Treking in pohodništvo

Pohodništvo | Trekingi | Odprave

Naši najboljši trekingi

Treking ali potovanja z agencijo Lifetrek. Naše prednosti so: potovanje v majhnih skupinah, dolgoletne izkušnje, strokovno vodstvo, individualni pristop, prilagodljivost in raziskovalni duh. Vabimo vas, da raziskujete svet in se na nepozabni treking potovanje odpravite v najboljši družbi!
Kratki trekingi, pohodniška potovanja, dolgi večdnevni pohodi čez cela pogorja, najznamenitejše transverzale in t.i. “Haute route”. Vse to in še več lahko najdete pri nas. Programi so primerni za vsakogar, spotoma pa se boste še kaj novega naučili, uživali v dobri družbi in norih razgledih ter polno doživeli dan.
Ugriznite v življenje! Ponujamo vam najslajše ta hip.

APRIL, JUNIJ, OKTOBER

1198 €

Treking potovanje po deželi iz Tisoč in ene noči - Maroko treking – Živahna trgovska vasica Imlil in čarobni Marakeš – 5 dnevni treking v pogorju Atlasa: prelazi Tamatert, sedla Likemet, Quouraine, Quanoums – Jezero Sidi Ifni in najvišji vrh Severne Afrike, Jebel Toubkal – Čudoviti odmaknjeni kraji in družba prijaznih Berberov – spanje v kočah in šotorih – Nepozabno doživetje.


JULIJ, AVGUST, SEPTEMBER

1398 €

Nepozabna poletna avantura v Kirgiziji. Pohodništvo, popotništvo, jahanje in še mnogo več. Ogled starodavnih karavanserajev, kopanje v jezeru Isik Kul, nepozabno doživetje pogorja Tian Šan


Treking s konji

Altaj: Treking s konji

JUNIJ, JULIJ, AVGUST

Brez popustov €

Jahanje in pohodništvo v Sibiriji? Neponovljivo izkustvo divje Rusije z agencijo Lifetrek. Altaj je neokrnjen predel Sibirije v Rusiji, ki ga moderna civilizacija še ni dosegla in je idealna destinacija za nepozabno avanturo.


FEBRUAR, JUNIJ, NOVEMBER

1098 €

V Jordanijo se bomo odpravili na treking v eno najlepših puščav sveta – Wadi Rum. Puščavska pustolovščina v arabskem svetu nas bo navdihnila z raznolikostjo, vse skupaj pa bomo okronali s starodavnim kraljestvom Petra. Na poti bomo med drugim ”okusili” čar Mrtvega in Rdečega morja. Povedano v enem stavku: doživetje najlepše puščave z nomadskim življenjem in pestro arabsko kulturo.


JUNIJ, AVGUST, SEPTEMBER

1098 €

Svaneti je zagotovo najlepši predel Gruzije. Čudovite kulise, mogočno gorovje in ogromna kulturna zapuščina! Treking med Mestijo in najvišje ležečo vasjo v Evropi, Ušgulijem


JULIJ

1298 €

Treking Landmannalaugarju. Pripravite se na vulkane z neizgovorljivimi imeni, mogočne ledenike, vroče gejzirje, zelene ravnice in gorato pokrajino kot na luni. Tik pod polarnim krogom, je Islandija brez dvoma (naj)atraktivnejša dežela Evrope. Skoraj pozabljena nekje na severu, prebičana od arktičnih vetrov, topla in vlažna od objema zalivskega toka, prepolna lukenj skozi katere prihaja marsikaj, od ognjeno rdeče lave do sikajoče po žveplu zaudarjajoče pare, leži dežela večnega snega, vulkanov in gejzirjev – Islandija.


JULIJ, SEPTEMBER

948 €

Pireneji treking - znamenite transverzale, po veličastni Visoki poti s kombinacijo GR10 in GR11. Vrhunski treking po grebenih med Španijo in Francijo.


AVGUST

2998 €

Neokrnjena narava Grenlandije je v poletnih mesecih pravo nasprotje s smogom zabitih in pregretih mest. Se poleti zaradi vročine počutite utesnjene na vsakem koraku, ki ga naredite, koraki pa so težki in nemalokrat skoraj odveč? Na Grenlandiji je prav v poletnih mesecih najbolj uživaško, temperature so zmerne in so primerne tudi za krajša oblačila.


AVGUST, SEPTEMBER

848 €

Korzika Treking po GR20 - treking znamenite transverzale. Ena najlepših poti na svetu. Vzpon na Monte Cinto, najvišji vrh Korzike. Kopanje v tolmunih in ...


Treking, Potovanje, Safari

Nepal: Treking Pikey Peak

MAREC, SEPTEMBER, OKTOBER

2098 €

V želji, da približamo Nepal in Himalajo čim širši množici, smo se podali na misijo, poiskati najboljšo možnost trekinga kar jih Nepal ponuja. Odkrili smo čudovito območje Solukhumbu (Lower Everest) in treking Pikey Peak. Treking, safari v parku Chitwan, rafting na reki Trisuli in odkrivanje Katmanduja smo združili v nepozabno in avanturistično dogodivščino v Nepalu.


Treking potovanje

Patagonija in Ognjena zemlja

FEBRUAR/MAREC

4398 €

Patagonija in Ognjena zemlja sta nedotaknjeni pokrajini, ki privabljata ljubitelje narave. Spoznali bomo pokrajini in kraje na skrajnem jugu Južne Amerike. Argentina in Čile nas pričakujeta.


Kako smo ocenjevali treking

Težavnost trekinga oz oceno smo podali glede na logistiko in potrebno pripravo, pri sami oceni nismo upoštevali težavnosti posameznih etap. Saj so lahko posamezne etape precej lahke in nezahtevne, vendar je zaradi same logistike in drugih vplivov treking lahko ocenjen kot težji. Prav vsi trekingi z izjemo odprav in turnega smučanja so tehnično nezahtevni in jih lahko premaga vsak. Merila katera smo upoštevali:

Trajanje trekinga Prenočišče trekinga Zahtevana oprema trekinga Transfer opreme Splošno zahtevnost etap

Lažji treking

Treking težavnost 1: pri teh trekingih gre res za zelo lahko organizacijo in izvedbo trekingov. V bistvu gre za ali enodnevni izlet ali največ dvodnevni treking z eno nočitvijo, kjer je poskrbljeno za vse. Tako vam pri turistični agenciji Lifetrek uredimo vse prevoze, nočitve in pa prehrano. S sabo nosite le tisto najbolj nujno za čez dan.

Treking težavnost 2: s to oceno smo ocenili programe, ki trajajo najmanj 4 dni. Sestavljeni pa so tako, da se vedno spi v dolini na enem in istem mestu. Tako, da dnevne izlete lahko prilagodimo glede na zmožnosti udeležencev in vremenske pogoje. Ker smo celotni čas nastanjeni na eni lokaciji se udeleženci lahko odločijo, da kakšen dan trekinga tudi izpustijo in dan izkoristijo po svoje.

Treking Potovanje

Malorka za pohodnike

MAREC, APRIL, JUNIJ, OKTOBER

998 €

Treking potovanje Malorka: 8-dnevno potovanje in treking, pravo presenečenje za planince in planinke. Razgiban mediteranski otok – bogata in pestra zgodovina – enodnevni planinski izleti na več vrhov – idealna kombinacija planinarjenja in ogledov kulturnih znamenitosti – popolno doživetje.


FEBRUAR, JUNIJ, NOVEMBER

1098 €

V Jordanijo se bomo odpravili na treking v eno najlepših puščav sveta – Wadi Rum. Puščavska pustolovščina v arabskem svetu nas bo navdihnila z raznolikostjo, vse skupaj pa bomo okronali s starodavnim kraljestvom Petra. Na poti bomo med drugim ”okusili” čar Mrtvega in Rdečega morja. Povedano v enem stavku: doživetje najlepše puščave z nomadskim življenjem in pestro arabsko kulturo.


Potovanja z dnevnimi trekingi

Treking težavnost 3: Treking potovanja imenujemo vsa tista potovanja, kjer je program namenjen tako turističnim izletom kot tudi pohodniškim turam. Značilnost lažjih treking potovanj je ta, da se lokacijo prenočišč nekajkrat zamenja, vendar je izbira tur še vedno dovolj fleksibilna, da se prilagajamo udeležencem in vremenu. Tudi pri lažjih potovanjih lahko udeleženci kakšen treking izpustijo.

CELO LETO

998 €

Otok Tenerife je raj za ljubitelje narave in poznan kot pohodniška destinacija, katera vabi skozi celotno leto. Težko je omeniti vse naravne znamenitosti tega otoka, naš program Tenerife za pohodnike pa vas popelje na pešpoti, ki jih enostavno morate obiskati in vam bodo pokazale vso naravno pestrost tega čarobnega otoka.


JUNIJ, JULIJ, AVGUST, SEPTEMBER

2898 €


APRIL, JUNJ, SEPTEMBER

1098 €

Madeira je otočje vulkanskega porekla in se odlikuje po razgibanosti terena, mili klimi, ki omogoča obisk preko celega leta. Posebnost so gozdovi mimoz, lovorikovca in evkaliptusa, nasadi banan ter sladkornega trsa. V zadnjih letih so obnovili številne nekdanje tovorniške poti, ki služijo planincem in pohodnikom, posebnost pa so levade, akvadukti, ki so jih gradili stoletja. Del tega naravnega in kulturnega bogastva si bomo ogledali tudi mi.


Treking Potovanje

Bolgarija: Treking potovanje

JULIJ

848 €

Bolgarija je Lifetrekova uspešnica v čudovito gorato deželo z osupljivo lepo naravo se podamo vsako leto. Program je namenjen vsem planincem, saj se vzpnemo tudi na Musalo (2.925 m) najvišji vrh Balkana.


Potovanja s trekingom

Treking težavnost 4: Uvod v prave trekinge. S težavnostjo 4 smo ocenili naše programe, kjer gre še vedno za kombinacijo potovanj in trekingov. Trekingi pa so sestavljeni malenkost bolj kompleksno in zahtevajo spanje v vmesni koči. Program je tako kombinacija nekajdnevnega trekinga, dnevnih izletov in kulturnih ogledov. Opremo za večdnevni treking običajno nosimo s seboj, je pa ni veliko, saj so prenočišča urejena, po končanem trekingu pa nas že čaka tudi topla večerja.

JUNIJ, JULIJ, AVGUST

1698 €

Po čudovitem, divjem in napornem trekingu od Skogarja do Landmannalaugarja imamo na agenciji Lifetrek pripravljen nov program Islandija za pohodnike. V dnevnih pohodih bomo raziskovali enkratno pokrajino Islandije. Od nežnih slapov, mogočnih ledenikov, skrivnostnih kanjonov, neskončnih plaž Atlantika, mavričnih gora Landmannalaugarja do sproščujočih naravnih vrelcev.


potovanje

Ferski otoki

JUNIJ, JULIJ, AVGUST

1698 €

Ferski otoki na našem očarljivem osemdnevnem potovanju. Ta skriti biser Severnega Atlantika ponuja osupljivo naravno raznolikost, od slikovitih plaž do dramatičnih klifov. Ferski otoki ponujajo izjemno kulturno dediščino in dih jemajoče pokrajine. Od živahnega utripa prestolnice Tórshavn do mirnih, odmaknjenih kotičkov otoka Kalsoy, vsak dan razkriva novo plast te fascinantne destinacije.


APRIL, MAJ, JUNIJ, SEPTEMBER, OKTOBER

998 €

Odkrijte čudovite pohodniške poti Krfa, ki ponujajo spektakularne razglede, zgodovinske znamenitosti in možnosti za sprostitev na čudovitih plažah. Pohodniki lahko raziskujejo slikovite poti do gora Pantokrator in Angelokastro ter uživajo v lokalni kulinariki in mirnem vzdušju vasi. Celodnevni izlet na Paxos in Antipaxos dodaja nepozabno doživetje kristalno čistih voda in neokrnjenih plaž.


APRIL

2398 €

Langtang, nekje na sredi, pa vendar na koncu, čisto na meji s Tibetom. Malo poznana pokrajina severno od Katmanduja. Razgibana, posejana s tisočerimi dolinami in grebeni, ki se v daljavi stikajo v mogočne vršace. Na obzorjih, v neskončnih razgledih se bomo s pogledi dotaknili celo Makaluja in piramide očaka Everesta na vzhodu.


JUNIJ, AVGUST, SEPTEMBER

1098 €

Svaneti je zagotovo najlepši predel Gruzije. Čudovite kulise, mogočno gorovje in ogromna kulturna zapuščina! Treking med Mestijo in najvišje ležečo vasjo v Evropi, Ušgulijem


AVGUST

2998 €

Neokrnjena narava Grenlandije je v poletnih mesecih pravo nasprotje s smogom zabitih in pregretih mest. Se poleti zaradi vročine počutite utesnjene na vsakem koraku, ki ga naredite, koraki pa so težki in nemalokrat skoraj odveč? Na Grenlandiji je prav v poletnih mesecih najbolj uživaško, temperature so zmerne in so primerne tudi za krajša oblačila.


Treking, Potovanje, Safari

Nepal: Treking Pikey Peak

MAREC, SEPTEMBER, OKTOBER

2098 €

V želji, da približamo Nepal in Himalajo čim širši množici, smo se podali na misijo, poiskati najboljšo možnost trekinga kar jih Nepal ponuja. Odkrili smo čudovito območje Solukhumbu (Lower Everest) in treking Pikey Peak. Treking, safari v parku Chitwan, rafting na reki Trisuli in odkrivanje Katmanduja smo združili v nepozabno in avanturistično dogodivščino v Nepalu.


Treking

Treking težavnost 5: bližamo se že pravim trekingom. Pri teh programih gre za večdnevne trekinge od koče do koče, kjer izpuščanje etap ni več mogoče. Trekingi trajajo vsaj 5 dni, kar pomeni spanje v vsaj štirih kočah. V kočah je poskrbljeno za hrano in jedačo. Za transfer opreme je poskrbljeno, tako da še vedno hodimo samo z dnevnimi nahrbtniki.

APRIL, JUNIJ, OKTOBER

1198 €

Treking potovanje po deželi iz Tisoč in ene noči - Maroko treking – Živahna trgovska vasica Imlil in čarobni Marakeš – 5 dnevni treking v pogorju Atlasa: prelazi Tamatert, sedla Likemet, Quouraine, Quanoums – Jezero Sidi Ifni in najvišji vrh Severne Afrike, Jebel Toubkal – Čudoviti odmaknjeni kraji in družba prijaznih Berberov – spanje v kočah in šotorih – Nepozabno doživetje.


JULIJ, AVGUST, SEPTEMBER

1398 €

Nepozabna poletna avantura v Kirgiziji. Pohodništvo, popotništvo, jahanje in še mnogo več. Ogled starodavnih karavanserajev, kopanje v jezeru Isik Kul, nepozabno doživetje pogorja Tian Šan


Potovanje s trekingom

Kolumbija

FEBRUAR, MAREC, DECEMBER

2848 €

Edinstveno doživetje v Kolumbiji – iskanje Izgubljenega mesta na področju Sierre Nevade – izkušnja življenja indijancev v tropskem gozdu – Bogota, Cartagena in Medellin – udoben in razburljiv treking, plavanje v Karibskem morju – narodni park Tayrona in vulkan De Lodo el Totumo – raznolikost, lepote in izjemna prvinskost dežele na severozahodu Južne Amerike


Treking od koče do koče

Treking težavnost 6: s težavnostjo 6 smo ocenili treking, ki od vas zahteva dobro kondicijo saj je treking sestavljen iz več zaporednih dnevnih etap, kjer celotno prtljago ves čas nosimo s seboj. V prenočiščih imamo na razpolago zajtrke in večerje, vmesne obroke, prigrizke pa moramo nositi celotno pot s seboj. Na poti je omejeno število mest, kjer se lahko založimo s prigrizki. Etap ni mogoče spuščati prav tako ni prav nobene bližnjice. Hoje je običajno med 6 in 8 ur, lahko pa tudi več.

JULIJ, AVGUST, SEPTEMBER

1148 €

Treking Škotska za vse pustolovce! Pripravite se na mogočno škotsko višavje. Z agencijo Lifetrek na Škotsko! Najvišji vrh Velike Britanije Ben Nevis.


JULIJ, SEPTEMBER

948 €

Pireneji treking - znamenite transverzale, po veličastni Visoki poti s kombinacijo GR10 in GR11. Vrhunski treking po grebenih med Španijo in Francijo.


AVGUST

668 €

Za vas smo pripravili znameniti treking Tour du Mont Blanc. Trekinga smo malenkostno prilagodili, tako da je izvedljiv v enem tednu. Treking bomo začeli v italijanskem mestu Courmayeur in ga končali v francoskem mestu Chamonix. Treking Tour du Mont Blanc tehnično ni zahteven in kljub skrajšani različici ponuja čudovite razglede in neponovljive sončne vzhode in zahode. Pridružite se nam na trekingu Tour du Mont Blanc.


AVGUST, SEPTEMBER

848 €

Korzika Treking po GR20 - treking znamenite transverzale. Ena najlepših poti na svetu. Vzpon na Monte Cinto, najvišji vrh Korzike. Kopanje v tolmunih in ...


Treking imaš kar neseš s seboj

Treking težavnost 7: s to težavnostjo pa ocenjujemo naše prave trekinge. Gre za čisto pravi treking, kjer vse kar potrebujemo nosimo s seboj. Na vmesnih postojankah si je sicer moč dokupiti kakšno zalogo, vendar je to res pravi luksuz. Spanje? Spimo v šotorih, katere celotno pot nosimo s seboj. Hrana? Za hrano poskrbimo sami, jo sami nosimo in si jo tudi sami pripravimo. Pri teh programih je nujno potrebno sodelovanje celotne ekipe, da se teža opreme in hrane čim bolj razporedi. Etape niso pretežke, oziroma bi bile dokaj lahke v kolikor bi imeli urejeno prenočišče in prehrano.

Treking na Islandiji omogoča (z doplačilom) tudi transfer opreme in namestitev v kočah, tako da bi bila težavnost v tem primeru ocenjena s 5.

AVGUST

1498 €

Osemdnevni program s trekingom po Lofotih. Norveška nam ponuja vznemirljive kraje, agencija Lifetrek pa obuja staro uspešnico – treking potovanje na Lofote. Če na potovanjih iščete naravne lepote, se boste težko izognili Norveški. Pravljično otočje Lofoti v malem ponuja vse lepote Norveške. Veličastna gorska kulisa, tradicionalne ribiške vasice, peščene plaže in turkizno morje, fjordi, dežela Vikingov, polnočno sonce.


JULIJ

1298 €

Treking Landmannalaugarju. Pripravite se na vulkane z neizgovorljivimi imeni, mogočne ledenike, vroče gejzirje, zelene ravnice in gorato pokrajino kot na luni. Tik pod polarnim krogom, je Islandija brez dvoma (naj)atraktivnejša dežela Evrope. Skoraj pozabljena nekje na severu, prebičana od arktičnih vetrov, topla in vlažna od objema zalivskega toka, prepolna lukenj skozi katere prihaja marsikaj, od ognjeno rdeče lave do sikajoče po žveplu zaudarjajoče pare, leži dežela večnega snega, vulkanov in gejzirjev – Islandija.


JULIJ

1648 €

Ker je naša osnovna smer razmišljanja raziskovanje stran od uhojenih poti, stran od vsakdanjosti, bomo izbrali za cilj raziskovanja kar sam rt Hornstrandir. Prepleten je s peš potmi, tam domujejo polarne lisice in neštete vrste ptic. Kjer je dostop možen samo z ladjo. Gre za najbolj severno obalo Islandije, deželo samote, mistike, črne magije, fjordov, morja, rib, ptic, ledenikov in geotermalnih izvirov.


Super trek in premium trekingi

Treking težavnost 8: v to kategorijo spadajo trekingi, ki nam vzamejo vsaj 12 dni. Ocena težavnosti je prav zaradi trajanja trekinga, organizacijsko pa bi ti trekingi spadali v skupino težavnosti 5. Na trekingu je poskrbljeno za transfer opreme, kuharji nam pripravljajo sveže in tople obroke, spimo pa v kempih oz. v postavljenih šotorih. Udobja res ni veliko, vendar čez dan nosimo le nahrbtnik za dnevne potrebe. Prava kombinacija užitkarstva in pohodništva v divjih in neokrnjenih predelih sveta!

JUNIJ, AVGUST

2548 €

Treking Peru: aktivno potovanje v čudovitem delu južnoameriške države Peru. Andska kultura, kulinarika, arhitekrura, narava in zares nepozaben treking. Treking Patagonija, treking Anapurna, treking Himalaja in treking Huayhuash so najbolj znameniti trekingi tega sveta, agencija Lifetrek pa vas popelje prav na vsakega!


Treking odprave

Treking težavnost 9: najtežji trekingi v naši ponudbi. Ti trekingi so vedno v kombinaciji z vzponom na vrh, ki vam bo ostal kot trofeja. Aklimatizacijski dnevni so čisto pravi eno ali večdnevni trekingi. Celotna organizacija je podrejena enemu samemu cilju, osvojitvi vrha.

Odprava, Treking, Potovanje

Kilimanjaro

JANUAR, JUNIJ, DECEMBER

2648 €

10 dnevno potepanje s ciljem osvojiti vrh v druščini 7 summits – vzpon na Kilimanjaro (5.895m) po trasi Machame/Marangu – fakultativni safari izlet – Najvišja točka Afrike in pogled na širna prostranstva – Obilo doživetja in gorniških strasti.


JULIJ

1398 €

Vzpon na Damavand, najvišji vrh Irana! Doživetje prave ekspedicije s pridihom Perzije. Turno smučanje z najvišjega vrha Damavanda, aklimatizacijski vzponi ...


Odprava

Ararat 5137m

Julij, Avgust

1298 €

Turčija je znana kot dežela številnih naravnih lepot in čudes, med njenimi naravnimi znamenitostmi pa posebno mesto zasedajo gore. Vabimo vas na vzpon na Ararat, najvišji vrh Turčije. Ararat (turško: Agrı Dagı; armensko: Մասիս, kurdsko: Ciiaie Agiri) je zasnežen in mirujoč vulkan na skrajnem vzhodu Turčije. Najvišja turška gora, katere vrh je za vedno pokrit z ledom in snegom, se skriva v oblakih nad vrhovi vzhodne Turčije, na sami meji z Armenijo in Iranom.


Bonus destinacije in trekingi

Treking težavnost med 1 in 5: v to kategorijo smo umestili potovanja, katere smo popestrili ali z nekajdnevnimi trekingi ali pa z dnevnimi izleti. Na teh potovanjih najdemo bistvo pokrajine samo preko pohodov in trekingov. Na teh potovanjih je poskrbljeno za čisto vse, tako da vam ostanejo le lažji nahrbtniki za čez dan. Z dnevnimi izleti se približamo znamenitim “Torresom” in Fitz Royu v Patagoniji, spimo v divjini Kamčatke, obhodimo čudovite Zmajeve gore oz. Drakensberg v Južni Afriki, se podamo po Svilni poti ob vznožje Muztagate, ali pa se povzpnemo do baznega tabora Everest!

Treking s konji

Altaj: Treking s konji

JUNIJ, JULIJ, AVGUST

Brez popustov €

Jahanje in pohodništvo v Sibiriji? Neponovljivo izkustvo divje Rusije z agencijo Lifetrek. Altaj je neokrnjen predel Sibirije v Rusiji, ki ga moderna civilizacija še ni dosegla in je idealna destinacija za nepozabno avanturo.


Treking potovanje

Patagonija in Ognjena zemlja

FEBRUAR/MAREC

4398 €

Patagonija in Ognjena zemlja sta nedotaknjeni pokrajini, ki privabljata ljubitelje narave. Spoznali bomo pokrajini in kraje na skrajnem jugu Južne Amerike. Argentina in Čile nas pričakujeta.


blank

Kdaj in kam naslednjič odpotujemo

blank

Za vse navdušence nad pohodi

blank

Za vse popotnike po duši

blank

Za vse, ki iščejo pršič

blank

Za zbiratelje pravih trofej

blank

Za raziskovalce alpskih vrhov

blank

Za aktivne in avanturistične družine

blank

Vas zanima kam vse potujemo?

blank

Gremo na toplo

Izbrane destinacije

blank

Jordanija

blank

Peru

blank

Gruzija

blank

Islandija

blank

Kirgizija

blank

Maroko

blank

Divja Rusija

blank

Nepal

blank

in še več...