Lifetrek >> Trekingi >> Tenerife za pohodnike

Tenerife za pohodnike | treking na Pico del Teide

Tenerife za pohodnike: Tenerife je raj za ljubitelje narave in poznan kot pohodniška in treking destinacija, katera vabi skozi celotno leto.

Tenerife za pohodnike

18.03.2023 - 25.03.2023
21.05.2023 - 28.05.2023
14.10.2023 - 21.10.2023
03.02.2024 - 10.02.2024

Trajanje programa:

8 DNI

Cena od:

1148 € 1048 €
Tenerife za pohodnike
Tenerife za pohodnike

Tenerife za pohodnike

18.03.2023 - 25.03.2023

21.05.2023 - 28.05.2023

14.10.2023 - 21.10.2023

03.02.2024 - 10.02.2024


Cena od:

1148 € 1048 €


Tenerife za pohodnike in vzpon na najvišji vrh Španije Pico del Teide

Omejitev, kdo lahko sodeluje v tej novi Lifetrek avanturi, ni. Če se radi gibate in želite združiti počitnice z aktivnostmi na prostem, potem je pohodniški program na Tenerifih kot na lašč za vas. Lahko ste se nad pohodništvom komaj navdušili ali pa ste izkušen alpinist. To potovanje ni zasnovano tako, da bi vas pripeljalo do vaših meja, ampak da bi vam ponudilo odlično mešanico sprostitve in aktivnosti. Visoke palme, ki se rahlo pozibavajo z vetrom, in suh, ne pretirano vroč zrak pričakata vsakega popotnika po pristanku na otoku Tenerife. Večno poletje bi lahko rekli. Vulkan Teide je zagotovo najbolj prepoznaven simbol otoka Tenerife.

Na treking na Tenerife

Za marsikoga so prve asociacije na Kanarske otoke, tudi na otok Tenerife, peščene plaže, luksuzni hoteli in letovišča, pitje koktajlov ob bazenu in uživanje v gastronomski ponudbi. Toda otok Tenerife je veliko več kot to. Je priljubljena pohodniška destinacija, polna bujnih vrtov, očarljivih mestec, mogočnih pečin in samotnih svetilnikov. Če ste mislili, da razen uživanja na plaži ali ob bazenu na Tenerifih nimate kaj početi, se popolnoma motite. Ta otok ponuja toliko raznolikosti, da lahko vsak dan aktivno raziskujete ta vulkanski otok.

blank

Pico del Teide

Vodilna naravna atrakcija je zagotovo in brez konkurence nacionalni park Teide, ki kraljuje nad otokom. Nacionalni park vključuje goro Teide, najvišjo goro, ne samo Kanarskih otokov, temveč tudi celotne Španije. Gre pravzaprav za vulkan, katerega najvišji vrh Pico del Teide se nahaja na neverjetnih 3.718 metrih nadmorske višine. Je tudi najvišji vulkan v Atlantskem oceanu.
Nacionalni park Teide je od leta 2007 na Unescovem seznamu naravne dediščine. Je najbolj obiskan nacionalni park v Španiji in naj bi ga obiskalo več kot 4 milijonov obiskovalcev na leto. Teide je priljubljena pohodniška destinacija, vzpon na Pico del Teide pa bi moral opraviti vsak pohodniški navdušenec vsaj enkrat v življenju. Izven klasičnega avtobus dopustništva, kjer se vsakdo lahko z žičnico popelje praktično pod sam vrh, pa ponuja različne pohodniške poti. Teide je nezgrešljiva destinacija na Tenerifih in kljub nešteto fotografijam prav nobena ne zajem vse lepote tega vulkanskega območja.

blank

Sončni vzhod na najvišji gori v Španiji

Teide se razteza tako visoko, da ustvarja ogromno senco na morski gladini, po nekaterih trditvah naj bi bila celo največja na celem svetu. Senca se razteza na razdalji 40 kilometrov zjutraj in seže vse do otoka La Gomera, zvečer pa do otoka Gran Canaria. Ta pojav je možno opazovati, če na vrhu opazujete sončni vzhod ali zahod. Pogosto se postavlja tudi vprašanje, ali je Teide aktiven vulkan. Da, Teide uradno ni uvrščen med neaktivne vulkane. Menijo, da se je zadnji izbruh zgodil leta 850. Zadnja aktivnost na Tenerifih pa je iz leta 1909, zanjo pa je odgovoren manjši vulkan El Chinyero, ki spada v regijo Teida.

blank

Program: Tenerife za pohodnike – treking na Pico Teide

Dan 1
Ljubljana- Tenerife
Odhod iz zbirnega mesta v Ljubljani. Vožnja na bližnje letališče in vkrcanje na letalo. Z direktnim letom na Tenerife v nekaj urah preletimo kar 4000 km. Po pristanku prevzamemo naša vozila in se zapeljemo do naše namestitve. Preostali čas izkoristimo za samostojno raziskovanje okolice.
Dan 2
Gozd Corona - Corona forestal v narodnem parku Teide
Prvi dan programa Tenerife za pohodnike se odpravimo na naš prvi dnevni pohodniški izlet. Odpravimo se na krožno turo po jugozahodnem delu nacionalnega parka Teide. Uživali bomo v čudovitem razgledu na najvišji vrh in ocean v daljavi. Sprehodili se bomo med med območjem iglastega gozda in puščavo, ki je bogata s kaktusi in aloe vero. To je največje zaščiteno območje na Kanarskih otokih in območje iglastih gozdov in preostale gorske vegetacije na Tenerifih. Območje prepletajo tudi številne in impresivne soteske, ki si utirajo pot čez otok. Na voljo je kar nekaj koržnih peš poti, tako da bomo izbrali tisto, ki bo skupini najbolj ustrezala.
blank
blank
blank
Dan 3
Naravni park Anga in Plaža Las Teresitas
Severni del otoka je specifičen po gorskem podnebju in nepozabnih razgledih. Na voljo imamo kar nekaj krožnih tur v kolikor pa bomo v dovolj dobri kondiciji pa se odpravimo po poti PR-TF 8 Circular Afur - Taganana. Ta čudovita pot je dolga 16 kilometrov, a je zagotovo ena najlepših pešpoti na Tenerifih! Pot priporočamo 100% in je po naših ocenah vsekakor vredno truda! Prvi del pohoda je na splošno lahek, pot skozi gozd nas bo pripeljala vse do plaže Playa de Tamadiste, kjer si privoščimo počitek, ki si ga bomo morali še prislužiti. Med potjo boste opazovali kako lepo se spreminja pokrajina. Razgledi tu so osupljivi. Po počitku začnemo z najbolj slikovitim in najtežjim delom poti. Potrebna je dovolj dobra fizična pripravljenost, da bomo premagali 3 kilometre vzpona. Skupna razdalja, ki jo bomo premagali je dobrih 16 km s skupnim vzponom 1100 m. Po končanem pohodu pa se bomo ustavili še na čudoviti plaži Las Teresitas, poleg glavnega mesta Santa Cruz.
Dan 4
Prosto ... ali ... Park Loro
Prosto za samostojno uživanje na otoku. Možnost fakultativnega izleta v živalski vrt Park Loro. Uživajte v družbi pingvinov, delfinov in predstavi morskih levov, tudi orke so impresivne. Loro Parque, kot se imenuje v španščini, naj bi bil 2. najboljši živalski park na svetu in 1. v Evropi. V povprečju za obisk potrebujete 5 ur, vendar si po našem mnenju splača za obisk rezervirati kar cel dan. Dan si lahko popestrite tudi z obiskom botaničnega vrta, ogledom mesta Puerto de la Cruz ali s kopanjem na bližnji črni vulkanski plaži Jardin.
blank
blank
blank
Dan 5
Pico Teide in Roques de García
Sončni vzhod na Pico del Teide velja za posebno doživetje. Angleška potopisna pisateljica Olivia Stone ga je označila za "enega najveličastnejših prizorov narave". Na pot proti vrhu se bomo podali še v objemu noči, saj bomo naš pohod zastavili tako, da ujamemo sončni vzhod. Alternativno (izvedba z gondolo) pa se bomo zgodaj zjutraj s kombijem pripreljali na višino 2356 m in bomo na vrh nadaljevali kar z žičnico do višine 3555 m. Za konec pa se povzpnemo še za zadnji 186 m (odvisno od razpoložljivosti) in smo na vrhu, kjer smo nagrajeni s spektakularnim razgledom na vse strani. Edinstvena razgledna točka, skoraj 4000 metrov visoko in več kot 4000 km stran od doma.
Po spustu naredimo še krajši pohod na področju Roques de García. Gre za kratek in enostaven trek, ki bi ga moral narediti vsak obiskovalec Tenerifov. S pogledom na goro Teide bomo v dobri uri obkrožili najbolj osupljivo skalno formacijo v parku. Trek začnemo na razgledni točki Mirador de la Ruleta, od kod je vidna impresivna skalna formacija La Catedral, ki štrli iz dna kaldere.
*Vzpon na vrh bomo pravili glede na pridobljeno dovolilnico, zasedenost gorske koče in je lahko časovno zastavljena tudi drugače. Vzpon v enem dnevu nam vzame od 6 ur pa vse do 12 ur. Pot je lahko na nekaterih predelih tudi zasnežena, temperature pa lahko padejo precej pod 0.
blank
blank
blank
Dan 6
Zahodni del - Masca in pot Santiago del Teide
Ta dan bomo spoznali še zahodno obalo z mnogimi razglednimi točkami v predelu Gigantes ter slikovitimi vasicami, tudi cesta je izredno slikovita. Naš pohod začnemo v vasici Masca v osrčju podeželske pokrajine parka Teno. Vasica Masca naj bi bila najlepša vasica na otoku Tenerife in naj bi bila nekoč čisto prava gusarska vasica. Po vijugasti pešpoti se bomo vzdolž skalnatih sten in grap spustili vse do oceana. Soteska Masca je edinstvena, ne samo zaradi svoje spektakularne pokrajine, ampak tudi zaradi svoje krhkosti in značilnih vrst flore in favne. Ker želijo lokalne oblasti zagotoviti vašo varnost in ohranjati okolje, je vzpostavljen sistem regulacije obiska, zato moramo naš obisk napovedati že vnaprej. V kolikor bi bila pot zaprta, bomo poiskali primerno alternativo.
blank
blank
blank
Dan 7
Candelaria in Malpaís de Güimar
Poseben izlet bo v Candelario s kipi guančevskih poglavarjev in Guimar, kjer arheološki park arheologa Thora Heyerdala s piramidami, ki so jih zgradili Guanči. Na glavnem trgu boste videli tudi devet bronastih kipov, posvečenih staroselcem, ki so jih Španci večinoma iztrebili. Ostanke njihove kulture so našli v številnih jamah. Za zadnjo pohodniško avanturo smo izbrali pohod v parku Malpaís de Güimar. Čudovita krožna pot nas na vsakem koraku nagradi s čudovitimi pogledi na otok. Naravni rezervat je bogat s tipično vegetacijo, vulkanska pokrajina pa ponudi tudi vulkanske jame, ki jih je na drugih predelih Tenerifov težko najti. Razgledne ploščadi pa ponujajo spektakularne prizore z oceanom. Vsekakor primeren zaključek našega planinskega potovanja po Tenerifih.
blank
blank
blank
Dan 8
Tenerife - Ljubljana
V kolikor bo čas izkoristimo še zadnje ure za nakupe spominkov ali pa lažerno pohajkovanje. Transfer na letališče in vrnitev vozil. Polet do bližnjega letališča in prevoz v Slovenijo. Naše planinsko potovanje na Tenerifih je tako zaključeno.

*Pridržujemo si pravico do spremembe programa Tenerife za pohodnike – treking na Pico Teide v kolikor program ni bistveno okrnjen. Prav tako se program Tenerife za pohodnike – treking na Pico Teide lahko spremeni zaradi vremenskih razmer, logistike (spremenjeni vozni redi rednih linij, namestitvenih kapacitet) in drugih razlogov. Prevoz na rednih linijah (letalski/avtobusni/ladijski) je lahko brez slovenskega spremstva.

Vzpon na Pico del Teide

Pot El Teide preko Montane Blance velja za najbolj priljubljen, najlepši, a tudi najtežji vzpon. Toda znamenitosti, ki jih boste videli na poti, so vredne vsakega znoja in plitkega vzdiha. Izhodišče poti je na manjšem parkirišču Montana Blanca, ki se nahaja na 2350 metrih nadmorske višine. Pot je vseskozi dobro uhojena in ne glede na pomanjkanje markacij se je praktično nemogoče izgubiti (prepovedano je vsako zavijanje s poti). Lahka pot vodi do razgledne točke Montana Blanca, od koder imamo ob jasni noči čudovit razgled na sam vrh.
Vzpon je pravzaprav razdeljen na tri dele – prvi do zatočišča Altavista, ki se nahaja na 3.270 metrih nadmorske višine, drugi od zavetišča do žičnice, tj. La Ramblete, in tretji del od La Ramblete do vrha Pico del Teide.
Vzpona se bomo lotili v enem dnevu, ker je za vzpon v dveh dneh potrebno pridobiti dovolilnico kar nekaj mesecev vnaprej.

Februarski vzpon na Teide

 • bujenje ob 00:00
 • odhod iz Puerto de la Cruz ob 00:45
 • začetek hoje ob 02:30 (2350 m)
 • prihod do koče Altavista ob 05:15 (3270 m)
 • nadaljevanje poti ob 05:55
 • vrh Pico Teide ob 07:30 - 07:40 (3718 m)
 • sončni vzhod ob 07:40
 • spust do gondole 08:00
 • vozžnja z gondolo v dolino (21.5 €) ob 09:00

Tenerife za pohodnike

Priporočljivo je, da ste za udeležbo na programu Tenerife za pohodnike primerno telesno pripravljeni. Noben izlet ni pretežak, vse pa seveda vodi izkušen član Lifetrek ekipe, ki vam je na voljo v vsakem trenutku. Vsak dan imamo dovolj časa, da pohod dokončamo pri tem pa sledimo tempu najpočasnejšega in ne hitimo. Primarni cilj našega obiska Tenerifov je uživanje v razgledih, ki jih le ta ponuja. Če bi kakšen dan izpustili in raje uživali po svoje, lahko ostanete v namestitvi in uživajte v sončenju, plavanju ali individualnem sprehodu.
Včasih bomo hodili več, včasih manj. Ponekod je pot lahko na momente zahtevnejša, večinoma pa je lahka. Hoje je med 8-16 km, po različnih terenih.

Pomembno

Ker želimo biti na poti zelo prilagodljivi, ceste ki jih uporabljamo pa so normalno prevozne, bomo najeli osebna vozila. V kolikor bo za izvedbo programa potrebnih več vozil, vas bomo prosili, če boste lahko prevozili kak odsek, saj lahko naša ekipa naenkrat vozi samo eno vozilo.

Cena: Tenerife za pohodnike – treking na Pico Teide

Datum Opomba Cena Akcijska cena
18.03.2023 - 25.03.2023
sobota - sobota
SKUPINA JE NA POTI 1148 € 1048 €*
21.05.2023 - 28.05.2023
nedelja - nedelja
1148 € 1148 €*
14.10.2023 - 21.10.2023
sobota - sobota
1148 € 1048 €*
03.02.2024 - 10.02.2024
sobota - sobota
1148 € 1048 €*
POSEBNA PONUDBA za zaključene skupine in planinska društva: program Tenerife za pohodnike – treking na Pico Teide lahko pripravimo tudi za zaključene družbe z vsaj 6 udeleženci v poljubnih terminih. Program popolnoma prilagodimo vaši skupini. Kontaktirajte nas ali oddajte povpraševanje in vam pripravimo ponudbo za skupine.
 • Redna cena potovanja:
  1148 €
 • Akcijska cena potovanja:
  od 1048 €*
  *Akcijska cena velja glede na čas prijave. Redno ceno programa Tenerife za pohodnike – treking na Pico Teide znižamo:
 • 100 € za prijave do 31. oktobra za odhode v januarju, februarju ali marcu
 • 100 € za prijave do 31. decembra za odhode v aprilu, maju ali juniju
 • 100 € za prijave do 31. marca za odhode v oktobru, novembru ali decembru

 • Doplačilo v primeru manjše skupine s 5 ali 6 udeleženci znaša 150 €, ter 100€ od 7 do vključno 9 udeležencev
 • Najmanjše število udeležencev je 6, največje število udeležencev pa 16

CENA VKLJUČUJE

 • povratne letalske karte na Tenerife
 • do 10 kg oddane prtljage (dimenzije 55 x 40 x 20 cm) in manjši kos ročne prtljage do 10 kg (dimenzije 40 x 25 x 20 cm)
 • prevoz na letališče iz Ljubljane
 • vse letališke pristojbine
 • strošek najema vozil, goriva in vseh zavarovanj
 • namestitev v mestu Puertu de la Cruzu v hotelu v dvoposteljnih sobah na bazi polpenziona (6x)
 • spanje v koči Altavista (1x) oz. v hotelu v mestu Puertu de la Cruz, če bo koča zasedena
 • svetovanje in pomoč pri pripravi na potovanje
 • organizacijo in slovensko spremstvo na poti
 • DDV
*Povezave (letalske/ladijske/avtobusne) pri programu: Tenerife za pohodnike – treking na Pico Teide so lahko izbrane tudi drugače. V kolikor odhod ni iz Brnika je v ceno vključen tudi prevoz iz zbirnega mesta v Ljubljani.

CENA NE VKLJUČUJE

 • stroškov osebne opreme
 • dodatna prtljaga - po ceniku prevoznika (40 € za prtljago z 20 kg v kolikor nam to sporočite ob prijavi, kasnejše doplačilo je lahko tudi 100 €
 • morebitnih dodatnih aktivnosti izven programa
 • hrane izven organizirane prehrane v hotelu
 • pijače
 • morebitnih vstopnin
 • osebne opreme
 • zavarovanja
 • program: Tenerife za pohodnike – treking na Pico Teide ne vključuje ničesar, kar ni navedeno pod vključeno

POPUSTI

 • 100 € za prijave do 31. oktobra za odhode v januarju, februarju ali marcu
 • 100 € za prijave do 31. decembra za odhode v aprilu, maju ali juniju
 • 100 € za prijave do 31. marca za odhode v oktobru, novembru ali decembru

DOPLAČILA

 • enostavno zavarovanje rizika odpovedi: 80 €
 • razširjeno zavarovanje rizika odpovedi: 145 €
 • paket fleksibilnost: 140 €
 • doplačilo za enoposteljno sobo: 250 €
 • Park Loro cca. 40 €
 • Gondola na Pico del Teide 43 €
 • obvezno doplačilo za nevoznika - 90 € (število mest je omejeno)
 • Pomembne informacije

 • ker želimo biti na poti zelo prilagodljivi, bomo najeli kombije oz. druga primerna vozila. Agencija Lifetrek uredi najem avtomobilov, zavarovanje in krije stroške goriva, parkirnin, cestnin. S prijavo na program se sopotnik strinja, da bo prevzel obveznost vožnje avtomobila proporcionalno glede na število sopotnikov v njem. Če sopotnik ne želi voziti mora ob prijavi poravnati doplačilo za nevoznika. Število mest za nevoznike je omejeno.
 • Vzpon na Pico de Teide

 • Oviro za vzpon predstavlja omejeno število dovolilnic za vzpon na vrh, katere je potrebno rezervirati vsaj 4 mesece vnaprej. V kolikor prevzem dovolilnic ne bo mogoča, se na Pico Teide odpravimo s ciljem, da na vrh osvojimo ob sončnem vzhodu. V kolikor bi vam vzpon predstavljal prevelik izziv, pa se pod vrh lahko odpravite tudi z gondolo.

 • Ob prijavi na program Tenerife za pohodnike potnik poravna operativne stroške v višini 400 €. Ostali del cene programa potnik plača najkasneje 45 dni pred potovanjem. Nudimo vam tudi zavarovanje rizika odpovedi potovanja, ki ga je potrebno vplačati ob prijavi na potovanje. Zgoraj omenjeni pogoji za program Tenerife za pohodnike veljajo za prijave do 60 dni do predvidenega odhoda. V kolikor je do odhoda manj dni, so pogoji prijave lahko drugačni.

  Slovenski državljani za vstop v Španijo (tudi Tenerife) vizuma ne potrebujejo. Slovenski državljani lahko v vse države članice EU vstopajo z veljavno osebno izkaznico.

  Galerija: Tenerife za pohodnike

  blank
  blank
  blank
  blank
  blank
  blank
  blank
  blank
  blank
  blank
  blank
  blank
  blank
  blank
  blank
  blank
  blank
  blank
  blank
  Tenerife - treking na Pico Teide (51)
  blank
  blank
  blank
  blank
  blank
  blank
  blank
  blank
  blank
  blank
  blank
  blank
  blank
  blank
  blank
  Tenerife - treking na Pico Teide (51)
  blank
  blank
  blank
  blank
  blank
  blank
  blank
  blank
  blank
  blank
  blank
  blank
  blank
  blank
  blank
  blank
  blank

  Vsi odhodi: pohodništvo na otokih, španija

  Datum Program Cena Akcijska cena
  18.03.2023 - 25.03.2023
  SKUPINA JE NA POTI
  Tenerife za pohodnike - treking na Pico del Teide | Trekingi
  sobota - sobota
  1148 € 1048 €*
  06.05.2023 - 13.05.2023
  Malorka za pohodnike - Z gojzarji po mediteranskem otoku | Treking Potovanje
  sobota - sobota
  1098 € 998 €*
  21.05.2023 - 28.05.2023
  Tenerife za pohodnike - treking na Pico del Teide | Trekingi
  nedelja - nedelja
  1148 € 1148 €*
  28.05.2023 - 04.06.2023
  Madeira - pohodniški raj sredi Atlantika | Treking
  nedelja - nedelja
  1198 € 1098 €*
  25.06.2023 - 02.07.2023
  Madeira - pohodniški raj sredi Atlantika | Treking
  nedelja - nedelja
  1198 € 1098 €*
  24.07.2023 - 31.07.2023
  Treking Pireneji - | Treking
  ponedeljek - ponedeljek
  998 € 948 €*
  21.08.2023 - 28.08.2023
  Treking Pireneji - | Treking
  ponedeljek - ponedeljek
  998 € 948 €*
  10.09.2023 - 17.09.2023
  Madeira - pohodniški raj sredi Atlantika | Treking
  nedelja - nedelja
  1198 € 1098 €*
  16.09.2023 - 23.09.2023
  Malorka za pohodnike - Z gojzarji po mediteranskem otoku | Treking Potovanje
  sobota - sobota
  1098 € 998 €*
  14.10.2023 - 21.10.2023
  Tenerife za pohodnike - treking na Pico del Teide | Trekingi
  sobota - sobota
  1148 € 1048 €*
  02.12.2023 - 09.12.2023
  Malorka za pohodnike - Z gojzarji po mediteranskem otoku | Treking Potovanje
  sobota - sobota
  1098 € 998 €*
  28.01.2024 - 04.02.2024
  Madeira - pohodniški raj sredi Atlantika | Treking
  nedelja - nedelja
  1198 € 1098 €*
  03.02.2024 - 10.02.2024
  Tenerife za pohodnike - treking na Pico del Teide | Trekingi
  sobota - sobota
  1148 € 1048 €*

  *akcijska cena je odvisna od časa prijave in morda ni več aktualna

  blank
  blank

  Oddajte povpraševanje

  Povpraševanje

  Tenerife za pohodnike

  18.03.2023 - 25.03.2023
  21.05.2023 - 28.05.2023
  14.10.2023 - 21.10.2023
  03.02.2024 - 10.02.2024

  Trajanje programa:

  8 DNI

  Cena od:

  1148 € 1048 €
  Islandija pozimi - polarni sij

  Kdaj in kam naslednjič odpotujemo

  blank

  Za vse navdušence nad pohodi

  Bolivija: Lifetrek treking in potovanja

  Za vse popotnike po duši

  Kirgizija turno smučanje: Turistična agencija Lifetrek treking potovajna, turno smučanje in odprave

  Za vse, ki iščejo pršič

  Odprava Aconcagua: Turistična agencija Lifetrek treking potovajna, turno smučanje in odprave

  Za zbiratelje pravih trofej

  Grossglockner: Turistična agencija Lifetrek treking potovajna, turno smučanje in odprave

  Za raziskovalce alpskih vrhov

  Družinska potovanja

  Za aktivne in avanturistične družine

  Lifetrek Treking Potovanja: Potovanja Galapagos in Ekvador

  Vas zanima kam vse potujemo?

  Morda vas zanima tudi:

  CELO LETO

  od 1148 €

  Otok Tenerife je raj za ljubitelje narave in poznan kot pohodniška destinacija, katera vabi skozi celotno leto. Težko je omeniti vse naravne znamenitosti tega otoka, naš program Tenerife za pohodnike pa vas popelje na pešpoti, ki jih enostavno morate obiskati in vam bodo pokazale vso naravno pestrost tega čarobnega otoka.


  APRIL, JUNJ, SEPTEMBER

  od 1198 €

  Madeira je otočje vulkanskega porekla in se odlikuje po razgibanosti terena, mili klimi, ki omogoča obisk preko celega leta. Posebnost so gozdovi mimoz, lovorikovca in evkaliptusa, nasadi banan ter sladkornega trsa. V zadnjih letih so obnovili številne nekdanje tovorniške poti, ki služijo planincem in pohodnikom, posebnost pa so levade, akvadukti, ki so jih gradili stoletja. Del tega naravnega in kulturnega bogastva si bomo ogledali tudi mi.


  Treking Potovanje

  Malorka za pohodnike

  MAREC, APRIL, JUNIJ, OKTOBER

  od 1098 €

  Treking potovanje Malorka: 8-dnevno potovanje in treking, pravo presenečenje za planince in planinke. Razgiban mediteranski otok – bogata in pestra zgodovina – enodnevni planinski izleti na več vrhov – idealna kombinacija planinarjenja in ogledov kulturnih znamenitosti – popolno doživetje.


  Brezskrbna rezervacija programa Tenerife za pohodnike

  Lifetrekova Covid garancija

  V kolikor je potovanje odpovedano vsa vplačila vrnemo. Velja za odpovedi s strani turistične agencije (zaprte meje, obvezna karantena na lokaciji). Garancija velja v primeru, ko program odpove turistična agencija Lifetrek. V primeru potnikove odpovedi, pa se upošteva naše splošne pogoje.

  Paket fleksibilnost

  Paket fleksibilnost je opcija, ko lahko program kadarkoli odpoveste, mi pa vas po razlogu ne sprašujemo.
 • Program lahko odpoveste z razlogom ali brez do 31 dni pred odhodom, organizator potovanja pa povrne vsa vplačila za program (iz vračila je izključen znesek za opcijo fleksibilnost).
 • Program lahko odpoveste tudi v obdobju, če je do odhoda manj kot 30 dni in več kot 16 dni, v tem primeru pa vam izdamo dobroimetje v višini vplačil, ki je unovčljivo 2 leti (iz vračila je izključen znesek za opcijo fleksibilnost).
 • Program lahko odpoveste tudi če je do odhoda 15 dni ali manj, v tem primeru pa vam izdamo dobroimetje v višini polovice vplačil oz. 50% celotne vrednosti programa, ki je unovčljivo 2 leti (iz vračila je izključen znesek za opcijo fleksibilnost). Polovico vplačila pa zadrži agencija
 • Rezerviraj in odpotuj

  Tenerife za pohodnike

  18.03.2023 - 25.03.2023
  21.05.2023 - 28.05.2023
  14.10.2023 - 21.10.2023
  03.02.2024 - 10.02.2024


  Cena od:

  1148 € 1048 €