Znova sem tu. Na sončni strani Kavkaza. Mestija s svojo prepletenostjo preteklosti in prihodnosti deluje prijetno in simpatično. Po povratku s Tetnuldija (4860 m) v hotelu preletim posnete fotografije in v oči mi pade tista z vrha gore. Na njej so drugi, tretji, četrti in peti najvišji vrh Evrope. Če bi pogledal proti severu bi videl še šestega in najvišjega, Elbrus. Resnična streha stare celine! Poleg tega je na tem majhnem prostoru na južni strani Kavkaza 24 ledenikov in vsi so v še zelo dobrem stanju glede na mnoge ledenike po svetu. Njihova belina je znak dobrega zdravja. Tu je še možno videti bele reke ledu, ki v nekakšnem mirujočem gibanju nevidno drsijo v doline ter napajajo reke. Pomislim, kako zanimivo bi bilo obiskati vse ledenike v Svanetiju! A če bi moral izbirati, pravi Svaneti so vendarle zeleni travniki in cvetoče livade, odprta travnata pobočja z nizkimi brezami, bori in kavkaškimi jelkami ter pettisočaki nad njimi. Ko hodiš po poteh in brezpotjih v takšnem ambientu se ti srce preprosto napolni s srečo.


Azori, slikovit arhipelag v Atlantiku, so resnični raj za pohodnike. Ta članek vam predstavlja nekaj najlepših pohodniških poti, kjer boste raziskovali osupljive pokrajine in neokrnjeno naravo Azorov. Raziskujte mogočne peščine, kristalno čista jezera in nekonečne zelene površine na tem edinstvenem arhipelagu. Azori so popolna destinacija za pohodnike vseh letnih časov. V tem članku boste odkrili, kako lahko izkoristite raznolikost in lepoto Azorov skozi celo leto z našim vodnikom za pohodniška doživetja.


To ni običajen dopust, kjer preživite dni na plaži ali ob bazenu. Gre za priložnost, da se povežete z naravo, spoznate lokalno kulturo in si privoščite aktivne počitnice, polne dogodivščin.


Odkrijte neokrnjene lepote Azorov na pohodniški avanturi svojega življenja. Azori, skupina osupljivih otokov v Atlantiku, so pravi biser za ljubitelje narave. Z razgibanimi pokrajinami, ki vključujejo vulkane, gozdove in jezera, Azori ponujajo edinstveno mešanico pustolovščin in sprostitve. Ne zamudite priložnosti za raziskovanje tega skritega raja.


Otok Tenerife je raj za ljubitelje narave in poznan kot pohodniška destinacija, katera vabi skozi celotno leto. Težko je omeniti vse naravne znamenitosti tega otoka, naš program Tenerife za pohodnike pa vas popelje na pešpoti, ki jih enostavno morate obiskati in vam bodo pokazale vso naravno pestrost tega čarobnega otoka.


Po čudovitem, divjem in napornem trekingu od Skogarja do Landmannalaugarja imamo na agenciji Lifetrek pripravljen nov program. Z razliko od trekinga imamo tokrat malo manj kilometrov pod nogami in lažji nahrbtnik na ramenih. A zaradi tega nismo nič manj aktivni. Iz naše baze v Viku bomo na dnevnih pohodih raziskovali enkratno pokrajino Islandije.


Premierna Lifetrek odprava na najvišji vrh Islandije – Hvannadalshnjukur. Povzpeli se bomo na 2110 metrov visoki ledenik in uživali v mogočni naravi Islandije. Vabljeni vsi, ki si želite osvojiti najvišji vrh Islandije.


Zakaj v maju? Soočite se z orkami in odkrivajte spregledane kraje Islandije
Islandija se pozno pomladi začne prebujati. ŠE vedno se v fjordih “pasejo” orke, na otok pa se vrnejo tudi znameniti pufini. Obisk Islandije v pomladanskih mesecih je zagotovo prvovrstna izkušnja za vse ljubitelje narave in svojih fotoaparatov. Dnevi so že precej dolgi, tudi do 16 ur, zato imamo dovolj časa za temeljito raziskovanje manj obljudenih krajev.