Lifetrek >> Gruzija >> Turno Smučanje >> Turno smučanje v Gruziji

Turno smučanje v Gruziji | turno po prostranstvih Svanetije

Turno smučanje v Gruziji (Svanetija) - smučarski raj na Kavkazu. Smučamo v najlepšem predelu Gruzije, čudovite kulise mogočnega gorovja. 8 dni od 1348€

Turno smučanje v Gruziji

13.03.2021 - 20.03.2021

Trajanje programa:

8 DNI

Cena od:

1348 €
turno smučanje v Gruziji
turno smučanje v Gruziji

TURNO SMUČANJE V GRUZIJI V NAJBOLJ NEOKRNJENEM PREDELU MISTIČNE GRUZIJE. ODKRIVANJE NOVEGA SMUČARSKEGA RAJA NA KAVKAZU

Turno smučanje v Gruziji v neokrnjeni Svanetiji: čudovita nedotaknjena pobočja v osrčju Kavkaza – obilje pršiča in nezvoženih terenov – novo smučišče Tetnuldi – izjemna gorska kulisa – 8 dnevno potovanje, 6 dni smučanja na nadmorski višini med 2000 in 4000 m – nastanitev v hotelu s polpenzionom v mestecu Mestia.

SVANETIJA – RAJ ZA TURNO SMUČANJE NA KAVKAZU

Svaneti ali Svanetija je odročno gorsko področje v Visokem Kavkazu, ki velja za novo smučarsko, turnosmučarsko in freeride meko. Osnova za to so prostrana nezvožena pobočja, ki segajo vse do višine 4000 m in izredno suh sneg, ki ga v Alpah ne najdemo in ki omogoča uživaško plavanje v globokem celcu. Vrhunsko smučarsko areno zaokrožujejo številni štiri in pet tisočaki, na čelu z eno najbolj markantnih gora na svetu (Ušba 4710 m) in najvišjim vrhom Gruzije (Škara 5203m). Novo smučišče Tetnuldi pod istoimenskim vrhom (Tetnuldi 4858m) omogoča smučanje na višini med 2200 in 3100 metri. To je odlično izhodišče za turno smučarske ture in alternativa v primeru slabega vremena. Vzpone bomo prilagajali razmeram in našim zmožnostim, kar zaradi številnih terenov to ne bo težko. Bazo si bomo uredili v Mestiji, zadnjem mestecu pod gorami, kjer kljub odpiranju turizmu spoštujejo stoletja dolgo svanetijsko tradicijo. Namestitve so enostavne, a dovolj udobne.

Turno smučanje v Gruziji

GRUZIJA – NAJ DESTINACIJA PO OCENI REVIJE LONELY PLANET

Gruzija, država vpeta med Rusijo, Armenijo in Azerbajdžan, ima odlične karakteristike, da je dolgo ni bilo na seznamu “must-see” turističnih destinacij. Država ponuja zasnežene vršace Kavkaza, rodovitna območja kjer gojijo avokado, ter obalo Črnega morja. Geografsko spada med države Centralne Azije. Ko se začne Evrovizija ali kvalifikacije za nogometna prvenstva, takrat se o njej govori kot o državi evropskega kontinenta.

Gruzija je tudi raj za vse iskalce prave turne smuke. Regija leži na meji z Rusko federacijo in Abhazijo. Celotna regija Sveneti oz. Svanetija je najbolj poznana po vasici Ushguli, ki velja z 2200 metri nadmorske višine za najvišje ležeči zaselek v Evropi. Celotnemo območju pa kraljuje Ushba, 4710 m visoka gora imenovanja Kralj Kavkaza!

Turno smučanje Gruzija (102)

Gruzija

Skriti dragulj Kavkaza, dežela dobrih vin, živahnih tržnic in čudovite gorske pokrajine, vse to je Gruzija. Tbilisi je glavno mesto države in kraj intenzivnega prepletanja civilizacij. Tbilisi je tudi in mesto, ki nikoli ne spi. Sledi osmanske, judovske, cesarske Rusije, sovjetske ter sodobne gruzijske kulture so vidne na vsakem koraku in tvorijo ločene entitete, ki se na neverjeten način združijo v eno.
Opis destinacije in vsi programi: Gruzija

Turno smučanje Gruzija (6)

Kako zgleda letošnja izvedba turnega smučanja?

Odhod je v soboto 20. februarja zelo zgodaj iz Dolgega mosta v Ljubljani. Zepeljemo se do Benetk, kjer se vkrcamo na letalo Turkish Airlines in preko Istanbula poletimo do Tbilisija. Tam nas pričaka vedno nasmejani šofer, naložimo našo delico in se zapeljemo proti Mestiji. Za vstop v Gruzijo potrebujete negativni PCR test, katerega moramo po treh dneh ponoviti (gruzijski test je vključen v ceno). Čeprav je vstop v Gruzijo dovoljen le z osebno izkaznico, tokrat potrebujemo potni list, saj letimo preko Turčije. V Mestiji smo nastanjeni v preverjenem penzionu, kjer bomo imeli vsak dan zajtrk in večerjo, za na ture pa nam bodo pripravili lunch-pakete.

Vaši odzivi: Turno smučanje v Gruziji

Reportaža prelaz Guli
Reportaža dvodnevni safari v Usghuli
Video reportaža

Program: Turno smučanje v Gruziji

1. DAN:

LJUBLJANA – TBILIS - MESTIA

Odhod iz Ljubljane okoli 4:00 in vožnja proti Benetkam ter polet proti Gruziji preko Istanbula. Naš cilj bo letališče v Tbilisiju. Prihod v Tbilisi malo pred polnočjo in vožnja do naše bazne vasice Mestije. Celotna pot traja nekje 8 ur (če so razmere na poti slabe lahko tudi več), tako da do mesta prispemo v jutranjih urah v nedeljo.

2. DAN:

TURNO SMUČANJE NA PODROČJU MESTIJE

Jutranji prihod v Mestijo, kjer se namestimo v sobe, malo okrepčamo in privoščimo krajši počitek v naših posteljah. Skok na prvo (lažjo) turo in večerni informativni ogled mesta. Večerja in namestitev. Ta dan se bomo spoznali s kavkaškim snegom, prav tako pa bo imel vodnik čas, da vas bolje spozna in oceni znanje vsakega posameznika.

3. DAN:

TURNO SMUČANJE NA PODROČJU MESTIJE

Ta dan vas odpeljemo na prvo pravo turo z 600 do 1000 m vzpona. Program ni povsem določen, ker smo pustili možnost prilagajanja snežnim razmeram, vremenu in sposobnostim ter željam udeležencev. V kolikor bodo razmere dopuščale, se bomo odpravili v vasico Mazeri in pravo spoznavanje Kavkaza se lahko začne. Na smučeh se približamo impozantnim štiri tisočaku, znani alpinistični trofeji, Ušbi 4710 m ter se spustimo po njunem pobočju.

4. DAN:

TURNO SMUČANJE NA PODROČJU MESTIJE

Ta dan vas odpeljemo na naslednjo turo z vsaj 900 m vzpona. Program ni povsem določen, ker smo pustili možnost prilagajanja snežnim razmeram, vremenu in sposobnostim ter željam udeležencev. V kolikor bodo razmere dopuščale, se bomo odpravili pod goro Laila in se odpravili proti istoimenskemu prelazu. Gora Laila je eden izmed štiritisočakov na katerega se lahko povzpnete z nami tudi poleti.

5. DAN:

TURNO SMUČANJE NA PODROČJU MESTIJE/MESTIA - USHGULI - MESTIA*

Ta dan raziskujemo okoliške dolinie in hribe in izberemo primerno turo. Fakultativno (doplačilo) se lahko zgodaj zjutraj odpravimo v najvišje ležečo stalno naseljeno vas v Evropi - romantični Ushguli. Celodnevna tura nas pripelje do višin, ko se nam odpre neponovljiv pogled na Visoki Kavkaz, uzremo celo Elbrus in preostale markantne gruzijske gore z najvišjo goro Gruzije - Škaro. Zvezdica (*) v programu pomeni, da si lahko privoščimo tudi dvodnevni izlet v Ushguli, kar pomeni, da bomo prespali v Ushguliju. Noč v Ushguliju je prav posebno doživetje in prava nagrada po celodnevnem smučanju.

6. DAN:

PROSTO*

Po programu imamo prosto. Po zajtrku vas šofer prepelje do smučišča Tetnuldi, kjer imate na voljo cel dan. Po dogovoru z vodnikom, se lahko skupaj odpravite na kakšno izmed tur. V primeru podaljšanja programa v Ushguliju se ta dan odpravite na turo in se popoldne vrnete v Mestijo.

7. DAN:

TURNO SMUČANJE NA ŠIRŠEM PODROČJU MESTIJE - TBILISI

Ta dan bomo poiskali najboljše pobočje in se še zadnjič naužili kavkaškega pršiča in zraka. V popoldanskih urah bomo zaključili z našo smučarsko turo in se odpravili proti domu. Pozno slovo od Mestije in vožnja proti Tbilisiju. Prihod na letališče Tbilisi nekaj če z polnoč

8. DAN:

TBILISI – LJUBLJANA

Let preko Istanbula do Benetk vožnja proti Ljubljani. V Ljubljano bi morali prispeti okoli 14:00

*Program Turno smučanje v Gruziji se lahko spremeni zaradi vremenskih razmer, logistike (spremenjeni vozni redi rednih linij) in drugih razlogov.

Cena: Turno smučanje v Gruziji

 • Termin :
  13.03.2021 - 20.03.2021
 • Redna cena potovanja:
  1348 €
 • Doplačilo v primeru 5 udeležencev znaša 125 € na osebo!
 • Minimalno število udeležencev je 5, največje število udeležencev je 6.

Cena vključuje:

 • Letalske karte Turkish Airlines Benetke - Tbilisi preko Istanbula
 • prevoz iz Ljubljane do letališča in nazaj*
 • letališke pristojbine za vse lete
 • 32 kg čekirane prtljage + prtljaga za smučarsko opremo
 • vodenje slovenskega gorskega vodnika (2., 3. ,4., 5. in 7. dan)
 • vse notranje prevoze v Gruziji
 • spanje v hotelih in penzionih brez lokalne kategorizacije po programu (Mestia 5x)
 • zajtrk, lunch - box, večerja (prvi obrok je večerja v Mestiji drugi dan, in zajtrk v Mestiji zadnji dan)
 • organizacijo potovanja in slovensko spremstvo na poti (let je lahko tudi brez slovenskega spremstva)
 • svetovanje in pomoč pri pripravi na potovanje
 • predstavitev potovanja
 • PCR test, ki ga opravite v Gruziji
 • DDV

 • Cena ne vključuje:

 • hrane, ki ni navedena pod vključeno
 • vodniških storitev 6. dan (prosto)
 • napitnin za lokalno prebivalstvo
 • doplačila za enoposteljno sobo
 • stroškov osebne narave
 • stroškov osebne opreme
 • stroškov izven programa
 • ničesar, kar ni navedeno pod vključeno
 • zavarovanja za tujino
 • stroškov v povezavi s Covid-19 (testiranja, cepljenja)

 • Doplačila:

 • enostavno zavarovanje rizika odpovedi: 55 €
 • razširjeno zavarovanje rizika odpovedi: 105 €
 • paket fleksibilnost: 160 €
 • doplačilo za enoposteljno sobo: 80 €
 • prevoz na zbirno mesto (po ceniku prevoznika)
 • folklorni večer (hrana, glasba in 0.5 litra vina) 40 €
 • enodnevni izlet v Ushguli 35 € na osebo pri šestih osebah (doplačilo za povratni prevoz Mestia - Ushguli)
 • dvodnevni izlet v Ushguli 80 € na osebo pri šestih osebah (doplačilo za povratni prevoz Mestia - Ušhguli, ekstra nočitev in prehrana v Ushguliju, vodenje)


 • Popusti:


  Ob prijavi na program Turno smučanje v Gruziji potnik poravna operativne stroške v višini 1348 €. Ostali del cene programa potnik plača najkasneje 45 dni pred potovanjem. Nudimo vam tudi zavarovanje rizika odpovedi potovanja, ki ga je potrebno vplačati ob prijavi na potovanje. Prijave za program Turno smučanje v Gruziji zbiramo najkasneje do 5 dni do predvidenega odhoda. V kolikor je do odhoda manj dni, so pogoji prijave lahko drugačni.

  Za slovenske državljane vizum ni potreben. Za vstop v Gruzijo je dovolj samo osebna izkaznica, ker letimo preko Istanbula je potni list obvezen! V Gruziji moramo ponoviti testiranje na koronavirus v roku 3 dni (testiranje je všteto v ceno).

  Brezskrbna rezervacija programa Turno smučanje v Gruziji

  Lifetrekova Covid garancija

  V kolikor je potovanje odpovedano vsa vplačila vrnemo. Velja za odpovedi s strani turistične agencije (zaprte meje, obvezna karantena na lokaciji). Garancija velja v primeru, ko program odpove turistična agencija Lifetrek. V primeru potnikove odpovedi, pa se upošteva naše splošne pogoje.

  Paket fleksibilnost

  Paket fleksibilnost je opcija, ko lahko program kadarkoli odpoveste, mi pa vas po razlogu ne sprašujemo.
 • Program lahko odpoveste z razlogom ali brez do 31 dni pred odhodom, organizator potovanja pa povrne vsa vplačila za program
 • Program lahko odpoveste tudi če je do odhoda manj kot 30 dni, v tem primeru pa vam izdamo dobroimetje, ki je unovčljivo 2 leti
 • Zavarovanje za turno smučanje v Gruziji

  Za turno smučanje v Gruziji svetujemo še specialistično zavarovanje za gorništvo. Turistično zavarovanje, ki ga uredi turistična agencija Lifetrek, krije zgolj potovanje ter smučanje na urejenih smučiščih oz. ste zavarovani do višine 3000m. PZS izkaznica oz. s članstvom v PZS ste tudi nezgodno zavarovani v gorah do višine 6.500m. Zavarovanje je primerno tudi za potrebe turnega smučanja. Več o zavarovanju si lahko preberete tukaj. Za zares brezskrbno turno smuko v Gruziji pa vam priporočamo zavarovanje preko Alpenverein. Več o Alpenverein

  Oprema za turno smučanje v Gruziji

  Za turno smuko je obvezen klasičen lavinski trojček (žolna, sonda in lopata), ki pomaga odkriti zasutega. Lavinska žolna omogoča, da najdemo lokacijo ponesrečenca pod plazom, s sondo še natančneje definiramo lego zasutega, z lopato ga odkopljemo. Opremo je mogoče tudi najeti v Mestiji (10€ na dan) oz. jo kupiti v trgovini Promontana.

  Turno smučanje v Gruziji

  Turno smučanje v Gruziji: od 1348 €* (redna cena od: 1348 €)

  13.03.2021 - 20.03.2021

  *  Turno smučanje v Gruziji s turistično agencijo Lifetrek

 • turno smučanje v Gruziji pod markantno Ušbo
 • prenočišče v idilični Mestiji
 • lokalne specialitete za večerjo (skoraj “all you can eat”)
 • turna smuka do odmaknjenih vasic na katere je čas pozabil

 • blank
  blank

  Oddajte povpraševanje

  Povpraševanje

  Turno smučanje v Gruziji

  13.03.2021 - 20.03.2021

  Trajanje programa:

  8 DNI

  Cena od:

  1348 €

  Država:

  GRUZIJA

  Morda vas zanima tudi:

  Turno smučanje Gruzija

  Turno smučanje

  Turno smučanje Gruzija

  NOVO LETO, JANUAR, FEBRUAR

  1098 €

  Turno smučanje v Gruziji v neokrnjeni Svanetiji: čudovita nedotaknjena pobočja v osrčju Kavkaza – obilje pršiča in nezvoženih terenov – novo smučišče Tetnuldi – izjemna gorska kulisa – 8 dnevno potovanje, 6 dni smučanja na nadmorski višini med 2000 in 4000 m – nastanitev v hotelu s polpenzionom v mestecu Mestia.


  Turno smučanje Kirgizija

  Turno smučanje

  Turno smučanje Kirgizija

  FEBRUAR, MAREC

  1498 €

  10-dnevno potovanje in 6 dni turne smuke v Kirgiziji. Nov program turistične agencije Lifetrek: turno smučanje Kirgizije. Pripravite se na neponovljivo izkušnjo v neokrnjeni naravi Kirgizije, pravi nomadski bazni tabor, rusko vojaško vozilo Gaz 66, večerno razvajanje v kopelih predvsem pa prostrana pobočja in pršič. Pripravite se na najlepšo zimsko pokrajino, ki si jo lahko zamislite. Pripravite se na zimsko Kirgizijo.. Turno smučanje v Kirgiziji. Želiš na nepozabno zimsko avanturo? Bi rad izkusil turno smučanje na malo drugačen način? Potem se nam pridruži na avanturi ...


  Turno smučanje Islandija

  Turno smučanje

  Turno smučanje Islandija

  APRIL

  1598 €

  8-dnevno potovanje in 6 dni turne smuke na Islandiji. Nov program turistične agencije Lifetrek: turno smučanje Islandija. Pripravite se na vulkane z neizgovorljivimi imeni, mogočne ledenike, vroče gejzirje, prostrana pobočja in pršič. Pripravite se na najlepšo zimsko pokrajino, ki si jo lahko zamislite. Pripravite se na zimsko Islandijo.


  Turno smučanje na Altaju

  Turno smučanje

  Turno smučanje na Altaju

  APRIL

  1798 €

  10 dnevno potovanje in 6 dni turne smuke v Kirgiziji. Nov program turistične agencije Lifetrek: turno smučanje Kirgizije. Pripravite se na neponovljivo izkušnjo v neokrnjeni naravi Kirgizije, pravi nomadski bazni tabor, rusko vojaško vozilo Gaz 66, večerno razvajanje v kopelih predvsem pa prostrana pobočja in pršič. Pripravite se na najlepšo zimsko pokrajino, ki si jo lahko zamislite. Pripravite se na zimsko Kirgizijo.. Turno smučanje v Kirgiziji. Želiš na nepozabno zimsko avanturo? Bi rad izkusil turno smučanje na malo drugačen način? Potem se nam pridruži na avanturi ...


  Turno smučanje Gruzija

  Turno smučanje

  Turno smučanje Gruzija

  MAREC 2021

  1348 €

  Turno smučanje v Gruziji v neokrnjeni Svanetiji: čudovita nedotaknjena pobočja v osrčju Kavkaza – obilje pršiča in nezvoženih terenov – novo smučišče Tetnuldi – izjemna gorska kulisa – 8 dnevno potovanje, 6 dni smučanja na nadmorski višini med 2000 in 4000 m – nastanitev v hotelu s polpenzionom v mestecu Mestia.


  Vnos podatkov Pogodba