nepal
nepal

Nepal - dežala božanstev in gora

Občudovaje Himalaje, neskončne treking poti, najvišji vrhovi tega sveta, mesta prežeta s kulturo in hindujsko ter budistično tradicijo, edinstveni spomeniki - Nepal ponuja najboljše ta hip

Nepal

Nepal je pravzaprav dežela razgibane zgodovine, pisanih kultur in ljudi ter čudovite narave. V Nepalu živi skoraj 30 različnih etničnih skupnosti, med katerimi so najbolj znane Šerpe, Gurungi, Navari, Rai, Tamangi in še nekateri, ki živijo v hribovskih predelih in jih imamo priložnost spoznavati na trekingih in himalajskih odpravah.

APRIL

2398 €

Langtang, nekje na sredi, pa vendar na koncu, čisto na meji s Tibetom. Malo poznana pokrajina severno od Katmanduja. Razgibana, posejana s tisočerimi dolinami in grebeni, ki se v daljavi stikajo v mogočne vršace. Na obzorjih, v neskončnih razgledih se bomo s pogledi dotaknili celo Makaluja in piramide očaka Everesta na vzhodu.


Potovanje

Tibet in Nepal

JUNIJ, JULIJ, AVGUST

3498 €

21-dnevno potovanje na sveti strehi sveta – Ena in edina, veličastna Himalaja - Neskončna prostranstva puščave in smaragdnih jezer – Brezčasna Lhasa – Čudežno lepa mesta z neštetimi budističnimi templji – Rdečelični nomadi v črnih šotorih - Raj na zemlji, sveto jezero Nam Tso - Treking k najvišji gori sveta; Mt. Everest - Popotovanje z jeepi po cesti prijateljstva med Nepalom in Tibetom – Edinstveni rafting v neokrnjeni nepalski pokrajini - Navdušujoč letalski polet čez Himalajsko verigo


Treking, Potovanje, Safari

Nepal – Treking Pikey Peak

OKTOBER

1898 €

V želji, da približamo Nepal in Himalajo čim širši množici, smo se podali na misijo, poiskati najboljšo možnost trekinga kar jih Nepal ponuja. Odkrili smo čudovito območje Solukhumbu (Lower Everest) in treking Pikey Peak. Treking, safari v parku Chitwan, rafting na reki Trisuli in odkrivanje Katmanduja smo združili v nepozabno in avanturistično dogodivščino v Nepalu.


Nepal in Himalaja

Kraljevina Nepal se razprostira med Kitajsko oziroma Tibetom ter Indijo, velika pa je za 7 Slovenij. V Nepalu se nahaja nekaj najvišjih vrhov na svetu, med drugim Anapurna (8091 m), Dhaulaghiri (8167 m), Lhotse (8516 m) in seveda Mount Everest (8850 m). Himalajska dežela je bila dolgo časa za prta za vse obiskovalce, dokler ni sredi prejšnjega stoletja odprla svoje meje, kar je posledično omogočilo osvajanje najvišjih vrhov na svetu. Tako je v dobrega pol stoletja postala najbolj zanimiva himalajska država in sedaj privablja vsako leto množice turistov, ki se večinoma odpravljajo na številne trekinge, med katerimi je nekaj nalepših in najpopularnejših na svetu. To še posebej velja za treking okoli Anapurn in treking pod Everest.

Vsi odhodi v Nepal

Nepal - Everst

Nepal – Treking Pikey Peak

NEPAL

01.10.2022
14.10.2022
Cena: 1998 €
Akcija: 1898 €
Tibet in Nepal

Tibet in Nepal

NEPAL, TIBET

02.10.2022
23.10.2022
Cena: 3598 €
Akcija: 3498 €
Tibet in Nepal

Nepal – Treking Langtang

NEPAL

31.03.2023
16.04.2023
Cena: 2598 €
Akcija: 2398 €
Tibet in Nepal

Tibet in Nepal

NEPAL, TIBET

25.06.2023
16.07.2023
Cena: 3598 €
Akcija: 3498 €
blank

Kdaj in kam naslednjič odpotujemo

blank

Za vse navdušence nad pohodi

blank

Za vse popotnike po duši

blank

Za vse, ki iščejo pršič

blank

Za zbiratelje pravih trofej

blank

Za raziskovalce alpskih vrhov

blank

Za aktivne in avanturistične družine

blank

Vas zanima kam vse potujemo?

Izbrane destinacije

blank

Jordanija

blank

Peru

blank

Gruzija

blank

Islandija

blank

Kirgizija

blank

Maroko

blank

Divja Rusija

blank

Nepal

blank

in še več...

Prejšnja objava: Gruzija
Naslednja objava: UŠBA - gora, ki prinaša nesrečo