Maroko potovanje

05.09.2023 - 16.09.2023
02.12.2023 - 13.12.2023
04.02.2024 - 14.02.2024
16.03.2024 - 27.03.2024

Trajanje programa:

12 DNI

Cena od:

1298 € 1198 €
potovanje v Maroko
potovanje v Maroko

Maroko za popotnike

maroko

Maroko potovanje

05.09.2023 - 16.09.2023

02.12.2023 - 13.12.2023

04.02.2024 - 14.02.2024

16.03.2024 - 27.03.2024


Cena od:

1298 € 1198 €


POTOVANJE MAROKO

POTOVANJE MAROKO: DOŽIVETJE IZ TISOČ IN ENE NOČI

12 dnevno potovanje v Maroko – Kraljeva mesta in mesta nasprotij na tradicionalno bogatem severu Afrike – Izkušnja med Berberi – Preko Atlasa in številnih oaz do puščave Erg Chebbi – S kamelami po puščavskih sipinah – Kanjon Todra in kralj Atlasa, Jebel Tubkal (4165m) – Plavanje v Atlantskem oceanu – Nešteti bazarji in trgovanje z iznajdljivimi trgovci – Pustolovsko in aktivno doživetje Maroka – Polna storitev LIFETREK.

Zakaj v Maroko

Le nekaj več kot deset kilometrov oddaljen od Evrope, je Maroko popolno nasprotje celini na drugi strani Gibraltarskega preliva. Občutek kraljevskih mest in vrveža na eni in rdečkaste puščave s številnimi sipinami in hribovitim delom na drugi strani, kaže na številne značilnosti in nasprotja te severno afriške države.

blank

Komu je potovanje v Maroko namenjeno?

Potovanje v Maroko je za vsakogar, ki si želi aktivno doživetje severne Afrike z udobno in prijetno nastanitvijo, lokalnim gurmanstvom in doživetjem kraljevih mest. V Maroko se bomo podali tako v mestni vrvež s številnimi bazarji, labirinti Medine, kot tudi na oddaljene puščavske sipine, obalo atlantskega oceana na zahodu države. Potovanje je za vsakogar, ki je za raznovrstno doživetje s pravo mero udobja in raziskovanja.

blank

Naši preostali programi v Maroku

Vsi programi turistične agencije Lifetrek v Maroku:  + Maroko
S turistično agencijo Lifetrek se lahko v Maroko odpravite skoraj v vsakem trenutku. Ali gremo na potovanje, treking ali pa kar na turno smučanje. V sklopu naših obiskov v Maroku se podamo tudi na najvišji vrh Severne Afrike.

blank

Vsi odhodi za destinacijo: MAROKO

Program: Maroko za popotnike

Dan 1
LJUBLJANA – CASABLANCA
Polet do Casablance ali katerega izmed drugih letališč v Maroku – naše potovanje v Maroko se začne. Prihod v Casablanco v popoldanskih ali večernih urah in nastanitev v hotelu.
Dan 2
CASABLANCA – FES
Zjutraj ogled največje mošeje v Maroku, ki so jo gradili 6 let (mošeja Hasana II) in je ena izmed edinih dveh mošej v Maroku, ki sta na voljo za ogled nemuslimanom. Pot bomo nadaljevali z vlakom do Fesa in se popoldne sprehodili po ulicah enega najbolj slikovitih mest dežele, ki je bilo ustanovljeno v 9. stoletju. V enem zamahu se bomo preselili v srednji vek in zavoljo ročnega izdelovanja usnja in bakrenih izdelkov se nam bo porodil občutek o časovnem stroju. Nočitev v hotelu (Fes).
Dan 3
FES – VOLUBOLIS – MEKNES – FES
Naše potovanje v Maroko bomo nadaljevali z dopoldanskim ogledom medine v Fesu. Med drugim si bomo ogledali kako barvajo usnje, izdelujejo keramiko in se izpopolnjevali v barantanju pri cehovskih mojstrih. V nadaljevanju nas bo pot vodila do nekdanjega rimskega mesta Volubilis, zgrajenega v času Jube II. Ogledali si bomo termalna kopališča – Venerin tempelj. Del kulis je za svoj film uporabil režiser Martin Scorsese v filmu Zadnja Kristusova skušnjava. Od tu se bomo povzpeli do islamskega svetega mesta Moulay Idriss, kjer si bomo ogledali edini okrogli minaret v deželi. Nadaljevali bomo do Meknesa, ki je povezan z življenjem najmogočnejšega maroškega kralja Moulaya Ismaila. Ogled starodavnega mesta iz 17. stoletja je prava paša za oči. Preden bomo zapustili Meknes, si bomo ogledali Bab El Mansour, ki veljajo za najlepša maroška vrata, ki jim rečejo kar vrata Severne Afrike. Večerni povratek v Fes in nočitev v hotelu
Dan 4
FES – MERZOUGA
Tega dne bomo potovanje v Maroko začinili z minibusom/kombijem preko Atlasa do puščave Erg Chebbi. Pokrajina je neizmerno lepa, mirna in v odsevu rdeče barve, ki jo pričara pesek. V redko naseljenih gorskih predelih Atlasa še vedno živijo Berberi. Po raznoliki pokrajini se bomo peljali mimo berberskega mesta Azrou ki je znano po svojih umetnostno obrtnih delavnicah. Sredi dneva bomo prispeli v mesto Midelt, kjer bomo imeli krajši postanek. Nadaljevali bomo mimo gorskega prelaza Tizi Talghment, ki leži na 1906 metrov nadmorske višine in se pripeljali v deželo neštetih oaz ter nasadov palm. Zvečer bomo prispeli v Merzougo; sledi jahanje kamel v neznano, večerja in prenočevanje v enostavnem hotelu ali berberskih šotorih – ali celo pod milim nebom na robu puščave.
Dan 5
MERZOUGA – SOTESKA TODRA
Zjutraj ne bomo poležavali, saj bomo sončni vzhod pričakali na sipinah nad našim kampom. Kaj kmalu bomo dodobra predramljeni uživali ob neverjetnih barvah, ki se bodo razlivale preko puščavskih sipin. Sledila bo jutranja seansa jahanja kamel, ki nas bodo ponesle nazaj v civilizacijo. Opcijsko se lahko v jeepih podamo na pravcato saharsko pustolovščino Nekaj kasneje bomo polni elana nadaljevali z vožnjo do kanjona Todra, kjer bomo prenočevali v hotelu pod mogočnimi stenami.
Dan 6
TODRA – SKOURA
Tega dne se bomo zjutraj podali na krajši krožni pohod nad kanjonom Todre, kjer se bomo srečali s pravimi nomadi – gorskimi Berberi. Nato bomo zapustili sotesko in se odpravili po poti tisočerih kasbahov, utrdb iz blata in lesa. Prenočili bomo v Skouri, ki je služila kot najpomebnejše križišče trgovskih poti iz vzhodne, osrednje in severna Afrike. Danes je oaza miru in oddiha in je pravi balzam po dolgih vožnjah zadnjih dni.
Dan 7
SKOURA – OURZAZATE – AIT BENHADOU – MARRAKECH
V jutranjih urah bomo zapustili Skouro in se skozi Ouarzazate, center filmske industrije odpeljali v najbolje ohranjen ksar Ait Benhadou, nekdanjo postojanko Almoravidov. V bližnji preteklosti je bila vasica prizorišče mnogih filmov (Gladiator, Indiana Jones, Nilski dragulj, Kleopatra…), danes pa je pod zaščito Unesca. Nato se bomo podali preko slikovitega prelaza Tizi N’Tichka (2.260m). Današnje potovanje v Maroko bomo zaključili v Marrakechu. Popoldne bomo izkoristili za doživljanje utripa mesta in zadnje priprave na vzpon na Toubkal. Nočitev v riadu (Marrakech).
Dan 8
PROSTO V MARRAKECHU ALI MARRAKECH – IMLIL – TOUBKAL
Prosto za raziskovanje Marrakecha. Možen tudi dvodnevni vzpn na Toubkal. Iz Marrakecha se bomo odpeljali do vasice Imlil, kjer bomo pričeli s trekingom. Prvi dan nas bo položna pot vodila do gorske koče na višini približno 3.200m (5-6 ur), kjer bomo prenočili.
Dan 9
PROSTO V MARAKECHU OZIROMA FAKULTATIVNI DNEVNI IZLET V IMLILALI IMLIL – MARRAKECH
Prosto za raziskovanje Marrakecha oz. povratek v Marrakech v kolikor se boste povzpeli tudi na Toubkal.
Navsezgodaj zjutraj se bomo podali na vrh Toubkala in po 4h urah stali 4.165m nad morjem. Čaka nas še dolga pot nazaj do Imlila in prevoz do Marrakesha. Na živahnem trgu Jemaa-el-Fna si bomo privoščili zasluženo večerjo.

Fakultativni izlet v Imlil
Dan 10
MARRAKECH – ESSAOUIRA
Marrakech – to čudovito mesto je simbol Maroka. Ulice, ki jih omejujejo opečnate barve zgradb, so preozke, da bi dovolile vdor prometa v samo mestno jedro. Winston Churchill, ki je tu preživljal počitnice, je mesto poimenoval ”Pariz Sahare.” Živež trgovanja se kaže na vsakem koraku in prav malo je potrebno, da se preizkusite v barantanju z Arabskimi trgovci: še najbolje na trgu Jemaa-eI-fna, ki je glavna trgovska atrakcija mesta. V Marrakeshu si bomo na dopoldanskem potepu ogledali mošejo Kotoubija, grobnico Saadijcev, vrtove in palačo Bahia. Zgodaj popoldne se bomo odpeljali do prečudovitega obmorskega mesta Essaouira, kajti nobeno potovanje v Maroko ne sme biti brez postanka v Essaouiri. Namestili se bomo v hotelu, nato pa se sprehodili po živahnih ulicah mesta, si ogledali obzidje in prisluhnili glasbenikom – Esaouira je namreč center glasbe. Tu se vsako leto avgusta odvija festival glasbe gnawa, ki ga obišče množica glasbenikov in ljubiteljev glasbe iz vsega sveta.
Dan 11
ESSAOUIRA
Ta dan bo samo vaš. Izbirali boste med nakupovanjem v premnogih trgovinah, kjer se najde vse od preprog, čevljev do srebrnine, plavanjem v Atlantskem oceanu, jahanjem kamel, opazovanjem ribičev itd., nekje vmes pa našli čas za ribjo pojedino. Pustolovščina v obmorskem mestu bo prava stvar za navdih pred povratkom domov. Večer bomo zaključili na terasi ali pa v eni od prijetnih restavracij.
Dan 12
ESSAOUIRA – CASABLANCA – LJUBLJANA
Jutranji odhod iz Essaouire proti Casablanci in nadaljevanje z letalom nazaj proti domu ter po cesti do Ljubljane. Naše čudovito potovanje v Maroko se bo tako končalo, za vedno pa nas bodo spremljali spomini na to čudovito deželo.

*Pridržujemo si pravico do spremembe programa Maroko za popotnike v kolikor program ni bistveno okrnjen. Prav tako se program Maroko za popotnike lahko spremeni zaradi vremenskih razmer, logistike (spremenjeni vozni redi rednih linij, namestitvenih kapacitet) in drugih razlogov. Prevoz na rednih linijah (letalski/avtobusni/ladijski) je lahko brez slovenskega spremstva.

Zemljevid: Maroko

blank

Cena: Maroko za popotnike

Datum Opomba Cena Akcijska cena
05.09.2023 - 16.09.2023
torek - sobota
1298 € 1198 €*
02.12.2023 - 13.12.2023
sobota - sreda
1298 € 1198 €*
04.02.2024 - 14.02.2024
nedelja - sreda
1298 € 1198 €*
16.03.2024 - 27.03.2024
sobota - sreda
1298 € 1198 €*
POSEBNA PONUDBA za zaključene skupine in planinska društva: program Maroko za popotnike lahko pripravimo tudi za zaključene družbe z vsaj 6 udeleženci v poljubnih terminih. Program popolnoma prilagodimo vaši skupini. Kontaktirajte nas ali oddajte povpraševanje in vam pripravimo ponudbo za skupine.
 • Redna cena potovanja:
  1298 €
 • Akcijska cena potovanja:
  od 1198 €*
  *Akcijska cena velja glede na čas prijave. Redno ceno programa Maroko za popotnike znižamo:
 • 100 € za prijave do 31. decembra za odhod v februarju in marcu
 • 100 € za prijave do 30. junija za odhod v septembru
 • 100 € za prijave do 15. septembra za odhod v decembru

 • Brez doplačil za majhne skupine.
 • Minimalno število oseb v skupini je 8, največje število oseb v skupini je 16.

CENA VKLJUČUJE

 • organizacijo in spremstvo potovanja
 • povratni letalski prevoz bližnje letališče – Casablanca*
 • letališke pristojbine in turistično takso
 • prevoz do bližnjega letališča
 • vsi notranji prevozi (taksi, avtobusi, kombi, vlak…) po programu
 • spanje v hotelih z zajtrkom
 • vsi obroki v času trekinga (v puščavi in med vzponom na Toubkal)
 • vsa plačila za lokalnega vodnika in ostale spremljevalce v puščavi Merzouga
 • svetovanje in pomoč pri pripravi na potovanje in treking
 • predstavitev potovanja s skupnim srečanjem
 • DDV
 • Prihod v Maroko je lahko tudi na letališče Marakech ali Fes, v tem primeru se program spremeni po dnevih, vendar program ostane neokrnjen.
*Povezave (letalske/ladijske/avtobusne) pri programu: Maroko za popotnike so lahko izbrane tudi drugače. V kolikor odhod ni iz Brnika je v ceno vključen tudi prevoz iz zbirnega mesta v Ljubljani.

CENA NE VKLJUČUJE

 • vstopnin v muzeje
 • kosil in večerij
 • pijače
 • napitnin za šoferje in lokalne vodnike
 • stroški osebne opreme in vsi stroški izven programa
 • zavarovanja za tujino
 • vzpon na Toubkal
 • izbira sedeža na letalu - glede na razpoložljivost - od 20 € na smer (sporočiti ob prijavi)
 • program: Maroko za popotnike ne vključuje ničesar, kar ni navedeno pod vključeno

DOPLAČILA

 • enostavno zavarovanje rizika odpovedi: 85 €
 • razširjeno zavarovanje rizika odpovedi: 155 €
 • paket fleksibilnost: 155 €
 • doplačilo za enoposteljno sobo: 240 € €
 • nadgradnja namestitve (kjer je mogoče) – hotel 4* 600 € na osebo v dvoposteljni sobi
 • vzpon na Toubkal - 250 € na osebo
 • POPUSTI

  • 100 € za prijave do 31. decembra za odhod v februarju in marcu
  • 100 € za prijave do 30. junija za odhod v septembru
  • 100 € za prijave do 15. septembra za odhod v decembru

  Pomembne informacije

  Vzpon na Toubkal
  Vzpon na Toubkal izvedemo v kolikor se za vzpon odločijo vsaj 3 udeleženci. V primeru manjšega števila udeležencev pa se vzpon lahko na željo udeležencev izvede tudi drugače. V ceni je vključeno:
 • povratni prevoz iz Marakeša
 • nočitev v gorski koči
 • 3 obroki v času vzpona (lunch-box, večerja, zajtrk)
 • vodenje lokalnega gorskega vodnika
 • V ceni ni vključeno:
 • slovensko spremstvo
 • izposoja opreme - cepin in dereze
 • nosačev
 • Osnovne informacije

  V Maroku je hrana odlična, sveža in raznovrstna. Tako, da je na izbiro vedno dovolj hrane za najrazličnejše okuse, od rib, stročnic, mesa, sadja in zelenjave. Največjo skrb predstavljajo prebavne motnje, ki znajo biti v Maroku kar stalnica, vendar se jim lahko enostavno izognemo z rednim umivanjem rok in z izogibanjem uporabe tekoče vode. V Maroku so porcije majhne in ni pričakovati, da bi se pri zajtrku oz. večerji lahko najedli za cel dan. Tako da so za dobro voljo in sit želodec potrebni več kot trije obroki dnevno. V Maroku se lahko hitro privadimo na zdrav način prehranjevanja z vsaj petimi manjšimi obroki dnevno, kar nam zdravniki pogosto svetujejo.

  Ob prijavi na program Maroko potovanje potnik poravna operativne stroške v višini 450 €. Ostali del cene programa potnik plača najkasneje 45 dni pred potovanjem. Nudimo vam tudi zavarovanje rizika odpovedi potovanja, ki ga je potrebno vplačati ob prijavi na potovanje. Zgoraj omenjeni pogoji za program Maroko potovanje veljajo za prijave do 45 dni do predvidenega odhoda. V kolikor je do odhoda manj dni, so pogoji prijave lahko drugačni.

  Slovenski državljani za vstop in bivanje v Maroku do 90 dni vizuma ne potrebujejo.

  Vzpon na Toubkal

  Vzpon na najvišjo goro Maroka (in tudi severne Afrike – 4.165m) je tehnično nezahteven in ne zahteva nikakršnega predznanja alpinizma ali drugih morebitnih znanj o uporabi alpinistične oziroma plezalne opreme. Vzpon traja dva dni. Prvi dan se iz gorske vasice Imlil (na višini 1.750m) po zložni in široki poti povzpnemo do planinske koče na višini okoli 3.200 metrov (5-6 ur zmerne hoje, cca. 1.400m višinske razlike). Vzpon na vrh je prav tako nezahteven, pot nanj je uhojena in ni nevarna, izpostavljena itd. Od koče vrh dosežemo v 4-5 urah, višinske razlike je dobrih 900m. Z vrha sestopimo po isti poti do koče in po krajši pavzi naprej v Imlil. Za vzpon priporočamo malo boljšo splošno telesno pripravo, visoke in robustne planinske čevlje ter pohodne palice. Vso opremo do koče tovorijo mule, na poti imamo tako le manjši nahrbtnik z osebnimi predmeti za na turo (hrana, pijača, topla in rezervna oblačila, fotoaparat…).
  Vzpon na Toubkal je za individualne potnike in brez slovenskega vodnika oz. spremstva (oz. po dogovoru). Za vzpon na vrh imamo zagotovljenega gorskega vodnika. Kot turistična agencija vzpon na Toubkal organiziramo vendar za izvedbo oz. vzpon ne odgovarjamo, prav tako ne odgovarjamo v primeru neosvojitve vrha.
  Za vzpon na Toubkal svetujemo še specialistično zavarovanje za gorništvo. Turistično zavarovanje, ki ga uredi turistična agencija Lifetrek, krije zgolj potovanje oz. ste zavarovani do višine 3000m. PZS izkaznica oz. s članstvom v PZS ste tudi nezgodno zavarovani v gorah do višine 6.500m. Več o zavarovanju si lahko preberete tukaj. Za zares brezskrbno odpravo pa vam priporočamo zavarovanje preko Alpenverein.
  Priprava za vzpon na Toubkal naj vsebuje 30 minut aerobne vadbe (tek, kolesarjenje, hitra hoja), tri do štirikrat tedensko. Priporočamo tudi srednje hitro hojo po klancu navzgor in navzdol. Vadba naj poteka tudi v različnih vremenskih situacijah. Priporočen pa je tudi kakšen daljši pohod, tek ali kolesarjenje ob koncu tedna. Vadbo izvajamo vsaj tri mesece pred odhodom na potovanje.

  blank
  blank
  blank

  Cena: 250 € na osebo
  Vzpon na Toubkal izvedemo v kolikor se za vzpon odločijo vsaj 3 udeleženci. V primeru manjšega števila udeležencev pa se vzpon lahko na željo udeležencev izvede tudi drugače.

  V ceni je vključeno:

  • povratni prevoz iz Marakeša
  • nočitev v gorski koči
  • 3 obroki v času vzpona (lunch-box, večerja, zajtrk)
  • vodenje lokalnega gorskega vodnika

  V ceni ni vključeno:

  • slovensko spremstvo
  • izposoja opreme - cepin in dereze
  • nosačev

  Aktivno v Maroko z Lifetrekom

  Naše raziskovanje in doživljanje Maroka je pestro in aktivno saj si bomo poleg ogleda številnih znamenitosti privoščili tudi izlet s kamelami v puščavo, plavanje v atlantskem oceanu, vzpon na najvišjo goro Atlasa Jebel Tubkal (opcijsko) in polnovrstna doživetja dežele in ljudi, ki živijo v neposrednem stiku z rdečim peskom. Skratka; bogato, pustolovsko razgibano in predvsem resnično potovanje v skrivnost dežele iz tisoč in ene noči.

  blank

  Potovanje Maroko in vzpon na Toubkal

  Vzpon na najvišjo goro Maroka (in tudi severne Afrike – 4.165m) je tehnično nezahteven in ne zahteva nikakršnega predznanja alpinizma ali drugih morebitnih znanj o uporabi alpinistične oziroma plezalne opreme. Vzpon traja dva dni. Prvi dan se iz gorske vasice Imlil (na višini 1.750m) po zložni in široki poti povzpnemo do planinske koče na višini okoli 3.200 metrov (5-6 ur zmerne hoje, cca. 1.400m višinske razlike). Vzpon na vrh je prav tako nezahteven, pot nanj je uhojena in ni nevarna, izpostavljena itd. Od koče vrh dosežemo v 4-5 urah, višinske razlike je dobrih 900m. Z vrha sestopimo po isti poti do koče in po krajši pavzi naprej v Imlil. Za vzpon priporočamo malo boljšo splošno telesno pripravo, visoke in robustne planinske čevlje ter pohodne palice. Vso opremo do koče tovorijo mule, na poti imamo tako le manjši nahrbtnik z osebnimi predmeti za na turo (hrana, pijača, topla in rezervna oblačila, fotoaparat…).
  Vzpon na Toubkal je za individualne potnike in brez slovenskega vodnika oz. spremstva (oz. po dogovoru). Za vzpon na vrh imamo zagotovljenega gorskega vodnika. Kot turistična agencija vzpon na Toubkal organiziramo vendar za izvedbo oz. vzpon ne odgovarjamo, prav tako ne odgovarjamo v primeru neosvojitve vrha.
  Za vzpon na Toubkal svetujemo še specialistično zavarovanje za gorništvo. Turistično zavarovanje, ki ga uredi turistična agencija Lifetrek, krije zgolj potovanje oz. ste zavarovani do višine 3000m. PZS izkaznica oz. s članstvom v PZS ste tudi nezgodno zavarovani v gorah do višine 6.500m. Več o zavarovanju si lahko preberete tukaj. Za zares brezskrbno odpravo pa vam priporočamo zavarovanje preko Alpenverein.
  Priprava za vzpon na Toubkal naj vsebuje 30 minut aerobne vadbe (tek, kolesarjenje, hitra hoja), tri do štirikrat tedensko. Priporočamo tudi srednje hitro hojo po klancu navzgor in navzdol. Vadba naj poteka tudi v različnih vremenskih situacijah. Priporočen pa je tudi kakšen daljši pohod, tek ali kolesarjenje ob koncu tedna. Vadbo izvajamo vsaj tri mesece pred odhodom na potovanje.

  blank
  blank

  Oddajte povpraševanje

  Povpraševanje

  Maroko potovanje

  05.09.2023 - 16.09.2023
  02.12.2023 - 13.12.2023
  04.02.2024 - 14.02.2024
  16.03.2024 - 27.03.2024

  Trajanje programa:

  12 DNI

  Cena od:

  1298 € 1198 €

  Morda vas zanima tudi:

  NOVEMBER, FEBRUAR, APRIL

  od 1298 €

  V Jordanijo se bomo odpravili na potovanje in v eno najlepših puščav sveta – Wadi Rum. Puščavska pustolovščina v arabskem svetu nas bo navdihnila z raznolikostjo, vse skupaj pa bomo okronali s starodavnim kraljestvom Petra. Na poti bomo med drugim ”okusili” čar Mrtvega in Rdečega morja. Povedano v enem stavku: doživetje najlepše puščave z nomadskim življenjem in pestro arabsko kulturo.


  Družinsko potovanje

  Jordanija za družine

  POČITNICE

  od 1298 €

  V Jordanijo se bomo odpravili na potovanje in v eno najlepših puščav sveta – Wadi Rum. Puščavska pustolovščina v arabskem svetu nas bo navdihnila z raznolikostjo, vse skupaj pa bomo okronali s starodavnim kraljestvom Petra. Na poti bomo med drugim ”okusili” čar Mrtvega in Rdečega morja. Povedano v enem stavku: doživetje najlepše puščave z nomadskim življenjem in pestro arabsko kulturo.


  NOVO LETO

  od 1448 €

  V Jordanijo se bomo odpravili na novoletno potovanje in v eno najlepših puščav sveta – Wadi Rum. Puščavska pustolovščina v arabskem svetu nas bo navdihnila z raznolikostjo, vse skupaj pa bomo okronali s starodavnim kraljestvom Petra. Na poti bomo med drugim ”okusili” čar Mrtvega in Rdečega morja. Povedano v enem stavku: doživetje najlepše puščave z nomadskim življenjem in pestro arabsko kulturo.


  FEBRUAR, DECEMBER

  od


  FEBRUAR, JUNIJ, NOVEMBER

  od 1298 €

  V Jordanijo se bomo odpravili na treking v eno najlepših puščav sveta – Wadi Rum. Puščavska pustolovščina v arabskem svetu nas bo navdihnila z raznolikostjo, vse skupaj pa bomo okronali s starodavnim kraljestvom Petra. Na poti bomo med drugim ”okusili” čar Mrtvega in Rdečega morja. Povedano v enem stavku: doživetje najlepše puščave z nomadskim življenjem in pestro arabsko kulturo.


  FEBRUAR, APRIL, DECEMBER

  od 1298 €

  12 dnevno potovanje v Maroko - Kraljeva mesta in mesta nasprotij na tradicionalno bogatem severu Afrike – Izkušnja med Berberi - Preko Atlasa in številnih oaz do puščave Erg Chebbi – S kamelami po puščavskih sipinah – Kanjon Todra in kralj Atlasa, Jebel Tubkal (4165m) – Plavanje v Atlantskem oceanu – Nešteti bazarji in trgovanje z iznajdljivimi trgovci - Pustolovsko in aktivno doživetje Maroka – Polna storitev LIFETREK.


  APRIL, JUNIJ, OKTOBER

  od 1198 €

  Treking potovanje po deželi iz Tisoč in ene noči - Maroko treking – Živahna trgovska vasica Imlil in čarobni Marakeš – 5 dnevni treking v pogorju Atlasa: prelazi Tamatert, sedla Likemet, Quouraine, Quanoums – Jezero Sidi Ifni in najvišji vrh Severne Afrike, Jebel Toubkal – Čudoviti odmaknjeni kraji in družba prijaznih Berberov – spanje v kočah in šotorih – Nepozabno doživetje.


  NOVO LETO

  od 1298 €

  Maroko potovanje za Novo leto - najdaljša noč na rdečem pesku, pod širnim obzorjem – Kraljevska mesta in mesta nasprotij – Med nomadsko ljudstvo Berberi – S kamelami po puščavskih sipinah – Kanjon Todra – Nešteti bazarji in trgovanje z iznajdljivimi trgovci – Pustolovsko in aktivno doživetje Maroka ob sproščenem in strokovnem vodstvu – Polna storitev LIFETREK.


  Brezskrbna rezervacija programa Maroko potovanje

  Lifetrekova Covid garancija

  V kolikor je potovanje odpovedano vsa vplačila vrnemo. Velja za odpovedi s strani turistične agencije (zaprte meje, obvezna karantena na lokaciji). Garancija velja v primeru, ko program odpove turistična agencija Lifetrek. V primeru potnikove odpovedi, pa se upošteva naše splošne pogoje.

  Paket fleksibilnost

  Paket fleksibilnost je opcija, ko lahko program kadarkoli odpoveste, mi pa vas po razlogu ne sprašujemo.
 • Program lahko odpoveste z razlogom ali brez do 31 dni pred odhodom, organizator potovanja pa povrne vsa vplačila za program (iz vračila je izključen znesek za opcijo fleksibilnost).
 • Program lahko odpoveste tudi v obdobju, če je do odhoda manj kot 30 dni in več kot 16 dni, v tem primeru pa vam izdamo dobroimetje v višini vplačil, ki je unovčljivo 2 leti (iz vračila je izključen znesek za opcijo fleksibilnost).
 • Program lahko odpoveste tudi če je do odhoda 15 dni ali manj, v tem primeru pa vam izdamo dobroimetje v višini polovice vplačil oz. 50% celotne vrednosti programa, ki je unovčljivo 2 leti (iz vračila je izključen znesek za opcijo fleksibilnost). Polovico vplačila pa zadrži agencija
 • Rezerviraj in odpotuj

  Maroko potovanje

  05.09.2023 - 16.09.2023
  02.12.2023 - 13.12.2023
  04.02.2024 - 14.02.2024
  16.03.2024 - 27.03.2024


  Cena od:

  1298 € 1198 €