Lifetrek >> Maroko >> Trekingi >> Treking Maroko

Treking Maroko | Turistična agencija Lifetrek

Maroko treking - 6-dnevno pohodništvo v pogorju Atlasa z vzponom na najvišji vrh Severne Afrike, Toubkal. Kraljevska mesta, nomadski Berberi in Sahara.

Treking Maroko

17.09.2022 - 24.09.2022
03.12.2022 - 10.12.2022
06.05.2023 - 13.05.2023

Trajanje programa:

8 DNI

Cena od:

1198 € 1048 €
Maroko treking
Maroko treking

Treking Maroko

17.09.2022 - 24.09.2022

03.12.2022 - 10.12.2022

06.05.2023 - 13.05.2023


Cena od:

1198 € 1048 €


TREKING MAROKO

LIFETREKOV 8-DNEVNI PROGRAM MAROKO TREKING Z VZPONOM NA TOUBKAL, NAJVIŠJI VRH SEVERNE AFRIKE

Treking potovanje po deželi iz Tisoč in ene noči – Maroko treking – Živahna trgovska vasica Imlil in čarobni Marakeš – 5 dnevni treking v pogorju Atlasa: prelazi Tamatert, sedla Likemet, Quouraine, Quanoums – Jezero Sidi Ifni in najvišji vrh Severne Afrike, Jebel Toubkal – Čudoviti odmaknjeni kraji in družba prijaznih Berberov – spanje v kočah in šotorih – nepozabno doživetje.

ZAKAJ V MAROKO NA TREKING?

Le nekaj več kot 10 km oddaljen od Evrope, je Maroko popolno nasprotje celini na drugi strani Gibraltarskega preliva. Kraljevska mesta s svojim vrvežem na eni ter rdečkaste puščave s številnimi sipinami in hribovitim delom na drugi strani kažejo na številne značilnosti in nasprotja te severno afriške države.

Maroko: Vzpon na toubkal

PRAVI TREKING V POGORJU ATLAS

Visoki Atlas leži na vzhodu Maroka in je predvsem edinstveno gorstvo, ki se s 2400 km dolžine počasi vleče v smeri vzhod – zahod. Maroko treking vključuje tudi najvišji vrh Jebel Toubkal, ki je tudi najvišji vrh Severne Afrike. V težkem in na trenutke neprijaznem gorskem svetu živi nomadsko ljudstvo Berberi. Izhodišče za gorniške ture v Atlasu je mesto Marakeš, polno afriškega temperamenta. Pokrajina naokrog je redko poseljena in izrazito razgibana. Na južni in vzhodni strani gorstva se razprostira Sahara, ena največjih puščav sveta. Pogled na zasneženi Atlas z rdečkasto puščavo v nižavju je nekaj res enkratnega.

Maroko: Vzpon na toubkal

Opis destinacije: Maroko

Maroko ponuja zanimivosti in dogodivščine vsem, ki so pripravljeni na eksotiko začinjeno s krotilci kač, z neštetimi zakladi polni souki in vonjem metinega čaja. Maroko ponuja tako-rekoč vse – od sredozemske obale, puščave, atlantske obale, oaz in višavje v gorovju Atlas. Maroko je potovanje v umirjene in čudovite obalne vasice, živobarvna mesta in utrdbe, kot bi bile iz pripovedk iz 1001 noči. Maroko je pravo stičišče Afrike in Arabskega sveta in prav nič nenavadnega ni, da vas vedno znova očara, saj je pred vami očaral že mnoge znane pisatelje, pesnike in umetnike.
Maroko: Vzpon na toubkal

Z LIFETREKOM NA TOUBKAL

Agencija Lifetrek se že vrto let vsako leto mudi v Maroku. Vsakoletno opravimo nekaj potovanj in pa seveda treking z vzponom na Toubkal. Treking moramo občasno malenkostno prilagoditi, saj če se zgodi, da se snežna meja spusti bomo traso treiknga malenkostno spremenili. Ne glede na spremembo trase bo cilj samega trekinga še vedno osvojitev gore Toubkal. V primeru snega pri vzponu si v koči naročimo dereze, ker nam prtljago tovorijo mule, pa lahko dereze v primeru napovedi snega mirno prinesete tudi od doma, saj vam ne bodo predstavljale dodatne teže.

Program: Treking Maroko

1. DAN

LJUBLJANA – BENETKE – MARRAKECH – IMLIL

Zgodaj zjutraj odhod iz Ljubljane na letališče v Benetke (let je lahko tudi iz ostalih bližnjih letališč). Sledi let v Maroko kamor bomo predvidoma prispeli v popoldanskih urah. Tam nas čaka kombi, ki nas bo odpeljal proti Imlilu, kjer bomo prenočili v čudovitem penzionu.

2. DAN

IMLIL – TACHEDDIRT – AZIB LIKEMT

Po zajtrku bomo nakupili še zadnje malenkosti ter natovorili naše mule z opremo. Pot nas bo vodila do Tacheddirta približno 8 km od Imlila. Peljalii se bomo čez prelaz Tamatert (2279 m) in kmalu prišli do izhodišča za naš treking. Začeli bomo z zložnim vzponom na sedlo Likemet (3555 m, 3h). Na vrhu se nam bo odprl čudovit pogled na masiv Toubkala. Vzponu bo sledil spust (3h) do vasi Azib Likmet, kjer bomo prenočili (spanje v šotorih).

3. DAN

AZIB LIKEMT – TIZI N’OURAI – AMSOUZERT

Ta dan bo dolg, vendar nezahteven. Pot nas bo vodila skozi pisano pokrajino. Iz sedla Ououraine (3210 m) bomo prvič zagledali vrh Toubkala. Popoldan bomo dosegli vas Amsouzert, kjer bomo prenočili v preprostih vaških kočah (7h).

4. DAN

AMSOUZERT – SIDI IFNI LAKE

Zahodno od Amsouzert je kar nekaj malih vasic, ki jih bomo raziskali ob poti do jezera Ifni. To je edino jezero na tem področju. Tja bomo prispeli za čas kosila in popoldan uživali ob obali jezera. Prenočili bomo v šotoru ali kamniti hiši v bližini jezera.

5. DAN

IFNI LAKE – NELTNER HUT

Do tu bomo že dobro aklimatizirani, tako da ne bomo imeli težav z višino. Odhod na to etapo bo zgodaj zjutraj zaradi južne lege pobočja, po katerem se vzpenjamo. Od jezera se bomo povzpeli na sedlo Ouanoums (3664 m), nato pa sledi spust do koče Neltner, kamor bomo prišli okrog 14-ih. Spanje v koči.

6. DAN

TOUBKAL – IMLIL

Pred zoro se bomo po dobro uhojeni poti odpravili proti najvišjemu vrhu Atlasa. Ob ugodnih razmerah bomo vrh Jebel Toubkala dosegli v štirih urah in na vrhu uživali ob čudovitem razgledu na celoten Atlas ter Marakeš pod nami. Sledi spust do koče. Nato bo sledilo še 4 ure hoda do Imlila, kjer bomo prespali pri domačinih.

7. DAN

IMLIL – MARAKEŠ

Iz Imlila se bomo po zajtrku odpravili v Marakeš, kamor bomo prispeli okrog 12-ih in se nastanili v hotelu v starem delu Marakescha, zelo blizu trga Jema, kjer je glavno dogajanje. Popoldan krajši ogled mesta ter tržnice. Večerni čas lahko izkoristite za tradicionalno maroško kopel z masažo (Hamam). Večerja v lokalni restavraciji.

8. DAN

MARAKEŠ - LJUBLJANA

V kolikor bo čas dopuščal si bomo vzeli čas za ogled glavnih znamenitosti ter tržnice. Vožnja na letališče v Marakeschu ter povratek. Po pristanku na letališču sledi takojšnji prevoz v Ljubljano.

*Leti so lahko izbrani tudi drugače, vendar na program nimajo bistvenega vpliva. Povratek je izjemoma lahko tudi 9. dan.

*Program Treking Maroko se lahko spremeni zaradi vremenskih razmer, logistike (spremenjeni vozni redi rednih linij) in drugih razlogov.

Cena: Treking Maroko

Datum Opomba Cena Akcijska cena
17.09.2022 - 24.09.2022 ZAGOTOVLJENO 1198 € 1098 €*
03.12.2022 - 10.12.2022 Zimski vzpon 1298 € 1198 €*
06.05.2023 - 13.05.2023 SUPER AKCIJSKA CENA 1198 € 1048 €*
 • Redna cena potovanja:
  1198 €
 • Akcijska cena potovanja:
  od 1048 €*
  *Akcijska cena velja glede na čas prijave. Redno ceno programa (1198 €) znižamo:

  100 € za vse prijave do 15. aprila za termin v juniju
  100 € za vse prijave do 30. junija za termin v septembru
  100 € za vse prijave do 15. septembra za termin v decembru
  Dodatnih 50 € za prijave več kot 180 dni pred odhodom

 • Brez doplačil za majhne skupine.
 • Minimalno število oseb v skupini: 8, največje število oseb v skupini: 16.

Cena vključuje:

 • korona garancijo vseh vplačil [več informacij]
 • organizacijo in spremstvo potovanja
 • povratni Letalske karte bližnje letališče – Marrakech* z vključeno čekirano prtljago do 10 kg
 • letališke pristojbine in turistično takso
 • prevoz do bližnjega letališča
 • vsi notranji prevozi (taksi, avtobusi, kombi, vlak…) po programu
 • spanje v hotelih z zajtrkom
 • lokalni gorski vodnik za čas trekinga v Atlasu
 • vsi obroki v času trekinga
 • vse storitve na trekingu
 • svetovanje in pomoč pri pripravi na potovanje in treking
 • predstavitev potovanja s skupnim srečanjem
 • DDV

 • Cena ne vključuje:

 • vstopnin v muzeje
 • kosil in večerij, ko nismo na trekingu
 • pijače
 • napitnin za šoferje in lokalne vodnike
 • stroškov osebne opreme in vseh stroškov izven programa
 • zavarovanja za tujino
 • stroškov v povezavi s Covid-19 (testiranja, cepljenja)

 • Doplačila:

 • enostavno zavarovanje rizika odpovedi: 65 €
 • razširjeno zavarovanje rizika odpovedi: 120 €
 • paket fleksibilnost: 145 €
 • doplačilo za enoposteljno sobo: Samo v mestih: 40 €
 • prevoz na zbirno mesto (po ceniku prevoznika)
 • nadgradnja namestitve (kjer je mogoče) – hotel 4* 300 € na osebo v dvoposteljni sobi
 • najem derez (v primeru snega) za vzpon na Toubkal 12 € – 20 €


 • Popusti:

  100 € za vse prijave do 15. aprila za termin v juniju
  100 € za vse prijave do 30. junija za termin v septembru
  100 € za vse prijave do 15. septembra za termin v decembru
  Dodatnih 50 € za prijave več kot 180 dni pred odhodom
  Ob prijavi na program Treking Maroko potnik poravna operativne stroške v višini 450 €. Ostali del cene programa potnik plača najkasneje 45 dni pred potovanjem. Nudimo vam tudi zavarovanje rizika odpovedi potovanja, ki ga je potrebno vplačati ob prijavi na potovanje. Zgoraj omenjeni pogoji za program Treking Maroko veljajo za prijave do 45 dni do predvidenega odhoda. V kolikor je do odhoda manj dni, so pogoji prijave lahko drugačni.

  Slovenski državljani za vstop in bivanje v Maroku do 90 dni vizuma ne potrebujejo. Vstop v Maroko je samo z veljavnim potnim listom
  Večina držav vstop pogojuje z negativnimi PCR testi ali dokazilom o cepljenju, ter izjemoma s potrdilom o prebolevnosti za virusom. Točne zahteve za vstop v državo vam bomo sporočili ne prej kot 2 tedna pred odhodom z namenom, da so podane informacije za vstop v državo najbolj točne. Prav tako dopuščamo možnost, da se pogoji spremenijo tudi kasneje, vendar vas bomo o vseh morebitnih spremembah sproti obveščali.

  Galerija: Treking Maroko

  blank
  blank
  blank
  blank
  blank
  blank
  blank
  blank
  blank
  blank
  Maroko treking
  blank
  blank
  blank
  blank
  blank
  Maroko vzpon na Toubkal
  blank
  blank
  blank
  blank
  blank

  Osnovne informacije o programu: Treking Maroko

  Visoki Atlas leži na vzhodu Maroka in je predvsem edinstveno gorstvo, ki se s 2400 kilometri dolžine vleče v smeri vzhod – zahod. Maroko treking vključuje tudi najvišji vrh Jebel Toubkal, ki je tudi najvišji vrh Severne Afrike. V težkem in na trenutke neprijaznem gorskem svetu živi nomadsko ljudstvo Berberi. Izhodišče za gorniške ture v Atlasu je mesto Marakeš, polno afriškega temperamenta. Pokrajina naokrog je redko poseljena in izrazito razgibana. Na južni vzhodni strani gorstva se razprostira Sahara, ena največjih puščav sveta. Pogled na zasneženi Atlas z rdečkasto puščavo v nižavju je nekaj res enkratnega. V Maroku je hrana odlična, sveža in raznovrstna. Tako, da je na izbiro vedno dovolj hrane za najrazličnejše okuse, od rib, stročnic, mesa, sadja in zelenjave. Največjo skrb predstavljajo prebavne motnje, ki znajo biti v Maroku kar stalnica, vendar se jim lahko enostavno izognemo z rednim umivanjem rok in z izogibanjem uporabe tekoče vode. V Maroku so porcije majhne in ni pričakovati, da bi se pri zajtrku oz. večerji lahko najedli za cel dan. Tako da so za dobro voljo in sit želodec potrebni več kot trije obroki dnevno. V Maroku se lahko hitro privadimo na zdrav način prehranjevanja z vsaj petimi manjšimi obroki dnevno, kar nam zdravniki pogosto svetujejo.

  Treking Maroko in vzpon na Toubkal

  Vzpon na najvišjo goro Maroka (in tudi severne Afrike – 4.165m) je tehnično nezahteven in ne zahteva nikakršnega predznanja alpinizma ali drugih morebitnih znanj o uporabi alpinistične oziroma plezalne opreme. Vzpon traja dva dni. Prvi dan vzpona (5. dan potovanja oz. trekinga) se po zložni in široki poti povzpnemo do planinske koče na višini okoli 3.200 metrov (5-6 ur zmerne hoje, cca. 1.400m višinske razlike). Vzpon na vrh je prav tako nezahteven, pot nanj je uhojena in ni nevarna, izpostavljena itd. Vrh dosežemo v 4-5 urah, višinske razlike je dobrih 900m. Z vrha sestopimo po isti poti do koče in po krajši pavzi naprej v Imlil. Za vzpon priporočamo malo boljšo splošno telesno pripravo, visoke in robustne planinske čevlje ter pohodne palice. Vso opremo do koče tovorijo mule, na poti imamo tako le manjši nahrbtnik z osebnimi predmeti za na turo (hrana, pijača, topla in rezervna oblačila, fotoaparat…). Kot turistična agencija vzpon na Toubkal organiziramo vendar za izvedbo oz. vzpon ne odgovarjamo, prav tako ne odgovarjamo v primeru neosvojitve vrha. Za vzpon na Toubkal svetujemo še specialistično zavarovanje za gorništvo. Turistično zavarovanje, ki ga uredi turistična agencija Lifetrek, krije zgolj potovanje oz. ste zavarovani do višine 3000m. PZS izkaznica oz. s članstvom v PZS ste tudi nezgodno zavarovani v gorah do višine 6.500m. Več o zavarovanju si lahko preberete tukaj. Za zares brezskrbno odpravo pa vam priporočamo zavarovanje preko Alpenverein. Priprava za vzpon na Toubkal naj vsebuje 30 minut aerobne vadbe (tek, kolesarjenje, hitra hoja), tri do štirikrat tedensko. Priporočamo tudi srednje hitro hojo po klancu navzgor in navzdol. Vadba naj poteka tudi v različnih vremenskih situacijah. Priporočen pa je tudi kakšen daljši pohod, tek ali kolesarjenje ob koncu tedna. Vadbo izvajamo vsaj tri mesece pred odhodom na potovanje.

  Blog zapisi: MAROKO

  Maroko treking

  Maroko treking

  Maroko

  Maroko

  Treking Maroko

  Datum Opomba Cena Akcijska cena
  17.09.2022 - 24.09.2022 ZAGOTOVLJENO 1198 € 1098 €*
  03.12.2022 - 10.12.2022 Zimski vzpon 1298 € 1198 €*
  06.05.2023 - 13.05.2023 SUPER AKCIJSKA CENA 1198 € 1048 €*

  *Akcijska cena velja glede na čas prijave. Redno ceno (1198 €) znižamo:

  100 € za vse prijave do 15. aprila za termin v juniju
  100 € za vse prijave do 30. junija za termin v septembru
  100 € za vse prijave do 15. septembra za termin v decembru
  Dodatnih 50 € za prijave več kot 180 dni pred odhodom  Treking Maroko s turistično agencijo Lifetrek

 • 4167 metrov
 • 5 dni pravega trekinga v Visokem Atlasu
 • nočitev ob jezeru Ifni
 • vse vključeno na trekingu
 • poskrbljeno je tudi za transport prtljage med trekingom
 • zaslužen oddih v barvitem Marakešu
 • “odprta kuhna” na trgu Jema

 • Brezskrbna rezervacija programa Treking Maroko

  Lifetrekova Covid garancija

  V kolikor je potovanje odpovedano vsa vplačila vrnemo. Velja za odpovedi s strani turistične agencije (zaprte meje, obvezna karantena na lokaciji). Garancija velja v primeru, ko program odpove turistična agencija Lifetrek. V primeru potnikove odpovedi, pa se upošteva naše splošne pogoje.

  Paket fleksibilnost

  Paket fleksibilnost je opcija, ko lahko program kadarkoli odpoveste, mi pa vas po razlogu ne sprašujemo.
 • Program lahko odpoveste z razlogom ali brez do 31 dni pred odhodom, organizator potovanja pa povrne vsa vplačila za program (iz vračila je izključen znesek za opcijo fleksibilnost).
 • Program lahko odpoveste tudi v obdobju, če je do odhoda manj kot 30 dni in več kot 16 dni, v tem primeru pa vam izdamo dobroimetje v višini vplačil, ki je unovčljivo 2 leti (iz vračila je izključen znesek za opcijo fleksibilnost).
 • Program lahko odpoveste tudi če je do odhoda 15 dni ali manj, v tem primeru pa vam izdamo dobroimetje v višini polovice vplačil oz. 50% celotne vrednosti programa, ki je unovčljivo 2 leti (iz vračila je izključen znesek za opcijo fleksibilnost). Polovico vplačila pa zadrži agencija • blank
  blank

  Oddajte povpraševanje

  Povpraševanje

  Treking Maroko

  17.09.2022 - 24.09.2022
  03.12.2022 - 10.12.2022
  06.05.2023 - 13.05.2023

  Trajanje programa:

  8 DNI

  Cena od:

  1198 € 1048 €

  Država:

  MAROKO

  Morda vas zanima tudi:

  Treking potovanje

  Jordanija za družine

  POČITNICE

  od 1298 €

  V Jordanijo se bomo odpravili na "zimsko" potovanje in v eno najlepših puščav sveta – Wadi Rum. Puščavska pustolovščina v arabskem svetu nas bo navdihnila z raznolikostjo, vse skupaj pa bomo okronali s starodavnim kraljestvom Petra. Na poti bomo med drugim ”okusili” čar Mrtvega in Rdečega morja. Povedano v enem stavku: doživetje najlepše puščave z nomadskim življenjem in pestro arabsko kulturo.


  NOVO LETO

  od 1348 €

  V Jordanijo se bomo odpravili na novoletno potovanje in v eno najlepših puščav sveta – Wadi Rum. Puščavska pustolovščina v arabskem svetu nas bo navdihnila z raznolikostjo, vse skupaj pa bomo okronali s starodavnim kraljestvom Petra. Na poti bomo med drugim ”okusili” čar Mrtvega in Rdečega morja. Povedano v enem stavku: doživetje najlepše puščave z nomadskim življenjem in pestro arabsko kulturo.


  FEBRUAR, DECEMBER

  od


  FEBRUAR, JUNIJ, NOVEMBER

  od 1298 €

  V Jordanijo se bomo odpravili na treking v eno najlepših puščav sveta – Wadi Rum. Puščavska pustolovščina v arabskem svetu nas bo navdihnila z raznolikostjo, vse skupaj pa bomo okronali s starodavnim kraljestvom Petra. Na poti bomo med drugim ”okusili” čar Mrtvega in Rdečega morja. Povedano v enem stavku: doživetje najlepše puščave z nomadskim življenjem in pestro arabsko kulturo.


  Potovanje

  Potovanje Maroko

  FEBRUAR, APRIL, DECEMBER

  od 1298 €

  12 dnevno potovanje v Maroko - Kraljeva mesta in mesta nasprotij na tradicionalno bogatem severu Afrike – Izkušnja med Berberi - Preko Atlasa in številnih oaz do puščave Erg Chebbi – S kamelami po puščavskih sipinah – Kanjon Todra in kralj Atlasa, Jebel Tubkal (4165m) – Plavanje v Atlantskem oceanu – Nešteti bazarji in trgovanje z iznajdljivimi trgovci - Pustolovsko in aktivno doživetje Maroka – Polna storitev LIFETREK.


  APRIL, JUNIJ, OKTOBER

  od 1198 €

  Treking potovanje po deželi iz Tisoč in ene noči - Maroko treking – Živahna trgovska vasica Imlil in čarobni Marakeš – 5 dnevni treking v pogorju Atlasa: prelazi Tamatert, sedla Likemet, Quouraine, Quanoums – Jezero Sidi Ifni in najvišji vrh Severne Afrike, Jebel Toubkal – Čudoviti odmaknjeni kraji in družba prijaznih Berberov – spanje v kočah in šotorih – Nepozabno doživetje.


  NOVO LETO

  od 1298 €

  Maroko potovanje za Novo leto - najdaljša noč na rdečem pesku, pod širnim obzorjem – Kraljevska mesta in mesta nasprotij – Med nomadsko ljudstvo Berberi – S kamelami po puščavskih sipinah – Kanjon Todra – Nešteti bazarji in trgovanje z iznajdljivimi trgovci – Pustolovsko in aktivno doživetje Maroka ob sproščenem in strokovnem vodstvu – Polna storitev LIFETREK.


  Rezerviraj in odpotuj

  Treking Maroko

  17.09.2022 - 24.09.2022
  03.12.2022 - 10.12.2022
  06.05.2023 - 13.05.2023


  Cena od:

  1198 € 1048 €