Lifetrek >> Odprave >> Damavand

Damavand | Turistična agencija Lifetrek

Vzpon na Damavand, najvišji vrh Irana! Doživetje prave ekspedicije s pridihom Perzije. Lifetrek za vas organizira odprave na najvišje vrhove.

Damavand

22.07.2023 - 30.07.2023

Trajanje programa:

9 DNI

Cena od:

1598 € 1498 €
Damavand
Damavand

Damavand

22.07.2023 - 30.07.2023


Cena od:

1598 € 1498 €


Vzpon na Damavand in turno smučanje

9-DNEVNA AVANTURA V IRANU – VZPON NA DAMAVAND IN TURNO SMUČANJE Z VRHA

Damavand (5671 m) je najvišji iranski vrh. Čeprav se nahaja v provinci Mazandaran, je do Damavanda mogoče priti iz Teherana. Njegova oblika neustavljivo spominja na goro Fuji na Japonskem. Damavand je vulkan in še vedno na nekaterih mestih oddaja žveplove hlape. Treking oziroma sam vzpon na goro Damavand je zaradi višine precej zahteven, zato mora biti vsak udeleženec v dobri fizični formi. Po vzponu na Damavand si z vodnikom ogledamo še Teheran, najpomembnejšimi kulturno-zgodovinskimi spomeniki in znamenitim bazarjem, če bo časa dovolj lahko samostojno obiščete še kakšen muzej. Program primeren za gornike in turne smučarje.

IRAN IN DAMAVAND

Iran je prava mistična Azija; višinska stepa in puščave preko katerih poti vodijo naprej v Pakistan, Indijo, Kitajsko ali v obratni smeri na bližnji vzhod in v Evropo. To je brez dvoma tista prava Perzija, polna magije, tradicije, burne zgodovine in še vedno močno prisotne kulture. Iran pa je prepoznaven tudi po gorskem svetu Albroz na severu države, kjer se vzpenja tudi najvišji Damavand, ki je s 5671 metri nad morjem zaresen orjak. Okoli njega pa leži vsaj še ducat visokih gora in zares globokih dolin, kamor nas iz vrhov preko številni grebenov pripeljejo dolga in blaga pobočja.

Damavand

NA DAMAVAND NA TURNO SMUČANJE

NAPOVEDNIK SEZONA 2022

V Iran se odpravljamo tudi smučat. Pravzaprav se bomo podali na turnosmučarski treking visoko v gorstvo Alborz, ki leži severno od prestolnice Teheran. Na smučeh bomo prečili kar precejšnjo območje in če nam bo vremenska situacija dovoljevala se bomo povzpeli tudi na najvišji Damavand.

Damavand
Za vzpon na Damavand se potrebuje vizo za vstop v Iran ter dovolilnico za območje Damavanda. Da bo vzpon na Damavand mogoče organizirati se prijave zbira do 45 dni pred odhodom. Po tem datumu prijava ni več mogoča.

Program: Damavand

DAN 1

LJUBLJANA – TEHERAN

Odhod iz Ljubljane, let iz Brnika ali okoliških letališč proti Teheranu preko Istanbula.

DAN 2

TEHERAN

Jutranji pristanek v Teheranu, glavnem mestu Irana. Kako med potovanjem postati milijonar? Med transferjem do hotela zamenjamo denar, za slabih 20 € bomo prejeli kar milijon iranskih rialov. Sledi še informativni ogled mesta in srečanje z našimi vodniki za vzpon na Damavand.

DAN 3

TEHERAN - REYNEH

Po zajtrku se zapeljemo do vznožja Damavanda. Po urejenju dovolilnic za vzpon na Damavand se zapeljemo do gorske vasice, kjer naše telo pripravimo na prihajajoče dni. Po namestitvi opravimo še krajši aklimatizacijski vzpon nad vasjo. Spanje v pohodniški koči.

DAN 4

REYNEH - BAZNI TABOR BARGAH

Po zajtrku se zapeljemo da kampa Goosfansara na višini slabih 3500 m. Tam bomo našo opremo natovorili na konje. V taboru prevzamemo naše Lunch-boxe in začnemo s pohodom do tabora Bargah na višini 4200 m. Hoje je za dobrih 5 ur, pot pa poteka sprva po travnatih planjavah, bolj ko se bližamo taboru bolj je pot kamnita. Ob prihodu v kamp nas pričaka topli napitek in nekaj malega za okrepčilo, da bo čakanje na večerjo lažje. V kampu Baragh nam v večernih urah postrežejo večerjo. Namestitev v gorski koči.

DAN 5

AKLIMATIZACIJA

Zajtrk v planinskem zavetišču Bargah. Danes se povzpnemo na višino 4700 m. Vpliv višine bo viden na vsakem koraku, saj bo hoja počasnejša, dihanje pa oteženo. Med vzpenjanjem bomo uživali ob veličastnih razgledih. Na višini cca 4700 m si bomo privoščili malico (lunch-box) in telo privajali na višino. Sledi še sestop do nam že poznane gorskege koče. Hoje bo za 5 do 7 ur.

DAN 6

VZPON NA DAMAVAND

Zbudimo se že zelo zgodaj, okoli druge ure. Privoščimo si lažji zajtrk in če nam bo vreme naklonjeno začnemo z našim vzponom na Damavand okoli tretje ure. Ker bo takrat še temno so čelne svetilke naše obvezne spremljevalke. Vrh bomo osvojili zjutraj ali pa v zgodnjih dopoldanskih urah. Malo pod vrhom, nas žvepleni izbruhi opmonijo, da se vzpenjamo na vulkan. Pot tehnično ni zahtevna, bomo pa za vzpon potrebovali 7 ur. Po obveznostih na vrhu (fotografiranje, proslavljanje) sledi še nekajurni sestop do gorske koče Bargah.

DAN 7

BAZNI TABOR BARGAH - TEHERAN

Po zajtrku se počasi odpravimo v dolino. Kamnito obzorje kaj kmalu zamenjajo travnate ravnice. Ob vznožju vulkana Damavand pričakajo naša vozila. Proti večeru se vrnemo v Teheran, kjer nazdravimo ob uspešnem vzponu na Damavand.

DAN 8

DODATNI DAN ZA VRH / TEHERAN / TOCHAL 3964 m

Dodatni dan za vrh v primeru slabega vremena. V kolikor nam bo pri vzponu na Damavand vreme naklonjeno in rezervnega dneva ne bomo potrebovali, bomo dan lahko izkoristili za raziskovanje Teherana ali pa se podali na 3964 metrov visoki Tochal od koder lahko uživamo v res lepem razgledu na Teheran. Del poti premagamo s sedežnico.

DAN 9

TEHERAN - ISTANBUL - LJUBLJANA

Jutranje slovo od Irana. Let preko vmesnega letališča in prihod na letališče Brnik v pvečernih urah

*Program Damavand se lahko spremeni zaradi vremenskih razmer, logistike (spremenjeni vozni redi rednih linij) in drugih razlogov. Prevozi na rednih linijah (letalski, avtobusni...) so lahko brez slovenskega spremstva.

Cena: Damavand

Datum Opomba Cena Akcijska cena
22.07.2023 - 30.07.2023 1598 € 1498 €*
 • Redna cena potovanja:
  1598 €
 • Akcijska cena potovanja:
  od 1498 €*
  *Akcijska cena velja glede na čas prijave. Redno ceno programa (1598 €) znižamo:

  100 € za prijave do 15. aprila

 • V primeru manjše skupine 5 ali 6 udeležencev znaša doplačilo 125 € na osebo.
 • Minimalno število oseb v skupini: 5. Največje število oseb v skupini: 12.

Cena vključuje:

 • korona garancijo vseh vplačil [več informacij]
 • letalski prevoz Ljubljana – Istanbul – Teheran – Istanbul – Ljubljana*
 • letališke pristojbine za mednarodni let
 • vsi notranji prevozi po programu
 • transport opreme do koče Bargah)
 • spanje z zajtrkom v prenočiščih po predvidenem programu (Teheran 2x ali 3x, Reyneh 1x, Bargah 3x ali 4x)
 • prehrana na trekingu oz. pri vzponu na Damavand (zajtrk, lunch-box, večerja - prvi obrok je večerja v vasici Reyneh, zadnji obrok je lunch-box pri povratku z gore)
 • večerja v Teheranu 2x
 • svetovanje in pomoč pri pripravi na potovanje
 • dovolilnica za vzpon na Damavand v višini 50 $
 • organizacijo poti in slovensko spremstvo
 • vodenje potovanja s strani gorskega vodnika
 • DDV
 • * let je lahko tudi iz drugih letališč v naši bližini, v tem primeru je v ceno vključen tudi prevoz na letališče


  Cena ne vključuje:

 • stroškov vizuma za Iran
 • kosil oz. prehrane ko ta ni navedena pod vključeno
 • vstopnin v muzeje in vseh ostalih vstopnin
 • napitnin za lokalno prebivalstvo
 • stroškov osebne narave, osebna oprema in vsi stroški izven programa
 • zavarovanja za tujino
 • stroškov v povezavi s Covid-19 (testiranja, cepljenja)

 • Doplačila:

 • enostavno zavarovanje rizika odpovedi: 100 €
 • razširjeno zavarovanje rizika odpovedi: 180 €
 • paket fleksibilnost: 190 €
 • doplačilo za enoposteljno sobo: 100 €
 • prevoz na zbirno mesto (po ceniku prevoznika)


 • Popusti:

  100 € za prijave do 15. aprila
  Ob prijavi na program Damavand potnik poravna operativne stroške v višini 500 €. Ostali del cene programa potnik plača najkasneje 45 dni pred potovanjem. Nudimo vam tudi zavarovanje rizika odpovedi potovanja, ki ga je potrebno vplačati ob prijavi na potovanje. Zgoraj omenjeni pogoji za program Damavand veljajo za prijave do 45 dni do predvidenega odhoda. V kolikor je do odhoda manj dni, so pogoji prijave lahko drugačni.

  Za obisk Irana in vzpon na Damavand potrebujete potni list in vizo za Iran!
  Večina držav vstop pogojuje z negativnimi PCR testi ali dokazilom o cepljenju, ter izjemoma s potrdilom o prebolevnosti za virusom. Točne zahteve za vstop v državo vam bomo sporočili ne prej kot 2 tedna pred odhodom z namenom, da so podane informacije za vstop v državo najbolj točne. Prav tako dopuščamo možnost, da se pogoji spremenijo tudi kasneje, vendar vas bomo o vseh morebitnih spremembah sproti obveščali.

  Oprema za vzpon na Damavand

  Dobra oprema veliko pripomore k dobremu počutju! Doživetje ob vzponu bo tako še boljše!

  OPREMA ZA TRANSPORT IN POTOVANJE

  potovalka – v njej imamo osebno opremo, ki jo potrebujemo pred in po trekingu nahrbtnik (35 l) – za treking (žepi, zanke, udobnost, lahek, trpežen) pas ali torbica za dokumente in denar

  OBUTEV

  gorniški čevlji – visoki, udobni, uhojeni, ne pretesni in ne pretežki. Kvaliteten (Vibram) podplat z dobrim profilom (!!!) in oprijemom tudi v mokrih, spolzkih razmerah. sandali ali natikači (lahki!) – za udobje na kočah po dolgih urah hoje dodatni čevlji / natikači – za pred in po trekingu

  OPREMA ZA PRENOČEVANJE IN KAMPIRANJE

  spalna vreča – majhna, lahka in topla šalčka, krožniček, pribor, stolček ipd za čas kampiranja

  OBLAČILA

  dolge pohodniške hlače za poletje – udobne z žepi, nekoliko odporne proti vetru (npr. iz Schoeller materiala) kratke hlače podhlače (smučarsko spodnje perilo) ali termo hlače – za toploto nepremočljiva vetrovka termo jopič / tanka, lahka, majhna puhovka tanjša jopica (powerstrech) majica z dolgimi rokavi aktivne (švic) majice s kratkimi rokavi (2) spodnje perilo – po možnosti iz umetnih, hitro-sušljivih materialov (2) nogavice – primerne za hojo, oblazinjene na predelih prstov in pete, Colmax vlakna za optimalno temperaturo, odvajanje vlage (2) rokavice – lahke, tanke, termovelur ali wind-stopper. Spodnje rokavice so primerne tudi iz materiala polartec-powerstretch. kapa bombažna rutica (upijanje potu)

  ZAŠČITNA OPREMA

  zaščita pred soncem, zaščitna očala, klobuk / kapa s šiltom, krema za zaščito pred soncem z visokim faktorjem (sunblock), zaščitna krema za ustnice tanka majica z dolgimi rokavi, tanke dolge hlače zaščita pred dežjem: pončo / pelerina nepremočljive vetrne hlače – gore-tex ali podoben membranski material, ki diha, ne prepušča pa vode in vetra zaščita za nahrbtnik, plastične vrečke

  TEHNIČNA IN OSTALA OPREMA

  pohodne palice, zložljive čelna svetilka z novimi baterijskimi vložki steklenica za vodo, 2 – 3 L (čim lažje – camel bag, plastika) rehidracijski prašek tablete za tretiranje vode (klor, jod) Prva pomoč – nekaj osnovne prve pomoči za prebavne težave, prehlade, bolečine, pike, opekline, otiščance, ureznine… zaščitna folija/bivak vreča žepni (zložljivi) nož milo, zobna ščetka, z.pasta milo za perilo WC papir Brisačka Brisača kopalke zamaški za ušesa fotoaparat (nove baterije, polnilec) gsm + polnilec (večino časa neuporaben)

  DOKUMENTI:

  Potni list Denar/plačilna kartica.

  Vsi odhodi: iran

  Datum Program Cena Akcijska cena
  22.07.2023 - 30.07.2023
  Damavand - | Odprave
  sobota - nedelja
  1598 € 1498 €*

  *akcijska cena je odvisna od časa prijave in morda ni več aktualna

  Damavand

  Datum Opomba Cena Akcijska cena
  22.07.2023 - 30.07.2023 1598 € 1498 €*

  *Akcijska cena velja glede na čas prijave. Redno ceno (1598 €) znižamo:

  100 € za prijave do 15. aprila  Damavand s turistično agencijo Lifetrek

 • brez doplačil za majhne skupine
 • brezskrbno na pot
 • 5671 metrov visok orjak – najvišji vulkan v Aziji
 • transport opreme do gorske koče na 4200 metrov
 • ogled Teherana
 • let iz Ljubljane

 • Brezskrbna rezervacija programa Damavand

  Lifetrekova Covid garancija

  V kolikor je potovanje odpovedano vsa vplačila vrnemo. Velja za odpovedi s strani turistične agencije (zaprte meje, obvezna karantena na lokaciji). Garancija velja v primeru, ko program odpove turistična agencija Lifetrek. V primeru potnikove odpovedi, pa se upošteva naše splošne pogoje.

  Paket fleksibilnost

  Paket fleksibilnost je opcija, ko lahko program kadarkoli odpoveste, mi pa vas po razlogu ne sprašujemo.
 • Program lahko odpoveste z razlogom ali brez do 31 dni pred odhodom, organizator potovanja pa povrne vsa vplačila za program (iz vračila je izključen znesek za opcijo fleksibilnost).
 • Program lahko odpoveste tudi v obdobju, če je do odhoda manj kot 30 dni in več kot 16 dni, v tem primeru pa vam izdamo dobroimetje v višini vplačil, ki je unovčljivo 2 leti (iz vračila je izključen znesek za opcijo fleksibilnost).
 • Program lahko odpoveste tudi če je do odhoda 15 dni ali manj, v tem primeru pa vam izdamo dobroimetje v višini polovice vplačil oz. 50% celotne vrednosti programa, ki je unovčljivo 2 leti (iz vračila je izključen znesek za opcijo fleksibilnost). Polovico vplačila pa zadrži agencija • blank
  blank

  Oddajte povpraševanje

  Povpraševanje

  Damavand

  22.07.2023 - 30.07.2023

  Trajanje programa:

  9 DNI

  Cena od:

  1598 € 1498 €

  Država:

  iran

  Morda vas zanima tudi:

  Odprava

  Kazbek 5033 m

  AVGUST, SEPTEMBER

  od 1796 €


  JANUAR, FEBRUAR

  od 4198 €

  Gorniki iz vsega sveta sanjajo o vzponu na goro Aconcagua. Najvišji vrh južne Amerike vsako leto privabi na tisoče plezalcev, ki romajo na južni del Argentine samo zato, da bi osvojili vrh.
  Vse skupaj se začne v čudovitem mestu, ki sliši na ime Mendoza in kjer sta doma vino in avantura. Aconcagua in njenih 6961 metrov nad morjem predstavlja najvišjo točko na zahodni in južni polobli, gora pa spada v veličastno gorovje Andov. Hkrati vrh predstavlja tudi enega izmed legendarnih 7 vrhov (najvišji vrhovi 7 kontinentov).


  Odprava

  Ararat 5137m

  Julij, Avgust

  od 1398 €

  Turčija je znana kot dežela številnih naravnih lepot in čudes, med njenimi naravnimi znamenitostmi pa posebno mesto zasedajo gore. Vabimo vas na vzpon na Ararat, najvišji vrh Turčije. Ararat (turško: Agrı Dagı; armensko: Մասիս, kurdsko: Ciiaie Agiri) je zasnežen in mirujoč vulkan na skrajnem vzhodu Turčije. Najvišja turška gora, katere vrh je za vedno pokrit z ledom in snegom, se skriva v oblakih nad vrhovi vzhodne Turčije, na sami meji z Armenijo in Iranom.


  Odprava, Treking, Potovanje

  Kilimanjaro

  JANUAR, JUNIJ, DECEMBER

  od 2648 €

  10 dnevno potepanje s ciljem osvojiti vrh v druščini 7 summits – vzpon na Kilimanjaro (5.895m) po trasi Machame/Marangu – fakultativni safari zilet – Najvišja točka Afrike in pogled na širna prostranstva – Obilo doživetja in gorniških strasti.


  JULIJ

  od 1598 €

  Vzpon na Damavand, najvišji vrh Irana! Doživetje prave ekspedicije s pridihom Perzije. Turno smučanje z najvišjega vrha Damavanda, aklimatizacijski vzponi ...


  JULIJ, AVGUST

  od 2498 €

  Najboljša možnost za osvojitev sedemtisočaka! Pik Lenin s svojimi 7134 m ni enostavna gora, pa vendarle predstavlja eno najlažjih možnosti za osvojitev magične meje 7000 metrov. Za Ismoil Somoni (Pik Komunizem) je druga najvišja gora v Pamirju in eden od petih sedemtisočakov v Pamirju in Tien Šanu. Za celotno zbirko »velikih pet« so v bivši Sovjetski zvezi podeljevali prestižno nagrado Snežni leopard..


  AVGUST

  od 1548 €

  Tetnuldi velja za eno najlepših gora v Kavkazu, vzpon po njegovem jugozahodnem grebenu pa za eno najlepših smeri. S katere koli strani ga pogledamo, Tetnuldi se povsod kaže kot čudovita piramida z štirimi ostrimi grebeni. Za alpiniste je to lahek užitkarski cilj, za gornike in planince pa ravno prav zahteven podvig, seveda pod vodstvom izkušenega vodnika. Tetnuldi je lahko odlična alternativa priljubljenemu vzponu na Mt. Blanc. Ne zahteva veliko veča časa in denarja, oddolži se pa z močnejšim doživetjem v manj obljudenem gorskem okolju.


  Turno smučanje, Odprava

  Elbrus 5642m

  MAJ, JUNIJ, JULIJ

  od 2498 €

  Deset-dnevno gorniško potovanje po Osrednjem Kavkazu in Rusiji z vzponom na vrh Evrope; Elbrus. Odlična priložnost za prvi stik z visokimi gorami ter vsemi značilnostmi prave odprave. Področje je idealno tudi za turno smučanje. Vzpon na Elbrus boste doživeli pod strokovnim vodstvom gorskega vodnika, za nami je že 30 uspešno izpeljanih odprav.


  Rezerviraj in odpotuj

  Damavand

  22.07.2023 - 30.07.2023


  Cena od:

  1598 € 1498 €