Lifetrek >> Trekingi >> Treking Škotska

Treking Škotska | Škotsko višavje za pohodnike

Treking Škotska za vse pustolovce! Pripravite se na mogočno škotsko višavje. Z agencijo Lifetrek na Škotsko! Najvišji vrh Velike Britanije Ben Nevis

Treking Škotska

02.07.2022 - 09.07.2022
06.08.2022 - 13.08.2022

Trajanje programa:

8 DNI

Cena od:

1148 €
treking Škotska
treking Škotska

TREKING ŠKOTSKA – ŠKOTSKO VIŠAVJE

TREKING ŠKOTSKA: 5-DNEVNI TREKING OD KOČE DO KOČE PO ŠKOTSKEM VIŠAVJU

Pravo potovanje na Škotsko je seveda potovanje po škotskem Višavju. Potovanje na Škotsko začnemo z odkrivanjem škotske prestolnice Edinburg. Potem se odpravimo v Škotsko višavje in opravimo del znamenite pešpoti po njenem zahodnem delu. Aktivni del potovanja po Škotski končamo z vzponom na najvišjo točko Velike Britanije Ben Nevis. Potem pa malo bolj umirjeno, morda tudi s parno lokomotivo po viaduktu Glenfinnan, ki je znan po filmskih kulisah iz filma o Harryju Potterju. Za konec potovanja po Škotskem višavju se odpravimo še v destilarno viskija.

Škotsko Višavje
Treking škotska - zemljevid

Program: Treking Škotska

DAN 1

LJUBLJANA – EDINBURG

Treking na Škotskem se začne s prevozom do enega od bližnjih letališč in polet do glavnega mesta Škotske – Edinburg. Prihod v popoldanskih urah in namestitev v mestu.

DAN 2

EDINBURG – CRIANLARICH

Informativni ogled mesta. Obiskali bomo St. Gilles katedralo, grad, Calton hill, Royal mile in preostale znamenitosti mesta. V popoldanskih urah se podamo na železniško postajo in naše potovanje nadaljujemo z vlakom do mesteca Crianlarich.

DAN 3

TREKING 1. DAN

Po zajtrku začetek treking poti. Prvih nekaj km je gozdnatih, nato se nam odpre Višavje. Ob poti bomo opazili ruševine samostana in kapele, prečkali točko kjer dežuje 280 dni v letu, v kraju Tyndrum pa se založili z zalogami za naslednja dva dneva. Po stari vojaški poti v Višavje, ob vznožju 1000 metrov visokih hribov nas pot pripelje do manjše naselbine Bridge of Orchy. Hoje od Crianlaricha do Bridge of Orchy je 21 km kar znaša nekje do 5 ur. Teren je dokaj nezahteven z nekaj spusti in dvigi do 200m, trud pa poplačan z prelepimi pogledi na okoliške vrhove.

DAN 4

TREKING 2. DAN

Današnji dan nas čaka več ur hoje čez neskončno neposeljeno pokrajino Rannoch Moor, ki je eno največjih in najodročnejših šotnih močvirij v Veliki Britaniji. Pred vstopom v dolino se lahko ustavimo še v smučarskem središču Glencoe, do prenočišč v Kings house hotel pa nas ločita le še 2 km. Skupna razdalja poti je spet okrog 20 km (približno 5 ur – nezahtevno).

DAN 5

TREKING 3. DAN

Dan z najspektakularnejšimi razgledi na vrhove Buachaillie Etive Mor in celotno dolino Glencoe. Ime, ki se je vtisnilo v zavest Škotov predvsem zaradi velikega pokola 1692. Vzpon po Devils staircase na 550metrov (najvišje na poti West highland way) od koder se nudijo spektakularni razgledi na vršace in dolino. Sledi spust proti kraju Kinlochleven. Hoje ta dan je samo 14,5 km ampak zaradi vzpona dobre 4 ure.

DAN 6

TREKING 4. DAN

Pot se skozi gozd dviga proti prelazu Lairigimor (300metrov) mimo ruševin naselbine, nato pa počasi spušča skozi deloma pogozdeno pokrajino proti Fort Williamu. Skupaj 24 km, kar spet nanese kakih 5 ur hoje. Na koncu še ogled kraja, kjer je stala neolitska utrdba An Dun fort in obvladovala okoliško pokrajino. Nad nami se dviga pogorje Ben Nevisa. Sledi še 2km spusta do hostla pod vznožjem gore.

DAN 7

TREKING 5. DAN

Vzpon na najvišjo goro Velike Britanije. Za 1344 metrov visoki Ben Nevis bomo potrebovali 3-4 ure. Ob lepem vremenu je z vrha čudovit razgled proti zahodni obali in po prelomnici Great Glen. Popoldan sledi še sprehod v Fort William kjer si ogledamo točko kjer se konča West highland way na koncu glavne ulice. Nakup spominkov. Sledi ogled destilarne BEN NEVIS DISTILLERY, kjer lahko okusimo 10 let star viski Škotskega višavja in prisluhnemo legendi o velikanu.

DAN 8

FORT WILLIAM – EDINBURG – LJUBLJANA

Po zajtrku vožnja z vlakom proti Edinburgu, kamor prispemo v opoldanskih urah. Sledi let proti Benetkam pozno popoldan.

*Program Treking Škotska se lahko spremeni zaradi vremenskih razmer, logistike (spremenjeni vozni redi rednih linij) in drugih razlogov.

Cena: Treking Škotska

 • Termin :
  02.07.2022 - 09.07.2022
  06.08.2022 - 13.08.2022
 • Redna cena potovanja:
  1148 €
 • Brez doplačil za majhne skupine.
 • Minimalno število oseb v skupini je 6, največje število oseb v skupini je 14.

Cena vključuje:

organizacijo in spremstvo potovanja
letalsko karto iz bližnjega letališča
ročno prtljago do 10 kg
letališke pristojbine in turistično takso
prevoz do bližnjega letališča
vse notranje prevoze (taksi, avtobusi, kombi, vlak…) po programu
spanje v hostlih
vsa plačila za lokalnega vodnika in ostale spremljevalce na trekingu
svetovanje in pomoč pri pripravi na potovanje in treking
predstavitev potovanja s skupnim srečanjem
DDV


Cena ne vključuje:

 • vstopnin v muzeje
 • hrane
 • pijače
 • napitnin za šoferje in lokalne vodnike
 • stroškov osebne opreme in vseh stroškov izven programa
 • zavarovanja za tujino
 • stroškov v povezavi s Covid-19 (testiranja, cepljenja)

 • Doplačila:

 • enostavno zavarovanje rizika odpovedi: 55 €
 • razširjeno zavarovanje rizika odpovedi: 105 €
 • paket fleksibilnost: 140 €
 • doplačilo za enoposteljno sobo: opcija ni mogoča
 • prevoz na zbirno mesto (po ceniku prevoznika)
 • oddana prtljaga – po ceniku prevoznika
 • privatna namestitev v Edinburghu (50 € na osebo v dvoposteljni sobi)
 • 55 € zajtrki na celotnem potovanju


 • Popusti:
  Ob prijavi na program Treking Škotska potnik poravna operativne stroške v višini 400 €. Ostali del cene programa potnik plača najkasneje 45 dni pred potovanjem. Nudimo vam tudi zavarovanje rizika odpovedi potovanja, ki ga je potrebno vplačati ob prijavi na potovanje. Zgoraj omenjeni pogoji za program Treking Škotska veljajo za prijave do 45 dni do predvidenega odhoda. V kolikor je do odhoda manj dni, so pogoji prijave lahko drugačni.

  Vizum za slovenske državljane ni potreben.
  Večina držav vstop pogojuje z negativnimi PCR testi ali dokazilom o cepljenju, ter izjemoma s potrdilom o prebolevnosti za virusom. Točne zahteve za vstop v državo vam bomo sporočili ne prej kot 2 tedna pred odhodom z namenom, da so podane informacije za vstop v državo najbolj točne. Prav tako dopuščamo možnost, da se pogoji spremenijo tudi kasneje, vendar vas bomo o vseh morebitnih spremembah sproti obveščali.

  Brezskrbna rezervacija programa Treking Škotska

  Lifetrekova Covid garancija

  V kolikor je potovanje odpovedano vsa vplačila vrnemo. Velja za odpovedi s strani turistične agencije (zaprte meje, obvezna karantena na lokaciji). Garancija velja v primeru, ko program odpove turistična agencija Lifetrek. V primeru potnikove odpovedi, pa se upošteva naše splošne pogoje.

  Paket fleksibilnost

  Paket fleksibilnost je opcija, ko lahko program kadarkoli odpoveste, mi pa vas po razlogu ne sprašujemo.
 • Program lahko odpoveste z razlogom ali brez do 31 dni pred odhodom, organizator potovanja pa povrne vsa vplačila za program(iz vračila je izključen znesek za opcijo fleksibilnost).
 • Program lahko odpoveste tudi v obdobju, če je do odhoda manj kot 30 dni in več kot 16 dni, v tem primeru pa vam izdamo dobroimetje v višini vplačil, ki je unovčljivo 2 leti(iz vračila je izključen znesek za opcijo fleksibilnost).
 • Program lahko odpoveste tudi če je do odhoda 15 dni ali manj, v tem primeru pa vam izdamo dobroimetje v višini polovice vplačil oz. 50% celotne vrednosti programa, ki je unovčljivo 2 leti (iz vračila je izključen znesek za opcijo fleksibilnost). Polovico vplačila pa zadrži agencija
 • Treking Škotska

  Treking Škotska: od 1148 €

  02.07.2022 - 09.07.2022
  06.08.2022 - 13.08.2022

  . Redno ceno znižamo:  Treking Škotska s turistično agencijo Lifetrek

 • 5 dni pravega trekinga po znamenitem škotskem višavju
 • divjina obdana z najvišjimi vrhovi Velike Britanije
 • vzpon na Ben Nevis – najvišja točka Velike Britanije
 • zaključek poti z ogledom destilarne viskija
 • *vožnja po viaduktu Glenfinnan
 • doživetje prave Škotske

 • blank
  blank

  Oddajte povpraševanje

  Povpraševanje

  Treking Škotska

  02.07.2022 - 09.07.2022
  06.08.2022 - 13.08.2022

  Trajanje programa:

  8 DNI

  Cena od:

  1148 €

  Država:

  ŠKOTSKA

  Morda vas zanima tudi:

  Gruzija treking

  JUNIJ, AVGUST, SEPTEMBER

  998 €

  Svaneti je zagotovo najlepši predel Gruzije. Čudovite kulise, mogočno gorovje in ogromna kulturna zapuščina! Treking med Mestijo in najvišje ležečo vasjo v Evropi, Ušgulijem


  Treking Pireneji

  JULIJ, SEPTEMBER

  948 €

  Pireneji treking - znamenite transverzale, po veličastni Visoki poti s kombinacijo GR10 in GR11. Vrhunski treking po grebenih med Španijo in Francijo.


  Treking Korzika

  AVGUST, SEPTEMBER

  798 €

  Korzika Treking po GR20 - treking znamenite transverzale. Ena najlepših poti na svetu. Vzpon na Monte Cinto, najvišji vrh Korzike. Kopanje v tolmunih in ...


  Treking Škotska

  JULIJ, AVGUST, SEPTEMBER

  Treking Škotska za vse pustolovce! Pripravite se na mogočno škotsko višavje. Z agencijo Lifetrek na Škotsko! Najvišji vrh Velike Britanije Ben Nevis.


  Treking Tour du Mont Blanc

  AVGUST

  868 €

  Za vas smo pripravili znameniti treking Tour du Mont Blanc. Trekinga smo malenkostno prilagodili, tako da je izvedljiv v enem tednu. Treking bomo začeli v italijanskem mestu Courmayeur in ga končali v francoskem mestu Chamonix. Treking Tour du Mont Blanc tehnično ni zahteven in kljub skrajšani različici ponuja čudovite razglede in neponovljive sončne vzhode in zahode. Pridružite se nam na trekingu Tour du Mont Blanc.


  Via Francigena: treking v Italiji

  MAJ, JUNIJ, SEPTEMBER

  648 €

  Via Francigena je ime več kot 1000 let stare in približno 2000 km dolge romarske poti, ki poteka iz angleškega stolnega mesta Cantenbury, preko Francije, Švice in Italije vse do Vatikana. V srednjem veku je bila to pomembna cesta in romarska pot ne-le za vse tiste, ki so želeli obiskati Sveti sedež, pač pa tudi za trgovce, razbojnike in preproste ljudi.


  Toskana za pohodnike

  MAJ, JUNIJ, SEPTEMBER

  898 €

  Toskana je zakladnica zgodovinskih zakladov, ki je edinstvena na svetu. Bogata je z umetniškimi mesti in majhnimi slikovitimi vasicami z ogromno kulturno dediščino, izjemna pa je tudi zaradi svoje očarljive pokrajine z umirjenim podeželjem ter položnim gričevjem. Če k temu dodamo še čudovito obalo z otoki, zaščitene parke, geotermalne pojave in nenazadnje še kuhinjo, ki je preprosta in pristnega okusa, ter vina, ki so ena najboljših na svetu, je razlogov za obisk Toskane res veliko.