Lifetrek >> Trekingi >> Sibirija treking

Sibirija treking | Turistična agencija Lifetrek

Treking Sibirija z agencijo Lifetrek. Podajte se v nokrnjeno naravo Rusiji. Pohodništvo na Altaju. 10 dni trekinga z neponovljivimi razgledi

Sibirija treking

20.07.2023 - 02.08.2023

Trajanje programa:

14 DNI

Cena od:

2198 € 2098 €
treking v Sibiriji
treking v Sibiriji

Sibirija treking

20.07.2023 - 02.08.2023


Cena od:

2198 € 2098 €


Sibirija treking

Treking Južna Sibirija in Altaj

14 dnevni treking na Altaju in doživetje neokrnjene narave južne Sibirije – Velika pustolovščina na Altaju – Najslikovitejši treking v Sibiriji: po slikovitih poteh od reke Katun do najvišje gore Sibirije Beluhe – 10 dni čez prelaze z nepozabnimi razgledi – ledeniške doline s kristalno čisto vodo – jezera kot modra in zelena ogledala – vzpon na 3060m visok Kara Tjurek z veličastnim pogledom na Beluho – dolina Jarlu ali Vrata bogov – sedmero jezer pod Beluho – daleč od ponorelega sveta.

Altaj

Področje ima zanimivo geografsko značilnost, ki je ne moremo prezreti. Beluha je namreč skoraj enako oddaljena od vseh treh oceanov, kar nakazuje izrazito celinsko lego sredi Azije, na stičišču držav Rusije, Kazahstana, Kitajske in Mongolije. Na Altaju je več kot 7000 jezer in številna bomo na naši poti srečevali tudi mi. Obiskali bomo dve čudoviti dolini – dolino Akkem in Kučerlinsko dolino.

Altaj

Južna Sibirija oziroma Altaj ponuja nepozabni treking

Treking bo potekal ob spremljavi konj, ki bodo nosili naš tovor in hrano. Spremljali nas bodo domačini konjevodci in vodič, ki nam bodo pripravili tabor in hrano. Spali bomo v šotorih, jedli bomo domačo hrano, pili iz zdravilnih vodnih izvirov, se kopali v ledeniških rekah in kristalno čistih potokih. Treking do Beluhe je čudovito doživetje in sanjska želja pravih ljubiteljev narave in pohodništva.

Altaj

Z Lifetrekom na treking na Altaj

Agencija Lifetrek je specializirana agencija z dolgoletnimi izkušnjami pri izvajanju aktivnih počitnicah in trekingov. Treking v Sibiriji smo skrbno pripravili, ker se zavedamo naporov in različne telesne pripravljenosti. Naše izkušnje s trekingom so zagotovilo, da lahko program izpelje vsak. Ker vemo, da za večdnevno hojo potrebuje telo več energije in tudi čas za regeneracijo, smo program sestavili tako, da ob odlični domači hrani in občasnih počitkih, vsaj dan brez težav dosežemo načrtovan cilj. Ob Akkemskem jezeru pod Beluho in ob Kučerlinskem jezeru pa sta dva dneva namenjen počitku. Treking traja 10 dni. Naši vodniki so domačini, ki poznajo vsako stezico, vremenske razmere in najlepša mesta za oddih, pa tudi turistom nepoznane izvire zdravilnih voda, ki jih Altajci imenujejo Aržan suj.

Program: Sibirija treking

1.DAN

LJUBLJANA – MOSKVA – GORNO ALTAJSK

V primeru odhoda z letališča Ljubljana se zberemo na samem letališču, v kolikor bomo leteli z enega od bližnjih letališč, se zberemo v Ljubljani in se do letališča odpeljemo s kombijem. Letimo najprej v Moskvo in od tam v Gorno Altajsk, glavno mesto Republike Altaj.

2.DAN

GORNO ALTAJSK – KANSKA DOLINA – UST KAN – UST KOKSA – TJUNGUR – KUČERLA

Na letališču pristanemo zgodaj zjutraj. Tam nas bo čakal kombi, s katerim se odpeljemo do našega izhodišča za treking – 400 km oddaljene vasi Kučerle. Slikovita vožnja po raznoliki pokrajini traja skoraj ves dan: po Čujskem traktu (cesta, ki pelje v Mongolijo – del bivše svilene ceste) do izvira Aržan suj, čez 1700 m visok Semenski preval v Kansko dolino, kjer imamo postanek za kosilo. Nadaljujemo pot čez stepsko pokrajino do Ust Kokse in potem ob Katunu do Tjungura (v prevodu šamanski boben) in nato preko reke v Kučerlo, zadnjo naseljeno vasico pred nenaseljenim območjem okoli Beluhe. Tam nas čakajo domačini in nas pogostijo s tradicionalno altajsko večerjo. Po večerji se sprostimo v ruski savni in okopamo v Kučerli, ki teče ob naši bazi. Spimo v tradicionalnem altajskem bivališču ailu ali v šotorih.

3.DAN

1 DAN TREKINGA: KUČERLA – SKALNI PETROGLIFI – TABOR

Po obilnem altajskem zajtrku se odpravimo na pot – sprva na terenskem transportnem vozilu do pešpoti ob Kučerli. Cilj prvega dne je sveto mesto – Kujlju s petroglifi ali skalnimi poslikavami, starimi več kot 5000 let. Nekoč je bilo to obredno mesto in na poljani ob tem kulturno-zgodovinskem spomeniku bomo prenočili.

4.DAN

TABOR – KUČERLINSKO JEZERO

Pot nadaljujemo po slikoviti poti ob reki Kučerli, skozi tajgo s sibirskimi cedrami, macesni in brezami do Kučerlinskega jezera. Na obali jezera s čudovitim razgledom na gorske hrbte proti Kazahstanu, nas bo čakal tabor in okusna večerja.

5.DAN

KUČERLINSKO JEZERO

Dan je namenjen regeneraciji, sproščanju, lažjim sprehodom ob jezeru, kopanju in druženju.

6.DAN

KUČERLINSKO JEZERO – KARA TJUREK – AKKEMSKO JEZERO

Po zajtrku nas pot več ur vodi po razgibanih prostranstvih in nato vedno bolj strmo navzgor do prelaza Kara Tjurek, 3060 m (v prevodu Črno srce). Razgled z vrha prelaza je pravljičen – od tu je najlepši pogled na vse tri vrhove Beluhe. Po daljšem počitku na vrhu prelaza se spuščamo proti ledeniškemu Akkemskemu jezeru, kjer nam bodo naši vodniki že pripravili tabor in večerjo. Tu bomo prenočili štirikrat.

7.DAN

AKKEMSKO JEZERO IN DOLINA JARLU

Po zajtrku se bomo odpravili v dolino Jarlu, ki jo Altajci imenujejo tudi Vrata bogov. To je cilj mnogih pohodnikov z vseh koncev sveta, ki so tu okrog šamanskega kamna zgradili kamnito mesto. Dolina je polna izvirov in planik. V dolino Akkem se vračamo okoli poldneva na kosilo in počitek do večerje.

8.DAN

AKKEMSKO JEZERO IN SEDMERA JEZERA

Z doline Akkem se bomo strmo dvignili na planoto pod goro Ak Ajuk in si ogledali vseh sedem jezer, ki imajo različne barve. Altajci pravijo, da je to sveto mesto, ki so ga obiskali vsi modreci – Lao Tse, Buda, Mohamed, Kristus in Mahatme. Občudovali bomo ledenike nad planoto in čudovito vegetacijo. Popoldan sledi spust v dolino, kjer nas bo čakala večerja.

9.DAN

AKKEMSKO JEZERO, KAPELICA SV.MIHAELA, LEDENIK POD BELUHO

Zadnji dan, ki ga bomo preživeli v tem veličastnem okolju. Po zajtrku se odpravimo na celodnevni izlet pod samo Beluho, mimo kapelice Sv.Mihaela do ledenika, iz katere priteče mogočna reka Akkem.

10.DAN

AKKEMSKO JEZERO, TRI BREZE, KUČERLA

Ob reki Akkem se bomo po slikoviti poti spuščali v dolino do Treh brez, kjer nas bo čakal terenski transporter in nas prepeljal v Kučerlo. Po napornem dnevu se bomo okrepili z altajsko večerjo in rusko savno.

11.DAN

KUČERLA – TJUNGUR – PRITOK AKKEMA V KATUN – KUČERLA

Po zajtrku se bomo odpravili na pot do sotočja rek Akkem in Katun skozi tajgo in čez poljane s čudovitim rastlinjem. Vsa sotočja rek veljajo na Altaju za mesta sile ali moči. Zato si bomo tam nabrali moči in se proti večeru okrepljeni vrnili v Kučerlo, kjer nas bo čakala kot običajno okusna večerja, savna in seveda počitek ob šumeči reki.

12.DAN

KUČERLA – TJUNGUR – PRITOK KUČERLE V KATUN – KUČERLA

Zadnji dan trekinga se po zajtrku odpravimo do mesta, kjer se v Katun izlije reka Kučerla. Po desnem bregu reke se bomo odpravili do velike peščene plaže, zaplavali v Katunu, se sončili in počivali. Po poti do Kučerle si bomo na poljanah lahko nabrali okusne jagode, ki so precej drugačne od naših in imajo nepozaben okus. Zvečer nas bodo domačini slavnostno pogostili in kot je pri njih običaj – v slovo tudi obdarili.

13.DAN

KUČERLA – VERHNIJ UJMON – UST KOKSA – GORNO ALTAJSK

Zgodaj zjutraj se poslovimo od domačinov in se s kombijem odpeljemo proti Gorno Altajsku. Na poti se ustavimo v mestu Verhnji Ujmon, kjer si ogledamo muzej N.K. Roericha in galerijo kamnov. Nadaljujemo pot do Ust Kokse, kjer se ustavimo za kosilo in pred prihodom v Gorno Altajsk še za večerjo v restavraciji z odličnimi altajskimi šašliki (veliki ražnjiči). Po nastanitvi v hotelu se odpravimo v mesto po nakupih spominkov in altajskih specialitet.

14.DAN

GORNO ALTAJSK – MOSKVA – LJUBLJANA

Zgodaj zjutraj se po zajtrku iz hotela odpeljemo proti letališču. Na letališču imamo nekaj časa še za nakup altajskih spominkov in daril. Letimo v Moskvo in od tam proti domu. Predviden čas prihoda je okrog 20h.

*Program Sibirija treking se lahko spremeni zaradi vremenskih razmer, logistike (spremenjeni vozni redi rednih linij) in drugih razlogov. Prevozi na rednih linijah (letalski, avtobusni...) so lahko brez slovenskega spremstva.

Cena: Sibirija treking

Datum Opomba Cena Akcijska cena
20.07.2023 - 02.08.2023 2198 € 2098 €*
 • Redna cena potovanja:
  2198 €
 • Akcijska cena potovanja:
  od 2098 €*
  *Akcijska cena velja glede na čas prijave. Redno ceno programa (2198 €) znižamo:

  100 € za prijave do 15. aprila

 • Brez doplačil za majhne skupine!
 • Minimalno število oseb v skupini je 6, največje število oseb v skupini je 16.

Cena vključuje:

 • korona garancijo vseh vplačil [več informacij]
 • povratni letalski prevoz do izhodišča v Altaju (Gorno Altajsk ali Barnaul)
 • povratni transfer z zbirnega mesta do izhodiščnega letališča v kolikor let ni iz Brnika
 • letališke pristojbine in turistično takso
 • vse notranje transferje po programu
 • vizo za Rusijo
 • vsa potrebna notranja dovoljenja
 • spanje v Kučerli z zajtrkom in večerjo (2x)
 • spanje v hotelu (Gorno Altajsk ali Barnaul) z zajtrkom (1x)
 • spanje v šotorih v času trekinga
 • vse obroke in pijačo v času trekinga
 • vse storitve na trekingu, najem konjev za prenos opreme
 • vse takse
 • organizacijo potovanja in slovensko spremstvo na poti
 • svetovanje in pomoč pri pripravi na potovanje
 • predstavitev potovanja
 • DDV

 • Cena ne vključuje:

 • zavarovanje z asistenco v tujini s kritjem do 50.000 €
 • napitnin za lokalno prebivalstvo in vodnike
 • stroškov osebne narave
 • osebne opreme (šotor) in vseh stroškov izven programa
 • stroškov v povezavi s Covid-19 (testiranja, cepljenja)

 • Doplačila:

 • enostavno zavarovanje rizika odpovedi: 150 €
 • razširjeno zavarovanje rizika odpovedi: 265 €
 • paket fleksibilnost: 265 €
 • doplačilo za enoposteljno sobo: Samo v mestih (3x) - 60 €
 • prevoz na zbirno mesto (po ceniku prevoznika)


 • Popusti:

  100 € za prijave do 15. aprila
  Ob prijavi na program Sibirija treking potnik poravna operativne stroške v višini 800 €. Ostali del cene programa potnik plača najkasneje 45 dni pred potovanjem. Nudimo vam tudi zavarovanje rizika odpovedi potovanja, ki ga je potrebno vplačati ob prijavi na potovanje. Zgoraj omenjeni pogoji za program Sibirija treking veljajo za prijave do 45 dni do predvidenega odhoda. V kolikor je do odhoda manj dni, so pogoji prijave lahko drugačni.

  Slovenski državljani za vstop v Rusko federacijo potrebujejo vizum.
  Večina držav vstop pogojuje z negativnimi PCR testi ali dokazilom o cepljenju, ter izjemoma s potrdilom o prebolevnosti za virusom. Točne zahteve za vstop v državo vam bomo sporočili ne prej kot 2 tedna pred odhodom z namenom, da so podane informacije za vstop v državo najbolj točne. Prav tako dopuščamo možnost, da se pogoji spremenijo tudi kasneje, vendar vas bomo o vseh morebitnih spremembah sproti obveščali.

  Osnovne informacije o programu: Altaj treking s konji

  Treking po Altaju poteka s slovenskim spremstvom in domačimi altajskimi vodniki. Pri trekingu nas bo spremljalo tudi nekaj konj, ki nam bodo pomagali pri transportu opreme in hrane. Hodimo samo z nahrbtnikom in palicami. Brez potovanja do zadnje vasice in nazaj sam treking traja 10 dni in je zmerno naporen. Primeren je za vsakogar z dobro psihofizično kondicijo, od petnajstega leta dalje. Glede na razpon temperatur na področju trekinga, od -5 do 30 stopinj Celzija in glede na spremenljivo vreme je nujna primerna oprema za taborjenje (primeren šotor, podloga za v šotor in topla spalna vreča), treking nahrbtnik, pohodne palice in oblačila za vse vremenske razmere: predvsem lahka puhovka, anorak, dobra – nešumeča pelerina (preveč šumeča plaši konje), tople nogavice, termo pulover, pokrivalo za glavo, zip vrečke ali vrečke za smeti (da oblačila ostanejo suha) ter ostala osnovna oblačila; kratke hlače, majice, spodnje perilo, kopalke. Ostala nujna oprema: obutev (treking čevlji, lahki poletni čevlji), zaščitna krema proti soncu, sončna očala in higienski pribor iz naravnih sestavin, brisača, pribor za hrano (skodelica, krožnik, jedilni pribor), plastenka ali dve za vodo (ali termovka), zaščitna krema proti komarjem, fotoaparat. Hrana je domača. Zajtrk in večerja se kuhata na odprtih ognjiščih, kjer postavimo tabore in glede na to, da so obroki del obrednega druženja in celostnega bivanja in doživetja v naravi, kuhamo in pomivamo vsi in sicer izmenično, medtem, ko za ogenj redno skrbijo domačini. Malica med trekingom je hladna in energetsko primerna trekingu (domači kruh, sir, slanina, oreščki, suho sadje…). Na poti je povsod na voljo čista izvirska voda.

  Sibirija treking

  Datum Opomba Cena Akcijska cena
  20.07.2023 - 02.08.2023 2198 € 2098 €*

  *Akcijska cena velja glede na čas prijave. Redno ceno (2198 €) znižamo:

  100 € za prijave do 15. aprila  Sibirija treking s turistično agencijo Lifetrek

 • brez doplačila za majhne skupine
 • 10 dni trekinga v južni Sibiriji
 • povprečna dnevna razdalja okoli 12 km, povprečna dnevna višinska razlika 500 m
 • najvišja točka 3060m
 • lahki nahrbtniki (transport tovora s konji)
 • sveža pristna domača hrana, kuhanje na odprtih ognjiščih
 • domači vodniki Altajci iz zadnje vasi v dolini
 • spanje v šotorih ob rekah ali potokih

 • Brezskrbna rezervacija programa Sibirija treking

  Lifetrekova Covid garancija

  V kolikor je potovanje odpovedano vsa vplačila vrnemo. Velja za odpovedi s strani turistične agencije (zaprte meje, obvezna karantena na lokaciji). Garancija velja v primeru, ko program odpove turistična agencija Lifetrek. V primeru potnikove odpovedi, pa se upošteva naše splošne pogoje.

  Paket fleksibilnost

  Paket fleksibilnost je opcija, ko lahko program kadarkoli odpoveste, mi pa vas po razlogu ne sprašujemo.
 • Program lahko odpoveste z razlogom ali brez do 31 dni pred odhodom, organizator potovanja pa povrne vsa vplačila za program (iz vračila je izključen znesek za opcijo fleksibilnost).
 • Program lahko odpoveste tudi v obdobju, če je do odhoda manj kot 30 dni in več kot 16 dni, v tem primeru pa vam izdamo dobroimetje v višini vplačil, ki je unovčljivo 2 leti (iz vračila je izključen znesek za opcijo fleksibilnost).
 • Program lahko odpoveste tudi če je do odhoda 15 dni ali manj, v tem primeru pa vam izdamo dobroimetje v višini polovice vplačil oz. 50% celotne vrednosti programa, ki je unovčljivo 2 leti (iz vračila je izključen znesek za opcijo fleksibilnost). Polovico vplačila pa zadrži agencija • blank
  blank

  Oddajte povpraševanje

  Povpraševanje

  Sibirija treking

  20.07.2023 - 02.08.2023

  Trajanje programa:

  14 DNI

  Cena od:

  2198 € 2098 €

  Država:

  altaj

  Morda vas zanima tudi:

  JULIJ

  od 2198 €

  14 dnevni treking na Altaju in doživetje neokrnjene narave južne Sibirije – Velika pustolovščina na Altaju – Najslikovitejši treking v Sibiriji: po slikovitih poteh od reke Katun do najvišje gore Sibirije Beluhe – 10 dni čez prelaze z nepozabnimi razgledi – ledeniške doline s kristalno čisto vodo – jezera kot modra in zelena ogledala – vzpon na 3060m visok Kara Tjurek z veličastnim pogledom na Beluho – dolina Jarlu ali Vrata bogov – sedmero jezer pod Beluho – daleč od ponorelega sveta.


  Treking s konji

  Treking s konji Altaj

  JULIJ, AVGUST

  od 2998 €

  Jahanje in pohodništvo v Sibiriji? Neponovljivo izkustvo divje Rusije z agencijo Lifetrek. Altaj je neokrnjen predel Sibirije v Rusiji, ki ga moderna civilizacija še ni dosegla in je idealna destinacija za nepozabno avanturo.


  Rezerviraj in odpotuj

  Sibirija treking

  20.07.2023 - 02.08.2023


  Cena od:

  2198 € 2098 €