Lifetrek >> Potovanja >> Uzbekistan

Uzbekistan | dragulj svilne ceste

V Uzbekistan na potovanje v Centralno Azijo. Čudovito potovanje skozi največje znamenitosti karavanserajev. Buhara, Samarkand in Hiva

Uzbekistan

20.05.2023 - 28.05.2023
16.09.2023 - 24.09.2023
28.10.2023 - 05.11.2023

Trajanje programa:

9 DNI

Cena od:

1398 € 1298 €
Uzbekistan
Uzbekistan

Uzbekistan

20.05.2023 - 28.05.2023

16.09.2023 - 24.09.2023

28.10.2023 - 05.11.2023


Cena od:

1398 € 1298 €


Uzbekistan

Uzbekistan: avanturistično potovanje prežeto s kulturo Svilne poti

Lifetrek vas vabi na 9-dnevni nepozabni program: Uzbekistan. V Uzbekistan na potovanje v zgodovino Svilne ceste – Starodavna mesta Buhara, Samarkand in Hiva s seznama UNESCOVE kulturne dediščine – Več kot 2000 let zgodovine – Arhitekturni dragulji – Moderni Taškent – izjemna kultura in kulinarika – območje trgovske kopenske antične poti med Kitajsko in Evropo – Svilena cesta

Zakaj v Uzbekistan

Uzbekistan že več kot dve tisočletji definira stičišče kultur, v celotnem obdobju je postal dom več arhitekturnim presežkom in antičnim mestom, ki so v večini plod Svilne ceste. Izmed vseh centralno-azijskih mest je Uzbekistan dragulj, saj ima največje število znamenitosti in je tako idealno izhodišče za spoznavanje regije.

Samarkand, Buhara in Hiva nobenega ne pustijo ravnodušnih in prav vsakega impresionirajo s čudovitimi mošejami, medresami in mavzoleji. Hitro izginjajoče Aralsko jezero, utrdba Karakalpakstan, glavno mesto Taškent in možnosti pravega trekinga v pogorju Nuratau pa zadostijo še tako specifičnim okusom in željam.

Potovanje Uzbekistan

Na doživetja svilene poti v Uzbekistan

Potovanje v Uzbekistan v osrednji del Azije je raznoliko, vključuje oglede antičnih mest, obisk muzejev in ogled tradicionalnih obrti. Popeljali pa se bomo tudi s hitrim vlakom in doživeli še marsikatero presenečenje. Na skupno raziskovanje v Uzbekistan vabimo vse z željo po aktivnem spoznavanju antične civilizacije, ki se je razvila ob Svilni cesti.

Potovanja: Potovanje Uzbekistan potovanja

Z agencijo Lifetrek po Svilni cesti

Že kot pove ime "Uzbekistan potovanje po poteh Svilne ceste", je to potovanje, kjer se spoznamo s presežnimi lokacijami območja. Smo vseskozi aktivni, kar pomeni, da raziskujemo prav vsak dan, in da vseskozi črpamo kulturo prežeto s krščanstvom, islamom in judovstvom. Izrazito spoznamo domačine, njihov način življenja, naravo in pokrajino ter smo pravi avanturistični popotniki. Čudoviti trgi nas hitro popeljejo v zgodovino, v čas antičnih trgovcev, vendar vedno znova preskočimo nazaj – v trenutno realnost življenja.

Program: Uzbekistan

DAN 1

LJUBLJANA – TAŠKENT

Zbor na ljubljanskem letališču in let preko Istanbula ali Moskve v Uzbekistansko prestolnico Taškent. Prihod na vmesno letališče in večerno nadaljevanje poti proti Uzbekistanu.

DAN 2

TAŠKENT

Pristanek v mestu zgodaj zjutraj, prevoz do hotela. Po zajtrku ogled prestolnice Taškent, ki je največje mesto centralne Azije. Ogled starega mestnega središča z glavno atrakcijo mavzolej Al-Buharija. V popoldanskih urah sprehod po mestnem trgu Čorsu Bazaar. City Tour bomo nadaljevali z ogledom Muzeja umetnosti, trga Neodvisnosti in operno hišo. Nočitev in večerja v Taškentu.

DAN 3

TAŠKENT – HIVA

Zgodaj zjutraj se odpravimo na letališče v Taškent, tokrat na terminal za notranje lete in letimo v Urgenč, od koder se bomo zapeljali v Hivo. Večina dneva bo namenjena raziskovanju UNESCO-vega bisera, mesta Hiva, ki je pravzaprav muzej na prostem. V mestu se naužijemo karavanskega vzdušja, pridih Svilene poti pa nam pričara čase, ko se je preko teh krajev odvijala svetovna trgovina. Celotno mesto je obdano z obzidjem, znotraj pa nas čakajo številne mošeje, mavzoleji in medrese. Prosto popoldne in spanje v Hivi.

DAN 4

HIVA – BUHARA

Ta dan nas čaka malo daljša vožnja proti mestu Buhara. Pot nas vodi ob znameniti Svilni poti skozi puščavo Kizil Kum, prečkamo Amu Darjo eno izmed pomembnejših antičnih rek. Po prihodu v hotel prosto za počitek. Nočitev v Buhari.

DAN 5

BUHARA

Ta dan je namenjen spoznavanju Buhare. Staro mestno jedro je uvrščeno na UNESCOV seznam kulturne dediščine, ogledali si bomo vse bisere tega mesta z minaretom in mošejo Kajlan, madraso Ulugbek ter starodavni vodni rezervoar Lyabi Hauz. Sprehodili se bomo med obzidjem mesta ter obiskali trdnjavo z muzeji, ki prikazujejo uzbekistansko življenje in kulturo. Predvsem pa bo na voljo nekaj časa, da se sami izgubimo v ulicah in samostojno raziskujemo mesto. Nočitev v Buhari.

DAN 6

BUHARA – SAMARKAND

Slovo od Buhare in vožnja s hitrim vlakom po zanimivi pokrajini proti Samarkandu. Med potjo dolgo 280 km se bomo odpočili in pripravili na zadnji del našega potovanja – antični Samarkand. Zgodaj dopoldne prispemo v mesto Samarkand in začnemo z ogledom mesta. Mesto zagotovo spada v peščico mojstrovin svetovne arhitekture, zgrajen pa je bil pod vplivom Grkov, Arabcev in Mongolov. Pravljično staro mestno jedro nas bo gotovo pustilo brez besed, saj je zagotovo najlepše mestno jedro kar jih boste kdaj videli. Glavna znamenitost – Trg Registan, kar v prevodu pomeni peščeni trg, je bil skozi zgodovino center Samarkanda, obdajajo pa ga tri medrese, ki tvorijo nepozabno kuliso in nam ponujajo izziv, kako vse lepote ujeti v objektiv. Nočitev Samarkand.

DAN 7

SAMARKAND – ŠAKRISABZ – SAMARKAND

Po zajtrku se odpravimo v mesto Šakrisabz, ki je med domačini poznan kot “Rim orienta” in naj bi bil rojstni kraj velikega Timurja (Timurlenko). Meč Islama, kot je bil vzdevek Timurja, je v mestu zgradil palačo Ak-Saraj. Po ogledu preostalih znamenitosti povratek v Samarkand in popoldanski ogled predela Afrosiab z muzejem, kjer hranijo najpomembnejše ostanke starodavne civilizacije. Ustavimo se pri mavzoleju Svetega Danijela, kraj kjer k molitvam hodijo tako muslimani, judje in kristjani. Oglede zaključimo v observatoriju Ulugbek, kjer je vnuk slavnega Timurja in vladar Samarkanda raziskoval vesolje. Spanje v Samarkandu.

DAN 8

SAMARKAND

Zadnji dan odkrivanja Uzbekistana si bomo ogledali starodavno tehniko pridelave papirja, kjer bo čas tudi za nakupe unikatnih izdelkov iz papirja. “Obrtni dan” nadaljujemo z obiskom največjega obrata za izdelavo svilenih preprog, kjer si ogledamo pridelavo teh dragih umetnin, izvemo razliko med ponaredki in originalnimi svilenimi izdelki. Oglede zaključimo na tržnici Sijob, ki ponuja najrazličnejše dobrote orienta. Prosto popoldne in zadnja skupna večerja. Nočitev v hotelu v Samarkandu.

DAN 9

SAMARKAND – LJUBLJANA

Zgodaj zjutraj oz. kar sredi noči se odpravimo na letališče v Samarkandu, kjer se vkrcamo na let proti Moskvi ali Istanbulu. Prihod v Ljubljano v dopoldanskih urah. Povratek je lahko tudi iz Taškenta, v tem primeru, je 8. dan dodan prevoz s hitrim vlakom na relaciji Samrkand - Taškent in nočitev v Taškentu.

*Program Uzbekistan se lahko spremeni zaradi vremenskih razmer, logistike (spremenjeni vozni redi rednih linij) in drugih razlogov. Prevozi na rednih linijah (letalski, avtobusni...) so lahko brez slovenskega spremstva.

Cena: Uzbekistan

Datum Opomba Cena Akcijska cena
20.05.2023 - 28.05.2023 ZAGOTOVLJENO 1398 € 1298 €*
16.09.2023 - 24.09.2023 1398 € 1348 €*
28.10.2023 - 05.11.2023 1398 € 1348 €*
 • Redna cena potovanja:
  1398 €
 • Akcijska cena potovanja:
  od 1298 €*
  *Akcijska cena velja glede na čas prijave. Redno ceno programa (1398 €) znižamo:

  50 € za prijave do 30. marca za odhod v aprilu in maju
  50 € za prijave do 15. julija za odhode v septembru in oktobru/novembru
  dodatnih 50 € popusta za odhod v maju, za prijave do 15. marca

 • Brez doplačil za majhne skupine.
 • Najmanjše število udeležencev je 8, največje število udeležencev je 20.

Cena vključuje:

 • korona garancijo vseh vplačil [več informacij]
 • letalski prevoz v Taškent
 • letališke pristojbine za mednarodne lete
 • prevoz na letališče iz zbirnega mesta v kolikor le ni iz Ljubljane
 • notranji letalski polet Taškent – Urgenč
 • vse notranje prevoze po programu
 • spanje z zajtrkom v hotelih*** in penzionih po predvidenem programu
 • organizacijo potovanja in slovensko spremstvo na poti
 • svetovanje in pomoč pri pripravi na potovanje
 • predstavitev potovanja in srečanje potnikov
 • DDV

 • Cena ne vključuje:

 • hrane
 • pijače
 • napitnin za lokalno prebivalstvo
 • doplačil za enoposteljno sobo v hotelu
 • stroškov osebne narave
 • stroškov izven programa
 • stroškov v povezavi s Covid-19 (testiranja, cepljenja)

 • Doplačila:

 • enostavno zavarovanje rizika odpovedi: 90 €
 • razširjeno zavarovanje rizika odpovedi: 165 €
 • paket fleksibilnost: 170 €
 • doplačilo za enoposteljno sobo: 240 €
 • prevoz na zbirno mesto (po ceniku prevoznika)
 • 498 € nadgradnja namestitve – minimalna kategorija namestitve hotel **** (velja na osebo v dvoposteljni sobi)


 • Popusti:

  50 € za prijave do 30. marca za odhod v aprilu in maju
  50 € za prijave do 15. julija za odhode v septembru in oktobru/novembru
  dodatnih 50 € popusta za odhod v maju, za prijave do 15. marca
  Ob prijavi na program Uzbekistan potnik poravna operativne stroške v višini 650 €. Ostali del cene programa potnik plača najkasneje 45 dni pred potovanjem. Nudimo vam tudi zavarovanje rizika odpovedi potovanja, ki ga je potrebno vplačati ob prijavi na potovanje. Zgoraj omenjeni pogoji za program Uzbekistan veljajo za prijave do 45 dni do predvidenega odhoda. V kolikor je do odhoda manj dni, so pogoji prijave lahko drugačni.

  Od 1. februarja 2019 je mogoče v Uzbekistan vstopiti brez vizuma. Za vstop v Uzbekistan je potreben potni list z veljavnostjo najmanj 6 mesecev.
  Večina držav vstop pogojuje z negativnimi PCR testi ali dokazilom o cepljenju, ter izjemoma s potrdilom o prebolevnosti za virusom. Točne zahteve za vstop v državo vam bomo sporočili ne prej kot 2 tedna pred odhodom z namenom, da so podane informacije za vstop v državo najbolj točne. Prav tako dopuščamo možnost, da se pogoji spremenijo tudi kasneje, vendar vas bomo o vseh morebitnih spremembah sproti obveščali.

  Uzbekistan

  Datum Opomba Cena Akcijska cena
  20.05.2023 - 28.05.2023 ZAGOTOVLJENO 1398 € 1298 €*
  16.09.2023 - 24.09.2023 1398 € 1348 €*
  28.10.2023 - 05.11.2023 1398 € 1348 €*

  *Akcijska cena velja glede na čas prijave. Redno ceno (1398 €) znižamo:

  50 € za prijave do 30. marca za odhod v aprilu in maju
  50 € za prijave do 15. julija za odhode v septembru in oktobru/novembru
  dodatnih 50 € popusta za odhod v maju, za prijave do 15. marca  Uzbekistan s turistično agencijo Lifetrek

 • brez doplačila za majhne skupine
 • 9-dnevno potovanje po antičnih mestih Uzbekistana
 • vožnja s hitrim vlakom od Buhare do Samarkanda
 • fantastična kulisa arheoloških draguljev Buhara, Samarkand in Hiva
 • izlet v “Rim Orienta” Šahrisab, rojstno mesto velikega Timurja

 • Brezskrbna rezervacija programa Uzbekistan

  Lifetrekova Covid garancija

  V kolikor je potovanje odpovedano vsa vplačila vrnemo. Velja za odpovedi s strani turistične agencije (zaprte meje, obvezna karantena na lokaciji). Garancija velja v primeru, ko program odpove turistična agencija Lifetrek. V primeru potnikove odpovedi, pa se upošteva naše splošne pogoje.

  Paket fleksibilnost

  Paket fleksibilnost je opcija, ko lahko program kadarkoli odpoveste, mi pa vas po razlogu ne sprašujemo.
 • Program lahko odpoveste z razlogom ali brez do 31 dni pred odhodom, organizator potovanja pa povrne vsa vplačila za program (iz vračila je izključen znesek za opcijo fleksibilnost).
 • Program lahko odpoveste tudi v obdobju, če je do odhoda manj kot 30 dni in več kot 16 dni, v tem primeru pa vam izdamo dobroimetje v višini vplačil, ki je unovčljivo 2 leti (iz vračila je izključen znesek za opcijo fleksibilnost).
 • Program lahko odpoveste tudi če je do odhoda 15 dni ali manj, v tem primeru pa vam izdamo dobroimetje v višini polovice vplačil oz. 50% celotne vrednosti programa, ki je unovčljivo 2 leti (iz vračila je izključen znesek za opcijo fleksibilnost). Polovico vplačila pa zadrži agencija
 • Uzbekistan: vprašanja in odgovori

  Ali je Uzbekistan varna država

  Uzbekistan je ena izmed bolj varnih držav na svetu. Prebivalci so olikani in nevsiljivi, tako da je na potovanju po Uzbekistanu vedno dober občutek. Prav tako Uzbekistan nima turističnih pasti (tourist traps).

  Ali se za vstop v Uzbekistan potrebuje vizum in ali so obvezna kakšna cepljenja

  V Uzbekistan lahko slovenski državljani od 1. februarja 2020 vstopajo brez vizuma, v kolikor bivanje tam ne traja več kot 30 dni. Prav tako država za vstop ne zahteva nobenih cepljenj. Za vstop v Uzbekistan potrebujete potni list, ki ima veljavnost vsaj še 6 mesecev.

  Zakaj v Uzbekistan s Turistično agencijo Lifetrek

  Kar nekaj slovenskih agencij ponuja potovanje v Uzbekistan, med njimi je tudi naša agencija Lifetrek. Programi potovanja so si precej podobni, v večini pa preostale agencije ponujajo en dan krajše potovanje. Pri rezervaciji potovanja preko naše agencije vam je cena takoj jasna saj imamo fiksno ceno brez doplačil za majhne skupine. Prav z doplačilom za manjše skupine je pri večini konkurenca končna cena na koncu tudi do 300 € višja kot pri nas. Ker v Uzbekistan vodimo le manjše skupine smo na poti zelo prilagodljivi in lahko v primeru slabšega vremena spreobrnemo potek potovanja in Uzbekistan raziskujemo v obratni smeri.

  Kakšna valuta se uporablja in ali lahko denar zamenjam že v Sloveniji

  Uzbekistan uporablja valuto Sum. Okvirni tečaj (maj 2020) je 11 000 sumov za en evro. Ker se za en evro dobi veliko sumov menjava v drugih državah ni mogoča oziroma ni smiselna. V Uzbekistanu priporočamo menjavo iz dolarjev, ki pa morajo biti nepoškodovani, nepopisani in brez prepogibov. Na bankomatih se dviguje dolarje, ki se jih v banki zamenja za sume. Plačevanje je vedno samo v sumih (izjema so le večji nakupi, naprimer preproge, slike).

  Kakšne so vtičnice in pokritost z mobilnim signalom

  Električne vtičnice so enake kot pri nas in s seboj ne potrebujete nobenih adapterjev. V kolikor želite uporabljati vaš mobilni telefon za klice in za brskanje po internetu se pozanimajte o cenah pri vašem operaterjev. Načeloma pa so tarife za Uzbekistan precej visoke in je lahko znesek pogovora tudi do 3 eure na minuto. Veliko bolj vam priporočamo nakup lokalne sim kartice z zakupljeno količino prenosa. Ob nakupu sim kartice obvezno potrebujete potni list.

  Ali lahko potovanje v Uzbekistan pripravite kot individualno potovanje

  Prav vsa potovanja v organizaciji turistične agencije Lifetrek lahko pripravimo tudi kot individualno potovanje. Potovanje v Uzbekistan je super izbira za samostojno potovanje saj so cene turističnih storitev zaenkrat še sprejemljive, prav tako pa boste na večje razdalje med mesti podali z udobnim vlakom. Lokalno vodenje je v angleškem jeziku. Prevozi znotraj mest pa bodo organizirani s klimatiziranimi kombiji oziroma taksiji.

  Kaj lahko pričakujem na potovanju v Uzbekistan

  Potovanje v Uzbekistan je vsekakor edinstveno doživetje. Saj je država kljub svoji arhitekturni lepoti in zgodovinski pomembnosti precej neobiskana. Naše potovanje zajema vse 4 bisere te centralnoazijske države; Samrkand, Buhara, Hiva in Taškent. Poleg omenjenih mest se podamo še v Šahrisabs, ki je rojstno mesto Timurlenka in kjer se je zgodba o Uzbekistana pravzaprav začela. V vsakem mestu imamo dovlj časa za zanimive oglede, prav tako pa ostane nekaj časa tudi za samostojno raziskovanje.

  Kakšna je hrana v Uzbekistanu

  Področje kjer leži Uzbekistan je bilo skozi zgodovino pod precejšnimi vplivi najrazličnejših kultur. Uzbekistan je bil podvržen številnim inavzijam od Aleksandra Velikega, Arabcev in do Mongolov, in prav vsi so tam pustili delček svoje kuharske tradicije. Svilna pot in karavanseraji pa so povzročili pravo eksplozijo okusov, saj so v Uzbekistan prihajali recepti tudi iz Kitajske, Koreje in drugih daljnoazijskih držav. Ker Uzbekistan na področju kulinarke ponuja marsikaj, smo se odločili, da na našem potovanju v Uzbekistan odločitev glede prehrane prepustimo vam. Naj naštejem samo nekaj izmed značilnih jedi: Plov, juha Lagman, Manti (cmočki), Samsa, Naryn, Dimlama, Holvaytar, Kebab, solata Ačičuk, Čučvara  blank
  blank

  Oddajte povpraševanje

  Povpraševanje

  Uzbekistan

  20.05.2023 - 28.05.2023
  16.09.2023 - 24.09.2023
  28.10.2023 - 05.11.2023

  Trajanje programa:

  9 DNI

  Cena od:

  1398 € 1298 €

  Država:

  uzbekistan

  Morda vas zanima tudi:

  MAJ, JUNIJ, JULIJ, SEPTEMBER

  od 1348 €

  Obstaja država v kateri tradicionalno in moderno sobivata v sožitju in poudarjata edinstvenost drug drugega. Gruzija je država v kateri zagotovo ne boste ne lačni ne žejni, je država izjemne kulinarike in odličnih vin, ki jih bodo postregli prijazni in prisrčni domačini. Država, v kateri boste imeli priložnost videti v odročnih kotičkih dežela najstarejše samostane in cerkvene komplekse na svetu.


  JULIJ, AVGUST, SEPTEMBER

  od 1498 €

  Nepozabna poletna avantura v Kirgiziji. Pohodništvo, popotništvo, jahanje in še mnogo več. Ogled starodavnih karavanserajev, kopanje v jezeru Isik Kul, nepozabno doživetje pogorja Tian Šan


  JUNIJ, AVGUST, SEPTEMBER

  od 1198 €

  Svaneti je zagotovo najlepši predel Gruzije. Čudovite kulise, mogočno gorovje in ogromna kulturna zapuščina! Treking med Mestijo in najvišje ležečo vasjo v Evropi, Ušgulijem


  APRIL, OKTOBER

  od 1398 €

  Lifetrek vas vabi na 9-dnevni nepozabni program: Uzbekistan potovanje v zgodovino Svilene ceste – mesta s seznama UNESCOVE kulturne dediščine – Več kot 2000 let zgodovine – Arhitekturni dragulji – Starodavna mesta Buhara, Samarkand, Hiva – izjemna narava, kultura in hrana – območje trgovske kopenske antične poti med Kitajsko in Evropo – Svilena cesta – let iz Ljubljane


  Rezerviraj in odpotuj

  Uzbekistan

  20.05.2023 - 28.05.2023
  16.09.2023 - 24.09.2023
  28.10.2023 - 05.11.2023


  Cena od:

  1398 € 1298 €