Lifetrek >> Potovanja >> Transsibirska železnica

Transsibirska železnica | z vlakom od Moskve do Pekinga

Neponovljiva transsibirska železnica v kombinaciji transmongolske železnice za še večje doživetje potovanja. Moskva, Bajkalsko jezero, Mongolija, Peking

Transsibirska železnica

29.07.2023 - 15.08.2023
02.09.2023 - 19.09.2023

Trajanje programa:

18 DNI

Cena od:

3198 € 3098 €
transsibirska
transsibirska

Transsibirska železnica

rusija

Transsibirska železnica

29.07.2023 - 15.08.2023

02.09.2023 - 19.09.2023


Cena od:

3198 € 3098 €


Od Moskve do Pekinga

Tudi za posameznike, pare in manjše družbe

Želite doživeti potovanje po najdaljšo železniški progi vse od Moskve do Pekinga? Približali vam bomo pokrajine in prostranstva Sibirije, Mongolije in Kitajske. Doživeli boste tudi zanimivo kulturo treh dežel, preko katerih je speljana najslavnejša železnica. Program lahko prilagodimo željam posameznikom, tako se lahko postanke poljubno prilagaja vašim željam.

Transsibirska železnica

Moskva - Mongolija - Peking


Potovanje z vlakom od Moskve do Pekinga je zagotovo prava poslastica za vse ljubitelje potovanj. Naše potovanje je kombinacija potovanja po Transsibirski železnici in potovanja po Transsmongolski železnici. Celotna pot meri v dolžino vek kot 7600 km. Transsibirska železnica velja za eno redkih pristnih doživetij, saj vas popelje skozi naravne lepote, zgodovinska mesta predvsem pa se celotno vožnjo srečujete z domačini. Transsibirska železnica prvotno služi domačinom in ni prvotno namenjena turistom. Transsibirska železnica vas pričakuje!

Transsibirska Železnica: Bajkal

Transmongolska železnica

Transmongolska železnica povezuje Ulan-Ude, na Transsibirski železnici v Rusiji, s kitajskim mestom Jining, preko Ulan Batorju v Mongoliji in Pekinga na Kitajskem. Druge pomembne postaje so Sükhbaatar, Darkhan, Choir in Zamyn-Üüd/Erenhot (mejni prehod in postaja za menjavo širine tirov). Linija je bila zgrajena med letoma 1949 in 1961. V večini Mongolije je enotirna, na Kitajskem dvotirna proga. Širina tirov znaša 1520 mm v Rusiji in Mongoliji in 1435 mm na Kitajskem.

Transsibirska železnica: Mongolija

Vsi odhodi za destinacijo: RUSIJA, MONGOLIJA, KITAJSKA

Individualno potovanje po transsibirski železnici

Potovanje poteka tako kot individualna potovanja po transsibirski in transmongolski železnici brez slovenskega vodnika, v Moskvi, Irkutsku, Ulan Batorju in po Mongoliji pa imamo lokalne angleško govoreče vodnike. Potovanje je preverjeno, izbrani termini pa so super, da doživite še sibirsko poletje ob Bajkalskem jezeru ter da bo obisk Mongolije znosen in ne bo ne prevroče in ne prehlano. Vsak potnik dobi podroben urnik in naslove hotelov, prav tako vam bodo na lokaciji v pomoč lokalni vodniki in naši lokalni partnerji.

V primeru da se potovanja udeleži vsaj 5 udeležencev bo na celotnem potovanju prisoten tudi slovenski spremljevalec

Program: Transsibirska železnica

1. DAN:

Evropa - Moskva

Iz bližnjega letališča poletite v prestolnico Ruske federacije – Moskvo. V kolikor let ni iz Ljubljane je v ceni vključen tudi prevoz na letališče. Na letališču v Moskvi vas pričaka voznik in vas zapelje do hotela, kjer imate nočitev. Že sama okolica hotela je dovolj zanimava, da boste doživeli lep uvod v spoznavanje Moskve. Lahko se zapeljete na Rdeči trg z metrojem in doživite večerni utrip Moskve. Nočitev v Moskvi.

2. DAN

MOSKVA - ruska prestolnica

Prtljago lahko do odhoda deponirate v hotelu . Po zajtrku vas na recepciji hotela pričaka lokalni vodnik, s katerim imate 4 urno vodenje po zgodovinskem centru Moskve. Vodenje je v angleškem jeziku. Najprej si ogledate mogočni Kremelj, kjer vas navduši trg katedral, orožarna, carski zvon in carski top. Sprehodite se mimo spomenika neznanega junaka in vstopite na Rdeči trg in se odpravite v GUM (trgovski center). Popoldne imate prosto. Nedaleč stran je Veliki teater. Lahko se zapeljete z ladjo po reki Moskvi. Zvečer se zapeljete na jaroslavsko železniško postajo, kjer je začetek transsibirske železnice. Odhod vlaka je okoli polnoči, nastanjeni ste v štiriposteljnih kabinah, opcijsko lahko tudi v dvoposteljnih kabinah.

3. in 4. DAN

potovanje po transsibirski železnici

Transsibirska železnica velja za najdaljšo železniško progo na svetu, ki je speljana ob več kot osemdesetih manjših in večjih mestih in prečka 16 velikih rek, med njimi tudi Volgo, Ob, Jenisej in Amur. Približali se boste gorovju Ural, kjer poteka meja med Evropo od Azijo. Peljete se mimo Jekaterinburga, kjer so umorili carja Nikolaja II in njegovo družino. Na drugi strani Urala se razprostira Zahodno Sibirsko nižavje.

5. DAN

Novosibirsk

V Novosibirsk prispete okoli poldneva. Novosibirsk je tretje največje mesto Rusije in največje rusko mesto v Aziji, zaradi hitre rasti gospodarstva ga imenujejo Čikago Rusije in prestolnica Sibirije. Prtljago deponirate na železniški postaji. Po mestu imate 3-urno vodenje v angleškem jeziku. Novosibirsk ima znamenit živalski vrt, prav tako se lahko zapeljete z ladjo po reki Ob. Odhod vlaka priti Irkutsku je ob 1:21 (to je že 6. dan)

6. DAN

Potovanje po najslavnejših tirih transsibirske železnice

Potovanje po transsibirski železnici vas popelje skozi Karsnojarsk, ki je najbolj vzhodno milijonsko mesto Ruske federacije. Krasnojarsk je veliko industrijsko, kulturno, gospodarsko in izobraževalno središče Sibirije. Pokrajina ob transsibirski železnici bo v tem delu še posebej slikovita.

7. DAN

Irkutsk - Pariz Sibirije

Irkutsk je formalna prestolnica Sibirije in najlepše mesto »te ogromne pokrajine«. Po transferju do prenočišča v centru mesta imate vodenj ogled mesta, ob katerem spoznate tržnico in obiščete eno od obnovljenih vil dekabristov. Irkutsk je multikulturno mesto, prvo kitajsko trgovino so imeli že leta 1863. Popoldne ste prosti, obiščete lahko katedralo sv. Epifanija, se prehodite do reke Angare, opere, bele hiše… Nočitev v Irkutsku.

8. DAN

Bolschoje Goloustnoje, Bajkal, kot je nekoč bil

Danes se odpravite do vodnjaka našega planeta, Bajkala. Za vas smo izbrali ribiško vas Bolschoje Goloustnoje, kjer boste uživali v pogledih na jezero in vas. V okolici se ponujajo čudovite pešpoti ob Bajkalskem jezeru. Namestitev ob Bajkalskemu jezeru.

9. DAN

Bajkal, vodnjak našega planeta

Jezero Bajkal se nahaja v južni Sibiriji. Potovanja po transsibirski železnici si je težko predstavljati brez doživljanja največjega sladkovodnega jezera na svetu. Vodnjak našega planeta hrani 20 % sladke vode. Je tudi najgloblje jezero na svetu, v njem živi preko 2000 živalskih in rastlinskih vrst, od teh je tri četrtine endemičnih. Tudi nerpe, bajkalski tjulenji živijo v njem, naši potniki so jih že videli plavati po jezeru. Pozno popoldne imate transfer do Irkutska. Nočitev v Irkutsku.

10. DAN

potovanje v Mongolijo

Zjutraj imate transfer na železniško postajo, odhod vlaka v Mongolijo je ob 7:45. Še enkrat se zapeljete s transsibirsko železnico ob Bajkalskem jezeru. Prispete v Ulan Ude, kjer vaš vlak zavije na jug v Mongolijo. Naprej proti vzhodu pelje transsibirska železnica vse do Vladivostoka. Na meji med Rusijo in Mongolijo vas čaka nekajurno čakanje, potem pa se pot nadaljuje v Mongolijo.

11. DAN

Ulan Bator, prestolnica Mongolije

Vlak prispe v prestolnico Mongolije v Ulan Bator zjutraj okoli 6:00. Transfer do hotela, ki leži v zgodovinskem centru mesta. Z vodnikom se odpravite po zgodovinskem centru Ulan Batorja do Gandan Templja, kjer lahko opazujete jutranje ceremonije menihov. Vodenje končate na osrednjem trgu Suhe Bator. Priporočamo vam, da se za kosilo odpravite v restavracijo Monet. Iz 17. nadstropja se ponuja odličen pogled na mesto. Zvečer vas bo navdušil še folklorni program, ki se odvija od 18:00 – 19:15 ure. Za zaključek dneva vam predlagamo, da se odpravite še v kakšno restavracijo s tipično mongolsko hrano. Nočitev Ulan Bator.

12. DAN

Nomadska vas

Danes boste spoznali preproste nomade in njihov način življenja. Prespali boste v jurti, ki je v kampu, ki je zgrajen kot v času Džingiskana. Popoldne se lahko sprehodite v okolici. Lahko boste jezdili, se preskusili v lokostrelstvu. Kuharji bodo za vas pripravili prvovrstno mongolsko večerjo. Lahko se boste fotografirali v tradicionalnih mongolskih oblačilih. Tukaj ni elektrike, zato imejte s sabo čelno svetilko!

13. DAN

nomadi – Ulan Bator in na vlak

Po zajtrku boste obiskali 6 različnih nomadskih »kampov«, šolo, knjižnico, kamp, kjer vzrejajo kamele, vojaško postojanko, šamanski kamp in jurte, ki služijo verovanju. Potem pa greste nazaj proti Ulan Batorju. Ustavite se še pri znamenitem Džingiskanu na konju, ki je tudi največji spomenik jezdeca. Popoldne prispete v Ulan Bator, kjer lahko izkoristite čas še za zadnje nakupe in menjavo tugrikov v kitajske juane ali evre. Po transferju na železniško postajo sledi odhod vlaka št. 34 malo po osmi zvečer preko Hohhota proti Pekingu.

14. DAN

Mongolija in puščava Gobi

Peljete se po Mongoliji po svetu polpuščav in puščave Gobi. Počasi se že bližamo Pekingu. Zadnja noč na vlaku.

15. DAN

prihod v Peking

Vlak prispe v Peking na zahodno železniško postajo zgodaj zjutraj. Čaka vas transfer do tradicionalnega hotela, ki se nahaja v tipični kitajski četrti z ozkimi ulicami. Prost dan v Pekingu. Na obrobju Pekinga je najdaljši zid (veliki kitajski) na svetu. Priporočamo vam, da poskusite pekinško račko.

16. in 17. DAN

PEKING

Ponujamo vam dva opcijska izleta, da se seznanite s skoraj 20 milijonskim mestom. Lahko se odpravite do Velikega kitajskega zidu in Mingovih grobnic ter po samem Pekingu in obiščete Prepovedano mesto, Nebeški tempelj in Poletno palačo. Če mislite, da se Veliki kitajski zid vidi s prostim očesom iz vesolja ali lune, ste v zmoti. Prav tako je veliki kitajski zid največje pokopališče na svetu, predvidevajo da je pri gradnji umrlo vsaj milijon ljudi umrle pa so v določene predele zidu tudi pokopavali. Najbolj impozanten del zidu s stolpi je bil zgrajen v času Mingovih dinastij. Prepovedano mesto je največja palača na svetu. Najzanimivejša stavba nebeškega templja je visoka, krožna dvorana, namenjena molitvi za dobro žetev. Nebeški tempelj je po površini 4 krat večji od Prepovedanega mesta. Poletna palača pa skriva v sebi najlepši cesarski vrt Kitajske. Verjamemo, da bo čas v Pekingu prehitro minil. Zvečer 17. dne okoli pol enajste sledi transfer na letališče v Pekingu in polet proti Evropi.

18. DAN

PEKING – DUNAJ

Preko vmesnega letališča sledi še let na bližnje letališče. Po pristanku sledi prevoz do Ljubljane.

*Program Transsibirska železnica se lahko spremeni zaradi vremenskih razmer, logistike (spremenjeni vozni redi rednih linij) in drugih razlogov. Prevozi na rednih linijah (letalski, avtobusni...) so lahko brez slovenskega spremstva.

Cena: Transsibirska železnica

Datum Opomba Cena Akcijska cena
29.07.2023 - 15.08.2023 3198 € 3098 €*
02.09.2023 - 19.09.2023 3198 € 3098 €*
 • Redna cena potovanja:
  3198 €
 • Akcijska cena potovanja:
  od 3098 €*
  *Akcijska cena velja glede na čas prijave. Redno ceno programa (3198 €) znižamo:

  100 € za prijave do 31. januarja
  200 € za 15 dnevni program z začetkom v Novosibirskem

 • Program lahko izpeljemo tudi za posameznike na poljubne datume.
 • Minimalno število potnikov je 2, največje število potnikov je 20.

Cena vključuje:

 • korona garancijo vseh vplačil [več informacij]
 • letalske karte na relaciji Evropa – Moskva in Peking – Evropa s taksami
  prevoz na letališče v kolikor let ni iz ljubljanskega letališča
  potrebna povabilna pisma oz. dokumentacija za pridobitev viz
  vožnjo z vlakom v 2. razredu v 4 posteljnih kabinah
  prenočišča po programu v dvoposteljnih sobah z zajtrkom, kadar nočitev ni na vlaku
  vse transferje skladno s programom
  lokalne vodnike skladno s programom v Moskvi, Novosibirsku, Irkutsku in Ulan Batorju
  organizacijo potovanja
  DDV


  Cena ne vključuje:

 • hrane, kadar ni točno vključena
 • pijače
 • stroškov osebne narave
 • ničesar, kar ni navedeno pod vključeno
 • vize (ruska, mongolska in kitajska informativno 180 €)
 • vstopnin v muzeje
 • stroškov lokalnega javnega transferja
 • prevoza na letališče v kolikor je let iz ljubljanskega letališča
 • turističnega zavarovanja za tujino - kritje do 50.000 € (pogoj za pridobitev ruske vize)
 • stroškov v povezavi s Covid-19 (testiranja, cepljenja)

 • Doplačila:

 • enostavno zavarovanje rizika odpovedi: 250 €
 • razširjeno zavarovanje rizika odpovedi: 435 €
 • paket fleksibilnost: 385 €
 • doplačilo za enoposteljno sobo: opcija po dogovoru in glede na razpoložljivost
 • prevoz na zbirno mesto (po ceniku prevoznika)
 • izbira sedeža na letalu - glede na razpoložljivost - od 20 € na smer (sporočiti ob prijavi)
 • dvoposteljna kabina na vlaku, informativno 590 € na osebo


 • Popusti:

  100 € za prijave do 31. januarja
  200 € za 15 dnevni program z začetkom v Novosibirskem
  Ob prijavi na program Transsibirska železnica potnik poravna operativne stroške v višini 1200 €. Ostali del cene programa potnik plača najkasneje 45 dni pred potovanjem. Nudimo vam tudi zavarovanje rizika odpovedi potovanja, ki ga je potrebno vplačati ob prijavi na potovanje. Zgoraj omenjeni pogoji za program Transsibirska železnica veljajo za prijave do 45 dni do predvidenega odhoda. V kolikor je do odhoda manj dni, so pogoji prijave lahko drugačni.

  Potovanje poteka tako kot individualna potovanja po transsibirski in transmongolski železnici brez slovenskega vodnika, v Moskvi, Irkutsku, Ulan Batorju in po Mongoliji pa imamo lokalne angleško govoreče vodnike. Slovenski državljani za vstop v Rusko federacijo potrebujejo vizum.
  Državljani Slovenije potrebujejo vizum za vstop v Mongolijo. Potniki, ki v Mongolijo vstopajo z namenom turizma oz. Mongolijo le tranzitirajo, lahko vizum pridobijo na mejnem prihodu. Pred potovanjem je potrebno kontaktirati Veleposlaništvo Mongolije.
  Slovenski državljani potrebujejo vizum za vstop na Kitajsko. V postopku izdaje vizuma in ob prehodu meje se opravi zajem prstnih odtisov.
  Večina držav vstop pogojuje z negativnimi PCR testi ali dokazilom o cepljenju, ter izjemoma s potrdilom o prebolevnosti za virusom. Točne zahteve za vstop v državo vam bomo sporočili ne prej kot 2 tedna pred odhodom z namenom, da so podane informacije za vstop v državo najbolj točne. Prav tako dopuščamo možnost, da se pogoji spremenijo tudi kasneje, vendar vas bomo o vseh morebitnih spremembah sproti obveščali.

  Transsibirska železnica

  Datum Opomba Cena Akcijska cena
  29.07.2023 - 15.08.2023 3198 € 3098 €*
  02.09.2023 - 19.09.2023 3198 € 3098 €*

  *Akcijska cena velja glede na čas prijave. Redno ceno (3198 €) znižamo:

  100 € za prijave do 31. januarja
  200 € za 15 dnevni program z začetkom v Novosibirskem  Transsibirska železnica s turistično agencijo Lifetrek

 • vožnja po transibirski in transmongolski železnici
 • oddih ob kristalno čistem Bajkalskem jezeru
 • spoznavanje mongolskaih nomadov
 • Moskva, Irkutsk, Ulan Bator, Peking
 • nepozabno potovanje po 3 državah Azije
 • možnost prilagajanja potovanja

 • Brezskrbna rezervacija programa Transsibirska železnica

  Lifetrekova Covid garancija

  V kolikor je potovanje odpovedano vsa vplačila vrnemo. Velja za odpovedi s strani turistične agencije (zaprte meje, obvezna karantena na lokaciji). Garancija velja v primeru, ko program odpove turistična agencija Lifetrek. V primeru potnikove odpovedi, pa se upošteva naše splošne pogoje.

  Paket fleksibilnost

  Paket fleksibilnost je opcija, ko lahko program kadarkoli odpoveste, mi pa vas po razlogu ne sprašujemo.
 • Program lahko odpoveste z razlogom ali brez do 31 dni pred odhodom, organizator potovanja pa povrne vsa vplačila za program (iz vračila je izključen znesek za opcijo fleksibilnost).
 • Program lahko odpoveste tudi v obdobju, če je do odhoda manj kot 30 dni in več kot 16 dni, v tem primeru pa vam izdamo dobroimetje v višini vplačil, ki je unovčljivo 2 leti (iz vračila je izključen znesek za opcijo fleksibilnost).
 • Program lahko odpoveste tudi če je do odhoda 15 dni ali manj, v tem primeru pa vam izdamo dobroimetje v višini polovice vplačil oz. 50% celotne vrednosti programa, ki je unovčljivo 2 leti (iz vračila je izključen znesek za opcijo fleksibilnost). Polovico vplačila pa zadrži agencija • blank
  blank

  Oddajte povpraševanje

  Povpraševanje

  Transsibirska železnica

  29.07.2023 - 15.08.2023
  02.09.2023 - 19.09.2023

  Trajanje programa:

  18 DNI

  Cena od:

  3198 € 3098 €

  Država:

  rusija

  Morda vas zanima tudi:

  AVGUST, SEPTEMBER

  od 3198 €

  Želite doživeti potovanje po najdaljšo železniški progi vse od Moskve do Pekinga? Približali vam bomo pokrajine in prostranstva Sibirije, Mongolije in Kitajske. Doživeli boste tudi zanimivo kulturo treh dežel, preko katerih je speljana slavna Transsibirska železnica. Program lahko prilagodimo željam posameznikom, tako se lahko postanke poljubno prilagaja vašim željam.


  Potovanje

  Kamčatka

  AVGUST

  od 3298 €

  Kamčatka je polotok izjemnih naravnih lepot, zato je kar težko izbrati največje naravne bisere, ki jih ponuja ta del Rusije. Osredotočili smo se na dve bistveni stvari, izjemne ognjenike in živalski svet Kamčatke.


  Rezerviraj in odpotuj

  Transsibirska železnica

  29.07.2023 - 15.08.2023
  02.09.2023 - 19.09.2023


  Cena od:

  3198 € 3098 €