nepal
nepal

Nepal

edinstven Nepal vas pričakuje. Nepal, dežela mistike, menihov, gora, čudovitih pešpoti in nepozabne kulise za aktivnosti v naravi. V Nepal z Lifetrekom!

Nepal - dežala božanstev in gora

Občudovaje Himalaje, neskončne treking poti, najvišji vrhovi tega sveta, mesta prežeta s kulturo in hindujsko ter budistično tradicijo, edinstveni spomeniki - Nepal ponuja najboljše ta hip

Nepal

Nepal je pravzaprav dežela razgibane zgodovine, pisanih kultur in ljudi ter čudovite narave. V Nepalu živi skoraj 30 različnih etničnih skupnosti, med katerimi so najbolj znane Šerpe, Gurungi, Navari, Rai, Tamangi in še nekateri, ki živijo v hribovskih predelih in jih imamo priložnost spoznavati na trekingih in himalajskih odpravah.

OKTOBER

2848 €

Nepal, srce Himalaje, je popotnikova sanjska destinacija. Naš "Trek do baznega tabora Everesta" ponuja nepozabno pustolovščino, ki združuje izjemne gorske razglede z bogato kulturo Sherpe. Odkrijte osupljive pokrajine, od ledenikov do modro-zelenih jezer, spoznajte gostoljubne domačine in občutite čarobnost te edinstvene dežele. Pripravite se na potovanje, ki vas bo poneslo v osrčje nepalskih čudes.


APRIL

2398 €

Langtang, nekje na sredi, pa vendar na koncu, čisto na meji s Tibetom. Malo poznana pokrajina severno od Katmanduja. Razgibana, posejana s tisočerimi dolinami in grebeni, ki se v daljavi stikajo v mogočne vršace. Na obzorjih, v neskončnih razgledih se bomo s pogledi dotaknili celo Makaluja in piramide očaka Everesta na vzhodu.


Treking, Potovanje, Safari

Nepal: Treking Pikey Peak

MAREC, SEPTEMBER, OKTOBER

1998 €

V želji, da približamo Nepal in Himalajo čim širši množici, smo se podali na misijo, poiskati najboljšo možnost trekinga kar jih Nepal ponuja. Odkrili smo čudovito območje Solukhumbu (Lower Everest) in treking Pikey Peak. Treking, safari v parku Chitwan, rafting na reki Trisuli in odkrivanje Katmanduja smo združili v nepozabno in avanturistično dogodivščino v Nepalu.


Nepal in Himalaja

Kraljevina Nepal se razprostira med Kitajsko oziroma Tibetom ter Indijo, velika pa je za 7 Slovenij. V Nepalu se nahaja nekaj najvišjih vrhov na svetu, med drugim Anapurna (8091 m), Dhaulaghiri (8167 m), Lhotse (8516 m) in seveda Mount Everest (8850 m). Himalajska dežela je bila dolgo časa za prta za vse obiskovalce, dokler ni sredi prejšnjega stoletja odprla svoje meje, kar je posledično omogočilo osvajanje najvišjih vrhov na svetu. Tako je v dobrega pol stoletja postala najbolj zanimiva himalajska država in sedaj privablja vsako leto množice turistov, ki se večinoma odpravljajo na številne trekinge, med katerimi je nekaj nalepših in najpopularnejših na svetu. To še posebej velja za treking okoli Anapurn in treking pod Everest.