Nepal

edinstven Nepal vas pričakuje. Nepal, dežela mistike, menihov, gora, čudovitih pešpoti in nepozabne kulise za aktivnosti v naravi. V Nepal z Lifetrekom!

Nepal - dežala božanstev in gora

Občudovaje Himalaje, neskončne treking poti, najvišji vrhovi tega sveta, mesta prežeta s kulturo in hindujsko ter budistično tradicijo, edinstveni spomeniki - Nepal ponuja najboljše ta hip

Nepal

Nepal je pravzaprav dežela razgibane zgodovine, pisanih kultur in ljudi ter čudovite narave. V Nepalu živi skoraj 30 različnih etničnih skupnosti, med katerimi so najbolj znane Šerpe, Gurungi, Navari, Rai, Tamangi in še nekateri, ki živijo v hribovskih predelih in jih imamo priložnost spoznavati na trekingih in himalajskih odpravah.

OKTOBER

2848 €

Nepal, srce Himalaje, je popotnikova sanjska destinacija. Naš "Trek do baznega tabora Everesta" ponuja nepozabno pustolovščino, ki združuje izjemne gorske razglede z bogato kulturo Sherpe. Odkrijte osupljive pokrajine, od ledenikov do modro-zelenih jezer, spoznajte gostoljubne domačine in občutite čarobnost te edinstvene dežele. Pripravite se na potovanje, ki vas bo poneslo v osrčje nepalskih čudes.


JANUAR

2398 €

Raziskujte skrite zaklade Nepala na edinstvenem potovanju, ki združuje avanturo, kulturo in naravno lepoto. Od vznemirljivega raftinga na reki Trishuli, safarija v Nacionalnem parku Chitwan, do sončnega vzhoda v Sarangkotu in duhovnih izkušenj v Lumbiniju, rojstnem mestu Bude. Uživajte v nepozabnih trenutkih med obiskom zgodovinskih mest, kot sta Bhaktapur in Bandipur, ter občudujte veličastne himalajske vrhove. Vaše potovanje sklenite z raziskovanjem čarobnega Kathmanduja. Ta potovanje vam ponuja popolno mešanico avanture, duhovnosti in nepalske kulture.


APRIL

2398 €

Langtang, nekje na sredi, pa vendar na koncu, čisto na meji s Tibetom. Malo poznana pokrajina severno od Katmanduja. Razgibana, posejana s tisočerimi dolinami in grebeni, ki se v daljavi stikajo v mogočne vršace. Na obzorjih, v neskončnih razgledih se bomo s pogledi dotaknili celo Makaluja in piramide očaka Everesta na vzhodu.


Treking, Potovanje, Safari

Nepal: Treking Pikey Peak

MAREC, SEPTEMBER, OKTOBER

2098 €

V želji, da približamo Nepal in Himalajo čim širši množici, smo se podali na misijo, poiskati najboljšo možnost trekinga kar jih Nepal ponuja. Odkrili smo čudovito območje Solukhumbu (Lower Everest) in treking Pikey Peak. Treking, safari v parku Chitwan, rafting na reki Trisuli in odkrivanje Katmanduja smo združili v nepozabno in avanturistično dogodivščino v Nepalu.


Blog zapisi:

Kanchenjunga treking: bolj pristen treking kot Everest Base Camp treking

Kanchenjunga treking: bolj pristen treking kot Everest Base Camp treking

Kanchenjunga treking je eno izmed najbolj osupljivih in nepozabnih pohodniških doživetij v Nepalu, ki ponuja razburljivo alternativo popularnemu Everest Base Camp trekingu. Kljub temu, da Everest Base Camp treking v Sloveniji in nasploh zelo znan, vam bo Kanchenjunga trek ponudil priložnost za raziskovanje bolj nedotaknjene in avtentične himalajske pokrajine.

Potovanje v lastni režiji z agencijo Lifetrek

Potovanje v lastni režiji z agencijo Lifetrek

Združite prednosti potovanja v lastni režiji s prednostmi, ki jih prinaša potovanje z agencijo Lifetrek. Potovanje v lastni režiji je organizacija in izvedba potovanja brez pomoči profesionalnih turističnih agencij ali organizatorjev potovanj. To vključuje načrtovanje itinerarja, rezervacijo prevozov, iskanje in rezervacijo namestitev, organizacijo aktivnosti in obiskov znamenitosti ter morebitno pridobitev potrebnih viz in dovoljenj za […]

Potovanje v Maroko v lastni režiji

Potovanje v Maroko v lastni režiji

Maroko je med popotniki priljubljena in dokaj razširjena destinacija. Prav tako je Maroko turistično zelo oblegana destinacija. Slednje mnogim daje misliti, da za potovanje v Maroko vodstvo oz. organizacija potovanja s strani agencije ni potrebna. To v veliki meri drži. A se je potrebno zavedati tveganj, ki so specifična za Maroko in jih upoštevati pri […]

Očarljiva Madeira: Potovanje skozi Zgodovino, Geografijo in Neokrnjeno Naravo

Očarljiva Madeira: Potovanje skozi Zgodovino, Geografijo in Neokrnjeno Naravo

Madeira: zgodovina Otok Madeira je čudovit biser Atlantika, ki združuje osupljive naravne lepote s bogato zgodovino. Njegove skrivnosti segajo daleč v preteklost, od dobe raziskovanj do modernega turizma. Madeira in doba raziskovanj V 15. stoletju, ko so se evropski narodi tekmovali v odkrivanju neznanih zemelj, je Madeira igrala ključno vlogo v pomorskih odpravah Portugalske. Leta […]

Nepal in Himalaja

Kraljevina Nepal se razprostira med Kitajsko oziroma Tibetom ter Indijo, velika pa je za 7 Slovenij. V Nepalu se nahaja nekaj najvišjih vrhov na svetu, med drugim Anapurna (8091 m), Dhaulaghiri (8167 m), Lhotse (8516 m) in seveda Mount Everest (8850 m). Himalajska dežela je bila dolgo časa za prta za vse obiskovalce, dokler ni sredi prejšnjega stoletja odprla svoje meje, kar je posledično omogočilo osvajanje najvišjih vrhov na svetu. Tako je v dobrega pol stoletja postala najbolj zanimiva himalajska država in sedaj privablja vsako leto množice turistov, ki se večinoma odpravljajo na številne trekinge, med katerimi je nekaj nalepših in najpopularnejših na svetu. To še posebej velja za treking okoli Anapurn in treking pod Everest.