Lifetrek >> Trekingi >> Lofoti

Lofoti | aktivno odkrivanje Lofotov

LOFOTI so za aktivne, za vse ki bi želeli doživeti Norveško. Poleti 2023 se z nami odpravite na nepozaben treking. Odhod je zagotovljen

Lofoti

28.07.2023 - 05.08.2023

Trajanje programa:

9 DNI

Cena od:

1698 €
Lofoti
Lofoti

Lofoti

28.07.2023 - 05.08.2023


Cena od:

1698 €


Lofoti z Lifetrekom

Lifetrekov 9-dnevno treking potovanje: Lofoti

Devetdnevni treking po Lofotih. Norveška nam ponuja vznemirljive kraje, agencija Lifetrek pa obuja staro uspešnico – treking potovanje Lofoti. Če na potovanjih iščete naravne lepote, se boste težko izognili Norveški. Pravljično otočje Lofoti v malem ponuja vse lepote Norveške. Veličastna gorska kulisa, tradicionalne ribiške vasice, peščene plaže in turkizno morje, fjordi, dežela Vikingov, polnočno sonce.

Zakaj so Lofoti tako privlačni

Lofoti so poznani po izjemni pokrajini, dramatičnih vrhovih in tradiciji ribolova. Špičaste gore se kakor zid strmo dvigajo iz morja do višine 1000 m, a ko se jim približamo, nas očarajo z razčlenjeno, raznoliko obalo, ljubkimi vasicami in neverjetno scenografijo. Divjino prvobitne narave je čutiti na vsakem koraku. Lofoti ležijo znotraj polarnega kroga, a imajo za to zemljepisno širino nenavadno milo klimo, zato se lahko veselite sončenja na samotnih peščenih plažah z mogočno gorato kuliso v ozadju. A tiste res najlepše plaže najdejo le tisti, ki jim ni težko stopati po neuhojenih poteh čez hribovito pokrajino. Mi bomo vsekakor sledili tem redko prehojenim potem, stran od turističnega vrveža. Vrhovi, ki jih bomo obiskali, ponujajo razkošne razglede na neštete fjorde, okoliške gore in idilične vasice. Domačini pravijo, da na Lofotih slabega razgleda ni, razen ko so vrhovi v oblakih in tako ali tako ne vidiš ničesar.

blank

Na Lofote na treking in potovanje

Večji del trekinga bomo občudovali prvobitnost narave, a se bomo vmes spoznali tudi z zgodovino in tradicijo otočja. Ribolov že stoletja omogoča dostojno življenje in preživetje prebivalcem. To je začutiti na vsakem koraku, če že ne zaradi vonja polenovk, ki se sušijo na soncu, pa prav gotovo zaradi tradicionalnih vasic in ribiških hišic imenovanih Robur. Prav sušene polenovke, kot bogato in obstojno živilo, so bile skrivnost uspeha Vikingov. O njih bomo več izvedeli v najboljšem vikinškem muzeju na svetu Lofotr Vikingsmuseum.

blank

Program: Treking Lofoti

1. dan
LJUBLJANA – OSLO – BODO – MOSKENES (LOFOTI)
Z bližnjega letališča bomo poleteli do Osla ter naprej v Bodo. Od tam se bomo s trajektom peljali na otok Moskenes - del otočja Lofoti. Nočitev v hotelu z zajtrkom
2. dan
MOSKENES – MUNKEBU
Po zajtrku se bomo odpravili po poti enega bolj znamenitih pohodov na Lofotih - proti koči Munkebu, ki je postavljena na slikoviti lokaciji med temno modrimi jezerci. Tu bomo postavili šotore in se popoldan sprehodili po okolici, ki ponuja več možnosti za lažje ali težje cilje, od koder bomo imeli čudovite razglede na najvišje otoške vrhove. Na željo skupine in ob ugodnih vremenskih okoliščinah se lahko povzpnemo tudi na 1029 m visok najvišji vrh Lofotov Hermannsdalstinden. Spanje v šotorih na brežini čudovitih jezerc.
3. dan
MUNKENBU – REINE – KJERKFJORDEN – HORSEID
Po drugi poti se bomo spustili nazaj do morja in v vasico Reine, kjer bomo nakupili hrano za naslednjih nekaj dni in se s trajektom odpeljali v Kjerkfjorden. Lofoti se ponašajo s čudovitimi plažami. Čez lažji prelaz bomo kmalu dosegli plažo Horseid, na kateri bomo v šotorih tudi prespali. Horseid je ena najlepših, predvsem pa samotnih plaž. Dostopna je le peš ali z morja, zato bo kot nalašč za romantično opazovanje polnočnega sonca.
4. dan
HORSEID – MARKAN – SELFJORD
Čaka nas prav vznemirljiv pohod: s plaže Horseid se bomo namenili proti severu čez prelaz na čudovit razgledni vrh Markan in se spustili proti Selfjordu. Spanje v šotoru z razgledom na čarobni Markan.
5. dan
SELFJORD – KALVIKA – FREDVANG ALI RAMBERG
Obiskali bomo še eno sanjsko plažo Kalviko ali zaliv kitov, ter se po počitku povzpeli še na Ryten, še en čudovit razgledni vrh. Od tu pa nas čaka le še spust nazaj v civilizacijo. Kampiranje v kampu.
6. dan
FREDVANG ALI RAMBERG – VESTVAGOY
Lofoti so bogati tudi z dediščino vikingov. Z lokalnim avtobusom se bomo odpeljali na otok Vestvagoy. Ogledali si bomo Muzej Vikingov, ki slovi kot največji in najboljši na svetu. Ta dan bo lahkoten in namenjen počitku. Šotorjenje z razgledom na vrh Kartstaven.
7. dan
KARTSTAVEN – LEKNES – MOSKENES
Vrhunec tega dneva bo lažji vzpon na vrh Kartstaven, od koder se nam ponuja lep pogled čez Vestfjord. Če smo se prejšnje dni gibali po skalnatem območju strmih gora, nam otok Vestvagoya ponuja drugačne Lofote, bolj zeleno in z več gozda. Z vrha bomo pot nadaljevali v Leknes. Spanje v kampu Moskenes.
8. dan
MOSKENES – Å
Odpeljali se bomo nazaj na južni otok Moskenesoya. Dan bomo preživeli v raziskovanju ribiške vasice Å. Vasica Å se nahaja na koncu turistične ceste E10, ki se vije skozi slikovito pokrajino otočja Lofoti. Å je pravi muzej na prostem – ohranjene ribiške hiše, nizi rdečih tradicionalnih hišic roburov , tovarna olja polenovk in slikoviti pogledi na vsakem koraku. Spanje v kampu Moskenes.

9. dan
LOFOTI - POVRATEK DOMOV
Od Lofotov se bomo poslovili in preko Osla poleteli proti bližnjim letališčem. Po pristanku sledi takojšnji prevoz v Ljubljano.

*Pridržujemo si pravico do spremembe programa Treking Lofoti v kolikor program ni bistveno okrnjen. Prav tako se program Treking Lofoti lahko spremeni zaradi vremenskih razmer, logistike (spremenjeni vozni redi rednih linij, namestitvenih kapacitet) in drugih razlogov. Prevoz na rednih linijah (letalski/avtobusni/ladijski) je lahko brez slovenskega spremstva.

Pomembne informacije: Lofoti

Potovanje/treking se izvede ob najmanj šestih prijavljenih. To je treking v pravem pomenu besede, kjer opremo in hrano za nekaj dni ves čas nosimo s seboj. Potrebna je dobra fizična pripravljenost in znanje gibanja po zahtevnih terenih. Za vse tiste, ki se zavedate, da se je za najlepša in najbolj pristna doživetja v naravi potrebno odpovedati udobju štirih sten.

Cena: Treking Lofoti

Datum Opomba Cena Akcijska cena
28.07.2023 - 05.08.2023
petek - sobota
1698 € 1698 €*
POSEBNA PONUDBA za zaključene skupine in planinska društva: program Treking Lofoti lahko pripravimo tudi za zaključene družbe z vsaj 6 udeleženci v poljubnih terminih. Program popolnoma prilagodimo vaši skupini. Kontaktirajte nas ali oddajte povpraševanje in vam pripravimo ponudbo za skupine.
 • Redna cena potovanja:
  1698 €

 • Brez doplačil za majhne skupine.
 • Minimalno število udeležencev je 6, največje število udeležencev je 10.

CENA VKLJUČUJE

 • letalski prevoz z bližnjega letališča v Bodo
 • prevoz na letališče
 • prevoz s trajektom iz Boda na Lofote v obe smeri, vse potrebne prevoze z ladjico in avtobusom po otočju
 • spanje v hotelu z zajtrkom (1 nočitev)
 • šotorjenje v kampu in na trekingu (lastni šotori)
 • vstopnina v muzej Vikingov
 • organizacijo potovanja in slovensko spremstvo na poti
 • svetovanje in pomoč pri pripravi na potovanje
 • predstavitev potovanja
 • DDV
*Povezave (letalske/ladijske/avtobusne) pri programu: Treking Lofoti so lahko izbrane tudi drugače. V kolikor odhod ni iz Brnika je v ceno vključen tudi prevoz iz zbirnega mesta v Ljubljani.

CENA NE VKLJUČUJE

 • osebne opreme (šotor, spalna vreča...)
 • stroškov izven programa
 • ostalih aktivnosti izven programa
 • morebitnih vstopnin v druge muzeje
 • hrane in pijače
 • program: Treking Lofoti ne vključuje ničesar, kar ni navedeno pod vključeno

DOPLAČILA

 • enostavno zavarovanje rizika odpovedi: 100 €
 • razširjeno zavarovanje rizika odpovedi: 180 €
 • paket fleksibilnost: 205 €
 • doplačilo za enoposteljno sobo: Glede na možnosti - po dogovoru €

 • Ob prijavi na program Lofoti potnik poravna operativne stroške v višini 550 €. Ostali del cene programa potnik plača najkasneje 45 dni pred potovanjem. Nudimo vam tudi zavarovanje rizika odpovedi potovanja, ki ga je potrebno vplačati ob prijavi na potovanje. Zgoraj omenjeni pogoji za program Lofoti veljajo za prijave do 45 dni do predvidenega odhoda. V kolikor je do odhoda manj dni, so pogoji prijave lahko drugačni.

  Lofoti oz. Norveška je dosegljiva samo z osebno izkaznico!

  Vsi odhodi: norveška

  Datum Program Cena Akcijska cena
  28.07.2023 - 05.08.2023
  Lofoti - aktivno odkrivanje Lofotov | Treking
  petek - sobota
  1698 € 1698 €*

  *akcijska cena je odvisna od časa prijave in morda ni več aktualna

  Muzej vikingov - Lofotr

  Lofotr Vikingmuseum je sestavljen iz impresivne rekonstrukcije poglavarjeve hiše v polni velikosti (dolžine 83 metrov), poleg mesta prvotne hiše. V poglavarjevi hiši je več sob; bivalni prostori, gildehall (dvorana za pogostitve) in nekdanji živinski hlev. Danes so v hlevu razstave o vikinški mitologiji. Za najmljaše je pripravljen tudi otroški igralni kotiček.


  Postani viking

  Muzej ponuja dovolj dodatnih aktivnosti, da se lahko vsak spremeni v pravega Vikinga. Vse aktivnosti na na voljo z doplačilom in glede na razpoložljivost.

 • Jahanje
 • Jadranje ali veslanje na vikinški ladji
 • Streljanje z lokom
 • Metanje sekire
 • Degustacija vikinške hrane
 • Na Lofote na treking in potovanje

  Večji del trekinga bomo občudovali prvobitnost narave, a se bomo vmes spoznali tudi z zgodovino in tradicijo otočja. Ribolov že stoletja omogoča dostojno življenje in preživetje prebivalcem. To je začutiti na vsakem koraku, če že ne zaradi vonja polenovk, ki se sušijo na soncu, pa prav gotovo zaradi tradicionalnih vasic in ribiških hišic imenovanih Robur. Prav sušene polenovke, kot bogato in obstojno živilo, so bile skrivnost uspeha Vikingov. O njih bomo več izvedeli v najboljšem vikinškem muzeju na svetu Lofotr Vikingsmuseum.

  blank
  blank

  Oddajte povpraševanje

  Povpraševanje

  Lofoti

  28.07.2023 - 05.08.2023

  Trajanje programa:

  9 DNI

  Cena od:

  1698 €
  Islandija pozimi - polarni sij

  Kdaj in kam naslednjič odpotujemo

  blank

  Za vse navdušence nad pohodi

  Bolivija: Lifetrek treking in potovanja

  Za vse popotnike po duši

  Kirgizija turno smučanje: Turistična agencija Lifetrek treking potovajna, turno smučanje in odprave

  Za vse, ki iščejo pršič

  Odprava Aconcagua: Turistična agencija Lifetrek treking potovajna, turno smučanje in odprave

  Za zbiratelje pravih trofej

  Grossglockner: Turistična agencija Lifetrek treking potovajna, turno smučanje in odprave

  Za raziskovalce alpskih vrhov

  Družinska potovanja

  Za aktivne in avanturistične družine

  Lifetrek Treking Potovanja: Potovanja Galapagos in Ekvador

  Vas zanima kam vse potujemo?

  Morda vas zanima tudi:

  JUNIJ, JULIJ, AVGUST

  od 1548 €

  Po čudovitem, divjem in napornem trekingu od Skogarja do Landmannalaugarja imamo na agenciji Lifetrek pripravljen nov program Islandija za pohodnike. V dnevnih pohodih bomo raziskovali enkratno pokrajino Islandije. Od nežnih slapov, mogočnih ledenikov, skrivnostnih kanjonov, neskončnih plaž Atlantika, mavričnih gora Landmannalaugarja do sproščujočih naravnih vrelcev.


  JUNIJ

  od 1848 €

  Premierna Lifetrek odprava na najvišji vrh Islandije - Hvannadalshnjukur. Povzpeli se bomo na 2110 metrov visoki ledenik in uživali v mogočni naravi Islandije. Vabljeni vsi, ki si želite osvojiti najvišji vrh Islandije.


  APRIL, MAJ

  od 1548 €

  Zakaj v maju? Soočite se z orkami in odkrivajte spregledane kraje Islandije
  Islandija se pozno pomladi začne prebujati. Še vedno se v fjordih "pasejo" orke, na otok pa se vrnejo tudi znameniti pufini. Obisk Islandije v pomladanskih mesecih je zagotovo prvovrstna izkušnja za vse ljubitelje narave in svojih fotoaparatov. Dnevi so že precej dolgi, tudi do 16 ur, zato imamo dovolj časa za temeljito raziskovanje manj obljudenih krajev.


  FEBRUAR, NOVEMBER

  od 1648 €

  Zakaj pozimi? Soočite se z orkami in plešite pod avrorami.
  Islandija pozimi mogoče zveni kot neslana oziroma ledena šala, ampak je vse prej kot to. Topli zalivski tok ohranja temperature glede na lego dokaj znosne - temperatura v tem letnem času se lahko primerja s tisto v New Yorku v ZDA. Tudi sonce vzide že pred deveto uro zjutraj in ne zaide pred šesto popoldne. Kljub vedno daljšemu dnevu pa so noči še vedno dovolj dolge in temne, da se prikazujejo avrore.


  JULIJ

  od 1748 €

  Ker je naša osnovna smer razmišljanja raziskovanje stran od uhojenih poti, stran od vsakdanjosti, bomo izbrali za cilj raziskovanja kar sam rt Hornstrandir. Prepleten je s peš potmi, tam domujejo polarne lisice in neštete vrste ptic. Kjer je dostop možen samo z ladjo. Gre za najbolj severno obalo Islandije, deželo samote, mistike, črne magije, fjordov, morja, rib, ptic, ledenikov in geotermalnih izvirov.


  AVGUST

  od 2998 €

  Neokrnjena narava Grenlandije je v poletnih mesecih pravo nasprotje s smogom zabitih in pregretih mest. Se poleti zaradi vročine počutite utesnjene na vsakem koraku, ki ga naredite, koraki pa so težki in nemalokrat skoraj odveč? Na Grenlandiji je prav v poletnih mesecih najbolj uživaško, temperature so zmerne in so primerne tudi za krajša oblačila.


  MAREC, OKTOBER

  od 1648 €

  Na posebno potovanje na Islandijo se odpravljamo jeseni in spomladi, ko je noč že dovolj dolga in temna, da si lahko obetamo opazovanje polarnega sija, ki je naraven fenomen. Severni sij je vzbujal zanimanje in domišljijo že od nekdaj. Dan je namenjam spoznavanju naravnih lepot Islandije, ponoči pa gremo ob jasnem vremenu in aktivni avrori v lov za polarnim sijem. Tudi sončni vzhodi in zahodi imajo svoj čar, saj trajajo in trajajo…


  Turno smučanje

  Turno smučanje Islandija

  APRIL

  od 1798 €

  8-dnevno potovanje in do 6 dni turne smuke na Islandiji. Nov program turistične agencije Lifetrek: turno smučanje Islandija. Pripravite se na vulkane z neizgovorljivimi imeni, mogočne ledenike, vroče gejzirje, prostrana pobočja in pršič. Pripravite se na najlepšo zimsko pokrajino, ki si jo lahko zamislite. Pripravite se na zimsko Islandijo.


  JULIJ

  od 1248 €

  Treking Landmannalaugarju. Pripravite se na vulkane z neizgovorljivimi imeni, mogočne ledenike, vroče gejzirje, zelene ravnice in gorato pokrajino kot na luni. Tik pod polarnim krogom, je Islandija brez dvoma (naj)atraktivnejša dežela Evrope. Skoraj pozabljena nekje na severu, prebičana od arktičnih vetrov, topla in vlažna od objema zalivskega toka, prepolna lukenj skozi katere prihaja marsikaj, od ognjeno rdeče lave do sikajoče po žveplu zaudarjajoče pare, leži dežela večnega snega, vulkanov in gejzirjev – Islandija.


  AVGUST

  od 1698 €

  Devetdnevni treking po Lofotih. Norveška nam ponuja vznemirljive kraje, agencija Lifetrek pa obuja staro uspešnico – treking potovanje na Lofote. Če na potovanjih iščete naravne lepote, se boste težko izognili Norveški. Pravljično otočje Lofoti v malem ponuja vse lepote Norveške. Veličastna gorska kulisa, tradicionalne ribiške vasice, peščene plaže in turkizno morje, fjordi, dežela Vikingov, polnočno sonce.


  Brezskrbna rezervacija programa Lofoti

  Lifetrekova Covid garancija

  V kolikor je potovanje odpovedano vsa vplačila vrnemo. Velja za odpovedi s strani turistične agencije (zaprte meje, obvezna karantena na lokaciji). Garancija velja v primeru, ko program odpove turistična agencija Lifetrek. V primeru potnikove odpovedi, pa se upošteva naše splošne pogoje.

  Paket fleksibilnost

  Paket fleksibilnost je opcija, ko lahko program kadarkoli odpoveste, mi pa vas po razlogu ne sprašujemo.
 • Program lahko odpoveste z razlogom ali brez do 31 dni pred odhodom, organizator potovanja pa povrne vsa vplačila za program (iz vračila je izključen znesek za opcijo fleksibilnost).
 • Program lahko odpoveste tudi v obdobju, če je do odhoda manj kot 30 dni in več kot 16 dni, v tem primeru pa vam izdamo dobroimetje v višini vplačil, ki je unovčljivo 2 leti (iz vračila je izključen znesek za opcijo fleksibilnost).
 • Program lahko odpoveste tudi če je do odhoda 15 dni ali manj, v tem primeru pa vam izdamo dobroimetje v višini polovice vplačil oz. 50% celotne vrednosti programa, ki je unovčljivo 2 leti (iz vračila je izključen znesek za opcijo fleksibilnost). Polovico vplačila pa zadrži agencija
 • Rezerviraj in odpotuj

  Lofoti

  28.07.2023 - 05.08.2023


  Cena od:

  1698 €