Islandija pozimi

11.11.2023 - 18.11.2023
20.01.2024 - 27.01.2024
17.02.2024 - 24.02.2024

Trajanje programa:

8 DNI

Cena od:

1598 € 1548 €
islandija pozimi
islandija pozimi

Islandija pozimi

islandija

Islandija pozimi

11.11.2023 - 18.11.2023

20.01.2024 - 27.01.2024

17.02.2024 - 24.02.2024


Cena od:

1598 € 1548 €


Islandija v zimskih času (tudi v času zimskih počitnic)

V iskanju polarnega sija, ork in islandskih divjih konj

Islandija pozimi mogoče zveni kot neslana oziroma ledena šala, ampak je vse prej kot to. Topli zalivski tok ohranja temperature glede na lego dokaj znosne - temperatura v tem letnem času se lahko primerja s tisto v New Yorku v ZDA. Tudi sonce vzide že pred deveto uro zjutraj in ne zaide pred šesto popoldne. Kljub vedno daljšemu dnevu pa so noči še vedno dovolj dolge in temne, da se prikazujejo avrore.

Islandska dolga noč

Le redko kje so sile narave tako opazne kot na Islandiji, kjer lahko občudujemo prvinsko moč narave v njeni neokrnjeni obliki. Noč ima svojo moč, a le kakšno moč ima šele polarna noč! Zima na Islandiji ima poseben čar, zato ni čudno, da so prav na Islandiji v dolgih zimskih večerih nekoč nastajale sage, na pol izmišljene in na pol resnične pripovedke o prvih naseljencih otoka, njihovih junaških dejanjih in bojih s surovo naravo ter seveda o ljubezni.

blank

Islandija v malem - polotok Snaefellsnes

Polotok Snaefellsnes, velikokrat in brez pretiravanja zaradi številnih slapov, vulkanov, kraterjev, sotesk, jam ledenikov in ribiških vasic, imenovan Islandija v malem je idealno izhodišče za opazovanje severnega sija. Svetlobnega onesnaženja je izredno malo, raznovrstna pokrajina pa ponuja neskončno možnih kulis za fotografiranje. Naredite ikonično fotografijo gore Kirkjufell z njenim odsevom v vodi, edinstveno cerkvico Budakirkja ali pa v kader ujemite mogočni vulkan in ledenik Snaefellsjokull. V zimskim mesecih pa polotok obiščejo tudi posebni obiskovalci - kiti orke. Nasvet: s seboj vzemite širokokotni objektiv (55 milimetrov ali manj), tripod (za zajem šibke svetlobe avrore) in kopalke za kopanje v naravnih vrelcih.

blank

Naši preostali programi na Islandiji

Vsi programi turistične agencije Lifetrek na Islandiji. + Islandija

S turistično agencijo Lifetrek se lahko na Islandijo odpravite skoraj v vsakem trenutku. Ali gremo na potovanje, treking ali pa kar na turno smučanje. V sklopu naših obiskov na Islandiji se podamo tudi na lov za polarnim sijem.

blank

Vsi odhodi za destinacijo: ISLANDIJA

Z Lifetrekom na Islandijo tudi pozimi

Potovanje za ljubitelje narave, kjer spoznamo veličastne slapove, slikovite gore, mogočne ledenike, tople vrelce…Potovanje je aktivno, kar pomeni, da si potovanje popestrimo s krajšimi pohodi. Dan bo dolg okoli deset ur, dodati pa je potrebno še vsaj uro jutranje in večerne zarje, ko je svetloba enostavno povedano čarobna. Vstali bomo večkrat malo bolj zgodaj, da ujamemo kakšen lep sončni vzhod, pa tudi sončni zahodi so lahko fantastični. Ponoči se bomo podali v jasnem vremenu v lov za plesom svetlobe polarnega sija.

blank

Program: Islandija pozimi

1. Dan
POTOVANJE NA ISLANDIJO
Iz Ljubljane imamo transfer na Dunaj* ali eno izmed ostalih bližnjih letališč, od koder poletimo na Islandijo. Po pristanku prevzamemo avtomobile in se zapeljemo do naših prenočišč v družinskem hotelu/penzionu v centru Reykjavika. Sledi kratek orientacijski ogled mesta in morda že ozremo prvi polarni sij.
2. Dan
ZLATI TRIKOTNIK: THINGVELLIR, GEJZIR, SLAP GULLFOSS
Za začetek odkrivanja "Zlatega trikotnika" se odpravimo v Thingvellir, kjer je nekoč zasedal islandski parlament. Občudujemo mogočne tektonske prelome in se sprehodimo med evropsko in ameriško tektonsko ploščo. Ker smo kar cel dan namenili znamenitostim Zlatega trikotnika bomo na poti do gejzirja Strokkur obiskali kakšen skriti kotiček. Eden izmed vrhuncev Islandije je zagotovo gejzir Gezir, vendar ta trenutno ni aktiven, tako da se bomo morali zadovoljiti z mogočnim prizorom gejzirja Strokkur. Za konec potovanja prvega dne po Islandiji gremo še do enega izmed najlepših slapov Islandije Gullfoss. V poznih popoldanskih urah se zapeljemo do našega prenočišča v mestecu Selfoss.
blank
blank
blank
3. Dan
SLAPOVI, LEDENIK, ČRNA OBALA
Potovanje po Islandiji nadaljujemo proti vzhodu. Spoznamo nekaj atraktivnih slapov, kot sta Seljalandsfoss in Skogafoss. Če nam bo vreme dopuščalo se bomo podali na krajšo, s slapovi bogato, pot Fimmvorduhals, ki je del znamenitega dvodnevnega treka med Skogarjem in Thorsmorkom. Po želji se odpravimo še do znamenitega letala DC-9, ki je zasilno pristal na črni obali. Za konec dneva obiščemo še ledenik Sólheimajökull in se sprehodimo ob ledeniškem jezeru. Dan zaključimo v okolici Vika.
blank
blank
blank
4. Dan
JUŽNA OBALA ISLANDIJE, NARAVNI VRELCI, BORGARNES
Odpravimo se proti polotoku Snaefellsnes, zato nas pot vodi nazaj mimo Reykjavika proti severu. Sončni vzhod bomo počakali na eni izmed črnih plaž v okolici Vika. Ogledamo si čudovite bazaltne sklade, ki se dvigujejo iz Atlantika in v nas prebudijo navdušenega fotografa. V slovo pomahamo slapovom, ki smo jih občudovali prejšnji dan in prispemo do doline Reykjadalur, pot do vrelcev nam bo vzela dobro uro, na poti pa bomo priča geotermalnim pojavom. Na vhodu v dolino si spakiramo kopalke, brisače in čelno svetilko, saj bomo sončni zahod pričakali v vrelcih na vrhu doline. Po končanem kopanju sledi še spust po dolini do naših avtomobilov in vožnja do mesta Borgarnes in če bodo bogovi avrore na naši strani, gremo v lov za polarnim sijem.
blank
blank
blank
5. Dan
SNAEFELLSNES
Polotok Snaefellsnes je Islandija v malem. Za začetek se odpravimo do kolonije tjulnjev. Pot nadaljujemo proti pristaniškemu mestecu Arnarstapi kjer se bomo podali na sprehod po poteh ob atlantski obali. Obala tukaj je res čudovita, področje pa je bila kulisa ene bolj znanih sag - saga Bardar. Privoščimo si nekaj daljši počitek v mestecu in si ogledamo še bližnjo sotesko. Povzpnemo se lahko še na kakšen krater in uživamo v čudovitih barvah in kontrastih tega polotoka. Ko se bo dan prevesil v pozno popoldne pa našim vozilom privoščimo še nekaj neasfaltirane ceste in se zapeljemo do svetilnika na skrajnemu zahodu polotoka s čudovitim in nepozabnim razgledom na vulkan Snæfellsjökull. Dan zaključimo v mestu Grundarfjörður s prenočiščem z razgledom direktno na največkrat slikano goro na Islandiji - Kirkjufell. Področje je idealno za čakanje na polarni sij.
blank
blank
blank
6. Dan
SNAEFELLSNES
Če nam bodo prejšnji večer avrore slikale nepozabne prizore, se bo prilegel malo daljši spanec. Po zares aktivnih dneh na Islandiji si bomo v slikoviti kulisi Grundarfjörðurja malo odpočili, ali pa peš raziskovali okolico. Fakultativno bomo organizirali tudi izlet z ladjico. Februarja v bližnje fjorde že zaplavajo orke in doživeti orke v divjini je res nekaj kar vsakega pusti brez besed. Pred povratkov v Reykjavik še enkrat prespimo v mestu Grundarfjörður. Na polotoku Snaefellsnes nas bodo navdušila jutranje in večerne zarje, ko je svetloba enostavno povedano čarobna.
blank
blank
blank
7. Dan
MORSKI PES, REYKJAVIK
Potovanje po Islandiji se bo nagnilo proti koncu, zapustimo Grundarfjörður in se odpravimo na pokušino morskega psa pripravljenega na tradicionalni način. Pred povratkom se sprehodimo po poti med poljem lave Berserkershraun. Da pot ne bo minila prehitro bomo spet malo zavili na stranske poti in še zadnjič naše avtomobile zapeljali po prašnih makadamskih poteh. V zgodnjih popoldanskih urah se vrnemo v Reykjavik in imamo dovolj časa, da si ogledamo znamenitosti tega mesta. Dovolj časa bo tudi za nakupe na glavni ulici Laugavegur. Zvečer pa nazdravimo preteklim dogodivščinam.
8. Dan
REYKJANES, PLAVA LAGUNA, VULKAN FAGRADALSFJALL
Urnik zadnjega dne nam bo bolj kot ne krojil vozni red našega letalskega prevoznika, zato bomo oglede prilagodili času, ki nam bo na voljo. Dan je namenjen raziskovanju polotoka Reykjanes, kamor so bile od marca pa do avgusta 2021 uprte mnoge oči zaradi izbruha vulkana Fagradalsfjall. Glede na čas in na vreme si bomo ogledali nov tok lave, ki ga je omenjeni izbruh povzročil. Pred poletom domov pa se bomo regenerirali v termah Plava Laguna (zaradi zasedenosti je priporočljiva rezervacija nekaj tednov vnaprej) ali pa obiščemo katero izmed preostalih term. Islandiji pomahamo v slovo in poletimo proti Dunaju*. Po pristanku sledi takojšnji prevoz v Ljubljano.

*Pridržujemo si pravico do spremembe programa Islandija pozimi v kolikor program ni bistveno okrnjen. Prav tako se program Islandija pozimi lahko spremeni zaradi vremenskih razmer, logistike (spremenjeni vozni redi rednih linij, namestitvenih kapacitet) in drugih razlogov. Prevoz na rednih linijah (letalski/avtobusni/ladijski) je lahko brez slovenskega spremstva.

Cena: Islandija pozimi

Datum Opomba Cena Akcijska cena
11.11.2023 - 18.11.2023
sobota - sobota
1598 € 1548 €*
20.01.2024 - 27.01.2024
sobota - sobota
1598 € 1548 €*
17.02.2024 - 24.02.2024
sobota - sobota
1598 € 1548 €*
POSEBNA PONUDBA za zaključene skupine in planinska društva: program Islandija pozimi lahko pripravimo tudi za zaključene družbe z vsaj 6 udeleženci v poljubnih terminih. Program popolnoma prilagodimo vaši skupini. Kontaktirajte nas ali oddajte povpraševanje in vam pripravimo ponudbo za skupine.
 • Redna cena potovanja:
  1598 €
 • Akcijska cena potovanja:
  od 1548 €*
  *Akcijska cena velja glede na količino prtljage. Redno ceno programa Islandija pozimi znižamo:
 • 50 € v kolikor bi potovali samo z ročno prtljago - dodatni kos ročne prtljage (velja omejitev za ročno prtljago)

 • Doplačilo glede na število udeležencev :
 • 4 ali 5 udeležencev : 200 €
 • 6 ali 7 udeležencev: 150 €
 • 8 ali 9 udeležencev: 100 €
 • Minimalno število udeležencev je 4, največje število udeležencev pa je 19

CENA VKLJUČUJE

 • prevoz na letališče in nazaj
 • povratne letalske karte na Islandijo z vsemi letališkimi taksami
 • 10 kg oddane prtljage in en kos manjše ročne prtljage
 • nastanitve v dvoposteljnih sobah v penzionih na Islandiji (možna je souporaba kopalnice)
 • najem vozil na Islandiji (najem, zavarovanje) *
 • organizacijo in slovensko spremstvo na poti
 • DDV
*Povezave (letalske/ladijske/avtobusne) pri programu: Islandija pozimi so lahko izbrane tudi drugače. V kolikor odhod ni iz Brnika je v ceno vključen tudi prevoz iz zbirnega mesta v Ljubljani.

* v kolikor je za izvedbo programa potrebnih več vozil, presotala vozila vozijo udeleženci sami. V kolikor na potovanju ne želite voziti nam to sporočite ob prijavi.
**spanje je večino dni v preprostih kočah, hostlih ali penzionih, v dvoposteljnih sobah (možna je tudi večposteljna soba v koliokr se vas prijavi več skupaj). Prenočišča so lahko s souporabe kopalnice in WC-ja.

CENA NE VKLJUČUJE

 • stroškov osebne narave
 • stroškov osebne opreme
 • stroškov goriva in parkirnin
 • hrane in pijače
 • vstopnin
 • ničesar kar ni navedeno pod vključeno
 • zavarovanja z asistenco za tujino
 • prevoza na zbirno mesto
 • izbira sedeža na letalu - glede na razpoložljivost - od 20 € na smer (sporočiti ob prijavi)
 • program: Islandija pozimi ne vključuje ničesar, kar ni navedeno pod vključeno

DOPLAČILA

 • enostavno zavarovanje rizika odpovedi: 100 €
 • razširjeno zavarovanje rizika odpovedi: 180 €
 • paket fleksibilnost: 190 €
 • doplačilo za enoposteljno sobo: 600 € (glede na razpoložljivost) €
 • vstopnina v Blue Lagoon oz. Sky Lagoon 60 € - 80 €
 • izlet z ladjico cca. 80 €
 • rezervacija dvoposteljne sobe s privatno kopalnico (kjer je to mogoče) cca 600 € za dve osebi
 • doplačilo za nevoznika 150 € - število mest je omejenih
 • Obvezna doplačila v primeru manjše skupine:
 • 4 ali 5 udeležencev : 200 €
 • 6 ali 7 udeležencev: 150 €
 • 8 ali 9 udeležencev: 100 €
 • POPUSTI

  • 50 € v kolikor bi potovali samo z ročno prtljago - dodatni kos ročne prtljage (velja omejitev za ročno prtljago)

  Pomembne informacije

 • ker želimo biti na poti zelo prilagodljivi, bomo najeli kombije oz. druga primerna vozila. Agencija Lifetrek uredi najem avtomobilov, zavarovanje in krije stroške goriva, parkirnin, cestnin. S prijavo na program se sopotnik strinja, da bo prevzel obveznost vožnje avtomobila proporcionalno glede na število sopotnikov v njem. Če sopotnik ne želi voziti mora ob prijavi poravnati doplačilo za nevoznika. Število mest za nevoznike je omejeno.
 • za hrano bomo poskrbeli skupinsko ali posamezno.
 • spanje je v enostavnih hotelih oziroma penzionih - spimo v dvoposteljnih sobah. Možna je tudi souporaba kopalnice.
 • pričakujemo lahko temperature okoli ledišča.
 • ker ne potujemo v glavni sezoni se lahko zgodi, da so posamezni muzeji oz. aktivnosti zaprti.
 • polarnega sija vam ne moremo zagotoviti, ker gre za naravni pojav.
 • program je okviren in odvisen od prevoznosti cest. V primeru neprevoznosti cest se bo program spremenil na mestu samem.
 • pridružujemo si pravico do spremenjenega reda ogledov, krajev prenočišč in odhodnega letališča.

 • Ob prijavi na program Islandija pozimi potnik poravna operativne stroške v višini 500 €. Ostali del cene programa potnik plača najkasneje 45 dni pred potovanjem. Nudimo vam tudi zavarovanje rizika odpovedi potovanja, ki ga je potrebno vplačati ob prijavi na potovanje. Zgoraj omenjeni pogoji za program Islandija pozimi veljajo za prijave do 45 dni do predvidenega odhoda. V kolikor je do odhoda manj dni, so pogoji prijave lahko drugačni.

  Za vstop na Islandijo je dovolj osebna izkaznica, prav tako je na Islandiji brezplačno mobilno gostovanje (enako kot npr. na Hrvaškem), sprejemajo tudi Evropsko kartico zdravstvenega zavarovanja.
  Islandija je 26. 2. 2022 odpravila vse omejitve pri vstopu na Islandijo. Vstop je tako brez testa, brez potrdil o prebolevnosti in brez potrdil o cepljenju!.

  Vsi odhodi: islandija

  Datum Program Cena Akcijska cena
  13.06.2023 - 20.06.2023
  Islandija pomladi - pomladansko raziskovanje dežele ledu in ognja | Potovanje
  torek - torek
  1598 € 1548 €*
  24.06.2023 - 01.07.2023
  ZAGOTOVLJENO
  Islandija za pohodnike - Izbrani enodnevni pohodi na Islandiji | Treking
  sobota - sobota
  1598 € 1548 €*
  04.07.2023 - 11.07.2023
  KMALU POTRJENO
  Treking Islandija - čisto pravi islandski treking | Treking
  torek - torek
  1248 € 1248 €*
  04.07.2023 - 11.07.2023
  ZAGOTOVLJENO
  Islandija za pohodnike - Izbrani enodnevni pohodi na Islandiji | Treking
  torek - torek
  1598 € 1598 €*
  22.07.2023 - 29.07.2023
  POLNO
  Islandija za pohodnike - Izbrani enodnevni pohodi na Islandiji | Treking
  sobota - sobota
  1598 € 1598 €*
  28.07.2023 - 09.08.2023
  +/- 2 dni - prijave do 1.5.2023
  Grenlandija - arktično doživetje | Potovanje, Treking
  petek - sreda
  2998 € 2898 €*
  19.08.2023 - 26.08.2023
  Islandija za pohodnike - Izbrani enodnevni pohodi na Islandiji | Treking
  sobota - sobota
  1598 € 1598 €*
  23.09.2023 - 30.09.2023
  Polarni sij - zimsko potovanje na Islandijo | Potovanje
  sobota - sobota
  1598 € 1548 €*
  21.10.2023 - 28.10.2023
  ZAGOTOVLJENO
  Polarni sij - zimsko potovanje na Islandijo | Potovanje
  sobota - sobota
  1598 € 1548 €*
  11.11.2023 - 18.11.2023
  Islandija pozimi - zimsko raziskovanje dežele ledu in ognja | Potovanje
  sobota - sobota
  1598 € 1548 €*
  20.01.2024 - 27.01.2024
  Islandija pozimi - zimsko raziskovanje dežele ledu in ognja | Potovanje
  sobota - sobota
  1598 € 1548 €*
  17.02.2024 - 24.02.2024
  Islandija pozimi - zimsko raziskovanje dežele ledu in ognja | Potovanje
  sobota - sobota
  1598 € 1548 €*
  02.03.2024 - 09.03.2024
  Polarni sij - zimsko potovanje na Islandijo | Potovanje
  sobota - sobota
  1598 € 1548 €*
  23.03.2024 - 30.03.2024
  Turno smučanje Islandija - turno nad fjordi in pod severnem sijem | Turno smučanje
  sobota - sobota
  1798 € 1698 €*
  30.03.2024 - 06.04.2024
  Islandija pomladi - pomladansko raziskovanje dežele ledu in ognja | Potovanje
  sobota - sobota
  1598 € 1548 €*
  27.04.2024 - 04.05.2024
  Islandija pomladi - pomladansko raziskovanje dežele ledu in ognja | Potovanje
  sobota - sobota
  1598 € 1548 €*
  15.06.2024 - 22.06.2024
  PREMIERNA ODPRAVA
  Hvannadalshnjukur - po največjem ledeniku v Evropi na najvišji vrh Islandije | Odprave
  sobota - sobota
  1848 € 1798 €*
  11.07.2024 - 20.07.2024
  Islandija - Hornstrandir - Severna pustolovščina | Treking
  četrtek - sobota
  1748 € 1648 €*

  *akcijska cena je odvisna od časa prijave in morda ni več aktualna

  blank
  blank

  Oddajte povpraševanje

  Povpraševanje

  Islandija pozimi

  11.11.2023 - 18.11.2023
  20.01.2024 - 27.01.2024
  17.02.2024 - 24.02.2024

  Trajanje programa:

  8 DNI

  Cena od:

  1598 € 1548 €

  Morda vas zanima tudi:

  JUNIJ, JULIJ, AVGUST

  od 1598 €

  Po čudovitem, divjem in napornem trekingu od Skogarja do Landmannalaugarja imamo na agenciji Lifetrek pripravljen nov program Islandija za pohodnike. V dnevnih pohodih bomo raziskovali enkratno pokrajino Islandije. Od nežnih slapov, mogočnih ledenikov, skrivnostnih kanjonov, neskončnih plaž Atlantika, mavričnih gora Landmannalaugarja do sproščujočih naravnih vrelcev.


  JUNIJ

  od 1848 €

  Premierna Lifetrek odprava na najvišji vrh Islandije - Hvannadalshnjukur. Povzpeli se bomo na 2110 metrov visoki ledenik in uživali v mogočni naravi Islandije. Vabljeni vsi, ki si želite osvojiti najvišji vrh Islandije.


  APRIL, MAJ

  od 1598 €

  Zakaj v maju? Soočite se z orkami in odkrivajte spregledane kraje Islandije
  Islandija se pozno pomladi začne prebujati. Še vedno se v fjordih "pasejo" orke, na otok pa se vrnejo tudi znameniti pufini. Obisk Islandije v pomladanskih mesecih je zagotovo prvovrstna izkušnja za vse ljubitelje narave in svojih fotoaparatov. Dnevi so že precej dolgi, tudi do 16 ur, zato imamo dovolj časa za temeljito raziskovanje manj obljudenih krajev.


  Potovanje

  Islandija pozimi

  FEBRUAR, NOVEMBER

  od 1598 €

  Zakaj pozimi? Soočite se z orkami in plešite pod avrorami.
  Islandija pozimi mogoče zveni kot neslana oziroma ledena šala, ampak je vse prej kot to. Topli zalivski tok ohranja temperature glede na lego dokaj znosne - temperatura v tem letnem času se lahko primerja s tisto v New Yorku v ZDA. Tudi sonce vzide že pred deveto uro zjutraj in ne zaide pred šesto popoldne. Kljub vedno daljšemu dnevu pa so noči še vedno dovolj dolge in temne, da se prikazujejo avrore.


  JULIJ

  od 1748 €

  Ker je naša osnovna smer razmišljanja raziskovanje stran od uhojenih poti, stran od vsakdanjosti, bomo izbrali za cilj raziskovanja kar sam rt Hornstrandir. Prepleten je s peš potmi, tam domujejo polarne lisice in neštete vrste ptic. Kjer je dostop možen samo z ladjo. Gre za najbolj severno obalo Islandije, deželo samote, mistike, črne magije, fjordov, morja, rib, ptic, ledenikov in geotermalnih izvirov.


  AVGUST

  od 2998 €

  Neokrnjena narava Grenlandije je v poletnih mesecih pravo nasprotje s smogom zabitih in pregretih mest. Se poleti zaradi vročine počutite utesnjene na vsakem koraku, ki ga naredite, koraki pa so težki in nemalokrat skoraj odveč? Na Grenlandiji je prav v poletnih mesecih najbolj uživaško, temperature so zmerne in so primerne tudi za krajša oblačila.


  MAREC, OKTOBER

  od 1598 €

  Na posebno potovanje na Islandijo se odpravljamo jeseni in spomladi, ko je noč že dovolj dolga in temna, da si lahko obetamo opazovanje polarnega sija, ki je naraven fenomen. Severni sij je vzbujal zanimanje in domišljijo že od nekdaj. Dan je namenjam spoznavanju naravnih lepot Islandije, ponoči pa gremo ob jasnem vremenu in aktivni avrori v lov za polarnim sijem. Tudi sončni vzhodi in zahodi imajo svoj čar, saj trajajo in trajajo…


  Turno smučanje

  Turno smučanje Islandija

  APRIL

  od 1798 €

  8-dnevno potovanje in do 6 dni turne smuke na Islandiji. Nov program turistične agencije Lifetrek: turno smučanje Islandija. Pripravite se na vulkane z neizgovorljivimi imeni, mogočne ledenike, vroče gejzirje, prostrana pobočja in pršič. Pripravite se na najlepšo zimsko pokrajino, ki si jo lahko zamislite. Pripravite se na zimsko Islandijo.


  JULIJ

  od 1248 €

  Treking Landmannalaugarju. Pripravite se na vulkane z neizgovorljivimi imeni, mogočne ledenike, vroče gejzirje, zelene ravnice in gorato pokrajino kot na luni. Tik pod polarnim krogom, je Islandija brez dvoma (naj)atraktivnejša dežela Evrope. Skoraj pozabljena nekje na severu, prebičana od arktičnih vetrov, topla in vlažna od objema zalivskega toka, prepolna lukenj skozi katere prihaja marsikaj, od ognjeno rdeče lave do sikajoče po žveplu zaudarjajoče pare, leži dežela večnega snega, vulkanov in gejzirjev – Islandija.


  AVGUST

  od 1698 €

  Devetdnevni treking po Lofotih. Norveška nam ponuja vznemirljive kraje, agencija Lifetrek pa obuja staro uspešnico – treking potovanje na Lofote. Če na potovanjih iščete naravne lepote, se boste težko izognili Norveški. Pravljično otočje Lofoti v malem ponuja vse lepote Norveške. Veličastna gorska kulisa, tradicionalne ribiške vasice, peščene plaže in turkizno morje, fjordi, dežela Vikingov, polnočno sonce.


  Brezskrbna rezervacija programa Islandija pozimi

  Lifetrekova Covid garancija

  V kolikor je potovanje odpovedano vsa vplačila vrnemo. Velja za odpovedi s strani turistične agencije (zaprte meje, obvezna karantena na lokaciji). Garancija velja v primeru, ko program odpove turistična agencija Lifetrek. V primeru potnikove odpovedi, pa se upošteva naše splošne pogoje.

  Paket fleksibilnost

  Paket fleksibilnost je opcija, ko lahko program kadarkoli odpoveste, mi pa vas po razlogu ne sprašujemo.
 • Program lahko odpoveste z razlogom ali brez do 31 dni pred odhodom, organizator potovanja pa povrne vsa vplačila za program (iz vračila je izključen znesek za opcijo fleksibilnost).
 • Program lahko odpoveste tudi v obdobju, če je do odhoda manj kot 30 dni in več kot 16 dni, v tem primeru pa vam izdamo dobroimetje v višini vplačil, ki je unovčljivo 2 leti (iz vračila je izključen znesek za opcijo fleksibilnost).
 • Program lahko odpoveste tudi če je do odhoda 15 dni ali manj, v tem primeru pa vam izdamo dobroimetje v višini polovice vplačil oz. 50% celotne vrednosti programa, ki je unovčljivo 2 leti (iz vračila je izključen znesek za opcijo fleksibilnost). Polovico vplačila pa zadrži agencija
 • Rezerviraj in odpotuj

  Islandija pozimi

  11.11.2023 - 18.11.2023
  20.01.2024 - 27.01.2024
  17.02.2024 - 24.02.2024


  Cena od:

  1598 € 1548 €