Lifetrek >> Trekingi >> Madeira

Madeira | pohodniški raj sredi Atlantika

Madeira je ena naših novih najljubših destinacij. Želite tudi vi z nami na naše naslednje pohodniško potovanje na Madeiro? 100 € popusta za ..

Madeira

25.06.2023 - 02.07.2023
24.09.2023 - 01.10.2023
28.01.2024 - 04.02.2024
27.04.2024 - 04.05.2024

Trajanje programa:

8 DNI

Cena od:

1198 € 1098 €
madeira
madeira

Madeira za pohodnike

evropa, pohodništvo na otokih

Madeira

25.06.2023 - 02.07.2023

24.09.2023 - 01.10.2023

28.01.2024 - 04.02.2024

27.04.2024 - 04.05.2024


Cena od:

1198 € 1098 €


Madeira - otok večne pomladi

Omejitev, kdo lahko sodeluje v tej novi Lifetrek avanturi, ni. Če se radi gibate in želite združiti počitnice z aktivnostmi na prostem, potem je ta tura kot na lašč za vas. Lahko ste se nad pohodništvom komaj navdušili ali pa ste izkušen alpinist. To potovanje ni zasnovano tako, da bi vas pripeljalo do vaših meja, ampak da bi vam ponudilo odlično mešanico sprostitve in aktivnosti. Madeira z Lifetrekom je odlična mešanica tega, kar imate radi, s tem, kar si vaše telo zasluži.
Atlantski otok Madeira je že dolgo časa zanimiva turistična destinacija, priljubljena je bila zlasti pri Angležih, ki so že zgodovinsko navezani na otok, in pri Nemcih. In kaj je tisto, ki pritegne obiskovalce, da se tudi vračajo.

Aktivna Madeira

Portugalci so otok naselili, Angleži so bili prvi turisti, Nemci pa so danes najštevilnejši gostje. Madeira je otočje vulkanskega porekla in se odlikuje po razgibanosti terena, mili klimi, ki omogoča obisk preko celega leta. Posebnost so gozdovi mimoz, lovorikovca in evkaliptusa, nasadi banan ter sladkornega trsa. V zadnjih letih so obnovili številne nekdanje tovorniške poti, ki služijo planincem in pohodnikom, posebnost pa so levade, akvadukti, ki so jih gradili stoletja. Del tega naravnega in kulturnega bogastva si bomo ogledali tudi mi.

blank

Madeira je otok za vse okuse

Najprej je to prijetna klima, temperatura v zimskih mesecih je namreč okrog 20 stopinj Celzija in s tem skrajšamo zimo, Madeira je zelena skozi vse leto ima pa tudi urejeno turistično infrastrukturo s prijaznimi ljudmi. Madeira privablja turiste s pobočji z vinsko trto in bananovci, botaničnimi vrtovi, slikovitimi vasmi in znamenitimi levadami, po katerih Madeirčani namakajo polja in sadovnjake. Glavno mesto Funchal nudi tudi obilo užitkov v kulturi, kulinariki in nakupovanju. Številne naravne zanimivosti dopolnjujejo to zaokroženo celoto. Naš program je prilagojen skupini, da bo zagotovo vsak udeleženec našel nekaj, kar ga bo zanimalo.

blank

Pohod nad oblaki

Vzpon na najvišji vrh Madeire - vrh Pico Ruivo. Ste pripravljeni na izziv? Super! Z nami osvojite najvišji vrh Madeire, Pico Ruivo z 1861 m. Pot je urejena, dobro označena in se začne v mestu Pico do Arieiro, vzpon na vrh pa traja približno 5 ur. Do vrha so tudi krajše poti, vendar je ta pot najlepša pokrajina goratega dela Madeire. Skalnata gorata območja poživlja mah, praproti in rese, ki dajejo otoku značilno zeleno kuliso. Na poti pa se boste z veseljem ustavili in vzeli čas za fotografiranje ptic in pisanih kuščarjev. Z vrha lahko uživate v razgledu na vse smeri otoka in kot na dlani so čudoviti zeleni gorski predeli Madeire in v daljavi širna modrina Atlantika.

blank

Vsi odhodi za destinacijo: PORTUGALSKA

Vaši odzivi

Spoštovani, zahvaljujem se vam za organizacijo in izvedbo trekinga po Madeiri ter čudovito nastanitvijo v apartmajski hiški.
V enkratni družbi, katera se je poklopila že ob prvem snidenju, s sončno in prikupno vodičko Ingrid, smo preživeli čudovite dni. Na pohodih smo doživeli vse vremenske nianse Madeire, uživali v njeni barvitosti naravnih lepot, okušali lokalno hrano, preverjali ponudbe in okuse vin in poncha in nikite in...:) ter vse to vpletli v kilometre hoje gor in dol, pa spet gor in dol, zraven pa obilica smeha, pogovorov, fotkanja. Češnjica na torti pa je bil tudi naš simpatični voznik Ronaldo:)

Vse dobro na vseh vaših potovanjih in Srečno.
Lep pozdrav Helena

Pohodništvo na Madeiri

Priporočljivo je, da ste za udeležbo na programu primerno telesno pripravljeni. Noben izlet ni pretežak, vse pa seveda vodi izkušen član Lifetrek ekipe, ki vam je na voljo v vsakem trenutku. Vsak dan imamo dovolj časa, da pohod dokončamo pri tem pa sledimo tempu najpočasnejšega in ne hitimo. Primarni cilj našega obiska Madeire je uživanje v razgledih, ki jih le ta ponuja. Če bi kakšen dan izpustili in raje uživali po svoje, lahko ostanete v namestitvi in uživajte v sončenju, plavanju ali individualnem sprehodu. Ta dopust je vaš!
Včasih bomo hodili več, včasih manj. Ponekod je pot lahko na momente zahtevnejša, večinoma pa je lahka. Hoje je med 7-15 km, po različnih terenih.
Med letom človek potrebuje nekaj kratkih oddihov od vsakdanjega življenja. To potovanje vas bo oddaljilo od vsakdanje rutine in vam dalo priložnost, da se popolnoma odklopite in uživate v dobri družbi in edinsveni lokaciji.

Pomembno

Ker želimo biti na poti zelo prilagodljivi, ceste ki jih uporabljamo pa so normalno prevozne, bomo najeli osebna vozila. V kolikor bo za izvedbo programa potrebnih več vozil, vas bomo prosili, če boste lahko prevozili kak odsek, saj lahko naša ekipa naenkrat vozi samo eno vozilo. V kolikor ne želite voziti nam prosim javite.

Program: Madeira za pohodnike

Dan 1.
Ljubljana - Madeira
Prevoz dobližnjega letališča (predvidoma Bergamo) in polet do Madeire. Ob pristanku prevzamemo vozila in se zapeljemo do našega prenočišča. V kolikor bo čas dopuščal sledi informativni ogled glavnega mesta - Funchala.
Dan 2.
city tour: Funchal
Po zajtrku sledi prevoz v center mesta, ki je lepo urejeno s parki, zanimivim tlakovanjem in obširno turistično ponudbo. Podamo se na pravi City tour, ki je prava paša za oči, obiščemo tržnico s cvetjem, zelenjavo in sadjem ter ribarnico s svežimi ribami. Sledilo bo spoznavanje starega mestnega jedra s katedralo, utrdbami, muzeji in mestno hišo ter značilnega madeirskega vezenja. Po odmoru in kosilu se bomo odpravili do botaničnega vrta, ki je razdeljen na več delov. Tropske in subtropske rastline, endemično domače rastje ter ptičji park so povezani v celoto, zraven pa je še lep razgled na mesto. V bližini je tudi orhidarij z različnimi orhidejami, proti večeru pa bo še čas za pohajkovanje po živahnih ulicah, ne bo manjkala tudi pokušina sladkega madeirskega vina.
blank
blank
blank
Dan 3.
Sao Vicente - Porto Moniz - Paul de Serra - Camara de Lobos
Tretji dan bo namenjen spoznavanju severozahodnega dela otoka. Prvi postanek bo v Sao Vicenteju, kjer se bomo na zanimiv način seznanili z nastankom otoka v vulkanološkem muzeju in si ogledali rove, ki jih je ustvarila lava.
Po vožnji ob divji severni obali bo postanek v manjšem kraju Porto Moniz in potem sledi spoznavanje visoke planote Paul da Serra. Tam se kilometre daleč razprostirajo pašniki in različne praproti. Sprehodili se bomo po eni od višinskih poti. Hoje bo za 2 do 4 ure, odvisno od izbrane poti. Pozno popoldne se bomo ustavili še v ribiškem kraju Camara de Lobos, kjer je letoval britanski politik Winston Churchill in mešajo koktajla nikita in poncha.
blank
blank
blank
Dan 4.
Cristo Rei - Ponta de São Lourenço - Machico
Po zajtrku se bomo odpravili na vzhodni del otoka, ki je v večini proglašen za narodni park. Ustavili se bomo na razgledni točki Cristo Rei. Ta dan nas čaka Vereda da Ponta de São Lourenço kjer bomo hodili nad razbrazdano obalo do konca polotoka. Skupaj bo za tri ure hoje. Ker je tu manj padavin, prevladuje trava, videli pa bomo tudi nekatere endemične vrste rastlin. Po povratku se bo prilegel postanek v Machicu, ki navdušuje s svojo urejenostjo in lagodnim življenjem. Privoščimo si zaslužen počitek na lepo urejeni plaži z "uvoženo" saharsko mivko.
Ob povratku se bomo ustavili še v vasici Monte, ki je poznano po lokalni posebnosti - sankanje po asfaltni cesti na saneh, ki imajo leseno drsno ploskev.
blank
blank
blank
Dan 5.
Pico Arieiro - Pico de Ruivo - Achado de Teixeira - Santana
Po zaviti gorski cesti se povzpnemo do sedla do Pica Arieira (1816 m). Ob lepem vremenu se z vrha razprostira razgled po celem otoku in tudi na najvišji vrh Ruivo. Pot od tu je lepo urejena, dobro označena, vzpon na vrh pa traja približno 5 ur. Do vrha so tudi krajše poti, vendar je ta pot najlepša pokrajina goratega dela Madeire. Skalnata gorata območja poživlja mah, praproti in rese, ki dajejo otoku značilno zeleno kuliso. Na cilju pa se boste z veseljem ustavili in vzeli čas za fotografiranje in uživanje v razgledih. Pot na Pico Ruivo bomo izbrali glede na pripravljenost udeležencev in vremenske razmere.
Pohod končamo na točki Achado de Teixeira. Na najvišji vrh Madeire odpravimo tudi iz parkirišča Achado de Teixeira. Pot do vrha iz te smeri nam vzame uro in pol. Za konec se bomo zapeljali do Santane, kjer si bomo ogledali tipične, s slamo pokrite hiše, v katerih so nekdaj prebivali otočani, danes pa privabljajo turiste.
blank
blank
blank
Dan 6.
Levada do Caldeirão Verde
Danes hodimo po poti v iskanju številnih slapov. Pot nas pelje mimo spektakularnih strmih pobočij, na koncu pa nas pričaka slap, ki pada z višine 100 metrov.
Levada Caldeirão Verde je impresivno delo, zgrajeno v 18. stoletju, ki se začne v glavni strugi potoka Caldeirão Verde. Lavada, ki teče skozi strme pečine in gore, nosi vodo, ki priteče iz najvišjih gora Madeire, in se uporablja za namakanje kmetijskih zemljišč.
blank
blank
blank
Dan 7.
Levada 25 Fontes in slap Risco
Najbolj priljubljena pot na otoku je pot Levada 25 Fontes e Risco. Pot se začne na visoki planoti in je po začetnem spustu v dolino večinoma ravna. Na poti se bomo ustavili pri slapu Risco, ki pada s 100 metrov višine. Na koncu poti nas čaka 800 metrski rov in za hojo skozi tunel bomo potrebovali svetilko
blank
blank
blank
Dan 8.
Madeira - Ljubljana
Transfer na letališče in vrnitev vozil. Polet do bližnjega letališča in prevoz v Slovenijo.

*Pridržujemo si pravico do spremembe programa Madeira za pohodnike v kolikor program ni bistveno okrnjen. Prav tako se program Madeira za pohodnike lahko spremeni zaradi vremenskih razmer, logistike (spremenjeni vozni redi rednih linij, namestitvenih kapacitet) in drugih razlogov. Prevoz na rednih linijah (letalski/avtobusni/ladijski) je lahko brez slovenskega spremstva.

Cena: Madeira za pohodnike

Datum Opomba Cena Akcijska cena
25.06.2023 - 02.07.2023
nedelja - nedelja
1198 € 1098 €*
24.09.2023 - 01.10.2023
nedelja - nedelja
1198 € 1098 €*
28.01.2024 - 04.02.2024
nedelja - nedelja
1198 € 1098 €*
27.04.2024 - 04.05.2024
sobota - sobota
1198 € 1098 €*
POSEBNA PONUDBA za zaključene skupine in planinska društva: program Madeira za pohodnike lahko pripravimo tudi za zaključene družbe z vsaj 6 udeleženci v poljubnih terminih. Program popolnoma prilagodimo vaši skupini. Kontaktirajte nas ali oddajte povpraševanje in vam pripravimo ponudbo za skupine.
 • Redna cena potovanja:
  1198 €
 • Akcijska cena potovanja:
  od 1098 €*
  *Akcijska cena velja v kolikor vam je dovolj manj oddane prtljage. Redno ceno programa Madeira za pohodnike znižamo:
 • 100 € v kolikor 20 kg oddane prtljage ne potrebujete in vam je dovolj dodatni kos ročne prtljage dimenzij (55 x 40 x 23 cm).

 • Doplačilo v primeru manjše skupine do vključno 10 prijavljenih znaša 100 €.
 • Najmanjše število udeležencev je 6, največje število udeležencev pa 16

CENA VKLJUČUJE

 • povratne letalske karte na Funchal (Madeira)
 • do 20 kg oddane prtljage in manjši kos ročne prtljage do 10 kg (dimenzije 40 x 25 x 20 cm)
 • prevoz na letališče iz Ljubljane
 • vse letališke pristojbine
 • strošek najema vozil, goriva in vseh zavarovanj
 • nočitve v lokalnem penzionu oz. apartmaju (odvisno od velikosti skupine; možna je souporaba kopalnice); možna nadgradnja namestitve v hotel kategorije 3 ali 4 zvezdice - doplačilo
 • svetovanje in pomoč pri pripravi na potovanje
 • organizacijo in slovensko spremstvo na poti
 • DDV
*Povezave (letalske/ladijske/avtobusne) pri programu: Madeira za pohodnike so lahko izbrane tudi drugače. V kolikor odhod ni iz Brnika je v ceno vključen tudi prevoz iz zbirnega mesta v Ljubljani.

CENA NE VKLJUČUJE

 • stroškov osebne opreme
 • morebitnih dodatnih aktivnosti izven programa
 • hrane in pijače
 • morebitnih vstopnin,
 • osebne opreme
 • zavarovanja
 • izbira sedeža na letalu - glede na razpoložljivost - od 20 € na smer (sporočiti ob prijavi)
 • program: Madeira za pohodnike ne vključuje ničesar, kar ni navedeno pod vključeno

DOPLAČILA

 • enostavno zavarovanje rizika odpovedi: 80 €
 • razširjeno zavarovanje rizika odpovedi: 145 €
 • paket fleksibilnost: 145 €
 • doplačilo za enoposteljno sobo: 250 €
 • namestitev v hotelu 3* ali 4* namesto v penzionu oz. privatnem apartmaju cca 100-200 € po osebi (sporočiti ob prijavi)
 • sankanje Monte - 15 € na osebo
 • POPUSTI

  • 100 € v kolikor 20 kg oddane prtljage ne potrebujete in vam je dovolj dodatni kos ročne prtljage dimenzij (55 x 40 x 23 cm).

  Ob prijavi na program Madeira potnik poravna operativne stroške v višini 400 €. Ostali del cene programa potnik plača najkasneje 45 dni pred potovanjem. Nudimo vam tudi zavarovanje rizika odpovedi potovanja, ki ga je potrebno vplačati ob prijavi na potovanje. Zgoraj omenjeni pogoji za program Madeira veljajo za prijave do 45 dni do predvidenega odhoda. V kolikor je do odhoda manj dni, so pogoji prijave lahko drugačni.

  Slovenski državljani za vstop na Portugalsko (tudi Madeira) vizuma ne potrebujejo. Slovenski državljani lahko v vse države članice EU vstopajo z veljavno osebno izkaznico.

  Galerija: Madeira

  Vsi odhodi: evropa, pohodništvo na otokih

  Datum Program Cena Akcijska cena
  26.05.2023 - 28.05.2023
  Monte Rosa vzpon in turno smučanje - | Alpski vrhovi
  petek - nedelja
  848 € 848 €*
  29.05.2023 - 31.05.2023
  Gran Paradiso - | Alpski vrhovi
  ponedeljek - sreda
  648 € 648 €*
  30.05.2023 - 04.06.2023
  Mont Blanc vzpon - Skupna tura na najvišjo goro Alp | Alpski vrhovi
  torek - nedelja
  1098 € 1098 €*
  03.06.2023 - 10.06.2023
  Gruzija za popotnike - potovanje v deželi vina | Potovanje
  sobota - sobota
  1348 € 1248 €*
  10.06.2023 - 11.06.2023
  Grossglockner vzpon - skupna tura na Veliki Klek | Alpski vzpon
  sobota - nedelja
  578 € 528 €*
  13.06.2023 - 20.06.2023
  Islandija pomladi - pomladansko raziskovanje dežele ledu in ognja | Potovanje
  torek - torek
  1598 € 1548 €*
  15.06.2023 - 20.06.2023
  Mont Blanc vzpon - Skupna tura na najvišjo goro Alp | Alpski vrhovi
  četrtek - torek
  1098 € 1098 €*
  24.06.2023 - 01.07.2023
  Gruzija treking - Mistična in gostoljubna regija Svaneti | Treking
  sobota - sobota
  1198 € 1098 €*
  24.06.2023 - 25.06.2023
  Grossglockner vzpon - skupna tura na Veliki Klek | Alpski vzpon
  sobota - nedelja
  578 € 528 €*
  24.06.2023 - 01.07.2023
  ZAGOTOVLJENO
  Islandija za pohodnike - Izbrani enodnevni pohodi na Islandiji | Treking
  sobota - sobota
  1598 € 1548 €*
  25.06.2023 - 02.07.2023
  Malorka za pohodnike - Z gojzarji po mediteranskem otoku | Treking Potovanje
  nedelja - nedelja
  1098 € 998 €*
  25.06.2023 - 02.07.2023
  Madeira - pohodniški raj sredi Atlantika | Treking
  nedelja - nedelja
  1198 € 1098 €*
  30.06.2023 - 02.07.2023
  Monte Rosa vzpon in turno smučanje - | Alpski vrhovi
  petek - nedelja
  848 € 848 €*
  01.07.2023 - 08.07.2023
  Treking Škotska - Škotsko višavje za pohodnike | Treking
  sobota - sobota
  1148 € 1148 €*
  02.07.2023 - 09.07.2023
  Treking potovanje Bolgarija - Treking presežkov | Treking Potovanje
  nedelja - nedelja
  898 € 848 €*
  04.07.2023 - 11.07.2023
  KMALU POTRJENO
  Treking Islandija - čisto pravi islandski treking | Treking
  torek - torek
  1248 € 1248 €*
  04.07.2023 - 11.07.2023
  ZAGOTOVLJENO
  Islandija za pohodnike - Izbrani enodnevni pohodi na Islandiji | Treking
  torek - torek
  1598 € 1598 €*
  07.07.2023 - 09.07.2023
  Gran Paradiso - | Alpski vrhovi
  petek - nedelja
  648 € 648 €*
  07.07.2023 - 16.07.2023
  Kazbek - Vzpon na kavkaški pet-tisočak | Odprava
  petek - nedelja
  1798 € 1798 €*
  07.07.2023 - 16.07.2023
  ODHOD IZ LJUBLJANE
  Gruzija treking - Mistična in gostoljubna regija Svaneti | Treking
  petek - nedelja
  1198 € 1198 €*
  15.07.2023 - 23.07.2023
  ZAGOTOVLJENO
  Ararat - Vzpon na najvišji vrh Turčije | Odprava
  sobota - nedelja
  1398 € 1298 €*
  22.07.2023 - 29.07.2023
  POLNO
  Islandija za pohodnike - Izbrani enodnevni pohodi na Islandiji | Treking
  sobota - sobota
  1598 € 1598 €*
  24.07.2023 - 31.07.2023
  Treking Pireneji - | Treking
  ponedeljek - ponedeljek
  998 € 948 €*
  25.07.2023 - 27.07.2023
  Gran Paradiso - | Alpski vrhovi
  torek - četrtek
  648 € 648 €*
  28.07.2023 - 30.07.2023
  Monte Rosa vzpon in turno smučanje - | Alpski vrhovi
  petek - nedelja
  848 € 848 €*
  28.07.2023 - 09.08.2023
  +/- 2 dni - prijave do 1.5.2023
  Grenlandija - arktično doživetje | Potovanje, Treking
  petek - sreda
  2998 € 2898 €*
  28.07.2023 - 05.08.2023
  POLNO
  Lofoti - aktivno odkrivanje Lofotov | Treking
  petek - sobota
  1698 € 1698 €*
  30.07.2023 - 05.08.2023
  Tour du Mont Blanc - Iz Courmayeurja v Chamonix | Treking
  nedelja - sobota
  948 € 868 €*
  04.08.2023 - 12.08.2023
  Vzpon na Tetnuldi - | Odprave
  petek - sobota
  1548 € 1448 €*
  05.08.2023 - 09.08.2023
  Saas Fee - Via Ferrata - | Via Ferrata
  sobota - sreda
  768 € 668 €*
  05.08.2023 - 06.08.2023
  Grossglockner vzpon - skupna tura na Veliki Klek | Alpski vzpon
  sobota - nedelja
  578 € 528 €*
  05.08.2023 - 12.08.2023
  ODHOD ZAGOTOVLJEN
  Treking Škotska - Škotsko višavje za pohodnike | Treking
  sobota - sobota
  1148 € 1148 €*
  12.08.2023 - 18.08.2023
  Tour du Mont Blanc - Iz Courmayeurja v Chamonix | Treking
  sobota - petek
  948 € 868 €*
  19.08.2023 - 26.08.2023
  Gruzija treking - Mistična in gostoljubna regija Svaneti | Treking
  sobota - sobota
  1198 € 1098 €*
  19.08.2023 - 26.08.2023
  Gruzija za popotnike - potovanje v deželi vina | Potovanje
  sobota - sobota
  1348 € 1248 €*
  19.08.2023 - 26.08.2023
  Treking Korzika - | Treking
  sobota - sobota
  898 € 848 €*
  19.08.2023 - 27.08.2023
  Ararat - Vzpon na najvišji vrh Turčije | Odprava
  sobota - nedelja
  1398 € 1298 €*
  19.08.2023 - 26.08.2023
  Islandija za pohodnike - Izbrani enodnevni pohodi na Islandiji | Treking
  sobota - sobota
  1598 € 1598 €*
  21.08.2023 - 28.08.2023
  Treking Pireneji - | Treking
  ponedeljek - ponedeljek
  998 € 948 €*
  23.08.2023 - 27.08.2023
  Saas Fee - Via Ferrata - | Via Ferrata
  sreda - nedelja
  768 € 668 €*
  27.08.2023 - 03.09.2023
  Treking potovanje Bolgarija - Treking presežkov | Treking Potovanje
  nedelja - nedelja
  898 € 848 €*
  10.09.2023 - 17.09.2023
  Treking Korzika - | Treking
  nedelja - nedelja
  898 € 848 €*
  16.09.2023 - 23.09.2023
  Malorka za pohodnike - Z gojzarji po mediteranskem otoku | Treking Potovanje
  sobota - sobota
  1098 € 998 €*
  16.09.2023 - 23.09.2023
  Gruzija za popotnike - potovanje v deželi vina | Potovanje
  sobota - sobota
  1348 € 1248 €*
  16.09.2023 - 23.09.2023
  Gruzija treking - Mistična in gostoljubna regija Svaneti | Treking
  sobota - sobota
  1198 € 1098 €*
  16.09.2023 - 24.09.2023
  ZAGOTOVLJENO
  Potovanje Portugalska - od Lizbone do Porta | Potovanje
  sobota - nedelja
  898 € 798 €*
  23.09.2023 - 30.09.2023
  Polarni sij - zimsko potovanje na Islandijo | Potovanje
  sobota - sobota
  1598 € 1548 €*
  24.09.2023 - 01.10.2023
  Madeira - pohodniški raj sredi Atlantika | Treking
  nedelja - nedelja
  1198 € 1098 €*
  14.10.2023 - 21.10.2023
  Iščemo sopotnico
  Tenerife za pohodnike - treking na Pico del Teide | Trekingi
  sobota - sobota
  1148 € 1048 €*
  21.10.2023 - 28.10.2023
  ZAGOTOVLJENO
  Polarni sij - zimsko potovanje na Islandijo | Potovanje
  sobota - sobota
  1598 € 1548 €*
  11.11.2023 - 18.11.2023
  Islandija pozimi - zimsko raziskovanje dežele ledu in ognja | Potovanje
  sobota - sobota
  1598 € 1548 €*
  02.12.2023 - 09.12.2023
  Malorka za pohodnike - Z gojzarji po mediteranskem otoku | Treking Potovanje
  sobota - sobota
  1098 € 998 €*
  09.12.2023 - 16.12.2023
  Tenerife za pohodnike - treking na Pico del Teide | Trekingi
  sobota - sobota
  1148 € 1048 €*
  15.12.2023 - 17.12.2023
  Tečaj turnega smučanja - Premium paket - vse vključeno | Turno smučanje
  petek - nedelja
  298 € 298 €*
  20.01.2024 - 27.01.2024
  Islandija pozimi - zimsko raziskovanje dežele ledu in ognja | Potovanje
  sobota - sobota
  1598 € 1548 €*
  28.01.2024 - 04.02.2024
  Madeira - pohodniški raj sredi Atlantika | Treking
  nedelja - nedelja
  1198 € 1098 €*
  03.02.2024 - 10.02.2024
  Tenerife za pohodnike - treking na Pico del Teide | Trekingi
  sobota - sobota
  1148 € 1048 €*
  03.02.2024 - 10.02.2024
  Akcijska cena do 31. avgusta
  Turno smučanje v Gruziji - turno po prostranstvih Svanetije | Turno smučanje
  sobota - sobota
  1348 € 1248 €*
  10.02.2024 - 17.02.2024
  Akcijska cena do 31. avgusta
  Turno smučanje v Gruziji - turno po prostranstvih Svanetije | Turno smučanje
  sobota - sobota
  1348 € 1248 €*
  17.02.2024 - 24.02.2024
  Islandija pozimi - zimsko raziskovanje dežele ledu in ognja | Potovanje
  sobota - sobota
  1598 € 1548 €*
  17.02.2024 - 24.02.2024
  Akcijska cena do 31. avgusta
  Turno smučanje v Gruziji - turno po prostranstvih Svanetije | Turno smučanje
  sobota - sobota
  1348 € 1248 €*
  24.02.2024 - 02.03.2024
  Akcijska cena do 31. avgusta
  Turno smučanje v Gruziji - turno po prostranstvih Svanetije | Turno smučanje
  sobota - sobota
  1348 € 1248 €*
  02.03.2024 - 09.03.2024
  Polarni sij - zimsko potovanje na Islandijo | Potovanje
  sobota - sobota
  1598 € 1548 €*
  16.03.2024 - 23.03.2024
  Tenerife za pohodnike - treking na Pico del Teide | Trekingi
  sobota - sobota
  1148 € 1148 €*
  23.03.2024 - 30.03.2024
  Turno smučanje Islandija - turno nad fjordi in pod severnem sijem | Turno smučanje
  sobota - sobota
  1798 € 1698 €*
  30.03.2024 - 06.04.2024
  Islandija pomladi - pomladansko raziskovanje dežele ledu in ognja | Potovanje
  sobota - sobota
  1598 € 1548 €*
  27.04.2024 - 04.05.2024
  Gruzija za popotnike - potovanje v deželi vina | Potovanje
  sobota - sobota
  1348 € 1248 €*
  27.04.2024 - 04.05.2024
  Madeira - pohodniški raj sredi Atlantika | Treking
  sobota - sobota
  1198 € 1098 €*
  27.04.2024 - 04.05.2024
  Islandija pomladi - pomladansko raziskovanje dežele ledu in ognja | Potovanje
  sobota - sobota
  1598 € 1548 €*
  19.05.2024 - 02.06.2024
  Tenerife za pohodnike - treking na Pico del Teide | Trekingi
  nedelja - nedelja
  1148 € 1148 €*
  05.06.2024 - 13.06.2024
  Potovanje Portugalska - od Lizbone do Porta | Potovanje
  sreda - četrtek
  898 € 798 €*
  15.06.2024 - 22.06.2024
  PREMIERNA ODPRAVA
  Hvannadalshnjukur - po največjem ledeniku v Evropi na najvišji vrh Islandije | Odprave
  sobota - sobota
  1848 € 1798 €*
  11.07.2024 - 20.07.2024
  Islandija - Hornstrandir - Severna pustolovščina | Treking
  četrtek - sobota
  1748 € 1648 €*

  *akcijska cena je odvisna od časa prijave in morda ni več aktualna

  Madeira

  Otok Madeira je od Portugalske oddaljen slabih tisoč, od maroške obale pa 500 kilometrov. Geografsko Madeira tako spada v Afriko, politično pa v Evropo. Zaradi Zalivskega toka ima prijetno klimo tudi pozimi, saj je temperatura takrat 18 do 21 stopinj, morja pa 17. Tudi poleti so temperature zmerne, saj redkokdaj presegajo 25 stopinj, morja pa 22. Padavin je na leto 650 mm ( Ljubljana 1450 mm ), največ padavin je od novembra do januarja, niso pa redke tudi v ostalih letnih časih. Običajno je to bolj pršec in takrat se vrhovi ovijejo v meglo.

  Madeira meri 741 km2, v dolžino 57 kilometrov in v širino 22 kilometrov, na njem pa živi skoraj 300.000 prebivalcev, nekaj še na otoku Porto Santo, ki ga v lepem vremenu uzremo proti severovzhodu. Največje mesto je Funchal , kjer je več kot polovica prebivalstva. Tu je doma tudi slavni nogometaš Ronaldo. Večina so Portugalci, nekaj je tudi drugih narodnosti, zlasti iz držav Evropske unije. Otok je turistično zelo razvit in nadaljuje tradicijo iz 19. stoletja. Zgodovina sega nazaj do 15. stoletja, otok pa je doživljal bogastvo ciklično, najprej je bil pomemben sladkorni trs, kasneje vino in v zadnjem času turizem.

  blank
  blank

  Oddajte povpraševanje

  Povpraševanje

  Madeira

  25.06.2023 - 02.07.2023
  24.09.2023 - 01.10.2023
  28.01.2024 - 04.02.2024
  27.04.2024 - 04.05.2024

  Trajanje programa:

  8 DNI

  Cena od:

  1198 € 1098 €

  Morda vas zanima tudi:

  CELO LETO

  od 1148 €

  Otok Tenerife je raj za ljubitelje narave in poznan kot pohodniška destinacija, katera vabi skozi celotno leto. Težko je omeniti vse naravne znamenitosti tega otoka, naš program Tenerife za pohodnike pa vas popelje na pešpoti, ki jih enostavno morate obiskati in vam bodo pokazale vso naravno pestrost tega čarobnega otoka.


  APRIL, JUNJ, SEPTEMBER

  od 1198 €

  Madeira je otočje vulkanskega porekla in se odlikuje po razgibanosti terena, mili klimi, ki omogoča obisk preko celega leta. Posebnost so gozdovi mimoz, lovorikovca in evkaliptusa, nasadi banan ter sladkornega trsa. V zadnjih letih so obnovili številne nekdanje tovorniške poti, ki služijo planincem in pohodnikom, posebnost pa so levade, akvadukti, ki so jih gradili stoletja. Del tega naravnega in kulturnega bogastva si bomo ogledali tudi mi.


  Treking Potovanje

  Malorka za pohodnike

  MAREC, APRIL, JUNIJ, OKTOBER

  od 1098 €

  Treking potovanje Malorka: 8-dnevno potovanje in treking, pravo presenečenje za planince in planinke. Razgiban mediteranski otok – bogata in pestra zgodovina – enodnevni planinski izleti na več vrhov – idealna kombinacija planinarjenja in ogledov kulturnih znamenitosti – popolno doživetje.


  Brezskrbna rezervacija programa Madeira

  Lifetrekova Covid garancija

  V kolikor je potovanje odpovedano vsa vplačila vrnemo. Velja za odpovedi s strani turistične agencije (zaprte meje, obvezna karantena na lokaciji). Garancija velja v primeru, ko program odpove turistična agencija Lifetrek. V primeru potnikove odpovedi, pa se upošteva naše splošne pogoje.

  Paket fleksibilnost

  Paket fleksibilnost je opcija, ko lahko program kadarkoli odpoveste, mi pa vas po razlogu ne sprašujemo.
 • Program lahko odpoveste z razlogom ali brez do 31 dni pred odhodom, organizator potovanja pa povrne vsa vplačila za program (iz vračila je izključen znesek za opcijo fleksibilnost).
 • Program lahko odpoveste tudi v obdobju, če je do odhoda manj kot 30 dni in več kot 16 dni, v tem primeru pa vam izdamo dobroimetje v višini vplačil, ki je unovčljivo 2 leti (iz vračila je izključen znesek za opcijo fleksibilnost).
 • Program lahko odpoveste tudi če je do odhoda 15 dni ali manj, v tem primeru pa vam izdamo dobroimetje v višini polovice vplačil oz. 50% celotne vrednosti programa, ki je unovčljivo 2 leti (iz vračila je izključen znesek za opcijo fleksibilnost). Polovico vplačila pa zadrži agencija
 • Rezerviraj in odpotuj

  Madeira

  25.06.2023 - 02.07.2023
  24.09.2023 - 01.10.2023
  28.01.2024 - 04.02.2024
  27.04.2024 - 04.05.2024


  Cena od:

  1198 € 1098 €