Lifetrek >> Trekingi >> Treking Korzika

Treking Korzika | Turistična agencija Lifetrek

Korzika Treking po GR20. Treking po znameniti transverzali. Ena najlepših poti na svetu. Vzpon na Monte Cinto, najvišji vrh Korzike.

Treking Korzika

20.08.2022 - 27.08.2022
17.09.2022 - 24.09.2022

Trajanje programa:

8 DNI

Cena od:

848 € 798 €
Korzika Treking
Korzika Treking

TREKING KORZIKA – TRANSVERZALA GR20

TREKING PO ZNAMENITI TRANSVERZALI GR20. 8 DNEVNA AVANTURA PO ENI IZMED NAJLEPŠIH PEŠPOTI NA SVETU. NAJUDOBNEJŠI PROGRAM, KJER JE POSKRBLJENO ZA VSE!

8-dnevna avantura – 6 dni vodenega trekinga – Pohodniški raj: čudoviti vršaci, jezera, naravni bazeni, slapovi, čudovita neokrnjena narava Korziškega naravnega parka – Najvišji vrh Korzike, Monte Cinto (2706 m) – Spanje v visokogorskih kočah in kampiranje – Calvi, obmorsko mestece s peščeno plažo – Popolno doživetje.

KORZIKA TREKING: TRANZVERZALA GR20

GR20 so sanje vsakega resnega pohodnika. Treking je po izboru Lonely Planeta in National Geographica uvrščen na lestvico desetih najlepših trekingov na svetu. Mi gremo na Korziko, da uresničimo te sanje, aktivno in obenem profesionalno. Šest dni bomo z nahrbtniki na ramenih raziskovali lepote gorske narave, se čudili raznoliki pokrajini in divjim živalim, se znojili pri hoji navkreber, sproščali in namakali utrujena stopala v naravnih bazenih, uživali ob nepozabnih razgledih, okušali korziške specialitete, spali v visokogorskih zatočiščih in se zabavali v dobri družbi.

Korzika: GR20

KORZIKA TREKING: TRANZVERZALA GR20

Po trekingu sledi ogled Calvija z bogato zgodovino, nakupovanje korziških specialitet, ogled znamenitosti in zaključna večerja.

Korzika: GR20

Z Lifetrekom na tranzverzalo GR20

Treking je namenjen vsem navdušencem nad trekingi, gorskimi lepotami, neokrnjeno naravo in aktivnimi potovanji, ki bi radi v kratkem času doživeli pristno neokrnjeno naravo Mediterana. Na trekingu se večinoma spi v gorskih kočah, izjemoma pa bomo koristili šotore (katere si sposodimo v gorski koči).

Program: Treking Korzika

1. DAN

LJUBLJANA – LIVORNO – BASTIA – CALVI

Odhod iz Ljubljane v večernih/nočnih urah. V jutranjih urah pridemo v Livorno, kjer se vkrcamo na trajekt za Bastio na Korziki. Sledi vožnja do Calvija in naprej do Calenzane v Korziškem naravnem parku, ki je izhodišče trekinga. Nastanitev v kampu.

2. DAN

CALENZANA – REFUGE D’ORTU DI U PIOBBU

Po zajtrku si oprtamo nahrbtnike in se za 6 dni poslovimo od udobja civilizacije. Prvi dan je precej dolg in naporen, saj moramo premagati kar 1550 m višinske razlike. Za vsakim prelazom se pred nami odpre čisto nov svet. Po prečenju zadnjega od treh prelazov počasi prispemo do idilične koče Ortu di u Piobbu, ki je naše zasluženo zatočišče za eno noč. Večerja in spanje.

3. DAN

REFUGE D’ORTU DI U PIOBBU – REFUGE DE CARROZZU

Pot nas vodi skozi brezov gaj, mimo pastirskega stanu in potoka Mandriaccia, pod viharniki in borovci izjemnih dimenzij, vse do razgibanega granitnega pobočja. Počasi pridemo do sedla Bocca Piccaia na 1950 m, kjer se nam odpre čudovit razgled na najvišje vršace, vključno z Monte Cintom in Palio Orbo. Sledi krajši spust in izjemno slikovito prečenje grebena, ki zahteva nekaj lažjega poplezavanja. Z zadnjega prelaza nas čaka le še strm spust v dolino, do koče Carrozzu. Večerja in spanje.

4. DAN

REFUGE DE CARROZZU – HAUT ASCO

Po zajtrku sledi kratek vzpon skozi gozd in spust do reke Spassimata, ki jo bomo prečkali čez viseči most. Palice bomo za nekaj časa pospravili, saj je pred nami nekaj lažjega poplezavanja po barvitih granitnih ploščah in skalah. Po dveh urah in pol bomo prišli do jezera Lac de la Muvrella (1860 m). Sledi strmejši vzpon do prelaza na višini 2148 m, nad katerim se dviga Indijanska glava. Rahlo v spustu prečimo do naslednjega prelaza na 2010 m, od koder so senzacionalni razgledi na dolino Asco, ki je oddaljena le še uro in pol hoje navzdol. Večerja in zaslužen počitek.

5. DAN

HAUT ASCO – MONTE CINTO (2706 M) – REFUGE DE TIGHJETTU

Današnji dan bo namenjen osvojitvi najvišjega in najbolj prepoznavnega vrha Korzike, Monte Cinta. Z vrha je v lepem vremenu in dobri vidljivosti čudovit razgled na celotno Korziko, pa tudi na francoske in italijanske gore, vse od Marseilla do Rima. Vzpon je strm in vključuje lažje poplezavanje. Ponekod se za napredovanje uporablja jeklenice. Nočitev in večerja v koči Refuge de Tighjettu.

6. DAN

REFUGE DE TIGHJETTU – CASTEL DI VERGHIO

Ta dan trekinga nas bo pot peljal skozi borov gozd in čez številne potoke po vzhodnih pobočjih Paglie Orbe, tretjega najvišjega vrha na Korziki. S prelaza na višini 1962 m se po dolini Valle de Golo spustimo do istoimenovane reke Golo, ki je polna mamljivih naravnih bazenov. Od slapu Cascade de Radule do naše zadnje postaje, smučišča Castel di Verghio, nas loči še ena ura hoje.

7. DAN

CASTEL DI VERGHIO – CALVI

Iz Porta se bomo po zajtrku odpeljali do Calvija, zanimivega srednjeveškega mesta – utrdbe na severozahodu otoka, kjer si bomo privoščili zasluženo poslovilno večerjo. Nastanitev v kampu. Večerja in spanje.

8. DAN

CALVI – BASTIA – LIVORNO – LJUBLJANA

Zadnji dan bo dolg, saj nas čaka kar nekaj vožnje: do Bastie (2,5h) in trajekt do Livorna (4h). Od tam vožnja proti domu (7h) in prihod v Ljubljano v nočnih urah.

*Program Treking Korzika se lahko spremeni zaradi vremenskih razmer, logistike (spremenjeni vozni redi rednih linij) in drugih razlogov.

Cena: Treking Korzika

 • Termin :
  20.08.2022 - 27.08.2022
  17.09.2022 - 24.09.2022
 • Redna cena potovanja:
  848 €
 • Akcijska cena potovanja:
  798 €*
  *Akcijska cena velja glede na čas prijave. Redno ceno programa znižamo:

  50 € za prijave do 30. junija

 • Brez doplačil za majhne skupine!
 • Minimalno število udeležencev je 7, največje število udeležencev je 14.

Cena vključuje:

 • 2 x nočitev v kampu
 • 5 x nočitev v gorskih kočah korziškega parka (gorska koča ali šotor)
 • vse transferje (kombi, trajekt)
 • organizacijo potovanja in slovensko spremstvo na poti
 • svetovanje in pomoč pri pripravi na potovanje
 • predstavitev potovanja
 • DDV

 • Cena ne vključuje:

 • osebne opreme in šotora (za prvo in zadnjo noč)
 • hrane in pijače
 • stroškov izven programa
 • ostalih aktivnosti izven programa
 • morebitnih vstopnin v muzeje
 • stroškov v povezavi s Covid-19 (testiranja, cepljenja)

 • Doplačila:

 • enostavno zavarovanje rizika odpovedi: 40 €
 • razširjeno zavarovanje rizika odpovedi: 80 €
 • paket fleksibilnost: 100 €
 • doplačilo za enoposteljno sobo: ni opcije
 • prevoz na zbirno mesto (po ceniku prevoznika)
 • 50 € v kolikor nimate sklenjene članarine pri PZS


 • Popusti:

  50 € za prijave do 30. junija
  Ob prijavi na program Treking Korzika potnik poravna operativne stroške v višini 400 €. Ostali del cene programa potnik plača najkasneje 45 dni pred potovanjem. Nudimo vam tudi zavarovanje rizika odpovedi potovanja, ki ga je potrebno vplačati ob prijavi na potovanje. Zgoraj omenjeni pogoji za program Treking Korzika veljajo za prijave do 45 dni do predvidenega odhoda. V kolikor je do odhoda manj dni, so pogoji prijave lahko drugačni.

  Vizum za slovenske državljane ni potreben. Za obisk Korzike je dovolj osebna izkaznica.
  Večina držav vstop pogojuje z negativnimi PCR testi ali dokazilom o cepljenju, ter izjemoma s potrdilom o prebolevnosti za virusom. Točne zahteve za vstop v državo vam bomo sporočili ne prej kot 2 tedna pred odhodom z namenom, da so podane informacije za vstop v državo najbolj točne. Prav tako dopuščamo možnost, da se pogoji spremenijo tudi kasneje, vendar vas bomo o vseh morebitnih spremembah sproti obveščali.

  Brezskrbna rezervacija programa Treking Korzika

  Lifetrekova Covid garancija

  V kolikor je potovanje odpovedano vsa vplačila vrnemo. Velja za odpovedi s strani turistične agencije (zaprte meje, obvezna karantena na lokaciji). Garancija velja v primeru, ko program odpove turistična agencija Lifetrek. V primeru potnikove odpovedi, pa se upošteva naše splošne pogoje.

  Paket fleksibilnost

  Paket fleksibilnost je opcija, ko lahko program kadarkoli odpoveste, mi pa vas po razlogu ne sprašujemo.
 • Program lahko odpoveste z razlogom ali brez do 31 dni pred odhodom, organizator potovanja pa povrne vsa vplačila za program(iz vračila je izključen znesek za opcijo fleksibilnost).
 • Program lahko odpoveste tudi v obdobju, če je do odhoda manj kot 30 dni in več kot 16 dni, v tem primeru pa vam izdamo dobroimetje v višini vplačil, ki je unovčljivo 2 leti(iz vračila je izključen znesek za opcijo fleksibilnost).
 • Program lahko odpoveste tudi če je do odhoda 15 dni ali manj, v tem primeru pa vam izdamo dobroimetje v višini polovice vplačil oz. 50% celotne vrednosti programa, ki je unovčljivo 2 leti (iz vračila je izključen znesek za opcijo fleksibilnost). Polovico vplačila pa zadrži agencija
 • Treking Korzika

  Treking Korzika: od 798 €* (redna cena od: 848 €)

  20.08.2022 - 27.08.2022
  17.09.2022 - 24.09.2022

  *Akcijska cena velja glede na čas prijave. Redno ceno znižamo:

  50 € za prijave do 30. junija  Treking Korzika s turistično agencijo Lifetrek

 • Monte Cinto – najvišji vrh Korzike s 2706 m
 • Korziški narodni park
 • Calvi

 • blank
  blank

  Oddajte povpraševanje

  Povpraševanje

  Treking Korzika

  20.08.2022 - 27.08.2022
  17.09.2022 - 24.09.2022

  Trajanje programa:

  8 DNI

  Cena od:

  848 € 798 €

  Država:

  KORZIKA

  Morda vas zanima tudi:

  Gruzija treking

  JUNIJ, AVGUST, SEPTEMBER

  998 €

  Svaneti je zagotovo najlepši predel Gruzije. Čudovite kulise, mogočno gorovje in ogromna kulturna zapuščina! Treking med Mestijo in najvišje ležečo vasjo v Evropi, Ušgulijem


  Treking Pireneji

  JULIJ, SEPTEMBER

  948 €

  Pireneji treking - znamenite transverzale, po veličastni Visoki poti s kombinacijo GR10 in GR11. Vrhunski treking po grebenih med Španijo in Francijo.


  Treking Korzika

  AVGUST, SEPTEMBER

  798 €

  Korzika Treking po GR20 - treking znamenite transverzale. Ena najlepših poti na svetu. Vzpon na Monte Cinto, najvišji vrh Korzike. Kopanje v tolmunih in ...


  Treking Škotska

  JULIJ, AVGUST, SEPTEMBER

  Treking Škotska za vse pustolovce! Pripravite se na mogočno škotsko višavje. Z agencijo Lifetrek na Škotsko! Najvišji vrh Velike Britanije Ben Nevis.


  Treking Tour du Mont Blanc

  AVGUST

  868 €

  Za vas smo pripravili znameniti treking Tour du Mont Blanc. Trekinga smo malenkostno prilagodili, tako da je izvedljiv v enem tednu. Treking bomo začeli v italijanskem mestu Courmayeur in ga končali v francoskem mestu Chamonix. Treking Tour du Mont Blanc tehnično ni zahteven in kljub skrajšani različici ponuja čudovite razglede in neponovljive sončne vzhode in zahode. Pridružite se nam na trekingu Tour du Mont Blanc.


  Via Francigena: treking v Italiji

  MAJ, JUNIJ, SEPTEMBER

  648 €

  Via Francigena je ime več kot 1000 let stare in približno 2000 km dolge romarske poti, ki poteka iz angleškega stolnega mesta Cantenbury, preko Francije, Švice in Italije vse do Vatikana. V srednjem veku je bila to pomembna cesta in romarska pot ne-le za vse tiste, ki so želeli obiskati Sveti sedež, pač pa tudi za trgovce, razbojnike in preproste ljudi.


  Toskana za pohodnike

  MAJ, JUNIJ, SEPTEMBER

  898 €

  Toskana je zakladnica zgodovinskih zakladov, ki je edinstvena na svetu. Bogata je z umetniškimi mesti in majhnimi slikovitimi vasicami z ogromno kulturno dediščino, izjemna pa je tudi zaradi svoje očarljive pokrajine z umirjenim podeželjem ter položnim gričevjem. Če k temu dodamo še čudovito obalo z otoki, zaščitene parke, geotermalne pojave in nenazadnje še kuhinjo, ki je preprosta in pristnega okusa, ter vina, ki so ena najboljših na svetu, je razlogov za obisk Toskane res veliko.