Lifetrek >> Odprave >> Kilimanjaro

Kilimanjaro | vzpon na streho Afrike

Kilimanjaro po najugodnejši ceni - garancija cene. 10 dni potovanja s trekingom in najvišjim vrhom Afrike. Vsi odhodi so zagotovljeni.

Kilimanjaro

22.06.2023 - 01.07.2023
03.08.2023 - 13.08.2023
12.01.2024 - 21.01.2024

Trajanje programa:

10 DNI

Cena od:

2648 € 2498 €
Kilimanjaro
Kilimanjaro

Kilimanjaro

22.06.2023 - 01.07.2023

03.08.2023 - 13.08.2023

12.01.2024 - 21.01.2024


Cena od:

2648 € 2498 €


Kilimanjaro

7 summits: najvišji vrh Afrike

10-dnevno potepanje s ciljem osvojiti vrh v druščini 7 summits – vzpon na Kilimanjaro (5.895m) po poti Machame – dodatni dan za pravi afriški safari – najvišja točka Afrike in pogled na širna prostranstva – obilo doživetja in gorniških strasti.

Kilimanjaro

Najvišja gora Afrike je s 5.895 metri Kilimanjaro (vrh Uhuru), ki leži na severu Tanzanije, nedaleč od ekvatorja. Kilimanjaro je dostopen širšemu krogu gornikov, ljubiteljev gora in vseh, ki so za avanturo. Kilimanjaro po ruti Machame – na vrh Kilimanjara vodijo številne poti, ene zahtevnejše in ene manj zahtevne. Naša izbrana pot je med bolj slikovitimi in zaradi postopnega vzpenjanja ena lažjih – tudi najbolj smiselnih, saj slovi kot pot, kjer največ udeležencev doseže vrh. Za razliko od rute Marangu je manj obiskana in zato ponuja bistveno več užitka.

Kilimanjaro

Vzpon na Kilimanjaro

Po programu se bomo na Kilimanjaro vzpeli s kampa Barufu do točke Stella in od tam na vrh Uhuru. Ponujali se nam bodo čudoviti razgledi na pokrajino in ker pot ni zahtevna bomo odlično vsrkali vso to lepoto. Vzpon je primeren za vsakega gornika s primerno telesno pripravljenostjo. Afriko bomo doživeli na najlepši način: potepali se bomo po afriški pokrajini, kjer ne manjka rastlinstva in živalstva, povzpeli pa se bomo tudi na najvišjo goro Afrike Kilimanjaro (5.895 m).

Kilimanjaro

Individualni vzpon na Kilimanjaro

Vzpon na Kilimanjaro lahko opravite tudi v poljubnih datumih. Izbirate lahko med smermi vzpona Marangu, Machame in Lemosho. Vzpon na Kilimanjaro je dosegljiv že za 1498 €, vzpon pa lahko organiziramo že pri eni osebi. Kilimanjaro – individualni program
Kilimanjaro

Kilimanjaro v organizaciji turistične agencije Lifetrek

Turistična agencija Lifetrek je vodilna slovenska agencija za organizacijo trekingov in odprav. Z našo ekipo boste varno osvajali vrhove sveta. Naši programi se začnejo z vzponom na Triglav in Mont Blanc v Evropi, trenutna najvišja točka, ki jo vsakoletno osvajamo pa je Pik Lenin, ki se ponaša z več kot 7000 metri. Kot prva agencija smo začeli z vodenjem na goro Beluha, ki je najvišji vrh Sibirije, odprava pa vsebuje vse značilnosti prave himalajske odprave. Tudi na Kilimanjaro se bomo odpravili dobro pripravljeni, tako da bo možnost za osvojitev vrha čim večja.

 • Potovanja v Kenijo in Tanzanijo, ki vključujejo tudi vzpon na Kilimanjaro, organiziramo že od leta 2008. Sodelujemo z eno najboljših lokalnih agencij (Tripadvisor ocena 5.0  in Google ocena 5.0), specializiranih za vzpone na Kilimanjaro in safarije v narodnih parkih Tanzanije. Turistična agencija s katero sodelujemo ima dovoljenje in pridobljene licence s strani Nacionalnega parka Kilimanjaro za organizacijo vzponov na vrh.
 • Odpravo na Kilimanjaro vodijo naši angleško govoreči lokalni vodniki in goro do potankosti poznajo.
 • Sodelujemo z ustaljeno ekipo izkušenih lokalnih vodičev. Z omenjeno ekipo sodelujemo tudi pri organizaciji individualnih vzponov na Kilimanjaro. Vzpon na Kilimanjaro s tuistično agencijo Lifetrek ima skoraj 100% uspešnost.
 • Imamo skoraj 20 let izkušenj z organiziranjem potovanj, trekingov in vzponov na vrhove (Alpe, Kavkaz, Pamir, Andi, Himalaja). Upoštevamo striktne načrte aklimatizacije, prilagojene posameznim destinacijam in poskrbimo za upoštevanje vseh zdravstvenih standardov aklimatizacije in vzpona.
 • Pripravili smo 8-tedenski plan telesne vadbe, ki ga prejmete ob prijavi. Prilagojeno vadbo in priprave lahko opravite tudi s priznanim licenciranim osebnim trenerjem.
 • Ključni element uspešnega vzpona pa je tudi dobra podpora na hribu, ki zajema kvalitetno hrano, neoporečno vodo, dobro spanje in vodnike. Žal je zanesljiv servis sposobna zagotoviti samo peščica lokalnih agencij, ki ponujajo vzpon na Kilimanjaro. V preteklih odpravah pa smo si zagotovili sodelovanje z eno izmed bolj priznanih lokalnih agencij.

Program: Kilimanjaro

1. dan
LJUBLJANA – ARUSHA (LETALIŠČE KILIMANJARO)*
Iz zbirnega mesta krenemo proti bližnjemu letališču in začnemo našo Kilimanjaro avanturo. Let do Tanzanije je s prestopom na enem večjih mednarodnih letališč (Pariz, Amsterdam, Katar...) in prihodom na letališče Kilimanjaro pozno zvečer oziroma drugi dan v dopoldanskih urah. Urejanje mejnih formalnosti in prevoz do hotela.
2. dan
ARUSHA
Čas za počitek. Čez dan lahko obiščemo tržnico ali pa se lahkotno sprehodimo po ulicah Arushe. V večernih urah nas obiščejo naši vodniki, ki bodo podali informacije glede našega vzpona na Kilimanjaro.

Za vzpon na Kilimanjaro smo prpravili dve različici poti - po poti Marangu (koče) in po poti Machame (šotori). Vsak udeleženec se sam odloči po kateri poti se bo podal na vrh (da se vzpon izvede so za posamezno smer potrebna vsaj dva udeleženca).Vzpon na Kilimanjaro po poti Marangu

3. dan
ARUSHA - MANDARA HUT
Po zajtrku pripravimo torbe in opremo za veliko avanturo na Kilimanjaro. Naši vodniki šeenkrat preverijo našo opremo in se odpeljemo do vhoda v narodni park Kilimandjaro na koncu vasi Marangu. Naš vzpon se začne in se počasi prebijamo skozi tropski gozd. V krošnjah dreves opazujemo opice, ali pa one nas. Med potjo naredimo krajši postanek in si privoščimo sendvič, kavo ali čaj. Po nekaj urah prispemo do našega prvega cilja - koče Mandara (2715 m n. v.) Čas hoje cca. 5h.
4. dan
MANDARA HUT - HOROMBO HUT
Vzpon na Kilimanjaro poteka po več vegetacijskih območjih in danes zapustimo gozdni pas in vstopimo v območje afro-alpske vegetacije. V daljavi bomo opazili fascinanten vrh Mawenzi - težko dostopen drugi krater gore Kilimanjaro. Danes je naš cilj koča Horombo na 3705 m. Pogled na mesto Moshi s planote Horombo je kot pogled iz oblakov - svet imate dobesedno na dlani. Po večerji si poiščemo kotiček za opazovanje sončnega zahodaj, saj je le-to na tem mestu pravc posebno doživetje. Čas hoje cca. 6h
5. dan
AKLIMATIZACIJA
Danes opravimo aklimatizacijo in gremo na turo vzdolž Zebra Rock do Mawenzi. Poleg aklimatizacije bomo imeli čas da dodobra spoznamo okolje. Počutimo se svobodno in nikamor ne hitimo. Kosilo bomo imeli v naravi, v taboru Horombo pa nas zvečer čaka topla večerja.
6. dan
HOROMBO HUT - KIBO HUT
Z vzepnjanjem proti naslednji koči je z vsakim korakom vse manj vegetacije. Po dolgi planoti gremo proti planinski hiši Kibo (4730 m n. v.)., nad katero se dviga veličasten Kibo - velik krater gore Kilimandjaro. V popoldanskih urah bomo dosegli naslednje koče. Kar hitro se pripravimo za počitek saj bo vsaka minuta odmora prišla še kako prav, saj bomo naš vzpon na vrh gore Kilimanjaro začeli ob polnoči. Čas hoje cca. 6h
7. dan
KIBO HUT - KILIMANJARO (VRH UHURU) - HOROMBO HUT
V svetlobi naših naglavnih lučk zapustimo kočo Kibo in se po strmem terenu odpravimo proti robu kraterja. Govora je vedno manj, težje dihamo in vpliv višine se čuti vedno bolj. Postanek naredimo na Glimanovi vzpetini, kjer bomo priča enemu najlepših sončnih vzhodov na celem planetu. Nadaljujemo po nekoliko lažjem terenu in po nekaj urah dosežemo naš glavni cilj: vrh Uhuru - Streho Afrike na 5895 metrih. Z navdušenjem poskušamo sprejeti naš dosežek a naše avanture še ni konec. Vrnemo se po isti poti in se v koči Kibo okrepčamo s kosilom, nakar sledi spust do koče Horombo. Utrujeni, a zadovoljni zaspimo in sanjamo kako smo osvojili Kilimanjaro!
Čas hoje cca. 12h
8. dan
HOROMBO HUT - ARUSHA
Spustimo se do vstopne toče - Marangu gate, kjer nas čaka naš prevoz. Pred odhodom bomo morali opraviti še formalnosti za izdajo potrdila o vzponu, saj so pravila Narodnega parka Kilimanjaro precej stroga. Vrnemo se v Arusho in preostanek dneva preživimo v sproščenem vzdušju. Zvečer nam bodo naši vodniki podelili diplome za uspešen vzpon na vrhove Kilimanjara. Nočitev v hotelu. Čas hoje cca. 6h

Vzpon na Kilimanjaro po poti Machame

3. dan
ARUSHA – MACHAME GATE – MACHAME CAMP
Po zgodnjem zajtrku se nam bo pridružil vodnik, s katerim se podamo na avanturo osvajanja Kilimanjaro po poti Machame. Po vožnji prispemo na kontrolne točke, kjer dobimo vso potrebno dokumentacijo za vzpon na Kilimanjaro. Po opravljenih formalnostih se takoj odpravimo na pot. Na samem začetku nas bo spremljal v pragozd. V gozdu je velika možnost dežja, ki bo stezo spremenilo v blatno in na momente spolzko pot. Privoščimo si odmor za kosilo in nadaljujemo proti kampu na območju planote Machame. Šotore, vso ostalo opremo in hrano nam bodo na Kilimanjaro nosili nosači. Noč v kampu zna biti že mrzla.
4. dan
MACHAME CAMP – SHIRA CAMP
Po zgodnjem zajtrku se povzpnemo do kampa Shira (3840 m), nekje na pol poti si privoščimo kosilo. Zapustili bomo področje deževnega pragozda in vstopili v področje poraščeno z mahom in velikimi travami. Po kosilu in počitku nadaljujemo po skalnatem grebenu do planote Shira. Ko se povzpnemo na to točko, si bomo lahko ogledali Zahodni Breach z njegovimi spektakularnimi ledeniki. V kampu Shira nam postrežejo večerjo. Noč v tem kampu bo hladnejša od prejšnje, temperature se bodo spustile (krepko) pod 0 stopinj.
5. dan
SHIRA CAMP – BARRANCO CAMP
Vstopimo v sušno območje (polpuščava) in kamnito pokrajino, ki obdaja t.i. Lava Tower. Po kosilu se bomo za potrebe aklimatizacije odpravili po kamniti poti proti Lava Towerju (4630m). Vsekakor najbolj zahteven dan doslej. Na tej točki se lahko pojavijo težave: zasoplost, glavobol in razdražljivost. Nadalje se spustimo skoraj 680 metrov do kampa Barranco. Vzpon na Lava Tower traja dobre 4 ure. Med tem dvournim spustom do kampa Barranco lahko uživate v čudovitem razgledu. Kamp se nahaja v dolini pod Breachom in Velikim zidom Barranco. Medtem ko čakamo na večerjo, bomo uživali v nepozabnem sončnem zahodu.
6. dan
BARRANCO CAMP – BARAFU CAMP
Po noči v taboru Barranco se bomo povzpeli čez ta istoimenski hrib s pogledom na očarljivi ledenik Heim. Goro Kilimanjaro boste doživeli v vsej njeni lepoti. Pot se nato spusti skozi dolino Karanga čez grebene in doline ter se nato združi s potjo Mweka. Zadnja vodna postaja na poti je dolina Karanga, saj v kampu Barafu ni tekoče vode. Barafu v svahiliju pomeni "led" in prenočili bomo v njeni pusti, negostoljubni in vetrovni pokrajini. Prihod v kamp Barafa, zgodnje kosilo in počitek ter priprava na zadnji vzpon. Zgodnja večerja okoli 17. ure in spanje.
7. dan
BARAFU CAMP – VRH UHURU – MWEKA CAMP
Zbudimo se okoli 22. ure in po čaju in piškotih začnemo z nočnim vzponom na vrh Uhuru, ki je najvišja točka Kilimanjara. Odpravili se bomo proti severozahodu in se povzpeli do Stella Pointa na robu kraterja. Ta 6-urni vzpon na Stella Point je za številne pohodnike, psihično in fizično najbolj zahteven del celotne poti. Na Stella Point (5685 m) se bomo ustavili za kratek oddih in uživali v najbolj veličastnem sončnem vzhodu, kar ga bomo najverjetneje videli v življenju. Primerjati ga je mogoče le s sončnimi vzhodi v Himalaji. Od Stella Pointa do vrha Uhurunam pot vzame dobre dve uri - pot pa lahko poteka tudi po globokem snegu. Čas zadrževanja na vrhu Kilimanjro bo odvisen od vremenskih razmer. Predolgo se ne bomo zadrževali saj lahko utrujenost in mraz precej otežita naš povratek. Uživali bomo v svojem dosežku in dnevu, ki si ga bomo zapomnili. Hoja z vrha do Barafuja z vrha traja približno 3 ure, med katerimi si bomo privoščili zaslužen, a kratek počitek. V taboru vzamemo preostalo opremo in se spustimo do koče Mweka (3100m). Pot ni zahtevna in poteka po skalnati poti, čez močvirnato območje do gozda. Kamp se nahaja v gozdu in v poznih popoldanskih urah lahko pričakujemo meglo in padavine.
8. dan
MWEKA CAMP – MWEKA GATE – MOSHI
Po zgodnjem zajtrku sledi 3-urni sprehod po čudoviti poti nazaj do Mweka Gate, kjer bomo svoja imena in druge podatke vpisali v register uspešnih vzponov na Kilimanjaro. Pohodniki, ki so dosegli Stella Point (5685m), prejmejo ZELENI CERTIFIKAT, tisti, ki so dosegli vrh Uhuru (5895m), pa ZLATI CERTIFIKAT. Od vrat Mweka nadaljujemo hojo do vasi Mweka, ki jo dosežemo po dobri uri hoje. Pri Mweka Gate se bomo srečali z osebjem narodnega parka Mount Kilimanjaro, ki nam bodo dali diplome za osvojeni vrh. Sledi še vožnja do našega hotela v Arushi.

9. dan
ARUSHA - Mto wa Mbu - KARATU (FAKULTATIVNI IZLET)
Po zajtrku se odpravimo proti mestu Karatu, ki je od Arushe oddaljeno cca. 3h vožnje in je odlično izhodišče za safari v Nacionalnem parku Ngorongoro. Po poti se ustavimo v vasici Mto wa Mbu. Vas Mto wa Mbu predstavlja talilni lonec kultur, saj je to eden redkih krajev, kjer so predstavniki vseh 120 plemen v državi, hkrati pa srečno živijo drug ob drugem.
Ustavimo se tudi na razgledni točki nad jezerom Manyara, ki je znano po številčni populaciji ptic, tu so jih opazili več kot 350 vrst. Popoldne prispemo v Karatu, kjer se nastanimo in uživamo prosto popoldne. Priporočamo samostojni obisk barvite lokalne tržnice, sprehod po plantaži kave ali nakup spominkov kot so znamenite afriške slike “Tinga Tinga” in lesene rezbarije “Makonde”.
Povratek v Slovenijo v kolikor se za fakultativni izlet ne odločite - končni povratek je v tem primeru lahko tudi v nedeljo.
10. dan
NGORONGORO - ARUSHA (FAKULTATIVNI IZLET)
Po zelo zgodnjem zajtrku se naša pot nadaljuje v smeri ogromnega vulkanskega kraterja Ngorongoro. Celodnevni obisk nam ponudi možnost za opazovanje t.i. Velikih pet (slon, lev, nosorog, leopard in bivol). 20 km širok krater velja za enega najboljših afriških predelov za opazovanje divjih živali, poleg tega pa to območje naseljuje pleme Masajev, ki kljub številnim turistom živi po stoletja starih plemenskih običajih. Na območju živi več kot 550 živalskih vrst, jezero Magadi pa je dom tudi plemencem. V kolikor nam bo Afrika naklonjena bomo opazili tudi povodnega konja. Vsekakor je Ngorongoro krater čarobni kraj.
Sledi še večerna vrnitev v Arušo. V kolikor bo mogoče izbrati večerni let, se že ta dan odpravimo proti Evropi.
11. dan
ARUSHA - LJUBLJANA
Naša avantura na Kilimanjaro je zaključena, osvojili smo najvišji vrh Afrike in v nacionalnem parku Ngorongoro smo obkljukali velikih pet. Vkrcamo se na letalo in še zadnjič ozremo Kilimanjaro. Po pristanku na bližnjem letališču sledi takojšnji prevoz v Slovenijo.
*Končni povratek na bližnje letališče ali letališče Brnik je lahko tudi dan kasneje (v primeru popoldanskega odhoda iz letališča Kilimanjaro).

*Program Kilimanjaro se lahko spremeni zaradi vremenskih razmer, logistike (spremenjeni vozni redi rednih linij) in drugih razlogov. Prevozi na rednih linijah (letalski, avtobusni...) so lahko brez slovenskega spremstva.

Cena: Kilimanjaro

Datum Opomba Cena Akcijska cena
22.06.2023 - 01.07.2023 2648 € 2548 €*
03.08.2023 - 13.08.2023 Garantiran odhod iz Ljubljane - 11 dni 2648 € 2548 €*
12.01.2024 - 21.01.2024 Super Early Bird!!! 2648 € 2498 €*
 • Redna cena potovanja:
  2648 €
 • Akcijska cena potovanja:
  od 2498 €*
  *Akcijska cena velja glede na čas prijave. Redno ceno programa (2648 €) znižamo:

  100 € za prijave do 31. marca za poletne termine (junij/julij/avgust/september)
  100 € za prijave do 30. oktobra za zimska termina (januar/februar)
  50 € dodatni popust za prijave na zimske termine (januar/februar) s prijavo do 31. avgusta

 • Brez doplačil za majhne skupine.
 • Minimalno število oseb v skupini je 3, največje število oseb v skupini je 20.

Cena vključuje:

 • korona garancijo vseh vplačil [več informacij]
 • vstopnino in takse na področje Nacionalnega parka Kilimanjaro
 • letalski prevoz iz enega izmed evropskih letališč do Tanzanije (letališče JRO) in nazaj
 • najmanj 20 kg oddane prtljage in najmanj 8 kg ročne prtljage
 • prevoz na letališče iz zbirnega mesta v kolikor prevoz ni iz Ljubljane
 • vsi notranji avtobusni prevozi po programu
 • vsi notranji prevozi s terenskimi vozili po programu
 • spanje v hotelih z zajtrkom (3x/4x)
 • polni penzion (3 obroki) in neomejena količina vode (prekuhana) v času trekinga
 • vsi izleti po programu in vse storitve na trekingu
 • nosači (do 16 kg na osebo)
 • vzpon po poti Marangu - spanje v gorskih kočah (5x) / vzpon po poti Machame - šotore in ostalo opremo v času trekinga in vzpona (5x)
 • svetovanje in pomoč pri pripravi na treking
 • organizacijo in slovensko spremstvo potovanja v kolikor je na poti najmanj 11 udeležencev
 • predstavitev potovanja
 • DDV
 • Ali je možen let iz Ljubljane?
  V kolikor imate željo, lahko organiziramo polet tudi iz Ljubljane. Redko se zgodi, da je letalska karta iz Ljubljane cenejša od izbrane povezave, zato je običajno za let iz Ljubljane potrebno doplačati okvirno 200 €. Prav tako so povezave z Ljubljano slabše in običajno je povezava do Arushe z dvema postankoma.
  Drobni tisk
  Program zagotovimo že pri dveh udeležencih. Vzpon na Kilimanjaro je vedno brez doplačila za manjše skupine, vendar je slovenski spremljevalec prisoten pri najmanj 11 udeležencih. V kolikor slovenski spremljevalec ni prisoten je poskrbljeno za celotni servis udeležencev s strani naše partnerske agencije v Tanzaniji, ki bo poskrbela da bo vaš vzpon na Kilimanjaro potekal kot po maslu.

  Cena ne vključuje:

 • vizuma za Tanzanijo
 • kosil in večerij, kadar spimo v hotelu (3x ali 4x)
 • morebitnih dodatnih aktivnosti izven programa
 • pijače
 • vstopnin v muzeje in za ogled ostalih znamenitosti
 • osebne opreme za potovanje in treking
 • stroškov izven programa
 • ničesar kar ni navedeno pod vključeno
 • prevoza na letališče, v primeru da je let iz ljubljanskega letališča
 • zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini
 • slovenskega spremstva v primeru 10 ali manj udeležencev
 • napitnin
 • podkupnin
 • stroškov v povezavi s Covid-19 (testiranja, cepljenja)

 • Doplačila:

 • enostavno zavarovanje rizika odpovedi: 150 €
 • razširjeno zavarovanje rizika odpovedi: 265 €
 • paket fleksibilnost: 320 €
 • doplačilo za enoposteljno sobo: 200 € (hotel v Arushi in samostojni šotor pri vzponu)
 • prevoz na zbirno mesto (po ceniku prevoznika)
 • fakultativni izlet safari Ngorngoro in vasica Mto wa Mbu: 350 €*
 • organizacija podaljšanja na Zanzibarju - 100 € (v ceni je zajeta samo organizacija podaljšanja na Zanzibarju, in ne vključuje stroškov prevozov, namestitev, letalskih kart ...)
 • podaljšek 4-dnevni safari: 1150 €*
 • napitnine 150 - 200 €
 • *velja pri vsaj štirih udeležencih


  Popusti:

  100 € za prijave do 31. marca za poletne termine (junij/julij/avgust/september)
  100 € za prijave do 30. oktobra za zimska termina (januar/februar)
  50 € dodatni popust za prijave na zimske termine (januar/februar) s prijavo do 31. avgusta
  Ob prijavi na program Kilimanjaro potnik poravna operativne stroške v višini 1000 €. Ostali del cene programa potnik plača najkasneje 45 dni pred potovanjem. Nudimo vam tudi zavarovanje rizika odpovedi potovanja, ki ga je potrebno vplačati ob prijavi na potovanje. Zgoraj omenjeni pogoji za program Kilimanjaro veljajo za prijave do 45 dni do predvidenega odhoda. V kolikor je do odhoda manj dni, so pogoji prijave lahko drugačni.

  Vizum je za slovenske državljane potreben. Dobimo ga ob vstopu v Tanzanijo. Za potovanje in treking je priporočljivo cepljenje proti rumeni mrzlici.
  Večina držav vstop pogojuje z negativnimi PCR testi ali dokazilom o cepljenju, ter izjemoma s potrdilom o prebolevnosti za virusom. Točne zahteve za vstop v državo vam bomo sporočili ne prej kot 2 tedna pred odhodom z namenom, da so podane informacije za vstop v državo najbolj točne. Prav tako dopuščamo možnost, da se pogoji spremenijo tudi kasneje, vendar vas bomo o vseh morebitnih spremembah sproti obveščali.

  Podaljšek: 4-dnevni safari Ngorongoro in Serengeti

  9. DAN

  ARUSHA - NP TARANGIRE

  Kakšen krasen dan je pred nami! Po zajtrku se odpravimo v narodni park Tarangire. Park je poznan po slonjih čredah, ki pa lahko štejejo tudi do 30 živali. Slonom delajo družbo tudi številne antilope, bivoli, impale, zebre in žirafe. Privoščimo si piknik v senci kruhovcev (drevo baobab)in po okrepčilu nadaljujemo z vožnjo v parku in uživamo v večernih urah na safariju. Če bomo imeli srečo in bomo dovolj pozorni lahko v krošnjah dreves opazimo celo leoparda. Dan zaključimo v taboru Kizumba.

  10. DAN

  NP TARANGIRE - SERENGETI

  Po zajtrku pospravimo tabor in se odpravimo novi afriški dogodivščini na poti. Peljemo se proti znamenitemu Serengetiju mimo jezera Manyara. Dan lahko izkoristimo tudi za obisk masajske vasi. V popoldanskih urah prispemo do NP Serengeti in se podamo na večerni safari. V taboru Nyani si privoščimo večerjo in spanec v divjini Serengetija.

  11. DAN

  SERENGETI - NGORONGORO

  Že ob šesti uri zjutraj nas pričaka zajtrk s toplo kavo. Takoj po zajtrku se odpravimo v samo središče nacionalnega parka Serengeti. Na poti pa bomo občudovali čudovit in verjetno nepozabni sončni vzhod. Jutra so precej hladna, tako da je potrebno imeti s seboj tudi kaj toplejšega. V pozno dopoldanskih urah se vrnemo proti taboru kjer nam postrežejo z brunchem. Popoldne se odpravimo proti naši naslednji postaji, ki je Ngorongoro. Spimo čisto na obrobju kraterja v taboru Simba.

  12. DAN

  NGORONGORO - ARUSHA

  Po zajtrku se odpravimo proti kraterju Ngorongoro. Celodnevni obisk parka nam ponudi novo možnost za opazovanje t.i. Velikih pet (slon, lev, nosorog, leopard in bivol). 20 km široke krater velja za enega najboljših afriških predelov za opazovanje divjih živali, poleg tega pa to območje naseljuje pleme Masajev, ki kljub številnim turistom živi po stoletja starih plemenskih običajih. Na območju živi več kot 550 živalskih vrst, ob jezeru Magadi pa opazimo neskončno število plemencev. V kolikor nam bo Afrika naklonjena bomo opazili tudi povodnega konja. Vsekakor je Ngorongoro krater čarobni kraj.

  13. DAN

  TANZANIJA  - LJUBLJANA

  Povratek proti Ljubljani.

   

  Cena:

  1150 € / na osebo pri vsaj 4 prijavljenih potnikih  

  Cena vključuje:

  • transferje s terenskim vozilom za safarije
  • namestitev v šotorih v času safarija (3x)
  • namestitev v hotelu z zajtrkom zadnji dan
  • vstopnine in dovolilnince v parkih
  • mineralna voda v času safarija
  • polni penzion v času safarija
  • prevoz na letališče
  • slovensko spremstvo pri najmanj 6 prijavljenih za podaljšek programa
  • DDV
   

  Cena ne vključuje:

  • napitnin
  • osebne opreme
  • pijač in alkoholnih pijač
  • slovenskega spremstva v kolikor je manj kot 6 prijavljenih potnikov

  Seznam priporočljive opreme za vzpon na Kilimanjaro

  • Kapa iz volne ali flisa, ki prekrije ušesa (lahko tudi kapa Balaclava)
  • Kapa s senčnikom in krajci za zaščito pred ekvatorialnim soncem
  • Kapa Balaclava - podkapa: primerna za dodatno zaščito obraza (opcijsko)
  • Sončna očala, ki so nujna za zaščito oči v tropih in na višini: naj bodo dobre kvalitete,
  • Krema za zaščito pred soncem: vzemite dovolj kreme z zaščitnim faktorjem (SPF) 15 ali več. Če še niste bili izpostavljeni ekvatorialnem soncu, ga ne podcenjujte, zato poskrbite za precejšnjo količino ustrezne zaščite. V Tanzaniji je kremo za sončenje težko kupiti.
  • Balzam za ustnice: SPF 15 ali več
  • Rute: zavezane okrog vratu nudijo dobro zaščito pred soncem
  • Srajce z dolgimi rokavi: imejte dve srajci – če je možno, sintetični; za dan, ko se prispe na vrh, se odsvetuje bombažne
  • Majica s kratkimi rokavi: najboljša je sintetična, ki vpija vlago
  • Večplastni zgornji deli oblačil: priporočamo, da imate tri tople plasti oblačil, ki naj bodo volnena, sintetična ali iz flisa. Naj se dobro prilegajo ena na drugo in tako poskrbijo za dobro izolacijo. Dobra kombinacija so zgornji del z dolgimi rokavi, pulover, jopa iz flisa ali iz volne. Bombažna oblačila ne nudijo dobre izolacije in so popolnoma neuporabna v vlažnih razmerah.
  • Dežna jakna: popoldanske padavine so pogoste v Vzhodni Afriki, še posebej v gorskih predelih. Priporočljiva je Gore-Tex jakna ali pa vodoodporna jakna iz najlona z zatesnjenimi šivi.
  • Jakna proti vetru (opcijsko, če imate Gore-Tex dežno opremo): najlonski »windshell« (ne vodoodporen), ki naj bo dovolj velik, da prekrije ostale plasti oblačil
  • Pončo (opcijsko): hitra in priročna zaščita za telo in nahrbtnik; slaba zaščita v primeru dežja z vetrom
  • Rokavice iz volne ali flisa: prav prideta dva para rokavic (toplejše in tanjše)
  • Zaščitne rokavice (lahko so tudi smučarske): prav bodo prišle proti vetru, ki je včasih prisoten v kraterju in na poti na sam vrh
  • Hitro se sušeče pohodne kratke hlače: priporočljive za vzpenjanje na nižjih predelih gore
  • Dolgo spodnje perilo: volneno ali sintetično
  • Hlače iz volne ali flisa: naj bodo ohlapne in udobne; oblečemo jih čez dolgo spodnje perilo
  • Dežne hlače: potrebujete tudi kvalitetne dežne hlače; Gore-Tex ali vodoodporne najlonske hlače z zatesnjenimi šivi
  • Hlače proti vetru (opcijsko, če imate Gore-Tex dežno opremo): pogosto so uporabne na gori za zaščito pred vetrom; naj bodo iz najlona in take, ki »dihajo« in dovolj velike, da gredo lahko čez hlače iz volne ali flisa
  • Hlačne nogavice: najboljše so iz lajkre; so zelo udobne za hojo, preprečujejo koprivnico, poskrbijo za toploto, hitro se sušijo in preprečujejo opečenost od sonca
  • Spodnje perilo: količinsko dovolj za trajanje vzpona
  • Tanke nogavice: dva para sintetičnih nogavic za nošenje pod močnejšimi volnenimi nogavicami; preprečujejo žulje in ohranjajo noge suhe
  • Debele nogavice: več parov debelih volnenih ali sintetičnih nogavic, ki bodo poskrbele za toploto v čevljih
  • Pohodni čevlji: naj bodo srednje težki in dovolj veliki, da boste lahko imeli obute tanke nogavice in debelejše volnene ali sintetične nogavice
  • Gamaše: lahko so nizke ali visoke; naj bodo iz materialov, ki dihajo; prav pridejo pri zaščiti čevljev pred umazanijo in snegom
  • Športni copati: potrebujte jih v kampu po končanem dnevnem pohodu
  • Spalna vreča: naj bo topla, saj se temperature na gori lahko ponoči spustijo pod 0 ºC
  • Spalna podlaga: lahko je armafleks, ali pa tanka napihljiva blazina, ki je bolj udobna
  • Steklenica za vodo: priporočljivi sta dve enolitrski plastenki
  • Oskrba z vodo: je zelo pomembna. Voda v Vzhodni Afriki ni nepitna, vendar je njena vsebnost flore drugačna od tiste, na katero ste navajeni. Da bo telo normalno delovalo, priporočamo dve steklenici pitne vode.
  • Vode z okusi: če želite izboljšati okus vode, lahko prinesete kakšne praške (kot npr. Cedevito),
  • Pohodniški nahrbtnik: naj bo srednje velikosti in udoben za nošenje osebne opreme. Naj se vam popolnoma prilega in naj ima dober pas za okrog pasu. Priporočljivi so stranski žepi za mehkejše stvari. Teža osebnih stvari, skupaj s fotografsko opremo, vodo za en dan in toplimi oblačili, je med 8 in 11 kg.
  • Pokrivalo za nahrbtnik: priporočamo vodoodporno pokrivalo za nahrbtnik v primeru dežja. Lahko vzamete tudi veliko plastično vrečko.
  • Potovalna torba – srednja: za gorsko opremo; naj bo s ključavnico; nosili jo bodo nosači
  • Potovalna torba – velika: v njej naj bo vaša »ne-gorska« oprema; počakala vas bo v hotelu
  • Plastične vrečke: vzemite jih kar precej; prav bodo prišle za dodatno zaščito spalne vreče in oblačil, saj lahko dežuje vsako popoldne
  • Toaletne potrebščine: imejte jih dovolj za celo potovanje; v Tanzaniji se jih dobi le nekaj, zato prinesite s seboj, kar potrebujete.
  • Čepki za ušesa: prav bodo prišli v primeru smrčanja in drugih zvokov ter vam s tem omogočili miren počitek
  • Baterija oz. naglavna svetilka: pomembna predvsem na dan, ko se osvoji vrh; splošno uporabna v kampu; imejte s seboj tudi zalogo baterij.
  • Žepni nož: priporočljiv je švicarski nož s škarjami
  • Osebna prva pomoč in potovalna lekarna
  • Prigrizki: čeprav je na voljo precej prigrizkov, imajo pohodniki radi tudi okus svojega doma v nahrbtniku. Iz izkušenj smo ugotovili, da je to pomemben dodatek. Osebno s seboj vedno vzamem en paket pršuta.
  • Mešanice za tople napitke: oskrbeli vas bomo s kavo, kakavom in čajem. Če pijete kavo brez kofeina, si jo prinesite s seboj. Prav tako prinesite svoje priljubljene zeliščne čaje.
  • Brisača: potrebujete jo za umivanje v kampu; lahko je majhna; uporabite lahko tudi ruto.
  • Vlažni toaletni papir: prav pride pri splošni higieni
  • Rezervna očala: za tiste, ki imate leče in v primeru »prašnih« pogojev
  • Dežnik: zelo uporaben v primeru dežja in sonca; uporablja ga tudi večina vodnikov.

  Kilimanjaro

  Datum Opomba Cena Akcijska cena
  22.06.2023 - 01.07.2023 2648 € 2548 €*
  03.08.2023 - 13.08.2023 Garantiran odhod iz Ljubljane - 11 dni 2648 € 2548 €*
  12.01.2024 - 21.01.2024 Super Early Bird!!! 2648 € 2498 €*

  *Akcijska cena velja glede na čas prijave. Redno ceno (2648 €) znižamo:

  100 € za prijave do 31. marca za poletne termine (junij/julij/avgust/september)
  100 € za prijave do 30. oktobra za zimska termina (januar/februar)
  50 € dodatni popust za prijave na zimske termine (januar/februar) s prijavo do 31. avgusta  Kilimanjaro s turistično agencijo Lifetrek

 • 5895 metrov višine
 • brez skritih stroškov - vstopnina v NP Kilimanjaro je všteta
 • raznoliko potovanje, s ciljem osvojitve najvišjega afriškega vrha
 • 7 summits cilj
 • odprava z vodilno slovensko agencijo na področju odprav in trekingov
 • možnost podaljšanja programa s počitnicami na Zanzibarju

 • Brezskrbna rezervacija programa Kilimanjaro

  Lifetrekova Covid garancija

  V kolikor je potovanje odpovedano vsa vplačila vrnemo. Velja za odpovedi s strani turistične agencije (zaprte meje, obvezna karantena na lokaciji). Garancija velja v primeru, ko program odpove turistična agencija Lifetrek. V primeru potnikove odpovedi, pa se upošteva naše splošne pogoje.

  Paket fleksibilnost

  Paket fleksibilnost je opcija, ko lahko program kadarkoli odpoveste, mi pa vas po razlogu ne sprašujemo.
 • Program lahko odpoveste z razlogom ali brez do 31 dni pred odhodom, organizator potovanja pa povrne vsa vplačila za program (iz vračila je izključen znesek za opcijo fleksibilnost).
 • Program lahko odpoveste tudi v obdobju, če je do odhoda manj kot 30 dni in več kot 16 dni, v tem primeru pa vam izdamo dobroimetje v višini vplačil, ki je unovčljivo 2 leti (iz vračila je izključen znesek za opcijo fleksibilnost).
 • Program lahko odpoveste tudi če je do odhoda 15 dni ali manj, v tem primeru pa vam izdamo dobroimetje v višini polovice vplačil oz. 50% celotne vrednosti programa, ki je unovčljivo 2 leti (iz vračila je izključen znesek za opcijo fleksibilnost). Polovico vplačila pa zadrži agencija
 • FAQ: Kilimanjaro

  Katere poti vodijo na Kilimanjaro?

  Kako poteka tipični dan pri vzponu na Kilimanjaro

  Kako je poskrbljeno za varnost pri vzponu na Kilimanjaro

  Ali je ekipa opremljena z dodatnim kisikom?

  Urgentne kisikove bombice so na voljo v primeru (redkih) hujših težav z višino. V primeru, da boste kisikovo bombico potrebovali se vzpon na Kilimanjaro zaradi vaše varnosti prekine. Čeprav vam dodatni kisik odpravi težave z višino in olajša dihanje se hkrati podre tudi vaša celotna aklimatizacija. Kisik se uporablja zgolj v primeru zdravstvenih težav in ne služi kot pomoč pri vzponu na Kilimanjaro.

  Ali je v primeru hujših težav možno reševanje s helikopterjem?

  Na Kilimanjaro v primeru zdravstvenih težav ali nezgod na pomoč pokličemo lokalno reševalno službo s helikopterjem. Reševanje je brezplačno v kolikor imate sklenjeno polico s kritjem stroškov do višine najmanj 6.000 metrov.  blank
  blank

  Oddajte povpraševanje

  Povpraševanje

  Kilimanjaro

  22.06.2023 - 01.07.2023
  03.08.2023 - 13.08.2023
  12.01.2024 - 21.01.2024

  Trajanje programa:

  10 DNI

  Cena od:

  2648 € 2498 €

  Država:

  tanzanija

  Morda vas zanima tudi:

  Odprava

  Kazbek 5033 m

  AVGUST, SEPTEMBER

  od 1796 €


  JANUAR, FEBRUAR

  od 4198 €

  Gorniki iz vsega sveta sanjajo o vzponu na goro Aconcagua. Najvišji vrh južne Amerike vsako leto privabi na tisoče plezalcev, ki romajo na južni del Argentine samo zato, da bi osvojili vrh.
  Vse skupaj se začne v čudovitem mestu, ki sliši na ime Mendoza in kjer sta doma vino in avantura. Aconcagua in njenih 6961 metrov nad morjem predstavlja najvišjo točko na zahodni in južni polobli, gora pa spada v veličastno gorovje Andov. Hkrati vrh predstavlja tudi enega izmed legendarnih 7 vrhov (najvišji vrhovi 7 kontinentov).


  Odprava

  Ararat 5137m

  Julij, Avgust

  od 1398 €

  Turčija je znana kot dežela številnih naravnih lepot in čudes, med njenimi naravnimi znamenitostmi pa posebno mesto zasedajo gore. Vabimo vas na vzpon na Ararat, najvišji vrh Turčije. Ararat (turško: Agrı Dagı; armensko: Մասիս, kurdsko: Ciiaie Agiri) je zasnežen in mirujoč vulkan na skrajnem vzhodu Turčije. Najvišja turška gora, katere vrh je za vedno pokrit z ledom in snegom, se skriva v oblakih nad vrhovi vzhodne Turčije, na sami meji z Armenijo in Iranom.


  Odprava, Treking, Potovanje

  Kilimanjaro

  JANUAR, JUNIJ, DECEMBER

  od 2648 €

  10 dnevno potepanje s ciljem osvojiti vrh v druščini 7 summits – vzpon na Kilimanjaro (5.895m) po trasi Machame/Marangu – fakultativni safari zilet – Najvišja točka Afrike in pogled na širna prostranstva – Obilo doživetja in gorniških strasti.


  JULIJ

  od 1598 €

  Vzpon na Damavand, najvišji vrh Irana! Doživetje prave ekspedicije s pridihom Perzije. Turno smučanje z najvišjega vrha Damavanda, aklimatizacijski vzponi ...


  JULIJ, AVGUST

  od 2498 €

  Najboljša možnost za osvojitev sedemtisočaka! Pik Lenin s svojimi 7134 m ni enostavna gora, pa vendarle predstavlja eno najlažjih možnosti za osvojitev magične meje 7000 metrov. Za Ismoil Somoni (Pik Komunizem) je druga najvišja gora v Pamirju in eden od petih sedemtisočakov v Pamirju in Tien Šanu. Za celotno zbirko »velikih pet« so v bivši Sovjetski zvezi podeljevali prestižno nagrado Snežni leopard..


  AVGUST

  od 1548 €

  Tetnuldi velja za eno najlepših gora v Kavkazu, vzpon po njegovem jugozahodnem grebenu pa za eno najlepših smeri. S katere koli strani ga pogledamo, Tetnuldi se povsod kaže kot čudovita piramida z štirimi ostrimi grebeni. Za alpiniste je to lahek užitkarski cilj, za gornike in planince pa ravno prav zahteven podvig, seveda pod vodstvom izkušenega vodnika. Tetnuldi je lahko odlična alternativa priljubljenemu vzponu na Mt. Blanc. Ne zahteva veliko veča časa in denarja, oddolži se pa z močnejšim doživetjem v manj obljudenem gorskem okolju.


  Turno smučanje, Odprava

  Elbrus 5642m

  MAJ, JUNIJ, JULIJ

  od 2498 €

  Deset-dnevno gorniško potovanje po Osrednjem Kavkazu in Rusiji z vzponom na vrh Evrope; Elbrus. Odlična priložnost za prvi stik z visokimi gorami ter vsemi značilnostmi prave odprave. Področje je idealno tudi za turno smučanje. Vzpon na Elbrus boste doživeli pod strokovnim vodstvom gorskega vodnika, za nami je že 30 uspešno izpeljanih odprav.


  Rezerviraj in odpotuj

  Kilimanjaro

  22.06.2023 - 01.07.2023
  03.08.2023 - 13.08.2023
  12.01.2024 - 21.01.2024


  Cena od:

  2648 € 2498 €