je dolg 17 km s povprečnim naklonom 7,6 %. Povratek v hotel.

DAN 5

GAVARNIE - PARIZ

Po zajtrku se bomo odpeljali v ledeniško dolino Gavarnie, ki spada v svetovno naravno dediščino Unesca. Odlikuje se s strmimi pobočji in slapovi. Cela dolina je zaščitena, promet po zadnjem delu doline ni dovoljen, zato se bomo v zatrep doline odpravili peš, hoje je za dve uri. Vmes bomo že občudovali Veliki slap (Grand Cascade), ki je eden najvišjih v Evropi. Slap bomo lahko ogledovali od okrepčevalnice ali pa se odpravili prav do slapu. V okolici je še nekaj razglednih točk, vse bo odvisno od vremena. Povratek v Luz-St-Sauveur in priprava na vožnjo proti Parizu. Zvečer odhod in nočna vožnja.

DAN 6

PARIZ

Nočna vožnja skozi osrednjo Francijo mimo Bordeauxa, Poitiersa in Orleansa z jutranjim prihodom v Pariz. Sledil bo informativni ogled francoskega glavnega mesta in obisk nekaterih znamenitosti. Začeli bomo na obrežju Sene in se najprej podali do Eifflovega stolpa, mimo Vojaške šole nadaljevali pot do monumentalne zgradbe Invalidov, kje počivajo veliki Francozi z Napoleonom na čelu. Od tam ni več daleč do trga Concorde z egiptovskim obeliskom, kjer se začenjajo Elizejske poljane, kjer bo naslednji konec kolesarske dirke. Sprehodili se bomo še do Slavoloka zmage in morda našli čas za postanek v kakšnem bistroju. Nastanitev v hotelu

DAN 7

PARIZ - 21 ETAPA TOUR DE FRANCE - SLOVENIJA

Po zajtrku bomo nadaljevali z našim spoznavanjem Pariza ali pa boste sami spoznavali avenije, trge in parke. Začeli bomo pri katedrali Notre Dame, kjer bodo začeli z obnovitvenimi deli po katastrofalnemu požaru. Na drugem bregu Sene je mestna hiša, potem pa ni več daleč do znamenitega Louvra. Po dogovoru boste seveda lahko obiskali kakšnega od številnih muzejev ali drugo znamenitost. Popoldne se bomo posvetili zaključku Toura. 21. etapa je dolga 112 kilometrov in se zaključuje na Elizejskih poljanah, zadnja etapa mineva v predstavitvi najboljših in s proglasitvijo zmagovalcev. Upajmo, da bodo zraven tudi slovenski kolesarji.
Zvečer se bomo z avtobusom odpeljali proti Sloveniji.

DAN 8

LJUBLJANA

V nočni vožnji se bomo zapeljali mimo Metza in Stuttgarta do doma, kamor bomo prispeli v poznih popoldanskih urah.

*Program Tour de France se lahko spremeni zaradi vremenskih razmer, logistike (spremenjeni vozni redi rednih linij) in drugih razlogov.

Cena: Tour de France

Datum Opomba Cena Akcijska cena
18.07.2022 - 25.07.2022 648 € 648 €*
 • Redna cena potovanja:
  648 €
 • popust za manjše skupine z vsaj 6 prijavljenimi
 • Cena v primeru skupine do 34 udeležencev znaša 810 €, v primeru do 39 udeležencev je cena programa 755 €, v primeru do 44 udeležencev je cena programa 705 € in v primeru do 49 udeležencev je cena programa 668 €
 • Minimalno število oseb na potovanju je 30. Največje število oseb v skupini je 55

Cena vključuje:

 • korona garancijo vseh vplačil [več informacij]
 • avtobusni prevozi po programu
 • spanje v hotelih po predvidenem programu
 • organizacijo potovanja in slovensko spremstvo na poti
 • svetovanje in pomoč pri pripravi na potovanje
 • predstavitev potovanja in srečanje potnikov
 • DDV

 • Cena ne vključuje:

 • hrane
 • pijače
 • napitnin
 • doplačil za enoposteljno sobo v hotelu
 • stroškov osebne narave
 • stroškov izven programa
 • stroškov v povezavi s Covid-19 (testiranja, cepljenja)

 • Doplačila:

 • enostavno zavarovanje rizika odpovedi: 30 €
 • razširjeno zavarovanje rizika odpovedi: 60 €
 • paket fleksibilnost: 80 €
 • doplačilo za enoposteljno sobo: 100 €
 • prevoz na zbirno mesto (po ceniku prevoznika)


 • Popusti:

 • popust za manjše skupine z vsaj 6 prijavljenimi • Ob prijavi na program Tour de France potnik poravna operativne stroške v višini 200 € €. Ostali del cene programa potnik plača najkasneje 45 dni pred potovanjem. Nudimo vam tudi zavarovanje rizika odpovedi potovanja, ki ga je potrebno vplačati ob prijavi na potovanje. Zgoraj omenjeni pogoji za program Tour de France veljajo za prijave do 45 dni do predvidenega odhoda. V kolikor je do odhoda manj dni, so pogoji prijave lahko drugačni.

  Za potovanje na Tour de France zadostuje osebna izkaznica.
  Večina držav vstop pogojuje z negativnimi PCR testi ali dokazilom o cepljenju, ter izjemoma s potrdilom o prebolevnosti za virusom. Točne zahteve za vstop v državo vam bomo sporočili ne prej kot 2 tedna pred odhodom z namenom, da so podane informacije za vstop v državo najbolj točne. Prav tako dopuščamo možnost, da se pogoji spremenijo tudi kasneje, vendar vas bomo o vseh morebitnih spremembah sproti obveščali.

  Tour de France

  Datum Opomba Cena Akcijska cena
  18.07.2022 - 25.07.2022 648 € 648 €*

  *. Redno ceno (648 €) znižamo:

 • popust za manjše skupine z vsaj 6 prijavljenimi


 • Tour de France s turistično agencijo Lifetrek

 • ogled dveh gorskih etap Tour de France
 • ogled zadnje etape Tour de France
 • izjemna kulisa Pirenejev
 • ogled Pirenejev
 • izjemna priložnost za ogled najbolj atraktivnih etap letošnjega toura

 • Brezskrbna rezervacija programa Tour de France

  Lifetrekova Covid garancija

  V kolikor je potovanje odpovedano vsa vplačila vrnemo. Velja za odpovedi s strani turistične agencije (zaprte meje, obvezna karantena na lokaciji). Garancija velja v primeru, ko program odpove turistična agencija Lifetrek. V primeru potnikove odpovedi, pa se upošteva naše splošne pogoje.

  Paket fleksibilnost

  Paket fleksibilnost je opcija, ko lahko program kadarkoli odpoveste, mi pa vas po razlogu ne sprašujemo.
 • Program lahko odpoveste z razlogom ali brez do 31 dni pred odhodom, organizator potovanja pa povrne vsa vplačila za program (iz vračila je izključen znesek za opcijo fleksibilnost).
 • Program lahko odpoveste tudi v obdobju, če je do odhoda manj kot 30 dni in več kot 16 dni, v tem primeru pa vam izdamo dobroimetje v višini vplačil, ki je unovčljivo 2 leti (iz vračila je izključen znesek za opcijo fleksibilnost).
 • Program lahko odpoveste tudi če je do odhoda 15 dni ali manj, v tem primeru pa vam izdamo dobroimetje v višini polovice vplačil oz. 50% celotne vrednosti programa, ki je unovčljivo 2 leti (iz vračila je izključen znesek za opcijo fleksibilnost). Polovico vplačila pa zadrži agencija • blank
  blank

  Oddajte povpraševanje

  Povpraševanje

  Tour de France

  18.07.2022 - 25.07.2022

  Trajanje programa:

  8 DNI

  Cena od:

  648 €

  Država:

  Francija

  Morda vas zanima tudi:

  JULIJ

  od 648 €


  Rezerviraj in odpotuj

  Tour de France

  18.07.2022 - 25.07.2022


  Cena od:

  648 €