Lifetrek >> Trekingi >> Treking potovanje Bolgarija

Treking potovanje Bolgarija | Treking presežkov

Treking potovanje Bolgarija - zajema obisk treh gorskih skupin z najvišjimi vrhovi Musala, Vihren, Černi vrah; obisk samostana Rila.

Treking potovanje Bolgarija

03.07.2022 - 10.07.2022
28.08.2022 - 04.09.2022

Trajanje programa:

8 DNI

Cena od:

798 € 748 €
Treking potovanje Bolgarija
Treking potovanje Bolgarija

Treking potovanje Bolgarija

Lifetrekov 8-dnevni program: treking potovanje Bolgarija

Bolgarija je čudovita gorata dežela z osupljivo lepo naravo. Zaznamovala jo je pestra zgodovina pod Otomanskim imperijem, vendar jim je vseeno uspelo obdržati pravoslavno kulturo. Poleg naravnih lepot navdušuje tudi z bogato kulturno dediščino, ki se odraža v številnih kulturnih spomenikih, zaščitenih tudi pod okriljem Unesca.

Treking potovanje Bolgarija – glavne znamenitosti, narava in kultura

V Bolgarijo se odpravljamo predvsem z namenom pohajkovati po gorovjih te dežele in užiti najlepše bisere, ki jih tam premore narava. Na naši poti bomo spoznali zanimivosti Beograda in v bližini Zaječarja rimsko mesto Felix Romuliano. V Bolgariji bomo obiskali tri gorske skupine z najvišjim vrhom Balkana, glavno mesto Sofijo, biser srednjeveške kulture Rilski samostan, ki je na seznamu Unescove svetovne dediščine in še mnogo drugega.

Treking Bolgarija

Treking potovanje Bolgarija – pravo pohodništvo

Udeleženci potovanja bomo na poti spoznali tri gorske skupine. Odkrivali bomo odmaknjene doline, nad katerimi se dvigujejo apnenčaste gore, opazovali čiste reke v notranjosti države, zgodovinska mesta, ki so jih poseljevali že Grki in Rimljani. Skupina bo predvidoma manjša in zato tudi bolj mobilna. Po ogledu civilizacije in “ogrevalni” planinski turi se bomo podali v Bansko, mestece v nedrjih granitnih vrhov, od koder bomo delali enodnevne pohodne ture. Med drugim bomo naskočili tudi Musalo, ki s svojimi 2925 metri predstavlja najvišji vrh Bolgarije in celotnega Balkanskega polotoka. Treking po Bolgariji je v celoti tehnično nezahteven in ne zahteva nobene posebne tehnične opreme.

Treking Bolgarija

Z Lifetrekom na treking potovanje Bolgarija

Bolgarija je v zadnjem času naredila veliko na področju turizma, saj je izboljšala infrastrukturo in zaenkrat še konkurira s sorazmerno nizkimi cenami. Prav te prednosti bomo izkoristili na našem potovanju, ki bo kombinacija planinstva in turizma, tako, da bo vsak prišel na svoj račun.

Program: Treking potovanje Bolgarija

DAN 1

LJUBLJANA – BEOGRAD – ZAJEČAR

Zgodaj zjutraj bomo krenili na pot iz Ljubljane mimo Zagreba in Slavonskega Broda proti Beogradu z informativnim ogledom mesta. Sledi vožnja do rimskega mesta Felix Romuliana, ki je pod zaščito Unesca, tu je bil rojen in pokopan eden od rimskih cesarjev, ki izhajajo s področja današnje Srbije in do Zaječarja. Namestitev v hotelu in večerja.

DAN 2

ZAJEČAR – BELOGRADČIK -SOFIJA

Po zajtrku sledi vožnja po manj razvitem severozahodnem delu Bolgarije do Belogradčika z ogledom trdnjave in zanimivih skalnih tvorb, prehod preko Stare Planine ali Balkana, namestitev v Sofiji v hotelu in večerja.

DAN 3

SOFIJA – POGORJE VITOŠE – SOFIJA

Po zajtrku vožnja do narodnega parka Vitoša in zimskošportnega centra Aleko v pogorju Vitoše, ki se dviguje nad glavnim mestom ter vzpon na najvišji vrh Černi vrah (2290 m), hoje bo za 3 ure. Po sestopu sledi najprej ogled Narodnega muzeja z bogato arheološko zbirko, galerijo ikon in etnografsko razstavo, kasneje pa še središča mesta z monumentalnimi zgradbami, spomeniki in cerkvami, vmes ne manjka tudi ostankov iz rimskega in srednjeveškega obdobja, večerja v mestu in nočitev.

DAN 4

SOFIJA – SAMOKOV

Po zajtrku zaključek ogledov v glavnem mestu in vožnja do Samokova, mesta, ki je v preteklosti živelo od kovaštva, trgovine in sakralne umetnosti. Po nastanitvi v hotelu ogled zanimivosti mesta, ki še ima pridih orientalskega življenja, večerja.

DAN 5

SAMOKOV – BOROVEC – GOROVJE RILA IN MUSALA (2925 M) – BANSKO

Iz Samokova se bomo zapeljali do športnega centra Borovec v gorski skupini Rila ter se mimo treh planinskih koč povzpeli na Musalo (2925 m), najvišji vrh Balkana. V kombinaciji z žičnico na Jastrebec, ki pripelje preko 2300 metrov visoko, bo hoje mimo visokogorskih jezer skupaj za okrog 6 ur, povratek v dolino, vožnja pod severnimi obronki Pirina in nastanitev v hotelu v modernem zimskošportnem središču Bansko, večerja.

DAN 6

BANSKO – MELNIK – SAMOSTAN ROŽEN – SANDANSKI – BANSKO

Po zajtrku vožnja po dolini Strume do Melnika, najmanjšega bolgarskega mesta, ki leži v bližini grške meje in se odlikuje po okoliških tvorbah iz peščenjaka ter značilni arhitekturi, in ogled samostana Rožen, ki je bil včasih odmaknjen v sredogorju ter drugih krajev (skupaj bo 2 uri hoje). Postanek v toplicah Sandanski, kjer naj bi bil v bližini rojen uporni Spartak ter povratek do Banskega, večerja.

DAN 7

BANSKO – GOROVJE PIRIN IN VIHREN (2914 M) – BANSKO

Po zajtrku sledi krajša vožnja mimo smučišča do Banderice v pogorju Pirin, ki je poleg Rile proglašen za narodni park. Pešhoja do koče Vihren in kasneje po vzhodnih in južnih pobočjih na Vihren (2914 m). Vrh se odlikuje po obširnem razgledu po Pirinski Makedoniji do obmejnih gora z Grčijo in Makedonijo. Ob ugodnih razmerah sestop po drugi poti do Banderice, skupaj 6 ur hoje. Povratek v Bansko in prosto, večerja.

DAN 8

BANSKO – RILSKI SAMOSTAN – BEOGRAD – LJUBLJANA

Odhod iz Banskega, ogled znamenitega Rilskega samostana, ki leži v osrčju Rile in je pod zaščito Unesca. Samostan je bil središče bolgarskega kulturnega življenja, v okolici je tudi deloval svetnik Sv. Ivan Rilski, ki ima posebno mesto v bolgarski zgodovini. Vožnja mimo Sofije, Pirota in Niša do Beograda, daljši postanek bo namenjen tudi večerji. Sledi nadaljevanje poti proti Sloveniji.

*Program Treking potovanje Bolgarija se lahko spremeni zaradi vremenskih razmer, logistike (spremenjeni vozni redi rednih linij) in drugih razlogov.

Cena: Treking potovanje Bolgarija

 • Termin :
  03.07.2022 - 10.07.2022
  28.08.2022 - 04.09.2022
 • Redna cena potovanja:
  798 €
 • Akcijska cena potovanja:
  748 €*
  *Akcijska cena velja glede na čas prijave. Redno ceno programa znižamo:

  50 € za prijave do 30. aprila

 • Brez doplačila za majhne skupine!
 • Minimalno število oseb v skupini: 5. Največje število oseb v skupini: 8.

Cena vključuje:

 • vse transferje in prevoz s kombijem ali manjšim avtobusom
 • nočitve v hotelih s polpenzionom
 • organizacijo potovanja in slovensko spremstvo na poti
 • svetovanje in pomoč pri pripravi na potovanje
 • predstavitev potovanja
 • DDV

 • Cena ne vključuje:

 • osebne opreme
 • stroškov sedežnic in vzpenjač
 • kosil in pijač čez dan
 • stroškov izven programa
 • stroškov v povezavi s Covid-19 (testiranja, cepljenja)

 • Doplačila:

 • enostavno zavarovanje rizika odpovedi: 50 €
 • razširjeno zavarovanje rizika odpovedi: 95 €
 • paket fleksibilnost: 95 €
 • doplačilo za enoposteljno sobo: 120 €
 • prevoz na zbirno mesto (po ceniku prevoznika)


 • Popusti:

  50 € za prijave do 30. aprila
  Ob prijavi na program Treking potovanje Bolgarija potnik poravna operativne stroške v višini 300 €. Ostali del cene programa potnik plača najkasneje 45 dni pred potovanjem. Nudimo vam tudi zavarovanje rizika odpovedi potovanja, ki ga je potrebno vplačati ob prijavi na potovanje. Zgoraj omenjeni pogoji za program Treking potovanje Bolgarija veljajo za prijave do 45 dni do predvidenega odhoda. V kolikor je do odhoda manj dni, so pogoji prijave lahko drugačni.

  Vizum za slovenske državljane ni potreben. Na pot se lahko odpravite samo z osebno izkaznico!
  Večina držav vstop pogojuje z negativnimi PCR testi ali dokazilom o cepljenju, ter izjemoma s potrdilom o prebolevnosti za virusom. Točne zahteve za vstop v državo vam bomo sporočili ne prej kot 2 tedna pred odhodom z namenom, da so podane informacije za vstop v državo najbolj točne. Prav tako dopuščamo možnost, da se pogoji spremenijo tudi kasneje, vendar vas bomo o vseh morebitnih spremembah sproti obveščali.

  Brezskrbna rezervacija programa Treking potovanje Bolgarija

  Lifetrekova Covid garancija

  V kolikor je potovanje odpovedano vsa vplačila vrnemo. Velja za odpovedi s strani turistične agencije (zaprte meje, obvezna karantena na lokaciji). Garancija velja v primeru, ko program odpove turistična agencija Lifetrek. V primeru potnikove odpovedi, pa se upošteva naše splošne pogoje.

  Paket fleksibilnost

  Paket fleksibilnost je opcija, ko lahko program kadarkoli odpoveste, mi pa vas po razlogu ne sprašujemo.
 • Program lahko odpoveste z razlogom ali brez do 31 dni pred odhodom, organizator potovanja pa povrne vsa vplačila za program(iz vračila je izključen znesek za opcijo fleksibilnost).
 • Program lahko odpoveste tudi v obdobju, če je do odhoda manj kot 30 dni in več kot 16 dni, v tem primeru pa vam izdamo dobroimetje v višini vplačil, ki je unovčljivo 2 leti(iz vračila je izključen znesek za opcijo fleksibilnost).
 • Program lahko odpoveste tudi če je do odhoda 15 dni ali manj, v tem primeru pa vam izdamo dobroimetje v višini polovice vplačil oz. 50% celotne vrednosti programa, ki je unovčljivo 2 leti (iz vračila je izključen znesek za opcijo fleksibilnost). Polovico vplačila pa zadrži agencija
 • Treking potovanje Bolgarija

  Treking potovanje Bolgarija: od 748 €* (redna cena od: 798 €)

  03.07.2022 - 10.07.2022
  28.08.2022 - 04.09.2022

  *Akcijska cena velja glede na čas prijave. Redno ceno znižamo:

  50 € za prijave do 30. aprila  Treking potovanje Bolgarija s turistično agencijo Lifetrek

 • brez doplačil za majhne skupine
 • odličen program
 • UNESCO znamenitosti
 • najvišji vrh Balkana – Musala 2925 m
 • Felix Romuliana, samostan Rožen, Rilski samostan

 • blank
  blank

  Oddajte povpraševanje

  Povpraševanje

  Treking potovanje Bolgarija

  03.07.2022 - 10.07.2022
  28.08.2022 - 04.09.2022

  Trajanje programa:

  8 DNI

  Cena od:

  798 € 748 €

  Država:

  BOLGARIJA

  Morda vas zanima tudi:

  Treking potovanje Bolgarija

  Treking Potovanje

  Treking potovanje Bolgarija

  JULIJ

  748 €

  Bolgarija je Lifetrekova uspešnica v čudovito gorato deželo z osupljivo lepo naravo se podamo vsako leto. Program je namenjen vsem planincem, saj se vzpnemo tudi na Musalo (2.925 m) najvišji vrh Balkana.


  Treking potovanje Črna Gora

  Treking Potovanje

  Treking potovanje Črna Gora

  JULIJ, AVGUST

  798 €

  V Durmitor in Prokletije na prvovrstno raziskovanje odmaknjenega konca bivše »Juge«. Narodni park Durmitor in najvišji vrh Črne gore, Bobotov Kuk (2.523 m). Prokletije so zagotovo eno najbolj divjih gorovij Balkana.


  Treking potovanje Albanija

  Treking Potovanje

  Treking potovanje Albanija

  JULIJ, AVGUST, SEPTEMBER

  Program za popotnike in planince. Divje apnenčaste gore Prokletij, grebeni nad morjem in romarski Tomorri. Lepe obale Jadranskega in Jonskega morja.


  Grčija treking

  Treking, Treking potovanje

  Grčija treking

  JUNIJ - SEPTEMBER

  1068 €

  Grčija privablja številne turiste, tako ljubitelje antične zgodovine kot popotnike, ki najdejo bisere ob obalah in na otokih, planinci pa poleg Olimpa obiskujejo tudi druge gorske skupine, soteske in zimske gore. Naše potovanje bo kombinacija vzponov na dve gori, ki so ju častili stari Grki, spoznali pa bomo nekaj pomembnih legendarnih krajev, seveda pa ne bo manjkal obisk samostanov v Meteori.