Islandija - Hornstrandir

11.07.2024 - 20.07.2024

Trajanje programa:

11 DNI

Cena od:

1748 € 1648 €
blank

Islandija: treking Hornstrandir

islandija

Islandija - Hornstrandir

11.07.2024 - 20.07.2024


Cena od:

1748 € 1648 €


Premium treking na Islandiji - Hornstrandir

10 dni - New age arktična avantura – Najsamotnejši predel Islandije - Treking po samoti zahodnih fjordov – Neskončne tundre, obilo travnate površine, gejzirjev, geotermalnih izvirov, arktično morje in temno modro nebo – Kopanje v žveplenih izvirih divje in nedotaknjene narave – Spanje v šotorih – Mistično doživetje na gori Helgafell

Hornstrandir

Ker je naša osnovna smer razmišljanja raziskovanje stran od uhojenih poti, stran od vsakdanjosti, bomo izbrali za cilj raziskovanja kar sam rt Hornstrandir in zaliv Hornvik, naravni rezervat, skoraj popolnoma samoten in nenaseljen polotok, če odštejemo nekaj manjših kmetij. Prepleten je s peš potmi, tam domujejo polarne lisice in neštete vrste ptic. Dostop je možen samo z ladjo, od obale dalje pa gre samo peš. Hornstrandir je najbolj severna obala Islandije, dežela samote, mistike, črne magije, fjordov, morja, rib, ptic, ledenikov in geotermalnih izvirov. Je najbolj nenaseljeni predel Islandije, vendar to področje nekaterim Islandcem predstavlja sveto deželo. Avtobusi vozijo enkrat tedensko, kot povezave med kmetijami pa služijo male ladjice.

blank

Kaj bomo tam počeli?

Vse in nič. Ko bo možno bomo poizkusili vse, ko bomo samevali, se bomo prepustili brezčasju. To ni dežela za dirkanje, še manj za turistično vozačenje. Treba jo je doživeti, hoditi po njej, se dotakniti skal, rastlinja in vode. Namakali se bomo v naravnih vročih izvirih, osvajali alpsko tundro, prečkali snežišča in ledenike, brodili po peščenih nanosih, opazovali staromodne ribiče na njihovih ladjah iz preteklosti, opazovali male ptice Njorke in ostale milijonske kolonije morskih ptic, na geotermalnih poljih vihali nosove nad smradom gnilih jajc, noge si bomo namakali v rekah, ki jih bomo obenem tudi pili.

blank

Počasen povratek v civilizacijo

Iz pristanišča Brjanslekul se bomo s trajektom odpeljali skozi zaliv Breidafjordur, ki ima preko 2700 otočkov in se ustavili na najbolj znanem otoku Islandije - Flatey, »otok, ki ga je čas pozabil«. Po pristanku v kraju Stykkisholmur se bomo odpravili na sveto goro Helgafell, ki je ena izmed petih najboljših točk Islandije, kjer se bomo očistili vseh Trollov in ostalih prikazni, ki smo jih pobrali na samotnih poteh severozahodnih fjordov. Na gori je tudi samostan iz 12. stoletja, kjer se, po ustnem izročilu, vsakemu, ki stopi na goro izpolni želja, seveda ob pogoju, da ne pogleda nazaj, da ne spregovori do vrha gore in da nikomur ne pove za le-to. Po tej končni izpolnitvi želja in kulminaciji, nas bo pot vodila le nazaj v Reykjavik, kjer bomo kot kakšni “tepci” gledali v dobrine mestne civilizacije, saj po vsem opisanem vsakdo pozabi, da kaj takega sploh še obstaja. Naslednji dan bo sledila le še pot domov.

blank

Naši preostali programi na Islandiji

Vsi programi turistične agencije Lifetrek na Islandiji.  + Islandija
S turistično agencijo Lifetrek se lahko na Islandijo odpravite skoraj v vsakem trenutku. Ali gremo na potovanje, treking ali pa kar na turno smučanje. V sklopu naših obiskov na Islandiji se podamo tudi na lov za polarnim sijem.

blank

Vsi odhodi za destinacijo: ISLANDIJA

Program: Islandija: treking Hornstrandir

1. Dan
LJUBLJANA - REYKJAVIK
Po prihodu na letališče Keflavik, se bomo odpeljali v Reykjavik. Vožnja do glavnega mesta presune večino potnikov in pusti nepozaben vtis. V mestu bomo odšli na kratek sprehod (morda si bomo izposodili kolesa in se potepali po mestu).
2. Dan
REYKJAVIK - HOLMAVIK
Ta dan bomo odšli proti kraju Holmavik. Pot nas bo vodila skozi tunel, ki leži pod globokim fjordom Hvalfjordur. V nadaljevanju se bomo podali skozi večja kraja Bogarnes in Borseyri in po obali polno ovinkov do kraja Holmavik. Vožnja bo najbrž vzela sapo vsakomur in potrdila neobičajno lepoto dežele. V Holmaviku si bomo v kolikor nam bo čas to dopuščal ogledali še muzej čarovništva. Prespali bomo nekje v bližini Holmavika.
3. Dan
HOLMAVIK - ISAFJORDUR
Odpeljali se bomo do kraja Isafjorour po »poti fjordov«. Fjordov bomo videli toliko, da nas na koncu, v kraju Isafjordur, niti najlepši ne bo več ganil. Nič čudnega! Nahajali se bomo v pokrajini, ki ji domačini pravijo Mala Norveška. Kraj Isafjordur je nekakšen center pokrajine Zahodni fjordi. Tukaj je ribiško mesto in izhodišče za trekinge na polotoku in naravnem parku Hornstrandir. Cesta bo tukaj zares scenska in enkratna. Isafjorour je nekakšno glavno mesto samotnih Zahodnih fjordov, ki živi večinoma od ribolova.
4. Dan - 7. Dan
TREKING HORNSTRANDIR
Z Ladjo se bomo odpeljali preko zaliva na polotok in naravni rezervat Drangsjokull. To je popolnoma samotni nenaseljeni polotok. S hojo bomo pričeli v »kraju« Hesteyri, od koder se bomo odpravili na treking preko polotoka. Ker je naša osnovna ideja raziskovanje in izvrstno počutje bomo izbrali za cilj rt Hornstrandir (Hornstrandir leži že preko arktičnega kroga)in zaliv Hornvik - naravni rezervat na nenaseljenem polotoku. Sicer je na polotoku precej poti, a marsikje bomo hodili kar počez: kot radi rečemo, za kompasom. Tam je domovanje polarne lisice in neštetih vrst ptic. Gre za najbolj severno obalo Islandije, deželo samote, mistike, fjordov, morja, rib, ptic, ledenikov in geotermalnih izvirov. Resnično najbolj nenaseljeni predel Islandije! A ob vsej tej divjosti velja tudi ostalim Islandcem za skoraj sveto deželo. Tukaj bomo osvajali tundro, prečili snežišča, brodili po peščenih nanosih, opazovali staromodne ribiče na njihovih ladjah. Opazovali bomo male ptice Njorke in ostale milijonske kolonije morskih ptic. Prečili bomo področje do zaliva Humvik in se z ladjo odpeljali nazaj v Isafjorour.
8. Dan
ISAFJORDUR - GRUNDARFJÖRÐUR
Vožnja do kraja Stykkisholmur (po dogovoru lahko tudi vožnja s trajektom), kjer se bomo odpravili na sveto goro Helgafell, eno izmed najbolj obiskanih točk Islandije. Na njej se bomo očistili vseh Trollov in ostalih prikazni, ki jih bomo pobrali po začaranih samotnih poteh severozahodnih fjordov. Na gori je samostan iz 12 stoletja. Na tej točki se po ustnem izročilu vsakomur, ki stopi na goro izpolni ena želja. Seveda, ob pogoju, da ne smeš pogledati nazaj proti morju, da ne smeš spregovoriti do vrha gore in da nikomur ne poveš svoje želje. Po vzponu se bomo odpeljali naprej v Grundarfjörður, kjer boste priča najbolj ikoniččnemu prizoru Islandije.
9. Dan
GRUNDARFJÖRÐUR - OLAFSVIK - REYKJAVIK
Zjutraj se bomo odpeljali naprej v Olafsvik, pod najbolj znani ledenik na Islandiji Snaefelsjokull. Ognjenik Snaefelsjokull, ki ga Jules Verne opisuje kot vstop v središče zemlje in mu dandanes domačini pravijo JulesVernersLand, je le ena od zanimivosti, ki jih v okolici Olafsvika - deželi klifov in milijonskih gnezdišč morskih ptic - nikakor ne manjka. Po končni izpolnitvi avanturističnih želja nas bo pot vodila le še nazaj v Reykjavik. Najbrž bomo kot kakšni tepci gledali v dobrine mestne civilizacije. Po takšnem potovanju in trekingu vsakdo pozabi, da civilizacija sploh še obstaja. Naslednji dan nam ostane le še pot nazaj domov.
10. Dan
REYKJAVIK – KEFLAVIK - LJUBLJANA
Glede na čas odhoda bomo prilagodili aktivnosti še za zadnji dan na Islandiji. V kolikor bomo imeli povratni let v pozno popoldanskih urah, si lahko privoščimo še kopanje v znameniti Plavi laguni, oziroma čas izkoristimo za samostojno vandranje po Islandski prestolnici. Po pristanku na enem izmed bližnjih letališč sledi še prevoz v Ljubljano.

*Pridržujemo si pravico do spremembe programa Islandija: treking Hornstrandir v kolikor program ni bistveno okrnjen. Prav tako se program Islandija: treking Hornstrandir lahko spremeni zaradi vremenskih razmer, logistike (spremenjeni vozni redi rednih linij, namestitvenih kapacitet) in drugih razlogov. Prevoz na rednih linijah (letalski/avtobusni/ladijski) je lahko brez slovenskega spremstva.

Islandija - treking Hornstrandir: pomembne informacije

Program Islandija - treking Horntstrandir ne vključuje hrane. V času trekinga bomo med udeležence enakomerno porazdelili opremo za kuhanje, posode in hrano. Hrano na trekingu si bomo kuhali in pripravljali sami. Da na Islandiji ne bomo izgubljali preveč časa, se bomo vsaj malo s hrano založili že v Sloveniji. Tudi kakšno močnejšo pijačo, je bolj smiselno kupiti pri nas ali pa najkasneje na letališču v brezcarinskih prodajalnah. V koliko bo interes oziroma želja bomo kuhali skupaj tudi v penzionih oz. apartmajih. Vsakdo pa si lahko prehrano uredi čisto po svoje. Glede prehrane se bomo zmenili na skupnem sestanku (en teden pred odhodom).
Ker želimo biti na poti zelo prilagodljivi, ceste ki jih uporabljamo pa v večini niso namenjene turističnim prevozom, bomo najeli zmogljiva terenska vozila. V kolikor bo za izvedbo programa potrebnih več vozil, vas bomo prosili, če boste lahko prevozili kak odsek, saj lahko člani naše ekipe naenkrat vozi samo eno vozilo. V kolikor ne želite voziti nam prosim javite.

Doživite Islandijo z nami

Islandijo se v največji meri doživi – tudi po izkušnjah naših dosedanjih udeležencev potovanja – peš in deloma z lokalnim transportom ali pa najetim avtomobilom. Vsak peš izlet, pa tudi popoldanski, je doživetje zase. Navsezadnje se že nekaj korakov stran od ceste začne divjina. Domačinov ni veliko, turistov malce več in precej manj tam, kjer se bomo potepali mi. Potrebovali bomo tudi nezmotljiv občutek za pokrajino in orientacijo; vsaj pri vseh turah izven najbolj obiskanih poti. Zato je aktivno obarvan treking na Islandiji že pravi mali podvig.
Večji del potovanja bomo spali v šotorih, kjer bo mogoče pa v kočah, penzionih in hotelih. Za transport bomo uporabljali vse kar nam bo prišlo na pot: od avtobusov, terenskih vozil, trajektov do ribiških čolnov. V največji meri pa bomo Islandijo kar prehodili. Našo potovanje bo potekalo iz Reykjavika preko divje, zapuščene, a najbolj pristne pokrajine do severne obale ter od tam ob obali zahodnih fjordov nazaj na jug. Na poti bomo raziskovali divjino, se kopali v deviških naravnih bazenih z obilo tople vode. Iz kraja Isafjordur se bomo podali na nepozabni treking v samotne Zahodne fjorde in se še enkrat skopali v naravnih bazenih, ki nam jih bo ponudilo raznoliko okolje.

blank

Cena: Islandija: treking Hornstrandir

Datum Opomba Cena Akcijska cena
11.07.2024 - 20.07.2024
četrtek - sobota
1748 € 1648 €*
POSEBNA PONUDBA za zaključene skupine in planinska društva: program Islandija: treking Hornstrandir lahko pripravimo tudi za zaključene družbe z vsaj 6 udeleženci v poljubnih terminih. Program popolnoma prilagodimo vaši skupini. Kontaktirajte nas ali oddajte povpraševanje in vam pripravimo ponudbo za skupine.
 • Redna cena potovanja:
  1748 €
 • Akcijska cena potovanja:
  od 1648 €*
  *Akcijska cena velja za prvo izvedbo programa.. Redno ceno programa Islandija: treking Hornstrandir znižamo:
 • 100 € popusta za udeležbo v premierni odpravi v letu 2024

 • Doplačilo v primeru manjše skupine 8 ali 9 prijavljenih znaša 100 € in v primeru 6 ali 7 prijavljenih pa znaša 150 €.
 • Najmanjše število udeležencev je 6, največje število udeležencev pa 14

CENA VKLJUČUJE

 • letalske karte do Reykjavika vključena ročna prtljaga do 10 kg
 • skupna prtljaga za predmete, ki ne smejo v kabino letala (1 kos za 5 udeležencev)
 • prevoz na letališče iz zbirnega mesta (Ljubljana)
 • ladijski prevoz na relaciji Isafjordur - polotok Hornstrandir
 • najem vozil, stroškov zavarovanj in goriva
 • spanje v preprostih hotelih ali guesthousih (6 noči)
 • takse za kampiranje
 • vstopnine parke
 • organizacijo potovanja in slovensko spremstvo na poti
 • svetovanje in pomoč pri pripravi na potovanje
 • predstavitev potovanja
 • DDV
*Povezave (letalske/ladijske/avtobusne) pri programu: Islandija: treking Hornstrandir so lahko izbrane tudi drugače. V kolikor odhod ni iz Brnika je v ceno vključen tudi prevoz iz zbirnega mesta v Ljubljani.

* v kolikor je za izvedbo programa potrebnih več vozil, presotala vozila vozijo udeleženci sami. V kolikor na potovanju ne želite voziti nam to sporočite ob prijavi.

CENA NE VKLJUČUJE

 • osebne opreme
 • uporabe infrastrukture na mestih za kampiranje
 • vstopnin v muzeje
 • hrane
 • pijače
 • stroški osebne opreme in vsi stroški izven programa
 • zavarovanja za tujino
 • šotora in vseh potrebnih potrebščin za kampiranje
 • izbira sedeža na letalu - glede na razpoložljivost - od 20 € na smer (sporočiti ob prijavi)
 • program: Islandija: treking Hornstrandir ne vključuje ničesar, kar ni navedeno pod vključeno

DOPLAČILA

 • enostavno zavarovanje rizika odpovedi: 100 €
 • razširjeno zavarovanje rizika odpovedi: 180 €
 • paket fleksibilnost: 210 €
 • doplačilo za enoposteljno sobo: samo v mestih - 250 € €
 • vstopnina v Blue Lagoon oz. Sky Lagoon 60 € - 80 €
 • izlet z ladjico cca. 80 €
 • doplačilo za nevoznika 150 € - število mest je omejenih
 • POPUSTI

  • 100 € popusta za udeležbo v premierni odpravi v letu 2024

  Pomembne informacije

 • Program Islandija - treking Horntstrandir ne vključuje hrane. V času trekinga bomo med udeležence enakomerno porazdelili opremo za kuhanje, posode in hrano. Hrano na trekingu si bomo kuhali in pripravljali sami. Da na Islandiji ne bomo izgubljali preveč časa, se bomo vsaj malo s hrano založili že v Sloveniji. Tudi kakšno močnejšo pijačo, je bolj smiselno kupiti pri nas ali pa najkasneje na letališču v brezcarinskih prodajalnah. V koliko bo interes oziroma želja bomo kuhali skupaj tudi v penzionih oz. apartmajih. Vsakdo pa si lahko prehrano uredi čisto po svoje. Glede prehrane se bomo zmenili na skupnem sestanku (en teden pred odhodom).
 • ker želimo biti na poti zelo prilagodljivi, bomo najeli kombije ali pa kar zmogljiva terenska vozila. V kolikor bo za izvedbo programa potrebnih več vozil, vas bomo prosili, če boste lahko prevozili kak odsek, saj lahko naša ekipa naenkrat vozi samo eno vozilo. V kolikor na potovanju ne želite voziti nam prosim javite.

 • Ob prijavi na program Islandija - Hornstrandir potnik poravna operativne stroške v višini 600 €. Ostali del cene programa potnik plača najkasneje 45 dni pred potovanjem. Nudimo vam tudi zavarovanje rizika odpovedi potovanja, ki ga je potrebno vplačati ob prijavi na potovanje. Zgoraj omenjeni pogoji za program Islandija - Hornstrandir veljajo za prijave do 60 dni do predvidenega odhoda. V kolikor je do odhoda manj dni, so pogoji prijave lahko drugačni.

  Slovenski državljani za vstop na Islandijo vizuma ne potrebujejo. Slovenski državljani lahko na Islandijo potujejo s potnim listom ali osebno izkaznico in na podlagi tega dokumenta tam bivajo do treh mesecev.
  Islandija je 26. 2. 2022 odpravila vse omejitve pri vstopu na Islandijo. Vstop je tako brez testa, brez potrdil o prebolevnosti in brez potrdil o cepljenju!.

  Vsi odhodi: islandija

  Datum Program Cena Akcijska cena
  13.06.2023 - 20.06.2023
  Islandija pomladi - pomladansko raziskovanje dežele ledu in ognja | Potovanje
  torek - torek
  1598 € 1548 €*
  24.06.2023 - 01.07.2023
  ZAGOTOVLJENO
  Islandija za pohodnike - Izbrani enodnevni pohodi na Islandiji | Treking
  sobota - sobota
  1598 € 1548 €*
  04.07.2023 - 11.07.2023
  KMALU POTRJENO
  Treking Islandija - čisto pravi islandski treking | Treking
  torek - torek
  1248 € 1248 €*
  04.07.2023 - 11.07.2023
  ZAGOTOVLJENO
  Islandija za pohodnike - Izbrani enodnevni pohodi na Islandiji | Treking
  torek - torek
  1598 € 1598 €*
  22.07.2023 - 29.07.2023
  POLNO
  Islandija za pohodnike - Izbrani enodnevni pohodi na Islandiji | Treking
  sobota - sobota
  1598 € 1598 €*
  28.07.2023 - 09.08.2023
  +/- 2 dni - prijave do 1.5.2023
  Grenlandija - arktično doživetje | Potovanje, Treking
  petek - sreda
  2998 € 2898 €*
  19.08.2023 - 26.08.2023
  Islandija za pohodnike - Izbrani enodnevni pohodi na Islandiji | Treking
  sobota - sobota
  1598 € 1598 €*
  23.09.2023 - 30.09.2023
  Polarni sij - zimsko potovanje na Islandijo | Potovanje
  sobota - sobota
  1598 € 1548 €*
  21.10.2023 - 28.10.2023
  ZAGOTOVLJENO
  Polarni sij - zimsko potovanje na Islandijo | Potovanje
  sobota - sobota
  1598 € 1548 €*
  11.11.2023 - 18.11.2023
  Islandija pozimi - zimsko raziskovanje dežele ledu in ognja | Potovanje
  sobota - sobota
  1598 € 1548 €*
  20.01.2024 - 27.01.2024
  Islandija pozimi - zimsko raziskovanje dežele ledu in ognja | Potovanje
  sobota - sobota
  1598 € 1548 €*
  17.02.2024 - 24.02.2024
  Islandija pozimi - zimsko raziskovanje dežele ledu in ognja | Potovanje
  sobota - sobota
  1598 € 1548 €*
  02.03.2024 - 09.03.2024
  Polarni sij - zimsko potovanje na Islandijo | Potovanje
  sobota - sobota
  1598 € 1548 €*
  23.03.2024 - 30.03.2024
  Turno smučanje Islandija - turno nad fjordi in pod severnem sijem | Turno smučanje
  sobota - sobota
  1798 € 1698 €*
  30.03.2024 - 06.04.2024
  Islandija pomladi - pomladansko raziskovanje dežele ledu in ognja | Potovanje
  sobota - sobota
  1598 € 1548 €*
  27.04.2024 - 04.05.2024
  Islandija pomladi - pomladansko raziskovanje dežele ledu in ognja | Potovanje
  sobota - sobota
  1598 € 1548 €*
  15.06.2024 - 22.06.2024
  PREMIERNA ODPRAVA
  Hvannadalshnjukur - po največjem ledeniku v Evropi na najvišji vrh Islandije | Odprave
  sobota - sobota
  1848 € 1798 €*
  11.07.2024 - 20.07.2024
  Islandija - Hornstrandir - Severna pustolovščina | Treking
  četrtek - sobota
  1748 € 1648 €*

  *akcijska cena je odvisna od časa prijave in morda ni več aktualna

  blank
  blank

  Oddajte povpraševanje

  Povpraševanje

  Islandija - Hornstrandir

  11.07.2024 - 20.07.2024

  Trajanje programa:

  11 DNI

  Cena od:

  1748 € 1648 €

  Morda vas zanima tudi:

  JUNIJ, JULIJ, AVGUST

  od 1598 €

  Po čudovitem, divjem in napornem trekingu od Skogarja do Landmannalaugarja imamo na agenciji Lifetrek pripravljen nov program Islandija za pohodnike. V dnevnih pohodih bomo raziskovali enkratno pokrajino Islandije. Od nežnih slapov, mogočnih ledenikov, skrivnostnih kanjonov, neskončnih plaž Atlantika, mavričnih gora Landmannalaugarja do sproščujočih naravnih vrelcev.


  JUNIJ

  od 1848 €

  Premierna Lifetrek odprava na najvišji vrh Islandije - Hvannadalshnjukur. Povzpeli se bomo na 2110 metrov visoki ledenik in uživali v mogočni naravi Islandije. Vabljeni vsi, ki si želite osvojiti najvišji vrh Islandije.


  APRIL, MAJ

  od 1598 €

  Zakaj v maju? Soočite se z orkami in odkrivajte spregledane kraje Islandije
  Islandija se pozno pomladi začne prebujati. Še vedno se v fjordih "pasejo" orke, na otok pa se vrnejo tudi znameniti pufini. Obisk Islandije v pomladanskih mesecih je zagotovo prvovrstna izkušnja za vse ljubitelje narave in svojih fotoaparatov. Dnevi so že precej dolgi, tudi do 16 ur, zato imamo dovolj časa za temeljito raziskovanje manj obljudenih krajev.


  Potovanje

  Islandija pozimi

  FEBRUAR, NOVEMBER

  od 1598 €

  Zakaj pozimi? Soočite se z orkami in plešite pod avrorami.
  Islandija pozimi mogoče zveni kot neslana oziroma ledena šala, ampak je vse prej kot to. Topli zalivski tok ohranja temperature glede na lego dokaj znosne - temperatura v tem letnem času se lahko primerja s tisto v New Yorku v ZDA. Tudi sonce vzide že pred deveto uro zjutraj in ne zaide pred šesto popoldne. Kljub vedno daljšemu dnevu pa so noči še vedno dovolj dolge in temne, da se prikazujejo avrore.


  JULIJ

  od 1748 €

  Ker je naša osnovna smer razmišljanja raziskovanje stran od uhojenih poti, stran od vsakdanjosti, bomo izbrali za cilj raziskovanja kar sam rt Hornstrandir. Prepleten je s peš potmi, tam domujejo polarne lisice in neštete vrste ptic. Kjer je dostop možen samo z ladjo. Gre za najbolj severno obalo Islandije, deželo samote, mistike, črne magije, fjordov, morja, rib, ptic, ledenikov in geotermalnih izvirov.


  AVGUST

  od 2998 €

  Neokrnjena narava Grenlandije je v poletnih mesecih pravo nasprotje s smogom zabitih in pregretih mest. Se poleti zaradi vročine počutite utesnjene na vsakem koraku, ki ga naredite, koraki pa so težki in nemalokrat skoraj odveč? Na Grenlandiji je prav v poletnih mesecih najbolj uživaško, temperature so zmerne in so primerne tudi za krajša oblačila.


  MAREC, OKTOBER

  od 1598 €

  Na posebno potovanje na Islandijo se odpravljamo jeseni in spomladi, ko je noč že dovolj dolga in temna, da si lahko obetamo opazovanje polarnega sija, ki je naraven fenomen. Severni sij je vzbujal zanimanje in domišljijo že od nekdaj. Dan je namenjam spoznavanju naravnih lepot Islandije, ponoči pa gremo ob jasnem vremenu in aktivni avrori v lov za polarnim sijem. Tudi sončni vzhodi in zahodi imajo svoj čar, saj trajajo in trajajo…


  Turno smučanje

  Turno smučanje Islandija

  APRIL

  od 1798 €

  8-dnevno potovanje in do 6 dni turne smuke na Islandiji. Nov program turistične agencije Lifetrek: turno smučanje Islandija. Pripravite se na vulkane z neizgovorljivimi imeni, mogočne ledenike, vroče gejzirje, prostrana pobočja in pršič. Pripravite se na najlepšo zimsko pokrajino, ki si jo lahko zamislite. Pripravite se na zimsko Islandijo.


  JULIJ

  od 1248 €

  Treking Landmannalaugarju. Pripravite se na vulkane z neizgovorljivimi imeni, mogočne ledenike, vroče gejzirje, zelene ravnice in gorato pokrajino kot na luni. Tik pod polarnim krogom, je Islandija brez dvoma (naj)atraktivnejša dežela Evrope. Skoraj pozabljena nekje na severu, prebičana od arktičnih vetrov, topla in vlažna od objema zalivskega toka, prepolna lukenj skozi katere prihaja marsikaj, od ognjeno rdeče lave do sikajoče po žveplu zaudarjajoče pare, leži dežela večnega snega, vulkanov in gejzirjev – Islandija.


  AVGUST

  od 1698 €

  Devetdnevni treking po Lofotih. Norveška nam ponuja vznemirljive kraje, agencija Lifetrek pa obuja staro uspešnico – treking potovanje na Lofote. Če na potovanjih iščete naravne lepote, se boste težko izognili Norveški. Pravljično otočje Lofoti v malem ponuja vse lepote Norveške. Veličastna gorska kulisa, tradicionalne ribiške vasice, peščene plaže in turkizno morje, fjordi, dežela Vikingov, polnočno sonce.


  Brezskrbna rezervacija programa Islandija - Hornstrandir

  Lifetrekova Covid garancija

  V kolikor je potovanje odpovedano vsa vplačila vrnemo. Velja za odpovedi s strani turistične agencije (zaprte meje, obvezna karantena na lokaciji). Garancija velja v primeru, ko program odpove turistična agencija Lifetrek. V primeru potnikove odpovedi, pa se upošteva naše splošne pogoje.

  Paket fleksibilnost

  Paket fleksibilnost je opcija, ko lahko program kadarkoli odpoveste, mi pa vas po razlogu ne sprašujemo.
 • Program lahko odpoveste z razlogom ali brez do 31 dni pred odhodom, organizator potovanja pa povrne vsa vplačila za program (iz vračila je izključen znesek za opcijo fleksibilnost).
 • Program lahko odpoveste tudi v obdobju, če je do odhoda manj kot 30 dni in več kot 16 dni, v tem primeru pa vam izdamo dobroimetje v višini vplačil, ki je unovčljivo 2 leti (iz vračila je izključen znesek za opcijo fleksibilnost).
 • Program lahko odpoveste tudi če je do odhoda 15 dni ali manj, v tem primeru pa vam izdamo dobroimetje v višini polovice vplačil oz. 50% celotne vrednosti programa, ki je unovčljivo 2 leti (iz vračila je izključen znesek za opcijo fleksibilnost). Polovico vplačila pa zadrži agencija
 • Rezerviraj in odpotuj

  Islandija - Hornstrandir

  11.07.2024 - 20.07.2024


  Cena od:

  1748 € 1648 €