Super, potovanja s Čarterjem iz Ljubljane z Agencijo Lifetrek! Da ne bo kdo mislil, da smo začeli z organizacijo čarter letov iz Ljubljane, pri Lifetreku vedno zagotovimo prevoz iz Ljubljane do letališča odhoda in nazaj, novost pa je ta, da bo z vami na poti do letališča naša plišasta maskota Čarter. Seveda se moramo omejiti na bližnja letališča, saj nismo ravno navdušeni nad idejo velikih skupin, ki bi bile potrebne za organizacijo čarter leta, govorimo o skupinah vsaj 140+. Kdo si sploh želi biti del množične turistične karavane? Nič osebnega, ampak čarter leti predstavljajo vse kar je narobe s turizmom.

Grda resnica o potovanjih s čarter leti

Ko razmišljamo o potovanju, se pogosto spomnimo na vznemirljive nove destinacije, nove izkušnje in spoznavanje različnih kultur. Pri izbiri načina potovanja pa se lahko srečamo z različnimi izzivi. Kot slovenska turistična agencija, ki organizira aktivne ture po vsem svetu moramo izpostaviti, da potovanje z najetimi letali ali t. i. čarter leti, ni najboljša izbira. Zakaj?

  1. Gneča: Ena največjih pomanjkljivosti čarter letov je gneča. Ker so ti leti namenjeni prevozu večjih skupin, se lahko hitro znajdete v situaciji, ko ste obkroženi z množico ljudi, kar oteži sproščeno potovanje. Minimalno število potnikov, da se potovanje s čarter letom iz Ljubljane lahko izvede, se začne pri 140. Si predstavljate 140 ljudi na pešpoti na Azorih, na izletu po neokrnjeni islandski divjini ali nazadnje v vrsti za WC in čakanje na ključe v hotelu. Veliko vašega časa na lokaciji gre v prazno!
  2. Togi programi: Potovanje z najetimi letali je pogosto vezano na zelo togo urnik, kar pomeni, da je malo oz. praktično nič prostora za spontanost ali spremembe načrtov. To je v nasprotju z našo vizijo potovanj. Z manjšimi skupinami imamo večjo fleksibilnost in se lahko prilagajamo željam in interesom potnikov.
  3. Dolgotrajni transferji med lokacijami: Ko potujete s čarter leti, se pogosto srečate z dolgotrajnimi transferji med različnimi točkami vašega potovanja. To ne samo, da je časovno potratno, ampak tudi zmanjšuje količino časa, ki ga lahko dejansko preživite na želeni destinaciji. V praksi to pomeni, da je potrebno počakati, da se prav vsi najprej izstopijo iz avtobusa in se kasneje vkrcajo na avtobus (ali več njih). In prav vedno nekdo “čaka na račun za kavo, skadi še en čik, je gneča pred WC-jem, ali pa enostavno pozabi na uro”.
  4. Omejene možnosti nastanitve: Ker čarter leti prevažajo večje skupine ljudi, so možnosti nastanitve pogosto omejene na večje hotele ali komplekse izven mestnih središč. To pomeni, da ste oddaljeni od osrednjih dogajanj in znamenitosti.

 

Majhne skupine – velika razlika

Morda se sprašujete, kaj pravzaprav pomeni “majhna skupina” pri naših potovanjih. Naj vam ponazorimo s primerom našega potovanja v Jordanijo. Namesto da bi zadnji dan preživeli z brezciljnim poležavanjem ali šopingiranjem v Aqabi, smo se odločili za zgodnji odhod ob 6. uri zjutraj. Tako smo pridobili dovolj časa za obisk enega izmed manj obiskanih “wadijev”, skozi katerega se vije studenec. Tam smo preživeli skoraj 4 ure, se potopili v čarobno naravo in se sprostili v osvežilni vodi. Ker smo imeli še dovolj časa smo se ustavili še pri gradu na izjemni razgledni točki. Z večjo skupino bi bili vezani na urnik in bi se težko prilagodili nenadnim željam ali spremembam. Hkrati pa bi bilo težje voditi večjo skupino po poteh wadija. Večja skupina bi imela komaj dovolj časa, da pozajtrkuje, spakira in pravočasno pride na letališče, kaj šele, da bi lahko uživala v dodatnih avanturah in odkrivanjih. Naša prednost je v prilagodljivosti, ki jo majhne skupine omogočajo. Vsako potovanje spremenimo v edinstveno izkušnjo, ki se je večja skupina preprosto ne bi mogla udeležiti.

Cena – kaj dejansko plačate?

Na prvi pogled se morda zdi, da so naše cene nekoliko višje, vendar je treba razumeti, kaj vse je v tej ceni že vključeno. Ko potujete z nami, je prevoz iz Ljubljane do letališča že organiziran in v ceni. Pri potovanju s čarter letom bi morali sami poskrbeti za parkiranje na letališču, kar je pogosto draga postavka, ali pa koga prositi za prevoz do letališča in nazaj. Če se želite pridružiti naši turi smo tudi dovolj prilagodljivi, da vam ponudimo  možnost pridružitvi skupini na poti do letališča.

Večina potovanj, ki temeljijo na čarter letih, običajno ne vključuje izletov na destinaciji, ponujajo pa samo prevoze in namestitve. Pri nas so vsi izleti že vključeni v ceno. Recimo na Islandiji – vsi izleti, ki jih organiziramo (in jih je veliko), so že vključeni v ceno, medtem ko druge agencije s čarter leti pogosto zaračunavajo skoraj vsak izlet kot dodaten strošek – kar preverite izlete na Islandijo, Azore, Madeiro, Jordanijo, Gruzijo itd…

Prvi in zadnji dan na destinaciji

Ne verjamemo v izgubljanje dragocenega časa. Če imamo na destinaciji tudi le nekaj ur prostega časa, ga bomo izkoristili za raziskovanje in iskanje aktivnosti, ki bodo nadgradile vašo izkušnjo. Pri nas prvi dan potovanja ni le prevoz do namestitve ali zadnji dan le prevoz na letališče. Vsak trenutek je dragocen, in mi se trudimo, da ga izkoristimo v vašo korist. Pri nas vsak trenutek šteje.
V naši turistični agenciji Lifetrek verjamemo, da je potovanje več kot le premik z ene točke na drugo. Je izkušnja, avantura in priložnost za osebno rast. Zato smo se osredotočili na organizacijo manjših, aktivnih in prilagojenih tur po vsem svetu. Ker potujemo v manjših skupinah, imamo večjo fleksibilnost, kar nam omogoča dodajanje dodatnih izletov ali prilagajanje programa glede na interese skupine.

Čarter iz Ljubljane – naslov, ki prodaja

Pred kratkim sem zasledil oglas ene izmed turističnih agencij, ki je promovirala potovanje na Islandijo s čarter letom iz Ljubljane. Seveda je vse lepo in prav, dokler ne ugotovite, da letijo v Akureyri in ne v Reykjavik – hitro zemljevid v roke, ali pa google maps. Resnica ali pa kar presenečenje za potnike pa je dejstvo, da morajo potniki potem preživeti več kot 7 ur na avtobusu od letališča do hotela v Reykjaviku – seveda, če ne naletijo na snežno nevihto, močan veter ali druge vremenske ovire in če so postanki za WC v stilu postankov v formuli 1. In ko pomislite, da gre pri potovanju za vsega štiri noči v Reykjaviku, se postavlja vprašanje: koliko časa boste dejansko preživeli na potovanju. Agencija oglašuje 6 dni 😉

Kot da to ni dovolj, je vsak izlet – bodisi na jug Islandije do mesta Vik, na polotok Snæfellsnes, Reykjanes ali Zlati krog – dodatno zaračunan. Torej, medtem ko morda mislite, da ste dobili dobro in predvsem udobno ponudbo za “potovanje na Islandijo”, se v resnici soočate s skritimi stroški in predvsem z izgubo dragocenega časa. Naslednjič, ko boste razmišljali o potovanju, morda ne boste sodili le na podlagi sijajnih fotografij in privlačnih naslovov, ampak boste globlje raziskali, kaj vse je dejansko vključeno v ponudbo. Resnično upam, da niste eden izmed vsaj 140 potnikov, ki se odločajo za tovrstna potovanja.

Lifetrek vizija

Vabimo vas, da izberete našo agencijo za svoje naslednje potovanje in odkrijete razliko med množičnim turizmom in pristno izkušnjo potovanja. Svet je poln čudovitih krajev in doživetij, ki čakajo, da jih odkrijete na edinstven in oseben način.

Potovanje z majhnimi skupinami prinaša številne prednosti v primerjavi s potovanji na čarter letih. Pri nas je poudarek na prilagodljivosti, kar nam omogoča edinstvene in neponovljive izkušnje na destinacijah. Čeprav se morda zdi, da so naše cene višje, je treba upoštevati, da vključujejo prevoz iz Ljubljane, izlete na destinaciji in številne dodatne aktivnosti, ki bi jih pri drugih agencijah morali doplačati. Poleg tega vedno iščemo načine, kako bi izkoristili vsak trenutek vašega potovanja, ne glede na to, ali je to prvi ali zadnji dan. Pri nas ni izgubljenega časa ali skritih stroškov. Vaša avantura je naša prioriteta in vsak trenutek šteje. Prevoz do bližnjih letališč bomo pa že preživeli 🙂

Vedno malo dlje

Pri nas boste našli nekaj, kar je treba doživeti. Predvsem pa boste našli tisto, kar je resnično - ne samo tisto, kar je na ogled turistom.

Lastni programi kreirani na izkušnjah

Vsako potovanje, ki ga ponujamo, je plod našega ustvarjanja, oblikovanja in izkkušenj. Ne sledimo tipičnim turističnim vzorcem; vsaka naša tura je unikatna, oblikovana z mislijo na avtentičnost in edinstvenost doživetij, ki jih želimo ponuditi našim gostom.

Majhne skupine

Pri nas ne boste potovali v množici turistov. Ponosni smo na to, da organiziramo potovanja za majhne skupine, kjer se lahko vsak posameznik počuti posebnega in kjer je osebni pristop na prvem mestu.