Lifetrek >> Gruzija >> Potovanja >> Gruzija za popotnike

Gruzija za popotnike | potovanje v deželi vina

Gruzija za sladokusce. Potepanje po čudovitih kavkaških krajih, obisk poznanih vinskih kleti, nepozabni gruzijski večer, romantični Tbilisi

Gruzija za popotnike

29.04.2023 - 06.05.2023
03.06.2023 - 10.06.2023
19.08.2023 - 26.08.2023
16.09.2023 - 23.09.2023

Trajanje programa:

9 DNI

Cena od:

1348 € 1248 €
blank

Gruzija za popotnike

29.04.2023 - 06.05.2023

03.06.2023 - 10.06.2023

19.08.2023 - 26.08.2023

16.09.2023 - 23.09.2023


Cena od:

1348 € 1248 €


Gruzija za popotnike

Obstaja država v kateri tradicionalno in moderno sobivata v sožitju in poudarjata edinstvenost drug drugega. Gruzija je država v kateri zagotovo ne boste ne lačni ne žejni, je država izjemne kulinarike in odličnih vin, ki jih bodo postregli prijazni in prisrčni domačini. Država, v kateri boste imeli priložnost, v odročnih kotičkih dežele, občudovati v svetovnem merilu najstarejše samostane in cerkvene komplekse. Država z eno najstarejših kultur, saj jo je zgodovina oblikovala več kot 6000 let. Država, zavita v zelene gorske verige, katerih vrhovi so pokriti z večnim snegom in odeta v neskončne vinograde. Doživetje Gruzije dopolnujejo čudovita mesta, ki so moderna in tradicionalna hkrati. Odkrijte in spoznajte Gruzijo!

Zakaj na potovanje v Gruzijo?

Gruzija vas bo pritegnila z okusom avtohtonih vin, pikantnosti ajike in preproste popolnosti čurčele in hačapurija. Gruzija je tudi eno od središč zgodnjega krščanstva, obiska vredni so tudi starodavni prestolnici Mtskheta, Uplistsikhe, ter Gori, kjer je rojstno mesto Stalina. V celoti se prepustite deželi v pogovorih s trgovci, pogajanjih na lokalnih tržnicah, gastronomskih specialitet in alkoholnih pijač. Gruzija vas bo zagotovo očarala in spomin na to deželo bo zagotovilo, da se boste tja vedno znova vračali.
Gruzija Potovanje

Kulinarično doživetje našega potovanja

V nekdanji Sovjetski zvezi so bili pregovorno Gruzijci tisti, ki so pripravljali okusno hrano. Veljali so za najboljše kuharje in tudi danes je Rusija polna restavracij z gruzijsko hrano. Njihova kuhinja vsebuje evropske in bližnjevzhodne elemente. Nacionalna posebnost je hinkali, parjeno testo polnjeno z mesom, sirom, zeljem ali krompirjem in je zelo okusno. Zelo priljubljen prigrizek je tudi hačapuri, kruh ki spominja na lepinjo polnjeno s sirom. V vsakem primeru v Gruziji ne boste lačni in boste uživali v njihovi bogati kulinariki.
Gruzija- potovanje v deželi vina

Gruzija

Skriti dragulj Kavkaza, dežela dobrih vin, živahnih tržnic in čudovite gorske pokrajine, vse to je Gruzija. Tbilisi je glavno mesto države in kraj intenzivnega prepletanja civilizacij. Tbilisi je tudi in mesto, ki nikoli ne spi. Sledi osmanske, judovske, cesarske Rusije, sovjetske ter sodobne gruzijske kulture so vidne na vsakem koraku in tvorijo ločene entitete, ki se na neverjeten način združijo v eno. Opis destinacije in vsi programi: Gruzija
Gruzija potovanje

Gruzijska vina

Gruzija prideluje svoja vina že več kot 8000 let. Gruzijska metoda pridelave vina, kjer v zemljo zakopane velike glinene vrče-kvevrije napolnijo z zmletim grozdjem, je vključena tudi na Unescov seznam svetovne dediščine. Vinogradništvo je eden ključnih elementov njihove identitete in zgodovine. Gruzija ponuja širok izbor kakovostnih domačih vin. Na našem potovanju bomo obiskali kar nekaj tradicionalnih vinskih kleti, kjer nam bodo vino tudi degustirali in prikazali edinstven postopek pridelave vina.

Program: Gruzija za popotnike

Dan 0
LJUBLJANA-TBILISI/KUTAISI
Polet iz Ljubljane preko Istanbula do Tbilisija, gruzijskega glavnega mesta, namestitev v hotelu. Prihod je lahko drugi dan v zgodnjih jutranjih urah.
Let je lahko tudi iz bližnjih letališč do Tbilisija ali Kutaisija, v tem primeru je v ceno vključen tudi prevoz na letališče.
Dan 1
TBILISI-GERGETI/SV.TROJICA-STEPANTSMINDA
Po zajtrku vožnja po slikoviti Gruzijski vojaški cesti, ki je povezovala carsko Rusijo z Gruzijo z ogledom trdnjave s cerkvijo Annanuri in postanki pri spomeniku rusko-gruzijskega prijateljstva, na sedlu Jvari (2379 m) in mineralnem izviru. Ob reki Tergi še vožnja do planinskega letovišča Stepantsminda (1700 m), poznano tudi pod starim imenom Kazbegi. Nad mestom, ki se je v zadnjih letih zelo razvilo, že opazimo znamenito cerkev Tsminda Sameba Gergeti oziroma cerkev Sv. Trojice, nad celotno kuliso pa kraljuje nekdanji ognjenik Kazbek/Mqinvartsveri (5047 m). Do cerkve iz 14. stoletja (2170 m), ki je ena najbolj obiskanih znamenitosti v Gruziji, se bomo tudi zapeljali. Namestitev.
Dan 2
STEPANTSMINDA-SNO-MTSKHETA-TBILISI
Po zajtrku izlet do slapa Gveleti s pogledi na Kazbek, povratek v penzion z delavnico izdelave tradicionalne jedi hinkali (hinkali je gruzijska različica priljubljenih z mesom in začimbami polnjenih cmokov ali žlikrofov). Na poti proti Tbilisiju se bomo ustavili v zaselku Sno v istoimenski ledeniški dolini. Ogledali si bomo obrambni stolp, podoben stolpom v Svanetiji in izklesane kipe znamenitih Gruzijcev kiparja Meraba Piranishvilija. Po že znani poti se bomo zapeljali do nekdanje prestolnice Mtskheta (Unesco). Ogledali si bomo cerkev Svetitshoveli iz 11. stoletja in samostan Samtavro z grobnico kralja Miriana in žene Nane, ki sta v 4. stol. sprejela krščanstvo. Sledila bo še vožnja na razgledni hrib s cerkvijo Jvari in do Tbilisija, namestitev v hotelu.
Dan 3
TBILISI
Po zajtrku sprehod po starem mestnem jedru z ozkimi ulicami, kjer je veliko gostinskih lokalov in barvitimi hišami. Spoznali se bomo s Trgom Svobode s kipom Sv. Jurija in ostankom mestnega obzidja ter katedralo Sioni. Čez novejši Most miru bomo prečili reko Mtqvari/rusko Kura do cerkve Metekhi in se z žičnico zapeljali do kovinskega kipa Kartlis Deda-Mati Gruzija z razgledom na Tbilisi in trdnjave Narikala. Glavno mesto se ponaša tudi z žveplenimi toplicami Abanotubani ter novejšo mogočno katedralo Tsminda Sameba, nedaleč stran je tudi predsedniška palača. Zvečer si privoščimo pravo gruzijsko večerjo, ki jo popestrijo plesalci tradicionalnih plesov.
Dan 4
TBILISI-TSINANDALI-TELAVI
Po zajtrku začnemo pot proti vinorodnemu področju Kahetije, po gozdnatem svetu čez sedlo Gombori (1600 m) bomo prišli do verskega središča Shuanta z ogledom, nedaleč stran pa je središče Kahetije Telavi. Obiskali bomo živahno tržnico, trdnjavo z muzejem in spomenikom zadnjega gruzijskega kralja Erekleja II. Pot bomo nadaljevali do posestva Tsinandali bogate družine Čaučavadze z ogledom in do Gurjaanija, kjer nam bo gostitelj Simonai Zaoti predstavil gruzijsko kulturo in kulinariko, ne bo manjkalo zdravljic in petja. Polni vtisov se bomo vrnili do Telavija in v bližini tudi prenočili.
Dan 5
TELAVI-ALAVERDI-GREMI-SIGHNAGHI
Po zajtrku bomo nadaljevali s spoznavanjem vinorodne Kahetije. Prvi ogled bo v Alaverdiju z Jurijevo katedralo, nedaleč stran bomo odkrivali tradicionalno pridelavo vina na gruzijski način in izdelavo lončenih kvevrijev, v katerih dozoreva vino. Tudi obisk cerkvene trdnjave Gremi bo zanimiv, še bolj pa vinske kleti Kharoba z degustacijo. Vinska klet je izdolbena v granitno pobočje in ima skupaj 8 kilometrov predorov. Na naši poti se bomo seznanili tudi s postopkom izdelave čurčele, sladice z orehi in želiranim grozdnim sokom. Dan bomo zaključili v lepo urejenem mestecu Sighnaghi z ogledom muzeja in galerijo slikarja Pirosmanija ter obzidja, ki je nekdaj obkrožalo Sighnaghi. Namestitev.
Dan 6
SIGHNAGHI-BODBE-DAVID GAREJA-TBILISI
Po zajtrku bo krajša vožnja do samostana Bodbe s cerkvijo, kjer je pokopana Sv. Nino, ki je zaslužna za pokristjanjenje Gruzijcev, potem pa nas bo čakala vožnja v skoraj savanski del države do samostana David Gareja na azerbajdžanski meji, kjer pa meja še ni natančno določena. David Gareja je samostanski kompleks s celicami, ki so jih izdolbli v obstojen peščenjak, cerkvami, zbiralniki vode in stavbami. Popoldne se bomo vrnili v Tbilisi, kar bomo izkoristili čas še za obisk Gruzijskega narodnega muzeja z znamenito zbirko zlata iz Kolhide ob Črnem morju in drugih zbirk. Namestitev v hotelu.
Dan 7
TBILISI-GORI-UPLISTSIKHE-KUTAISI
Po zajtrku vožnja po avtocesti do mesta Gori, rojstnega kraja sovjetskega voditelja Josifa Visarjonoviča Džugašvilija-Stalina. Obisk njegovega muzeja nas bo spomnil na del zgodovine, povezan tudi z odnosi na našo bivšo državo. Vsekakor pa bo eden vrhuncev tega dne ogled nekdanjega naselja Uplistsikhe, vklesanega v skalo. V preteklosti je bilo pomembno karavansko mesto, po invaziji Mongolov pa opuščeno. Vožnjo bomo nadaljevali v porečje Črnega morja, dosedanje vode so tekle v Kaspijsko morje. Naš cilj bo Kutaisi, nekdanja prestolnica Kolhide, povezana z zlatim runom. Obiskali bomo samostanski kompleks Gelati in katedralo Bagrati, ki stoji tik nad mestom. Obe znamenitosti sta pod zaščito Unesca. Na glavnem trgu bomo tudi občudovali Kolhidski vodnjak s povečanimi stiliziranimi figurami, ki so jih našli v bližini Kutaisija, namestitev in večerja.
Dan 8
KUTAISI/TBILISI-LJUBLJANA
Transfer na letališče in polet proti enemu od sosednjih letališč in vožnja proti domu. V primeru povratka iz Tbilisija, spremenjenega voznega reda letal ali vremenskih razmer se program lahko spremeni, vendar brez okrnjenih ogledov, ki so predvideni.

*Program Gruzija za popotnike se lahko spremeni zaradi vremenskih razmer, logistike (spremenjeni vozni redi rednih linij) in drugih razlogov. Prevozi na rednih linijah (letalski, avtobusni...) so lahko brez slovenskega spremstva.

Cena: Gruzija za popotnike

Datum Opomba Cena Akcijska cena
29.04.2023 - 06.05.2023 1348 € 1248 €*
03.06.2023 - 10.06.2023 1348 € 1248 €*
19.08.2023 - 26.08.2023 1348 € 1248 €*
16.09.2023 - 23.09.2023 1248 € 1248 €*
 • Redna cena potovanja:
  1348 €
 • Akcijska cena potovanja:
  od 1248 €*
  *Akcijska cena velja glede na čas prijave. Redno ceno programa (1348 €) znižamo:

  100 € popusta za vse prijave do 28. februarja za odhod v aprilu in juniju
  100 € popusta za vse prijave do 31. maja za odhod v avgustu in septembru

 • Brez doplačil za majhne skupine.
 • Minimalno število oseb v skupini: 8, največje število oseb v skupini: 15.

Cena vključuje:

 • korona garancijo vseh vplačil [več informacij]
 • Vse letalske karte
 • prevoz iz Ljubljane do letališča in nazaj*
 • letališke pristojbine za vse lete
 • vse notranje prevoze po programu
 • spanje v hotelih in penzionih po predvidenem programu
 • zajtrke
 • organizacijo potovanja in slovensko spremstvo na poti
 • svetovanje in pomoč pri pripravi na potovanje
 • predstavitev potovanja in srečanje potnikov
 • DDV
 • *v kolikor je polet z letališča Ljubljana prevoz na letališče ni vključen v ceno


  Cena ne vključuje:

 • kosil in večerij
 • pijače
 • vstopnine
 • napitnin (vinska klet, plesalci, šoferji, vodniki)
 • doplačila za enoposteljno sobo
 • stroškov osebne narave
 • stroškov osebne opreme
 • stroškov izven programa
 • ničesar kar ni navedeno pod vključeno
 • zavarovanja za tujino
 • stroškov v povezavi s Covid-19 (testiranja, cepljenja)

 • Doplačila:

 • enostavno zavarovanje rizika odpovedi: 85 €
 • razširjeno zavarovanje rizika odpovedi: 155 €
 • paket fleksibilnost: 160 €
 • doplačilo za enoposteljno sobo: 200 €
 • prevoz na zbirno mesto (po ceniku prevoznika)
 • Program se lahko kombinira s trekingom v kavkaški pokrajini Svaneti med Mestijo in biserom Kavkaza Ušgulijem.


 • Popusti:

  100 € popusta za vse prijave do 28. februarja za odhod v aprilu in juniju
  100 € popusta za vse prijave do 31. maja za odhod v avgustu in septembru
  Ob prijavi na program Gruzija za popotnike potnik poravna operativne stroške v višini 450 €. Ostali del cene programa potnik plača najkasneje 45 dni pred potovanjem. Nudimo vam tudi zavarovanje rizika odpovedi potovanja, ki ga je potrebno vplačati ob prijavi na potovanje. Zgoraj omenjeni pogoji za program Gruzija za popotnike veljajo za prijave do 45 dni do predvidenega odhoda. V kolikor je do odhoda manj dni, so pogoji prijave lahko drugačni.

  Slovenski državljani za vstop v Gruzijo ne potrebujejo vizuma za bivanje do enega leta. V Gruzijo lahko slovenski državljani vstopijo tudi z veljavno osebno izkaznico.
  Večina držav vstop pogojuje z negativnimi PCR testi ali dokazilom o cepljenju, ter izjemoma s potrdilom o prebolevnosti za virusom. Točne zahteve za vstop v državo vam bomo sporočili ne prej kot 2 tedna pred odhodom z namenom, da so podane informacije za vstop v državo najbolj točne. Prav tako dopuščamo možnost, da se pogoji spremenijo tudi kasneje, vendar vas bomo o vseh morebitnih spremembah sproti obveščali.

  Galerija: Gruzija za popotnike

  blank
  Gruzija
  blank
  blank
  blank
  blank
  Gruzija
  blank
  blank
  blank
  blank
  blank
  blank
  blank
  blank
  blank
  blank
  blank
  blank
  blank
  blank
  blank
  blank
  blank
  blank
  blank
  blank
  blank
  blank
  blank
  blank
  blank
  blank
  blank
  blank
  blank
  blank
  blank
  blank
  blank
  blank
  blank
  blank
  blank
  blank
  blank
  blank
  blank
  blank
  blank
  blank
  blank
  blank
  blank
  blank
  blank

  Vsi odhodi: gruzija

  Datum Program Cena Akcijska cena
  29.04.2023 - 06.05.2023
  Gruzija za popotnike - potovanje v deželi vina | Potovanje
  sobota - sobota
  1348 € 1248 €*
  03.06.2023 - 10.06.2023
  Gruzija za popotnike - potovanje v deželi vina | Potovanje
  sobota - sobota
  1348 € 1248 €*
  24.06.2023 - 01.07.2023
  Gruzija treking - Mistična in gostoljubna regija Svaneti | Treking
  sobota - sobota
  1198 € 1098 €*
  07.07.2023 - 16.07.2023
  Kazbek - Vzpon na kavkaški pet-tisočak | Odprava
  petek - nedelja
  1798 € 1798 €*
  07.07.2023 - 16.07.2023
  ODHOD IZ LJUBLJANE
  Gruzija treking - Mistična in gostoljubna regija Svaneti | Treking
  petek - nedelja
  1198 € 1198 €*
  04.08.2023 - 12.08.2023
  Vzpon na Tetnuldi - | Odprave
  petek - sobota
  1548 € 1448 €*
  19.08.2023 - 26.08.2023
  Gruzija treking - Mistična in gostoljubna regija Svaneti | Treking
  sobota - sobota
  1198 € 1098 €*
  19.08.2023 - 26.08.2023
  Gruzija za popotnike - potovanje v deželi vina | Potovanje
  sobota - sobota
  1348 € 1248 €*
  16.09.2023 - 23.09.2023
  Gruzija za popotnike - potovanje v deželi vina | Potovanje
  sobota - sobota
  1248 € 1248 €*
  16.09.2023 - 23.09.2023
  Gruzija treking - Mistična in gostoljubna regija Svaneti | Treking
  sobota - sobota
  1198 € 1098 €*
  27.12.2023 - 03.01.2024
  NOVO LETO
  Smučanje v Gruziji - smuka na naravnem snegu visoko v Kavkazu | Smučanje
  sreda - sreda
  998 € 998 €*
  03.02.2024 - 10.02.2024
  Akcijska cena do 31. avgusta
  Turno smučanje v Gruziji - turno po prostranstvih Svanetije | Turno smučanje
  sobota - sobota
  1348 € 1248 €*
  10.02.2024 - 17.02.2024
  Akcijska cena do 31. avgusta
  Turno smučanje v Gruziji - turno po prostranstvih Svanetije | Turno smučanje
  sobota - sobota
  1348 € 1248 €*
  17.02.2024 - 24.02.2024
  Smučanje v Gruziji - smuka na naravnem snegu visoko v Kavkazu | Smučanje
  sobota - sobota
  898 € 898 €*
  17.02.2024 - 24.02.2024
  Akcijska cena do 31. avgusta
  Turno smučanje v Gruziji - turno po prostranstvih Svanetije | Turno smučanje
  sobota - sobota
  1348 € 1248 €*
  24.02.2024 - 02.03.2024
  Smučanje v Gruziji - smuka na naravnem snegu visoko v Kavkazu | Smučanje
  sobota - sobota
  898 € 898 €*
  24.02.2024 - 02.03.2024
  Akcijska cena do 31. avgusta
  Turno smučanje v Gruziji - turno po prostranstvih Svanetije | Turno smučanje
  sobota - sobota
  1348 € 1248 €*

  *akcijska cena je odvisna od časa prijave in morda ni več aktualna

  Blog zapisi: GRUZIJA

  Gruzija – regija Svaneti

  Gruzija – regija Svaneti

  Gruzija

  Gruzija

  UŠBA – gora, ki prinaša nesrečo

  UŠBA – gora, ki prinaša nesrečo

  Fotogalerija: Turno smučanje – Januar 2022

  Fotogalerija: Turno smučanje – Januar 2022

  Gruzija za popotnike

  Datum Opomba Cena Akcijska cena
  29.04.2023 - 06.05.2023 1348 € 1248 €*
  03.06.2023 - 10.06.2023 1348 € 1248 €*
  19.08.2023 - 26.08.2023 1348 € 1248 €*
  16.09.2023 - 23.09.2023 1248 € 1248 €*

  *Akcijska cena velja glede na čas prijave. Redno ceno (1348 €) znižamo:

  100 € popusta za vse prijave do 28. februarja za odhod v aprilu in juniju
  100 € popusta za vse prijave do 31. maja za odhod v avgustu in septembru  Gruzija za popotnike s turistično agencijo Lifetrek

 • Romantični Tbilisi
 • Največkrat slikana turistična atrakcija Gruzije - Cerkev svete Trojice - Gergeti
 • Mogočni Kazbek
 • Vinske kleti in vinorodna pokrajina Kakheti
 • Pokušina najboljših gruzijskih vin
 • Nepozabni gruzijski večerji
 • Umirjeno potovanje, kjer ne hitimo od mesta do mesta

 • Brezskrbna rezervacija programa Gruzija za popotnike

  Lifetrekova Covid garancija

  V kolikor je potovanje odpovedano vsa vplačila vrnemo. Velja za odpovedi s strani turistične agencije (zaprte meje, obvezna karantena na lokaciji). Garancija velja v primeru, ko program odpove turistična agencija Lifetrek. V primeru potnikove odpovedi, pa se upošteva naše splošne pogoje.

  Paket fleksibilnost

  Paket fleksibilnost je opcija, ko lahko program kadarkoli odpoveste, mi pa vas po razlogu ne sprašujemo.
 • Program lahko odpoveste z razlogom ali brez do 31 dni pred odhodom, organizator potovanja pa povrne vsa vplačila za program (iz vračila je izključen znesek za opcijo fleksibilnost).
 • Program lahko odpoveste tudi v obdobju, če je do odhoda manj kot 30 dni in več kot 16 dni, v tem primeru pa vam izdamo dobroimetje v višini vplačil, ki je unovčljivo 2 leti (iz vračila je izključen znesek za opcijo fleksibilnost).
 • Program lahko odpoveste tudi če je do odhoda 15 dni ali manj, v tem primeru pa vam izdamo dobroimetje v višini polovice vplačil oz. 50% celotne vrednosti programa, ki je unovčljivo 2 leti (iz vračila je izključen znesek za opcijo fleksibilnost). Polovico vplačila pa zadrži agencija • blank
  blank

  Oddajte povpraševanje

  Povpraševanje

  Gruzija za popotnike

  29.04.2023 - 06.05.2023
  03.06.2023 - 10.06.2023
  19.08.2023 - 26.08.2023
  16.09.2023 - 23.09.2023

  Trajanje programa:

  9 DNI

  Cena od:

  1348 € 1248 €

  Država:

  gruzija

  Morda vas zanima tudi:

  MAJ, JUNIJ, JULIJ, SEPTEMBER

  od 1348 €

  Obstaja država v kateri tradicionalno in moderno sobivata v sožitju in poudarjata edinstvenost drug drugega. Gruzija je država v kateri zagotovo ne boste ne lačni ne žejni, je država izjemne kulinarike in odličnih vin, ki jih bodo postregli prijazni in prisrčni domačini. Država, v kateri boste imeli priložnost videti v odročnih kotičkih dežela najstarejše samostane in cerkvene komplekse na svetu.


  JULIJ, AVGUST, SEPTEMBER

  od 1498 €

  Nepozabna poletna avantura v Kirgiziji. Pohodništvo, popotništvo, jahanje in še mnogo več. Ogled starodavnih karavanserajev, kopanje v jezeru Isik Kul, nepozabno doživetje pogorja Tian Šan


  JUNIJ, AVGUST, SEPTEMBER

  od 1198 €

  Svaneti je zagotovo najlepši predel Gruzije. Čudovite kulise, mogočno gorovje in ogromna kulturna zapuščina! Treking med Mestijo in najvišje ležečo vasjo v Evropi, Ušgulijem


  APRIL, OKTOBER

  od 1398 €

  Lifetrek vas vabi na 9-dnevni nepozabni program: Uzbekistan potovanje v zgodovino Svilene ceste – mesta s seznama UNESCOVE kulturne dediščine – Več kot 2000 let zgodovine – Arhitekturni dragulji – Starodavna mesta Buhara, Samarkand, Hiva – izjemna narava, kultura in hrana – območje trgovske kopenske antične poti med Kitajsko in Evropo – Svilena cesta – let iz Ljubljane


  Rezerviraj in odpotuj

  Gruzija za popotnike

  29.04.2023 - 06.05.2023
  03.06.2023 - 10.06.2023
  19.08.2023 - 26.08.2023
  16.09.2023 - 23.09.2023


  Cena od:

  1348 € 1248 €