Lifetrek >> Alpski Vrhovi >> Mont Blanc vzpon

Mont Blanc vzpon | Skupna tura za vzpon na Belo Goro

Vzpon na Mont Blanc 4810 m - Celoten paket 2021 - Enkratna gorniška tura na goro evropskih Alp - Strokovno vodenje ture gorskega vodnika in odlično vzdušje

Mont Blanc vzpon

16.06.2022 - 19.06.2022
02.07.2022 - 05.07.2022

Trajanje programa:

4 DNI

Cena od:

998 €
Mont Blanc
Mont Blanc

Mont Blanc vzpon

Omejitve, ki so jih zaradi preobremenjenosti in kaosa na gori, uvedle lokalne oblasti povzročajo nemalo preglavic vsem posameznikom, ki bi želeli osvojiti vrh Mont Blanca. Pri agenciji Lifetrek smo zato začeli pripravljati skupne ture za vzpone na evropske vrhove.

Mont Blanc - o gori in o vzponu

Mont Blanc, kljub vedno večjemu obisku in prvim poskusom omejevanja vzponov, ostaja pomembna in zaželena trofeja. Vzpon se še vedno razume kot vzpon na streho Evrope, saj je Kavkaz z Elbrusom vendarle preveč oddaljen. Tura na Mont Blanc je nepogrešljivo povezana z obiskom Chamonixa, prestolnice svetovnega alpinizma. Prvič sta se povzpela na Mont Blanc že davnega leta 1786 Jacques Balmat in Michel Paccard. Balmat je za ta dosežel od kralja Sardinije prejel plemiški naziv le Mont Blanc

Mont Blanc vzpon

Z agencijo Lifetrek na Mont Blanc

Pripravili smo izbor treh smeri, po katerih se lahko povzpnemo na vrh Mont Blanca. Vse tri so v večjem delu značilne ledeniške ture, ki zahtevajo izkušnje pri hoji s cepinom in derezami. Vsem trem je skupna tudi velika višinska razlika, kar pomeni da brez dobre kondicije ne bo šlo. In za vse tri je potrebna tudi primerna oprema, kot tudi obutev in oblačila. Poleti je v Chamonixu pogosto 30 °C, na vrhu Mont Blanca pa temperatura lahko hitro lpadena -20 °C. Poleg tega se zelo približamo 5000 m, zato je priporočljiva predhodna aklimatizacija na višino 4000 m (vzpon na Grossglockner, Monte Roso, Gran Paradiso). Po dogovoru se aklimatizacija lahko opravi v sklopu samega vzpona (dodatna dneva) ali kot samostojna pripravljalna tura.

Skupna tura na Mont Blanc

Omejitev pri vzponu na Mont Blanc sta dva udeleženca na enega gorskega vodnika. Skupna tura pomeni, da bomo dvojici dodelili enega gorskega vodnika. V kolikor se za vzpon prijavljate sami, vas bomo, v kolikor bo za to dovolj prijavljenih, v navezo združili z enim izmed samostojnih prijavljenih. Čeprav se trudimo, da je naveza čim bolj homogena, lahko pride do razhajanja v telesni pripravljenosti in izkušenosti v taki navezi. Ne glede na skupno turo oz. skupinsko dinamiko vam ob doplačilu lahko zagotovimo vodenje ena na ena. Zakupljenega termina ni mogoče prestaviti, vzpon se opravi glede na razmere do točke, ki je še varno dosegljiva.

Program: Mont Blanc vzpon

POTEK POTOVANJA: MONT BLANC VZPON – SMER GOUTER

Najbolj popularna in najlažja tura na Mont Blanc. Največja težava vzpona je organizacijske narave. Zaradi velikega obiska je koča Gouter/ Tete Rousse izjemno zasedena, zato je rezervacijo potrebno pridobiti dovolj zgodaj.


DAN 1

LJUBLJANA – CHAMONIX

Vožnja iz Ljubljane do francoskega letovišča Chamonix/Les Houches. Ogled mesta in nočitev v gitu

DAN 2

CHAMONIX – TETE ROUSSE/KOČA GOUTER

Izhodišče za turo je Les Houches, nekaj kilometrov od Chamonixa. Z gondolo in z zobato železnico se povzpnemo do postaje Nid d’Aigle na višini 2372m. Sledi lažji vzpon do koče Tete Rousse 3167 m (3 ure), nato pa tehnično najtežji in objektivno najbolj nevaren del vzpona po Velikem Ozebniku (Grand Colouir) do koče Gouter 3835m (3h), kjer prespimo. Skupno 1500 m višinskih metrov vzpona. Prvo noč se lahko spi tudi v koči Tete Rousse in se vzpon nadaljuje naslednji dan. V tem primeru je povratek in spanje naslednji dan v koči Tete Rousse in ne Chamonixu.

DAN 3

KOČA TETE ROUSSE/GOUTER – MONT BLANC – CHAMONIX

Zjutraj ob 2.00 sledi vstajanje, zajtrk ter priprava na vzpon. Do vrha nas čaka 5h vzpona mimo bivaka Vallot (4362m). Najkasneje ob devetih dopoldan bomo ob lepem vremenu na vrhu uživali v razgledih po Alpah. Sledi spust nazaj do koče Gouter (3h), ter naprej mimo Tete Rousse do zgornje postaje zobate železnice (4h). Skupno 1000 višinskih metrov vzpona in 2500 m spusta. Nočitev v gitu v Chamonixu/Les Houches.

DAN 4

CHAMONIX – LJUBLJANA

Po zajtrku se še zadnjič sprehodimo po Chamonixu in se v zgodnjih popoldanskih urah odpeljemo proti Sloveniji. Prihod v Slovenijo v večernih urah
POTEK POTOVANJA: MONT BLANC VZPON – SMER GRAND MULLETS

Originalna smer prvopristopnikov na Mont Blanc, ki ponudi čudovit ambient ledenika Bossons. Velikopotezna ledeniška tura! To je svet ledeniških razpok in serakov, ki zahteva poznavanje ledenika. Zaradi vsega navedenega in tudi dolžine, je smer manj obiskana, zato na celotni poti ni gneče. Enako velja za kočo Grand Mulets, kjer je noč v primerjavi s tisto v koči Gouter res prijetna.


DAN 1

LJUBLJANA – CHAMONIX

Vožnja iz Ljubljane do francoskega letovišča Chamonix. Ogled mesta in nočitev v penzionu

DAN 2

CHAMONIX – PLAN DE L’AIGUILLE – KOČA GRAND MULETS

Izhodišče za vzpon je Plan de l’Aiguille oziroma srednja postaja žičnice na Aiguille du Midi (2317m). Sledi prečenje ledenika Bossons do koče Grands Mulets (3051m). Skupno 750 m vzpona, ob tem tudi precej dolžinskih metrov.

DAN 3

KOČA GRAND MULETS – MONT BLANC – CHAMONIX

Nočno vstajanje, odhod ob 2:00. Vzpon se nadaljuje po ledeniku preko Petit Plateu, Les Grandes Montées in Grand Plateau mimo bivaka Vallot do vrha Mont Blanca. Sestop po smeri Gouter. Skupno 1780 m vzpona in 2500 m spusta! Pozor, kondicija!

DAN 4

CHAMONIX – LJUBLJANA

Po zajtrku se še zadnjič sprehodimo po Chamonixu in se v zgodnjih popoldanskih urah odpeljemo proti Sloveniji. Prihod v Slovenijo v večernih urah
POTEK POTOVANJA: MONT BLANC VZPON – SMER TROIS MONTS

Najbolj zahtevna smer v našem izboru, predvsem v tehničnem smislu. Kljub temu pa je smer, zaradi visoke nadmorske višine izhodiščne točke, po priljubljenosti takoj za tisto mimo koče Gouter. Grebensko ledeniška tura s čudovitimi razgledi. Žičnica na Aiguille du Midi že sama zase predstavlja izjemno doživetje, še posebej če so v steni nasproti nas plezalci.


DAN 1

LJUBLJANA – CHAMONIX

Vožnja iz Ljubljane do francoskega letovišča Chamonix. Ogled mesta in nočitev v penzionu.

DAN 2

CHAMONIX – AIGUILLE DU MIDI – KOČA COSMIQUES

Vožnja z žičnico in z zgornje postaje žičnice Aiguille du Midi (3842m) sledi 45 minutni spust do moderne in udobne koče Cosmiques (3613m), ki je značilna po izjemno lepih sončnih zahodih. Časa zanje bomo imeli dovolj. Skupno prvi dan 230 m spusta.

DAN 3

KOČA COSMIQUES- MONT BLANC DU TACUL (4248M) – MONT MAUDIT (4465M) – CHAMONIX

Vstajanje ob 2:00 in začetek dolgega grebenskega prečenja čez Tacul in Maudit (sestop s tega vrha je najtežji del smeri) do vrha Mont Blanca. Sestop po smeri Gouter. Skupno več kot 1200 m vzpona in več kot 2500 m spusta!

DAN 4

CHAMONIX – LJUBLJANA

Po zajtrku se še zadnjič sprehodimo po Chamonixu in se v zgodnjih popoldanskih urah odpeljemo proti Sloveniji. Prihod v Slovenijo v večernih urah

Doplačilo za vzpon po smeri Trois Monts znaša 400 € na navezo.

*Program Mont Blanc vzpon se lahko spremeni zaradi vremenskih razmer, logistike (spremenjeni vozni redi rednih linij) in drugih razlogov.

Cena: Mont Blanc vzpon

 • Termin :
  16.06.2022 - 19.06.2022
  02.07.2022 - 05.07.2022
 • Redna cena potovanja:
  998 €
 • Doplačilo pri skupini do vključno 3 osebe 150€, do vključno 5 oseb 100€.
 • Program vzpon na Mont Blanc se izvede pri najmanj 3 udeležencih, največje število udeležencev pa je 8. Vodnik lahko pelje največ 2 udeleženca

Cena vključuje:

 • organizacijo ture
 • stroški spremstva in vodnika z licenco za vzpon
 • vse stroške za vodnika
 • prevoz iz zbirnega mesta do Chamonixa in nazaj
 • namestitve (Chamonix/Les Houches, gorska koča) – odvisno od smeri vzpona

 • Cena ne vključuje:

 • zobate železnice (37 €)
 • gondole
 • osebne opreme
 • hrane in pijače (45.5 € pol penzion Tete Rousse, 50.2 € pol penzion koča Gouter)
 • stroškov izven programa
 • zavarovanja za tujino in zavarovanja za gorništvo (helikopter)
 • stroškov v povezavi s Covid-19 (testiranja, cepljenja)

 • Doplačila:

 • enostavno zavarovanje rizika odpovedi: 55 €
 • razširjeno zavarovanje rizika odpovedi: 105 €
 • paket fleksibilnost: 120 €
 • doplačilo za enoposteljno sobo: Samo v hotelu v Chamonixu - 200 €
 • prevoz na zbirno mesto (po ceniku prevoznika)
 • 45 € prestavitev pred odhodom v primeru slabega vremena (opcijo ponudi samo vodnik)
 • 800 € samostojna naveza z vodnikom (javi potnik 30 dni pred odhodom)
 • 400 € na navezo za smer Trois Monts
 • 50 € v kolikor nimate sklenjene članarine pri PZS


 • Popusti:
  Ob prijavi na program Mont Blanc vzpon potnik poravna operativne stroške v višini 350 €. Ostali del cene programa potnik plača najkasneje 45 dni pred potovanjem. Nudimo vam tudi zavarovanje rizika odpovedi potovanja, ki ga je potrebno vplačati ob prijavi na potovanje. Zgoraj omenjeni pogoji za program Mont Blanc vzpon veljajo za prijave do 45 dni do predvidenega odhoda. V kolikor je do odhoda manj dni, so pogoji prijave lahko drugačni.

  Za izvedbo programa se potrebuje veljavno osebno izkaznico ali potni list, ter veljavno izkaznico Planinske zveze. Obvezno je tudi zavarovanje za visokogorje, ki ga avtomatsko prejmete s članstvom v Planinski zvezi.
  Večina držav vstop pogojuje z negativnimi PCR testi ali dokazilom o cepljenju, ter izjemoma s potrdilom o prebolevnosti za virusom. Točne zahteve za vstop v državo vam bomo sporočili ne prej kot 2 tedna pred odhodom z namenom, da so podane informacije za vstop v državo najbolj točne. Prav tako dopuščamo možnost, da se pogoji spremenijo tudi kasneje, vendar vas bomo o vseh morebitnih spremembah sproti obveščali.

  Brezskrbna rezervacija programa Mont Blanc vzpon

  Lifetrekova Covid garancija

  V kolikor je potovanje odpovedano vsa vplačila vrnemo. Velja za odpovedi s strani turistične agencije (zaprte meje, obvezna karantena na lokaciji). Garancija velja v primeru, ko program odpove turistična agencija Lifetrek. V primeru potnikove odpovedi, pa se upošteva naše splošne pogoje.

  Paket fleksibilnost

  Paket fleksibilnost je opcija, ko lahko program kadarkoli odpoveste, mi pa vas po razlogu ne sprašujemo.
 • Program lahko odpoveste z razlogom ali brez do 31 dni pred odhodom, organizator potovanja pa povrne vsa vplačila za program(iz vračila je izključen znesek za opcijo fleksibilnost).
 • Program lahko odpoveste tudi v obdobju, če je do odhoda manj kot 30 dni in več kot 16 dni, v tem primeru pa vam izdamo dobroimetje v višini vplačil, ki je unovčljivo 2 leti(iz vračila je izključen znesek za opcijo fleksibilnost).
 • Program lahko odpoveste tudi če je do odhoda 15 dni ali manj, v tem primeru pa vam izdamo dobroimetje v višini polovice vplačil oz. 50% celotne vrednosti programa, ki je unovčljivo 2 leti (iz vračila je izključen znesek za opcijo fleksibilnost). Polovico vplačila pa zadrži agencija
 • Oprema za vzpon na Mont Blanc

  Obvezna tehnična oprema

  • zaščitna čelada
  • plezalni pas
  • najlonski trak 120cm
  • vponka z matico
  • lahek nahrbtnik 45 L
  • dobro uhojeni visoki gorski čevlji
  • dereze
  • cepin
  • pohodne palice
  • gamaše

  Osebna oprema

  • potovalka za shranjevanje rezervne obleke, ki ostane v dolini
  • čutara, termos steklenica
  • denar in dokumenti - izkaznica PZS
  • očala z dobro zaščito proti soncu
  • smučarska očala
  • termoperilo z dolgimi rokavi
  • srajca ali puli na zadrgo
  • nogavice (pohodne)
  • termoflis ali pulover
  • nepremočljiva vetrovka ter vetrne hlače
  • kapa in pod kapa
  • rokavice ter zaščita za veter
  • čelna svetilka

  Spanje v kočah

  • spalna rjuha, prevleka za vzglavnik
  • veljavna izkaznica Planinske zveze - oz. doplačilo pri nočitvi v gorski koči 35 € na osebo na noč

  Vzpon na Mont Blanc v poljubnih terminih

  Vzpon lahko izvedemo tudi v poljubnih terminih v kolikor se za program odločita vsaj dva (izjemoma lahko program pripravimo tudi za posameznike). V primeru individualnih odhodov se dogovorimo glede prevoza, v primeru da vam vožnja z vašim vozilom ni odveč, vam od skupnega programa odštejemo 400 € (zagotovite vozilo zase, za sopotnike in za vodnika, ter sami krijete stroške goriva. Stroški cestnin, tunelnin pa ostanejo v naši domeni).
  • 1 oseba: 2098 €
  • 2 osebi: 1148 €
  • 3 osebe: 1348 €
  • 4 osebe: 1098 €

  Mont Blanc vzpon

  Mont Blanc vzpon: od 998 €* (redna cena od: 998 €)

  16.06.2022 - 19.06.2022
  02.07.2022 - 05.07.2022

  *. Redno ceno znižamo:  Mont Blanc vzpon s turistično agencijo Lifetrek

 • smo specialisti za vzpon na Mont Blanc
 • urejena dovoljenja in registracije za vzpon na Mont Blanc
 • jasna cena brez doplačil za stroške vodnikov
 • skupna tura pomeni možnost prijave in dostopno ceno tudi, če se prijavljate samostojno
 • tudi kot individualni program po meri

 • blank
  blank

  Oddajte povpraševanje

  Povpraševanje

  Mont Blanc vzpon

  16.06.2022 - 19.06.2022
  02.07.2022 - 05.07.2022

  Trajanje programa:

  4 DNI

  Cena od:

  998 €

  Država:

  MONT BLANC

  Morda vas zanima tudi:

  Vzpon na Mont Blanc 4810m

  JUNIJ, JULIJ, AVGUST

  998 €

  Vzpon na Mont Blanc 4810 m - Celoten paket - Enkratna gorniška tura na goro evropskih Alp - Strokovno vodenje ture gorskega vodnika in odlično vzdušje


  Vzpon na Monte Roso 4634m

  MAJ, JUNIJ, JULIJ, AVGUST

  848 €

  Monte Rosa je s svojimi 4634 m drugi najvišji vrh v Alpah. Mont Blanc jo prekaša le po višini. Vzpon ali turno smučanje z največjega masiva v Evropi.


  Vzpon na Gran Paradiso 4061m

  JUNIJ, JULIJ, AVGUST

  648 €

  Trodnevna gorniška tura – Edinstven vzpon na ponosnega štiritisočaka Alp – Prvovrstna izkušnja v ledeniškem svetu Alp – Prelep razgled na Mont Blanc.


  Grossglockner 3798 m

  Alpski vzpon

  Grossglockner 3798 m

  JUNIJ, JULIJ

  478 €

  Kot zelo zaželjen cilj večine gornikov, je vrh dokaj množično obiskan, vendar to še ne pomeni, da je to nezahteven vrh. Leta 1800 se je med prvimi na vrh povzpel naš prvi alpinist v evropskem merilu, Valentin Stanič. Gre za kondicijsko zahtevno turo, tehnično najzahtevnejši del pa predstavlja vršni greben, ki nudi zelo lepo in izpostavljeno plezanje.


  Saas Fee – Via Ferrata

  AVGUST

  668 €

  Saas Fe leži na višini 1800m, obkroža ga kar 13 štiritisočakov, najvišji je Dom 4545m. Zato si je pridobil naziv Biser Alp. Pozimi je to vrhunsko smučarsko središče, poleti pa raj za gornike in alpiniste. V okolici so tudi številne soteske in reke, kar poleti omogoča soteskanje in rafting. Ena največjih znamenitosti je ferata Jagihorn s svojim visečim mostom in čudovitimi razgledi na skalne in zasnežene vrhove. Z doseženo višino 3206 m je to najvišja ferata v Zahodnih Alpah.