Lifetrek >> Trekingi >> Grčija treking

Grčija treking | Turistična agencija Lifetrek

Treking v Grčiji v kombinaciji s potovanjem skozi legendarne kraje antične Grčije. Vzpon na Olimp, ogled Termopil, Delfov, Korintskega prekopa in Miken.

Grčija treking

30.07.2021 - 07.08.2021

Trajanje programa:

9 DNI

Cena od:

1198 € 1098 €
Grčija treking
Grčija treking

Grčija: treking in ogledi

GRČIJA-SVETI GORI IN LEGENDARNI KRAJI

Grčija privablja številne turiste, tako ljubitelje antične zgodovine kot popotnike, ki najdejo bisere ob obalah in na otokih, planinci pa poleg Olimpa obiskujejo tudi druge gorske skupine, soteske in zimske gore. Naše potovanje bo kombinacija vzponov na dve gori, ki so ju častili stari Grki, spoznali pa bomo nekaj pomembnih legendarnih krajev, seveda pa ne bo manjkal obisk samostanov v Meteori.

Olimp in Meteora

Olimp je imel v grški mitologiji pomembno vlogo kot sedež 12 bogov. Z vrha je obširen razgled na Makedonijo in Tesalijo. Tisti z manjšimi ambicijami se bodo lahko povzpeli na lažji vrh Skolio (2911 m).

Mogočni stolpi v Meteori in monoliti iz peščenjaka nas bodo že od daleč opozarjali na to pomembno turistično točko, ki jo je prepoznal tudi Unesco. Menihi so na nedostopnih stolpih zgradili 24 samostanov, od katerih jih je še šest delujočih. Dostopni so po stopnicah, na ogled pa je pravo bogastvo grške pravoslavne cerkve.

Treking Grčija: Olimp

Delfi, Liakouras in Killini

2457 metrov visok Liakouras je najvišji vrh Parnasa. Parnas je po grški mitologiji namenjen pesnikom in literatom, nas pa bo poplačal z lepimi razgledi na Peloponez in Korintski preliv ter Olimp. Za tehnično nezahtevno turo bomo potrebovali 4 ure, višinska razlika 650 metrov.

Manjši zimski center Zereia (1600 m) je izhodišče našega izleta za Killini (2376 m), ki je drugi najvišji vrh Peloponeza. Na gori naj bi bivale nimfe in tu naj bi se rodil Hermes, bog trgovine. Teren je razgiban, od skalnatih do travnatih predelov, skupaj hoje 5 ur, višinska razlika 800 metrov.

Treking Grčija: Delfi

Grčija treking s kombijem ali letalom

Program Grčija treking smo pripravili v dveh različicah, kjer pa je sama izvedba programa nespremenjena. Program bomo lahko izvedli s kombijem s prevozom iz Ljubljane mimo Zagreba, Beograda, Skopja in s povratkom s trajektom iz Igoumenitse. Druga opcija izvedbe pa je z letalom, kjer bomo iz bližnjih letališča ali celo Brnika poleteli proti Solunu in se vrnili z letom s Krfa. Program z letalom je dva dni krajši, pri tem pa se glede na vozne rede letal lahko malenkost spremeni prvi in pa zadnji dan programa. Odhod in povratek je planiran iz Dunaja - v ceno je vštet tudi prevoz na letališče.

Zahtevnost programa Grčija treking

Program Grčija treking ni klasični treking program, temveč je po svoji izvedbi bolj podoben naši večletni uspešnici Treking v Bolgariji. Gre namreč za planinsko potovanje, kjer se na najlepših in najpomembnejših predelih Grčije podamo na pohod. Vzponu na Olimp smo namenili dva dneva, tako da je resnično dovolj časa, da čisto vsak osvoji goro, ki je burila domišljijo v antični Grčiji. Tako kot vzpon na Olim je tudi vzpon na Liakouras tehnično nezahteven.

Podaljšanje programa za krajše počitnice

Program je idealen za kombinacijo pohodniškega programa s počitnicami, ki vam jih lahko pripravimo na enem izmed čudovitih grških otokov. Program Treking Grčija namreč zaključimo v pristaniškem mestu Igoumenitsa, ki je izhodišče za ladijski prevoz na Krf, Lefkas ali Zakintos. Povratek v Slovenijo je mogoč z letalom do bližnjih letališč ali pa kar s trajektom. Glede na vaše želje vam lahko sestavimo ponudbo.

Program: Grčija treking

DAN 1

SLOVENIJA-SOLUN-VERGINA-PLAKA LITOCHOROU

Prevoz do letališča (v kolikor let ni iz Ljubljane) in let do drugega največjega grškega mesta Soluna/Thessaloniki. V kolikor bo časovnica dopuščala sledi krajši informativni ogled mesta. Daljši postanek bo v Vergini, kjer so ostanki slavne makedonske države s prestolnico Aigai, ki je pod zaščito Unesca. Ohranjen je grob kralja Filipa II, očeta Aleksandra Velikega. Po ogledu bomo nadaljevali vožnjo ob Egejskem morju do letovišča Plaka Litochorou, nastanitev v hotelu in večerja.

DAN 2

PLAKA LITOCHOROU- PRIONIA-KOČA A/KOČA SPILIOS AGAPITOS

Po zajtrku priprava za turo na Goro bogov-Olimp in vožnja do izhodišča Prionia (1100 m). Hodili bomo najprej po borovem gozdu, nad gozdno mejo pa po goličavah z zložno potjo do koče A/Spilios Agapitos (2100 m), do koče je 2,5 ure hoda, višinska razlika 1000 m. Nočitev v koči in večerja. Koča je moderno opremljena in v njej lahko prenoči 90 planincev.

DAN 3

KOČA A/KOČA SPILIOS AGAPITOS-OLIMP-PLAKA LITOCHOROU

Po zgodnjem zajtrku hoja po južnih pobočjih Olimpa, gorovja z več vrhovi, ki so višji od 2800 metrov in obsega 600 kvadratnih kilometrov, nekateri so pokriti do vrha s travo, drugi pa zahtevajo nekaj izkušenj. Uhojena pot poteka najprej do vrha Skala (2866 m), potem pa naprej po precej skalnatem pobočju, ki terja pazljivost, na najvišji vrh Mytikas (2917 m). Olimp je imel v grški mitologiji pomembno vlogo kot sedež 12 bogov. Z vrha je obširen razgled na Makedonijo in Tesalijo. Tisti z manjšimi ambicijami se bodo lahko povzpeli na lažji vrh Skolio (2911 m). Sestop bo po smeri vzpona mimo koče A do Prionie, skupaj 5-6 ur hoje, višinska razlika 820 metrov. Od tam bo še vožnja v Plako Litochorou, z možnostjo kopanja v morju, nočitev hotelu in večerja.

DAN 4

PLAKA LITOCHOROU-LARISSA-METEORA-KALAMBAKA

Po zajtrku vožnja po avtocesti do Larisse in naprej do bisera srednjeveške sakralne arhitekture Meteore. Mogočni stolpi in monoliti iz peščenjaka nas bodo že od daleč opozarjali na to pomembno turistično točko, ki jo je prepoznal tudi Unesco. Menihi so na nedostopnih stolpih zgradili 24 samostanov, od katerih jih je še šest delujočih. Dostopni so po stopnicah, na ogled pa je pravo bogastvo grške pravoslavne cerkve. Po ogledu se bomo zapeljali v turistični kraj Kalambaka, namestitev v hotelu in večerja.

DAN 5

KALAMBAKA-TERMOPILE-DELFI-ARACHOVA

Po zajtrku se bomo iz Tesalije odpeljali v pokrajino Ellada in ko bomo zopet dosegli morje, se bomo ustavili v legendarnih Termopilah. Tu je leta 480 pr. n. št. špartanski kralj Leonidas s svojo maloštevilno vojsko branil prehod pred perzijsko vojsko. Zaradi izdaje so vsi padli in še danes to pomeni simbol zvestobe in junaštva. Po gorski cesti bomo potem dosegli naš glavni cilj tega dne, Delfe, Unesco. V Delfih je bilo vsegrško preročišče, kjer je prerokovala znamenita Pitija z dvoumnimi odgovori. Ogledali si bomo Apolonov tempelj, zakladnico in stadion, nastanitev v hotelu v Arachovi in večerja.

DAN 6

ARACHOVA-PARNAS/PARNASSOS-KORINT

Po zajtrku vožnja po gorski cesti do največjega grškega zimsko športnega centra (1800 m). Ta dan je namenjen vzponu na najvišji vrh Parnasa, 2457 metrov visok Liakouras. Parnas je po grški mitologiji namenjen pesnikom in literatom, nas pa bo poplačal z lepimi razgledi na Peloponez in Korintski preliv ter Olimp. Za tehnično nezahtevno turo bomo potrebovali 4 ure, višinska razlika 650 metrov. Po vožnji z gore nas bo čakala vožnja do Korintske ožine in prekopa, ki je namenjen le manjšim ladjam in s tem bomo zapeljali na polotok Peloponez. Namestitev v hotelu in večerja.

DAN 7

KORINT-MIKENE/MIKINIS-XILOCASTRO

Po zajtrku bo najprej vožnja do pomembne arheološke točke Mikene/Mikinis, Unesco. Kraj je eno najstarejših središč grške civilizacije, tam si bomo ogledali trdnjavo, znamenita Levja vrata in grobnice. Vrnili se bomo na obalo in po priobalni cesti prišli v letovišče Xilocastro. Po nekaj dneh programa se nam bo prileglo prosto popoldne, ki ga bo vsak izkoristil po svoje, od pohajkovanja po mestu do kopanja, namestitev v hotelu in večerja.

DAN 8

XILOCASTRO-TRIKALA-KILLINI-PATRAS

Po zajtrku se bomo odpravili po razgibani gozdnati pokrajini proti gorovju Oros Ziria. Skozi zaselke Trikale bomo dosegli manjši zimski center Zereia (1600 m), ki bo izhodišče našega izleta za Killini (2376 m), drugi najvišji vrh Peloponeza. Na gori naj bi bivale nimfe in tu naj bi se rodil Hermes, bog trgovine. Teren je razgiban, od skalnatih do travnatih predelov, skupaj hoje 5 ur, višinska razlika 800 metrov. Po sestopu povratek v dolino in vožnja ob Korintskem zalivu do Patrasa, tretjega največjega grškega mesta. Namestitev v hotelu in večerja.

DAN 9

PATRAS-PREVEZA-IGOUMENITSA-KRF-LJUBLJANA

Po zajtrku najprej vožnja čez most, dolg 3 kilometre, preko katerega bomo zopet prišli na celinski del Grčije in zadnji dan v Grčiji bo minil v vožnji ob Jonskem morju do starega in pomembnega mesta Preveza, kjer so ožino premagali s predorom. Po postanku in ogledu nas bo čakal še zadnji del vožnje po pokrajini Epir do trajektnega pristanišča Igoumenitsa. Tu se bomo v poznem popoldnevu vkrcali na trajekt za Krf. Let proti bližnjemu letališču in povratek v Slovenijo.

*Program Grčija treking se lahko spremeni zaradi vremenskih razmer, logistike (spremenjeni vozni redi rednih linij) in drugih razlogov.

Cena: Grčija treking

 • Termin :
  30.07.2021 - 07.08.2021
 • Redna cena potovanja:
  1198 €
 • Akcijska cena potovanja:
  1098 €*
 • V primeru manjše skupine, 5 ali 6 udeležencev, znaša doplačilo 80 €
 • Najmanjše število udeležencev je 5, največje pa 14
 • Akcijska cena velja za prijave do 45 dni pred odhodom*

Cena vključuje:

 • vse transferje v Grčiji in prevoz do letališča v kolikor let ni iz Ljubljane
 • trajektni prevoz na Krf
 • Letalske karte v Solun in povratek iz Krfa
 • en kos manjše prtljage in 20 kg prtljage
 • nočitve v hotelih s polpenzionom
 • organizacijo potovanja in slovensko spremstvo na poti
 • svetovanje in pomoč pri pripravi na potovanje
 • predstavitev potovanja
 • DDV

 • Cena ne vključuje:

 • osebne opreme
 • vstopnin
 • hrane na trajektu
 • kosil in pijače
 • stroškov izven programa
 • dodatne prtljage
 • stroškov v povezavi s Covid-19 (testiranja, cepljenja)

 • Doplačila:

 • enostavno zavarovanje rizika odpovedi: 60 €
 • razširjeno zavarovanje rizika odpovedi: 110 €
 • paket fleksibilnost: 145 €
 • doplačilo za enoposteljno sobo: 140
 • prevoz na zbirno mesto (po ceniku prevoznika)
 • 100 € na osebo za dvoposteljno kabino na trajektu


 • Popusti:

 • 100 € za vse zgodnje prijave (do 45 dni pred odhodom)
 • 100 € - zaključek programa na Krfu

 • Ob prijavi na program Grčija treking potnik poravna operativne stroške v višini 400 €. Ostali del cene programa potnik plača najkasneje 45 dni pred potovanjem. Nudimo vam tudi zavarovanje rizika odpovedi potovanja, ki ga je potrebno vplačati ob prijavi na potovanje. Zgoraj omenjeni pogoji za program Grčija treking veljajo za prijave do 45 dni do predvidenega odhoda. V kolikor je do odhoda manj dni, so pogoji prijave lahko drugačni.

  Slovenski državljani za vstop v Grčijo vizuma ne potrebujejo. Slovenski državljani lahko v vse države članice EU vstopajo z veljavno osebno izkaznico.
  Večina držav vstop pogojuje z negativnimi PCR testi ali dokazilom o cepljenju, ter izjemoma s potrdilom o prebolevnosti za virusom. Točne zahteve za vstop v državo vam bomo sporočili ne prej kot 2 tedna pred odhodom z namenom, da so podane informacije za vstop v državo najbolj točne. Prav tako dopuščamo možnost, da se pogoji spremenijo tudi kasneje, vendar vas bomo o vseh morebitnih spremembah sproti obveščali.

  Brezskrbna rezervacija programa Grčija treking

  Lifetrekova Covid garancija

  V kolikor je potovanje odpovedano vsa vplačila vrnemo. Velja za odpovedi s strani turistične agencije (zaprte meje, obvezna karantena na lokaciji). Garancija velja v primeru, ko program odpove turistična agencija Lifetrek. V primeru potnikove odpovedi, pa se upošteva naše splošne pogoje.

  Paket fleksibilnost

  Paket fleksibilnost je opcija, ko lahko program kadarkoli odpoveste, mi pa vas po razlogu ne sprašujemo.
 • Program lahko odpoveste z razlogom ali brez do 31 dni pred odhodom, organizator potovanja pa povrne vsa vplačila za program
 • Program lahko odpoveste tudi če je do odhoda manj kot 30 dni, v tem primeru pa vam izdamo dobroimetje, ki je unovčljivo 2 leti
 • Grčija treking

  Grčija treking: od 1098 €* (redna cena od: 1198 €)

  30.07.2021 - 07.08.2021

  *Akcijska cena velja za prijave do 45 dni pred odhodom  Grčija treking s turistično agencijo Lifetrek

 • Solun
 • Letovišče Plaka Litochorou
 • Olimp
 • Meteora
 • Termopile
 • Delfi
 • Korint
 • Mikene
 • Podaljšek potovanja s počitnicami

 • blank
  blank

  Oddajte povpraševanje

  Povpraševanje

  Grčija treking

  30.07.2021 - 07.08.2021

  Trajanje programa:

  9 DNI

  Cena od:

  1198 € 1098 €

  Država:

  GRČIJA

  Morda vas zanima tudi:

  Treking potovanje Malorka

  Treking Potovanje

  Treking potovanje Malorka

  MAREC, APRIL, JUNIJ, OKTOBER

  798 €

  Treking potovanje Malorka: 8-dnevno potovanje in treking, pravo presenečenje za planince in planinke. Razgiban mediteranski otok – bogata in pestra zgodovina – enodnevni planinski izleti na več vrhov – idealna kombinacija planinarjenja in ogledov kulturnih znamenitosti – popolno doživetje.


  Potovanje Portugalska

  JUNIJ, SEPTEMBER

  798 €

  Barvita Lizbona in mistični Porto – Najzahodnejša točka stare celine Cabo de Roca – labirinti, skrivne sobane v kompleksu Quinta da Regaleira – Dih jemajoči klifi – Čudovito srednjeveško mestece Obidos – Čudovita peščena obala Atlantskega oceana – Nepozabno doživetje


  Treking Sardinija

  MAJ, AVGUST

  848 €

  Potovanje je namenjeno vsem, ki želijo spoznati utrip sredozemskega otoka v zgodnji pomladi, ko so množice turistov že davno odšle. Spoznali bomo naravne znamenitosti in različne gorske skupine, se podali v soteske in zaplavali v zalivih, ki se ponašajo z lepimi plažami. Zgodovina nam bo razkrila dogodke od neolitika do današnjih dni, videli jo bomo v muzejih, cerkvah, nuraghih in starih mestnih jedrih.


  Jordanija treking in potovanje

  FEBRUAR, JUNIJ, NOVEMBER

  1098 €

  V Jordanijo se bomo odpravili na treking v eno najlepših puščav sveta – Wadi Rum. Puščavska pustolovščina v arabskem svetu nas bo navdihnila z raznolikostjo, vse skupaj pa bomo okronali s starodavnim kraljestvom Petra. Na poti bomo med drugim ”okusili” čar Mrtvega in Rdečega morja. Povedano v enem stavku: doživetje najlepše puščave z nomadskim življenjem in pestro arabsko kulturo.


  Vnos podatkov Pogodba