Lifetrek >> Islandija >> Trekingi >> Treking Islandija

Treking Islandija | čisto pravi islandski treking

Islandija: treking Laugavegur in Fimmvorduhals od Skogarja do Landmannalaugarja. Islandija za vse prave pustolovce! Odpravite se na Islandijo

Treking Islandija

04.07.2023 - 11.07.2023

Trajanje programa:

8 DNI

Cena od:

1248 €
treking Islandija
treking Islandija

Treking Islandija

04.07.2023 - 11.07.2023


Cena od:

1248 €


TREKING ISLANDIJA

TREKING ISLANDIJA: 6-DNEVNI TREKING OD KOČE DO KOČE PO ISLANDSKI DIVJINI

8-dnevno potovanje in 6 dni trekinga na Islandiji. Nov program turistične agencije Lifetrek: treking Islandija. Pripravite se na vulkane z neizgovorljivimi imeni, mogočne ledenike, vroče gejzirje, zelene ravnice in gorato pokrajino kot na Luni. Pripravite se na najlepšo pokrajino, ki si jo lahko zamislite. Pripravite se na Islandijo.

LANDMANNALAUGAR – PRAVI TREKING NA ISLANDIJI

Samo tri ure vožnje z avtom stran od Reykjavika se nahaja čudovit naravni park po imenu Friðlandað Fjallabaki. Ta osupljiva regija služi kot ozadje epski, 6-dnevni treking avanturi, ki nas bo popeljala čez vse, kar ima Islandija za ponuditi. Spali bomo v šotorih ali v preprostih kočah, s seboj pa nosili samo tisto, kar potrebujemo za preživetje v divjini – na vsakem koraku nas bo spremljala popolna svoboda.

Tradicionalno se na tem trekingu hodi od juga proti severu, tako bomo tudi prisiljeni narediti več višinske razlike. Treking se zaključi v Landmannalaugarju, ki je s toplimi vrelci, v katerih lahko sprostimo utrujene noge, popoln zaključek poti. Vse to in še več ponuja nov treking program: Treking Islandija

Treking Islandija: Laugavegur

ISLANDSKI NAJVIŠJI VRH, GEJZIRJI IN LEDENIKI

Geološka podlaga Islandije še vedno ni stabilna, saj se plošči še vedno razmikata za približno 2 cm na leto in tako se Islandija še veča. Na otoku je 250 »vročih točk« in 800 izvirov vroče vode, ki so posledica vulkanizma. Gejzirje in polja brbotajočega blata srečamo tudi drugod po svetu, ime pa so dobili prav po gejzirju, ki leži na jugovzhodu Islandije v dolini Haukadalur in se tako tudi imenuje − Geysir. Ta že nekaj let miruje, zato pa v bližini bruha gejzir, imenovan Strokkur. Curek vroče vode se pojavi na 5 do 8 minut in brizgne do 40 m visoko. Na Islandiji je tudi veliko (269) ledenikov, ki pokrivajo več kot enajst odstotkov površja, led pa je na nekaterih mestih debel tudi do 1000 m. Najvišji vrh Islandije je Hvannadalshnúkur z 2119 m.

Treking Islandija

Naši preostali programi na Islandiji

Vsi programi turistične agencije Lifetrek na Islandiji.  + Islandija S turistično agencijo Lifetrek se lahko na Islandijo odpravite skoraj v vsakem trenutku. Ali gremo na potovanje, treking ali pa kar na turno smučanje. V sklopu naših obiskov na Islandiji se podamo tudi na lov za polarnim sijem.
Islandija in polarni sij

O ISLANDIJI

Islandija se nahaja na stičišču Severnega Atlantika in Severnega ledenega morja. Glavni otok leži v celoti južno od severnega tečajnika, ki poteka preko otoka Grímsey, ki leži ob severni obali Islandije. Država je bliže celinski Evropi kot Severni Ameriki, zato je otok zaradi zgodovinskih, političnih, kulturnih in praktičnih razlogov vključen v Evropo.

Islandija je 18. največji otok na svetu in drugi največji otok v Evropi za Veliko Britanijo. Državi pripada še trideset manjših otokov, poseljena sta Grímsey in Vestmanski otoki. Jezera in ledeniki pokrivajo 14,3 % površine, samo 23 % je porasle. Največji jezeri sta Þórisvatn (naravni rezervat) in Þingvallavatn, drugi pomembni pa še Lagarfljót in Mývatn. Obala se zajeda v kopno v obliki manjših in večjih fjordov.

Program: Treking Islandija

1. DAN

LJUBLJANA – REYKJAVIK

Treking potovanje Islandija se začne s prevozom do enega od bližnjih letališč in polet do glavnega mesta Islandije – Reykjavik. Prihod v popoldanskih urah in namestitev v mestu.

2. DAN

REYKJAVIK – LANDMANNALAUGAR – TREKING 1.DAN

Zgodaj zjutraj nakupimo zaloge za treking in se zapeljemo da našega izhodišča. Prvi dan trekinga nas pot pelje iz Landmannalaugarja do Hrafntinnuskerja. Treking se začne prijetno, gre čez polja lave pri Laugahraunandu do čudovite gore Brennisteinsalda. Od tu se pot počasi vzpenja čez impresivno hribovito pokrajino. Po 3-4 urah hoje pridemo do geotermalnega področja “Stórihver”, kjer so vroči vrelci. Večji del poti je prekrit s snegom, vendar prave poti ni težko zgrešiti. Kljub vsemu je treba biti pripravljen na meglo in vidljivost. Poti sledimo naprej do koče Hrafntinnusker (Höskuldsskáli). S poti se koče ne vidi, tako, da boste presenečeni, ko jo boste nenadoma zagledali pred vami. Od koče je 20 minut hoje do vrha Mt. Söðullhikeor in 40 minut do bližnje snežne jame (opcijsko).

3. DAN

TREKING 2. DAN

Drugi dan po zajtrku v koči gremo od Hrafntinnuskera do Álftavatna. Pot gre najprej skozi dolino polno s snegom prekritih sotesk. Kratek strm vzpon nas bo popeljal na najvišjo točko današnje etape. Če želite in v dobrem vremenu se lahko povzpnemo tudi na vrh Kaldaklofsfjölla, od koder bomo imeli čudovit razgled. Kasneje z razgledom na pisano gorovje pridemo na območje, kjer je polno ledenikov in rumeno-rjavih skal. Do Jökultungura je pot zelo strma, zato se bomo spuščali previdno. Zadnji del poti do jezera Álftavatn gre po ravnini. Od koče se lahko povzpnemo še do vrha Mt. Brattháls ali Mt. Torfatindur v 1-2 urah (krožna pot, opcijsko).

4. DAN

TREKING 3. DAN

Po zajtrku gremo od jezera Álftavatn do Emstrura (Botnar). Pot gre preko grebena Bratthals v sotesko Hvanngil, kjer bomo prečili reko Bratthálskvísl. V soteski je koča Hvanngil, ki je alternativa za prenočitev. Koča je opremljena z najnujnejšim (stranišče, tuši, prostor za spanje). Za kočo pot nadaljujemo čez most, ki vodi čez reko Kaldaklofskvisl. Kjer se pot razdeli na dva dela, se bomo odpravili v južni smeri proti Emstruru in Þórsmörku. Tu zopet prečimo reko. Nekaj kilometrov naprej pridemo do gorske ceste, ki ji sledimo do koče Emstrur. Pot postane na koncu etape dokaj položna. Kasneje, po namestitvi v koči, gremo lahko tudi skozi kanjon Markarfljótsgljúfur. 45-90 minutni sprehod ponuja fantastične razglede na kanjon in okoliške vrhove.

5. DAN

TREKING 4. DAN

Po zajtrku gremo od koče Botnar/Emstrur do Þórsmörka. Po manj kot uri hoje pridemo do strme poti, ki vodi v kanjon reke Syðri-Emstruá. Čez reko nam bo pomagal most, ki gre čez najožji del soteske. Potem gre pot čez hribovito pokrajino do področja Almenningar, od koder se v daljavi že vidi Þórsmörk. Na koncu tega področja, bomo prečili reko Þröngá, ki bo najglobje prečenje na celem trekingu. Potem smo že skoraj pri koči Þórsmörk. Od koče gremo lahko na vrh Mt. Valahnúkurja ali do jam Sönghellir. Obe destinaciji sta vsekakor vredni ogleda.

6. DAN

TREKING 5. DAN

Po zajtrku nas bo pot vodila od Langidalurja do koče Fimmvörðuskáli. Najprej prečimo ravnico pri Krossi in pridemo do bukovega gozda in dalje do Basarja, kjer se pot vzpne do soteske Strákagil. Naprej je teren malce bolj izpostavljen, preden se zopet popolnoma položi. Proti koncu današnje etape se povzpnemo na vrh kraterjev Magni in Modi, ki sta nastala leta 2010 pri izbruhu vulkana Eyjafjallajökull. Morda se bomo morali prebiti še čez kakšne zaplate snega, preden dosežemo današnji cilj na prelazu Fimmvörðuháls, kjer se nahaja koča.

7. DAN

TREKING 6. DAN

Od koče Fimmvörðuskáli, od koder imamo čudovite razglede na ledenike in bližnji Atlantski ocean. Po strmem spustu gremo čez most Skógá in sledimo soteski s številnimi slapovi, dokler ne pridemo do najlepšega slapu na Islandiji, Skógafoss. Po zasluženem počitku sledi še vožnja v Reykjavik.

8. DAN

REYKJAVIK – LJUBLJANA

Zadnje dejanje našega trekinga bo letalski prevoz proti bližnjemu letališču in vožnja proti Ljubljani.

*Program Treking Islandija se lahko spremeni zaradi vremenskih razmer, logistike (spremenjeni vozni redi rednih linij) in drugih razlogov. Prevozi na rednih linijah (letalski, avtobusni...) so lahko brez slovenskega spremstva.

Cena: Treking Islandija

Datum Opomba Cena Akcijska cena
04.07.2023 - 11.07.2023 KMALU POTRJENO 1248 € 1248 €*
 • Redna cena potovanja:
  1248 €
 • Doplačilo v primeru majhne skupine do vključno 10 oseb znaša 100 €.
 • Minimalno število oseb v skupini je 7, največje število oseb v skupini je 14.

Cena vključuje:

 • korona garancijo vseh vplačil [več informacij]
 • letalski prevoz do Reykjavika vključena ročna prtljaga do 10 kg
 • skupna prtljaga za predmete, ki ne smejo v kabino letala (1 kos za celotno skupino)
 • prevoz na na letališče iz zbirnega mesta (Ljubljana)
 • vse potrebne prevoze na Islandiji
 • spanje v hotelu v Reykjaviku (2 noči)
 • nočitve šotoru, oz. v gorskih kočah (doplačilo, če se izbere to opcijo -razpoložljivost je močno omejena)
 • organizacijo potovanja in slovensko spremstvo na poti
 • svetovanje in pomoč pri pripravi na potovanje
 • predstavitev potovanja
 • DDV

 • Cena ne vključuje:

 • osebne opreme
 • uporabe infrastrukture na mestih za kampiranje (tuš, uporaba kuhinje je prepovedana za vse, ki spijo v šotorih)
 • vstopnin v muzeje
 • hrane
 • pijače
 • stroški osebne opreme in vsi stroški izven programa
 • zavarovanja za tujino
 • šotora in vseh potrebnih potrebščin za kampiranje
 • stroškov v povezavi s Covid-19 (testiranja, cepljenja)

 • Doplačila:

 • enostavno zavarovanje rizika odpovedi: 80 €
 • razširjeno zavarovanje rizika odpovedi: 145 €
 • paket fleksibilnost: 150 €
 • doplačilo za enoposteljno sobo: Samo v Reykjaviku (2x) - 120 €
 • prevoz na zbirno mesto (po ceniku prevoznika)
 • oddana prtljaga izven vključene prtljage – po ceniku prevoznika
 • spanje v kočah – po ceniku koče (cca 300 € za 5 noči, lastna posteljnina, všteta uporaba celotne infrastrukture (kopalnica, kuhinja… odvisno od razpoložljivosti)
 • uporaba tušev – po ceniku koče


 • Popusti:
  Ob prijavi na program Treking Islandija potnik poravna operativne stroške v višini 400 €. Ostali del cene programa potnik plača najkasneje 45 dni pred potovanjem. Nudimo vam tudi zavarovanje rizika odpovedi potovanja, ki ga je potrebno vplačati ob prijavi na potovanje. Zgoraj omenjeni pogoji za program Treking Islandija veljajo za prijave do 45 dni do predvidenega odhoda. V kolikor je do odhoda manj dni, so pogoji prijave lahko drugačni.

  Slovenski državljani za vstop na Islandijo vizuma ne potrebujejo. Slovenski državljani lahko na Islandijo potujejo s potnim listom ali osebno izkaznico in na podlagi tega dokumenta tam bivajo do treh mesecev.
  Islandija je 26. 2. 2022 odpravila vse omejitve pri vstopu na Islandijo. Vstop je tako brez testa, brez potrdil o prebolevnosti in brez potrdil o cepljenju!.
  Večina držav vstop pogojuje z negativnimi PCR testi ali dokazilom o cepljenju, ter izjemoma s potrdilom o prebolevnosti za virusom. Točne zahteve za vstop v državo vam bomo sporočili ne prej kot 2 tedna pred odhodom z namenom, da so podane informacije za vstop v državo najbolj točne. Prav tako dopuščamo možnost, da se pogoji spremenijo tudi kasneje, vendar vas bomo o vseh morebitnih spremembah sproti obveščali.

  Pomembne informacije o programu: Treking Islandija

  Ker na trekingu ni mogoče kupiti hrane, se bomo na skupnem sestanku dogovorili v kakšni obliki si bomo zagotovili obroke. Vsaka koča ima na razpolago kuhinjo, katera je na voljo samo tistim udeležencem, ki koristijo tudi prenočišče, vendar bo član naše ekipe zagotovil mesto v kuhinji za enega ali dva člana odprave. Kdo bo kuhal pa se pomenimo sproti.

  Vsi odhodi: islandija

  Datum Program Cena Akcijska cena
  25.03.2023 - 01.04.2023
  Islandija pomladi - pomladansko raziskovanje dežele ledu in ognja | Potovanje
  sobota - sobota
  1548 € 1498 €*
  02.04.2023 - 09.04.2023
  POLNO
  Turno smučanje Islandija - turno nad fjordi in pod severnem sijem | Turno smučanje
  nedelja - nedelja
  1798 € 1698 €*
  09.04.2023 - 16.04.2023
  DODATNI TERMIN
  Turno smučanje Islandija - turno nad fjordi in pod severnem sijem | Turno smučanje
  nedelja - nedelja
  1798 € 1798 €*
  25.04.2023 - 02.05.2023
  ZAGOTOVLJENO
  Islandija pomladi - pomladansko raziskovanje dežele ledu in ognja | Potovanje
  torek - torek
  1548 € 1498 €*
  17.06.2023 - 24.06.2023
  PREMIERNA ODPRAVA
  Hvannadalshnjukur - po največjem ledeniku v Evropi na najvišji vrh Islandije | Odprave
  sobota - sobota
  1848 € 1798 €*
  24.06.2023 - 01.07.2023
  Islandija za pohodnike - Izbrani enodnevni pohodi na Islandiji | Treking
  sobota - sobota
  1548 € 1498 €*
  04.07.2023 - 11.07.2023
  Islandija za pohodnike - Izbrani enodnevni pohodi na Islandiji | Treking
  torek - torek
  1548 € 1548 €*
  04.07.2023 - 11.07.2023
  KMALU POTRJENO
  Treking Islandija - čisto pravi islandski treking | Treking
  torek - torek
  1248 € 1248 €*
  13.07.2023 - 22.07.2023
  Islandija - Hornstrandir - Severna pustolovščina | Treking
  četrtek - sobota
  1748 € 1648 €*
  22.07.2023 - 29.07.2023
  Islandija za pohodnike - Izbrani enodnevni pohodi na Islandiji | Treking
  sobota - sobota
  1548 € 1548 €*
  28.07.2023 - 09.08.2023
  +/- 2 dni - prijave do 1.5.2023
  Grenlandija - arktično doživetje | Potovanje, Treking
  petek - sreda
  2998 € 2898 €*
  19.08.2023 - 26.08.2023
  Islandija za pohodnike - Izbrani enodnevni pohodi na Islandiji | Treking
  sobota - sobota
  1548 € 1498 €*
  21.10.2023 - 28.10.2023
  Polarni sij - zimsko potovanje na Islandijo | Potovanje
  sobota - sobota
  1648 € 1598 €*
  11.11.2023 - 18.11.2023
  Islandija pozimi - zimsko raziskovanje dežele ledu in ognja | Potovanje
  sobota - sobota
  1648 € 1548 €*
  17.02.2024 - 24.02.2024
  Islandija pozimi - zimsko raziskovanje dežele ledu in ognja | Potovanje
  sobota - sobota
  1648 € 1548 €*
  02.03.2024 - 09.03.2024
  Polarni sij - zimsko potovanje na Islandijo | Potovanje
  sobota - sobota
  1648 € 1598 €*

  *akcijska cena je odvisna od časa prijave in morda ni več aktualna

  Blog zapisi: ISLANDIJA

  Islandija

  Islandija

  Polarni sij

  Polarni sij

  Islandija pozimi – fotogalerija

  Islandija pozimi – fotogalerija

  Treking Islandija

  Datum Opomba Cena Akcijska cena
  04.07.2023 - 11.07.2023 KMALU POTRJENO 1248 € 1248 €*

  *. Redno ceno (1248 €) znižamo:  Treking Islandija s turistično agencijo Lifetrek

 • 6 dni trekinga po znamenitem parku Friðlandað Fjallabaki
 • divjina obdana z vulkani
 • spanje v kočah ali šotorih
 • pravo “preživetje v naravi”
 • zaključek poti ob naravnih vrelcih, kjer se hitro regeneriramo
 • doživetje prave Islandije

 • Brezskrbna rezervacija programa Treking Islandija

  Lifetrekova Covid garancija

  V kolikor je potovanje odpovedano vsa vplačila vrnemo. Velja za odpovedi s strani turistične agencije (zaprte meje, obvezna karantena na lokaciji). Garancija velja v primeru, ko program odpove turistična agencija Lifetrek. V primeru potnikove odpovedi, pa se upošteva naše splošne pogoje.

  Paket fleksibilnost

  Paket fleksibilnost je opcija, ko lahko program kadarkoli odpoveste, mi pa vas po razlogu ne sprašujemo.
 • Program lahko odpoveste z razlogom ali brez do 31 dni pred odhodom, organizator potovanja pa povrne vsa vplačila za program (iz vračila je izključen znesek za opcijo fleksibilnost).
 • Program lahko odpoveste tudi v obdobju, če je do odhoda manj kot 30 dni in več kot 16 dni, v tem primeru pa vam izdamo dobroimetje v višini vplačil, ki je unovčljivo 2 leti (iz vračila je izključen znesek za opcijo fleksibilnost).
 • Program lahko odpoveste tudi če je do odhoda 15 dni ali manj, v tem primeru pa vam izdamo dobroimetje v višini polovice vplačil oz. 50% celotne vrednosti programa, ki je unovčljivo 2 leti (iz vračila je izključen znesek za opcijo fleksibilnost). Polovico vplačila pa zadrži agencija
 • Islandija: nekaj zanimivih informacij

  Islandija s turistično agencijo Lifetrek

  Islandija se najbolje doživi s turistično agencijo Lifetrek. Lifetrek se kot edina agencija v Sloveniji na Islandijo odpravlja skozi celotno leto. Pozimi smučamo, pomladi, pozimi in jeseni opazujemo polarni sij, poleti pa aktivno raziskujemo otok. Programi so skrbno zasnovani in glede na tip potovanja ponuja maksimalni užitek, kjer se mnogokrat umaknemo od, za naše pojme, preveč obiskanih znamenitosti.

  Islandija z Lifetrekom je cenovno bistveno bolj ugodna od preostalih agencij

  Islandijo poznamo kot lasten žep, zato so naši programi bolj dostopni kot pri konkurenci. Ne glede na to, da smo programe Islandija pripravili izredno dostopne (glede na islandske cene) nismo prav nič varčevali na vaš račun. V ceni so vedno všteti vsi stroški z izjemo hrane in morebitnih vstopnin v muzeje. Vedno letimo z direktnim letom iz bližnjih letališč, ter smo v ceno vključili tudi prevoz do letališča in nazaj. Spimo v enostavnih prenočiščih, vendar skoraj vedno na osnovi dvoposteljne sobe. Prenočišča pa imajo vedno možnost kuhanja hrane, tako da ni potrebno zapravljati v restavracijah zunaj.

  Kakšna je razlika med programom Islandija za pohodnike in programom treking Islandija?

  Islandija za pohodnike je program z dnevnimi izleti, kjer raziskujemo najlepše predele južne Islandije - program je res za vse prste obliznit. Ker delamo dnevne izlete, nas glavnina prtljage vedno počaka v prenočišču oziroma v avtomobilu. Nahrbtniki so lahki, spimo pa v enostavnih prenočiščih. Se pa v sklopu tega programa udeležimo tudi dveh etap programa Treking Islandija, in sicer prve mimo slapu Skogafoss, ter (pričakovano) zadnje etape v Landmannalaugarja. Torej doživimo dva največja vrhunca tudi malo bolj na "komot". Treking Islandija pa je pravo preživetje v naravi Islandije. Naš štart je na obali Atlantika in se mimo neštetih slapov, puščave, ledenikov podamo na 6 dnevno pot do Landmannalaugarja, kjer zmago proslavimo s kopanjem v naravnih vrelcih. Celotno pot smo čisto samo-preskrbni, kar pomeni, da nosimo vse s seboj. Z vse, mislimo dejansko vse, šotor, spalna vreča, podloga, hrana, gorilnik, kakšen lonec, oblačila in še kaj... Sicer se da najeti transfer opreme, ampak zadovoljstvo, če vse to zmoremo sami je neprecenljivo.

  Kdaj gremo pa lahko na turno sučanje

  Islandija je pravi raj za vse, ki bi šli na turno smučanje. Če bi bil dan v zimskih mesecih kaj daljši, bi se tja odpravili že dosti prej, vendar je dolga noč razlog, da se na Islandijo odpravimo šele v aprilu.

  Kakšno je poletno vreme na Islandiji?

  Povprečna temperatura na Islandiji v poletnem času je med  12 in 18 st. C ob visoki vlažnosti. To pomeni, da so temperature podobne našim jesenskim temperaturam v gorah. Pričakujemo pa lahko vse; od trenutkov z v kratke rokave, do mrzlega vetra, ko je še najboljša topla in lahka puhasta bunda.

  Program treking Islandija ne vključuje prehrane, kako se bomo preskrbeli

  Na Islandiji bomo za hrano poskrbeli sami. V nekaterih prenočiščih imamo kot redne stranke za Islandijo izjemne cene kosil - cca 20 €. Drugače pa si bomo hrano kuhali in pripravljali sami - na trekingu na gorilniku, drugje pa v kuhinjah. Da na Islandiji ne bomo izgubljali preveč časa, se bomo vsaj malo s hrano založili že v Sloveniji. Tudi kakšno močnejšo pijačo, je bolj smiselno kupiti pri nas ali pa najkasneje na letališču v brezcarinskih prodajalnah.

  Ali je Islandija primerna tudi za solo popotnike?

  Na naše programe na Islandiji se lahko prijavite tudi, če radi potujete sami. Družbe ne bo preveč, nekaj je bo pa vseeno. Tudi doplačila za enoposteljne sobe običajno ni, saj spimo v pohodniških penzionih oz. spimo v gorskih kočah ali pa si šotor nosimo celo s seboj. Ker se običajno prijavi veliko solo popotnikov/popotnic bomo skoraj v vsakem primeru našli par, s katerim si boste delili sobo.

  Ali bo ostalo tudi kaj časa za fotografiranje ali pa somostojno odkrivanje?

  Vsak program je prilagojen zmerni hoji z dovolj postanki, tako da je na voljo tudi dovolj časa za fotografiranje. Program poteka po najlepših peš-poteh in predelih dežele, zato neko samostojno odkrivanje ni potrebno. Lahko pa po končanem dnevu poiščete miren kotiček, kjer lahko prebirate svojo knjigo, uživate ob pivu ali pa vtise zapišete v dnevnik. Ker so izbrani programi na izredno lepih lokacijah, lahko program tudi samostojno podaljšate in vam organiziramo prevoz tudi kak dan kasneje.

  Ali je Islandija v Evropski uniji?

  Islandija ni članica ne EU in ne Schengenskega območja. Je pa Islandija izredno vpeta v politični sistem EU. Tako prebivalci Slovenije za obisk Islandije potrebujejo le osebno izkaznico, za zavarovanje zadošča že modra kartica za tujino, prav tako je telefonsko gostovanje enako, kot če gremo v Italijo ali Hrvaško. Islandija je včlanjena v zvezo NATO in Evropsko združenje za prosto trgovino (EFTA)

  Kdaj je bila Islandija naseljena

  Kdaj je bila Islandija poseljena, je samo predvidevanje. Je pa Islandija leta 930 dobila parlament, ki je bil za tiste čase izjemno unikaten in gre za najstarejšo popolno demokratično državno ureditev na svetu. Vsaka vas je imela po en glas, ne glede na število prebivalcev. Predsednik skrbi le za državniške formalnosti in dela kot predstavnik za stik s pomembnejšimi obiskovalci. V 13. stoletju so bili Islandci 2 leti pod Norveškim kraljem, leta 1662 pa so se povezali s kraljevino Dansko in se leta 1944 od nje tudi osamosvojili.  blank
  blank

  Oddajte povpraševanje

  Povpraševanje

  Treking Islandija

  04.07.2023 - 11.07.2023

  Trajanje programa:

  8 DNI

  Cena od:

  1248 €

  Država:

  islandija

  Morda vas zanima tudi:

  JUNIJ, JULIJ, AVGUST

  od 1548 €

  Po čudovitem, divjem in napornem trekingu od Skogarja do Landmannalaugarja imamo na agenciji Lifetrek pripravljen nov program Islandija za pohodnike. V dnevnih pohodih bomo raziskovali enkratno pokrajino Islandije. Od nežnih slapov, mogočnih ledenikov, skrivnostnih kanjonov, neskončnih plaž Atlantika, mavričnih gora Landmannalaugarja do sproščujočih naravnih vrelcev.


  JUNIJ

  od 1848 €

  Premierna Lifetrek odprava na najvišji vrh Islandije - Hvannadalshnjukur. Povzpeli se bomo na 2110 metrov visoki ledenik in uživali v mogočni naravi Islandije. Vabljeni vsi, ki si želite osvojiti najvišji vrh Islandije.


  APRIL, MAJ

  od 1548 €

  Zakaj v maju? Soočite se z orkami in odkrivajte spregledane kraje Islandije
  Islandija se pozno pomladi začne prebujati. Še vedno se v fjordih "pasejo" orke, na otok pa se vrnejo tudi znameniti pufini. Obisk Islandije v pomladanskih mesecih je zagotovo prvovrstna izkušnja za vse ljubitelje narave in svojih fotoaparatov. Dnevi so že precej dolgi, tudi do 16 ur, zato imamo dovolj časa za temeljito raziskovanje manj obljudenih krajev.


  FEBRUAR, NOVEMBER

  od 1648 €

  Zakaj pozimi? Soočite se z orkami in plešite pod avrorami.
  Islandija pozimi mogoče zveni kot neslana oziroma ledena šala, ampak je vse prej kot to. Topli zalivski tok ohranja temperature glede na lego dokaj znosne - temperatura v tem letnem času se lahko primerja s tisto v New Yorku v ZDA. Tudi sonce vzide že pred deveto uro zjutraj in ne zaide pred šesto popoldne. Kljub vedno daljšemu dnevu pa so noči še vedno dovolj dolge in temne, da se prikazujejo avrore.


  JULIJ

  od 1748 €

  Ker je naša osnovna smer razmišljanja raziskovanje stran od uhojenih poti, stran od vsakdanjosti, bomo izbrali za cilj raziskovanja kar sam rt Hornstrandir. Prepleten je s peš potmi, tam domujejo polarne lisice in neštete vrste ptic. Kjer je dostop možen samo z ladjo. Gre za najbolj severno obalo Islandije, deželo samote, mistike, črne magije, fjordov, morja, rib, ptic, ledenikov in geotermalnih izvirov.


  AVGUST

  od 2998 €

  Neokrnjena narava Grenlandije je v poletnih mesecih pravo nasprotje s smogom zabitih in pregretih mest. Se poleti zaradi vročine počutite utesnjene na vsakem koraku, ki ga naredite, koraki pa so težki in nemalokrat skoraj odveč? Na Grenlandiji je prav v poletnih mesecih najbolj uživaško, temperature so zmerne in so primerne tudi za krajša oblačila.


  MAREC, OKTOBER

  od 1648 €

  Na posebno potovanje na Islandijo se odpravljamo jeseni in spomladi, ko je noč že dovolj dolga in temna, da si lahko obetamo opazovanje polarnega sija, ki je naraven fenomen. Severni sij je vzbujal zanimanje in domišljijo že od nekdaj. Dan je namenjam spoznavanju naravnih lepot Islandije, ponoči pa gremo ob jasnem vremenu in aktivni avrori v lov za polarnim sijem. Tudi sončni vzhodi in zahodi imajo svoj čar, saj trajajo in trajajo…


  Turno smučanje

  Turno smučanje Islandija

  APRIL

  od 1798 €

  8-dnevno potovanje in do 6 dni turne smuke na Islandiji. Nov program turistične agencije Lifetrek: turno smučanje Islandija. Pripravite se na vulkane z neizgovorljivimi imeni, mogočne ledenike, vroče gejzirje, prostrana pobočja in pršič. Pripravite se na najlepšo zimsko pokrajino, ki si jo lahko zamislite. Pripravite se na zimsko Islandijo.


  JULIJ

  od 1248 €

  Treking Landmannalaugarju. Pripravite se na vulkane z neizgovorljivimi imeni, mogočne ledenike, vroče gejzirje, zelene ravnice in gorato pokrajino kot na luni. Tik pod polarnim krogom, je Islandija brez dvoma (naj)atraktivnejša dežela Evrope. Skoraj pozabljena nekje na severu, prebičana od arktičnih vetrov, topla in vlažna od objema zalivskega toka, prepolna lukenj skozi katere prihaja marsikaj, od ognjeno rdeče lave do sikajoče po žveplu zaudarjajoče pare, leži dežela večnega snega, vulkanov in gejzirjev – Islandija.


  AVGUST

  od 1698 €

  Devetdnevni treking po Lofotih. Norveška nam ponuja vznemirljive kraje, agencija Lifetrek pa obuja staro uspešnico – treking potovanje na Lofote. Če na potovanjih iščete naravne lepote, se boste težko izognili Norveški. Pravljično otočje Lofoti v malem ponuja vse lepote Norveške. Veličastna gorska kulisa, tradicionalne ribiške vasice, peščene plaže in turkizno morje, fjordi, dežela Vikingov, polnočno sonce.


  Rezerviraj in odpotuj

  Treking Islandija

  04.07.2023 - 11.07.2023


  Cena od:

  1248 €