Kamčatka

27.07.2024 - 07.08.2024

Trajanje programa:

12 DNI

Cena od:

3298 € 3198 €
kamčatka
kamčatka

Kamčatka

rusija

Kamčatka

27.07.2024 - 07.08.2024


Cena od:

3298 € 3198 €


Nepozabna Kamčatka

Dežela vulkanov in medvedov

Kamčatka je polotok izjemnih naravnih lepot, zato je kar težko izbrati največje naravne bisere, ki jih ponuja ta del Rusije. Osredotočili smo se na dve bistveni stvari, izjemne ognjenike in živalski svet Kamčatke. Za začetek si bomo ogledali aktivna vulkana Mutnovski in Goreli, ki veljata za vrhunca Kamčatke. Pokrajino bomo spoznavali peš, s čolnom po morju in če boste želeli tudi iz zraka, s helikopterjem.

Divja Rusija

Kamčatka je dežela medvedov, po ocenah jih je med 15 in 30 tisoč na polotoku. Najboljše mesto za opazovanje medvedov je Kurilsko jezero. V avgustu je v jezeru še polno rdečih lososov. Kamčatka je tudi polna aktivnih vulkanov. Srečamo se s prvotnimi prebivalci Kamčatke, zapeljemo se po Pacifiku, da spoznamo življenje na morju

Kamčatka

Vulkani, gejzirji in vrelci

Kamčatka je polotok izjemnih naravnih lepot, dežela, kjer se srečata led in ogenj. Na Kamčatki je okoli 160 vulkanov, od tega je 29 še vedno aktivnih. Od okoli 320.000 prebivalcev Kamčatke, jih tri četrtine živi v Petropavlovsku in bližnji okolici, v Elizovem in Viljučinsku. Površina polotoka Kamčatke je 270.000 km2 kilometrov. V pretežnem delu polotoka je Kamčatka nenaseljena divjina. Reke na Kamčatki so poleti polne rib, več vrst lososov, postrvi… Kamčatka je del ognjenega obroča (ring of fire), zato so tukaj številni aktivni vulkani, med njimi jih je 19 na Unescovem seznamu naravne dediščine. Tukaj so še vulkanski fenomeni, od gejzirjev, fumarol, blatnih loncev…

Kamčatka

Vsi odhodi za destinacijo: KAMČATKA - RUSIJA

Divja Rusija s turistično agencijo Lifetrek

Kamčatka je ena zadnjih neraziskanih divjin našega planeta. Mati narava jo je obdarila z najaktivnejšimi vulkani Evrazije. Mogočni očaki se dvigujejo med velikimi dolinami. Hodili bomo tudi po pokrajinah, ki so dobile novo obliko po zadnjih izbruhih pred nekaj leti. Kraterji, vroči vrelci in tudi ledeniki, dajejo pokrajini svoj pečat. Po želji si lahko ogledamo Kurilsko jezero, ki je raj za kamčatske rjave medvede, ker je tam izjemno veliko rdečih lososov. Potovanje je aktivno, kar pomeni, da bomo predvsem peš spoznavali neverjetne lepote Kamčatke.

Program: Kamčatka

DAN 1

LJUBLJANA - KAMČATKA

Kamčatko povezujemo z izjemnimi z izjemno naravo, vulkani, rjavimi medvedi, drstečimi lososi, ribolovom, toplimi vrelci, prvotnimi prebivalci… Vse to nas čaka na polotoku Kamčatka. V kolikor let ni iz Ljubljane imamo transfer na bližnje letališče. Let proti Kamčatki je s prestopanjem v Moskvi. Do naše ciljne destinacije zamenjamo kar precej časovnih pasov.

DAN 2

MOSKVA - KAMČATKA (PETROPAVLOVSK KAMČATSKI)

Predviden je vmestni pristanek v prestolnici Ruske federacije – Moskvi. Po postanku nadaljujemo let proti Kamčatki. Na naši poti bomo preleteli Sibirijo, ki je s svojimi 13.000.000 kvadratnimi km večja od Evrope in skriva v sebi številna naravna bogastva, pa ne samo to, je polna tudi neverjetnih naravnih biserov. Po pristanku sledi transfer do hotela in počitek ter večerja. Mesto Petropavlovsk Kamčatski obdajajo vulkani, zato bodo že prvi pogledi veličastni. Kamčatka je od Ljubljane oddaljena več kot 8500 km, časovne razlike pa je kar 10 ur!

DAN 3

PETROPAVLOVSK KAMČATSKI - KAMP KAINIRAN - MILKOVO

Ta dan obiščemo Korjake, ki nas pričakajo s toplim zeliščnim čajem. Spoznamo se z načinom življenja domorodcev, avtohtonih prebivalcev Kamčatke, njihovo kulturo in plesi. Morda se ponudi tudi krajša ježa s konji. Imajo tudi vlečne pse. Zapeljemo se do bazenov, ki so bogati z radonom. Kopanje v radonovih kopelih lajša delovanje srca in zdravi kožne poškodbe. Popoldne se zapeljemo 280 km proti severu Kamčatke do Milkovega. Nočitev v hotelu.

DAN 4

MILKOVO - VULKAN ŠIVELUČ

Pred nami je še 350 km vožnje (5 ur) do čudovitega vulkana Šiveluč, ki je najsevernejši aktivni vulkan Kamčatke. Visok je 3307 metrov, skupaj z vulkanom Karimskaja sopka pa sta najaktivnejša vulkana Kamčatke. Vznožje vulkana ima premer 50 km. Pri silovitem izbruhu leta 1964 je vulkan bruhnil zmes pepela, prahu in plina 15 km v nebo! Tokovi lave so se razlivali več kot 20 km v okolico. Na poti se še ustavimo v naselju Ključi. Prespimo v šotorih. Hoje bo za okoli 2 uri.

DAN 5. IN 6

VULKANSKA DOGODIVŠČINA

Današnji dan bo aktiven, če bo vreme lepo bomo hodili 6 do 7 ur, in spoznali aktiven krater vulkana, se razume iz varne razdalje. Navdušila nas bo vulkanska pokrajina. Vulkan Šiveluč bruha konstantno od leta 1999! V času objave programa (april 2020) je vulkan aktiven. Tudi 6. dan bo aktiven, nadaljujemo s spoznavanjem vulkanskih fenomenov. Hodili bomo okoli 2 uri. Popoldne se vrnemo v vas lovcev, ribičev in gozdarjev, Kozirevsk, do kamor se bomo vozili okoli 3 ure (170 km). Prenočimo v lesenih hišicah, zvečer si privoščimo rusko banjo.

DAN 7

VULKANA TOLBAČIK

Čaka nas vožnja do Ključevske skupine vulkanov (90 km, okoli 3 ure vožnje), natančneje pod vznožje vulkanov Ploski in Ostri Tolbačik, v Tolbačinski dol. Če bo vidljivost dobra bomo občudovali vulkane Uškovskij, Kamen, Ploski in Ostri Tolbačik in Ključevskaja Sopka. Sprehodimo po poljih lave, ki so nastali pri izbruhu Tolbačika v letih 2012 in 2013. Tok lave je segel skoraj 20 km daleč. Obiščemo kakšno jamo in občudujemo bizarne formacije, ki so nastale pri tem izbruhu. Našli bomo še mesta, kjer je pod površjem še vedno zelo vroče. Hoje bo za okoli 4 ure. Prespimo v šotorih.

DAN 8

TOLBAČIK – MRTVI GOZD, KRATERJI

Dopoldne se sprehodimo po »mrtvem gozdu«, ki ga je za sabo pustil pepel. Leta 1975 se je začel največji izbruh bazaltne lave na Kamčatki v holocenu, izbruh je trajal leto in pol. Vroč pepel je prekril bližnji gozd in uničil vso vegetacijo. Povzpnemo se še na kakšen krater, pri katerem bomo naredili 100 do 200 višinskih metrov. Na vroči lavi oz. razpokah bomo lahko pekli hrenovke ali sladko pecivo. Hoje bo za 4 – 5 ur. Prespimo v šotorih.

DAN 9

TOLBAČIK – PETROPAVLOVSK

Danes nas čaka dolga vožnja (580 km, 9 ur) do Petropavlovska, zato bomo vstali malo bolj zgodaj V Milkovem imamo čas za kosilo, zvečer prispemo v prestolnico Kamčatke.

DAN 10

PETROPAVLOVSK - RAFTING

Kamčatka se pokaže v vsem svojem sijaju z ogledom z rek, ki tečejo skozi neokrnjeno naravo. Kamčatske reke so v tem času polne lososov. Opazovali bomo galebe in divje race, morda pa opazimo tudi medvede in beloplečega orla. Zjutraj se zapeljemo do vasice Malka, kjer boste pod vodstvom izkušenih inštruktorjev pripravili opremo za rafting. Bistraja Rečka ima manjši padec, zato je rafting še posebej varen, predvsem pa lahko brezskrbno uživate v pogledih, ki vam jih ponuja Kamčatka.

DAN 11

PETROPAVLOVSK - AVAČINSKI ZALIV

Izlet na Kamčatki se bliža koncu, ena zadnjih pustolovščin je izlet z ladjico po Avačinskem zalivu. Če bo le mogoče, se bomo zelo približali šamanski skali. Naprej plujemo ob čereh »Treh bratov«. Potem začutimo moč Tihega oceana. Zaplujemo okoli otoka, kjer gnezdi veliko število ptic, med njimi tudi pacifiške njorke. Z nekaj sreče uzremo tudi kakšnega delfina, tjulnja in kita. Na izletu nam postrežejo odlično ribjo juho in nas poučijo o ribarjenju in se tudi sami preskusimo v lovljenju rib.

DAN 12. IN 13.

PODALJŠEK PROGRAMA - FAKULTATIVNI IZLETI

Podaljšek programa potovanja ali odhod domov. 12. dan lahko zapustite Kamčatko ali pa se odločite za podaljšek z opcijskimi izleti. Prosta dneva sta namenjena ogledu dveh naravnih biserov Kamčatke s helikopterjem, pod pogojem, da bo možno leteti. Prva opcija je Kurilsko jezero, saj se največ medvedov na Kamčatki zbere prav ob Kurilskem jezeru, ki je veliko drstišče lososov in to seveda privlači rjave kamčatske medvede. Na poti se boste ustavili še v kalderi vulkana Ksudač, za popoln dan pa se boste lahko namakali še v Hodutkinskih toplih vrelcih. Druga izbira je izlet s helikopterjem v Dolino gejzirjev, ki je eno največjih območij gejzirjev na svetu. Preleteli boste vulkan Mali Semjačik s turkiznim jezerom v kraterju, preden se boste podali za dobro uro po Dolini gejzirjev. Nadaljevali boste po kalderi Uzon, za zaključek izleta, pa se lahko kopate v termalnih vrelcih v naravnem parku Naličevo. Ostale opcije so izleti v » Malo dolino gejzirjev«, ponuja se vzpon na vulkan Goreli in/ali Mutnovski. Sporočite nam, kaj bi želeli doživeti, da bomo lažje planirali te dneve.

DAN 14

KAMČATKA - LJUBLJANA

Po zajtrku bomo obiskali ribjo tržnico in se odpravili na letališče od koder bomo poleteli proti Moskvi in naprej proti našim krajem. Prihod domov je lahko tudi 15. dan.

*Program Kamčatka se lahko spremeni zaradi vremenskih razmer, logistike (spremenjeni vozni redi rednih linij) in drugih razlogov. Prevozi na rednih linijah (letalski, avtobusni...) so lahko brez slovenskega spremstva.

Cena: Kamčatka

Datum Opomba Cena Akcijska cena
27.07.2024 - 07.08.2024 3298 € 3198 €*
 • Redna cena potovanja:
  3298 €
 • Akcijska cena potovanja:
  od 3198 €*
  *Akcijska cena velja glede na čas prijave. Redno ceno programa (3298 €) znižamo:

  100 € za prijave do 31. decembra

 • Brez doplačil za majhne skupine.
 • Minimalno število oseb v skupini je 6, največje število oseb v skupini je 20.

Cena vključuje:

 • korona garancijo vseh vplačil [več informacij]
 • letalski prevoz bližnje letališče – Moskva – Petropavlovsk Kamčatski
 • vse letalske takse
 • transfer na letališče iz Ljubljane in nazaj
 • prenočišča po programu; hoteli, šotori, lesene hišice
 • 3 obroki na dan na Kamčatki z izjemo kosil 4. in 9. dan
 • vse transferje po Kamčatki
 • vsa oprema za kampiranje
 • vsa dovoljenja za oglede vulkanov
 • stroške lokalne ekipe: vodnik, prevajalec in kuhar na poti
 • organizacijo potovanja in slovensko spremstvo na poti
 • svetovanje in pomoč pri pripravi na potovanje
 • predstavitev potovanja in srečanje potnikov
 • DDV

 • Cena ne vključuje:

 • hrane, ko ta ni navedana pod vključeno
 • pijače
 • stroški osebne narave
 • stroškov osebne opreme
 • turističnega zavarovanja za tujino - kritje do 50.000 € (pogoj za pridobitev ruske vize)
 • ničesar kar ni navedeno pod vključeno
 • stroškov v povezavi s Covid-19 (testiranja, cepljenja)

 • Doplačila:

 • enostavno zavarovanje rizika odpovedi: 250 €
 • razširjeno zavarovanje rizika odpovedi: 435 €
 • paket fleksibilnost: 395 €
 • doplačilo za enoposteljno sobo: 450 €
 • prevoz na zbirno mesto (po ceniku prevoznika)
 • izbira sedeža na letalu - glede na razpoložljivost - od 20 € na smer (sporočiti ob prijavi)
 • podaljšek bivanja na Kamčatki 12. in 13. dan na osnovi prenočišča z zajtrkom 100 €
 • fakultativni izlet: dolina gejzirjev s helikopterjem 600 €
 • fakultativni izlet: Kurilsko jezero s helikopterjem 600 €


 • Popusti:

  100 € za prijave do 31. decembra
  Ob prijavi na program Kamčatka potnik poravna operativne stroške v višini 1000 €. Ostali del cene programa potnik plača najkasneje 45 dni pred potovanjem. Nudimo vam tudi zavarovanje rizika odpovedi potovanja, ki ga je potrebno vplačati ob prijavi na potovanje. Zgoraj omenjeni pogoji za program Kamčatka veljajo za prijave do 45 dni do predvidenega odhoda. V kolikor je do odhoda manj dni, so pogoji prijave lahko drugačni.

  Za vstop na Kamčatko je potrebna t.i. elektronska viza. Vse potrebno za vstop na Kamčatko vam bomo uredili pri agenciji Lifetrek.
  Večina držav vstop pogojuje z negativnimi PCR testi ali dokazilom o cepljenju, ter izjemoma s potrdilom o prebolevnosti za virusom. Točne zahteve za vstop v državo vam bomo sporočili ne prej kot 2 tedna pred odhodom z namenom, da so podane informacije za vstop v državo najbolj točne. Prav tako dopuščamo možnost, da se pogoji spremenijo tudi kasneje, vendar vas bomo o vseh morebitnih spremembah sproti obveščali.

  Kamčatka

  Datum Opomba Cena Akcijska cena
  27.07.2024 - 07.08.2024 3298 € 3198 €*

  *Akcijska cena velja glede na čas prijave. Redno ceno (3298 €) znižamo:

  100 € za prijave do 31. decembra  Kamčatka s turistično agencijo Lifetrek

 • brez doplačil za majhne skupine
 • vizum za Kamčatko ni potreben
 • neokrnjena in divja Kamčatka
 • obisk avtohtonega ljudstva Korjakov
 • vulkan Šiveluč, Tobalčik
 • rafting na reki Bistraja
 • tihomorska dogodivščina s plovbo po Avačinskem zalivu
 • fakultativni izlet s helihopterjem do Kurilskega jezera

 • Brezskrbna rezervacija programa Kamčatka

  Lifetrekova Covid garancija

  V kolikor je potovanje odpovedano vsa vplačila vrnemo. Velja za odpovedi s strani turistične agencije (zaprte meje, obvezna karantena na lokaciji). Garancija velja v primeru, ko program odpove turistična agencija Lifetrek. V primeru potnikove odpovedi, pa se upošteva naše splošne pogoje.

  Paket fleksibilnost

  Paket fleksibilnost je opcija, ko lahko program kadarkoli odpoveste, mi pa vas po razlogu ne sprašujemo.
 • Program lahko odpoveste z razlogom ali brez do 31 dni pred odhodom, organizator potovanja pa povrne vsa vplačila za program (iz vračila je izključen znesek za opcijo fleksibilnost).
 • Program lahko odpoveste tudi v obdobju, če je do odhoda manj kot 30 dni in več kot 16 dni, v tem primeru pa vam izdamo dobroimetje v višini vplačil, ki je unovčljivo 2 leti (iz vračila je izključen znesek za opcijo fleksibilnost).
 • Program lahko odpoveste tudi če je do odhoda 15 dni ali manj, v tem primeru pa vam izdamo dobroimetje v višini polovice vplačil oz. 50% celotne vrednosti programa, ki je unovčljivo 2 leti (iz vračila je izključen znesek za opcijo fleksibilnost). Polovico vplačila pa zadrži agencija • blank
  blank

  Oddajte povpraševanje

  Povpraševanje

  Kamčatka

  27.07.2024 - 07.08.2024

  Trajanje programa:

  12 DNI

  Cena od:

  3298 € 3198 €

  Država:

  rusija

  Morda vas zanima tudi:

  AVGUST, SEPTEMBER

  od 3198 €

  Želite doživeti potovanje po najdaljšo železniški progi vse od Moskve do Pekinga? Približali vam bomo pokrajine in prostranstva Sibirije, Mongolije in Kitajske. Doživeli boste tudi zanimivo kulturo treh dežel, preko katerih je speljana slavna Transsibirska železnica. Program lahko prilagodimo željam posameznikom, tako se lahko postanke poljubno prilagaja vašim željam.


  Potovanje

  Kamčatka

  AVGUST

  od 3298 €

  Kamčatka je polotok izjemnih naravnih lepot, zato je kar težko izbrati največje naravne bisere, ki jih ponuja ta del Rusije. Osredotočili smo se na dve bistveni stvari, izjemne ognjenike in živalski svet Kamčatke.


  Rezerviraj in odpotuj

  Kamčatka

  27.07.2024 - 07.08.2024


  Cena od:

  3298 € 3198 €