Lifetrek >> Gruzija >> Potovanja >> Gruzija za popotnike

Gruzija za popotnike | potovanje v deželi vina

Gruzija za sladokusce. Potepanje po čudovitih kavkaških krajih, obisk poznanih vinskih kleti, nepozabni gruzijski večer, romantični Tbilisi

Gruzija za popotnike

30.04.2022 - 08.05.2022
11.06.2022 - 19.06.2022
20.08.2022 - 28.08.2022
17.09.2022 - 25.09.2022

Trajanje programa:

9 DNI

Cena od:

1248 € 1148 €
blank

Gruzija za popotnike

Obstaja država v kateri tradicionalno in moderno sobivata v sožitju in poudarjata edinstvenost drug drugega. Gruzija je država v kateri zagotovo ne boste ne lačni ne žejni, je država izjemne kulinarike in odličnih vin, ki jih bodo postregli prijazni in prisrčni domačini. Država, v kateri boste imeli priložnost, v odročnih kotičkih dežele, občudovati v svetovnem merilu najstarejše samostane in cerkvene komplekse. Država z eno najstarejših kultur, saj jo je zgodovina oblikovala več kot 6000 let. Država, zavita v zelene gorske verige, katerih vrhovi so pokriti z večnim snegom in odeta v neskončne vinograde. Doživetje Gruzije dopolnujejo čudovita mesta, ki so moderna in tradicionalna hkrati. Odkrijte in spoznajte Gruzijo!

Zakaj na potovanje v Gruzijo?

Gruzija vas bo pritegnila z okusom avtohtonih vin, pikantnosti ajike in preproste popolnosti churchele in khachapurija. Gruzija je tudi eno od središč zgodnjega krščanstva, obiska vredni so tudi starodavni prestolnici Mtskheta in Uplischikha ter Gori, kjer je rojstno mesto Stalina. V celoti se prepustite deželi v pogovorih s trgovci, pogajanjih na lokalnih tržnicah, prekomerni porabi močno začinjenih gruzijskih gastronomskih specialitet in alkoholnih pijač. Gruzija vas bo zagotovo očarala in spomin na to deželo bo zagotovilo, da se boste tja vedno znova vračali.

Gruzija Potovanje

Kulinarično doživetje našega potovanja

V nekdanji Sovjetski zvezi so bili pregovorno Gruzijci tisti, ki so pripravljali okusno hrano. Veljali so za najboljše kuharje in tudi danes je Rusija polna restavracij z gruzijsko hrano. Njihova kuhinja vsebuje evropske in bližnjevzhodne elemente. Nacionalna posebnost je hinkali, parjeno testo polnjeno z mesom, sirom, zeljem ali krompirjem in je zelo okusno. Zelo priljubljen prigrizek je tudi hačapuri, kruh ki spominja na lepinjo polnjeno s sirom. V vsakem primeru v Gruziji ne boste lačni in boste uživali v njihovi bogati kulinariki.

Gruzija potovanje v deželi vina

Gruzija

Skriti dragulj Kavkaza, dežela dobrih vin, živahnih tržnic in čudovite gorske pokrajine, vse to je Gruzija. Tbilisi je glavno mesto države in kraj intenzivnega prepletanja civilizacij. Tbilisi je tudi in mesto, ki nikoli ne spi. Sledi osmanske, judovske, cesarske Rusije, sovjetske ter sodobne gruzijske kulture so vidne na vsakem koraku in tvorijo ločene entitete, ki se na neverjeten način združijo v eno.
Opis destinacije in vsi programi: Gruzija

Gruzija potovanje

Gruzijska vina

Gruzija prideluje svoja vina že več kot 8000 let. Gruzijske metode pridelave vina, kjer sod/amforo napolnijo z grozdjem in ga zakopljejo/zasujejo v zemljo, so vključene tudi na Unescov seznam svetovne dediščine. Vinogradništvo je eden ključnih elementov njihove identitete in zgodovine. Gruzija ponuja širok izbor kakovostnih domačih vin. Na našem potovanju bomo obiskali kar nekaj tradicionalnih vinskih kleti, kjer nam bodo vino tudi degustirali in prikazali edinstven postopek pridelave vina.

Program: Gruzija za popotnike

DAN 1

Ljubljana - Tbilisi

polet iz Ljubljane preko Istanbula do Tbilisija, gruzijskega glavnega mesta, namestitev v hotelu. Prihod je lahko tudi drugi dan v zgodnjih jutranjih urah. Let je lahko tudi iz bližnjih letališč, v tem primeru je v ceno vključen tudi prevoz na letališče.

DAN 2

Tbilisi

Po zajtrku odhod na panoramski ogled mesta in nato sprehod po starem mestnem jedru z ozkimi ulicami in barvitimi hišami. Med sprehodom boste lahko uživali v pogledu na svetišče Metekhi, stolnico Sameba, trg svobode, nekdanji gruzijski parlament, trdnjavo Narikala, most miru iz železa in stekla, razkošno predsedniško palačo. Zvečer si privoščimo pravo gruzijsko večerjo, ki jo popestrijo plesalci tradicionalnih plesov.

DAN 3

Tbilisi – Dolina Trusa – Stepatsminda (Kazbegi)

Po zajtrku odhod po slikoviti poti do mesta Stepatsminda (Kazbegi). Ne gre za navadno vožnjo ampak za prava avanturo, saj se bomo vozili po pravi Gruzijski vojaški cesti, katera je včasih povezovala Tbilisi in Vladikavkaz. Na poti si bomo lahko privoščili tradicionalni khinkali (khinkali je gruzijska različica priljubljenih z mesom polnjenih cmokov). Spotoma opravimo še obvoz in se ustavimo v čudoviti dolini Trusa, kjer se bomo podali na krajši pohod. Popotniki si za dolino Trusa pogosto ne vzamejo časa, tako da je eden lepših predelov Gruzije vse prevečkrat spregledan. Visoki vrhovi, številni mineralni izviri in čudovita dolina so prava paša za oči. Po aktivnem dnevu sledi še vožnja do mesta Stepatsminda, ki nam je morda bolje poznan pod imenom Kazbegi, kakor se je nekoč imenoval. Nad mestom opazimo znamenito cerkev Gergeti oz. Cerkev svete Trojice, nad celotno kuliso pa kraljuje Kazbek.

DAN 4

Stepatsminda – Cerkev sv. Trojice – Mtskheta

Znamenita cerkev je bila zgrajena v 14. Stoletju in je ena najbolj obiskanih zanimivosti v Gruziji. Zgrajena je na nadmorski višini več kot 2000 metrov. Ponuja odličen razgled na kavkaške gore. Ker gre verjetno za najbolj slikano področje Gruzije si bomo tudi mi vzeli dovolj časa za fotografsko udejstvovnanje. Po dogovoru se bomo do cerkve podali peš oz. s terenskimi vozili. Po končanem ogledu pa sledi vožnja do mesta Mtshketa kjer prenočimo.

DAN 5

Mtskheta - Telavi

Po zajtrku nadaljujemo pot proti v vinorodnem področju Kakheti, prevozimo tudi slikoviti prelaz Gombori. Po prihodu v mesto Telavi, ki je glavno mesto pokrajine Kakheti bomo obiskali bazar, kjer bo dovolj časa da kupimo spominke, si privoščimo kavo in se posladkamo z gruzijskim snickersom (imenovano churchela – oreščki, ki jih povežejo z vrvico ter oblijejo z grozdnim sokom prekuhanim z moko in sladkorjem). Po končanem obisku tržnice se odpeljemo v znano vinsko klet Shumi. Po prvi pokušini vin sledi še ogled palače Tsinandali. Obiščemo naslednjo znano vinsko klet Numisi, kjer bomo odkrivali tradicionalno pridelavo vina na gruzijski način. V kolikor bomo čutili potrebo po nečem sladkem, pa nas bodo naučili oz. nam bodo prikazali postopek izdelave churchele. Dan zaključimo v vinski kleti Simonai Zaoti, kjer bomo doživeli pravi gruzijski večer, saj ne bo manjkalo zdravljic, petja in plesanja.

DAN 6

Telavi - Sighnaghi

Danes se bomo počasi namenili v najlepše mesto v Gruziji, Sighnaghi. To je mesto, obdano z obzidjem iz 18. stoletja, ki velja tudi za mesto ljubezni. Na poti pa bomo obiskali še nekaj kulturnih spomenikov regije Kakheti. Ustavili se bomo pri samostanu Alaverdi, pokušali gruzijski domači sir, si ogledali še grad Gremi iz 16. stoletja, ki se skupaj s cerkvijo dviga nad vasjo Gremi. Atrakcija dneva pa bo mogočna vinska klet Kvareli, ki je s svojimi 8 kilometrskimi predori najdaljši vinski kompleks v Gruziji. V kolikor bo vreme na naši strani bomo uživali v čudovitih razgledih. Nočitev v mestu Sighnaghi.

DAN 7

Sighnaghi – Narodni park Lagodekhi – Tbilisi

Po zajtrku se zapeljemo do mesta Lagodekhi, ki je le 5 kilometrov oddaljeno od severovzhodni meje Gruzije in je zadnje mesto pred mejo z Azerbajdžanom. Prav tako je blizu Dagestanu, kavkaški republiki v ruski federaciji. Mi pa dan preživimo v čudovitem nacionalnem parku Lagodekhi, kjer si privoščimo spokojni sprehod skozi čudovito naravo ali pa osedlamo konje in park raziskujemo na konjskih hrbtih. Turo bomo prilagodili glede na vreme in razpoloženje udeležencev. Običajno pa se v parku odpravimo do manjšega slapu. Sledi povratek v Tbilisi.

DAN 8

Tbilisi - Kutaisi

Zadnji gruzijski dan se odpravimo v Kutaisi. Pot si popestrimo s postankom v mestu Mtskheta. Mtskheta je nekdanja prestolnica Gruzije, hkrati pa je sedež gruzijske pravoslavne cerkve in mesto, kjer so Gruzijci v začetku 4. stoletja sprejeli krščanstvo. Mesto in njegovi spomeniki so vključeni na Unescov seznam kulturne dediščine. Danes je to mesto oaza za turiste in mesto, polno trgovin s spominki, starih kamnitih ulic in tradicionalnih restavracij. Sprehodili se bomo po središču mesta in si ogledali čudovito katedralo Svetitskhoveli. Obiščemo še samostan Jvari, ki se nahaja na hribu nad mestom. V kolikor nam bo čas dopuščal se bomo ustavili še v mestu Gori. Gori se je v zgodovino zapisal kot rojstni kraj nekdanjega voditelja Sovjetske zveze Josifa Visarjonoviča Džugašvilija - Stalina. Po dogovoru ogled spominskega parka in Stalinovega rojstnega kraja. Vsekakor pa bomo čas namenili za ogled mesta Uplistsikhe, mesto vklesano v steno ob reki Mtkvari. Mesto je bilo v času muslimanske invazije v 8. stoletju pomembna trdnjava, po invaziji Mongolov pa je bilo opuščeno. Danes je Uplistsikhe muzej na prostem. Okrepčali se bomo v vinski kleti Meore Obcha. V večernih urah naposled prispemo v drugo največje mesto v Gruziji, Kutaisi. V kolikor bomo imeli še dovolj časa in predvsem energije se bomo ustavili na kraju s pogledom na stolpec Katskhi, skalo visoko 40 metrov, na katerem je majhen samostan in ki spominja na veliko bolj znano Meteoro v Grčiji.

DAN 9

Kutaisi – Ljubljana

Povratek z letališča Kutaisi in vožnja v Ljubljano. Povratni let je lahko tudi iz Tbilisija, v tem primeru se 8. dan po predvidenih ogledih vrnemo v Tbilisi.

*Program Gruzija za popotnike se lahko spremeni zaradi vremenskih razmer, logistike (spremenjeni vozni redi rednih linij) in drugih razlogov.

Cena: Gruzija za popotnike

 • Termin :
  30.04.2022 - 08.05.2022
  11.06.2022 - 19.06.2022
  20.08.2022 - 28.08.2022
  17.09.2022 - 25.09.2022
 • Redna cena potovanja:
  1248 €
 • Akcijska cena potovanja:
  1148 €*
  *Akcijska cena velja glede na čas prijave. Redno ceno programa znižamo:

  100 € popusta za vse prijave do 28. februarja za odhod v aprilu in juniju
  100 € popusta za vse prijave do 31. maja za odhod v avgustu in septembru

 • Brez doplačil za majhne skupine.
 • Minimalno število oseb v skupini: 8, največje število oseb v skupini: 15.

Cena vključuje:

 • Vse Letalske karte
 • prevoz iz Ljubljane do letališča in nazaj*
 • letališke pristojbine za vse lete
 • vse notranje prevoze po programu
 • spanje v hotelih in penzionih po predvidenem programu
 • zajtrke
 • organizacijo potovanja in slovensko spremstvo na poti
 • svetovanje in pomoč pri pripravi na potovanje
 • predstavitev potovanja in srečanje potnikov
 • DDV
 • *v kolikor je polet z letališča Ljubljana prevoz na letališče ni vključen v ceno


  Cena ne vključuje:

 • kosil in večerij
 • pijače
 • napitnin (vinska klet, plesalci, šoferji, vodniki)
 • doplačila za enoposteljno sobo
 • stroškov osebne narave
 • stroškov osebne opreme
 • stroškov izven programa
 • najem konj v narodnem parku Lagodekhi
 • ničesar kar ni navedeno pod vključeno
 • zavarovanja za tujino
 • stroškov v povezavi s Covid-19 (testiranja, cepljenja)

 • Doplačila:

 • enostavno zavarovanje rizika odpovedi: 60 €
 • razširjeno zavarovanje rizika odpovedi: 110 €
 • paket fleksibilnost: 150 €
 • doplačilo za enoposteljno sobo: 80 €
 • prevoz na zbirno mesto (po ceniku prevoznika)
 • Program se lahko kombinira s trekingom v kavkaški pokrajini Svaneti med Mestijo in biserom Kavkaza Ušgulijem.


 • Popusti:

  100 € popusta za vse prijave do 28. februarja za odhod v aprilu in juniju
  100 € popusta za vse prijave do 31. maja za odhod v avgustu in septembru
  Ob prijavi na program Gruzija za popotnike potnik poravna operativne stroške v višini 450 €. Ostali del cene programa potnik plača najkasneje 45 dni pred potovanjem. Nudimo vam tudi zavarovanje rizika odpovedi potovanja, ki ga je potrebno vplačati ob prijavi na potovanje. Zgoraj omenjeni pogoji za program Gruzija za popotnike veljajo za prijave do 45 dni do predvidenega odhoda. V kolikor je do odhoda manj dni, so pogoji prijave lahko drugačni.

  Slovenski državljani za vstop v Gruzijo ne potrebujejo vizuma za bivanje do enega leta. V Gruzijo lahko slovenski državljani vstopijo tudi z veljavno osebno izkaznico.
  Večina držav vstop pogojuje z negativnimi PCR testi ali dokazilom o cepljenju, ter izjemoma s potrdilom o prebolevnosti za virusom. Točne zahteve za vstop v državo vam bomo sporočili ne prej kot 2 tedna pred odhodom z namenom, da so podane informacije za vstop v državo najbolj točne. Prav tako dopuščamo možnost, da se pogoji spremenijo tudi kasneje, vendar vas bomo o vseh morebitnih spremembah sproti obveščali.

  Brezskrbna rezervacija programa Gruzija za popotnike

  Lifetrekova Covid garancija

  V kolikor je potovanje odpovedano vsa vplačila vrnemo. Velja za odpovedi s strani turistične agencije (zaprte meje, obvezna karantena na lokaciji). Garancija velja v primeru, ko program odpove turistična agencija Lifetrek. V primeru potnikove odpovedi, pa se upošteva naše splošne pogoje.

  Paket fleksibilnost

  Paket fleksibilnost je opcija, ko lahko program kadarkoli odpoveste, mi pa vas po razlogu ne sprašujemo.
 • Program lahko odpoveste z razlogom ali brez do 31 dni pred odhodom, organizator potovanja pa povrne vsa vplačila za program(iz vračila je izključen znesek za opcijo fleksibilnost).
 • Program lahko odpoveste tudi v obdobju, če je do odhoda manj kot 30 dni in več kot 16 dni, v tem primeru pa vam izdamo dobroimetje v višini vplačil, ki je unovčljivo 2 leti(iz vračila je izključen znesek za opcijo fleksibilnost).
 • Program lahko odpoveste tudi če je do odhoda 15 dni ali manj, v tem primeru pa vam izdamo dobroimetje v višini polovice vplačil oz. 50% celotne vrednosti programa, ki je unovčljivo 2 leti (iz vračila je izključen znesek za opcijo fleksibilnost). Polovico vplačila pa zadrži agencija
 • Gruzija in Covid-19

  Kakšne so zahteve za vstop v Gruzijo? 

  Naslednje informacije veljajo na dan 26.3.2021 in se do vašega odhoda lahko spremenijo! Od 1. 2. 2021 veljajo nova pravila za vstop tujcev. Gruzija je ublažila in prilagodila številne omejitve, ki so bile uvedene marca 2020. Za vstop v Gruzijo morate izpolnjevati vsaj en pogoj zahteve za vstop. Cepljeni obiskovalci bodo lahko vstopili brez kakršnih koli pogojev, predložiti je potrebno dokument, ki dokazuje potek cepljenja. Vsi ostali pa morajo ob prihodu predložiti negativen rezultat PCR testa, ki ne sme biti starejši od 72 ur. Samoizolacija ob prihodu ni več potrebna, vendar se je potrebno po treh dneh bivanja testirati še v Gruziji. Gruzija je letalskim družbam predlagala, naj tujim državljanom ne dovolijo letenja brez negativnega testa ali dokumenta, ki potrjuje cepljenje.

  Kakšen je postopek v primeru, da je test v Gruziji pozitiven?

  V kolikor bi se zgodilo, da bi bil ponovitveni test v Gruziji poziteven potnik potovanja ne more nadaljevati s skupino. Vse stroške, ki bi nastali zaradi odrejene karantene, tudi strošek prestavitve leta in vrnitve v domovino, krije turistična agencija Lifetrek.

  Gruzija za popotnike

  Gruzija za popotnike: od 1148 €* (redna cena od: 1248 €)

  30.04.2022 - 08.05.2022
  11.06.2022 - 19.06.2022
  20.08.2022 - 28.08.2022
  17.09.2022 - 25.09.2022

  *Akcijska cena velja glede na čas prijave. Redno ceno znižamo:

  100 € popusta za vse prijave do 28. februarja za odhod v aprilu in juniju
  100 € popusta za vse prijave do 31. maja za odhod v avgustu in septembru  Gruzija za popotnike s turistično agencijo Lifetrek

 • Romantični Tbilisi
 • Največkrat slikana turistična atrakcija Gruzije - Cerkev svete Trojice - Gergeti
 • Mogočni Kazbek
 • Vinske kleti in vinorodna pokrajina Kakheti
 • Pokušina najboljših gruzijskih vin
 • Nepozabni gruzijski večerji
 • Umirjeno potovanje, kjer ne hitimo od mesta do mesta

 • blank
  blank

  Oddajte povpraševanje

  Povpraševanje

  Gruzija za popotnike

  30.04.2022 - 08.05.2022
  11.06.2022 - 19.06.2022
  20.08.2022 - 28.08.2022
  17.09.2022 - 25.09.2022

  Trajanje programa:

  9 DNI

  Cena od:

  1248 € 1148 €

  Država:

  GRUZIJA

  Morda vas zanima tudi:

  Uzbekistan | potovanje po svilni poti

  APRIL, OKTOBER

  1348 €

  Lifetrek vas vabi na 9-dnevni nepozabni program: Uzbekistan potovanje v zgodovino Svilene ceste – mesta s seznama UNESCOVE kulturne dediščine – Več kot 2000 let zgodovine – Arhitekturni dragulji – Starodavna mesta Buhara, Samarkand, Hiva – izjemna narava, kultura in hrana – območje trgovske kopenske antične poti med Kitajsko in Evropo – Svilena cesta – let iz Ljubljane


  Potovanje v sebe: Plato Ukok na Altaju

  AVGUST

  2498 €


  Treking s konji Altaj

  Treking s konji

  Treking s konji Altaj

  JULIJ, AVGUST

  2998 €

  Jahanje in pohodništvo v Sibiriji? Neponovljivo izkustvo divje Rusije z agencijo Lifetrek. Altaj je neokrnjen predel Sibirije v Rusiji, ki ga moderna civilizacija še ni dosegla in je idealna destinacija za nepozabno avanturo.


  Kirgizija treking potovanje s konji

  JULIJ, AVGUST, SEPTEMBER

  1298 €

  Nepozabna poletna avantura v Kirgiziji. Pohodništvo, popotništvo, jahanje in še mnogo več. Ogled starodavnih karavanserajev, kopanje v jezeru Isik Kul, nepozabno doživetje pogorja Tian Šan


  Treking Kirgizija – azijska Patagonija

  JULIJ

  1998 €

  Kirgizija Treking azijska Patagonija - v osrčje Pamirja, ki velja za eno zadnjih še neodkritih destinacij! Biser centalne azije. 15 dni


  Sibirija treking

  JULIJ

  1898 €

  14 dnevni treking na Altaju in doživetje neokrnjene narave južne Sibirije – Velika pustolovščina na Altaju – Najslikovitejši treking v Sibiriji: po slikovitih poteh od reke Katun do najvišje gore Sibirije Beluhe – 10 dni čez prelaze z nepozabnimi razgledi – ledeniške doline s kristalno čisto vodo – jezera kot modra in zelena ogledala – vzpon na 3060m visok Kara Tjurek z veličastnim pogledom na Beluho – dolina Jarlu ali Vrata bogov – sedmero jezer pod Beluho – daleč od ponorelega sveta.


  Svilna cesta: Xinjiang (Sinkiang)

  AVGUST

  3498 €

  23 dnevno potovanje po najlepših predelih Svilne ceste – Edinstvena Xinjiang in Kirgizija – Mustang Ata treking - Kristalno čista jezera v kobinaciji z Nebeškim gorovjem in gorstvom Altay – Prava avantura v puščava Taklamakan – Bogata flora in živalstvo – Nomadski način življenja in bivanje v jurtah – Edinstven treking s konji v Altayu – Pustolovsko popotovanje po Osrednji Aziji s prizvokom prvovrstnega raziskovanja - Nepozabno doživetje


  Potovanje Altaj

  Potovanje

  Potovanje Altaj

  JUNIJ, AVGUST

  2698 €

  Potovanje Altaj - Zlati krog. Znamenita Čujska cesta, ki vodi v Mongolijo. Krožno potovanje z nepozabnimi razgledi.


  Kamčatka

  Potovanje

  Kamčatka

  AVGUST

  3098 €

  Kamčatka je polotok izjemnih naravnih lepot, zato je kar težko izbrati največje naravne bisere, ki jih ponuja ta del Rusije. Osredotočili smo se na dve bistveni stvari, izjemne ognjenike in živalski svet Kamčatke.


  Transsibirska železnica

  AVGUST, SEPTEMBER

  3098 €

  Želite doživeti potovanje po najdaljšo železniški progi vse od Moskve do Pekinga? Približali vam bomo pokrajine in prostranstva Sibirije, Mongolije in Kitajske. Doživeli boste tudi zanimivo kulturo treh dežel, preko katerih je speljana slavna Transsibirska železnica. Program lahko prilagodimo željam posameznikom, tako se lahko postanke poljubno prilagaja vašim željam.


  Gruzija za popotnike

  MAJ, JUNIJ, JULIJ, SEPTEMBER

  1148 €

  Obstaja država v kateri tradicionalno in moderno sobivata v sožitju in poudarjata edinstvenost drug drugega. Gruzija je država v kateri zagotovo ne boste ne lačni ne žejni, je država izjemne kulinarike in odličnih vin, ki jih bodo postregli prijazni in prisrčni domačini. Država, v kateri boste imeli priložnost videti v odročnih kotičkih dežela najstarejše samostane in cerkvene komplekse na svetu.