Lifetrek >> Trekingi >> Treking Lofoti

Treking Lofoti | aktivno odkrivanje Lofotov

LOFOTI TREKING je potovanje za aktivne, ki bi želeli doživeti Norveško. Poleti 2022 z nami na nepozabno potovanje. Lifetrek vas vabi na aktivne počitnice

Treking Lofoti

29.07.2022 - 06.08.2022

Trajanje programa:

9 DNI

Cena od:

1698 €
Lofoti
Lofoti

Treking Lofoti

29.07.2022 - 06.08.2022


Cena od:

1698 €


Treking Lofoti

Lifetrekov 9-dnevni program: Lofoti treking potovanje na Norveško

Devetdnevni treking po Lofotih. Norveška nam ponuja vznemirljive kraje, agencija Lifetrek pa obuja staro uspešnico – treking potovanje na Lofote. Če na potovanjih iščete naravne lepote, se boste težko izognili Norveški. Pravljično otočje Lofoti v malem ponuja vse lepote Norveške. Veličastna gorska kulisa, tradicionalne ribiške vasice, peščene plaže in turkizno morje, fjordi, dežela Vikingov, polnočno sonce.

ZAKAJ NA POTOVANJE NA LOFOTE

Lofoti so poznani po izjemni pokrajini, dramatičnih vrhovih in tradiciji ribolova. Špičaste gore se kakor zid strmo dvigajo iz morja do višine 1000 m, a ko se jim približamo, nas očarajo z razčlenjeno, raznoliko obalo, ljubkimi vasicami in neverjetno scenografijo. Divjino prvobitne narave je čutiti na vsakem koraku. Lofoti ležijo znotraj polarnega kroga, a imajo za to zemljepisno širino nenavadno milo klimo, zato se lahko veselite sončenja na samotnih peščenih plažah z mogočno gorato kuliso v ozadju. A tiste res najlepše plaže najdejo le tisti, ki jim ni težko stopati po neuhojenih poteh čez hribovito pokrajino. Mi bomo vsekakor sledili tem redko prehojenim potem, stran od turističnega vrveža. Vrhovi, ki jih bomo obiskali, ponujajo razkošne razglede na neštete fjorde, okoliške gore in idilične vasice. Domačini pravijo, da na Lofotih slabega razgleda ni, razen ko so vrhovi v oblakih in tako ali tako ne vidiš ničesar.

Lofoti

LOFOTI TREKING – PRAVO POHODNIŠTVO

Večji del trekinga bomo občudovali prvobitnost narave, a se bomo vmes spoznali tudi z zgodovino in tradicijo otočja. Ribolov že stoletja omogoča dostojno življenje in preživetje prebivalcem. To je začutiti na vsakem koraku, če že ne zaradi vonja polenovk, ki se sušijo na soncu, pa prav gotovo zaradi tradicionalnih vasic in ribiških hišic imenovanih Robur. Prav sušene polenovke, kot bogato in obstojno živilo, so bile skrivnost uspeha Vikingov. O njih bomo več izvedeli v najboljšem vikinškem muzeju na svetu Lofotr Vikingsmuseum.

Lofoti

Z LIFETREKOM NA NORVEŠKO

Potovanje/treking se izvede ob najmanj šestih prijavljenih. To je treking v pravem pomenu besede, kjer opremo in hrano za nekaj dni ves čas nosimo s seboj. Potrebna je dobra fizična pripravljenost in znanje gibanja po zahtevnih terenih. Za vse tiste, ki se zavedate, da se je za najlepša in najbolj pristna doživetja v naravi potrebno odpovedati udobju štirih sten.

Program: Treking Lofoti

1. DAN

LJUBLJANA – OSLO – BODO – MOSKENES

Z bližnjega letališča bomo poleteli do Osla ter naprej v Bodo. Od tam se bomo s trajektom peljali na otok Moskenes. Nočitev v hotelu z zajtrkom

2. DAN

MOSKENES – MUKEBU

Po zajtrku se bomo odpravili po poti enega bolj znamenitih pohodov proti koči Mukebu, ki je postavljena na slikoviti lokaciji med temno modrimi jezerci. Tu bomo postavili šotore in se popoldan sprehodili po okolici, ki ponuja več možnosti za lažje ali težje cilje, od koder bomo imeli čudovite razglede na najvišje otoške vrhove. Na željo skupine in ob ugodnih vremenskih okoliščinah se lahko povzpnemo tudi na 1029 m visok najvišji vrh Lofotov Hermannsdalstinden. Spanje v šotorih na brežini čudovitih jezerc.

3. DAN

MUKENBU – REINE – KJERKFJORDEN – HORSEID

Po drugi poti se bomo spustili nazaj do morja in v vasico Reine, kjer bomo nakupili hrano za naslednjih nekaj dni in se s trajektom odpeljali v Kjerkfjorden. Čez lažji prelaz bomo kmalu dosegli plažo Horseid, na kateri bomo tudi prespali v šotorih. Horseid je ena najlepših, predvsem pa samotnih plaž. Dostopna je le peš ali z morja, zato bo kot nalašč za romantično opazovanje polnočnega sonca.

4. DAN

HORSEIDE – MARKAN – SELFJORD

Čaka nas prav vznemirljiv pohod: s plaže Horseide se bomo namenili proti severu čez prelaz na čudovit razgledni vrh Markan in se spustili proti Selfjordu. Spanje v šotoru z razgledom na čarobni Markan.

5. DAN

SELFJORD – KALVIKA – FREDVANG ALI RAMBERG

Obiskali bomo še eno sanjsko plažo Kalviko ali zaliv kitov, ter se po počitku povzpeli še na Ryten, še en čudovit razgledni vrh. Od tu pa nas čaka le še spust nazaj v civilizacijo. Kampiranje v kampu.

6. DAN

FREDVANG ALI RAMBERG – VESTVAGOY

Z lokalnim avtobusom se bomo odpeljali na otok Vestvagoya. Ogledali si bomo Muzej Vikingov, ki slovi kot največji in najboljši na svetu. Ta dan bo lahkoten in namenjen počitku. Šotorjenje z razgledom na vrh Kartstaven.

7. DAN

KARTSTAVEN – LEKNES – MOSKENES

Vrhunec tega dneva bo lažji vzpon na vrh Kartstaven, od koder se nam ponuja lep pogled čez Vestfjord. Če smo se prejšnje dni gibali pa skalnatem območju strmih gora, nam otok Vestvagoya ponuja drugačno pokrajino, bolj zeleno in z več gozda. Z vrha bomo pot nadaljevali v Leknes. Spanje v kampu Moskenes.

8. DAN

MOSKENESOY – Å

Odpeljali se bomo nazaj na južni otok Moskenesoya. Dan bomo preživeli v raziskovanju ribiške vasice Å. Vasica Å se nahaja na koncu turistične ceste E10, ki se vije skozi slikovito pokrajino otočja. Å je pravi muzej na prostem – ohranjene ribiške hiše, nizi rdečih tradicionalnih hišic roburov , tovarna olja polenovk in slikoviti pogledi na vsakem koraku. Spanje v kampu Moskenes.

9. DAN

POVRATEK DOMOV

Od Lofotov se bomo poslovili in preko Osla poleteli proti bližnjim letališčem. Prevoz domov.

*Program Treking Lofoti se lahko spremeni zaradi vremenskih razmer, logistike (spremenjeni vozni redi rednih linij) in drugih razlogov.

Cena: Treking Lofoti

 • Termin :
  29.07.2022 - 06.08.2022
 • Redna cena potovanja:
  1698 €
 • Brez doplačil za majhne skupine.
 • Minimalno število udeležencev je 6, največje število udeležencev je 10.

Cena vključuje:

Letalske karte z bližnjega letališča v Bodo
prevoz na letališče
prevoz s trajektom iz Boda na Lofote v obe smeri, vse potrebne prevoze z ladjico in avtobusom po otočju
spanje v hotelu z zajtrkom (1 nočitev)
šotorjenje v kampu in na trekingu
vstopnina v muzej Vikingov
organizacijo potovanja in slovensko spremstvo na poti
svetovanje in pomoč pri pripravi na potovanje
predstavitev potovanja
DDV


Cena ne vključuje:

 • osebne opreme
 • stroškov izven programa
 • ostalih aktivnosti izven programa
 • morebitnih vstopnin v druge muzeje
 • hrane in pijače
 • stroškov v povezavi s Covid-19 (testiranja, cepljenja)

 • Doplačila:

 • enostavno zavarovanje rizika odpovedi: 80 €
 • razširjeno zavarovanje rizika odpovedi: 145 €
 • paket fleksibilnost: 205 €
 • doplačilo za enoposteljno sobo: Glede na možnosti - po dogovoru
 • prevoz na zbirno mesto (po ceniku prevoznika)


 • Popusti:
  Ob prijavi na program Treking Lofoti potnik poravna operativne stroške v višini 550 €. Ostali del cene programa potnik plača najkasneje 45 dni pred potovanjem. Nudimo vam tudi zavarovanje rizika odpovedi potovanja, ki ga je potrebno vplačati ob prijavi na potovanje. Zgoraj omenjeni pogoji za program Treking Lofoti veljajo za prijave do 45 dni do predvidenega odhoda. V kolikor je do odhoda manj dni, so pogoji prijave lahko drugačni.

  Za obisk Lofotov oz. Norveške potrebujete osebno izkaznico!
  Večina držav vstop pogojuje z negativnimi PCR testi ali dokazilom o cepljenju, ter izjemoma s potrdilom o prebolevnosti za virusom. Točne zahteve za vstop v državo vam bomo sporočili ne prej kot 2 tedna pred odhodom z namenom, da so podane informacije za vstop v državo najbolj točne. Prav tako dopuščamo možnost, da se pogoji spremenijo tudi kasneje, vendar vas bomo o vseh morebitnih spremembah sproti obveščali.

  Treking Lofoti

  Treking Lofoti: od 1698 €* (redna cena od: 1698 €)

  29.07.2022 - 06.08.2022

  *. Redno ceno znižamo:  Treking Lofoti s turistično agencijo Lifetrek

 • Lofoti
 • Muzej Vikingov
 • Vasica Å
 • Ryten

 • Brezskrbna rezervacija programa Treking Lofoti

  Lifetrekova Covid garancija

  V kolikor je potovanje odpovedano vsa vplačila vrnemo. Velja za odpovedi s strani turistične agencije (zaprte meje, obvezna karantena na lokaciji). Garancija velja v primeru, ko program odpove turistična agencija Lifetrek. V primeru potnikove odpovedi, pa se upošteva naše splošne pogoje.

  Paket fleksibilnost

  Paket fleksibilnost je opcija, ko lahko program kadarkoli odpoveste, mi pa vas po razlogu ne sprašujemo.
 • Program lahko odpoveste z razlogom ali brez do 31 dni pred odhodom, organizator potovanja pa povrne vsa vplačila za program (iz vračila je izključen znesek za opcijo fleksibilnost).
 • Program lahko odpoveste tudi v obdobju, če je do odhoda manj kot 30 dni in več kot 16 dni, v tem primeru pa vam izdamo dobroimetje v višini vplačil, ki je unovčljivo 2 leti (iz vračila je izključen znesek za opcijo fleksibilnost).
 • Program lahko odpoveste tudi če je do odhoda 15 dni ali manj, v tem primeru pa vam izdamo dobroimetje v višini polovice vplačil oz. 50% celotne vrednosti programa, ki je unovčljivo 2 leti (iz vračila je izključen znesek za opcijo fleksibilnost). Polovico vplačila pa zadrži agencija • blank
  blank

  Oddajte povpraševanje

  Povpraševanje

  Treking Lofoti

  29.07.2022 - 06.08.2022

  Trajanje programa:

  9 DNI

  Cena od:

  1698 €

  Država:

  LOFOTI

  Morda vas zanima tudi:

  AVGUST

  1698 €

  Devetdnevni treking po Lofotih. Norveška nam ponuja vznemirljive kraje, agencija Lifetrek pa obuja staro uspešnico – treking potovanje na Lofote. Če na potovanjih iščete naravne lepote, se boste težko izognili Norveški. Pravljično otočje Lofoti v malem ponuja vse lepote Norveške. Veličastna gorska kulisa, tradicionalne ribiške vasice, peščene plaže in turkizno morje, fjordi, dežela Vikingov, polnočno sonce.


  JULIJ

  1248 €

  Treking Landmannalaugarju. Pripravite se na vulkane z neizgovorljivimi imeni, mogočne ledenike, vroče gejzirje, zelene ravnice in gorato pokrajino kot na luni. Tik pod polarnim krogom, je Islandija brez dvoma (naj)atraktivnejša dežela Evrope. Skoraj pozabljena nekje na severu, prebičana od arktičnih vetrov, topla in vlažna od objema zalivskega toka, prepolna lukenj skozi katere prihaja marsikaj, od ognjeno rdeče lave do sikajoče po žveplu zaudarjajoče pare, leži dežela večnega snega, vulkanov in gejzirjev – Islandija.


  MAREC, OKTOBER

  1498 €

  Na posebno potovanje na Islandijo se odpravljamo jeseni in spomladi, ko je noč že dovolj dolga in temna, da si lahko obetamo opazovanje polarnega sija, ki je naraven fenomen. Severni sij je vzbujal zanimanje in domišljijo že od nekdaj. Dan je namenjam spoznavanju naravnih lepot Islandije, ponoči pa gremo ob jasnem vremenu in aktivni avrori v lov za polarnim sijem. Tudi sončni vzhodi in zahodi imajo svoj čar, saj trajajo in trajajo…


  AVGUST

  2798 €

  Neokrnjena narava Grenlandije je v poletnih mesecih pravo nasprotje s smogom zabitih in pregretih mest. Se poleti zaradi vročine počutite utesnjene na vsakem koraku, ki ga naredite, koraki pa so težki in nemalokrat skoraj odveč? Na Grenlandiji je prav v poletnih mesecih najbolj uživaško, temperature so zmerne in so primerne tudi za krajša oblačila.


  JULIJ, AVGUST

  1498 €

  Po čudovitem, divjem in napornem trekingu od Skogarja do Landmannalaugarja imamo na agenciji Lifetrek pripravljen nov program Islandija za pohodnike. V dnevnih pohodih bomo raziskovali enkratno pokrajino Islandije. Od nežnih slapov, mogočnih ledenikov, skrivnostnih kanjonov, neskončnih plaž Atlantika, mavričnih gora Landmannalaugarja do sproščujočih naravnih vrelcev.


  JULIJ

  1548 €

  Ker je naša osnovna smer razmišljanja raziskovanje stran od uhojenih poti, stran od vsakdanjosti, bomo izbrali za cilj raziskovanja kar sam rt Hornstrandir. Prepleten je s peš potmi, tam domujejo polarne lisice in neštete vrste ptic. Kjer je dostop možen samo z ladjo. Gre za najbolj severno obalo Islandije, deželo samote, mistike, črne magije, fjordov, morja, rib, ptic, ledenikov in geotermalnih izvirov.


  FEBRUAR, MAREC

  1498 €

  Zakaj v februarju? Soočite se z orkami in plešite pod avrorami. Islandija v februarju mogoče zveni kot neslana oziroma ledena šala, ampak je vse prej kot to. Topli zalivski tok ohranja temperature glede na lego dokaj znosne - temperatura v tem letnem času se lahko primerja s tisto v New Yorku v ZDA. Tudi sonce vzide že pred deveto uro zjutraj in ne zaide pred šesto popoldne. Kljub vedno daljšemu dnevu pa so noči še vedno dovolj dolge in temne, da se prikazujejo avrore.


  Rezerviraj in odpotuj

  Treking Lofoti

  29.07.2022 - 06.08.2022


  Cena od:

  1698 €