Maroko je med popotniki priljubljena in dokaj razširjena destinacija. Prav tako je Maroko turistično zelo oblegana destinacija. Slednje mnogim daje misliti, da za potovanje v Maroko vodstvo oz. organizacija potovanja s strani agencije ni potrebna. To v veliki meri drži. A se je potrebno zavedati tveganj, ki so specifična za Maroko in jih upoštevati pri […]


Iščete seznam prtljage za Kilimanjaro? Ste na pravem mestu

Treking na Kilimanjaro je lahko bolj zahteven kot si kdo misli, zato je zelo pomembno, da imate pravo opremo za vsak pogoj in situacijo, v kateri se boste znašli med vzponom.


Kilimanjaro, najvišji vrh Afrike, privablja pohodnike in alpiniste z vsega sveta, ki si želijo osvojiti ta veličastni vrh. Med številnimi potmi, ki vodijo do vrha, sta Machame in Marangu najbolj priljubljeni in pogosto primerjani med seboj. V tem članku bomo primerjali Machame in Marangu pot ter razpravljali o njihovih prednostih in slabostih. 


Toubkal, s 4.167 metri nadmorske višine najvišji vrh Severne Afrike, se nahaja v gorovju Visoki Atlas v Maroku. Vzpon na Toubkal je priljubljena destinacija za pohodnike, ki želijo odkriti lepote maroške pokrajine in se preizkusiti v izzivu osvajanja vrha. V tem članku bomo predstavili podrobne informacije o Toubkalu, vključno z zanimivimi dejstvi, pripravo na vzpon, potjo do vrha in varnostnimi nasveti.


Ko se pripravljate na osvojitev najvišjega vrha Afrike, je ključnega pomena, da izberete pravo opremo. Eden najpomembnejših kosov opreme, ki ga ne smete zanemariti, je spalna vreča. Spanje na visoki nadmorski višini, v različnih vremenskih razmerah in s potencialno nizkimi temperaturami zahteva, da izberete spalno vrečo, ki bo zagotovila optimalno udobje in toplotno zaščito. V tem članku se bomo osredotočili na ključne dejavnike, ki jih je treba upoštevati pri izbiri spalne vreče za vaš vzpon na Kilimanjaro, ter vam predstavili nekaj nasvetov, kako najti najboljšo spalno vrečo za vaše potrebe.


Odprava, Treking, Potovanje

Kilimanjaro

10 dnevno potepanje s ciljem osvojiti vrh v druščini 7 summits – vzpon na Kilimanjaro (5.895m) po trasi Machame – dodatni dan za pravi afriški safari – Najvišja točka Afrike in pogled na širna prostranstva – Obilo doživetja in gorniških strasti.


12 dnevno potovanje v Maroko – Kraljeva mesta in mesta nasprotij na tradicionalno bogatem severu Afrike – Izkušnja med Berberi – Preko Atlasa in številnih oaz do puščave Erg Chebbi – S kamelami po puščavskih sipinah – Kanjon Todra in kralj Atlasa, Jebel Tubkal (4165m) – Plavanje v Atlantskem oceanu – Nešteti bazarji in trgovanje z iznajdljivimi trgovci – Pustolovsko in aktivno doživetje Maroka – Polna storitev LIFETREK.


Treking potovanje po deželi iz Tisoč in ene noči – Maroko treking – Živahna trgovska vasica Imlil in čarobni Marakeš – 5 dnevni treking v pogorju Atlasa: prelazi Tamatert, sedla Likemet, Quouraine, Quanoums – Jezero Sidi Ifni in najvišji vrh Severne Afrike, Jebel Toubkal – Čudoviti odmaknjeni kraji in družba prijaznih Berberov – spanje v kočah in šotorih – Nepozabno doživetje.


Maroko potovanje za Novo leto – najdaljša noč na rdečem pesku, pod širnim obzorjem – Kraljevska mesta in mesta nasprotij – Med nomadsko ljudstvo Berberi – S kamelami po puščavskih sipinah – Kanjon Todra – Nešteti bazarji in trgovanje z iznajdljivimi trgovci – Pustolovsko in aktivno doživetje Maroka ob sproščenem in strokovnem vodstvu – Polna storitev LIFETREK.


Atlas je gorovje v Maroku, ki se razprostira skoraj od Sredozemlja do sredine zahodne Afrike. Je gorska pregrada, ki ustavi oblake na poti iznad Atlantika nad celino.
Na njegovi vzhodni strani leži največja puščava Sahara. Gorovje je razdeljeno na več delov, osrednji je Veliki Atlas. Ne moremo ga primerjati z Alpami ali Himalajo, njegovi grebeni niso ostri, tudi vrhovi ne, veliko je dolgih melišč, le reke in potoki so naredili globoke in strme soteske ter prepade.