Potovanja po meri
Potovanja po meri
Islandija pozimi - polarni sij

Kdaj in kam naslednjič odpotujemo

blank

Za vse navdušence nad pohodi

Bolivija: Lifetrek treking in potovanja

Za vse popotnike po duši

Kirgizija turno smučanje: Turistična agencija Lifetrek treking potovajna, turno smučanje in odprave

Za vse, ki iščejo pršič

Odprava Aconcagua: Turistična agencija Lifetrek treking potovajna, turno smučanje in odprave

Za zbiratelje pravih trofej

Grossglockner: Turistična agencija Lifetrek treking potovajna, turno smučanje in odprave

Za raziskovalce alpskih vrhov

Družinska potovanja

Za aktivne in avanturistične družine

Lifetrek Treking Potovanja: Potovanja Galapagos in Ekvador

Vas zanima kam vse potujemo?

Turistična agencija Lifetrek predstavlja: potovanja po meri

Kaj sploh so potovanja po meri? Povedano enostavno gre za edinstven načrt potovanja, ki je bil pripravljen oz. prilagojen posebno za vas ali vašo zaključeno družbo. Taka potovanja so organizirana do potankosti, vendar so vse spremenljivke vedno v vaših rokah. Naša potovanja po meri vedno prilagajamo vašim potrebam in posebnim željam, od izbire letalske družbe, namestitve, izletov in celo prevoza.

Lahko vas preseneti, da so potovanja po meri v izvedbi Turistične agencije Lifetrek, dostikrat bistveno cenejša, kot če bi se urejanja potovanja lotili sami. Vaše potovanje bo oblikoval specialist za območje kamor potujete. Sodelovanje s preverjenimi  lokalnimi vodniki in šoferji, kateri so ob nas tudi pri naših vodenih potovanjih, nam omogoča pripravo potovanja po najboljši ceni.

Raziskovalec 

Najbolj fleksibilno potovanje po meri. Vključuje glavne transferje med lokacijami ter preproste namestitve. Kaj oz. kako boste izkoristili čas na posamezni lokaciji je odvisno od vašega navdiha. Za vas smo pripravili različne module, katere lahko rezervirate že pred odhodom.

Vključeno:

 • letalska karta
 • namestitev v popotniških hostlih in hotelih na bazi dvoposteljne sobe
 • prevoz na ter iz letališča, avtobusne ali železniške postaje do namestitve
 • javni prevoz med etapami, kadar zamenjamo lokacijo namestitve

Skupna tura 

Skupna tura je namenjena vsem solo popotnikom, ki bi se zaradi zmanjšanja stroškov, na potovanje raje podali v manjši družbi. Dneve lahko prosto prilagajate svojim željam.

Značilnosti skupne ture:

 • Za vse tiste, ki potujete sami
 • Spoznavanje novih prijateljstev
 • Delitev sobe in s tem nižji stroški
 • Preverjen program
 • Identično potovanje, kot ga izpeljemo pri vodenem programu
 • Fiksni termin 14 dni po terminu vodenega programa
 • Vsi odhodi so zagotovljeni in brez doplačil za manjše skupine

Popotnik 

Popotnik je tip potovanja po meri, kadar želite dovolj veliko mero udobja in brezskrbnosti. Vseeno pa ste pripravljeni kakšen dan prespati v popotniških namestitvah in višek budgeta porabiti za lokalno vodenje in kak ogled več.

Vključeno:

 • prevoz na odhodno letališče iz zbirnega mesta ali pa kar od doma
 • letalska karta
 • namestitev v popotniških hostlih in hotelih na bazi dvoposteljne sobe
 • privatni prevoz na ter iz letališča, avtobusne ali železniške postaje do hotela
 • javni prevoz med etapami, kadar zamenjamo lokacijo namestitve
 • “must see” ogledi
 • lokalno vodenje
 • vse vstopnine v narodne parke

Uživač 

Popolnoma brezskrbno potovanje po meri. Za vas bomo uredili in poiskali prav vse, da bo vaše sanjsko potovanje prav zares sanjsko. Ker verjamemo, da si poleg aktivnega raziskovanja radi privoščite dober počitek v super hotelu. Znamenitosti raziskujete z lokalnim vodnikom in imate na celotnem potovanju, kjer je to mogoče, privatni in udobni prevoz.

Vključeno:

 • prevoz na odhodno letališče iz zbirnega mesta ali pa kar od doma
 • letalska karta
 • namestitev v hotelih z minimalno lokalno kategorizacijo 4*
 • privatni prevoz na ter iz letališča, avtobusne ali železniške postaje do hotela
 • privatni prevoz med etapami, kadar zamenjamo lokacijo namestitve
 • lokalno vodenje
 • vse vstopnine v narodne parke in muzeje

Kdo pripravlja potovanja po meri

Naša potovanja po meri pripravlja strokovnjak za določeno področje. Naša ekipa vam za potovanja vedno ponudi informacije iz prve roke, saj destinacije kamor se odpravljate poznamo skoraj kot svoj dom. Izkušnje, znanje ter pomembne informacije iz vsakodnevnega življenja na destinaciji smo si nabirali skozi leta in leta vodenj. Verjamemo, da vam bomo v tem novem svetu, ki bo na novo oblikoval potovanja, lahko ponudili pravo doživetje. Izberite potovanja po meri in uživajte v neskončno možnostih, ki vam jih destinacija ponuja.

Kako poteka priprava potovanja po meri

Kot prvo bomo za uspešno izdelavo potovanja od vas želeli vedeti koliko časa boste namenili potovanju ter kakšen tip potovanja po meri bi izbrali. Ko imate izbran termin, trajanje in pa tip potovanja, je čas da v akcijo stopimo mi.
Naša ekipa bo prisluhnila vašim idejam, pogovor z vami pa nam bo še dodatno približal vaše želje. Kaj je pomembno za vas bo glavno vodilo priprave potovanja po meri, saj bo vaša strast in vodilo na potovanjih arhitektura, zgodovina, adrenalin ali raziskovanje narave.
Skupna tura | Raziskovalec | Popotnik | Uživač

Ali so potovanja po meri primerna za solo popotnike?

Vsa potovanja po meri lahko pripravimo tudi za posamezne popotnike oz. za solo popotnike. Pri solo potovanju se dostikrat zgodi, da se znajo stroški kar hitro povečati in smo primorani za skoraj vsako storitev plačevati več. Doplačila za enoposteljno sobo znajo biti povsod kar precej draga, da privatnih prevozov sploh ne omenjamo. Alternativa omenjenim težavam so namestitve v večposteljnih hostlih, koriščenje javnega transporta ali pa neudobnih in občasno tudi nevarnih t.i. community transferjev (maršutke, kolektivosi, grand taxiji…). Da bi potovanja omogočili tudi solo potnikom smo dodali opcijo “skupna tura” kamor se lahko  prijavite vsi, ki bi imeli dobršno mero svobode, ter še vedno uživali ob brezskrbnosti organizirane skupine. Na samo potovanje pa bi se podali s skupino z enako željo po avanturističnem raziskovanju sveta.

Oris potovanja po meri

Po informativnem pogovoru začne naša ekipa s pripravo vašega potovanja po meri. Običajno vzame nekaj dni, da vam pošljemo prvi obris potovanja. Prvi t.i. draft vključuje izbiro letov, namestitve, možnih aktivnosti ter ceno. Običajno bomo ceno razdelili na dva dela – na letalski prevoz in storitve na terenu.
Na tem mestu ni še nič rezerviranega, od vas želimo le izvedeti kakšen se vam zdi pripravljeno potovanje po meri. Zamenjate lahko namestitve, dodate ali izločite katero izmed opcij izletov oz. tur, celotna izbira je v vaših rokah. Celotno bistvo priprave potovanja po meri je to, da je vaša beseda tista zadnja, saj se zavedamo, da pripravljamo vaše sanjsko potovanje.

Izbira leta

Turistična agencija Lifetrek sodeluje z letalskimi družbami direktno. Strokovnjaki LetiCeneje vedno poiščejo najboljšo možno kombinacijo letov. Pri organizaciji letalskega prevoza je možnosti veliko, pri iskanju letalske karte je lahko vodilo cena, priljubljena letalska družba, možnost vmesnih postankov z ogledi t.i. layover leti. Prednost potovanja po meri je tudi možnost nadgradnje vašega leta v kolikor bi leteli v poslovem razredu.
Prednost priprave potovanja po meri preko Turistične agencije Lifetrek je tudi ta, da sodelujemo direktno z letalskimi družbami in z njimi sodelujemo na dnevni bazi in imamo tako dostop do ugodnejših cen, kot če bi jih iskali ali rezervirali sami. Še posebno se naše sodelovanje z letalskimi družbami kaže v kolikor bi želeli fleksibilnost pri letalski karti, česar pri običajnem nakupu letalske karte ne morete kupiti oz. je taka opcija precej draga.

Izbira namestitve

Imate prvo in zadnjo besedo pri izbiri namestitve. Pri vsaki podrobnosti bomo prisluhnili vašim željam, ali je to lokacija ali pa budget. Želite hotel s pogledom na ocean ali mogočna gorovja, poskrbimo čisto za vse. Glede na vaš budget lahko kombiniramo malce dražje namestitve v dražjih mestih in popotniške namestitve v dražjih mestih, tako da uravnovesimo vaše stroške. Bi želeli kakšen dan podaljšati na letovišču ob plaži ali pa gorski koči, pa si glede na proračun za potovanje tega ne morete privoščiti? Edino potovanja po meri vam omogočajo, da tu in tam kje kaj odšičpnete pri namestitvah in si razvajanje ali podaljšanje privoščite tam kjer si to želite. Vedno vam bomo ponudili hotele oz. namestitve, ki jih sami uporabljamo pri vodenih potovanjih, vendar je končna izbira vedno vaša.

Potovanja po meri in transport

Naša potovanja po meri bazirajo na tipu potovanja, ki si ga izberete. Potovanje lahko pripravimo samo z javnimi prevozom ali s privatnim prevozom oziroma kombinacijo obojega. Še poseben čar pa daje opcija najema avtomobila, kjer boste sami svoj šef. Ker želimo, da ste na vašem potovanju popolnoma brezskrbni vas bo na letališču, avtobusni ali železniški postaji vedno čakal šofer, ki vas bo zapeljal direktno do hotela. Prav iskanje prevozov je po raziskavah Lonely Planeta najbolj stresna situacija vseh potovanj, saj skoraj vsak nasede trikom taksistov in preplača prevoz ali pa ga na poti celo okradejo.

Želite sanjsko potovanje po meri?

Sedaj smo vam predstavili naša potovanja po meri, kako delujejo, kaj potrebujemo od vas, predvsem pa ste dobili idejo ali je tovrsten tip potovanj pravi za vas. Za vas bomo pripravili potovanje, kjer boste v ospredje postavljeni vi, vaši interesi, vaš proračun in vaš čas. Če bo vaše naslednje potovanje sploh prvo daljše potovanje z več kompleksnosti, verjamemo da potrebujete nekaj pomoči strokovnjakov.

TREKING POTOVANJA ODPRAVE TURNO SMUČANJE ALPSKI VRHOVI

Turistična agencija Lifetrek

Sedaj si narišite še več. Zaprite oči, začutite božanski nemir tiste goreče želje po raziskovanju neznanega in notranjega zadovoljstva ob vrnitvi. Vse to v mislih doživljajte vedno znova in znova. Ne skrbite, če vaše sanje ne poznajo sosledja dogodkov. Zanemarite jih! Sicer je res, da vas misli lahko potešijo, a verjamemo tudi, da ste še vedno malo ali kar precej lačni. Pravzaprav se samo z mislimi in hotenjem nikoli prav zares ne nasitite in vseskozi goreče hrepenite po novi izkušnji, vonju zemlje, pišu vetra, soncu na dlaneh, mivki za spodnjicami, vodi do vratu … In tako vedno znova in znova. Ugriznite v življenje! Ponujamo vam najslajše ta hip.

In ne, ni res, da pri nas najdete za vsakogar nekaj. Z nami ne bo mogoče doživeti avtobusnega izleta do znamenite točke, kjer bi potem lahko opazovali pokrajino in ljudi, izza avtobusnega stekla. Odkrito povedano, če iščete klasične izlete in potovanja, potem nismo za vas. Mi gremo vedno nekam dlje in vedno nekam drugam. Vsak, ki prisega na aktivno potovanje, pa bo pri nas dobrodošel in bo zagotovo našel nekaj zase.