Lifetrek >> Potovanja >> Grenlandija

Grenlandija | arktično doživetje

Grenlandija za aktivne. Super poletni program na prijetno ohlajeni Grenlandiji. Čudoviti dnevni izleti in čisto pravi 3 dnevni treking. Nov program!

Grenlandija

31.07.2021 - 11.08.2021
14.08.2021 - 25.08.2021

Trajanje programa:

12 DNI

Cena od:

2898 € 2798 €
Grenlandija
Grenlandija

AKTIVNA GRENLANDIJA

Potovanje in arktični treking

Potovanje na Grenlandijo bo nekaj posebnega. Za začetek gremo po deželi Erika Rdečega, in že tukaj nas bo potovanje po Grenlandiji prevzelo ob kontrastih med zelenimi pašniki in ledenim fjordom. Potovanje po Grenlandiji nadaljujemo okoli otoka Tuttutoq, zopet nas čakajo odlične arktične scene morda karibuji, morda še kiti in delfini ter belorepi orli. Spoznamo še največje mesto južne Grenlandije. Za konec potovanja po Grenlandiji pa še arktični izziv, treking do jezera Motzfeldt in plovba po jezeru, kjer upamo, da se nam pridruži čim več ledenih gora. Treking se po želji lahko tudi izpusti in se uživa v Sillisitu.

GRANLANDIJA IN ARKTIČNI ZRAK

Neokrnjena narava Grenlandije je v poletnih mesecih pravo nasprotje s smogom zabitih in pregretih mest. Se poleti zaradi vročine počutite utesnjene na vsakem koraku, ki ga naredite, koraki pa so težki in nemalokrat skoraj odveč? Na Grenlandiji je prav v poletnih mesecih najbolj uživaško, temperature so zmerne in so primerne tudi za krajša oblačila. Že takoj ob pristanku, nas bo "zadel" čist in svež zrak, ki bo nemudoma zapolnil naša pljuča. Nezavedno bomo globoko vdihnili in se prepustili svežemu arktičnemu zraku. Grenlandija zaradi izredno čistega zraka slovi kot pravi kraj za razstrupljanje pljuč.

Grenlandija

GRENLANDIJA IN INUITSKA KULTURA

Prebivalci otoka so izredno ponosni na svojo kulturo, predvsem na inuitsko zapuščino. Vloženega je veliko truda za ohranjanje inuitskega okolja in običajev, prav tako pa vse popotnike na vsakem koraku ozaveščajo o globalnem segrevanju in problemih, ki jih le ta prinaša s seboj. Na Grenlandiji je še vedno veliko plemen, ki se preživljajo zgolj z darovi narave. Za ohranjanje kulture nujno potrebujejo led in sneg. Z izletom na Grenlandijo ne boste doživeli samo izjemne narave s čudovitimi ledeniki in ledenimi gorami. Potovanje vam bo zagotovo odprlo oči in duha, saj boste nad vsem kar Grenlandija ponuja enostavno začudeni.

Grenlandija

TREKING IN DNEVNI POHODI

Treking in dnevni izleti tehnično niso zahtevni, zahtevajo pa primerno telesno kondicijo, hodili bomo z lahkimi nahrbtniki, glavna prtljaga bo transportirana med prenočišči. Dnevne hoje je za cca. 5 – 8. ur na dan. Poti na Grenlandiji večinoma niso označene ali markirane, vendar jih naša ekipa dobro pozna. Na poti ne bomo premagovali večjih nadmorskih višin, tam do 600 višinskih metrov je predvidenih, na željo pa lahko tudi več. Edini zahtevnejši in strmejši vzpon bomo imeli le na poti do ledenika, katerega se bomo lahko tudi dotaknili. Samoumevno se vam nekaterih dnevnih pohodov ne bo potrebno udeležiti in jih lahko jemljete kot opcijske in v tem času zase uživate in absorbirate izjemno pokrajine Grenlandije.

Program: Grenlandija

1. DAN

LJUBLJANA - REYKJAVIK/KOPENHAGEN

Potovanje na Grenlandijo bomo začeli z letom na vmesno letališče Kopenhagen ali Reykjavik. Vmesno mesto si bomo tudi ogledali v kolikor bo čas za to. Spanje v mladinskem hotelu v Kopenhagnu ali Reykjaviku.

2. DAN

REYKJAVIK/KOPENHAGEN - GRENLANDIJA

Odpravimo se na letališče in poletimo na jug Grenlandije. Če bo jasno, bo let nad ledeniki, ki prekrivajo okoli 80% Grenlandije, svojevrstno doživetje. Po krajšem sprehodu do pomola se čolnom zapeljemo do Qassiarsuka, vasi s okoli 50-imi dušami. Morda si je tukaj kot prvi Evropejec postavil dom Erik Rdeči. Če smo pri volji, se povzpnemo še na kakšen hrib v okolici.

3. DAN

TASIUSAQ in zaliv ledenih gor

Spoznamo vas Qassiarsuk. Če bosta odprta muzeja, se seznanimo z življenjem prvih Vikingov na Grenlandiji. Potem pa gremo peš do kmetije Tasiusaq in uživamo v kontrastih med sočnimi pašniki in ledenimi gorami v ozadju. Zaliv Tasiusaq je idealen za kajakaško avanturo, opcijsko se lahko za 2 uri podamo s kajaki po zalivu »ledenih gor«.

4. DAN

Nepozabna pokrajina Grenlandije ob zalivu ledenih gor

Potovanje po Grenlandiji bo polno izjemnih pohodov. V tem delu Grenlandije so vedno opazovali belorepe in planinske orle. Lahko se odpravimo do razgledne točke, kjer bomo imeli Ledeni fjord dobesedno pod nogami, morda uzremo še kakšnega tjulnja, ki se sonči na ledeni plošči, morda kakšnega plahega polarnega zajca ali polarno lisico. Hoje bo malo več, lahko tudi 25 km.

5. DAN

PLOVBA PO ERIKOVEM FJORDU, ESKIMSKE RUINE, OTOK TUTTUTOQ

Potovanje na Grenlandiji nadaljujemo do največjega mesta južne Grenlandije – Qaqortoqa. Gremo nazaj v Qassiarsuk, lahko tudi po drugi poti. V okolici Narsaqa zaplujemo v zaliv Stephensens in si ogledali eskimske rune. Potem pa še enkrat ledeni fjord Ikersuaq in plovba okoli otoka Tuttutoq, na katerem živijo tudi karibuji. Z nekaj sreče ozremo še kakšnega kita ali jato delfinov. Dan končamo v Qaqortoqu.

6. DAN

QAQORTOQ - PRESTOLNICA JUŽNE GRENLANDIJE

Dan namenimo spoznavanju največjega mesta juga Grenlandije – Qaqortoqa, ki ima več kot 3000 prebivalcev. Zjutraj se odpravimo v pristanišče, kamor prihajajo lovci s svojim bogatim ulovom. Po želji si ogledamo še muzej, kjer začutimo življenje Grenlandcev, ko so šli na lov s kajaki in harpunami. Sprehodimo se ob umetninah, ki so jih v letih 1993 – 94 vklesali skandinavski umetniki. Popoldne se odpravimo na kakšen razgleden hrib nad mestom, da ujamemo še iz druge perspektive širši pogled na mesto in okolico.

7. DAN

IGALIKU - NAJLEPŠA VAS GRENLANDIJE

Zaplujemo v Einarjev fjord in se prepustimo nebeškim panoramam Grenlandije. Če bo vreme naklonjeno, se odpravimo 15 km peš do najlepše vase Grenlandije Igaliku. V zadnjih letih se je izselila skoraj polovica prebivalstva, a to idile in spokojnosti ne moti.

8. 9. in 10. DAN

Treking za sladokusce – Motzfeldt

Potovanje na Grenlandiji zaključimo s stilom, podamo se na tridnevni trek do lepega razgleda na jezero Motzfeldt, gore in ledenike. Na leto se poda v ta del sveta okoli 50 pohodnikov, tako da bo to tudi najbolj ekskluziven del potovanja po Grenlandiji. En dan je namenjam spoznavanju ledenika Kuusuup. Treking tehnično ni zahteven, a vseeno zahteva dobro kondicijsko pripravljenost. Potovanje zaključimo s plovbo po Ledenem fjordu, kjer nas čaka nepozabno križarjenje med ledenimi skladi. Dan zaključimo v Narsarsuaqu. Za tiste, ki si želijo uživati idilo Grenlandije lahko preživijo 9. in/ali 10. dan v Sillisitu in zase absorbirajo izjemno pokrajino Grenlandije.

11. DAN

Narsarsuaqu - Ljubljana

Prosto v Narsarsuaqu do odhoda in popoldne polet z vmesnim postankom proti domu. V kolikor po povratek zahteval dva dneva boma v vmesnem kraju tudi prenočili.

12. DAN

Prihod domov

Po pristanku sledi prevoz do Ljubljane, kjer zaključimo naše potovanje po Grenlandiji.

*Program Grenlandija se lahko spremeni zaradi vremenskih razmer, logistike (spremenjeni vozni redi rednih linij) in drugih razlogov.

Cena: Grenlandija

 • Termin :
  31.07.2021 - 11.08.2021
  14.08.2021 - 25.08.2021
 • Redna cena potovanja:
  2898 €
 • Akcijska cena potovanja:
  2798 €*
 • V primeru manjše skupine, do vključno 10 udeležencev je doplačilo 100 €
 • Minimalno število udeležencev je 6, največje število udeležencev je 14.
 • Akcijska cena velja za prvih 8 prijavljenih.*

Cena vključuje:

 • Covid-19 zavarovanje za tujino*
 • povratni Letalske karte v Narsarsuaq z vmesnim postankom v Reykjaviku/Kopenhagnu
 • prevoz na letališče v kolikor let ni iz ljubljanskega letališča
 • vse letališke takse in pristojbine
 • dve nastanitvi (po potrebi) v mladinskem hotelu v Reykjaviku/Kopenhagnu
 • vsa prenočišča na Grenlandiji, skladno s programom*
 • vse transferje z ladjo po Grenlandiji in transferje prtljage
 • izlet v ledeni fjord, okoli otoka Tuttutoq
 • organizacijo potovanja in slovensko spremstvo
 • DDV

 • *potrebna je spalna vreča; za doplačilo lahko spite v Igalikuju, Qaqortoqu in Narsarsuaqu hotelu. Nastanitev v Tasiusaqu je zelo enostavna in preprosta.


  Cena ne vključuje:

 • hrane*
 • pijače
 • stroškov osebne opreme
 • stroškov osebne narave
 • programa v Reykjaviku/Kopenhagnu, morebitne vstopnine v muzeje, prevoze..
 • ničesar kar ni navedeno pod vključeno
 • prevoza na zbirno mesto
 • prevoz na letališče v kolikor je let iz Ljubljane

 • *ocenjen strošek na osebo na Grenlandiji je 90 €, kosilo ali večerja na Grenlandiji v restavraciji stane informativno okoli 20 €.
 • stroškov v povezavi s Covid-19 (testiranja, cepljenja)

 • Doplačila:

 • enostavno zavarovanje rizika odpovedi: 200 €
 • razširjeno zavarovanje rizika odpovedi: 350 €
 • paket fleksibilnost: 350 €
 • doplačilo za enoposteljno sobo: 400 €
 • prevoz na zbirno mesto (po ceniku prevoznika)
 • 300 € spanje v hotelih na Grenlandiji
 • izlet s kajaki 70 € na osebo


 • Popusti:

 • 100 € popusta za prvih 8 prijavljenih potnikov

 • Ob prijavi na program Grenlandija potnik poravna operativne stroške v višini 1000 €. Ostali del cene programa potnik plača najkasneje 45 dni pred potovanjem. Nudimo vam tudi zavarovanje rizika odpovedi potovanja, ki ga je potrebno vplačati ob prijavi na potovanje. Prijave za program Grenlandija zbiramo najkasneje do 45 dni do predvidenega odhoda. V kolikor je do odhoda manj dni, so pogoji prijave lahko drugačni.


  Večina držav vstop pogojuje z negativnimi PCR testi ali dokazilom o cepljenju, ter izjemoma s potrdilom o prebolevnosti za virusom. Točne zahteve za vstop v državo vam bomo sporočili ne prej kot 2 tedna pred odhodom z namenom, da so podane informacije za vstop v državo najbolj točne. Prav tako dopuščamo možnost, da se pogoji spremenijo tudi kasneje, vendar vas bomo o vseh morebitnih spremembah sproti obveščali.

  Brezskrbna rezervacija programa Grenlandija

  Covid-19 zavarovanje za tujino

  Pri Lifetreku bomo poskrbeli za vse finančne nevšečnosti v povezavi z virusom Covid-19, ki lahko na potovanju Grenlandija nastanejo. Turistična agencija Lifetrek bo vsakemu potniku poravnala stroške karantene v kolikor je na destinaciji (GRENLANDIJA - DANSKA) odrejena s strani lokalnih oblasti. Prav tako bomo prevzeli vse stroške za vrnitev v Slovenijo (zbirno mesto) v kolikor potnik, zaradi odrejene karantene, programa ne bo mogel zaključiti s skupino. Zavarovanje velja izključno za dogodke v tujini in ne velja za dogodke, ki bi se zgodili v Sloveniji. Turistična agencija Lifetrek vsem svojim potnikom ponuja kritje stroškov v tujini, ki bi nastali kot posledica okužbe s Covid-19 na potovanju. V kolikor bi v tujini zboleli za novim koronavirusom, vam Turistična agencija Lifetrek krije:
  • stroške zdravstvene oskrbe na povsem enak način, kot bi šlo za katerokoli drugo bolezen (pregled pri zdravniku, zdravila, hospitalizacijo)
  • stroške testa, ki ga naroči zdravnik v tujini, ne glede na rezultat. Preventivni (oz. zahtevani testi) na letališču, ob vstopu v državo ali ob povratku niso kriti, saj potnik že pred potovanjem v tujino ve, da jih bo moral opraviti. So pa potem pokriti vsi nadaljnji stroški, v kolikor bi bil test v tujini pozitiven (izključeni so vsi stroški, ki bi nastali ob pozitivnem testu v Sloveniji - odhod ali povratek),
  • stroške karantene/samoizolacije v tujini (za potnika, ki je pozitiven na test ter za njegove družinske člane, če jim je bila odrejena samoizolacija). Kriti so stroški nastanitve do največ 150 € na noč za 2 osebi, do dneva, ki je bil določen na karantenski odločbi ali do dneva, ko zavarovanec prejme nagitiven test – kar od tega se zgodi prej,
  • stroške prestavitve Letalske karte in prevoza v domovino (v primeru, ko se vaše zdravljenje ali samoizolacija konča po datumu, ki je bil prvotno predviden za zaključek programa, bomo krili tudi stroške spremembe letalske vozovnice.
  • Lifetrekova Covid garancija

   V kolikor je potovanje odpovedano vsa vplačila vrnemo. Velja za odpovedi s strani turistične agencije (zaprte meje, obvezna karantena na lokaciji). Garancija velja v primeru, ko program odpove turistična agencija Lifetrek. V primeru potnikove odpovedi, pa se upošteva naše splošne pogoje.

   Paket fleksibilnost

   Paket fleksibilnost je opcija, ko lahko program kadarkoli odpoveste, mi pa vas po razlogu ne sprašujemo.
  • Program lahko odpoveste z razlogom ali brez do 31 dni pred odhodom, organizator potovanja pa povrne vsa vplačila za program
  • Program lahko odpoveste tudi če je do odhoda manj kot 30 dni, v tem primeru pa vam izdamo dobroimetje, ki je unovčljivo 2 leti

  Grenlandija

  Grenlandija: od 2798 €* (redna cena od: 2898 €)

  31.07.2021 - 11.08.2021
  14.08.2021 - 25.08.2021

  *Akcijska cena velja za prvih 8 prijavljenih.  Grenlandija s turistično agencijo Lifetrek

 • Izlet z ladjo v »ledeni fjord«
 • Obiskali bomo najpomembnejša kraja, kjer so bivali Vikingi: Bratahlid – kraj, kjer je verjetno živel Erik Rdeči in Gardar – kraj, kjer je bil cerkveni sedež Vikingov na Grenlandiji
 • Nepozabna plovba okoli otoka Tuttutoq
 • trek do jezera Motzfeldt
 • Na naših potovanjih na Grenlandijo bomo lahko opazovali kite, tjulnje, delfine, polarne zajce, polarne lisice in belorepe ter planinske orle

 • blank
  blank

  Oddajte povpraševanje

  Povpraševanje

  Grenlandija

  31.07.2021 - 11.08.2021
  14.08.2021 - 25.08.2021

  Trajanje programa:

  12 DNI

  Cena od:

  2898 € 2798 €

  Država:

  GRENLANDIJA - DANSKA

  Morda vas zanima tudi:

  Treking Lofoti (Norveška)

  AVGUST

  1648 €

  Devetdnevni treking po Lofotih. Norveška nam ponuja vznemirljive kraje, agencija Lifetrek pa obuja staro uspešnico – treking potovanje na Lofote. Če na potovanjih iščete naravne lepote, se boste težko izognili Norveški. Pravljično otočje Lofoti v malem ponuja vse lepote Norveške. Veličastna gorska kulisa, tradicionalne ribiške vasice, peščene plaže in turkizno morje, fjordi, dežela Vikingov, polnočno sonce.


  Treking Islandija

  JULIJ

  1148 €

  Treking Landmannalaugarju. Pripravite se na vulkane z neizgovorljivimi imeni, mogočne ledenike, vroče gejzirje, zelene ravnice in gorato pokrajino kot na luni. Tik pod polarnim krogom, je Islandija brez dvoma (naj)atraktivnejša dežela Evrope. Skoraj pozabljena nekje na severu, prebičana od arktičnih vetrov, topla in vlažna od objema zalivskega toka, prepolna lukenj skozi katere prihaja marsikaj, od ognjeno rdeče lave do sikajoče po žveplu zaudarjajoče pare, leži dežela večnega snega, vulkanov in gejzirjev – Islandija.


  Polarni sij | Potovanje Islandija

  MAREC, OKTOBER

  1498 €

  Na posebno potovanje na Islandijo se odpravljamo spret oktobra, ko je noč že dovolj dolga in temna, da si lahko obetamo opazovanje polarnega sija, ki je naraven fenomen. Severni sij je vzbujal zanimanje in domišljijo že od nekdaj. Dan je namenjam spoznavanju naravnih lepot Islandije, ponoči pa gremo ob jasnem vremenu in aktivni avrori v lov za polarnim sijem. Tudi sončni vzhodi in zahodi imajo svoj čar, saj trajajo in trajajo…


  Grenlandija potovanje na Arktiko

  AVGUST

  2798 €

  Neokrnjena narava Grenlandije je v poletnih mesecih pravo nasprotje s smogom zabitih in pregretih mest. Se poleti zaradi vročine počutite utesnjene na vsakem koraku, ki ga naredite, koraki pa so težki in nemalokrat skoraj odveč? Na Grenlandiji je prav v poletnih mesecih najbolj uživaško, temperature so zmerne in so primerne tudi za krajša oblačila.


  Islandija za pohodnike

  JULIJ, AVGUST

  1398 €

  Po čudovitem, divjem in napornem trekingu od Skogarja do Landmannalaugarja imamo na agenciji Lifetrek pripravljen nov program Islandija za pohodnike. V dnevnih pohodih bomo raziskovali enkratno pokrajino Islandije. Od nežnih slapov, mogočnih ledenikov, skrivnostnih kanjonov, neskončnih plaž Atlantika, mavričnih gora Landmannalaugarja do sproščujočih naravnih vrelcev.


  Vnos podatkov Pogodba