Kilimanjaro | vzpon na streho Afrike

10 dnevno potepanje s ciljem osvojiti vrh v druščini 7 summits – vzpon na Kilimanjaro (5.895m) po trasi Machame/Marangu – fakultativni safari izlet – Najvišja točka Afrike in pogled na širna prostranstva – Obilo doživetja in gorniških strasti.

Lifetrek >> Odprave >> Kilimanjaro
blank blank

Kilimanjaro

21.06.2024 - 30.06.2024
06.08.2024 - 15.08.2024
09.01.2025 - 19.01.2025
16.01.2025 - 26.01.2025

Trajanje programa:

10 DNI

Cena od:

2798 € 2648 €

Kilimanjaro

21.06.2024 - 30.06.2024

06.08.2024 - 15.08.2024

09.01.2025 - 19.01.2025

16.01.2025 - 26.01.2025


Cena od:

2798 € 2648 €


Kilimanjaro

Najvišja gora Afrike je s 5.895 metri Kilimanjaro (vrh Uhuru), ki leži na severu Tanzanije, nedaleč od ekvatorja. Kilimanjaro je dostopen širšemu krogu gornikov, ljubiteljev gora in vseh, ki so za avanturo. Kilimanjaro po ruti Machame – na vrh Kilimanjara vodijo številne poti, ene zahtevnejše in ene manj zahtevne. Naša izbrana pot je med bolj slikovitimi in zaradi postopnega vzpenjanja ena lažjih – tudi najbolj smiselnih, saj slovi kot pot, kjer največ udeležencev doseže vrh. Za razliko od rute Marangu je manj obiskana in zato ponuja bistveno več užitka.

blank

Vzpon na Kilimanjaro

Po programu se bomo na Kilimanjaro vzpeli s kampa Barufu do točke Stella in od tam na vrh Uhuru. Ponujali se nam bodo čudoviti razgledi na pokrajino in ker pot ni zahtevna bomo odlično vsrkali vso to lepoto. Vzpon je primeren za vsakega gornika s primerno telesno pripravljenostjo. Afriko bomo doživeli na najlepši način: potepali se bomo po afriški pokrajini, kjer ne manjka rastlinstva in živalstva, povzpeli pa se bomo tudi na najvišjo goro Afrike Kilimanjaro (5.895 m).

blank

Individualni vzpon na Kilimanjaro

Vzpon na Kilimanjaro lahko opravite tudi v poljubnih datumih. Izbirate lahko med smermi vzpona Marangu, Machame in Lemosho. Vzpon na Kilimanjaro je dosegljiv že za 1498 €, vzpon pa lahko organiziramo že pri eni osebi. Kilimanjaro – individualni program

blank

Vsi odhodi za destinacijo: TANZANIJA

Kilimanjaro v organizaciji turistične agencije Lifetrek

Turistična agencija Lifetrek je vodilna slovenska agencija za organizacijo trekingov in odprav. Z našo ekipo boste varno osvajali vrhove sveta. Naši programi se začnejo z vzponom na Triglav in Mont Blanc v Evropi, trenutna najvišja točka, ki jo vsakoletno osvajamo pa je Pik Lenin, ki se ponaša z več kot 7000 metri. Kot prva agencija smo začeli z vodenjem na goro Beluha, ki je najvišji vrh Sibirije, odprava pa vsebuje vse značilnosti prave himalajske odprave. Tudi na Kilimanjaro se bomo odpravili dobro pripravljeni, tako da bo možnost za osvojitev vrha čim večja.

 • Potovanja v Kenijo in Tanzanijo, ki vključujejo tudi vzpon na Kilimanjaro, organiziramo že od leta 2008.
  Sodelujemo z eno najboljših lokalnih agencij (Tripadvisor ocena 5.0  in Google ocena 5.0), specializiranih za vzpone na Kilimanjaro in safarije v narodnih parkih Tanzanije. Turistična agencija s katero sodelujemo ima dovoljenje in pridobljene licence s strani Nacionalnega parka Kilimanjaro za organizacijo vzponov na vrh.
 • Odpravo na Kilimanjaro vodijo naši angleško govoreči lokalni vodniki in goro do potankosti poznajo.
 • Sodelujemo z ustaljeno ekipo izkušenih lokalnih vodičev. Z omenjeno ekipo sodelujemo tudi pri organizaciji individualnih vzponov na Kilimanjaro. Vzpon na Kilimanjaro s tuistično agencijo Lifetrek ima skoraj 100% uspešnost.
 • Imamo skoraj 20 let izkušenj z organiziranjem potovanj, trekingov in vzponov na vrhove (Alpe, Kavkaz, Pamir, Andi, Himalaja). Upoštevamo striktne načrte aklimatizacije, prilagojene posameznim destinacijam in poskrbimo za upoštevanje vseh zdravstvenih standardov aklimatizacije in vzpona.
 • Pripravili smo 8-tedenski plan telesne vadbe, ki ga prejmete ob prijavi. Prilagojeno vadbo in priprave lahko opravite tudi s priznanim licenciranim osebnim trenerjem.
 • Ključni element uspešnega vzpona pa je tudi dobra podpora na hribu, ki zajema kvalitetno hrano, neoporečno vodo, dobro spanje in vodnike. Žal je zanesljiv servis sposobna zagotoviti samo peščica lokalnih agencij, ki ponujajo vzpon na Kilimanjaro. V preteklih odpravah pa smo si zagotovili sodelovanje z eno izmed bolj priznanih lokalnih agencij.

FAQ: Kilimanjaro

Katere poti vodijo na Kilimanjaro?

 • Severna pot (9 dni – 90km): je najnovejša pot, ki pa je zaradi same dolžine in posledično cene najmanj obiskana. Izredno dolga pot s čudovitimi razgledi.
 • Lemshoto (8 dni – 56km): bolj oddaljena pot z manj obiskovalci. Začetek vzpona na Kilimanjaro v čudovitem deževnem gozdu.
 • Machame(6/7 dni – 49km): druga najbolj obiskana pot. Čudovit gozd ob pričetku ture in nepozabni razgledi na območju Barafu.
 • Marangu (5/6 dni – 64km): najbolj obiskana pot in precej obremenjena. Od vseh tur je to edina kjer se spi v gorskih kočah na skupnih ležiščih. Tura je zares močno obremenjena.
 • Rongai (5/6 dni – 65km): daljša vožnja do izhodišča in precej manj obiskana.
 • Umbwe (5/6 dni – 37km): ruta za katero se potrebuje najmanj časa, je najkrajša in najbolj strma. Primerna le za najbolj pripravljene saj je časa za aklimatizacijo izredno malo.

Kako poteka tipični dan pri vzponu na Kilimanjaro

 • Vstajanje: Okoli 6.30 se zbudimo in se okrepčamo s toplim čajem. Sledi umivanje s toplo vodo.
 • Zajtrk : Zajtrki so postreženi v skupnem šotoru od cca 7.30 dalje. Skupni šotor je opremljen z zložljivimi aluminiastimi stoli, mizo in priborom. Po zajtrku spakirate še preostanek vaše opreme. Na pot se podamo med 8.00 in 8.30. Vedno boste s seboj nosili vso dnevno prtljago, preostanek vaše opreme in skupno opremo pa bodo nosači pretovorili do naslednjega tabora. PRi vzponu na Kilimanjaro bomo imeli več postankov glede na pripravljenost skupine, medtem ko bodo nosači pohiteli naprej in nam postavili tabor.
 • Kosilo: Krajše dni bomo imeli v taboru že pripravljeno kosilo, v primeru daljših dni pa bomo s seboj na pot odnesli lunch-box oziroma bomo na polovici poti pripravili piknik kosilo. Ob prihodu v tabor boste imeli na voljo topel čaj. Čas v taboru lahko izkoristite za krajše pohode ali pa počitek.
 • Večerja: Večerja se postreže okoli 19.00. Po večerji naredimo skupno evalvacijo dneva in predstavimo plan za prihodnji dan.
 • Kampi: na poti spimo v kvalitetnih in opremljenih šotorih. Šotori so odporni tako na vlago kot na dež in so izdelave priznanih izdelovalcev alpinistične opreme. Vsi šotori so dovlj prostorni (velikost: 3 osebe) in vsak šotor je namenjen dvema udeležencema. V primeru vzpona po smeri Marangu se spi v gorskih kočah na skupnih ležiščih.
 • Dan za vzpon na Kilimanjaro: Vzpon na Kilimanjaro začnemo z bujenjem okoli 23:30 in pričetkom vzpona ob polnoči. Kilimanjaro osvojimi ob sončnem vzhodu okoli 6.30. Tempo vedno prilagajamo skupini. Vzpon je vedno dovolj počasen, da se telo lažje privaja na višino.

Kako je poskrbljeno za varnost pri vzponu na Kilimanjaro

 • Ekipa je opremljena s kisikovimi bombicami
 • Dvakrat dnevno merimo vašo raven kisika v krvi ter vaš srčni utrip
 • Zjutraj ekipa preveri vaša pljuča, da se oceni ali je v pljučih kaj odvečne tekočine
 • Spremljamo vaš vnos tekočine in skrbimo za ustrezno raven hidracije
 • Dnevno spremljamo vaše telesne funkcije in odzive vašega telesa na višino
 • Dnevne ture so racionalno razporejene in zagotavljajo dovolj spanca, tako da je aklimatizacija še lažja
 • Obroki sestojijo iz dovolj ogljikovih hidratov, ki generirajo višjo telesno temperaturo
 • Hitrost vzpenjanja je zmerna, v taborih pa pripravimo tudi krajšo vadbo

Ali je ekipa opremljena z dodatnim kisikom?

Urgentne kisikove bombice so na voljo v primeru (redkih) hujših težav z višino. V primeru, da boste kisikovo bombico potrebovali se vzpon na Kilimanjaro zaradi vaše varnosti prekine. Čeprav vam dodatni kisik odpravi težave z višino in olajša dihanje se hkrati podre tudi vaša celotna aklimatizacija. Kisik se uporablja zgolj v primeru zdravstvenih težav in ne služi kot pomoč pri vzponu na Kilimanjaro.

Ali je v primeru hujših težav možno reševanje s helikopterjem?

Na Kilimanjaro v primeru zdravstvenih težav ali nezgod na pomoč pokličemo lokalno reševalno službo s helikopterjem. Reševanje je brezplačno v kolikor imate sklenjeno polico s kritjem stroškov do višine najmanj 6.000 metrov.

Tomaž in Maja

Zelo sva bila zadovoljna z organizacijo vseh prevozov (vključno z Dunajem v izrednih snežnih razmerah), lokalno agencijo za obisk nacionalnega parka in safarija v Ngorongoro in še posebej seveda z lokalno agencijo za vzpon na Kilimanjaro. Paolo in ekipa so najboljši. Vse je perfektno funkcioniralo, odlično vzdušje, hrana, udobni šotori. Za vsak problem so imeli rešitev in odlično so nas pripravili na vzpon.

blank blank

Program: Kilimanjaro

Kilimanjaro | vzpon na streho Afrike

10 dnevno potepanje s ciljem osvojiti vrh v druščini 7 summits – vzpon na Kilimanjaro (5.895m) po trasi Machame/Marangu – fakultativni safari izlet – Najvišja točka Afrike in pogled na širna prostranstva – Obilo doživetja in gorniških strasti.

Lifetrek >> Odprave >> Kilimanjaro
blank blank

Cena: Kilimanjaro

Datum Opomba Cena Akcijska cena
21.06.2024 - 30.06.2024
petek - nedelja
ODHOD ZAGOTOVLJEN - ZADNJA MESTA 2798 € 2698 €*
06.08.2024 - 15.08.2024
torek - četrtek
2798 € 2698 €*
09.01.2025 - 19.01.2025
četrtek - nedelja
LET IZ LJUBLJANE 2798 € 2648 €*
16.01.2025 - 26.01.2025
četrtek - nedelja
Po poti Marangu 2798 € 2698 €*
POSEBNA PONUDBA za zaključene skupine in planinska društva: program Kilimanjaro lahko pripravimo tudi za zaključene družbe z vsaj 6 udeleženci v poljubnih terminih. Program popolnoma prilagodimo vaši skupini. Kontaktirajte nas ali oddajte povpraševanje in vam pripravimo ponudbo za skupine.
 • Redna cena potovanja:
  2798 €
 • Akcijska cena potovanja:
  od 2648 €*
  *Akcijska cena velja glede na čas prijave. Dodatno znižana cena za odhod v januarju.. Redno ceno programa Kilimanjaro znižamo:
 • 100 € za prijave do 31. marca za poletne termine (junij/julij/avgust/september)
 • 100 € za prijave do 31. julija za zimske termine (januar)
 • dodatnih 50 € za prijave do 31. julija za termin 10.01.2025 - 19.01.2025

 • Brez doplačil za majhne skupine.
 • Minimalno število oseb v skupini je 3, največje število oseb v skupini je 20.

Garancija najboljše cene

Za vzpon na Kilimanjaro garantiramo, da ima agencija Lifetrek najboljšo ponudbo v Sloveniji. V kolikor pri drugih uradnih turističnih agencijah najdete boljšo ponudbo, vam bomo razliko odšteli!

CENA VKLJUČUJE

 • vstopnino in takse na področje Nacionalnega parka Kilimanjaro
 • letalski prevoz iz enega izmed evropskih letališč do Tanzanije (letališče JRO) in nazaj
 • najmanj 20 kg oddane prtljage in najmanj 8 kg ročne prtljage
 • prevoz na letališče iz zbirnega mesta v kolikor prevoz ni iz Ljubljane
 • vsi notranji avtobusni prevozi po programu
 • vsi notranji prevozi s terenskimi vozili po programu
 • spanje v hotelih z zajtrkom (2x)
 • polni penzion (3 obroki) in neomejena količina vode (prekuhana) v času trekinga
 • vsi izleti po programu in vse storitve na trekingu
 • nosači (do 15 kg na osebo)
 • vzpon po poti Marangu - spanje v gorskih kočah (5x) / vzpon po poti Machame - šotore in ostalo opremo v času trekinga in vzpona (5x)
 • svetovanje in pomoč pri pripravi na treking
 • organizacijo in slovensko spremstvo potovanja v kolikor je na poti najmanj 13 udeležencev
 • predstavitev potovanja
 • DDV
 • Ali je možen let iz Ljubljane? V kolikor imate željo, lahko organiziramo polet tudi iz Ljubljane. Redko se zgodi, da je letalska karta iz Ljubljane cenejša od izbrane povezave, zato je običajno za let iz Ljubljane potrebno doplačati okvirno 200 €. Prav tako so povezave z Ljubljano slabše in običajno je povezava do Arushe z dvema postankoma.
  Drobni tisk Program zagotovimo že pri dveh udeležencih. Vzpon na Kilimanjaro je vedno brez doplačila za manjše skupine, vendar je slovenski spremljevalec prisoten pri najmanj 13 udeležencih. V kolikor slovenski spremljevalec ni prisoten je poskrbljeno za celotni servis udeležencev s strani naše partnerske agencije v Tanzaniji, ki bo poskrbela da bo vaš vzpon na Kilimanjaro potekal kot po maslu.
*Povezave (letalske/ladijske/avtobusne) pri programu: Kilimanjaro so lahko izbrane tudi drugače. V kolikor odhod ni z Brnika je v ceno vključen tudi prevoz iz zbirnega mesta v Ljubljani.

CENA NE VKLJUČUJE

 • vizuma za Tanzanijo
 • kosil in večerij, kadar spimo v hotelu
 • morebitnih dodatnih aktivnosti izven programa
 • pijače
 • vstopnin v muzeje in za ogled ostalih znamenitosti
 • osebne opreme za potovanje in treking
 • stroškov izven programa
 • ničesar kar ni navedeno pod vključeno
 • prevoza na letališče, v primeru da je let iz ljubljanskega letališča
 • zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini
 • slovenskega spremstva v primeru 12 ali manj udeležencev
 • napitnin
 • podkupnin
 • izbira sedeža na letalu - glede na razpoložljivost - od 20 € na smer (sporočiti ob prijavi)
 • program: Kilimanjaro ne vključuje ničesar, kar ni navedeno pod vključeno

POPUSTI

 • 100 € za prijave do 31. marca za poletne termine (junij/julij/avgust/september)
 • 100 € za prijave do 31. julija za zimske termine (januar)
 • dodatnih 50 € za prijave do 31. julija za termin 10.01.2025 - 19.01.2025

DOPLAČILA

 • enostavno zavarovanje rizika odpovedi: 235 €
 • razširjeno zavarovanje rizika odpovedi: 390 €
 • paket fleksibilnost: 490 €
 • doplačilo za enoposteljno sobo: 200 € (hotel v Arushi in samostojni šotor pri vzponu)
 • fakultativni izlet safari Ngorngoro in vasica Mto wa Mbu: 350 €*
 • organizacija podaljšanja na Zanzibarju - 100 € (v ceni je zajeta samo organizacija podaljšanja na Zanzibarju, in ne vključuje stroškov prevozov, namestitev, letalskih kart ...)
 • podaljšek 4-dnevni safari: 1150 €*
 • napitnine 220 - 250 €
 • *velja pri vsaj šestih udeležencih.

  Opozorilo

  Kljub temu da vzpon na Kilimanjaro ne velja za enega izmed težjih ciljev, tura vendarle pomeni določeno potencialno nevarnost. Med glavnimi tveganji pri vzponu so:
  • nadmorska višina in višinska bolezen
  • nizke temperature in ozebline
  • strma pobočja in zdrsi
  Vsak udeleženec, se zaveda in razume vse možne nevarnosti in samostojno odloča o sodelovanju v tem programu vzpona na Kilimanjaro in tudi prevzema polno odgovornost za svoja dejanja ali nedejanja. Odločitev o eventuelni prekinitvi ali spremembi ture sprejema samo vodnik in je obvezna ter ni predmet razprave. Naša ekipa vodnikov bo storila vse, da se vrnete zdravi, brez poškodb in z osvojenim vrhom. Želimo si, da bi čim več naših udeležencev osvojilo goro, vendar je varnost vedno na prvem mestu.

  Ob prijavi na program Kilimanjaro potnik poravna operativne stroške v višini 1000 €. Ostali del cene programa potnik plača najkasneje 45 dni pred potovanjem. Nudimo vam tudi zavarovanje rizika odpovedi potovanja, ki ga je potrebno vplačati ob prijavi na potovanje. Zgoraj omenjeni pogoji za program Kilimanjaro veljajo za prijave do 45 dni do predvidenega odhoda. V kolikor je do odhoda manj dni, so pogoji prijave lahko drugačni.

  Vizum je za slovenske državljane potreben. Dobimo ga ob vstopu v Tanzanijo. Za potovanje in treking je priporočljivo cepljenje proti rumeni mrzlici.

  Galerija: Kilimanjaro

  Blog zapisi: Kilimanjaro

  Kilimanjaro – januar 2023

  Kilimanjaro – januar 2023

  Machame ali Marangu: Primerjava dveh priljubljenih poti do vrha Kilimanjaro

  Machame ali Marangu: Primerjava dveh priljubljenih poti do vrha Kilimanjaro

  Kilimanjaro, najvišji vrh Afrike, privablja pohodnike in alpiniste z vsega sveta, ki si želijo osvojiti ta veličastni vrh. Med številnimi potmi, ki vodijo do vrha, sta Machame in Marangu najbolj priljubljeni in pogosto primerjani med seboj. V tem članku bomo primerjali Machame in Marangu pot ter razpravljali o njihovih prednostih in slabostih. 

  Oprema za Kilimanjaro: spalna vreča

  Oprema za Kilimanjaro: spalna vreča

  Ko se pripravljate na osvojitev najvišjega vrha Afrike, je ključnega pomena, da izberete pravo opremo. Eden najpomembnejših kosov opreme, ki ga ne smete zanemariti, je spalna vreča. Spanje na visoki nadmorski višini, v različnih vremenskih razmerah in s potencialno nizkimi temperaturami zahteva, da izberete spalno vrečo, ki bo zagotovila optimalno udobje in toplotno zaščito. V tem članku se bomo osredotočili na ključne dejavnike, ki jih je treba upoštevati pri izbiri spalne vreče za vaš vzpon na Kilimanjaro, ter vam predstavili nekaj nasvetov, kako najti najboljšo spalno vrečo za vaše potrebe.

  Potovanje v lastni režiji z agencijo Lifetrek

  Potovanje v lastni režiji z agencijo Lifetrek

  Združite prednosti potovanja v lastni režiji s prednostmi, ki jih prinaša potovanje z agencijo Lifetrek. Potovanje v lastni režiji je organizacija in izvedba potovanja brez pomoči profesionalnih turističnih agencij ali organizatorjev potovanj. To vključuje načrtovanje itinerarja, rezervacijo prevozov, iskanje in rezervacijo namestitev, organizacijo aktivnosti in obiskov znamenitosti ter morebitno pridobitev potrebnih viz in dovoljenj za […]

  Seznam priporočljive opreme za vzpon na Kilimanjaro

  • Kapa iz volne ali flisa, ki prekrije ušesa (lahko tudi kapa Balaclava)
  • Kapa s senčnikom in krajci za zaščito pred ekvatorialnim soncem
  • Kapa Balaclava - podkapa: primerna za dodatno zaščito obraza (opcijsko)
  • Sončna očala, ki so nujna za zaščito oči v tropih in na višini: naj bodo dobre kvalitete,
  • Krema za zaščito pred soncem: vzemite dovolj kreme z zaščitnim faktorjem (SPF) 15 ali več. Če še niste bili izpostavljeni ekvatorialnem soncu, ga ne podcenjujte, zato poskrbite za precejšnjo količino ustrezne zaščite. V Tanzaniji je kremo za sončenje težko kupiti.
  • Balzam za ustnice: SPF 15 ali več
  • Rute: zavezane okrog vratu nudijo dobro zaščito pred soncem
  • Srajce z dolgimi rokavi: imejte dve srajci – če je možno, sintetični; za dan, ko se prispe na vrh, se odsvetuje bombažne
  • Majica s kratkimi rokavi: najboljša je sintetična, ki vpija vlago
  • Večplastni zgornji deli oblačil: priporočamo, da imate tri tople plasti oblačil, ki naj bodo volnena, sintetična ali iz flisa. Naj se dobro prilegajo ena na drugo in tako poskrbijo za dobro izolacijo. Dobra kombinacija so zgornji del z dolgimi rokavi, pulover, jopa iz flisa ali iz volne. Bombažna oblačila ne nudijo dobre izolacije in so popolnoma neuporabna v vlažnih razmerah.
  • Dežna jakna: popoldanske padavine so pogoste v Vzhodni Afriki, še posebej v gorskih predelih. Priporočljiva je Gore-Tex jakna ali pa vodoodporna jakna iz najlona z zatesnjenimi šivi.
  • Jakna proti vetru (opcijsko, če imate Gore-Tex dežno opremo): najlonski »windshell« (ne vodoodporen), ki naj bo dovolj velik, da prekrije ostale plasti oblačil
  • Pončo (opcijsko): hitra in priročna zaščita za telo in nahrbtnik; slaba zaščita v primeru dežja z vetrom
  • Rokavice iz volne ali flisa: prav prideta dva para rokavic (toplejše in tanjše)
  • Zaščitne rokavice (lahko so tudi smučarske): prav bodo prišle proti vetru, ki je včasih prisoten v kraterju in na poti na sam vrh
  • Hitro se sušeče pohodne kratke hlače: priporočljive za vzpenjanje na nižjih predelih gore
  • Dolgo spodnje perilo: volneno ali sintetično
  • Hlače iz volne ali flisa: naj bodo ohlapne in udobne; oblečemo jih čez dolgo spodnje perilo
  • Dežne hlače: potrebujete tudi kvalitetne dežne hlače; Gore-Tex ali vodoodporne najlonske hlače z zatesnjenimi šivi
  • Hlače proti vetru (opcijsko, če imate Gore-Tex dežno opremo): pogosto so uporabne na gori za zaščito pred vetrom; naj bodo iz najlona in take, ki »dihajo« in dovolj velike, da gredo lahko čez hlače iz volne ali flisa
  • Hlačne nogavice: najboljše so iz lajkre; so zelo udobne za hojo, preprečujejo koprivnico, poskrbijo za toploto, hitro se sušijo in preprečujejo opečenost od sonca
  • Spodnje perilo: količinsko dovolj za trajanje vzpona
  • Tanke nogavice: dva para sintetičnih nogavic za nošenje pod močnejšimi volnenimi nogavicami; preprečujejo žulje in ohranjajo noge suhe
  • Debele nogavice: več parov debelih volnenih ali sintetičnih nogavic, ki bodo poskrbele za toploto v čevljih
  • Pohodni čevlji: naj bodo srednje težki in dovolj veliki, da boste lahko imeli obute tanke nogavice in debelejše volnene ali sintetične nogavice
  • Gamaše: lahko so nizke ali visoke; naj bodo iz materialov, ki dihajo; prav pridejo pri zaščiti čevljev pred umazanijo in snegom
  • Športni copati: potrebujte jih v kampu po končanem dnevnem pohodu
  • Spalna vreča: naj bo topla, saj se temperature na gori lahko ponoči spustijo pod 0 ºC
  • Spalna podlaga: lahko je armafleks, ali pa tanka napihljiva blazina, ki je bolj udobna
  • Steklenica za vodo: priporočljivi sta dve enolitrski plastenki
  • Oskrba z vodo: je zelo pomembna. Voda v Vzhodni Afriki ni nepitna, vendar je njena vsebnost flore drugačna od tiste, na katero ste navajeni. Da bo telo normalno delovalo, priporočamo dve steklenici pitne vode.
  • Vode z okusi: če želite izboljšati okus vode, lahko prinesete kakšne praške (kot npr. Cedevito),
  • Pohodniški nahrbtnik: naj bo srednje velikosti in udoben za nošenje osebne opreme. Naj se vam popolnoma prilega in naj ima dober pas za okrog pasu. Priporočljivi so stranski žepi za mehkejše stvari. Teža osebnih stvari, skupaj s fotografsko opremo, vodo za en dan in toplimi oblačili, je med 8 in 11 kg.
  • Pokrivalo za nahrbtnik: priporočamo vodoodporno pokrivalo za nahrbtnik v primeru dežja. Lahko vzamete tudi veliko plastično vrečko.
  • Potovalna torba – srednja: za gorsko opremo; naj bo s ključavnico; nosili jo bodo nosači
  • Potovalna torba – velika: v njej naj bo vaša »ne-gorska« oprema; počakala vas bo v hotelu
  • Plastične vrečke: vzemite jih kar precej; prav bodo prišle za dodatno zaščito spalne vreče in oblačil, saj lahko dežuje vsako popoldne
  • Toaletne potrebščine: imejte jih dovolj za celo potovanje; v Tanzaniji se jih dobi le nekaj, zato prinesite s seboj, kar potrebujete.
  • Čepki za ušesa: prav bodo prišli v primeru smrčanja in drugih zvokov ter vam s tem omogočili miren počitek
  • Baterija oz. naglavna svetilka: pomembna predvsem na dan, ko se osvoji vrh; splošno uporabna v kampu; imejte s seboj tudi zalogo baterij.
  • Žepni nož: priporočljiv je švicarski nož s škarjami
  • Osebna prva pomoč in potovalna lekarna
  • Prigrizki: čeprav je na voljo precej prigrizkov, imajo pohodniki radi tudi okus svojega doma v nahrbtniku. Iz izkušenj smo ugotovili, da je to pomemben dodatek. Osebno s seboj vedno vzamem en paket pršuta.
  • Mešanice za tople napitke: oskrbeli vas bomo s kavo, kakavom in čajem. Če pijete kavo brez kofeina, si jo prinesite s seboj. Prav tako prinesite svoje priljubljene zeliščne čaje.
  • Brisača: potrebujete jo za umivanje v kampu; lahko je majhna; uporabite lahko tudi ruto.
  • Vlažni toaletni papir: prav pride pri splošni higieni
  • Rezervna očala: za tiste, ki imate leče in v primeru »prašnih« pogojev
  • Dežnik: zelo uporaben v primeru dežja in sonca; uporablja ga tudi večina vodnikov.

  Oddajte povpraševanje

  Povpraševanje

  Kilimanjaro

  21.06.2024 - 30.06.2024
  06.08.2024 - 15.08.2024
  09.01.2025 - 19.01.2025
  16.01.2025 - 26.01.2025

  Trajanje programa:

  10 DNI

  Cena od:

  2798 € 2648 €

  Morda vas zanima tudi:

  Odprava

  Kazbek 5033 m

  AVGUST, SEPTEMBER

  od 1796 €


  JANUAR, FEBRUAR

  od 5498 €

  Gorniki iz vsega sveta sanjajo o vzponu na goro Aconcagua. Najvišji vrh južne Amerike vsako leto privabi na tisoče plezalcev, ki romajo na južni del Argentine samo zato, da bi osvojili vrh.
  Vse skupaj se začne v čudovitem mestu, ki sliši na ime Mendoza in kjer sta doma vino in avantura. Aconcagua in njenih 6961 metrov nad morjem predstavlja najvišjo točko na zahodni in južni polobli, gora pa spada v veličastno gorovje Andov. Hkrati vrh predstavlja tudi enega izmed legendarnih 7 vrhov (najvišji vrhovi 7 kontinentov).


  Odprava

  Ararat 5137m

  Julij, Avgust

  od 1398 €

  Turčija je znana kot dežela številnih naravnih lepot in čudes, med njenimi naravnimi znamenitostmi pa posebno mesto zasedajo gore. Vabimo vas na vzpon na Ararat, najvišji vrh Turčije. Ararat (turško: Agrı Dagı; armensko: Մասիս, kurdsko: Ciiaie Agiri) je zasnežen in mirujoč vulkan na skrajnem vzhodu Turčije. Najvišja turška gora, katere vrh je za vedno pokrit z ledom in snegom, se skriva v oblakih nad vrhovi vzhodne Turčije, na sami meji z Armenijo in Iranom.


  JULIJ

  od 1598 €

  Vzpon na Damavand, najvišji vrh Irana! Doživetje prave ekspedicije s pridihom Perzije. Turno smučanje z najvišjega vrha Damavanda, aklimatizacijski vzponi ...


  JULIJ, AVGUST

  od 2698 €

  Najboljša možnost za osvojitev sedemtisočaka! Pik Lenin s svojimi 7134 m ni enostavna gora, pa vendarle predstavlja eno najlažjih možnosti za osvojitev magične meje 7000 metrov. Za Ismoil Somoni (Pik Komunizem) je druga najvišja gora v Pamirju in eden od petih sedemtisočakov v Pamirju in Tien Šanu. Za celotno zbirko »velikih pet« so v bivši Sovjetski zvezi podeljevali prestižno nagrado Snežni leopard..


  Turno smučanje, Odprava

  Elbrus 5642m

  MAJ, JUNIJ, JULIJ

  od 2498 €

  Deset-dnevno gorniško potovanje po Osrednjem Kavkazu in Rusiji z vzponom na vrh Evrope; Elbrus. Odlična priložnost za prvi stik z visokimi gorami ter vsemi značilnostmi prave odprave. Področje je primerno tudi za turno smučanje. Vzpon na Elbrus boste doživeli pod strokovnim vodstvom gorskega vodnika, za nami je že 30 uspešno izpeljanih odprav.


  Brezskrbna rezervacija programa Kilimanjaro

  Lifetrekova Covid garancija

  V kolikor je potovanje odpovedano vsa vplačila vrnemo. Velja za odpovedi s strani turistične agencije (zaprte meje, obvezna karantena na lokaciji). Garancija velja v primeru, ko program odpove turistična agencija Lifetrek. V primeru potnikove odpovedi, pa se upošteva naše splošne pogoje.

  Paket fleksibilnost

  Paket fleksibilnost je opcija, ko lahko program kadarkoli odpoveste, mi pa vas po razlogu ne sprašujemo.
 • Program lahko odpoveste z razlogom ali brez do 31 dni pred odhodom, organizator potovanja pa povrne vsa vplačila za program (iz vračila je izključen znesek za opcijo fleksibilnost).
 • Program lahko odpoveste tudi v obdobju, če je do odhoda manj kot 30 dni in več kot 16 dni, v tem primeru pa vam izdamo dobroimetje v višini vplačil, ki je unovčljivo 2 leti (iz vračila je izključen znesek za opcijo fleksibilnost).
 • Program lahko odpoveste tudi če je do odhoda 15 dni ali manj, v tem primeru pa vam izdamo dobroimetje v višini polovice vplačil oz. 50% celotne vrednosti programa, ki je unovčljivo 2 leti (iz vračila je izključen znesek za opcijo fleksibilnost). Polovico vplačila pa zadrži agencija
 • Rezerviraj in odpotuj

  Kilimanjaro

  21.06.2024 - 30.06.2024
  06.08.2024 - 15.08.2024
  09.01.2025 - 19.01.2025
  16.01.2025 - 26.01.2025


  Cena od:

  2798 € 2648 €