Lifetrek >> Trekingi >> Madeira

Madeira | pohodniški raj sredi Atlantika

Madeira je ena naših novih najljubših destinacij. Želite tudi vi z nami na naše naslednje pohodniško potovanje na Madeiro? 100 € popusta za ..

Madeira

05.06.2022 - 12.06.2022
18.09.2022 - 25.09.2022
02.04.2023 - 09.04.2023

Trajanje programa:

8 DNI

Cena od:

1048 € 948 €
blank

Madeira

05.06.2022 - 12.06.2022

18.09.2022 - 25.09.2022

02.04.2023 - 09.04.2023


Cena od:

1048 € 948 €


Madeira - otok večne pomladi

Omejitev, kdo lahko sodeluje v tej novi Lifetrek avanturi, ni. Če se radi gibate in želite združiti počitnice z aktivnostmi na prostem, potem je ta tura kot na lašč za vas. Lahko ste se nad pohodništvom komaj navdušili ali pa ste izkušen alpinist. To potovanje ni zasnovano tako, da bi vas pripeljalo do vaših meja, ampak da bi vam ponudilo odlično mešanico sprostitve in aktivnosti. Madeira z Lifetrekom je odlična mešanica tega, kar imate radi, s tem, kar si vaše telo zasluži. Atlantski otok Madeira je že dolgo časa zanimiva turistična destinacija, priljubljena je bila zlasti pri Angležih, ki so že zgodovinsko navezani na otok, in pri Nemcih. In kaj je tisto, ki pritegne obiskovalce, da se tudi vračajo.

Planinarjenje na Madeiri

Portugalci so otok naselili, Angleži so bili prvi turisti, Nemci pa so danes najštevilnejši gostje. Madeira je otočje vulkanskega porekla in se odlikuje po razgibanosti terena, mili klimi, ki omogoča obisk preko celega leta. Posebnost so gozdovi mimoz, lovorikovca in evkaliptusa, nasadi banan ter sladkornega trsa. V zadnjih letih so obnovili številne nekdanje tovorniške poti, ki služijo planincem in pohodnikom, posebnost pa so levade, akvadukti, ki so jih gradili stoletja. Del tega naravnega in kulturnega bogastva si bomo ogledali tudi mi.
blank

Otok za vse okuse

Najprej je to prijetna klima, temperatura v zimskih mesecih je namreč okrog 20 stopinj Celzija in s tem skrajšamo zimo, Madeira je zelena skozi vse leto ima pa tudi urejeno turistično infrastrukturo s prijaznimi ljudmi. Madeira privablja turiste s pobočji z vinsko trto in bananovci, botaničnimi vrtovi, slikovitimi vasmi in znamenitimi levadami, po katerih Madeirčani namakajo polja in sadovnjake. Glavno mesto Funchal nudi tudi obilo užitkov v kulturi, kulinariki in nakupovanju. Številne naravne zanimivosti dopolnjujejo to zaokroženo celoto. Naš program je prilagojen skupini, da bo zagotovo vsak udeleženec našel nekaj, kar ga bo zanimalo.
blank

Vzpon na najvišji vrh Madeire - vrh Pico Ruivo

Ste pripravljeni na izziv? Super! Z nami osvojite najvišji vrh Madeire, Pico Ruivo z 1861 m. Pot je urejena, dobro označena in se začne v mestu Pico do Arieiro, vzpon na vrh pa traja približno 5 ur. Do vrha so tudi krajše poti, vendar je ta pot najlepša pokrajina goratega dela Madeire. Skalnata gorata območja poživlja mah, praproti in rese, ki dajejo otoku značilno zeleno kuliso. Na poti pa se boste z veseljem ustavili in vzeli čas za fotografiranje ptic in pisanih kuščarjev. Z vrha lahko uživate v razgledu na vse smeri otoka in kot na dlani so čudoviti zeleni gorski predeli Madeire in v daljavi širna modrina Atlantika.
blank

Pohodništvo na Madeiri

Priporočljivo je, da ste za udeležbo na programu primerno telesno pripravljeni. Noben izlet ni pretežak, vse pa seveda vodi izkušen član Lifetrek ekipe, ki vam je na voljo v vsakem trenutku. Vsak dan imamo dovolj časa, da pohod dokončamo pri tem pa sledimo tempu najpočasnejšega in ne hitimo. Primarni cilj našega obiska Madeire je uživanje v razgledih, ki jih le ta ponuja. Če bi kakšen dan izpustili in raje uživali po svoje, lahko ostanete v namestitvi in uživajte v sončenju, plavanju ali individualnem sprehodu. Ta dopust je vaš! Včasih bomo hodili več, včasih manj. Ponekod je pot lahko na momente zahtevnejša, večinoma pa je lahka. Hoje je med 7-15 km, po različnih terenih. Med letom človek potrebuje nekaj kratkih oddihov od vsakdanjega življenja. To potovanje vas bo oddaljilo od vsakdanje rutine in vam dalo priložnost, da se popolnoma odklopite in uživate v dobri družbi in edinsveni lokaciji.

Pomembno

Ker želimo biti na poti zelo prilagodljivi, ceste ki jih uporabljamo pa so normalno prevozne, bomo najeli osebna vozila. V kolikor bo za izvedbo programa potrebnih več vozil, vas bomo prosili, če boste lahko prevozili kak odsek, saj lahko naša ekipa naenkrat vozi samo eno vozilo. V kolikor ne želite voziti nam prosim javite.

Program: Madeira

Dan 1.
Ljubljana - Madeira
Prevoz dobližnjega letališča (predvidoma Bergamo) in polet do Madeire. Ob pristanku prevzamemo vozila in se zapeljemo do našega prenočišča. V kolikor bo čas dopuščal sledi informativni ogled glavnega mesta - Funchala.
Dan 2.
city tour: Funchal
Po zajtrku sledi prevoz v center mesta, ki je lepo urejeno s parki, zanimivim tlakovanjem in obširno turistično ponudbo. Podamo se na pravi City tour, ki je prava paša za oči, obiščemo tržnico s cvetjem, zelenjavo in sadjem ter ribarnico s svežimi ribami. Sledilo bo spoznavanje starega mestnega jedra s katedralo, utrdbami, muzeji in mestno hišo ter značilnega madeirskega vezenja. Po odmoru in kosilu se bomo odpravili do botaničnega vrta, ki je razdeljen na več delov. Tropske in subtropske rastline, endemično domače rastje ter ptičji park so povezani v celoto, zraven pa je še lep razgled na mesto. V bližini je tudi orhidarij z različnimi orhidejami, proti večeru pa bo še čas za pohajkovanje po živahnih ulicah, ne bo manjkala tudi pokušina sladkega madeirskega vina.
blank
blank
blank
Dan 3.
Sao Vicente - Porto Moniz - Paul de Serra - Camara de Lobos
Tretji dan bo namenjen spoznavanju severozahodnega dela otoka. Prvi postanek bo v Sao Vicenteju, kjer se bomo na zanimiv način seznanili z nastankom otoka v vulkanološkem muzeju in si ogledali rove, ki jih je ustvarila lava.
Po vožnji ob divji severni obali bo postanek v manjšem kraju Porto Moniz in potem sledi spoznavanje visoke planote Paul da Serra. Tam se kilometre daleč razprostirajo pašniki in različne praproti. Sprehodili se bomo po eni od višinskih levad, ki zbirajo vodo za nižje ležeča polja in kraje. Hoje bo za 2 do 4 ure, odvisno od izbrane levade. Pozno popoldne se bomo ustavili še v ribiškem kraju Camara de Lobos, kjer je letoval britanski politik Winston Churchill in mešajo koktajla nikita in poncha.
Dan 4.
Cristo Rei - Machico - Camacho
Po zajtrku se bomo odpravili na vzhodni del otoka, ki je v večini proglašen za narodni park. Ustavili se bomo na razgledni točki Cristo Rei, potem bomo hodili nad razbrazdano obalo do konca polotoka. Skupaj bo za tri ure hoje. Ker je tu manj padavin, prevladuje trava, videli pa bomo tudi nekatere endemične vrste rastlin. Po povratku se bo prilegel postanek v Machicu, ki navdušuje s svojo urejenostjo in lagodnim življenjem. Naša pot se bo potem nadaljevala do zgledno urejenega golf igrišča z lepimi razgledi na gore in severno obalo in do Camacha, kjer še poznajo domačo obrt pletenja, povratek v hotel.
blank
blank
blank
Dan 5.
Santana - Achado de Teixeira - Pico de Ruivo - Pico Arieiro
Zjutraj se bomo po hitri cesti zapeljali do Santane, kjer si bomo ogledali tipične, s slamo pokrite hiše, v katerih so nekdaj prebivali otočani, danes pa privabljajo turiste. Po gorski cesti se bomo odpeljali na Achado de Teixeira, odkoder je po udobni poti uro in pol do najvišjega vrha Pico de Ruivo (1861 m), okrepčali se bomo lahko v planinski koči. Ob lepem vremenu se z vrha razprostira razgled po celem otoku. Povratek bo po zaviti gorski cesti preko sedla do Pica Arieira (1816 m). Ob povratku se bomo ustavili še v vasici Monte, kjer je v romarski cerkvi pokopan zadnji avstrijski cesar Karel, ki je bil na Madeiri v izgnanstvu. Posebnost je sankanje na saneh, ki imajo leseno drsno ploskev. Pot na Pico Ruivo bomo izbrali glede na pripravljenost udeležencev in vremenske razmere.
blank
blank
blank
Dan 6.
Ponta de Pargo - Curral das Freiras ...ali... Levada do Caldeirão Verde
Po ovinkasti poti bomo spoznali še zahodni del otoka, saj bomo obiskali rt Ponta de Pargo s svetilnikom, vmes pa hodili po eni od nižinskih levad, 2 uri hoje. Kasneje se bomo spustili na južno obalo, kjer so najtoplejši deli otoka z nasadi bananovcev in sladkornega trsa, ki pa danes nima takega pomena, kot ga je imel včasih. Druga zanimiva točka pa bo Curral das Freiras, kamor so se zatekale nune ob napadih piratov. Vas slovi po kostanjevi juhi in sladicah ter lepem razgledu na najvišje otoške vrhove.

...ali...

Danes hodimo po poti v iskanju številnih slapov. Pot nas pelje mimo spektakularnih strmih pobočij, na koncu pa nas pričaka slap, ki pada z višine 100 metrov.
Levada Caldeirão Verde je impresivno delo, zgrajeno v 18. stoletju, ki se začne v glavni strugi potoka Caldeirão Verde. Lavada, ki teče skozi strme pečine in gore, nosi vodo, ki priteče iz najvišjih gora Madeire, in se uporablja za namakanje kmetijskih zemljišč.
blank
blank
blank
Dan 7.
Funchal ...ali... Levada 25 Fontes e Risco
Zjutraj se bomo odpeljali do lepo oblikovanega in vzdrževanega vrta in znamenitega golf igrišča, ki sta v lasti angleške družine Blandy. Občudovali bomo grmovnice in cvetje, kot so proteje, kamelije in strelicije, popoldne pa bomo spoznali še novejši del Funchala s pristaniščem, igralnico in guvernerjevo palačo, kjer je ob obiskih Madeire prebivala tudi avstrijska cesarica Elizabeta-Sissi, žena Franca Jožefa. Dovolj časa bo tudi za zadnje nakupe. Povratek v hotel.

...ali...

Najbolj priljubljena pot na otoku je pot Levada 25 Fontes e Risco. Pot se začne na visoki planoti in je po začetnem spustu v dolino večinoma ravna. Na poti se bomo ustavili pri slapu Risco, ki pada s 100 metrov višine. Na koncu poti nas čaka 800 metrski rov in za hojo skozi tunel bomo potrebovali svetilko
blank
blank
blank
Dan 8.
Madeira - Ljubljana
Transfer na letališče in vrnitev vozil. Polet do bližnjega letališča in prevoz v Slovenijo.

*Program Madeira se lahko spremeni zaradi vremenskih razmer, logistike (spremenjeni vozni redi rednih linij) in drugih razlogov.

Cena: Madeira

Datum Opomba Cena Akcijska cena
05.06.2022 - 12.06.2022 ZAGOTOVLJENO 1048 € 948 €*
18.09.2022 - 25.09.2022 1048 € 948 €*
02.04.2023 - 09.04.2023 1048 € 948 €*
 • Redna cena potovanja:
  1048 €
 • Akcijska cena potovanja:
  od 948 €*
  *Akcijska cena velja glede na čas prijave.. Redno ceno programa (1048 €) znižamo:

  100 € za prijave do 15. februarja za odhode v aprilu
  100 € za prijave do 1. marca za odhode v juniju
  100 € za prijave do 31. julija za odhode v septembru

 • Doplačilo v primeru manjše skupine 8 ali 9 prijavljenih znaša 100 €.
 • Najmanjše število udeležencev je 8, največje število udeležencev pa 16

Cena vključuje:

 • korona garancijo vseh vplačil [več informacij]
 • povratne Letalske karte na Funchal (Madeira)
 • do 10 kg “čekirane” prtljage in manjši kos ročne prtljage do 10 kg
 • prevoz na letališče iz Ljubljane
 • vse letališke pristojbine
 • strošek najema vozil, goriva in vseh zavarovanj
 • nočitve
 • svetovanje in pomoč pri pripravi na potovanje
 • organizacijo in slovensko spremstvo na poti
 • DDV

 • Cena ne vključuje:

 • stroškov osebne opreme
 • morebitnih dodatnih aktivnosti izven programa
 • hrane in pijače
 • morebitnih vstopnin,
 • osebne opreme
 • zavarovanja
 • stroškov v povezavi s Covid-19 (testiranja, cepljenja)

 • Doplačila:

 • enostavno zavarovanje rizika odpovedi: 60 €
 • razširjeno zavarovanje rizika odpovedi: 110 €
 • paket fleksibilnost: 125 €
 • doplačilo za enoposteljno sobo: 150
 • prevoz na zbirno mesto (po ceniku prevoznika)


 • Popusti:

  100 € za prijave do 15. februarja za odhode v aprilu
  100 € za prijave do 1. marca za odhode v juniju
  100 € za prijave do 31. julija za odhode v septembru
  Ob prijavi na program Madeira potnik poravna operativne stroške v višini 400 €. Ostali del cene programa potnik plača najkasneje 45 dni pred potovanjem. Nudimo vam tudi zavarovanje rizika odpovedi potovanja, ki ga je potrebno vplačati ob prijavi na potovanje. Zgoraj omenjeni pogoji za program Madeira veljajo za prijave do 45 dni do predvidenega odhoda. V kolikor je do odhoda manj dni, so pogoji prijave lahko drugačni.

  Slovenski državljani za vstop na Portugalsko (tudi Madeira) vizuma ne potrebujejo. Slovenski državljani lahko v vse države članice EU vstopajo z veljavno osebno izkaznico.
  Večina držav vstop pogojuje z negativnimi PCR testi ali dokazilom o cepljenju, ter izjemoma s potrdilom o prebolevnosti za virusom. Točne zahteve za vstop v državo vam bomo sporočili ne prej kot 2 tedna pred odhodom z namenom, da so podane informacije za vstop v državo najbolj točne. Prav tako dopuščamo možnost, da se pogoji spremenijo tudi kasneje, vendar vas bomo o vseh morebitnih spremembah sproti obveščali.

  Madeira

  Otok Madeira je od Portugalske oddaljen slabih tisoč, od maroške obale pa 500 kilometrov. Geografsko Madeira tako spada v Afriko, politično pa v Evropo. Zaradi Zalivskega toka ima prijetno klimo tudi pozimi, saj je temperatura takrat 18 do 21 stopinj, morja pa 17. Tudi poleti so temperature zmerne, saj redkokdaj presegajo 25 stopinj, morja pa 22. Padavin je na leto 650 mm ( Ljubljana 1450 mm ), največ padavin je od novembra do januarja, niso pa redke tudi v ostalih letnih časih. Običajno je to bolj pršec in takrat se vrhovi ovijejo v meglo.
  Madeira meri 741 km2, v dolžino 57 kilometrov in v širino 22 kilometrov, na njem pa živi skoraj 300.000 prebivalcev, nekaj še na otoku Porto Santo, ki ga v lepem vremenu uzremo proti severovzhodu. Največje mesto je Funchal , kjer je več kot polovica prebivalstva. Tu je doma tudi slavni nogometaš Ronaldo. Večina so Portugalci, nekaj je tudi drugih narodnosti, zlasti iz držav Evropske unije. Otok je turistično zelo razvit in nadaljuje tradicijo iz 19. stoletja. Zgodovina sega nazaj do 15. stoletja, otok pa je doživljal bogastvo ciklično, najprej je bil pomemben sladkorni trs, kasneje vino in v zadnjem času turizem.

  Madeira

  Datum Opomba Cena Akcijska cena
  05.06.2022 - 12.06.2022 ZAGOTOVLJENO 1048 € 948 €*
  18.09.2022 - 25.09.2022 1048 € 948 €*
  02.04.2023 - 09.04.2023 1048 € 948 €*

  *Akcijska cena velja glede na čas prijave.. Redno ceno (1048 €) znižamo:

  100 € za prijave do 15. februarja za odhode v aprilu
  100 € za prijave do 1. marca za odhode v juniju
  100 € za prijave do 31. julija za odhode v septembru  Madeira s turistično agencijo Lifetrek


  Brezskrbna rezervacija programa Madeira

  Lifetrekova Covid garancija

  V kolikor je potovanje odpovedano vsa vplačila vrnemo. Velja za odpovedi s strani turistične agencije (zaprte meje, obvezna karantena na lokaciji). Garancija velja v primeru, ko program odpove turistična agencija Lifetrek. V primeru potnikove odpovedi, pa se upošteva naše splošne pogoje.

  Paket fleksibilnost

  Paket fleksibilnost je opcija, ko lahko program kadarkoli odpoveste, mi pa vas po razlogu ne sprašujemo.
 • Program lahko odpoveste z razlogom ali brez do 31 dni pred odhodom, organizator potovanja pa povrne vsa vplačila za program (iz vračila je izključen znesek za opcijo fleksibilnost).
 • Program lahko odpoveste tudi v obdobju, če je do odhoda manj kot 30 dni in več kot 16 dni, v tem primeru pa vam izdamo dobroimetje v višini vplačil, ki je unovčljivo 2 leti (iz vračila je izključen znesek za opcijo fleksibilnost).
 • Program lahko odpoveste tudi če je do odhoda 15 dni ali manj, v tem primeru pa vam izdamo dobroimetje v višini polovice vplačil oz. 50% celotne vrednosti programa, ki je unovčljivo 2 leti (iz vračila je izključen znesek za opcijo fleksibilnost). Polovico vplačila pa zadrži agencija • blank
  blank

  Oddajte povpraševanje

  Povpraševanje

  Madeira

  05.06.2022 - 12.06.2022
  18.09.2022 - 25.09.2022
  02.04.2023 - 09.04.2023

  Trajanje programa:

  8 DNI

  Cena od:

  1048 € 948 €

  Država:

  PORTUGALSKA

  Morda vas zanima tudi:

  APRIL, JUNJ, SEPTEMBER

  od 1048 €

  Madeira je otočje vulkanskega porekla in se odlikuje po razgibanosti terena, mili klimi, ki omogoča obisk preko celega leta. Posebnost so gozdovi mimoz, lovorikovca in evkaliptusa, nasadi banan ter sladkornega trsa. V zadnjih letih so obnovili številne nekdanje tovorniške poti, ki služijo planincem in pohodnikom, posebnost pa so levade, akvadukti, ki so jih gradili stoletja. Del tega naravnega in kulturnega bogastva si bomo ogledali tudi mi.


  APRIL, JUNJ, SEPTEMBER

  od 1048 €

  Madeira je otočje vulkanskega porekla in se odlikuje po razgibanosti terena, mili klimi, ki omogoča obisk preko celega leta. Posebnost so gozdovi mimoz, lovorikovca in evkaliptusa, nasadi banan ter sladkornega trsa. V zadnjih letih so obnovili številne nekdanje tovorniške poti, ki služijo planincem in pohodnikom, posebnost pa so levade, akvadukti, ki so jih gradili stoletja. Del tega naravnega in kulturnega bogastva si bomo ogledali tudi mi.


  Rezerviraj in odpotuj

  Madeira

  05.06.2022 - 12.06.2022
  18.09.2022 - 25.09.2022
  02.04.2023 - 09.04.2023


  Cena od:

  1048 € 948 €