Lifetrek >> Odprave >> Elbrus

Elbrus | vzpon z možnostjo turnega smučanja s strehe Evrope

Vzpon na Elbrus. Cenovno najugodnejša ponudba v Sloveniji že od 1998 €. Možno tudi turno smučanje. Celotni paket brez doplačil – brezskrbno na odpravo!

Elbrus

26.04.2024 - 05.05.2024
17.05.2024 - 26.05.2024
28.06.2024 - 07.07.2024

Trajanje programa:

10 DNI

Cena od:

2498 €

Elbrus 5642m

rusija

Elbrus

26.04.2024 - 05.05.2024

17.05.2024 - 26.05.2024

28.06.2024 - 07.07.2024


Cena od:

2498 €


Vsi odhodi za destinacijo: RUSIJA

Program: Elbrus 5642m

*Program Elbrus se lahko spremeni zaradi vremenskih razmer, logistike (spremenjeni vozni redi rednih linij) in drugih razlogov. Prevozi na rednih linijah (letalski, avtobusni...) so lahko brez slovenskega spremstva. Program se lahko spremeni brez predhodne najave potnikom v kolikor vsebinsko ni okrnjen.

Cena: Elbrus 5642m

Datum Opomba Cena Akcijska cena
26.04.2024 - 05.05.2024
petek - nedelja
2498 € 2398 €*
17.05.2024 - 26.05.2024
petek - nedelja
Zagotovljeno / brez slovenskega vodnika 1998 € 1998 €*
28.06.2024 - 07.07.2024
petek - nedelja
2498 € 2498 €*
POSEBNA PONUDBA za zaključene skupine in planinska društva: program Elbrus 5642m lahko pripravimo tudi za zaključene družbe z vsaj 6 udeleženci v poljubnih terminih. Program popolnoma prilagodimo vaši skupini. Kontaktirajte nas ali oddajte povpraševanje in vam pripravimo ponudbo za skupine.
 • Redna cena potovanja:
  2498 €

 • Doplačilo v primeru manjše skupine, do vključno 6 prijavljenih znaša 100 €.
 • Minimalno število udeležencev je 5, največje število udeležencev je 12.

CENA VKLJUČUJE

 • letalski prevoz z bližnjih letališč do letališča Mineralne Vode
 • prevoz iz Ljubljane do letališča in nazaj *
 • letališke pristojbine za vse lete
 • vizum za Rusijo (za prijave pred 31. decembrom)
 • vse potrebne transferje (privatni ali javni prevoz)
 • spanje v hotelih z zajtrkom in večerjo 4x
 • vsi obroki na gori / pri vzponu na goro in aklimatizaciji
 • spanje v Sodčkih oz. gorski koči, kuhar, lokalni vodnik – pri vzponu na vrh maksimalno 3 udeleženci na enega vodnika
 • vsa dovoljenja za vzpon in bivanje na območju – dovolilnica za vzpon na Elbrus
 • lokalnega vodnika v času ture
 • vse vozovnice za žičnice po programu
 • svetovanje in pomoč pri pripravi na vzpon
 • organizacijo potovanja in slovensko spremstvo na poti (let je lahko tudi brez slovenskega spremstva)
 • garantno pismo za vstop v Rusijo
 • DDV
*Povezave (letalske/ladijske/avtobusne) pri programu: Elbrus 5642m so lahko izbrane tudi drugače. V kolikor odhod ni iz Brnika je v ceno vključen tudi prevoz iz zbirnega mesta v Ljubljani.

CENA NE VKLJUČUJE

 • pijače in hrane, ko ni navedena (v mestih)
 • napitnin za lokalno prebivalstvo
 • doplačila za enoposteljno sobo
 • stroškov osebne narave
 • stroškov osebne opreme
 • stroškov izven programa
 • ničesar, kar ni navedeno pod vključeno
 • zavarovanja za tujino in za gorništvo
 • najema snežnega vozila ob vzponu na vrh (med 400 € in 600 € na vožnjo)
 • izbira sedeža na letalu - glede na razpoložljivost - od 20 € na smer (sporočiti ob prijavi)
 • program: Elbrus 5642m ne vključuje ničesar, kar ni navedeno pod vključeno

DOPLAČILA

 • enostavno zavarovanje rizika odpovedi: 210 €
 • razširjeno zavarovanje rizika odpovedi: 345 €
 • paket fleksibilnost: 440 €
 • doplačilo za enoposteljno sobo: samo v mestih - 100 €
 • prevoz smuči (dodatna prtljaga) po ceniku letalskega prevoznika (cca. 70 € – 100 €)
 • Opozorilo

  Kljub temu da vzpon na Elbrus ne velja za enega izmed težjih ciljev, tura vendarle pomeni določeno potencialno nevarnost. Med glavnimi tveganji pri vzponu so:
  • nadmorska višina in višinska bolezen
  • nizke temperature in ozebline
  • strma pobočja in zdrsi
  Vsak udeleženec, se zaveda in razume vse možne nevarnosti in samostojno odloča o sodelovanju v tem programu vzpona na Elbrus in tudi prevzema polno odgovornost za svoja dejanja ali nedejanja. Odločitev o eventuelni prekinitvi ali spremembi ture sprejema samo vodnik in je obvezna ter ni predmet razprave. Naša ekipa vodnikov bo storila vse, da se vrnete zdravi, brez poškodb in z osvojenim vrhom. Želimo si, da bi čim več naših udeležencev osvojilo goro, vendar je varnost vedno na prvem mestu.

  Ob prijavi na program Elbrus potnik poravna operativne stroške v višini 600 €. Ostali del cene programa potnik plača najkasneje 45 dni pred potovanjem. Nudimo vam tudi zavarovanje rizika odpovedi potovanja, ki ga je potrebno vplačati ob prijavi na potovanje. Zgoraj omenjeni pogoji za program Elbrus veljajo za prijave do 45 dni do predvidenega odhoda. V kolikor je do odhoda manj dni, so pogoji prijave lahko drugačni.

  Vizum je za slovenske državljane potreben. Za potovanje v Rusijo potrebujete potni list in vizum.

  Galerija: Elbrus

  Zavarovanje za vzpon na Elbrus

  Prijava in pridobitev ruskega vizuma zahteva, da ste v času bivanja v Rusiji zavarovani s premijo najmanj 45.000 €. Izdelava ruskega vizuma za področje Kavkaza je dolgotrajnejša kot pri pridobivanju vizuma za druge predele Rusije. Izdelava vizuma lahko vzame do 14 dni.

  Za vzpon na Elbrus svetujemo še specialistično zavarovanje za gorništvo. Turistično zavarovanje krije zgolj potovanje ter smučanje na urejenih smučiščih do višine 3000 m. S PZS izkaznico oz. s članstvom v PZS ste tudi nezgodno zavarovani v gorah do višine 6.500 m. Zavarovanje je primerno tudi za potrebe turnega smučanja. Več o zavarovanju si lahko preberete tukaj.

  Za zares brezskrbni vzpon na Elbrus pa vam priporočamo zavarovanje preko Alpenverein. Več o Alpenverein

  Elbrus: vprašanja in odgovori

  Kakšna je najugodnejša cena za vzpon na Elbrus?

  Najugodnejšo ceno za vzpon na Elbrus boste dobili pri turistični agenciji Lifetrek. Cena za vodene programe vzpona na Elbrus znašajo 1798 € ter samo 1598 € za vodene programe vendar brez slovenskega vodnika.
  Cena vključuje praktično vse: letalsko karto, vizo in povabilna pisma, namestitve, prehrano kadar nismo v mestih, slovensko vodenje gorskega vodnika, lokalnega gorskega vodnika… Dodatnih stroškov, razen vožnje z ratrakom za pomoč pri vzponu, praktično ni.

  Koliko dni traja program vzpon na Elbrus?

  Kot edina agencija, ponuja Lifetrek 10 dnevni program vzpona na Elbrus. 10 dnevni program pomeni kar 2 dodatna dneva za vzpon, ki prideta prav v primeru slabšega vremena. Izredna škoda bi bila, da se odpravimo nekam tako daleč in vzpon na vrh ni mogoč.

  Ali lahko program vzpon na Elbrus pripravite tudi za individualne potnike oz. zaključene družbe?

  Termin v drugi polovici maja je namenjen skupni turi brez slovenskega gorskega vodnika. Na tej turi je poskrbljeno za čisto vse od prihoda v Rusijo ter do povratka, vključno z letalsko karto in vsemi potrebnimi prevozi, dovoljenji in vizo. Gre za opcijo brez slovenskega vodnika vendar ste med celotno potjo v rokah naših partnerjev s katerimi smo opravili že več kot 30 vzponov. Cena takšnega vzpona je precej nižja.
  Enako ceno in vključene storitve lahko pripravimo tudi za zaključene skupine v poljubnih terminih. Pri skupini z najmanj 6 udeleženci, pa vam bomo ponudili še dodatne popuste.

  Kako potekajo prosti dnevi?

  Če Elbrus osvojimo v predvidenem časovnem planu, nam ostaneta dva dneva, ki jih lahko namenimo različnim aktivnostim v okolici Elbrusa. Najpriljubnejši so krajši trekingi, turno smučanje ali pa kar smučanje na smučišču Terskol.
  V okolici Elbrusa je veliko število aktivnosti, ki jih poleg plezanja lahko počnete. Takoj, ko se začne pomlad, se pojavijo številni turni smučarji in snowboarderji, ki se odpravijo na vrh in obstaja veliko število turno smučarskih programov, ki se jih lahko udeležite. Na splošno je Rusija zakladnica številnih prostranstev, kjer lahko počnete vrsto aktivnosti, povezanih z naravo in adrenalinskimi športi.

  Ali je Elbrus primeren tudi za turno smučanje?

  Naši termini za vzpon na Elbrus so primerni in tudi prilagojeni turnim smučarjem. Vsi odhodi do sredine junija ponujajo izvrstno turno smuko. Ker imamo na vsake 3 udeležence svojega vodnika (kombinacija lokalnih gorskih vodnikov in slovenskega gorskega vodnika) skupino razdelimo na smučarje in pohodnike, tako imamo vedno zagotovljene vodnike za klasični vzpon na Elbrus ter vodnike za turno smučanje.

  Kakšno vreme ima Elbrus?

  Elbrus ima lahko zelo neugodne vremenske pogoje, kar še dodatno otežuje vzpon. Vzponi na vrh so mogoči skozi celo leto, vendar je najbolj primeren čas med poletjem, ponavadi med majem in septembrom, ko je najmanj možnosti, da vas doleti vremenska ujma, vendar tudi takrat to ni izključujoče. Julij in avgust sta najbolj priljubljena meseca za vzpon, kar lahko pomeni gnečo na poteh in v kočah. Vzponi od septembra do maja so redki in rezervirani za najbolj izurjene. Vsi zimski navdušenci lahko pričakujejo ekstremno mrzle temperature.

  Ali je možno, da nas zbolimo za višinsko boleznijo?

  Elbrus se nahaja v Narodnem parku Prielbrusye. Njegova višina zahteva aklimatizacijo, če želimo varno in uspešno doseči vrh. Višinska bolezen se večkrat pojavi pri plezalcih, ki niso upoštevali pravil aklimatizacije. Da bi se uspešno pripravili za vzpon na vrh, je priporočeno, da se približno en teden prej zadržujemo na višini med 2500 in 4500 m.

  Kdaj je bil zabeležen prvi vzpon na Elbrus?

  Elbrus ima dva vrhova, zahodnega z višino 5642 m in vzhodnega z višino 5621 m. Prvi vzpon na vzhodni vrh je leta 1829 pripadel Khillarju Khachirovu, zahodni vrh pa je neosvojen počakal do leta 1874, ko je nanj prvi stopil F. Crauford Grove v okviru britanske odprave.

  Oddajte povpraševanje

  Povpraševanje

  Elbrus

  26.04.2024 - 05.05.2024
  17.05.2024 - 26.05.2024
  28.06.2024 - 07.07.2024

  Trajanje programa:

  10 DNI

  Cena od:

  2498 €

  Morda vas zanima tudi:

  Odprava

  Kazbek 5033 m

  AVGUST, SEPTEMBER

  od 1796 €


  JANUAR, FEBRUAR

  od 4198 €

  Gorniki iz vsega sveta sanjajo o vzponu na goro Aconcagua. Najvišji vrh južne Amerike vsako leto privabi na tisoče plezalcev, ki romajo na južni del Argentine samo zato, da bi osvojili vrh.
  Vse skupaj se začne v čudovitem mestu, ki sliši na ime Mendoza in kjer sta doma vino in avantura. Aconcagua in njenih 6961 metrov nad morjem predstavlja najvišjo točko na zahodni in južni polobli, gora pa spada v veličastno gorovje Andov. Hkrati vrh predstavlja tudi enega izmed legendarnih 7 vrhov (najvišji vrhovi 7 kontinentov).


  Odprava

  Ararat 5137m

  Julij, Avgust

  od 1398 €

  Turčija je znana kot dežela številnih naravnih lepot in čudes, med njenimi naravnimi znamenitostmi pa posebno mesto zasedajo gore. Vabimo vas na vzpon na Ararat, najvišji vrh Turčije. Ararat (turško: Agrı Dagı; armensko: Մասիս, kurdsko: Ciiaie Agiri) je zasnežen in mirujoč vulkan na skrajnem vzhodu Turčije. Najvišja turška gora, katere vrh je za vedno pokrit z ledom in snegom, se skriva v oblakih nad vrhovi vzhodne Turčije, na sami meji z Armenijo in Iranom.


  Odprava, Treking, Potovanje

  Kilimanjaro

  JANUAR, JUNIJ, DECEMBER

  od 2798 €

  10 dnevno potepanje s ciljem osvojiti vrh v druščini 7 summits – vzpon na Kilimanjaro (5.895m) po trasi Machame/Marangu – fakultativni safari zilet – Najvišja točka Afrike in pogled na širna prostranstva – Obilo doživetja in gorniških strasti.


  JULIJ

  od 1598 €

  Vzpon na Damavand, najvišji vrh Irana! Doživetje prave ekspedicije s pridihom Perzije. Turno smučanje z najvišjega vrha Damavanda, aklimatizacijski vzponi ...


  JULIJ, AVGUST

  od 2698 €

  Najboljša možnost za osvojitev sedemtisočaka! Pik Lenin s svojimi 7134 m ni enostavna gora, pa vendarle predstavlja eno najlažjih možnosti za osvojitev magične meje 7000 metrov. Za Ismoil Somoni (Pik Komunizem) je druga najvišja gora v Pamirju in eden od petih sedemtisočakov v Pamirju in Tien Šanu. Za celotno zbirko »velikih pet« so v bivši Sovjetski zvezi podeljevali prestižno nagrado Snežni leopard..


  Brezskrbna rezervacija programa Elbrus

  Lifetrekova Covid garancija

  V kolikor je potovanje odpovedano vsa vplačila vrnemo. Velja za odpovedi s strani turistične agencije (zaprte meje, obvezna karantena na lokaciji). Garancija velja v primeru, ko program odpove turistična agencija Lifetrek. V primeru potnikove odpovedi, pa se upošteva naše splošne pogoje.

  Paket fleksibilnost

  Paket fleksibilnost je opcija, ko lahko program kadarkoli odpoveste, mi pa vas po razlogu ne sprašujemo.
 • Program lahko odpoveste z razlogom ali brez do 31 dni pred odhodom, organizator potovanja pa povrne vsa vplačila za program (iz vračila je izključen znesek za opcijo fleksibilnost).
 • Program lahko odpoveste tudi v obdobju, če je do odhoda manj kot 30 dni in več kot 16 dni, v tem primeru pa vam izdamo dobroimetje v višini vplačil, ki je unovčljivo 2 leti (iz vračila je izključen znesek za opcijo fleksibilnost).
 • Program lahko odpoveste tudi če je do odhoda 15 dni ali manj, v tem primeru pa vam izdamo dobroimetje v višini polovice vplačil oz. 50% celotne vrednosti programa, ki je unovčljivo 2 leti (iz vračila je izključen znesek za opcijo fleksibilnost). Polovico vplačila pa zadrži agencija
 • Rezerviraj in odpotuj

  Elbrus

  26.04.2024 - 05.05.2024
  17.05.2024 - 26.05.2024
  28.06.2024 - 07.07.2024


  Cena od:

  2498 €