Lifetrek >> Trekingi >> Via Francigena

Via Francigena | Treking v Italiji

Via Francigena - treking program prežet s kulturno dediščino Italije. Vabljeni na čudovit treking po italijanskem podeželju s ciljem v Rimu!

Via Francigena

21.05.2021 - 27.05.2021
18.06.2021 - 24.06.2021
24.09.2021 - 30.09.2021

Trajanje programa:

7 DNI

Cena od:

798 €
blank

Lifetrekov 6-dnevni treking Via Francigena

Za naš treking smo izbrali zadnjih 100km znamenite Francigene in sicer, ne le zaradi nepopisno lepega občutka, ki zajame človeka, ko v daljavi zagleda Michelangelovo kupolo ali pa ko ponosno dvigne v zrak potrdilo o opravljeni poti na trgu Sv. Petra, ampak tudi zaradi naravne lepote in kulturne pestrosti teritoria.

Via Francigena

Via Francigena je ime več kot 1000 let stare in približno 2000 km dolge romarske poti, ki poteka iz angleškega stolnega mesta Cantenbury, preko Francije, Švice in Italije vse do Vatikana. Prvi jo je leta 990 prehodil nadškof Sigerico, ki je tudi opisal vseh 79 etap svojega potovanja v obliki vodnika za romarje. V srednjem veku je bila to pomembna cesta in romarska pot ne- le za vse tiste, ki so želeli obiskati Sveti sedež in grobnice apostolov Petra in Pavla, pač pa tudi za trgovce, razbojnike in preproste ljudi.

Treking Via Francigena

Kulturna pot po italijanskem podeželju

Leta 1994 je bila "Via Francigena" nagrajena kot evropska kulturna pot pri Evropskem inštitutu za kulturne poti, leta 2004 pa kot Major Cultural Route Council of Europe (Glavna kulturna pot Sveta Evrope). Spominski pohod nekaterih nekdanjih švicarskih gardistov iz Bellinzone v Rim leta 2006, ki je je potekal v spomin na 500. obletnico Papeške švicarske garde je še dodatno povečal njeno priljubljenost.
Italijanski del poti, ki poteka preko sedem regij, razdeljenih v 45 etap je dolg 1000km.

Treking Via Francigena - Monte Gelato

Via Francigena ponuja kopico skritih zakladov

Viterbo

je eno izmed najlepših in najbolj podcenjenih srednjeveških mest Lacija. Znano kot »mesto papežev«, ker je bilo v 13.stol. papeški sedež, še vedno ohranja sijaj teh let, čeprav je njegov izvor še starejši, o čemer priča njegovo staro mestno jedro, ki se je okrog leta 1000 razvilo okrog starega rimskega »Castruma Viterbii«. Romanske, gotske in renesančne cerkve, samostani, stolpi, kamnite hiše in fontane so ljubosumno varovani med masivnimi obzidji in stolpi, ki so nekoč ščitili Viterbo staro etruščanko mest. Ob obisku mesta boste imeli vtis, da ste se vrnili v preteklost: okrožji San Pellegrino in Pianoscarano iz 13.stol. sta ostala praktično nedotaknjena.

Sutri

je čudovita vasica, ki stoji na tufastem griču med vulkanskima sistemoma Cimino in Sabatino. Vas je etruščanskega izvora. Na griču, kjer se nahaja, so se zaradi posebej strateškega položaja vrstili številni spopadi med Rimljani in etruščanskim prebivalstvom. Kot dokaz preteklih etruščanskih naselij so še danes lepo vidne, v tuf vkopane številne skalne grobnice, razporejene v eno ali več vrstic.. Zanimivi so tudi ostanki starega rimskega anfiteatra.

Slapovi Monte Gelato

so eden izmed najbolj očarljivih krajev v dolini reke Treja, ki izvira v Ciminskem gorovju, prečka Lacij in doseže »Monte Gelato. Tu Treja poksše svo svojo moč v nravnih slapovih, potopljenih v gosto rastlinje. Panorama je tako navdušojoča, da je tudi filmski svet ni mogel prezreti. Tu so posneli prizore številnih filmov, med njimi tudi »Klicali so ga Trinity« z Bud Spencerjem.

Pokrajinski park Veio

je zaščiteno naravno območje, ki se nahaja v provinci Rima. Njegovo ozemlje vključuje tako imenovani Agro Veientano, nekdanji kmetijsko obdelovalni del etruščanskega območja. V parku so še danes lepo vidne etruščanske grobnice in akvidukti.

Bazilika svetega Petra

je krščanska bazilika, srce krščanstva in zakladnica umetniških mojstrovin, San Pietro je bila postavljena v 16. stoletju na mestu prejšnje Konstantinove bazilike. V njej so delali največji umetniki od renesanse do danes, kljub temu pa je bazilika morda predvsem najvišje pričevanje sakralne umetnosti v Rimu, v kateri arhitekturne, plastične in dekorativne oblike zvesto odražajo nauk Rimske cerkve in teologijo spreminjajo v skulpture , mozaike, spomenike in arhitekturne elemente.

Program: Via Francigena

DAN 1:

LJUBLJANA – VITERBO

V zgodnjih jutranjih urah odhod iz Ljubljane in vožnja mimo Benetk in Bolonje in kasneje mimo Firenc do Viterba, starodavnega papeškega sedeža, znanega po najdaljši konklavi v zgodovini, ki je trajala skoraj tri leta oz. 1006 dni. Namestitev v pensionu, ogled mesta, večerja, nočitev.

DAN 2:

VITERBO-VETRALLA 18 km

Prvi del poti nas bo pripeljal do Vetralle, vasi v osrčju starodavnega etruščanskega ozemlja. Ob prihodu prigrizek iz domašega kruha in lokalnega ekstra deviškega olivnega olja. Sprehod med ulicami zgodovinskega središča.

DAN 3:

VETRALLA - SUTRI 24 km

Nadaljevanje poti po zeleni pokrajini Lacija do Sutrija, majhnega a zanimivega mesteca. Obisk rimskega teatra, popolnomo vkopanega v tuf in cerkvice “Santa Maria del parto” z dobro ohranjenimi freskami.

DAN 4:

SUTRI - CAMPAGNANO 27 km

Na poti se bomo ustavili pri slapovih “ Monte Gelato”, osvežuječe hladnih v poletnih mesecih, kjer bo čas za oddih. Nadaljevanje poti po panoramski cesti v naravnem regijskem parku Veio vse do Campagnana. Pot je na nekateri kratkih odsekih možno skrajšati z uporabo lokalnega avtobusa ali kombija.

DAN 5:

CAMPAGNANO – ISOLA FARNESE, 22 km

Pot nas bo po gozdnatih gričih pripelajla do doline “Sorbo”, enega izmed najbolj sugestivnih delov naravnega regionalnega parka Veio. Ogled svetišča “Madonna del Sorbo in zgodovinskega središča Formello s čudovitimi srednjeveškimi stavbami. Nadaljevanje poti do Isole Farnese, majne vasice na pečini ,nad katero se dviga grad Farnese.

DAN 6:

ISOLA FARNESE – RIM, 19 km

Zadni del poti poteka po hribu “Monte Mario” s katerega se na številnih razglednih točkah lepo vidita kupola Sv. Petra in celo mesto Rim. Spustili se bomo proti trgu Sv. Petra in si pogledali baziliko Sv. Petra. Namestitev v hotelu. Večerni ogled Rima.

DAN 7: POVRATEK V SLOVENIJO

Dopoldanski ogled klasičnega Rima ali pa ogled Orvieta na poti proti Sloveniji.

Prihod v Slovenijo v poznih večernih urah.

*Program Via Francigena se lahko spremeni zaradi vremenskih razmer, logistike (spremenjeni vozni redi rednih linij) in drugih razlogov.

Cena: Via Francigena

 • Termin :
  21.05.2021 - 27.05.2021
  18.06.2021 - 24.06.2021
  24.09.2021 - 30.09.2021
 • Redna cena potovanja:
  798 €
 • Doplačilo v primeru manjše skupine 5 prijavljenih znaša 75 €, doplačilo v primeru manjše skupine 6 prijavljenih znaša 50 €
 • Najmanjše število udeležencev je 5, največje število udeležencev pa 12

Cena vključuje:

 • Covid-19 zavarovanje za tujino*
 • prevoz iz Ljubljane do Viterba in povratek iz Rima (zaradi situacije s covid-19 tip prevoza javimo do 14 dni pred odhodom: vlak/avtobus/zasebni prevoz/letalo)
 • prevoz opreme med etapami
 • prevoz potnikov v primeru težav na poti (tudi v primeru slabih vremenskih razmer)
 • nočitve v penzionih po programu (privatna namestitev 3/2/1-posteljna soba)
 • pol-penzion na celotnem trekingu (6x)
 • organizacijo potovanja in slovensko spremstvo na poti
 • svetovanje in pomoč pri pripravi na potovanje
 • predstavitev potovanja
 • DDV
 • *na voljo manjša ročna prtljaga in 10kg čekirane prtljage

  Cena ne vključuje:

 • osebne opreme
 • pijače
 • hrane, ko ta ni vključena (pot do Viterba in pri povratku iz Rima, dnevnih malic)
 • stroškov izven programa
 • ostalih aktivnosti izven programa
 • morebitnih vstopnin v muzeje
 • stroškov v povezavi s Covid-19 (testiranja, cepljenja)

 • Doplačila:

 • enostavno zavarovanje rizika odpovedi: 40 €
 • razširjeno zavarovanje rizika odpovedi: 80 €
 • paket fleksibilnost: 95 €
 • doplačilo za enoposteljno sobo: po dogovoru
 • prevoz na zbirno mesto (po ceniku prevoznika)


 • Popusti:


  Ob prijavi na program Via Francigena potnik poravna operativne stroške v višini 300 €. Ostali del cene programa potnik plača najkasneje 45 dni pred potovanjem. Nudimo vam tudi zavarovanje rizika odpovedi potovanja, ki ga je potrebno vplačati ob prijavi na potovanje. Prijave za program Via Francigena zbiramo najkasneje do 45 dni do predvidenega odhoda. V kolikor je do odhoda manj dni, so pogoji prijave lahko drugačni.

  Za vstop v Italijo je dovolj osebna izkaznica.
  Večina držav vstop pogojuje z negativnimi PCR testi ali dokazilom o cepljenju, ter izjemoma s potrdilom o prebolevnosti za virusom. Točne zahteve za vstop v državo vam bomo sporočili ne prej kot 2 tedna pred odhodom z namenom, da so podane informacije za vstop v državo najbolj točne. Prav tako dopuščamo možnost, da se pogoji spremenijo tudi kasneje, vendar vas bomo o vseh morebitnih spremembah sproti obveščali.

  Brezskrbna rezervacija programa Via Francigena

  Covid-19 zavarovanje za tujino

  Pri Lifetreku bomo poskrbeli za vse finančne nevšečnosti v povezavi z virusom Covid-19, ki lahko na potovanju Via Francigena nastanejo. Turistična agencija Lifetrek bo vsakemu potniku poravnala stroške karantene v kolikor je na destinaciji (ITALIJA) odrejena s strani lokalnih oblasti. Prav tako bomo prevzeli vse stroške za vrnitev v Slovenijo (zbirno mesto) v kolikor potnik, zaradi odrejene karantene, programa ne bo mogel zaključiti s skupino. Zavarovanje velja izključno za dogodke v tujini in ne velja za dogodke, ki bi se zgodili v Sloveniji. Turistična agencija Lifetrek vsem svojim potnikom ponuja kritje stroškov v tujini, ki bi nastali kot posledica okužbe s Covid-19 na potovanju. V kolikor bi v tujini zboleli za novim koronavirusom, vam Turistična agencija Lifetrek krije:
  • stroške zdravstvene oskrbe na povsem enak način, kot bi šlo za katerokoli drugo bolezen (pregled pri zdravniku, zdravila, hospitalizacijo)
  • stroške testa, ki ga naroči zdravnik v tujini, ne glede na rezultat. Preventivni (oz. zahtevani testi) na letališču, ob vstopu v državo ali ob povratku niso kriti, saj potnik že pred potovanjem v tujino ve, da jih bo moral opraviti. So pa potem pokriti vsi nadaljnji stroški, v kolikor bi bil test v tujini pozitiven (izključeni so vsi stroški, ki bi nastali ob pozitivnem testu v Sloveniji - odhod ali povratek),
  • stroške karantene/samoizolacije v tujini (za potnika, ki je pozitiven na test ter za njegove družinske člane, če jim je bila odrejena samoizolacija). Kriti so stroški nastanitve do največ 150 € na noč za 2 osebi, do dneva, ki je bil določen na karantenski odločbi ali do dneva, ko zavarovanec prejme nagitiven test – kar od tega se zgodi prej,
  • stroške prestavitve Letalske karte in prevoza v domovino (v primeru, ko se vaše zdravljenje ali samoizolacija konča po datumu, ki je bil prvotno predviden za zaključek programa, bomo krili tudi stroške spremembe letalske vozovnice.
  • Lifetrekova Covid garancija

   V kolikor je potovanje odpovedano vsa vplačila vrnemo. Velja za odpovedi s strani turistične agencije (zaprte meje, obvezna karantena na lokaciji). Garancija velja v primeru, ko program odpove turistična agencija Lifetrek. V primeru potnikove odpovedi, pa se upošteva naše splošne pogoje.

   Paket fleksibilnost

   Paket fleksibilnost je opcija, ko lahko program kadarkoli odpoveste, mi pa vas po razlogu ne sprašujemo.
  • Program lahko odpoveste z razlogom ali brez do 31 dni pred odhodom, organizator potovanja pa povrne vsa vplačila za program
  • Program lahko odpoveste tudi če je do odhoda manj kot 30 dni, v tem primeru pa vam izdamo dobroimetje, ki je unovčljivo 2 leti
  • Treking Via Francigena
  • Treking Via Francigena
  • Treking Via Francigena - Viterbo
  • Treking Via Francigena - Viterbo
  • Treking Via Francigena - Viterbo
  • Treking Via Francigena
  • Treking Via Francigena - Sutri
  • Treking Via Francigena - Sutri
  • Treking Via Francigena -Sutri
  • Treking Via Francigena - Sutri
  • Treking Via Francigena - Monte Gelato
  • Treking Via Francigena - Monte Gelato
  • Treking Via Francigena - Monte Gelato
  • Treking Via Francigena
  • Treking Via Francigena - Isola Farnese
  • Treking Via Francigena - Isola Farnese
  • Treking Via Francigena - Isola Farnese
  • Treking Via Francigena
  • Treking Via Francigena - Rim
  • Treking Via Francigena - Rim

  Via Francigena

  Via Francigena: od 798 €* (redna cena od: 798 €)

  21.05.2021 - 27.05.2021
  18.06.2021 - 24.06.2021
  24.09.2021 - 30.09.2021

  *  Via Francigena s turistično agencijo Lifetrek


  blank
  blank

  Oddajte povpraševanje

  Povpraševanje

  Via Francigena

  21.05.2021 - 27.05.2021
  18.06.2021 - 24.06.2021
  24.09.2021 - 30.09.2021

  Trajanje programa:

  7 DNI

  Cena od:

  798 €

  Država:

  ITALIJA

  Morda vas zanima tudi:

  Gruzija treking

  JUNIJ, AVGUST, SEPTEMBER

  1098 €

  Svaneti je zagotovo najlepši predel Gruzije. Čudovite kulise, mogočno gorovje in ogromna kulturna zapuščina! Treking med Mestijo in najvišje ležečo vasjo v Evropi, Ušgulijem


  Treking Pireneji

  JULIJ, SEPTEMBER

  948 €

  Pireneji treking - znamenite transverzale, po veličastni Visoki poti s kombinacijo GR10 in GR11. Vrhunski treking po grebenih med Španijo in Francijo.


  Treking Pireneji – HRP

  JULIJ

  848 €

  Pireneji - znamenite transverzale, prečenje Pirenejev. Veličastna Visoka pot Haute Route Pyrenees HRP. Vrhunski treking po grebenih med Španijo in Francijo.


  Treking Korzika

  AVGUST, SEPTEMBER

  798 €

  Korzika Treking po GR20 - treking znamenite transverzale. Ena najlepših poti na svetu. Vzpon na Monte Cinto, najvišji vrh Korzike. Kopanje v tolmunih in ...


  Treking Škotska

  JULIJ, AVGUST, SEPTEMBER

  1098 €

  Treking Škotska za vse pustolovce! Pripravite se na mogočno škotsko višavje. Z agencijo Lifetrek na Škotsko! Najvišji vrh Velike Britanije Ben Nevis.


  Treking Tour du Mont Blanc

  AVGUST

  868 €

  Za vas smo pripravili znameniti treking Tour du Mont Blanc. Trekinga smo malenkostno prilagodili, tako da je izvedljiv v enem tednu. Treking bomo začeli v italijanskem mestu Courmayeur in ga končali v francoskem mestu Chamonix. Treking Tour du Mont Blanc tehnično ni zahteven in kljub skrajšani različici ponuja čudovite razglede in neponovljive sončne vzhode in zahode. Pridružite se nam na trekingu Tour du Mont Blanc.


  Via Francigena: treking v Italiji

  MAJ, JUNIJ, SEPTEMBER

  798 €

  Via Francigena je ime več kot 1000 let stare in približno 2000 km dolge romarske poti, ki poteka iz angleškega stolnega mesta Cantenbury, preko Francije, Švice in Italije vse do Vatikana. V srednjem veku je bila to pomembna cesta in romarska pot ne-le za vse tiste, ki so želeli obiskati Sveti sedež, pač pa tudi za trgovce, razbojnike in preproste ljudi.


  Vnos podatkov Pogodba