Grenlandija

28.07.2023 - 09.08.2023

Trajanje programa:

12 DNI

Cena od:

2998 € 2898 €
Grenlandija
Grenlandija

Grenlandija potovanje na Arktiko

granlandija, islandija

Grenlandija

28.07.2023 - 09.08.2023


Cena od:

2998 € 2898 €


AKTIVNA GRENLANDIJA

Potovanje in arktični treking

Potovanje na Grenlandijo bo nekaj posebnega. Za začetek gremo po deželi Erika Rdečega, in že tukaj nas bo potovanje po Grenlandiji prevzelo ob kontrastih med zelenimi pašniki in ledenim fjordom. Potovanje po Grenlandiji nadaljujemo okoli otoka Tuttutoq, zopet nas čakajo odlične arktične scene morda karibuji, morda še kiti in delfini ter belorepi orli. Spoznamo še največje mesto južne Grenlandije. Za konec potovanja po Grenlandiji pa še arktični izziv, treking do jezera Motzfeldt in plovba po jezeru, kjer upamo, da se nam pridruži čim več ledenih gora. Treking se po želji lahko tudi izpusti in se uživa v Sillisitu.

GRANLANDIJA IN ARKTIČNI ZRAK

Neokrnjena narava Grenlandije je v poletnih mesecih pravo nasprotje s smogom zabitih in pregretih mest. Se poleti zaradi vročine počutite utesnjene na vsakem koraku, ki ga naredite, koraki pa so težki in nemalokrat skoraj odveč? Na Grenlandiji je prav v poletnih mesecih najbolj uživaško, temperature so zmerne in so primerne tudi za krajša oblačila. Že takoj ob pristanku, nas bo "zadel" čist in svež zrak, ki bo nemudoma zapolnil naša pljuča. Nezavedno bomo globoko vdihnili in se prepustili svežemu arktičnemu zraku. Grenlandija zaradi izredno čistega zraka slovi kot pravi kraj za razstrupljanje pljuč.

Grenlandija

GRENLANDIJA IN INUITSKA KULTURA

Prebivalci otoka so izredno ponosni na svojo kulturo, predvsem na inuitsko zapuščino. Vloženega je veliko truda za ohranjanje inuitskega okolja in običajev, prav tako pa vse popotnike na vsakem koraku ozaveščajo o globalnem segrevanju in problemih, ki jih le ta prinaša s seboj. Na Grenlandiji je še vedno veliko plemen, ki se preživljajo zgolj z darovi narave. Za ohranjanje kulture nujno potrebujejo led in sneg. Z izletom na Grenlandijo ne boste doživeli samo izjemne narave s čudovitimi ledeniki in ledenimi gorami. Potovanje vam bo zagotovo odprlo oči in duha, saj boste nad vsem kar Grenlandija ponuja enostavno začudeni.

Grenlandija

Vsi odhodi za destinacijo: GRENLANDIJA - DANSKA

TREKING IN DNEVNI POHODI

Treking in dnevni izleti tehnično niso zahtevni, zahtevajo pa primerno telesno kondicijo, hodili bomo z lahkimi nahrbtniki, glavna prtljaga nas bo čakala v prenočiščih. Dnevne hoje je za cca. 5 – 8. ur na dan. Poti na Grenlandiji večinoma niso označene ali markirane, vendar jih naša ekipa dobro pozna. Na poti ne bomo premagovali večjih nadmorskih višin, tam do 600 višinskih metrov je predvidenih (Izjema je le vzpon na vrh Illerfissalik). Samoumevno se vam nekaterih dnevnih pohodov ne bo potrebno udeležiti in jih lahko jemljete kot opcijske in v tem času zase uživate in absorbirate izjemno pokrajine Grenlandije.

Program: Grenlandija

1. DAN

LJUBLJANA - REYKJAVIK/KOPENHAGEN

Potovanje na Grenlandijo bomo začeli z letom na vmesno letališče Kopenhagen ali Reykjavik. Vmesno mesto si bomo tudi ogledali v kolikor bo čas za to. Spanje v mladinskem hotelu v Kopenhagnu ali Reykjaviku.

2. DAN

REYKJAVIK/KOPENHAGEN - GRENLANDIJA (NARSARSUAQ)

Odpravimo se na letališče in poletimo na jug Grenlandije do mesta Narsarsuaq. Če bo jasno, bo let nad ledeniki, ki prekrivajo okoli 80% Grenlandije, svojevrstno doživetje. Po prihodu se bomo udobno namestili in se pred zasluženim počitkom podali na krajši sprehod na "prvi hrib" za vasjo. V dobri uri se povzpnemo na 226 metrov visoki Signal Hill in uživamo v pogledih na snežne prostranosti Grenlandije.

3. DAN

NARSARSUAQU - LEDENIK NARSARSUAQU - NARSARSUAQU

Današnji dan se podamo do ledenika Narsarsuaq. Vzpona imamo cca 300 metrov, pot pa nam bo vzela do sedem ur. Do ledenika vodi slikovita pot enostavno imenovana Flower Valleey oz. "rožna dolina". Prvi del poti po dolini je lahek in skoraj brez vzpenjanja. Vzpon do ledenika pa je bistveno bolj strm, na določenih mestih si moramo pomagati s pričvrstenimi vrvmi (za vzpon po vrveh ne potrebujemo nobenega alpinističnega znanja, vendar morajo biti naši koraki izredno previdni). Na platoju bomo malo zadihani prvič uzrli mogočni ledenik Narsarsuaq. Čaka nas še dobre pol ure hoje, v kolikor se bomo želeli ledenika dotakniti ali pa narediti kakšno super fotografijo na njegovem robu. Polni čudovitih in ledenih vtisov se bomo vrnili po isti poti.

4. DAN

NARSARSUAQU - QASSIARSUK - TASIUSAQ

Po jutranjem zajtrku se bomo odpravili do bližnjega pomola in se z ladjico zapeljali preko ožine do vasice Qassiarsuk, morda si je tukaj kot prvi Evropejec postavil dom Erik Rdeči. Podamo se na 18 kilometrsko pot (6 ur) do "sosednjega" fjorda - Sermilik, natančneje do vasice Tasiusaq. Hoja poteka po čudoviti pokrajini, kjer nas na vsakem koraku starodavne ruševine opominjajo na čase, ko so tukaj živeli vikingi. Uživamo v kontrastih med pašniki in ledenimi gorami v ozadju. Zaliv Tasiusaq je idealen za kajakaško avanturo, opcijsko se lahko za 2 uri podamo s kajaki po zalivu »ledenih gor«. Namestitev v preprostem hostlu oziroma kmetiji, kjer bomo prespali dvakrat.

5. DAN

TASUSAQ - IPIUTAAT - TASUSAQ

Čeprav se bomo danes podali na malo daljšo pot (22 km / 7 ur), kjer bo povratek po isti stezi, je današnji cilj (polotok Ipiutaat) naravna znamenitost katere nikakor ne smemo spregledati. Pot je izredno zanimiva in dovolj raznolika, da nas bo očarala na vsakem koraku. Vzeli si bomo dovolj časa in uživali ob prizorih množice ledenih gor v fjordu Sermilik, morda uzremo še kakšnega tjulnja, ki se sonči na ledeni plošči, morda kakšnega plahega polarnega zajca ali polarno lisico Posebno doživetje pa doživimo med oseko, ko se lahko sprehodimo med nasedlimi ledenimi gorami. Po želji se bomo lahko povzpeli tudi na razgledno točko nad fjordom, za dodatni podvig bomo rabili dodatno uro.

6. DAN

TASUSAQ - SILLISIT

Današnji pohod do kmetije Sillisit bo potekal po malo drugačnem terenu. Pokrajino krasijo štivilna mala jezerca, v tem delu Grenlandije smo vedno opazovali belorepe in planinske orle. Pot nam bodo krajšale ovce, katerim občasno delajo družbo tudi divji poniji. Danes bo hoje dobre 4 ure (12 km), tako da si bomo privoščili malo več nujno potrebnega počitka.

7. DAN

SILLISIT - ITILLEQ - IGALIKU

Z ladjico se ponovno podamo na krajšo pot čez zaliv in začnemo odkrivanje predela v okolici vasice Igaliku. Področje je pravi pohodniški raj in ponuja čudovite dnevne izlete. Pokrajina je izrazito kontrastna, kjer se prepletajo zeleni pašniki, puščave in gore. Pokrajina je idealna za opazovanje ledenikov, najbolj pogumni pa bodo lahko zaplavali tudi v kakšnem manjšem jezerčku. Igaliku slovi kot najlepše naselje na Islandiji, pot do vasice pa nam vzame dobro uro. Današnji dan bomo posvetili vikinški zapuščini območja.

8. DAN

IGALIKU - ILLERFISSALIK - IGALIKU

Danes je dan za presežke, saj se bomo povzpeli na 1752 metrov visok vrh Illerfissalik (hoje je za minimalno 10 ur). Gora Illerfissalik ima za področje podoben pomen, kot ga ima pri nas Triglav. Pravzaprav se boste na goro želeli povzpeti prvi hip, ko jo zagledate, ko bomo pluli preko zaliva, saj si vsak predstavlja kakšni razgledi se odpirajo na vrhu. S 1752 metri je Illerfissalik najvišja gora regije, vzpon tehnično ni zahteven, zadnji del poti pa je tudi v poletnih mesecih v snegu. Z vrha je vidna večina južne Grenlandije, Illerfissalik je cilj za katerega se je vredno fizično malo bolje pripraviti.
V kolikor bi bilo napovedano izredno slabo vreme pa se bomo podali na hrib Nuuluk (823 metrov višine). Nuuluk ponuja čudovite razglede na pokrajino.

9. DAN

IGALIKU - WATERFALL HIKE - ITILLEQ - NARSARSUAQU

Po čudovitem a napornem dnevu se bomo podali še na pot, ki slovi po slapovih, zato tudi ime trase ne preseneča - "the waterfall hike". Voda se preko številnih slapov počasi a vztrajno steka proti fjordu Tunulliarik. Sledi večerni povratek v mesto Narsarsuaq.

10. DAN

NARSARSUAQU - QINNGUA - EQALORUTSIT CAMP - NARSARSUAQU

Naša Grenlandija se počasi končuje, vendar se bomo na zadnji dan podali na eno lepših poti v regiji. Dan začnemo s krajšo vožnjo do Quinngua kjer se bomo podali na še zadnjo grenlandsko pustolovščino; hoje bo dobrih 18 kilometrov, najvišja točka dneva pa bo prelaz na 640 metrih. Ledenik Eqalorutsit spada v skupino najbolj aktivnih ledenikov na Grenlandiji, kar bomo doživeli s konstantnim grmenjem ob lomljenju ledenika. Navdušeno bomo opazovali nastanek ledenih gora. Sledi še pozni povratek v Narsarsuaq.

11. DAN

NARSARSUAQU - LJUBLJANA

Prosto v Narsarsuaqu do odhoda in popoldne polet z vmesnim postankom proti domu. V kolikor po povratek zahteval dva dneva boma v vmesnem kraju tudi prenočili.

12. DAN

PRIHOD DOMOV

Po pristanku sledi prevoz do Ljubljane, kjer zaključimo naše potovanje po Grenlandiji.

*Program Grenlandija se lahko spremeni zaradi vremenskih razmer, logistike (spremenjeni vozni redi rednih linij) in drugih razlogov. Prevozi na rednih linijah (letalski, avtobusni...) so lahko brez slovenskega spremstva.

Cena: Grenlandija

Datum Opomba Cena Akcijska cena
28.07.2023 - 09.08.2023 +/- 2 dni - prijave do 1.5.2023 2998 € 2898 €*
 • Redna cena potovanja:
  2998 €
 • Akcijska cena potovanja:
  od 2898 €*
  *Akcijska cena velja glede na čas prijave. Redno ceno programa (2998 €) znižamo:

  100 € popusta za prijave do 31. januarja

 • V primeru manjše skupine, do vključno 10 udeležencev je doplačilo 100 €
 • Minimalno število udeležencev je 6, največje število udeležencev je 14.

Cena vključuje:

 • korona garancijo vseh vplačil [več informacij]
 • povratne letalske karte v Narsarsuaq (Grenlandija) z vmesnim postankom v Reykjaviku/Kopenhagnu
 • prevoz na letališče v kolikor let ni iz ljubljanskega letališča
 • vse letališke takse in pristojbine
 • dve nastanitvi (po potrebi) v mladinskem hotelu v Reykjaviku/Kopenhagnu
 • vsa prenočišča na Grenlandiji (spimo v enostavnih prenočiščih)*
 • vse transferje z ladjico po Grenlandiji
 • organizacijo potovanja in slovensko spremstvo
 • DDV
 • *za potovanje je potrebna spalna vreča; za doplačilo in v primeru razpoložljivosti so v Igalikuju in Narsarsuaqu na voljo hotelske sobe. Nastanitev v Tasiusaqu je zelo enostavna in preprosta.


  Cena ne vključuje:

 • hrane*
 • pijače
 • stroškov osebne opreme
 • stroškov osebne narave
 • programa v Reykjaviku/Kopenhagnu, morebitne vstopnine v muzeje, prevoze..
 • ničesar kar ni navedeno pod vključeno
 • prevoza na zbirno mesto
 • prevoz na letališče v kolikor je let iz Ljubljane

 • *ocenjen strošek na osebo na Grenlandiji je 90 € (v kolikor si kuhamo sami), kosilo ali večerja na Grenlandiji v restavraciji stane informativno okoli 20 €.
 • stroškov v povezavi s Covid-19 (testiranja, cepljenja)

 • Doplačila:

 • enostavno zavarovanje rizika odpovedi: 220 €
 • razširjeno zavarovanje rizika odpovedi: 385 €
 • paket fleksibilnost: 360 €
 • doplačilo za enoposteljno sobo: 400 €
 • prevoz na zbirno mesto (po ceniku prevoznika)
 • izbira sedeža na letalu - glede na razpoložljivost - od 20 € na smer (sporočiti ob prijavi)
 • 300 € spanje v hotelih na Grenlandiji
 • izlet s kajaki 70 € na osebo


 • Popusti:

  100 € popusta za prijave do 31. januarja
  Ob prijavi na program Grenlandija potnik poravna operativne stroške v višini 1000 €. Ostali del cene programa potnik plača najkasneje 45 dni pred potovanjem. Nudimo vam tudi zavarovanje rizika odpovedi potovanja, ki ga je potrebno vplačati ob prijavi na potovanje. Zgoraj omenjeni pogoji za program Grenlandija veljajo za prijave do 90 dni do predvidenega odhoda. V kolikor je do odhoda manj dni, so pogoji prijave lahko drugačni.


  Večina držav vstop pogojuje z negativnimi PCR testi ali dokazilom o cepljenju, ter izjemoma s potrdilom o prebolevnosti za virusom. Točne zahteve za vstop v državo vam bomo sporočili ne prej kot 2 tedna pred odhodom z namenom, da so podane informacije za vstop v državo najbolj točne. Prav tako dopuščamo možnost, da se pogoji spremenijo tudi kasneje, vendar vas bomo o vseh morebitnih spremembah sproti obveščali.

  Galerija: Grenlandija

  Vsi odhodi: granlandija, islandija

  Datum Program Cena Akcijska cena
  13.06.2023 - 20.06.2023
  Islandija pomladi - pomladansko raziskovanje dežele ledu in ognja | Potovanje
  torek - torek
  1598 € 1548 €*
  24.06.2023 - 01.07.2023
  ZAGOTOVLJENO
  Islandija za pohodnike - Izbrani enodnevni pohodi na Islandiji | Treking
  sobota - sobota
  1598 € 1548 €*
  04.07.2023 - 11.07.2023
  KMALU POTRJENO
  Treking Islandija - čisto pravi islandski treking | Treking
  torek - torek
  1248 € 1248 €*
  04.07.2023 - 11.07.2023
  ZAGOTOVLJENO
  Islandija za pohodnike - Izbrani enodnevni pohodi na Islandiji | Treking
  torek - torek
  1598 € 1598 €*
  22.07.2023 - 29.07.2023
  POLNO
  Islandija za pohodnike - Izbrani enodnevni pohodi na Islandiji | Treking
  sobota - sobota
  1598 € 1598 €*
  28.07.2023 - 09.08.2023
  +/- 2 dni - prijave do 1.5.2023
  Grenlandija - arktično doživetje | Potovanje, Treking
  petek - sreda
  2998 € 2898 €*
  19.08.2023 - 26.08.2023
  Islandija za pohodnike - Izbrani enodnevni pohodi na Islandiji | Treking
  sobota - sobota
  1598 € 1598 €*
  23.09.2023 - 30.09.2023
  Polarni sij - zimsko potovanje na Islandijo | Potovanje
  sobota - sobota
  1598 € 1548 €*
  21.10.2023 - 28.10.2023
  ZAGOTOVLJENO
  Polarni sij - zimsko potovanje na Islandijo | Potovanje
  sobota - sobota
  1598 € 1548 €*
  11.11.2023 - 18.11.2023
  Islandija pozimi - zimsko raziskovanje dežele ledu in ognja | Potovanje
  sobota - sobota
  1598 € 1548 €*
  20.01.2024 - 27.01.2024
  Islandija pozimi - zimsko raziskovanje dežele ledu in ognja | Potovanje
  sobota - sobota
  1598 € 1548 €*
  17.02.2024 - 24.02.2024
  Islandija pozimi - zimsko raziskovanje dežele ledu in ognja | Potovanje
  sobota - sobota
  1598 € 1548 €*
  02.03.2024 - 09.03.2024
  Polarni sij - zimsko potovanje na Islandijo | Potovanje
  sobota - sobota
  1598 € 1548 €*
  23.03.2024 - 30.03.2024
  Turno smučanje Islandija - turno nad fjordi in pod severnem sijem | Turno smučanje
  sobota - sobota
  1798 € 1698 €*
  30.03.2024 - 06.04.2024
  Islandija pomladi - pomladansko raziskovanje dežele ledu in ognja | Potovanje
  sobota - sobota
  1598 € 1548 €*
  27.04.2024 - 04.05.2024
  Islandija pomladi - pomladansko raziskovanje dežele ledu in ognja | Potovanje
  sobota - sobota
  1598 € 1548 €*
  15.06.2024 - 22.06.2024
  PREMIERNA ODPRAVA
  Hvannadalshnjukur - po največjem ledeniku v Evropi na najvišji vrh Islandije | Odprave
  sobota - sobota
  1848 € 1798 €*
  11.07.2024 - 20.07.2024
  Islandija - Hornstrandir - Severna pustolovščina | Treking
  četrtek - sobota
  1748 € 1648 €*

  *akcijska cena je odvisna od časa prijave in morda ni več aktualna

  Grenlandija

  Datum Opomba Cena Akcijska cena
  28.07.2023 - 09.08.2023 +/- 2 dni - prijave do 1.5.2023 2998 € 2898 €*

  *Akcijska cena velja glede na čas prijave. Redno ceno (2998 €) znižamo:

  100 € popusta za prijave do 31. januarja  Grenlandija s turistično agencijo Lifetrek

 • Obiskali bomo najpomembnejša kraja, kjer so bivali Vikingi: Bratahlid (Qassiarsuk) – kraj, kjer je verjetno živel Erik Rdeči in Gardar (Igaliku) – kraj, kjer je bil cerkveni sedež Vikingov na Grenlandiji
 • Vzpon na vrh Illerfissalik
 • Čudoviti dnevni izleti in pohodi
 • Na naših potovanjih na Grenlandijo bomo lahko opazovali kite, tjulnje, delfine, polarne zajce, polarne lisice in belorepe ter planinske orle

 • Brezskrbna rezervacija programa Grenlandija

  Lifetrekova Covid garancija

  V kolikor je potovanje odpovedano vsa vplačila vrnemo. Velja za odpovedi s strani turistične agencije (zaprte meje, obvezna karantena na lokaciji). Garancija velja v primeru, ko program odpove turistična agencija Lifetrek. V primeru potnikove odpovedi, pa se upošteva naše splošne pogoje.

  Paket fleksibilnost

  Paket fleksibilnost je opcija, ko lahko program kadarkoli odpoveste, mi pa vas po razlogu ne sprašujemo.
 • Program lahko odpoveste z razlogom ali brez do 31 dni pred odhodom, organizator potovanja pa povrne vsa vplačila za program (iz vračila je izključen znesek za opcijo fleksibilnost).
 • Program lahko odpoveste tudi v obdobju, če je do odhoda manj kot 30 dni in več kot 16 dni, v tem primeru pa vam izdamo dobroimetje v višini vplačil, ki je unovčljivo 2 leti (iz vračila je izključen znesek za opcijo fleksibilnost).
 • Program lahko odpoveste tudi če je do odhoda 15 dni ali manj, v tem primeru pa vam izdamo dobroimetje v višini polovice vplačil oz. 50% celotne vrednosti programa, ki je unovčljivo 2 leti (iz vračila je izključen znesek za opcijo fleksibilnost). Polovico vplačila pa zadrži agencija • blank
  blank

  Oddajte povpraševanje

  Povpraševanje

  Grenlandija

  28.07.2023 - 09.08.2023

  Trajanje programa:

  12 DNI

  Cena od:

  2998 € 2898 €

  Država:

  granlandija, islandija

  Morda vas zanima tudi:

  JUNIJ, JULIJ, AVGUST

  od 1598 €

  Po čudovitem, divjem in napornem trekingu od Skogarja do Landmannalaugarja imamo na agenciji Lifetrek pripravljen nov program Islandija za pohodnike. V dnevnih pohodih bomo raziskovali enkratno pokrajino Islandije. Od nežnih slapov, mogočnih ledenikov, skrivnostnih kanjonov, neskončnih plaž Atlantika, mavričnih gora Landmannalaugarja do sproščujočih naravnih vrelcev.


  JUNIJ

  od 1848 €

  Premierna Lifetrek odprava na najvišji vrh Islandije - Hvannadalshnjukur. Povzpeli se bomo na 2110 metrov visoki ledenik in uživali v mogočni naravi Islandije. Vabljeni vsi, ki si želite osvojiti najvišji vrh Islandije.


  APRIL, MAJ

  od 1598 €

  Zakaj v maju? Soočite se z orkami in odkrivajte spregledane kraje Islandije
  Islandija se pozno pomladi začne prebujati. Še vedno se v fjordih "pasejo" orke, na otok pa se vrnejo tudi znameniti pufini. Obisk Islandije v pomladanskih mesecih je zagotovo prvovrstna izkušnja za vse ljubitelje narave in svojih fotoaparatov. Dnevi so že precej dolgi, tudi do 16 ur, zato imamo dovolj časa za temeljito raziskovanje manj obljudenih krajev.


  Potovanje

  Islandija pozimi

  FEBRUAR, NOVEMBER

  od 1598 €

  Zakaj pozimi? Soočite se z orkami in plešite pod avrorami.
  Islandija pozimi mogoče zveni kot neslana oziroma ledena šala, ampak je vse prej kot to. Topli zalivski tok ohranja temperature glede na lego dokaj znosne - temperatura v tem letnem času se lahko primerja s tisto v New Yorku v ZDA. Tudi sonce vzide že pred deveto uro zjutraj in ne zaide pred šesto popoldne. Kljub vedno daljšemu dnevu pa so noči še vedno dovolj dolge in temne, da se prikazujejo avrore.


  JULIJ

  od 1748 €

  Ker je naša osnovna smer razmišljanja raziskovanje stran od uhojenih poti, stran od vsakdanjosti, bomo izbrali za cilj raziskovanja kar sam rt Hornstrandir. Prepleten je s peš potmi, tam domujejo polarne lisice in neštete vrste ptic. Kjer je dostop možen samo z ladjo. Gre za najbolj severno obalo Islandije, deželo samote, mistike, črne magije, fjordov, morja, rib, ptic, ledenikov in geotermalnih izvirov.


  AVGUST

  od 2998 €

  Neokrnjena narava Grenlandije je v poletnih mesecih pravo nasprotje s smogom zabitih in pregretih mest. Se poleti zaradi vročine počutite utesnjene na vsakem koraku, ki ga naredite, koraki pa so težki in nemalokrat skoraj odveč? Na Grenlandiji je prav v poletnih mesecih najbolj uživaško, temperature so zmerne in so primerne tudi za krajša oblačila.


  MAREC, OKTOBER

  od 1598 €

  Na posebno potovanje na Islandijo se odpravljamo jeseni in spomladi, ko je noč že dovolj dolga in temna, da si lahko obetamo opazovanje polarnega sija, ki je naraven fenomen. Severni sij je vzbujal zanimanje in domišljijo že od nekdaj. Dan je namenjam spoznavanju naravnih lepot Islandije, ponoči pa gremo ob jasnem vremenu in aktivni avrori v lov za polarnim sijem. Tudi sončni vzhodi in zahodi imajo svoj čar, saj trajajo in trajajo…


  Turno smučanje

  Turno smučanje Islandija

  APRIL

  od 1798 €

  8-dnevno potovanje in do 6 dni turne smuke na Islandiji. Nov program turistične agencije Lifetrek: turno smučanje Islandija. Pripravite se na vulkane z neizgovorljivimi imeni, mogočne ledenike, vroče gejzirje, prostrana pobočja in pršič. Pripravite se na najlepšo zimsko pokrajino, ki si jo lahko zamislite. Pripravite se na zimsko Islandijo.


  JULIJ

  od 1248 €

  Treking Landmannalaugarju. Pripravite se na vulkane z neizgovorljivimi imeni, mogočne ledenike, vroče gejzirje, zelene ravnice in gorato pokrajino kot na luni. Tik pod polarnim krogom, je Islandija brez dvoma (naj)atraktivnejša dežela Evrope. Skoraj pozabljena nekje na severu, prebičana od arktičnih vetrov, topla in vlažna od objema zalivskega toka, prepolna lukenj skozi katere prihaja marsikaj, od ognjeno rdeče lave do sikajoče po žveplu zaudarjajoče pare, leži dežela večnega snega, vulkanov in gejzirjev – Islandija.


  AVGUST

  od 1698 €

  Devetdnevni treking po Lofotih. Norveška nam ponuja vznemirljive kraje, agencija Lifetrek pa obuja staro uspešnico – treking potovanje na Lofote. Če na potovanjih iščete naravne lepote, se boste težko izognili Norveški. Pravljično otočje Lofoti v malem ponuja vse lepote Norveške. Veličastna gorska kulisa, tradicionalne ribiške vasice, peščene plaže in turkizno morje, fjordi, dežela Vikingov, polnočno sonce.


  Rezerviraj in odpotuj

  Grenlandija

  28.07.2023 - 09.08.2023


  Cena od:

  2998 € 2898 €