Lifetrek >> Trekingi >> Via Francigena

Via Francigena | Treking v Italiji

Via Francigena - treking program prežet s kulturno dediščino Italije. Vabljeni na čudovit treking po italijanskem podeželju s ciljem v Rimu!

Via Francigena

21.05.2023 - 28.05.2023
18.06.2023 - 24.06.2023
03.09.2023 - 09.09.2023

Trajanje programa:

7 DNI

Cena od:

698 €
blank

Via Francigena

21.05.2023 - 28.05.2023

18.06.2023 - 24.06.2023

03.09.2023 - 09.09.2023


Cena od:

698 €


Lifetrekov 7-dnevni treking Via Francigena

Za naš treking smo izbrali zadnjih 100km znamenite Francigene in sicer, ne le zaradi nepopisno lepega občutka, ki zajame človeka, ko v daljavi zagleda Michelangelovo kupolo ali pa ko ponosno dvigne v zrak potrdilo o opravljeni poti na trgu Sv. Petra, ampak tudi zaradi naravne lepote in kulturne pestrosti teritoria.

Via Francigena

Via Francigena je ime več kot 1000 let stare in približno 2000 km dolge romarske poti, ki poteka iz angleškega stolnega mesta Cantenbury, preko Francije, Švice in Italije vse do Vatikana. Prvi jo je leta 990 prehodil nadškof Sigerico, ki je tudi opisal vseh 79 etap svojega potovanja v obliki vodnika za romarje. V srednjem veku je bila to pomembna cesta in romarska pot ne- le za vse tiste, ki so želeli obiskati Sveti sedež in grobnice apostolov Petra in Pavla, pač pa tudi za trgovce, razbojnike in preproste ljudi.
Treking Via Francigena

Kulturna pot po italijanskem podeželju

Leta 1994 je bila "Via Francigena" nagrajena kot evropska kulturna pot pri Evropskem inštitutu za kulturne poti, leta 2004 pa kot Major Cultural Route Council of Europe (Glavna kulturna pot Sveta Evrope). Spominski pohod nekaterih nekdanjih švicarskih gardistov iz Bellinzone v Rim leta 2006, ki je je potekal v spomin na 500. obletnico Papeške švicarske garde je še dodatno povečal njeno priljubljenost. Italijanski del poti, ki poteka preko sedem regij, razdeljenih v 45 etap je dolg 1000km.
Treking Via Francigena - Monte Gelato

Via Francigena ponuja kopico skritih zakladov

Viterbo

je eno izmed najlepših in najbolj podcenjenih srednjeveških mest Lacija. Znano kot »mesto papežev«, ker je bilo v 13.stol. papeški sedež, še vedno ohranja sijaj teh let, čeprav je njegov izvor še starejši, o čemer priča njegovo staro mestno jedro, ki se je okrog leta 1000 razvilo okrog starega rimskega »Castruma Viterbii«. Romanske, gotske in renesančne cerkve, samostani, stolpi, kamnite hiše in fontane so ljubosumno varovani med masivnimi obzidji in stolpi, ki so nekoč ščitili Viterbo staro etruščanko mest. Ob obisku mesta boste imeli vtis, da ste se vrnili v preteklost: okrožji San Pellegrino in Pianoscarano iz 13.stol. sta ostala praktično nedotaknjena.

Sutri

je čudovita vasica, ki stoji na tufastem griču med vulkanskima sistemoma Cimino in Sabatino. Vas je etruščanskega izvora. Na griču, kjer se nahaja, so se zaradi posebej strateškega položaja vrstili številni spopadi med Rimljani in etruščanskim prebivalstvom. Kot dokaz preteklih etruščanskih naselij so še danes lepo vidne, v tuf vkopane številne skalne grobnice, razporejene v eno ali več vrstic.. Zanimivi so tudi ostanki starega rimskega anfiteatra.

Slapovi Monte Gelato

so eden izmed najbolj očarljivih krajev v dolini reke Treja, ki izvira v Ciminskem gorovju, prečka Lacij in doseže »Monte Gelato. Tu Treja poksše svo svojo moč v nravnih slapovih, potopljenih v gosto rastlinje. Panorama je tako navdušojoča, da je tudi filmski svet ni mogel prezreti. Tu so posneli prizore številnih filmov, med njimi tudi »Klicali so ga Trinity« z Bud Spencerjem.

Pokrajinski park Veio

je zaščiteno naravno območje, ki se nahaja v provinci Rima. Njegovo ozemlje vključuje tako imenovani Agro Veientano, nekdanji kmetijsko obdelovalni del etruščanskega območja. V parku so še danes lepo vidne etruščanske grobnice in akvidukti.

Bazilika svetega Petra

je krščanska bazilika, srce krščanstva in zakladnica umetniških mojstrovin, San Pietro je bila postavljena v 16. stoletju na mestu prejšnje Konstantinove bazilike. V njej so delali največji umetniki od renesanse do danes, kljub temu pa je bazilika morda predvsem najvišje pričevanje sakralne umetnosti v Rimu, v kateri arhitekturne, plastične in dekorativne oblike zvesto odražajo nauk Rimske cerkve in teologijo spreminjajo v skulpture , mozaike, spomenike in arhitekturne elemente.

Program: Via Francigena

DAN 1:

LJUBLJANA - RIM

V zgodnjih jutranjih urah odhod iz Ljubljane do bližnjega letališča in polet proti Rimu. Dopuščamo možnost, da bo namesto letalskega prevoza v Rim izbran železniški prevoz do Viterba. (Nočitev: privatna namestitev; Vključeni obroki: brez)

DAN 2:

RIM – VITERBO

V zgodnjih jutranjih urah vožnja z vlakom do Viterba, starodavnega papeškega sedeža, znanega po najdaljši konklavi v zgodovini, ki je trajala skoraj tri leta oz. 1006 dni. Namestitev v pensionu, ogled mesta. (Nočitev: namestitev v pohodniškem penzionu; Vključeni obroki: zajtrk)

DAN 3:

VITERBO-VETRALLA 18 km

Prvi del poti nas bo pripeljal do Vetralle, vasi v osrčju starodavnega etruščanskega ozemlja. Ob prihodu prigrizek iz domašega kruha in lokalnega ekstra deviškega olivnega olja. Sprehod med ulicami zgodovinskega središča. (Nočitev: namestitev v pohodniškem penzionu; Vključeni obroki: zajtrk, večerja)

DAN 4:

VETRALLA - SUTRI 24 km

Nadaljevanje poti po zeleni pokrajini Lacija do Sutrija, majhnega a zanimivega mesteca. Obisk rimskega teatra, popolnomo vkopanega v tuf in cerkvice “Santa Maria del parto” z dobro ohranjenimi freskami. (Nočitev: namestitev v pohodniškem penzionu; Vključeni obroki: zajtrk, večerja)

DAN 5:

SUTRI - CAMPAGNANO 27 km

Na poti se bomo ustavili pri slapovih “ Monte Gelato”, osvežuječe hladnih v poletnih mesecih, kjer bo čas za oddih. Nadaljevanje poti po panoramski cesti v naravnem regijskem parku Veio vse do Campagnana. (Nočitev: namestitev v pohodniškem penzionu; Vključeni obroki: zajtrk, večerja)

DAN 6:

CAMPAGNANO – ISOLA FARNESE, 22 km

Pot nas bo po gozdnatih gričih pripelajla do doline “Sorbo”, enega izmed najbolj sugestivnih delov naravnega regionalnega parka Veio. Ogled svetišča “Madonna del Sorbo in zgodovinskega središča Formello s čudovitimi srednjeveškimi stavbami. Nadaljevanje poti do Isole Farnese, majne vasice na pečini, nad katero se dviga grad Farnese. (Nočitev: namestitev v pohodniškem penzionu; Vključeni obroki: zajtrk, večerja)

DAN 7:

ISOLA FARNESE – RIM, 19 km

Zadni del poti poteka po hribu “Monte Mario” s katerega se na številnih razglednih točkah lepo vidita kupola Sv. Petra in celo mesto Rim. Spustili se bomo proti trgu Sv. Petra in si pogledali baziliko Sv. Petra. Namestitev v hotelu. Večerni ogled Rima. (Nočitev: privatna namestitev; Vključeni obroki: zajtrk)

DAN 8

RIM - LJUBLJANA

V kolikor bo čas dopuščal bo čas za samostojno odkrivanje Rima. Prevoz na letališče in let proti bližnjemu letališču. Po pristanku sledi takojšen povratek v Ljubljano. (Vključeni obroki: zajtrk)

*Program Via Francigena se lahko spremeni zaradi vremenskih razmer, logistike (spremenjeni vozni redi rednih linij) in drugih razlogov. Prevozi na rednih linijah (letalski, avtobusni...) so lahko brez slovenskega spremstva.

Cena: Via Francigena

Datum Opomba Cena Akcijska cena
21.05.2023 - 28.05.2023 698 € 698 €*
18.06.2023 - 24.06.2023 698 € 698 €*
03.09.2023 - 09.09.2023 698 € 698 €*
 • Redna cena potovanja:
  698 €

  Akcijska cena velja za prijave do 45 dni pred odhodom

 • Doplačilo v primeru manjše skupine 6 ali 7 prijavljenih znaša 100 €, doplačilo v primeru manjše skupine 8 ali 9 prijavljenih pa znaša 50 €
 • Najmanjše število udeležencev je 5, največje število udeležencev pa 15

Cena vključuje:

 • korona garancijo vseh vplačil [več informacij]
 • prevoze na letališče/železniško postajo iz zbirnega mesta
 • povratna letalska karta do Rima z vključeno prtljago do 10 kg* (v eno smer je lahko prevoz tudi vlak)
 • 5x nočitev v pohodniških namestitvah po programu - skupna ležišča
 • 2x nočitev v Rimu - dvoposteljna soba
 • 5x pol-penzion
 • organizacijo potovanja in slovensko spremstvo na poti
 • svetovanje in pomoč pri pripravi na potovanje
 • predstavitev potovanja
 • DDV
 • *na voljo manjša ročna prtljaga in 10kg čekirane prtljage


  Cena ne vključuje:

 • osebne opreme
 • prevoza osebne opreme med etapami
 • prevoza udeležencev med etapami
 • pijače
 • hrane, ko ta ni vključena
 • stroškov izven programa
 • ostalih aktivnosti izven programa
 • morebitnih vstopnin v muzeje
 • vodenja po Rimu prvi in zadnji dan
 • stroškov v povezavi s Covid-19 (testiranja, cepljenja)

 • Doplačila:

 • enostavno zavarovanje rizika odpovedi: 50 €
 • razširjeno zavarovanje rizika odpovedi: 95 €
 • paket fleksibilnost: 85 €
 • doplačilo za enoposteljno sobo: po dogovoru
 • prevoz na zbirno mesto (po ceniku prevoznika)
 • namestitev v privatnih sobah med trekingom v penzionih - glede na razpoložljivost
 • vodenje po Rimu prvi in zadnji dan


 • Popusti:

  Akcijska cena velja za prijave do 45 dni pred odhodom




  Ob prijavi na program Via Francigena potnik poravna operativne stroške v višini 300 €. Ostali del cene programa potnik plača najkasneje 45 dni pred potovanjem. Nudimo vam tudi zavarovanje rizika odpovedi potovanja, ki ga je potrebno vplačati ob prijavi na potovanje. Zgoraj omenjeni pogoji za program Via Francigena veljajo za prijave do 45 dni do predvidenega odhoda. V kolikor je do odhoda manj dni, so pogoji prijave lahko drugačni.

  Za vstop v Italijo je dovolj osebna izkaznica.
  Večina držav vstop pogojuje z negativnimi PCR testi ali dokazilom o cepljenju, ter izjemoma s potrdilom o prebolevnosti za virusom. Točne zahteve za vstop v državo vam bomo sporočili ne prej kot 2 tedna pred odhodom z namenom, da so podane informacije za vstop v državo najbolj točne. Prav tako dopuščamo možnost, da se pogoji spremenijo tudi kasneje, vendar vas bomo o vseh morebitnih spremembah sproti obveščali.

  Via Francigena

  Datum Opomba Cena Akcijska cena
  21.05.2023 - 28.05.2023 698 € 698 €*
  18.06.2023 - 24.06.2023 698 € 698 €*
  03.09.2023 - 09.09.2023 698 € 698 €*

  *. Redno ceno (698 €) znižamo:

  Akcijska cena velja za prijave do 45 dni pred odhodom



  Via Francigena s turistično agencijo Lifetrek


  Brezskrbna rezervacija programa Via Francigena

  Lifetrekova Covid garancija

  V kolikor je potovanje odpovedano vsa vplačila vrnemo. Velja za odpovedi s strani turistične agencije (zaprte meje, obvezna karantena na lokaciji). Garancija velja v primeru, ko program odpove turistična agencija Lifetrek. V primeru potnikove odpovedi, pa se upošteva naše splošne pogoje.

  Paket fleksibilnost

  Paket fleksibilnost je opcija, ko lahko program kadarkoli odpoveste, mi pa vas po razlogu ne sprašujemo.
 • Program lahko odpoveste z razlogom ali brez do 31 dni pred odhodom, organizator potovanja pa povrne vsa vplačila za program (iz vračila je izključen znesek za opcijo fleksibilnost).
 • Program lahko odpoveste tudi v obdobju, če je do odhoda manj kot 30 dni in več kot 16 dni, v tem primeru pa vam izdamo dobroimetje v višini vplačil, ki je unovčljivo 2 leti (iz vračila je izključen znesek za opcijo fleksibilnost).
 • Program lahko odpoveste tudi če je do odhoda 15 dni ali manj, v tem primeru pa vam izdamo dobroimetje v višini polovice vplačil oz. 50% celotne vrednosti programa, ki je unovčljivo 2 leti (iz vračila je izključen znesek za opcijo fleksibilnost). Polovico vplačila pa zadrži agencija



 • blank
  blank

  Oddajte povpraševanje

  Povpraševanje

  Via Francigena

  21.05.2023 - 28.05.2023
  18.06.2023 - 24.06.2023
  03.09.2023 - 09.09.2023

  Trajanje programa:

  7 DNI

  Cena od:

  698 €

  Država:

  italija

  Morda vas zanima tudi:

  MAJ, JUNIJ, SEPTEMBER

  od 698 €

  Via Francigena je ime več kot 1000 let stare in približno 2000 km dolge romarske poti, ki poteka iz angleškega stolnega mesta Cantenbury, preko Francije, Švice in Italije vse do Vatikana. V srednjem veku je bila to pomembna cesta in romarska pot ne-le za vse tiste, ki so želeli obiskati Sveti sedež, pač pa tudi za trgovce, razbojnike in preproste ljudi.


  AVGUST

  od 948 €

  Za vas smo pripravili znameniti treking Tour du Mont Blanc. Trekinga smo malenkostno prilagodili, tako da je izvedljiv v enem tednu. Treking bomo začeli v italijanskem mestu Courmayeur in ga končali v francoskem mestu Chamonix. Treking Tour du Mont Blanc tehnično ni zahteven in kljub skrajšani različici ponuja čudovite razglede in neponovljive sončne vzhode in zahode. Pridružite se nam na trekingu Tour du Mont Blanc.


  JULIJ, AVGUST, SEPTEMBER

  od 1148 €

  Treking Škotska za vse pustolovce! Pripravite se na mogočno škotsko višavje. Z agencijo Lifetrek na Škotsko! Najvišji vrh Velike Britanije Ben Nevis.


  AVGUST, SEPTEMBER

  od 898 €

  Korzika Treking po GR20 - treking znamenite transverzale. Ena najlepših poti na svetu. Vzpon na Monte Cinto, najvišji vrh Korzike. Kopanje v tolmunih in ...


  JULIJ, SEPTEMBER

  od 998 €

  Pireneji treking - znamenite transverzale, po veličastni Visoki poti s kombinacijo GR10 in GR11. Vrhunski treking po grebenih med Španijo in Francijo.


  Rezerviraj in odpotuj

  Via Francigena

  21.05.2023 - 28.05.2023
  18.06.2023 - 24.06.2023
  03.09.2023 - 09.09.2023


  Cena od:

  698 €